| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 987 988 989 ... 3440 3441 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | OBRÓBKA SNÓW (moderator tematu: krzysiekwa) |
2015-11-24 (20:45) ikaData rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10990 | wpis nr 946 450 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hej Gratulacje dla wszystkich za - wiadomo, to, co najlepsze Eleno, bardzo Cię przepraszam - przeoczyłam Twoje pewniaki. Dziś miałam dość mocno "pośpieszny" dzień - wybacz więc, proszę Dziękuję wszystkim twórczyniom wspólnego zestawu Nadszedł czas na wywiązanie się z danego słowa, którym to zobowiązałam się do przybliżenia idei zestawu zbiorowego.Czasu troszkę mam, ale w głowie akurat teraz mam - pustkę Licząc, że podczas pisania nieco się rozkręcę i co najważniejsze, nie utopię głównego wątku w dygresjach, zacznę od rzeczy, która mnie na tyle uradowała, co wpędziła w zakłopotanie. Już na etapie współtworzenia zestawu zbiorowego ( nazwijmy go w skrócie "ZZ" ) otrzymałam od Stokrotki i Ewy pochwałę za solidne prowadzenie tegoż zestawu. Bardzo mnie to ucieszyło, serio. Aby nie sprawić wrażenia osoby niepoczytalnej - że AŻ tak się cieszę, szybko wyjaśniam: owszem, bardzo się starałam, żeby ta 'rozpiska" była czytelna, więc pochwałę uznałam za bardzo miłą i sprawiedliwą To, co sprawiło aż taką radość to fakt, że po raz pierwszy w życiu solidnie wykonałam coś w rodzaju dokumentacji i na dodatek zostało to zauważone i docenione - dotychczas otrzymywałam same cięgi ( w przenośni oczywiście, ale realnie bolesne Dokładnie ten sam czynnik ( piętno bwb =sam skrót, bo to moja tajemna samoocena ) wywołał też zakłopotanie : otóż wyjaśniam, by ta jedna pochwała nie miała okazji ustąpić miejsca notorycznym naganom, że nie będę w stanie, nie podołam i cdn."nie"... sprostać tworzeniu przejrzystych i rzetelnych statystyk. Jestem dość typowym wodnikiem, wiele cech tego znaku dość mocno osadziło się we mnie, a ogólnie znana i przez ogół nielubiana, bo uciążliwa cecha wodnicza, czyli brak systematyczności zwłaszcza w stosunku do wszelakiego rodzaju dokumentacji, przybrała u mnie wymiar prawie kalectwa Aby pogodzić wymóg prowadzenia swego rodzaju dokumentacji z cechą uniemożliwiającą spełnienie tego wymogu, a także nie narazić Was na złość, a siebie na przekleństwa postanowiłam wyjaśnić oraz maksymalnie uprościć ideę "ZZ", by zapobiec wszelkim nieporozumieniom w przyszłości, gdyby to ZZ przetrwał próbę czasu i miał na stałe zaistnieć Zestaw Zbiorowy - idea ta, jak z pewnością niektórzy pamiętają powstała dość dawno. Życie jej było tak krótkie, że można śmiało nazwać je tchnieniem, ale widać zarodek był dość trafny, gdyż budziła się kilkakrotnie przywoływana przez różne osoby. Wyjątkowo długo, bo kilka dni trwa jej kolejna odsłona dość efektywna, co łącznie z poprzednimi "trwaniami" daje nadzieję, że idea ta ma sens, ma szanse się sprawdzić - trzeba ją tylko do odpowiedniej stabilności "dohodować", a na pewno uprościć i sprecyzować. Docierając nareszcie do sedna idei ZZ podzielę wypowiedź na kilka frakcji. Zasygnalizuję też rzeczy oczywiste dla wszystkich - jednak pragnę je niejako "chronologicznie zaakcentować" Typujemy jedną WŁASNĄ liczbę "Łut szczęścia w bezsilności" - każdy wie, że na stronie "obróbki" generujemy największą ilość liczb i w dodatku liczb trafnych. Każdy z nas niezależnie od dobrych czy złych wpływów astrologicznych odbijających się na grupie posiada indywidualny cykl, w który wpisują się niezależne biorytmy, ale także "energie" zależne od naszej osobistej sytuacji. Każdy wie, że czasem nadmiar liczb blokuje naszą inspirację ( wg: osiołkowi w żłobie dano), a czasem niedobór liczb i niewyrazistość symboli uniemożliwia nam stworzenie sensownej kombinacji ( a z niepewną dwójką nie chce nam się biegać do punktu) Każdy z nas wie....... , ale mimo to indywidualnie próbujemy utkać z tych liczbowych ciągów kupon(y) - wdzianko od Fortuny, które otuli nas Szczęściem Skoro wysyłamy kilka kuponów, na których często chcielibyśmy wstawić jeszcze jedną liczbę, ale jej nie wstawiamy, bo popsułaby nam szyki, bo właśnie po wypisaniu kuponów przypomnieliśmy sobie o niej....- a jakże często właśnie ona padnie ! albo nie wysyłamy żadnego kuponu, bo mamy tylko jedną, dwie, góra trzy liczby i to niepewne i nie chce nam się z nimi fatygować..... - i akurat ta jedna małpa wejdzie (złość) mogliśmy ją wysłać za stawkę ! To - dlaczego nie wykorzystać tej jednej, tak przekornie szczęśliwej często liczby i nie wrzucić jej do wspólnego zestawu etc itd itp ....... ....... .......... ostatecznie - jedna liczba od jednej osoby jeden raz dziennie daje nam jeden kupon za jedną stawkę, z którego skorzystać możemy w razie : - e tam, jeden dodatkowy mnie nie zbawi - nie chce mi się wymyślać - ale mam jeden ! - nie mam czasu, nie mam sił nie mam snów....... ale kupon mam i to w dodatku poniekąd mój, bo czemu, jak czemu, ale własnej liczbie wierzę ! "Powłoka terapeutyczna" - -większość, chyba znaczna większość z nas "odurzona" nowym snem swoim lub bardzo "mocnym" czyimś zaniedbuje sny poprzednie, a przy tym bardzo cenne liczby. W pośpiechu i zawierusze obowiązków gubimy się chcąc połączyć liczby nowych symboli ze starymi - jakże często ważna liczba nam przepada. -bywa tak, że "chodzi" nam po głowie liczba, która choć z własnego snu, to jednak przedstawiająca symbol "nijaki" pomijana jest w dobieraniu "kompozycji" - jakże często niesłusznie - choć wkurzeni, ale usprawiedliwiamy się hasłem "no w życiu bym nie pomyślał(a)" - jak często już po wypisaniu kuponów przeczytamy sny "na spokojnie" i jakaś liczba, choćby czyjaś do nas "przemówi" - ale już nie mamy na nią miejsca - bywa tak, że ktoś z nas nie miał snu, "coś tam tylko się kołacze", więc nie opisuje, nie wykorzystuje, a jednak liczba jego sobie wskoczy. Jak często nie upubliczniamy naszych zestawów, bo zwyczajnie się krępujemy ( że niby nie jesteśmy dość dobrzy) Jak często nie mamy śmiałości typować nawet "wobec siebie" , gdyż nie wierzymy we własne przeczucia Jak często........ Luźne, takie z żywego zaciekawienia wynikające myślenie częstokroć pobudza naszą pamięć i wyobraźnię. To na tyle obszerny temat, że nie starczyłoby dnia na analizę zjawiska. Z pewnością każdy zna ten tok pracy naszego umysłu, więc tym bardziej opis tutaj jest zbędny. Na pewno warto zaznaczyć, że takie nie obciążone stresem ("by wyszło jak najlepiej" ), a pobudzone ciekawością i wesołością myślenie działa bardzo inspirująco na sny - tym samym osoby nie śniące czy rzadko śniące "podkręcone" chęcią dorwania "na wesoło", niezobowiązująco i choćby tylko "na sucho" takiej jednej liczby, nieświadomie, bez wysiłku i oporu podświadomości po pewnym czasie "wmontowują" sobie taką " senną instalkę" Uff, trochę rozmyło mi się to wyjaśnianie, ale mam nadzieję, że tak na spokojnie analizując ten tekst i uzupełniając go luźnymi wyobrażeniami własnych doznań, bez trudu odnajdziecie w tym chaosie sens Ok, jeśli znamy już tysiąc i więcej powodów, by posiąść własną, niezależną od niczego i nikogo, a o charakterze dowolnym liczbę przejdę do spraw organizacyjnych: mając świadomość, że : -większość pracuje zawodowo, a ci pozostający w domach mają swoje obowiązki i sprawy -do południa strona "obróbki" przepełniona jest opisami, analizami i dla "drobnicy" staje się nieczytelna -po pierwszym losowaniu jeszcze są emocje, czasem poprawki, czyli w pewnym sensie stres i zajęcia tak obróbkowe, jak domowe - na kuponie można wypisać maksymalnie 10 liczb - niektórzy mają utrudnione dojście do kolektur, czy są o pewnej porze zwyczajnie zajechani - i inne powody, które teraz wyśliznęły mi się z pamięci, proponuję: - by każda osoba chcąca podać typ do ZZ podała tylko JEDNĄ liczbę to ważne, bo trudno przewidzieć chęci innych - jeśli nikt nie poda liczby, nie będzie nic, ale jeśli kilka osób poda, to zbiór może powstać w ilości liczb przekraczających maksimum propozycji. Lepiej mieć trzy liczby i trójkę, niż piętnaście i chaos, a z nim nic - by "ta" liczba była zaznaczona : słowem lub znakiem typu gwiazdka, czy ZZ- do wyboru i wedle chęci - by zestaw zbiorowy formować na losowanie wieczorne, gdyż: jeden dodatkowy kupon jest mniejszym obciążeniem finansowym ( w razie przegranej), tym samym mniejszą wywołuje frustrację, dzięki czemu optymistyczniej się go tworzy, co powoduje większą radość przy "łowieniu" pewniaka, co skutkuje lepszą trafnością - by zestaw zbiorowy "zamknąć" ok godz 19 -tej, co pozwoliłoby spokojnie pobawić się uczestnictwem w tworzeniu zestawu i też bez trudu raczej wszyscy zdążyli by wysłać kupon - jeśli by zechcieli - osoby, które wpisywałyby swą liczbę po południu miałyby więcej "psychicznej" swobody na wybranie jej - osoby, które chciałyby skorzystać z zestawu miałyby czytelniejszy obraz "pewniaków" w razie, gdyby nie było możliwości wypisania liczb w jeden zestaw w jednym wpisie - osoby, które tylko do południa mogą wystawić swoją liczbę nie muszą się obawiać - ich liczba byłaby uwzględniona na wieczór. Te osoby ( piszące tylko z rana) mogłyby podawać dwie liczby, jeśli uznałyby, że jeśli wejdzie po południu ich typ jeden, to mają drugi awaryjny - tu sprawa jeszcze do uściślenia. Patrząc na ilość teksu można odnieść wrażenie, że nasz ZZ wymaga bardzo skomplikowanej procedury Oczywiście to tylko pozory, bo proces ten jest bardzo prosty. tak szczegółowe wyjaśnienia są po to, by mieć jeden schemat, do którego można sięgnąć w razie niejasności, które właściwie nie powinny zaistnieć, ale gdyby... tak ostatecznie już : 1) typujemy po jednej liczbie 2) tworzymy jeden kupon 3) typy podajemy do 19- tej 4) po tej godzinie wysyłamy o dowolnej porze 5) o godz. 21, 40 WYGRYWAMY Ot i cała filozofia zestawu zbiorowego - pięć prostych punktów, a tyle pisania A! najważniejsze ! To jest oczywiście tylko moja wizja współpracy. Jeśli ktoś zainteresowany typowaniem ma zastrzeżenia, inne pomysły, proszę o korektę Została jeszcze jedna rzecz do uściślenia, ale to przy innej okazji, bo nie mam sił. Na dziś ( jeszcze tak trochę roboczo) , o ile nic się nie zmieniło Krysieńka - 51 - Stokrotka - 36 - / - 66 - Aga - 21 - Ewa - 66 - ( wiem, że pisałaś na 14 - tą, ale nie weszła, więc może być? ) Elena - 13 - / - 17 - Ika - 7 - Powodzenia |
2015-11-24 (21:00) Aga32Data rejestracji: 2014-10-04 Ilość postów: 4065 | wpis nr 946 458 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2015-11-24 (22:15) ikaData rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10990 | wpis nr 946 507 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aga - ja mam nadzieje, ze Ty sie do mnie tak pieknie usmiechasz - z pelna aprobata. a nie ze mnie sie smiejesz - z mojego gadulstwa ?! Jesli to drugie - to pamietaj, dorwe Cie ! i w pokucie bedziesz musiala butelke wina ze mna wypic ! A teraz dziewczyny ! wieczorny zestaw dal 3 / 7 w poludnie bylo gofzej, ale biorac pod uwage ogolna trafnosc tych liczb, to z calego zestawu, gdyby brac na wieczor byloby 4/ 9, a ogolnie wylosowanych liczb 5 / 9. Nie sa to cuda, ale poki co tylko jeden zestaw wsrod wszystkich byl nietrafiony, a pozostale srednia daly przyzwoita. oby tak dalej i bez strat lub przy stratach niewielkich mozna patrzec lepszych wynikow od czasu do czasu. Dusiu i inni, ktorzy maja problemy alergiczno - astmatyczne poczytajcie sobie o oleju z czarnuszki, warto sie zapoznac. juz nie mam sil pisac, tyle tylko lowiem, ze dostalam ten olej w prezencie, poczytalam troche i bardzo spodobalo mi sie dzialanie w najblizszym czasie przechodze do testowania. Dobrej nocki i najlepszych snow paa. |
2015-11-24 (22:18) krysieńkaData rejestracji: 2011-05-30 Ilość postów: 62326 | wpis nr 946 508 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ikuś ja dalej pozostawiam pewną 51 w koncu wlezie tak jak 45 pozdrawiam i życzę kolorowych snów dobranoc --- wpis edytowano 2015-11-24 22:20 --- |
2015-11-24 (22:34) Aga32Data rejestracji: 2014-10-04 Ilość postów: 4065 | wpis nr 946 519 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Uśmiecham się tylko z aprobatą:) ale wino mogę z Tobą wypić Ja rezygnuje z 21 myślęże te moje 2 słoiki jako 42 wyszło Nieśmiało 71 myślę na jutro lub 31 Mnie dziś uratowało pociągnięcie parki 17,27 jeszcze na wieczór |
2015-11-24 (23:01) ikaData rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10990 | wpis nr 946 525 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krysienko, ok, masz zaklepane. Aga, to super - a aprobate chetnie wspolnym winem zakropie pewniakowi daj dojrzec - do jutra masz czas. Mnie dzis snil sie Florek -31 -, on zawsze u mnie wychodzi, ale w tym snie go zgubilam 53, nie moglam 69 znalezc, balam sie 15 ze zginie, ale ktos mnie uspokoil, ze Florek czeka na mnie w aucie 42 , wiec pomyslalam, ze pojde do niego pozniej. Wszystko zwiazane z Florkiem 31 wyszlo i teraz, kiedy wskoczylo nawet auto 42 Florek 31 powinien tez wejsc. Liczba 31 jest wiec mocno prawdopodobna, ale sek w tym, ze auto moze wchodzic kilka losowan, a potem Florek 31, a moze tez wejdzie 42 i 31 - Florek w aucie, ale to tylko gdybanie. Mysle, ze 31 szykuje sie do wylotu ( wedle logiki snu), ale jesli bierzesz ja pod uwage, to przyczaj sie jeszcze na nia dzisiejszej nocy. Ok, koncze, bo mi sie oczy przykleja do ekranu i bede spac z tabletem na czole. paa. |
2015-11-25 (00:34) ewa102Data rejestracji: 2015-09-29 Ilość postów: 1210 | wpis nr 946 533 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, zrobiłam rozliczenie moich trzech ostatnich snów - sobotniego ,wczorajszego i dzisiejszego i wygląda na to że ostatnia liczba 53 zakończyła definitywnie sobotni sen który wszedł w komplecie ale co pobawił się ze mną mój małżonek to jego. Najpierw bawił się ze mną w ciuciu babkę z liczbami 35 i 16 ale jak z nich zrezygnowałam po 3 losowaniu to zaraz wyszły i podobnie było z ostatnią liczbą z nim związana - 53 -jak wczoraj z niej zrezygnowałam to dzisiaj pojawiła się i to w obu losowaniach. W jego ślady poszedł chyba mój brat bo też już 4 losowanie mnie wystawia do wiatru ale tym razem nie odpuszczę. Z niedzielnego snu została tylko kasza -12 Wczorajszy sen też już pięknie prawie wszedł; słodycze-46, wilgotne-42 ,ogród-23 ,3 szafy które widziałam weszły jako3, szafa -16 i x3=48 ,drzewa -44, biec -43, torba-42, 5 kobiet i to jeszcze wczoraj a dzisiaj - pociąg- 33 i szukać -17, laptopa-27 i pozostał tylko peron- 32 i 66 - mój brat. Z dzisiejszego snu weszło; - Uniwersytet -20/50, dziewczynka- 20, lokalizacja--42, pod -17, budowę - 25, bloku- 16 , kąpiel-27, woda-16/33, łazienka -10/33 - trzech chłopców- 35+41=76, dwie dziewczynki- 13 pozostało- przedszkole-56, dużo ludzi- 46 lub tłum -12, z tego wynika że czekając na liczby- 12,32,66.56,i 46 mogę śnić dalej. Pozdrawiam serdecznie i życzę proroczych snów. Dobranoc. --- wpis edytowano 2015-11-25 00:37 --- |
2015-11-25 (05:46) krysieńkaData rejestracji: 2011-05-30 Ilość postów: 62326 | wpis nr 946 540 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry Dzisiaj sny byly lecz nie moge sobie przypomnieć o co w nich chodzilo:-( Myślę że może później coś mi się przypomni...blakaja mi się scenki ale nie umiem ich opisac...ale mysle ze to związane z tytym ze śpi ze mną synek i ja śpię nie na swojej polowie łóżka Pozdrawiam |
2015-11-25 (05:50) krysieńkaData rejestracji: 2011-05-30 Ilość postów: 62326 | wpis nr 946 541 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ikus jeszcze nie wiem ale chyba zostawię ja na caly dzień.to okaże sie jak wroce z pracy Pozdrawiam |
2015-11-25 (06:26) stokrotka24Data rejestracji: 2011-01-08 Ilość postów: 3401 | wpis nr 946 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Gratulacje dla wygranych. U mnie nic... Do ZZ pozostawiam zaległe -66- I mam prośbę, aby ZZ zamykać do 18.00 inaczej nie zdołam z niego skorzystać. Pozdrawiam. |
2015-11-25 (07:42) nostradamus68Data rejestracji: 2012-06-04 Ilość postów: 25558 | wpis nr 946 547 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Pewniaki wyszły u ; Dusia-27-idealnie. Krysi-drugi-27. Eleny-też -13. Uczeń miał zaległe-17,27.-Mech rękoma,i mu idealnie wyszło. Wieczorem sporo liczb sennych wyszło ,a i z południowych się powtórzyło. A wyszły senne takie liczby: 1,7,13,17,18,22,25,27,53,72-aż 10 liczb. Jak wcześniej pisałem że to jest najlepszy dzień na grę ze snów-13 dzień księżyca. Tak też było,ale nie dałem powtórek ,a miałem trafne liczby: Brud-7-rękaw-22,ciotka-53-ona-72,autobus-18,i z informacji=17. Nici wyszły,bo nie dałem powtórek. Ale jeszcze dziś będzie można ze snów wygrać,a jutro już nie. Pełnia dziś po 18-tej jest,a jutro sny będą roztrzepane. |
2015-11-25 (08:05) dusiaData rejestracji: 2014-11-02 Ilość postów: 9943 | wpis nr 946 550 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WITAM......... Dzisiaj we śnie byłam z ojcem M.P28,44/72 i moją mamą 20,44/64 którzy nie żyją już 16 i12 lat.....w naszym starym mieszkaniu na ul .CH,74 ...Siedzieliśmy przy stole i rozmawialiśmy,a tato miał takie ciemne gęste włosy. Włosy zaczesane były do góry....mówił żebyśmy mieszkanie po teściu wynajęli ....obeszłam to moje stare mieszkanie i go nie poznawałam z 2 dużych pokoi były porobione małe pokoiki z sypialniami ,obniżone boazerią płytami ,z jednego nawet widziałam małą umywalkę i muszlę ale nie było tam drzwi...były za to łóżka i jedno przykuło moją uwagę było to duże łoże wezgłowie to była brązowa skóra na całą szerokość tego łóżka i było tam gdzie kiedyś była kuchnia......... pozdrawiam serdecznie |
2015-11-25 (08:18) Aga32Data rejestracji: 2014-10-04 Ilość postów: 4065 | wpis nr 946 551 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam:) Makaron-28num. świderki-44num Schudłam-26num , płaski-23num brzuch-32num , za duże- 9+20=29 czarne -31num spodnie-37num. :) Pozdrawiam |
2015-11-25 (08:23) dusiaData rejestracji: 2014-11-02 Ilość postów: 9943 | wpis nr 946 552 [ CZCIONKA MONOSPACE ] przypomniało mi się jeszcze;...że siedząc przy stole patrzałam na okno i balkon na który wchodziło się z innego pokoju oraz że próbowałam położyć się na łóżku ale w tym miejscu sufit był obniżony na kształt litery V i uderzyłam się w głowę........... teraz to wszystko pozdrawiam |
2015-11-25 (08:30) nostradamus68Data rejestracji: 2012-06-04 Ilość postów: 25558 | wpis nr 946 553 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zaległe u Wszystkich jest: 43,52,35,62,32,64,56,2,21,8. Moje znaki: 1.Figurka-37. 2.Niemiecka-32-koparka-28. 3.Cap-11. 4.Niemoc-69-spać,bo gra cały czas telewizor-51. 5.Kasety-17 leżą w reklamówce-38 na stole-40. 6.Kombinezon-51 mam pożyczony-6- u kolegi-65,i zaraz mam po niego jechać. 7.Kolega-76 złapał mi dziką kaczkę-17,a ja łep urwałem,i do reklamówki-38 ,i na rower. 8.Pieniądze-57-ktoś komuś oddaje-bo był winien. 9.Gniazdo-8 jest a w nim jajka kurze-68-policzyłem -aż 16 sztuk. Pewne-68 i 57-na dziś -mocne. Może-11,51,8,68,38,57,6. Powodzenia. |
2015-11-25 (10:26) krzysiekwaData rejestracji: 2011-07-06 Ilość postów: 18304 | wpis nr 946 576 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzien dobry Dusia tata-43,22(72),mama-74(64),zmarli bliscy-16,stoł-40,rozmowa-27,włosy-67,mieszkanie-16,umywalka-25,łozko-44,skora-28,okno-36,balkon-26,głowa-35 pozdrawiam |
2015-11-25 (10:35) Aga32Data rejestracji: 2014-10-04 Ilość postów: 4065 | wpis nr 946 577 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krzyś a ja?? Ja sobie numerologicznie tylko wpisałam bo eksperyment robie |
2015-11-25 (10:40) krzysiekwaData rejestracji: 2011-07-06 Ilość postów: 18304 | wpis nr 946 579 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aga schowałas sie i Ciebie nie widziałem makaron-74,brzuch-75,chudy-42,spodnie-42,duze-42,czarne-75 |
2015-11-25 (10:47) Aga32Data rejestracji: 2014-10-04 Ilość postów: 4065 | wpis nr 946 581 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziękuję |
2015-11-25 (10:53) nostradamus68Data rejestracji: 2012-06-04 Ilość postów: 25558 | wpis nr 946 584 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aga ale świderki- świder-43. Zaległe masz buty czerwone-43,52-dziurawe-62. A wieczorem Tobie wyszło-Ksiądz-13,16,piękne-22,Polska-20,trucizna-17,polana-20,film-22. Ja bym dał; 74,43,52. Powodzenia,pozdrawiam. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 987 988 989 ... 3440 3441 Wyślij wiadomość do admina |