Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 1164 1165 1166 ... 3448 3449
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

OBRÓBKA SNÓW (moderator tematu: krzysiekwa)

2016-02-11 (11:05)

status krzysiekwa
Data rejestracji: 2011-07-06
Ilość postów: 18308

13107
wpis nr 966 264
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

moze-5,41,27,67,19

Ewa ma teraz rehabilitacje to sie porowna jej sen ,jak opisze
2016-02-11 (11:07)

status ewa102
Data rejestracji: 2015-09-29
Ilość postów: 1210

14542
wpis nr 966 267
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzień dobry.

gratulacje dla wygranych, zdrówka dla chorych i powodzenia grającym.

U mnie dzisiaj amnezja . Krzysztofie na mnie nie ma co liczyć chyba że zaszczyci nas swoim barwnym snem Ika i wystawisz wtedy zestaw o co Ciebie bardzo proszę.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia.
2016-02-11 (12:00)

status krzysiekwa

13107
wpis nr 966 278
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak bedziemy wszyscy głosno krzyczec Ika to moze sie pojawi ze swoim snem
2016-02-11 (12:30)

status dusia
Data rejestracji: 2014-11-02
Ilość postów: 9964

14214
wpis nr 966 281
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Krzysiu dzięki za analizę.......

IKA chyba jeszcze śpi........JAK JA JEJ ZAZDROSZCZĘ..........
2016-02-11 (12:31)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11037

13656
wpis nr 966 282
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam wszystkich serdecznie

ałaaa, moje uszy

już opisałam moje strzępki snów, ale tablet mi się powiesił - wredny.

teraz na nowo i na bardzo szybko, bo już powinno mnie tu nie być

Krzysiu,

jeśli będziesz miał jeszcze chwilę - przecyfrujesz?

Krysieńko i wszyscy kichający - trzymajcie się zdrowo i ciepło

Ja dziś kawałki snów mam, bo też w nocy kaszel rozwala mi fabułę

Jadę pociągiem, widzę Romana Polańskiego, który śpi na siedzeniu ( na leżąco).

R.Polański ubrany jest w dziwaczny, jednoczęściowy kombinezon, w którym wygląda bardzo zabawnie - trochę, jak "rozlana" żaba, albo wielki "bobasek".

Jakiś mężczyzna jest tak zachwycony faktem, że jedzie razem z Polańskim, że aż pieje z zachwytu nad jego osobą. Rozzłościło mnie to gloryfikowanie i chcąc go trochę stonować mówię, że Polański jest wielkim artystą, co nie znaczy, że takim musi być człowiekiem.

Mężczyzna ignoruje te słowa i nadal opowiada w zachwycie o Polańskim.

Coraz mocniej poirytowana mówię, że artysta to jedno, a człowiek to drugie i nie zawsze cechy tych "osobowości" idą jedną linią, więc czego on się tak podnieca, skoro przecież ni zna Polańskiego, jako człowieka.

Mężczyzna nadal unika refleksji i niezmiennie wygłasza peany nt. Polańskiego.

Jestem już naprawdę zła i wskazując na śpiącego Polańskiego 'opakowanego" w dziwny kombinezon mówię: no, czyże różni się od ciebie, czym od innych, przecież Polański to przeciętniak i zwykły Kowalski

Oglądam książkę - jest duża i są w niej tylko obrazki piękne i kolorowe.

Bratanica Kasia - 14 - ( 47 ) - ( chyba!!! ona ) mówi, bym sobie ją wzięła.

Odpowiadam, że nie wezmę, bo z tej książka na bieżąco korzysta bratowa DOB - 1 - ( - 29 -)co widać po tym, jak książka bardzo jest zniszczona.

Nieżyjący brat - 25 - ( 41 - ) zaprosił mnie do siebie.

Siedzę przy małym, okrągłym stoliku i patrzę na maleńki, kwadratowy stolik.

Stolik jest na kółkach i ma wysuniętą bardzo, ale to bardzo wąską szufladę.

Bardzo mi się podoba ten stolik i bardzo chcę taki mieć.

Wyobrażam sobie, jak świetnie byłoby móc nim jeździć po podłodze i wedle potrzeb raz położyć na nim kwiaty, to znów przysunąć go do innego stolika i kłaść zbędne rzeczy, na przykład kubki lub szklanki z napojem.

Jestem w K - 37 -, stoję na parkingu przed cmentarzem.

Na parkingu tym jakaś kobieta siedząca przy stoliku miała jakiś odczyt ?, wykład ?

Kobieta powiedziała mi, że nie bardzo jej to wychodzi, bo ma trudności z przekazem. Gdyby jednak miała pilota od razu byłoby lepiej.

Pyta mnie czy mogłabym jej dać pilota.

Nie wiem dlaczego odpowiadam kobiecie, że nie mam pilota, choć mam go w reklamówce. Okropnie się czuję, bo chciałabym jej dać tego pilota, ale nie jak to zrobić, bo tak głupio i bez powodu ją okłamałam.

Pozdrawiam, pięknego dnia i powodzenia

paa

2016-02-11 (12:52)

status krzysiekwa

13107
wpis nr 966 286
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Musielismy głosno krzyczec,bo sie Ika pojawiła

pociag-41,9,Roman Polanski-59,spi-19,mezczyzna-12,złosc-14,ksiazka-14,40,obrazki-17,Kasia-14,47,brat-25,41,bratowa-1,29,stolik-32,okragly-40,kwadrat-65,kolka-40,szuflada-28,K-37,parking-40,cmentarz-16,kobieta-67,pilot-5,reklamowka-38,kłamstwo-72

ze snu Iki--5,19,41,14,67

pozdrawiam
2016-02-11 (14:10)

status Aga32
Data rejestracji: 2014-10-04
Ilość postów: 4065

14188
wpis nr 966 297
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aaaaaaaa jakaś tragedia to losowanie

2016-02-11 (14:22)

status krzysiekwa

13107
wpis nr 966 299
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Trzeba to powtorzyc na 21
2016-02-11 (20:07)

status ika

13656
wpis nr 966 358
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hej

Niby wszyscy chorzy - katarki, kaszel, gardełka bolą, co poniektórzy nawet

rzygają, jak koty , ale mimo wszystko

wrzeszczeć to Wy potraficie

Krzysiu,

ślicznie dziękuję za cyferki

Dusiu,

nim noc nastanie szybciutko odpluj życzenie, by spełnić się nie mogło !

Nie daj Bóg, byś sypiała tak, jak ja - serio

Od lat sypiam po 4 do 6 godzin i nie byłoby to najgorsze, gdyby nie fakt, że zasypiam ok drugiej, trzeciej w nocy - to bardzo niefizjologiczny sen.

Owszem, w weekendy "pobyczę się" dłużej, ale jakoś zawsze tak się dzieje, że noc zbyt szybko mija i kładę się spać jeszcze później, niż zwykle

Zdarza mi się co jakiś czas uciąć drzemkę po południu - baaardzo rzadko, czy pospać więcej, niż zwykle - ale to naprawdę jednorazowo.

I nie to, żebym nie mogła spać - mam możliwość, śpię dobrze i szybko zasypiam.

Lata temu miałam wypadek samochodowy, czy raczej zostałam potrącona przez samochód. Wypadek ten był bardzo poważny, ale jakimś cudem ( dosłownie cudem) nie zostały uszkodzone żadne części tzw.miękkie. Natomiast kości miałam połamane, jak patyki. Przeleżałam do połowy w gipsie, od połowy na dziwacznej "szmacie" kilka tygodni. Wszystko skończyło się dobrze, nawet pogruchotane kości nieczęsto dają znać o sobie - no, chyba, że nadchodzi ogromna zmiana pogody lub bardzo się nadwyrężę.

Jednak w psychice pozostał dokuczliwy ślad - do dziś unikam pozycji poziomej.

To nieświadome natręctwo zawsze poda argument, bym nie mogła się położyć, zwyczajnie odpocząć. Zawsze znajdzie się powód, nawet najgłupszy, idiotyczny, żeby - iść, stać, co najwyżej usiąść.

Kładę się, by zasnąć, ale wtedy, kiedy już padam z nóg.

Noo, dodatkowo w jeszcze innym, wiadomym dorosłości celu

Nawet kiedy jestem chora przebywam w łóżku tylko do czasu, kiedy nie jestem w stanie się ruszyć. Gdy tylko powróci choć gram sił, już wyczołguję się z łóżka, jak pijany z rowu

a zmusić się mogę do dalszego "leżakowania" tylko z pomocą Sherlock-a Holmes-a

lub porucznika Columbo - te lajtowe filmy prowokują taką nieangażującą aktywność, dzięki czemu odpoczywam, a jednocześnie jestem

akcji

Dusiu - doskonale rozumiem Twoje problemy i tę zdrową "niby - zazdrość", która w rzeczywistości jest naturalnym pragnieniem pełnego, niezburzonego wypoczynku i kojącego snu. Z całego serca życzę Ci, by nastąpił czas ozdrowienia i byś przesypiała całe noce, a rano budziła się silna i rześka

Pamiętaj jednak, że to nie w czyimś, jakże często pozornym zdrowiu, ale w Tobie, tylko w Twoje chęci Życia, jedynie w Twoim pragnieniu Szczęścia leży Moc, która ukręci łeb chorobie !!!

Każdy z nas przemierza własną drogę, na której czasem pojawią się przeszkody tak wielkie, że zrozpaczeni i bezsilni najchętniej ucieklibyśmy na ścieżkę innego "pielgrzyma". Tak się nie da - a może i dobrze ? Bo cóż by to było, gdyby okazało się, że na tej czyjejś ścieżce, na którą chytrze właśnie wkroczyliśmy, za pięć lub siedem kroków napotkamy przeszkodę dwa razy większą od naszej?

Albo, co przecież niewykluczone - wskoczymy na drogę gładką, prostą, bez przeszkód, ale będziemy się na nie zwyczajnie nudzili ?

Tak więc, Dosiu oraz wszyscy, którzy miewacie napad zniechęcenia -

życzę szczęścia, powodzenia, wytrwałości, pomysłowości i wszystkiego, co najlepsze, co potrzebne podczas przemierzania

własnych dróg

A teraz - wiem, że będziecie się ze mnie śmiać, może nawet pękać ze śmiechu i może nawet za przyczyną tego rozbawienia polejecie sobie piwka lub wina.

Trudno, niech i tak będzie, ale ja muszę napisać sprostowanie do snu, bo czuję się

okropnie

- bo to zupełnie co innego, gdy "robi się koło pióra' anonimowej, sennej postaci, no, albo sobie.

Jednak gdy się obrabia personalnie kokoś i to w dodatku osobę, którą wszyscy znają, to już nie jest zbyt ok. - nawet jeśli to dotyczy snu

W związku z powyższym wywodem chciałam poinformować, że zgodnie z treścią snu Romana Polańskiego, jako artystę cenię bardzo i bardzo się cieszę, że takiej miary artysta istnieje.

Natomiast nie mam absolutnie żadnej opinii na temat Romana Polańskiego, jako człowieka - co dość oczywiste nie znam go, a skoro osobiście nie znam i nie mogę wyrobić sobie opinii na temat doniesień, nie czytam, nie oglądam i w ogóle nie interesuję się żadnymi plotkami czy informacjami plotkopodobnymi.

Piszę to na wypadek, gdyby mój sen zasugerował, że coś nie podoba mi się w tym CZŁOWIEKU.

To senne dokuczanie wynikło tylko i wyłącznie z powodu "lizusowskiej" postawy mojego sennego towarzysza, a R.Polański stał się niejako ofiarą mojej złości.

To samo dotyczy "normalizowania" nazwiska "Kowalski" - nie uznaję, nie używam i nie lubię używania jakiegokolwiek nazwiska w celu zobrazowania średniej.

Kowalski to nazwisko nietykalne, jak każde inne, a tylko CZŁOWIEK, który je nosi podlegać może "stopniowaniu" - o ile w ogóle ma to sens

A we śnie użyłam tego nazwiska chyba dlatego, że miało wejść-

- Kowalski - 29 -

ufff, to na tyle - trudno, jestem dziwolągiem, ale nic nie poradzę, że naprawdę mnie to gniotło

A same sny, to dziś dno i wodorosty, no nie?

Na wieczór biorę ponownie zestaw od-Krzysiowy i chyba skreślę drugi ( snom na złość )

RP - 59 - ( ew. dodam Roman - 25 - Polański 34 -)

stolik - 32 -

no i tego pilota - 5 - // skoro Greg miał taki ostry seks - 5 -, że o wszystkim zapomniał, to musi, że ta piątka wejdzie !

Gdyby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł, proszę dorzucić cyferkę

Pozdrawiam, powodzenia

paa

2016-02-11 (21:02)

status ika

13656
wpis nr 966 378
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A co tu tak ciiiiichooooo ?

Jeszcze w południe tak krzyczeliście, że klawisze na klawiaturze mi się przemieszczały, a teraz co - wykończeni, czy napięcie

przed losowaniem ?

Tak właśnie patrzę na te sny i liczby, no i się okazało, że u mnie wyszedł :

zwykły - 29 -

Kowalski - 29 -

przeciętniak - 64 -

bobasek - 19-

spać - 19 -

a ten kombinezon, to pewno ubiór - 48 - dziwaczny, heh, ale trąba jestem

Z Polańskiego pozostała żaba - 32 - lub num - 11 - , no i sam Polański.

Myślę, że to RP - 59 - musi wejść, ewentualnie rozbije się na imię i nazwisko - 25, 34 -.

I jeszcze ta - 5 - ( Greg i córka Irci - widzę, że mieli mocną)

Nie macie pojęcia, jak bardzo nie chce mi się śmigać z lotkiem, heh

męża nie mogę wykorzystać, bo rzekomo, jakoby pracuje

no, a nawet nie wiem, czy maszyna się nie zawiesi - na tej stacji BP dość często zdarzają im się awarie, tak jakoś , hmm

Gdybyś Krzysiu wszedł i powiedział, że nie wejdzie Twój zestaw, to usiadłabym przy gorącej herbatce i oddała się prośbom do Fortuny, żeby Polański spał

do jutra

No, ale jeśli nie wejdziesz z taką informacją do 5-ciu min. to trudno, muszę iść -

bo a nuż wskoczą te liczby

No dobra - jeszcze trzy minuty - dawać łobuziaki super liczby do drugiego zestawu, bo jak nie dacie, to nigdzie nie idę. A jak nie pójdę, a zestaw od Krzysia wejdzie, to całą noc będę ryczeć na obróbce - i to z całych sił !

2016-02-11 (21:05)

status Gaja
Data rejestracji: 2005-06-14
Ilość postów: 553

992
wpis nr 966 379
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ja mam na kuponie 25 i 34 i 32...ołłłł jeeee!!!:)

Ika to wygraną mamy jak w banku....tylko jeszcze mała niepewność co do jej wysokości...
2016-02-11 (21:07)

status Gaja
Data rejestracji: 2005-06-14
Ilość postów: 553

992
wpis nr 966 380
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oczywiście trzymam kciuki za Wszystkich, zwłaszcza za tych, co posłali Krzysiową piąteczkę
2016-02-11 (21:15)

status dusia

14214
wpis nr 966 383
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

IKA przepraszam że tak napisałam ale to w sensie żartu było .Ja taką zołzą nie jestem ,chociaż mnie to choróbsko rozłożyło ,staram się nikomu nie uprzykszać życia ...dzisiaj była moja sąsiadka z parteru ,syn z synową i tak moja sąsiadka wspominała jeszcze jak to moja teściowa która nie żyje już 5 lat zawsze mówiła że ja nawet na stojąco w tramwaju czy autobusie sobie drzemki urządzałam i to była prawda...trochę mi tego teraz brakuje/w sensie snu/ Jak jeżdziliśmy na wycieczki to zawsze robili zakłady kto pierwszy zaśnie w autobusie JA CZY KOLEGA MĘŻA ........Żeby nie budzić męża i syna w nocy przeniosłam się już do pokoiku przy kuchni a i tak oni wiedzą że po nocy chodzę i nie śpię .......mam nadzieję że to niedługo minie ,..

Jeszcze raz przepraszam ....
2016-02-11 (21:15)

status ika

13656
wpis nr 966 384
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gaja - oby weszły te liczby !!! I piątka od Krzysia też !!!

Ja niestety już nie poślę - przed chwilą sąsiadka po przedłużacz przyszła, bo jej gniazdko siadło, więc kilka minut w plecy. Zamkną maszynę zanim się ubiorę.

To jest wkurzające - u nas na stacji czasem nawet o 21.20 już blokują, więc nie ma sensu się gonić.

Ale kciuki za zestawy trzymam z całych sił !!!

POWODZENIA
2016-02-11 (21:26)

status dusia

14214
wpis nr 966 387
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

a ja zapomniałam posłać tej 2 piąteczki co podał KRZYSIU od IKI ........,MI MĄŻ CHODZI I WYSYŁA ,
2016-02-11 (21:27)

status ika

13656
wpis nr 966 391
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dusiu,

za co Ty mnie przepraszasz ???

Doskonale wiem, że to był żart, czy taka żartobliwa refleksja !

Sama nieraz w taki właśnie żartobliwy i przenośny sposób komuś czegoś "zazdroszczę" - przecież to zupełnie normalne

I oczywiste też, że żart Twój był pełen życzliwości

Naprawdę to wiem

A tak się rozgadałam - bo cóż - sama "zazdroszczę" tego błogiego, leniwego snu, który tyle lat nieosiągalny jest dla mnie, choć z innego, niż Twój

powodu

Ale - nadejdzie czas, że wyśpimy się do syta , jak miśki zimą

paa

2016-02-11 (21:56)

status dusia

14214
wpis nr 966 403
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ja dzisiaj 7/9 na szybko kreślona....hura
2016-02-11 (22:00)

status krzysiekwa

13107
wpis nr 966 407
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dusia gratulacje

To dobrze ze nie wysłałyscie tej mojej piatki,zawsze po dobrym dniu jest slabszy dzien

Do jutra

Dobranoc
2016-02-11 (22:09)

status ika

13656
wpis nr 966 411
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gaju,

coz, wygrana mamy nie "jak", a "w" banku - dopiero czeka na nas

Polanski wszedl tylko, jako Roman - 25 -, no i ze lezal - 36 -.

Jest wiec nadzieja, ze skoro w poludnie spal - 19 -, wieczorem lezal - 36 - i juz byl swiadom, ze jest Romanem - 25 -, to jutro naprawde powinien juz wejsc.

Moze bedzie tak : w poludnie sie sie obudzi, przeciagnie i pomysli - Roman, Roman...,

aaa! Polanski - 34 - !!

a wieczorem w pelni juz swiadom swej osoby przedstawi sie : RP - 59 - jestem !!!

Tym sposobem w poludnie wejdzie 34, a wieczorem 59.

Ale moze tez byc, ze jesli sie zdrowo wyspal, a sprawnie obudzil, to cale 59 wejdzie o 14-tej

Opcji jest kilka, ale tak czy inaczej Romana Polanskiego nalezy dobrze pilnowac

I tych 5 i 32 tez !

I oczywiscie wygranych, ktore juz nie moga doczekac sie na nas.

Dobrej nocki i wiadomo - najlepszego sortu snow !

paa.

2016-02-11 (22:10)

status ika

13656
wpis nr 966 412
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dusiu - mega gratulacje !!! .

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 1164 1165 1166 ... 3448 3449
Wyślij wiadomość do admina