Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sposób regulowania stawki zakładu. |
2009-09-12 (23:57)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 230 007 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przy niekorzystnym dla gracz kursie (bo taki jest) , gracz musi nadrabiać większą skutecznością trafianych typów (ale to jest tylko nasze życzenie) lub obstawiać za wyższe kwoty w przypadku przegranej. Ale czy zawsze należy grać do skutku ? W skrajnie niekorzystnych sytuacjach w grze o prawdopodobienstwie uzyskania korzystnego wyniki równym 1 do 4 możemy fatalnie obstawiać przez 30 losowań a to doprowadzi każdego do ruiny. Znów w przypadku drugiej skrajności gdy trafiamy co dwa trzy losowania (nie mówiąc od trafieniu za pierwszym razem) , gramy za niskie stawki. Jak to uśrednić by zarabiać ? |
2009-09-13 (00:27)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 230 013 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Załóżmy że kurs = 3,5 a prawdopodobieństwo 1 do 4 Podam taki przykład: po np 10-ciu nie udanych losowaniach mam stratę w wysokości XXzł W jedenastym muszę postawić już XXzł Ale może rozbije to na Xzł i Xzł i w jedenastym gram by odrobić i zarobić połowę wcześniej zakładanego zysku. Powiedzmy że w czy 12 wygrywam i mam jedną połowę Xzł z głowy bo ta część została zakonczona. Na 12 losowań mam jedno trafienie czyli bardzo mało. w 13 losowaniu nie zaczynam od stawki podstawowej lecz od Xzł (druga część z XXzł) i gdy w powiedzmy 16 losowaniu trafiam , to mam już wszystkie zaległości zalatwione (wraz z zyskiem). W tym przypadku po 16 losowaniach trafiłam tylko 2 razy, z czego pierwsze trafienie było w 13 losowaniu co przy normalnym stawkowaniu zmusiłoby mnie do gry za wiekszą stawkę niż w opisanym przypadku. |
2009-09-13 (00:35)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 230 014 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podaj to na liczbach wg określonej tableki. Bo same XX mało znaczą. Jeżeli Ja urodziłem się XX lat temu a dzisiaj jest XXXX rok to ile XX mam lat ? :D |
2009-09-13 (08:26)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 230 030 [ CZCIONKA MONOSPACE ] :Jeżeli Ja urodziłem się XX lat temu a dzisiaj jest XXXX rok to ile XX mam lat\" XXXX-XX = ? 4x - 2x = ? 4x = 2x 2x = x 2 = 1, czyli logicznie nielogiczne. ![]() |
2009-09-13 (08:50)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 230 032 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie mając żadnych danych ty chcesz rozwiązać równanie ? Podstawiłem 2 i 4 co podzielone na siebie daje 1 i 2. No przepraszam ale takim jasnowidzem to też nikt nie jest. Poza tym nie zrozumiałeś aluzji - ja chce wyliczenia , tzn : 1. kurs 2. progresja 3. do którego progu gramy ( wg. określonych stawek) 4. od którego progu gramy ( wg. jakich stawek) i jaką kwotę odkładamy na bok 5. Co się dzieje gdy trafimy przy progu ( a,b,c,d,e,f ... , przyjmując iż próg a jest następnym i jednocześnie pierwszym progiem gdzie rozdzielamy stawki) 6.bilans końcowy. |
2009-09-13 (12:09)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 230 079 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...kurka a co sie stanie jak w nastepnej progresji gdzie gre zaczynamy nie od stawki poczatkowej tak zeby odzyskac strate pozostalej polowy tylko od pewnego dalszego poziomu i trafiamy znowu na przerwe 12 losowan??? ![]() ...robi nam sie 1,5xxx do odrobienia...i nasza cala gra opiera sie na odrabianiu odrabianych pieniedzy co i tak konczy sie predzej czy pozniej bankrudztwem ![]() ...rewelacja ![]() ...jedyny dobry sposob to \"ALGORYTM\" i mozna grac z zamknietymi oczami bo i tak wejdzie do x ilosci progw ![]() ...mozna jeszcze grac na dodaniu jakiegos kursu jak pisal w innym temacie danteV co pozwala na zwiekszenie kursu i obnizenie stawki...ale to tez nie jest zloty srodek...bo teraz to juz musza nam wejsc dwa zdarzenia zamiast jednego...a to juz nie takie hop-siup ![]() ...mozna jeszcze sprobowac metody kogucika19 przerzucajac gre na calkiem inne zdazenie o wiekszym kursie...ale tu z kolei trzeba miec rozpracowana inna gre rezerwowa (lub nawet dwie) o odpowiednio wyzszym kursie co da nam zwrot w razie trafienia plus ewentualny zarobek ![]() pzdr.nara:) |
2009-09-13 (12:12)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 230 081 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Spoke. To był żart. Popieram cię jeśli chodzi o te dokładne dane. |
2009-09-13 (13:49)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 230 114 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podałam przykład i użyłam tam danych w postaci : kurs = 3,5 prawdopodobieństwo = 1 do 4 startujemy z stawki początkowej = 1 jednostka (niech będzie zapis 1zł) . w przykładzie po 10 progach (pudłach) będzie XXzł straty . Ja sobie przyjęłam zarobek Y=2,5 stawki początkowej (2,5zł) i po 10 pudłach mam XX=70zł gdybym dalej grała i dalej miała 10 pudeł to w sumie po 20 pudłach mam XXXX straty = 2080zł. stosując zabieg (to jest przykład teoretyczny) wyżej opisany po 10 pudłach na jedenaste losowanie zamiast stawki wynikającej z typowej progresji stosuje stawkę niższą ( dzieląc na dwie części powstałą stratę z 10 pudeł) = 1/2 stawki przewidzianej w normalnej progresji bez tego zabiegu dzielenia. dzięki temu po 20 pudłach mam stratę o połowę mniejszą niż w normalnej progresji . Ale gdy trafię w np 18 losowaniu to wygram na tyle mało że to będzie połowa zakładanego zysku i połowa dotychczasowych wydatków. Po trafieniu w przykładowyn 18 losowaniu, na 19 losowanie stawka wyniesie nie 1zł a tyle co była w 11 losowaniu. Icemario , gdy znów trafię na 10 pudeł to znów dziele, jak trafie do 10 losowania to mam już zwrot wszystkich kosztów i zakładany zarobek. Taki scenariusz jest rzadki ale możliwy. Możliwy jest gorszy. I przypominam że jest to przykład . Podawanie tu tabelek spowoduje bałagan , jak kazdy zamieści tebelkę . Kto nie potrafi wysilić wyobraźni i z podanych informacji sam nie jest w stanie u siebie zrobić tabelki progresji to nie ma za bardzo sensu by się wypowiadał. |
2009-09-13 (13:51)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 230 116 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie, KURKA. DLA mnie wszystko jest jasne. |
2009-09-13 (13:55)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 230 118 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Icemario możliwości jest wiele, zaczęłam od jednego wariantu i może jesli już taki przyklad podałam, to wyczerpmy jego możliwości i jego warianty. Można po x progach rozbić na dwie liczby ( dwa zdarznia ) , nawet ja myślę że w takich grach gdzie losuje się kilka i więcej liczb można rownocześnie grać na więcej niż jedną , ale to powoli. |
2009-09-13 (16:49)![]() Data rejestracji: 2009-05-27 Ilość postów: 99 ![]() | wpis nr 230 160 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WITAM podobnymi sposobami wtopiłem parę tys. Nie ma reguły. Miałem dwa miesiące do przodu ,a w trzecim totalna porażka. Radzę bardzo ostrożnie z takimi \"patentami\" Może rozwiązaniem jest to co testował emel ,czyli 3z5 lub 3z6 ,ale też bym do tego podchodził bardzo ostrożnie pozdrawiam |
2009-09-13 (17:00)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 230 164 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Właśnie czytam reszte stron (szybko się czyta ![]() Sugerowałam tam grę nawet na 3 z 10 ciu , ale jak zaznaczałam to była propozycja do rozważenia. W każdym bądź razie na więcej niż 3z5. Myślę na razie o 3z7 lub 3z8. Ale to inna możliwość , tutaj podałam przykład i jestem ciekawa co będzie dalej z nim. Jakie będą za a jakie przeciw. Oraz czy może przykładowe 10 losowań to za dużo , może już po 8-śmiu dzielić stratę. |
2009-09-13 (19:01)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 230 212 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...3z5 odpada...sam gralem kiedys jak i rowniez testowalem ![]() ...moze 3z6 lub7 lub 8 ale wtedy koszta wieksze i nie wiem czy skorka warta wyprawki ![]() pzdr.nara:) |
2009-09-16 (22:52)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 231 266 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i Icemario temat ten był już na drugiej stronie, bo najwazniejsze tematy to czy lotto oszukuje , itp itd. Prawie każdy gra progresją , ale dyskusja na ten temat jest chyba za trudna na tym forum. A to podstawowa sprawa jak regulować stawkę w zależności od przebiegu gry ( no i druga może ważniejsza jak typować zdarzenia). Stawka = 0zł to też jest stawka. z tego co wiem to np Ty stosujesz stawkę = 0zł to tylko tak jako ciekawostka , bo nie wiem jak tu zachęcić do sensownej dyskusji. Pewnie nie bardzo są chętni. niektórzy bojkotują , inni wartościowi się wynieśli i za chwile nie będzie z kim pisać. |
2009-09-16 (23:19)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 231 274 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kurka , wielkich wartościowych uwag i treści tutaj nie dostaniesz, dlatego, że już nie jedna osoba się przekonała iż oficjalne dzielenie się innymi na forum swoimi dobrymi sposobami nie może kończyć się dobrze. KTOŚ jak ma coś ciekawego to się nie podzieli, poza tym dla większości twoje treści są za trudne dla przetrawienia - taka jest prawda. Bo zaczęłaś mówić o czymś ciekawym, ale mało osób się przyłączyło do dyskusji.Już nie mówię, żeby dodawali jakieś wartościowe twierdzenia czy przypuszczenia ale mało kto pyta, a to już świadczy o braku zainteresowania tematem. |
2009-09-19 (00:42)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 231 996 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak jak pisałam w innym temacie : Forum to jest na równi pochyłej i jedyny ( na razie sensowny w mej ocenie a nie korzystny dla niego >>czytaj : FORUM) kierunek do DÓŁ. Świadczy o tym chociażby ten temat , (ale i inne tematy) , które jeśli niosą w swej treści (zbyt ambitne) wyzwania , to niestety cisza. A temat nie jest trudny i pisząc o ambitnych wyzwaniach ( to mi w sumie jest wstyd przyrównywać mój temat do takiego ambitnego ) , muszę go tak nazwać , bo o inne trudno (o inne tematy w podobnej kwestii). |
2009-09-19 (00:51)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 231 997 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A nawet powiem ,że : a nie będę mówić . ![]() ![]() Jeden gość : Marco1972 w temacie : Zakres Plusa napisał CÓŚ i zamilkł. Marco1972 jeśli mógłbyś rozwinąć ( bo nie każdy Cię może \"dosłownie\" zrozumieć ) motyw na stratną progresję. Temat jest ciekawy nie ze względy na wyrażenia algebraiczne ( stosujesz tam \"motyw pierwiastka 2,3,i4 stopnia\") - Spoke- ![]() a z tytuły ,iż ma to sens. |
2009-09-19 (00:57)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 231 998 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A sens ma , bo kiedyś tam chciałam (na końcu) o tym TU w tym temacie (chyba żeby ktoś podał coś lepszego) napisać. Może nie w formie takiej jak przedstawił Marco1972, bo pewnie mało kto łapie, ale to i dobrze (dzieci nie będą pisać) . Wątek (temat) można utrzymać w czystości ( bez docinek i chamstwa) pod warunkiem , że osoby tu piszące , będą miały odpowiednią wiedze , a zarazem i kulturę osobistą . |
2009-09-19 (01:13)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 231 999 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak do Marco1972 w wielkim skrócie ( o ile przeczyta): progresja stratna wiąże się z tym , że największym zagrożeniem nie są długie serie a suma jakichkolwiek serii w krótkim okresie czasu . Dla różnych kursów , różnie wygląda tzw \"czarna seria\" Jeśli przyjąć 40 losowań (L) dla kursu ( a raczej prawdopodobieństwa 1 do 4) to przy stratnej progresji to nie musi być \"Gwóźdź do TRUMNY>> a nawet nie będzie , pod warunkiem : że następne progresje (z udziałem tej STRATY) będą w miarę normalne. Zagrożeniem są nawet niewielkie ale powtarzające się non stop średnie przerwy typu 10-15 losowań . Za pomocą oprogramowania , stwierdzam że nie jest szansa się \"wyjeba..\" na stratnej progresji , a tak jak gra większość na progresję nie tylko że jest szansa , ale nawet pewność. |
2009-09-19 (01:22)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 232 000 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak tak sama siebie czytam , to sama siebie nie rozumię ![]() Niestety piszę w nocy bo w dzien nie ma czasu. Jednak jak ktoś jest kumaty , to nawet mój bełkot zrozumie. (może po 2-krotnym przeczytaniu) Ogólnie progresja stratna jest moim zdaniem lepsza bo 1) I to ważne - uśrednia stawkę- 2) Nie prowadzi do szybkiego wzrostu stawek - bardzo ważne 3) Podejrzewam , że wpływa na emocje bardziej \"uspokajająco\" albo inaczej : mniej nerwowo ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |