Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 8 9 10 11 12 13
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DL - bo mowicie ze manipuluja losowaniem ...

2009-09-15 (19:35)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 834
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975

zacytuję danteV

. Dyskutujemy. A do tego chyba służy forum. Ty bronisz swojej racji ja bronię swojej racji. Racji - nie TS.

Wszystko na ten temat
2009-09-15 (19:37)

status danteV
Data rejestracji: 2009-03-22
Ilość postów: 2034

4344
wpis nr 230 835
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975 - faktycznie. OK - już wszystko wiem. Magda - przepraszam że podciągnąłem to do Ciebie.
2009-09-15 (19:38)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 836
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

danteV-źle postawiłam pytanie-może inaczej dlaczego totalizator nie wdrożył tego w życie właśnie po to aby uniknąć podejrzeń a co za tym idzie przyciągnąć większą ilość ludzi. Jedyne co zrobił na dzień dzisiejszy to zapowiedział wyższe stawki
2009-09-15 (19:39)

status gregor1975
Data rejestracji: 2009-08-27
Ilość postów: 154

5100
wpis nr 230 837
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeszce chwila cierpliwości dla Madzi:

Madzia77) >>>ilość zawartych zakładów

Że co? Za dużo, za mało, czy o to chodzi, że nie publikują ile zawarto zakładów na dane losowanie? Jeżeli to trzecie, to to można przecież wyliczyć na podstawie danych publikowanych przez TS. Wysokość wygranych poszczególnych stopni w danym losowaniu plus znany podział procentowy puli i voila - jesteśmy w domu.

Madzia77>>) udział publiczności w losowaniach

Zakładając, że panowie z TS robią przekręty z losowaniami trzeba powiedzieć, że robią to tak, że nawet gdybyś była na losowaniu, nie zauważyłabyś tego. Wyższa liga, gruba kasa a więc i metody wyrafinowane.

Madzia77>>) możliwość zawierania zakładów przez neta

Po co? Dopiero podniósłby się raban. A tak w każdej kolekturze masz wszystko na papierze, co większość dorosłych ludzi sobie ceni.. Mieszkasz na takim zadupiu, że nie masz kolektury w promieniu dwudziestu minut spacerkiem?
2009-09-15 (19:43)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 839
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975 punkt widzenia od punktu siedzenia

Czy Ty wiesz ilu ludzi chciałoby zagrać a jest ubezwłasnowolnione przez kalectwo ( fizyczne mam na myśli ) odnośnie ilości zawartych zakładów czy każdemu się chce co losowanie liczyć a odnośnie publiczności przyjmij to jako moją fantazję

pozd
2009-09-15 (19:47)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 842
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I nie mieszkam na zadupiu ale w byłym mieście wojewódzkim leżącym na Dolnym Śląsku a moje miasto liczy sobie ponad sto tys. mieszkańców
2009-09-15 (19:50)

status gregor1975

5100
wpis nr 230 843
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia77>>dlaczego totalizator nie wdrożył tego w życie właśnie po to aby uniknąć podejrzeń a co za tym idzie przyciągnąć większą ilość ludzi(...)

Dlatego, że podejrzenia sobie mogą być jednak system prawny i postrzeganie ludzi są tak skonstruowane, że udowadniamy winę a nie niewinność. Masz podejrzenie przestępstwa - zgłaszasz i udowadniasz.

Nie popełniasz przestępstwa - nie masz się czego bać i ignorujesz pomówienia.

Proste?

Po co przyciągnąć większą ilość ludzi? Nie rozumiesz tego?! Hazard nie wymaga reklamy i dlatego Państwo Polskie trzyma na tym łapę. Z punktu widzenia ekonomii - ogromny popyt na towar/usługę rozleniwia producenta/usługodawcę. On dyktuje warunki a w takim przypadku cięcie kosztów (lub co najmniej ich nie zwiększanie )na reklamę jest jak najbardziej uzasadnione.
2009-09-15 (19:59)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 847
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No tak państwo ma monopol na TS i dyktuje warunki ignorując graczy a to jest niesprawiedliwe
2009-09-15 (19:59)

status gregor1975

5100
wpis nr 230 848
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia>> (...)odnośnie ilości zawartych zakładów czy każdemu się chce co losowanie liczyć(...)

A po co liczyć? Jakie to ma znaczenie? A jeżeli ktoś jest \"systemiarzem\" i ta informacja jest mu potrzebna i jednocześnie nie potrafi tego wyliczyć, to niech go ręka boska broni od parania się systemami.

Co jeszcze wymyślisz? Za mała czcionka na stronie TS (bo nie każdy przecież potrafi zmienić wielkość czcionki w przeglądarce), za późna informacja o wynikach losowań (no bo każdy chodzi spać o innej porze), czy co?
2009-09-15 (20:01)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 849
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975-biorąc pod uwagę ilu graczy zawiera zakłady TS powinno wziąć pod uwagę ich opinie a nie urządzać samowolkę
2009-09-15 (20:06)

status ShoCKwAve
Data rejestracji: 2009-09-09
Ilość postów: 62

5177
wpis nr 230 851
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

jaki ten swiat zly i okrutny .... ciezko sie pogodzic z tym ...

a Ty Magda masz dwa wyjscia - albo utwierdzasz sie w przekonaniu dalej , ze to oszustwo i pozostaje Ci przestac w to grac .... albo wracasz do gry i w milczeniu zachowujesz swoje mysli.Sama sobie zaprzeczasz
2009-09-15 (20:08)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 853
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ShoCKwAve-zdefiniuj czym sobie zaprzeczam?
2009-09-15 (20:11)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 854
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A tak na marginesie to nie świat jest zły i okrutny tylko ludzie ( zwłaszcza Ci którzy mają władzę ) ale to nie jest temat na tym forum
2009-09-15 (20:11)

status gregor1975

5100
wpis nr 230 855
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madziu, dziecko drogie. Biorąc pod uwagę, ilu ludzi porusza się samochodami po polski drogach, powinno się wziąć pod uwagę ich oczekiwania odnośnie ich stanu.

Jesteś młodziutka, Twój idealizm dobrze o Tobie świadczy. Oby zostało to w Tobie jak najdłużej.

Oby jednak naiwność i niewiedza jak najszybciej wywietrzały Ci z głowy. Inaczej będziesz miała w życiu ciężko, naprawdę ciężko.

Tyle ode mnie dla Ciebie w tym temacie. Dalej niech męczy się kto inny.
2009-09-15 (20:18)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 862
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Naiwna Idealistka nie posiadająca wiedzy ROBI SIĘ CIEKAWIE

Ale ja nikogo na ty forum nie obrażam

Natomiast moje wyobrażenie o tobie jest takie:

Zmęczony starszy pan który tak twardo zaczął stąpać po ziemi i twardo spostrzegać życie że jeszcze trochę i braknie mu sensu do dalszej egzystencji
2009-09-15 (20:44)

status ShoCKwAve
Data rejestracji: 2009-09-09
Ilość postów: 62

5177
wpis nr 230 876
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dobra przytocze Ci tu pare kwestii ...

-po pierwsze, nie wiem ile masz lat , nie obchodzi mnie to ale juz w 1 swoim poscie w tym temacie pokazalas ze wogole nie masz pojecia o tym co sie dzieje w Panstwie,jakie jest prawo,jaki jest regulamin TS bo bys nie zadawala pytan w stylu \"dlaczego nie można zawierać zakładów przez neta ( do 5 min przed losowaniem) ?? \" czy nie zalila sie w stylu \"A po za tym z jakiej racji TS ma wyłączność na gry losowe ( jeżeli można w ogóle tak je nazwać ) zapewnione przez państwo,przecież jest demokracja i wolność a może ktoś inny miałby ochotę otworzyć swoją firmę wzorem TS.Przecież jest to niesprawiedliwe ogranicza naszą wolność.\" Masakra ...

- wiekszosc Twoich wypowiedzi to zlepki faktow-mitow-linkow na temat lotka.Mozesz sprawiac na kims wrazenie ze pojecie masz ogromne co i jak , ale o czystej losowosci juz pojecie nie masz bladego ... Czyli krotko mowiac ... nie masz wiedzy a argumentam jest to co tam wyszperasz , wysnujesz , wysnisz ... Dziwne to nie jest - w koncu tego miliona nie wygralas.

- Wypowiedz \" ralfek-losowość ? Tak jest w wypadku gdy gra jest losowa a istnieje duże prawdopodobieństwo iż w TS tej losowości nie ma \"

Co Ty nie powiesz ? Stworz doskonala maszyne i dobierz doskonale warunki do losowania Co wogole jest doskonale na tym swiecie by moc mowic o 100 % losowosci ?

- wypowiedz \" ralfek-więc nie pisz mi rzeczach które czytałeś bo one nie mają nic wspólnego z rzeczywistością \"

Hmmm podstaw nie znasz , realiow zycia nie znasz , prawa nie znasz to co Ty mozesz wiedziec o rzeczywistosci ? ...

-wypowiedz \" ralfek-sam się opanuj i zdejmij w końcu różowe okulary to że wierzysz bezgranicznie w TS to twoja sprawa i wola pod warunkiem,że nie narzucasz jej innym

mam nadzieję że taki wierzący we wszystko- uwierzy mi na słowo i nie będzie próbował narzucać mi swojej woli i pisał żenujących postów

A tak na marginesie to wiara czyni cuda

więc:

POWODZENIA \"

Wiesz co ja CI powiem ? Iloscia postow i odpowiedzi sama probojesz narzucic wlasne zdanie ... Z kazdym walczysz na slowo ...

- wypowiedz \" Fakt jest faktem że ludzie mają wątpliwości w uczciwość TS a że mimo wszystko grają ? Myślę że warunkiem tego jest to że TS jest monopolistą i każdy z graczy z góry skazany jest na tą firmę ( a hazard jest hazardem ) smutny wniosek się nasuwa-niestety iż na chorobie wielu ludzi lub niepoprawnych marzycieli TS zbija kasę rzucając nam czasami ochłapy w formie np. 4/4 itp.\"

oraz \"danteV-dlaczego wydaje Ci się iż grając zaprzeczam samej sobie pisałam przecież że wygrywałam marne 5/5 czy 4/4 ( więc powód chyba oczywisty szkoda że tylko takie ochłapy ) \"

ohhh 4/4 ochlap? 80 zl ... 5/5 700 zl ochlap .... a co to jest ... Pani poluje na miliony ? Teraz rozumiem.Od siebie dodam ,ze trafienie 5/5 w ML konczy moja gre w miesacu bo cel osiagniety...

- wypowiedz \"No tak rozumiem,że osoby biorące udział w sondzie są głupie niedokształcone i nie mają zielonego pojęcia o matematyce -widzę,że ktoś mnie próbuje obrazić bo ja brałam udział w tej sądzie

nie ma co --miłe\"

No moze i wyksztalcone ale co to losowosc to nie maja pojecia ... Uwierz mi na slowo ...

Taka jest prawda.

- wypowiedz \" Nikt nie jest mi w stanie weprzeć iż Totalizator to firma od A do Z uczciwa bo ja w uczciwość tam gdzie są tak duże pieniądze nie wierzę a nie wierzę bo codziennie oglądam wiadomości ze świata i kraju ( zwłaszcza z naszego kraju ) \"

Ty jestes uczciwa zawsze od A do Z ? Smiem watpic ....

- wypowiedz \"Mi się z kolei chce śmiać z ludzi,którzy darzą TS bezgraniczną wiarą w spełnieniu marzeń \"

Mi sie chce ryczec jak slysze pytanie \" Dlaczego lottomaty sa podlaczone do systemu \" kiedy Ty wszystko wiesz ...

- Wypowiedz \" Odnośnie twierdzenia iż jestem dzieckiem haha-raczej nie bo domeną dzieci jest bezwzględna wiara w uczciwość ( dziecko nie nazbierało jeszcze złych doświadczeń ) więc osoby które można nazwać dzieckiem to takie osoby które nie mają jeszcze wiedzy o świecie i szczerze ufają we wszystko co zobaczą i usłyszą a w moim przypadku raczej się to nie pokrywa\"

Tak Madzia , Twoja wiedza o swiecie nas wszystkich przerasta dlatego po kolei sie poddajemy ...

- Wypowiedz \" były pracownik na odchodne wypłaca sobie 5/5 \"

Dobranocka juz dawno byla ...

dalej wybaczcie nie chce mi sie pisac ...

TS to spisek ale gra dla ochlapow 5/5 ... powodzenia
2009-09-15 (20:56)

status gregor1975

5100
wpis nr 230 887
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Miałem się nie odzywać, ale nie mogę się powstrzymać. Dla dobra mojej interlokutorki.

madzia77>>Zmęczony starszy pan który tak twardo zaczął stąpać po ziemi i twardo spostrzegać życie że jeszcze trochę i braknie mu sensu do dalszej egzystencji

Madziu, kiedy już dorośniesz, staniesz się kobietą i zrozumiesz, kim jest kobieta, co może osiągnąć swoją kobiecością, a czego nie może osiągnąć i kiedy powiesz o trzydziestoczterolatku jak w cytacie wyżej, to...gorzko zapłaczesz. W każdym wieku - kiedy będziesz miała lat 20, 30, 40, 50 czy 70.

Wspomnisz moje słowa.
2009-09-15 (21:30)

status Amadeus
Data rejestracji: 2009-04-30
Ilość postów: 820

4541
wpis nr 230 901
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Spróbujmy argumentować z drugiej strony, tak dla sportu, by zobaczyć, na czym opierają się racje tych, którzy do TS nie mają żadnych zastrzeżeń.

I tak na przykład:

- Na jakiej podstawie wiadomo/jest pewnym, że TS nie manipuluje przebiegiem gry na etapie a) losowania b) przetwarzania zakładów przez system informatyczny? Argument \"TS ma zagwarantowane 50% wpływów, więc nie musi oszukiwać\" zostawmy chwilowo na boku. Po prostu pogdybajmy, stawiając się w roli raz obrońców a raz prokuratorów. Ale tak naprawdę szczerze, bez argumentów ad personam, pytania o wiek, bez złośliwości. Metoda reductio ad absurdum wymaga założenia najpierw prawdziwości tezy, jaką chcemy obalić. Załóżmy zatem że oszustwa mają miejsce i szukajmy przesłanek które wykluczają taką możliwość.

- Wersja złagodzona powyższego pytania: co wiadomo o systemie informatycznym TS? Pokazał już raz, że gubi wygraną sżóstkę gracza. Skąd pewność, że nie jest aż tak słaby, że nie ma możliwości dodania podrobionej wygranej? Kto kontrolował ten system? Jakie organy ze strony Państwa wydały odpowiednie zezwolenia? Czyli nie twierdzimy, że mają miejsce oszustwa, ale dociekamy ogólnie, czy są one technologicznie możliwe.

- I kwestie savoir-vivre\'u: nieodpowiadanie na zapytania, ignorowanie opinii szerokich rzeszy graczy. To zachowanie monopolisty, obce prawdziwym rynkom kapitalistycznym. Kojarzy się z naszą \"tepsą\". Bardzo samobójcza strategia zarządzania.

Kwestie związane z kryptografią, bezpieczeństwem systemów informatycznych - a także losowością - są mi bliskie, dlatego nie stawiając żadnych konkretnych tez dostrzegam poważną lukę w systemie informatycznym TS. Gubi wygrane. Skąd pewność, że nie jest możliwe działanie w drugą stronę - tzn. dodanie kuponu po losowaniu?

Osobiście nie podejrzewam TS o precyzyjne manipulacje losowaniami, bardziej możliwe wydaje mi się (to także hipoteza pana Krzysztofa Płocharza) stosowanie w losowaniach zestawów kul dobranych tak, by generować kumulacje \"na życzenie\". Mój największy niepokój budzi system informatyczny, który już raz się skompromitował. W swoich innych wypowiedziach podawałem konkretne propozycje naprawienia tej sytuacji, zgodne zresztą z uwagami polskiego kryptologa, M. Kutyłowskiego, dotyczącymi systemu komputerowego TS.

I uwaga na koniec: stanowiska pani \"madzia77\" nie uważam za nieuzasadnione. Totalizator długo pracował na wszystkie dotyczące go podejrzenia. A zamiast je publicznie rozwiewać, ukazując się jako instytucja przejrzysta, stosuje metodę milczenia - co nie poprawia nadszarpniętej poważnie reputacji, a wręcz przeciwnie - nasila podejrzenia.

Amadeus

2009-09-15 (21:51)

status Rat666
Data rejestracji: 2009-07-01
Ilość postów: 2510

4853
wpis nr 230 913
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amadeus

Tak to prawda ,ts długo pracował na brak zaufania z mojej strony.
2009-09-15 (22:29)

status gregor1975

5100
wpis nr 230 938
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No to podyskutujmy.

Amadeus>>Skąd pewność, że nie jest aż tak słaby, że nie ma możliwości dodania podrobionej wygranej? Kto kontrolował ten system? Jakie organy ze strony Państwa wydały odpowiednie zezwolenia?

Twierdzę, że wczoraj zamordowałeś sąsiada siekierą rozrąbując mu głowę. Skąd pewność, że tak nie było?

Amadeus>>>Czyli nie twierdzimy, że mają miejsce oszustwa, ale dociekamy ogólnie, czy są one technologicznie możliwe

Oto słowa geniusza! O domniemanych oszustwach TS było dużo, ale nikt nie stawiał hipotezy, na czym one polegają i jaki jest ich mechanizm

Amadeus>>>To zachowanie monopolisty, obce prawdziwym rynkom kapitalistycznym. Kojarzy się z naszą \"tepsą\". Bardzo samobójcza strategia zarządzania.

Wolne żarty, panie! Hazard i samobójcza strategia wtedy i tylko wtedy kiedy los spłata psikusa niespotykanego w skali wszechświata. W tym kraju TS zbankrutuje ostatni. Zanim to nastąpi, plajtę strzeli, po innych oczywiście, energetyka, media, bankowość i kościół.

Amadeus>>(...)dlatego nie stawiając żadnych konkretnych tez dostrzegam poważną lukę w systemie

informatycznym(...)

Sprzeczność logiczna. Dziś pływałem łodzią po płytkiej wodzie. Nie mierząc głębokości akwenu, po którym pływałem, mogę powiedzieć, że było głęboko, bo aż 16 metrów (średnio).

Amadeus>>Osobiście nie podejrzewam TS o precyzyjne manipulacje losowaniami, bardziej możliwe wydaje mi się (to także hipoteza pana Krzysztofa Płocharza) stosowanie w losowaniach zestawów kul dobranych tak, by generować kumulacje \"na życzenie\"

1. Kto to jest K. Płocharz? Wydaje się zasadnym \"umocowanie\" swoich argumentów i źródeł.

2. Kto potrafi, i jak, ustawić sekwencję wylosowanych liczb manipulując wymiarami i masą kul. Taka manipulacja może prowadzić do znacznego zaburzenia losowania, ale na pewno nie do wylosowania określonej sekwencji lub wyeliminowania określonych grup sekwencji. Argument dziecinny.

Amadeus>>>W swoich innych wypowiedziach podawałem konkretne propozycje naprawienia tej sytuacji, zgodne zresztą z uwagami polskiego kryptologa, M. Kutyłowskiego, dotyczącymi systemu komputerowego TS

Skoro TS nie posłuchał kryptologa (znanego; w domyśle), dlaczego ktoś ma posłuchać Ciebie?

Amadeus>>>Totalizator długo pracował na wszystkie dotyczące go podejrzenia

Nieprawda. Na to pracowały prymitywne umysły i płonne nadzieje milionów graczy.

Frustracja + plotka = bzdura

Amadeus>>A zamiast je publicznie rozwiewać, ukazując się jako instytucja przejrzysta(...)

Dobrze prosperującego biznesu nie trzeba reklamować. Skoro jest popyt, po cholerę się męczyć?

Amadeus>>>(...)co nie poprawia nadszarpniętej poważnie reputacj(...)

Nadszarpnięta reputacja = brak zaufania = strata klientów (tu: w biznesie). W odniesieniu do TS takiego zjawiska nie obserwujemy, przy czym mówimy o klientach, czyli o graczach a nie o małym odsetku sfrustrowanych przegranych.

Amadeus, fajnie z Tobą popolemizować. Na pewno lepiej, niż z Madzią.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 8 9 10 11 12 13
Wyślij wiadomość do admina