Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DL - bo mowicie ze manipuluja losowaniem ...

2009-09-15 (13:05)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 688
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975-mogę Ci poprzeć faktem moją wątpliwość- spróbuję nawiązać kontakt mailowy z TS i poproszę o możliwość uczestnictwa w losowaniu oraz o dokładne objaśnienie mi zasad odnośnie lottomatów wypłacanych wygranych i wszystkim co się wiąże z ich firmą i działalnością mam nadzieję że nie zostanę zignorowana bo przecież firma ta jest instytucją co najmniej publiczną i każdy z nas ma prawo do wiedzy odnośnie zaplecza technicznego itp

Znajdę chwilę czasu i napiszę do nich a swój list z prośbą opublikuję tutaj na forum

Zobaczymy co z tego wyniknie

Jeżeli jest firmą w 100% wiarygodną myślę,że nie będzie z ich strony problemu aby kogoś z zewnątrz dopuścić i pokazać jak to wygląda od kuchni

Jeżeli powiedzmy przez dwa tygodnie nie będzie odzewu z ich strony

to myślę że taka sytuacja będzie dla wszystkich mówiła sama za siebie?

Mam nadzieję że podoba się ten pomysł wszystkim tutaj którzy

chcą oczyścić TS z wszelkich wątpliwości
2009-09-15 (13:16)

status shadowbb
Data rejestracji: 2009-07-22
Ilość postów: 121

4944
wpis nr 230 690
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Próbuj zdrów, ja pisałem dokładnie to co Ty planujesz i odpowiedzieli że ze względów bezpieczenstwa nie udzielają tkich informacji. Publiczne losowania to przyznanie się do winy, bo gdyby nagle w takim pierwszym losowaniu było np 10-20 szóstek to ktoby chciał się tłumaczyć z domysłów społeczeństwa. Jest jak jest zarabiają jak każda dobrze zorganizowana firma ale dlatego że nas robią w ch..a !!!
2009-09-15 (13:27)

status danteV
Data rejestracji: 2009-03-22
Ilość postów: 2034

4344
wpis nr 230 691
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia - kiedyś jak czytałem Twoje wpisy to się tylko uśmiechałem. Zgadnij, co robię teraz? Nigdy jak wiesz nie chciałem Ciebie obrazić, bo wychodzę z założenia, że możemy dyskutować, nawet żartować, ale na odpowiednim poziomie.

Ale wracając do tematu. Piszesz, że jeśli TS to instytucja państwowa to powinni Tobie wszystko ujawnić. To napisz do PKO BP (bank państwowy, w którym swoje oszczędności przechowuje miliony polaków), aby ujawnili swoje tajemnice informatyczne i inne szczegóły działalności. Zrób to!!!!! Idź na całość, idź na całość!!!!! Napiszę Tobie szczerze. Gdybyś mi napisała za dwa tygodnie ze TS wszystko Tobie ujawnił, co chciałaś, to wtedy dopiero ta firma stała by się w moich oczach NIEWIARYGODNA!!!!!

Serdecznie pozdrawiam

2009-09-15 (13:29)

status gregor1975
Data rejestracji: 2009-08-27
Ilość postów: 154

5100
wpis nr 230 692
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madziu, doceniam Twój zapał. Życzę sukcesów i sam ciekawy jestem wyników.

Niestety, muszę Cię zmartwić. To, czy TS zgodzi się na którąś z Twoich propozycji, czy nie, nie będzie dowodem ani za, ani przeciw. Dlaczego? Powodów jest wiele, ja tego Tobie nie potrafię wytłumaczyć, a Ty i tak nie zrozumiałabyś tego.

Podam ci za to przykład:

Rzucam podejrzenie, że Państwo Polskie produkuje fałszywe banknoty. Piszę zatem maila, że chcę być dopuszczony do procesu produkcyjnego banknotów oraz chcę uzyskać wszelką wiedzę na temat ich produkcji.

Jak myślisz, jak zareaguje adresat takiego maila? Jak myślisz, czy to, że moje prośby zostaną zignorowane, będzie dowodem, że moje podejrzenia są słuszne?

Przykład nr 2:

Kilka lat temu trafiłem 5/6 w DL. Był to mój debiut jeżeli chodzi o wygrane wyższego stopnia, więc napisałem maila w tej sprawie do TS z pytaniem jak mam dalej postępować. Maila tej samej treści wysłałem do oddziału TS w pobliskim mieście wojewódzkim oraz do centrali TS. Nie odpisali. Czy to oznacza, że chcieli mnie oszukać lub mieli nieczyste intencje? Jak myślisz, wypłacili mi tą wygraną, czy nie?

Musisz popracować nad logiką, nad pojęciem związek przyczynowo-skutkowy, musisz zrozumieć, co to jest przesłanka, hipoteza, argument, dowód, założenie, etc.

P.S. A Twój mail do TS może pozostać bez odpowiedzi chociażby dlatego, że leniwa sekretarka uzna to za bzdury i wywali go do kosza.

Mimo to powodzenia.
2009-09-15 (14:05)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 709
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Właśnie takich reakcji się spodziewałam i już
2009-09-15 (14:13)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 713
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

danteV-o jakim ujawnianiu ty mówisz TS sam informuje o tym iż procedury zostały przeprowadzone a nad wszystkim czuwa komisja więc jakie TS może mieć tajemnice -których nie będzie chciała ujawnić a po za tym skąd ta pewność,że są tajemnice a nie przejrzyste losowania nad którymi ktoś \" czuwa\"

Myślałam iż ja sama sobie zaprzeczam ale widzę że nie jestem samotna w tych poczynaniach
2009-09-15 (14:20)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 717
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975-aleś porównanie zrobił odnośnie Tajemnic TS ( jak teraz próbuje mi przekazać danteV iż jakaś w ogóle istnieje ) a produkcją banknotów

Bingo strzał w 10

A ignorancja graczy działa przeciwko TS, bo jako firma mająca ogromne zyski ze swoich graczy powinna być przejrzysta i chociażby odpowiadać na \" głupie \" lub \" bzdurne \" maile czy listy

Takie jest moje zdanie i tyle
2009-09-15 (14:23)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 230 718
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

niech ktos przekaze madzi, ze zdaniem kazdego dzieciaka wszystkie lizaki swiata powinny nalezec do niego jednego
2009-09-15 (14:55)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 723
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przykład nr 2:

Kilka lat temu trafiłem 5/6 w DL. Był to mój debiut jeżeli chodzi o wygrane wyższego stopnia, więc napisałem maila w tej sprawie do TS z pytaniem jak mam dalej postępować. Maila tej samej treści wysłałem do oddziału TS w pobliskim mieście wojewódzkim oraz do centrali TS. Nie odpisali. Czy to oznacza, że chcieli mnie oszukać lub mieli nieczyste intencje? Jak myślisz, wypłacili mi tą wygraną, czy nie?

Totalne olewanie klienta i tyle. Teraz już wiesz dlaczego tylu ma wątpliwości odnośnie TS ?
2009-09-15 (15:00)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 724
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ale wracając do tematu. Piszesz, że jeśli TS to instytucja państwowa to powinni Tobie wszystko ujawnić

Ujawniania, tajemnice? przecież sam twierdzisz że moje wątpliwości są nie słuszne a piszesz takie rzeczy ciekawie się robi ?
2009-09-15 (18:14)

status danteV

4344
wpis nr 230 794
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia - słowo \"tajemnica\" ma wiele znaczeń. A ty jak zwykle chwytasz wszystkich za słówka żeby tylko pasowało tak jak Ty chcesz.

Specjalnie dla Ciebie przykład :

\" Tajemnica Twierdzy Szyfrów\" (serial polski)

Tajemnica bankowa (termin prawniczy)

Widzisz różnicę słonko?

Serdecznie pozdrawiam
2009-09-15 (18:49)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 815
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

danteV-widzę,że próbujesz wybrnąć z tego co napisałeś o ujawnianiu itp

czyli przyznałeś iż lotto ma jakieś tajemnice sugerując przy tym że takiemu szaraczkowi nie będą one ujawnione.

Pozostawiam to bez komentarza mimo iż nie mam namacalnego dowodu odnośnie nieuczciwości jedynie przesłanki w twoim domniemaniu to właśnie TS swoją ignorancją sam wystawia dowód na swoją \" uczciwą działalność \"
2009-09-15 (18:54)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 819
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A teraz podniosą stawki w DL na 3zł potem w EX na 2,50 a my będziemy opiewali uczciwość i wspaniałomyślność tej firmy nadal płacąc podatek od marzeń,nie mając żadnych dowodów na to iż ta firma działa przejrzyście i zrozumiale dla nas wszystkich

pozd
2009-09-15 (19:10)

status danteV

4344
wpis nr 230 822
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak Magda. Przyznaję i napiszę to głośno. TS ma tajemnice!!!!!!!! Takie same tajemnice, które mają banki, urzędy skarbowe i inne instytucje. Czy Ty rozumiesz, o jakich ja tajemnicach pisze, które nikt Tobie nie ujawni? Nikt - tzn. żadna instytucja. A jeśli Ciebie interesuje czy pan Bielawa umył zęby przed losowaniem, czy pan z komisji ma założoną sztuczną szczękę, ile prądu pobiera maszyna losująca? To myślę, że takie informacje dostaniesz. Co prawda będą wszyscy pękać ze śmiechu, ale zadowolą Twoją ciekawość.

O jakiej Ty przejrzystości piszesz? Co Ty byś chciała wiedzieć? Wypunktuj? Wszyscy Ciebie oto proszą a Ty coraz bardziej brniesz i chyba sama już siebie nie rozumiesz. Jak na jedno dostaniesz odpowiedź to zaczynasz drugie. Przed chwilą napisałaś nawet, że TS nie jest uczciwą firmą, bo nie odpowiedzieli na Twoje pytanie, co masz zrobić, bo trafiłaś 5z6. To tak jakby napisać do producenta ketchupów: „ Witam. Kupiłem Wasz ketchup i go zjadłem. Co mam teraz zrobić?” Pomyśl lub przeczytaj Magdo, co Ty piszesz.

2009-09-15 (19:20)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 825
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

danteV-widzę że zdenerwowałeś się jeżeli z powodu moich wpisów to wypada mi Cię przeprosić

Ale żadne argumenty nie są w stanie mnie przekonać odnośnie TS

pozd
2009-09-15 (19:23)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 826
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

) ilość zawartych zakładów

) udział publiczności w losowaniach

) możliwość zawierania zakładów przez neta

To nie są rzeczy na które TS nie mógłby sobie pozwolić

a jednak nie ma ich
2009-09-15 (19:27)

status danteV

4344
wpis nr 230 828
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie zdenerwowałem się i nie musisz przepraszać. Dyskutujemy. A do tego chyba służy forum. Ty bronisz swojej racji ja bronię swojej racji. Racji - nie TS.
2009-09-15 (19:28)

status gregor1975
Data rejestracji: 2009-08-27
Ilość postów: 154

5100
wpis nr 230 830
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

danteV>>> Przed chwilą napisałaś nawet, że TS nie jest uczciwą firmą, bo nie odpowiedzieli na Twoje pytanie, co masz zrobić, bo trafiłaś 5z6.

Spokojnie. To pisałem ja, jako przykład dla Madzi. I było to w formie prowokującego pytania, a nie takiej konkluzji, jak tu zacytowałeś. To w obronie Madzi.

A teraz z drugiej strony:

Madziu, moje ośmioletnie dziecko, córka, więcej rozumie od Ciebie. Wystarczy jej powiedzieć raz - rozsądnie zaargumentować, wytłumaczyć i wszystko jest tip top. Gdy czegoś nie rozumie, pyta. I to ostatnie tłumaczenie rozwiewa wszelkie jej wątpliwości. A trzeba Ci powiedzieć, że nie uważam jej za wybitnie rozwiniętą intelektualnie, widziałem bardziej łebskie dzieci w tym wieku. Ona jest po prostu przeciętna.

Ile zatem Ty masz lat? Osiem, czy sześć, że takie bzdury piszesz? O co Tobie chodzi?

Jest polemika, są argumenty, a Ty dalej swoje. Wszyscy Tobie tutaj tłumaczą, jak mogą, bardziej lub mniej umiejętnie i przekonująco, ale zasadniczo mówią jednym głosem.

Jeżeli masz swoje zdanie i ono jest niezmienne a przy tym obiektywnie mało sensowne, to musisz zrozumieć, ŻE NIKOGO DO NIEGO NIE PRZEKONASZ!

Kiedy ja mam jakiś osąd i wiem, że jest niezmienny, to nie szukam na siłę jego potwierdzenia no przecież wiem, że ja mam rację.

Szukasz poklasku, chcesz zaistnieć, chcesz być w centrum uwagi? Idź gdzie indziej i nie truj dupy za przeproszeniem!
2009-09-15 (19:31)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 831
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

danteV-myślę że gdyby TS wprowadziło to o czym napisałam na pewno znikłoby 90% niedowiarków i wtedy gdyby mi ktoś powiedział że ma wątpliwości co do TS to bym sama go wyśmiała ale prawdą jest iż takich życzeń firma nigdy nie zaakceptuje a dlaczego?

Niech każdy z nas sobie to przemyśli

pozd
2009-09-15 (19:32)

status danteV

4344
wpis nr 230 832
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

) ilość zawartych zakładów - zgadzam się z Tobą

) udział publiczności w losowaniach - zgadzam się z Tobą

) możliwość zawierania zakładów przez neta - zabrania tego prawo. A prawo nie tworzy, TS ( więc swoje prośby musisz pisać do sejmu) - zgadzam się z Tobą.

Tylko, że dla mnie nie są to podstawy, aby oskarżać TS o nie uczciwość.

Bardziej to niedociągnięcia, które powinny być zmienione na korzyść klientów.

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13
Wyślij wiadomość do admina