Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 9 10 11 12 13
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DL - bo mowicie ze manipuluja losowaniem ...

2009-09-15 (23:33)

status KURKA
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 230 953
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeżeli urzędnik , sprzedawca (itp. idt) jest nieuprzejmy, ba , nawet chamski , to w cale nie znaczy , że chce nas oszukać .

A często jest przeciwnie. Kto nadskakuje klientowi , ten wciska mu kit, szajs (itd,itp) .

Nie chcę bronić TS bo sama mam do niego zastrzeżenia , ale by tak bez podstaw twierdzić że ustawiają losowania ????

Zgodzę się z tym że mogą coś pokombinować przy konkretnym \"zamówieniu\" raz na jakiś czas ale nie po to by ludzie nie wygrali a po to by ktoś wygrał.

Ja osobiście , gdybym miała taką możliwość ( a Polak potrafi) podmienić zestaw kul to np w sylwestra gdy jest cienka obsada (czy inne święta) spróbowałabym odpowiednio (szampanem i może jeszcze czymś ) stworzyć warunki do zamiany a moi znajomi musieli by zaryzykować pewne uklady które były by bardziej prawdopodobne od reszty i to dużo bardziej prawdopodobne.

Ale robienie przekrętów dla ministra finansów???

Po co dupe nadstawiać.

Ile ludzi musi wiedzieć o tym,

Ściśle tajne informacje drukuje prasa a tu w TS cisza .

I co , robią przekręty a nikt nic nie wie i wszyscy siedzą cicho.

Nawet jak kogoś za wóde wywalą to siedzie cicho?

2009-09-16 (01:12)

status KURKA
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 230 959
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No dzisiaj rodzice chyba wreszcie zrobili porządek .

cisza od 2 godzin.

dobranoc
2009-09-16 (06:20)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 972
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ostatnio zacząłem się zastanawiać dlaczego Totalizator Sportowy nie upublicznia losów z główną wygraną tzw \"szóstką\". Co stoi na przeszkodzie by pokazać graczom szczęśliwy los wart niejednokrotnie kilkadziesiąt milionów złotych?

W odpowiedzi na to pytanie TS wykręca się jakąś ustawą o grach i zakładach wzajemnych Art.11 ust 6, . Rzekomo takie informacje są ujawniane wyłącznie na żądanie ministra właściwego do spraw finansów publicznych, Generalnego Inspektora Informacji Publicznej, inspektora kontroli skarbowej itp. Więc dlaczego tego nie robią ? Przecież upublicznienie losu z główną wygraną wszystkim przyniosło by korzyści. Przede wszystkim rozwiano by tym wszelkie spekulacje co do wiarygodności tej gry - więcej osób zaczęło by grać - a tym samym TS odnosiłby większe zyski z większej ilości zawieranych zakładów. Więc w czym problem ?

Poza tym zastanawia mnie iż w dobie komputerów,internetu,skanerów, aparatów cyfrowych i kamer jeszcze nikt kto wygrał nie utrwalił szczęśliwego kuponu i sam nie upublicznił go np. w internecie - to jest dla mnie wręcz niesamowite.

Najbardziej sensownym wytłumaczeniem tego zjawiska-jak dla mnie- jest teza iż takie kupony z tzw. \"szóstką\" po prostu nie istnieją a TS w porozumieniu z Ministerstwem Finansów robi nas naiwnych graczy delikatnie mówiąc w balona.
2009-09-16 (06:45)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 975
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Znalazłam ten artykuł i myślę,że jest godny uwagi.
2009-09-16 (07:33)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 230 980
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

madzia77>>> gdybyś choć chwilę zastanowiła się przed napisaniem ( czy jak teraz zacytowaniem ) kolejnego swojego \"dowodu\" - to wiedziałbyś , że kupon jako jedyny dowód zawartego zakładu jest własnością gracza i nawet po jego zrealizowaniu , czyli zamiany na wygraną nie może być dowolnie przez TS dysponowany.

A to , że ci którzy trafili główne wygrane nie pędzą z tym do Internetu , aby się w tym medium , które wcale nie zapewnia anonimowości chwalić i ogłaszać to \"urbi et orbi\" , jest tak co do powodu jasne i oczywiste , że chyba tylko Ty tego nie możesz zrozumieć...
2009-09-16 (08:16)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 987
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

edi8

kolejnego swojego \"dowodu\"

Jak chcesz to możesz sobie ten artykuł potraktować jako dowód

ja ten artykuł traktuję jak........ \"artykuł\" odnoszący się do jakiegoś zagadnienia związanego z TS ,i to wszystko

pozd
2009-09-16 (08:33)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 989
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Totalizator długo pracował na wszystkie dotyczące go podejrzenia. A zamiast je publicznie rozwiewać, ukazując się jako instytucja przejrzysta, stosuje metodę milczenia - co nie poprawia nadszarpniętej poważnie reputacji, a wręcz przeciwnie - nasila podejrzenia.

Amadeus

Myślę że masz rację-TS milczy a inaczej formułując ignoruje graczy ich opinie i pytania a przecież bez nas graczy nie miał by racji bytu

Mam nadzieję że kiedyś nadejdzie chwila że będzie musiał się liczyć

( i nie mam tu na myśli udostępniania \"tajemnic\" jak ktoś sugerował w postach ) z graczami i nim wprowadzi jakieś zmiany grubo się zastanowi czy się opłaca ( mam na myśli chociażby stawki za zakłady )

pozd

2009-09-16 (08:48)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 991
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ShoCKwAve-faktem jest iż pierwszy raz wchodząc na te forum moja wiedza na temat TS była o wiele uboższa niż w chwili obecnej

Ale człowiek to taka dziwna istota która wymieniając poglądy,czytając je i obserwując uczy się mam nadzieję że to rozumiesz

I właśnie czytając fora artykuły i obserwując działalność TS zajęłam takie a nie inne stanowisko -myślę że też nie ja jedna

I nie oczekuję abyś ty czy inni ci podobni podzielali moje zdanie

To jest moja prywatna opinia a forum multipasko z tego co zrozumiałam jest właśnie po to aby wymieniać się poglądami z innymi

Wiesz bardzo lubię dyskutować bo w ten sposób poszerzam swoją wiedzę na wybrane zagadnienie i nie widzę w tym nic złego

co

nie oznacza że jestem dzieckiem a już na pewno dla nikogo z tego forum

dzieckiem jestem dla swoich rodziców

Jestem też osobą,która zawsze broni swojego stanowiska i zdania

( chociaż wielu twierdzi iż nie mam wystarczających argumentów odnośnie TS) )

Więc swoje komentarze pod kontem mojej osoby ( nie mojego zdania bo każdy ma prawo do krytyki lub nie )

zostaw dla siebie rozumiesz to?

Możesz nie zgadzać się z moim z daniem ale mnie samą zostaw w spokoju
2009-09-16 (09:24)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 230 995
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

przecież że wygrywałam marne 5/5 czy 4/4 ( więc powód chyba oczywisty szkoda że tylko takie ochłapy ) \"

ohhh 4/4 ochlap? 80 zl ... 5/5 700 zl ochlap .... a co to jest ... Pani poluje na miliony ? Teraz rozumiem.Od siebie dodam ,ze trafienie 5/5 w ML konczy moja gre w miesacu bo cel osiagniety...

ShoCKwAve- przede wszystkim miałam na myśli DL pisząc 5/5 czy 4/4 zwykłe przejęzyczenie więc 5/6 i 4/6

A dlaczego napisałam iż \" ochłapy \" bo dla mnie jest to śmieszna kwota ( dla innych może być oczywiście bardzo dużym zastrzykiem finansowym punkt widzenia od punktu siedzenia )

Czy poluję na grube miliony?

Alez oczywiście że tak

tak jak większość graczy która gra w realu i nie widzę w tym nic dziwnego złego,głupiego czy niedorzecznego

bo inaczej okazało by się iż wszyscy zawierający zakłady to \" dziwni ludzie \"

2009-09-16 (10:50)

status gregor1975
Data rejestracji: 2009-08-27
Ilość postów: 154

5100
wpis nr 231 009
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia77>>>Najbardziej sensownym wytłumaczeniem tego zjawiska-jak dla mnie- jest teza iż takie kupony z tzw. \"szóstką\" po prostu nie istnieją

oraz

Madzia77>>>Czy poluję na grube miliony? Alez oczywiście że tak

O co chodzi Madzi? Czym nas jeszcze rozbawi.
2009-09-16 (10:56)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 010
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

gregor1975-Myślę że kogoś takiego jak ty raczej już nic nie jest w życiu rozbawić
2009-09-16 (11:15)

status gregor1975
Data rejestracji: 2009-08-27
Ilość postów: 154

5100
wpis nr 231 013
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziecko, oprócz wybitnie nielotnego intelektu masz poważne braki w dobrym wychowaniu oraz kulturze osobistej. Dlaczego? Dlatego, że kiedy ktoś wykazuje sprzeczności w Twoim rozumowaniu, Ty zaczynasz obrażać dyskutanta. Poza tym w jednym z postów wyraziłaś życzenie, aby nie zwracał się do Ciebie bezpośrednio. Kulturalny człowiek wie, że wyrażając takie życzenie musi to też działać w drugą stronę.
2009-09-16 (12:02)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 022
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziecko, oprócz wybitnie nielotnego intelektu masz poważne braki w dobrym wychowaniu oraz kulturze osobistej

gregor1975

Witaj w klubie ludzi:

Którzy obrażają innych cechując-

się tym samym niską kulturą osobistą!

2009-09-16 (12:14)

status Rat666
Data rejestracji: 2009-07-01
Ilość postów: 2510

4853
wpis nr 231 030
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziś w programie ,Pytanie na śniadanie,(tvp2) nawet Michał Olszański podwarzał uczciwość totalizatora sportowego .

(Przynajmniej ja tak to odebrałem)
2009-09-16 (12:23)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 035
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rat666-Nie oglądałam tego ale jeżeli zrobił to o czym piszesz to \" niech Bóg ma go w opiece \"

Pewnie biedaczysko nawet nie wie na co się naraził podważając ( ewentualnie ) przejrzystość TS w którym ma też swój udział Skarb Państwa
2009-09-16 (13:23)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 052
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"Gazeta Polska\" obszernie opisuje nieprawidłowości w Totalizatorze Sportowym. Tygodnik wymienia wśród nich nepotyzm, czyli powiązania rodzinne między pracownikami. Według gazety, nasycenie związkami rodzinnymi w różnych oddziałach waha się od kilkunastu do nawet 80 procent. Tygodnik podkreśla także powiązania spółki ze służbami specjalnymi i pisze, że już w latach 70. Totalizator był kontrolowany przez wywiad radziecki. Gazeta podaje, że po 1989 roku w spółce zatrudnienie znalazło wielu funkcjonariuszy WSI, Urzędu Ochrony Państwa i dawnego SB, także tych negatywnie zweryfikowanych. Tygodnik ustalił, że za prezesury poprzedniego szefa Totalizatora, mianowanego przez Leszka Millera Mirosława Roguskiego w spółce pracowało kilkudziesięciu - może nawet 60 - byłych funkcjonariuszy służb specjalnych. Roguski został usunięty ze stanowiska w styczniu tego roku przez Kazimierza Marcinkiewicza. Gazeta dowiedziała się nieoficjalnie, że jego następca Jacek Kalida ma usuwać z firmy funkcjonariuszy WSI i SB.
2009-09-16 (13:29)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 053
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://news.webwweb.pl/2,10219,0,Szef,Totalizatora,zdusi,szara,strefe.html

Tak do poczytania
2009-09-16 (13:33)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 057
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Totalizator Sportowy przedstawił strategię działania na najbliższe dziesięć lat. Władze spółki poinformowały, że do 2010 roku wprowadzą możliwość zawierania zakładów i gier liczbowych przez Internet i telefony komórkowe. Taka strategia ma skłonić więcej młodych osób do zainteresowania się grami oferowanymi przez Totalizator. Jednocześnie rozwój w tym kierunku ma przynieść firmie należącej do Skarbu Państwa podwojenie przychodów i tym samym wpływów do budżetu (w 2000 r. wynosły one 2,3 mld zł).

No i na obiecankach się chyba skończyło

http://www.internetstandard.pl/news/21839/Internetowa.przyszlosc.Totalizatora.html

2009-09-16 (13:35)

status Jotel
Data rejestracji: 2009-09-11
Ilość postów: 24

5197
wpis nr 231 058
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Niestety Madziu niewiele zrozumiałaś z tego artykułu. Bo jakim prawem w styczniu tego roku Kazimierz Marcinkiewicz mógł kogokolwiek usunąć ze stanowiska. Zastanów się co piszesz a jeżeli nie zrozumiałaś tego artykułu to nie pisz wcale na ten temat.
2009-09-16 (13:38)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 231 062
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2961513.html
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 9 10 11 12 13
Wyślij wiadomość do admina