Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Czy powinno się zamknąć TS? Ankieta. |
2009-09-07 (21:32)![]() Data rejestracji: 2009-08-27 00:00:00 Ilość postów: 154 ![]() | wpis nr 228 153 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Założyłem temat pt. „Za co lubimy a za co nie naszego krajowego monopolistę”? Temat ewoluuje i za wcześnie na wyciąganie wniosków, w każdym razie już teraz widać, że TS raczej opinii dobrej nie ma. W tamtym temacie prosiłem użytkowników forum o ograniczenie się do wyrażenia swoich opinii, bez polemiki i pyskówki. W tym temacie będzie jeszcze prościej – proszę o odpowiedź na pytanie główne: TAK lub NIE. Jak na razie zdefiniowałem cztery typy poglądów ludzi na temat z TS: 1)jestem niezadowolony + nie gram = ok 2)jestem niezadowolony + gram = nie ok => o co mi chodzi, dlaczego nic z tym nie robię? 3) jestem zadowolony + gram = ok 4)jestem zadowolony + nie gram = zbiór pusty. ![]() Połączenie wypowiedzi użytkowników w tych dwóch tematach da nam odpowiedź, kto zacz. Jak zwykle – paranoikom, osobom konfliktowym i bajkopisarzom dziękujemy. I mam nadzieję, że ta ankieta spłodzi kolejne, zakładane przez innych, naprawdę KONKRETNE tematy. I w końcu forum zacznie naprawdę żyć - bez wróżenia a za to z konkretami. |
2009-09-08 (20:16)![]() Data rejestracji: 2007-09-12 00:00:00 Ilość postów: 336 ![]() | wpis nr 228 464 [ CZCIONKA MONOSPACE ] oczywiście że nie powinno sie zamykac TS -a |
2009-09-09 (17:36)![]() Data rejestracji: 2009-08-15 00:00:00 Ilość postów: 11 ![]() | wpis nr 228 764 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może nie należałoby zamykać TS-a, jest to raczej nierealne i nikt na to nie pójdzie. Rozsądniej byłoby wpłynąć na odpowiednie czynniki, aby dokonały istotnych zmian w regulaminie, m.in. wyeliminowanie tzw. kumulacji, upublicznienie losowania i bardzo ścisłe nadzorowanie działalności tej Spółki. Ponadto gracze powinni być częściej informowani o samej grze, np. jak często i kiedy zmieniane są kule.Jest na to realna szansa.TS nie jest państwem w państwie i powinno się mieć wpływ na jego działalność, a budżet nie powinien tylko liczyć wpływów ale patrzeć, skąd i jak te pieniądze wpływają. Mamy liczebny Sejm, mamy stosowne organy centralne, więc Panowie i Panie do... dzieła. Zmiany nie dokonają się same. |
2009-09-09 (23:42)![]() Data rejestracji: 2009-08-27 00:00:00 Ilość postów: 154 ![]() | wpis nr 228 912 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Petrus6>>>(...)m.in. wyeliminowanie tzw. kumulacji(...) *** Ta koncepcja podoba mi się bardzo. Wolałbym mieć w miarę pewną, dobrze płatną trójeczkę czy czwóreczkę, niż marzenie do potęgi n w formie np. dwudziestomilionowej kumulacji. Dzielić całą pulę przeznaczoną na wygrane (oczywiście według odpowiedniej wagi), tak aby wyczerpać ją w obrębie jednego losowania, żadnych kumulacji. A TS oczywiście nie zamykać. ![]() |
2009-09-17 (11:50)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 231 395 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Petrus6-bardzo mądra wypowiedź myślę |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |