Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Gratulacje dla administratora forum |
2009-09-05 (21:14)![]() Data rejestracji: 2009-08-27 00:00:00 Ilość postów: 154 ![]() | wpis nr 227 340 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie rób zatem popeliny, nie baw się w dedukcję dotyczącą mojego wieku i wieku moich dzieci. Nie pasuje Ci publiczne tete a tete - Twój problem. Możesz pisać na maila, przecież go znasz. Czyż nie?:) Powstaje tylko pytanie - co Ci to da? Efekt i tak będzie ten sam. |
2009-09-06 (01:34)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN ![]() | wpis nr 227 402 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Zostałem wywołany do tablicy, więc odpowiadam. Gdybym miał płacone od bukmacherów za odsłony bannera to faktycznie pewnie byłbym bogaty, niestety za odsłony żaden bukmacher Ci nie zapłaci. Co do pytania odnośnie złego wpływu tej strony na dzieci, odpowiem tak. 1) Strona multipasko działa w dwie strony. Tak duża swoboda wypowiedzi i nakierunkowanie wręcz na portal społecznościowy, sprawia, że można tu znaleźć tyle samo ostrzeżeń co i pewnego typu nakłanianie na grę. 2) Jest wiele stron, które obiecują cuda jeśli chodzi o systemy do gry w lotto (zresztą nie tylko internet, ale i telegazeta). Dzięki tej stronie często ludzie dostają porcję informacji, która ostudza ich zapał do sprawdzenia takiego rewelacyjnego systemu. 3) Jeśli dziecko zagra sobie dzięki tej stronie i wygra duże pieniądze (co się zdarzyło się i to nie raz, i nie można tego wykluczyć), to chyba nie będzie powodu do narzekania 4) Hazard jest i będzie. Nawet nie wiem jaki odsetek promila mam na to wpływ. 5) Jeśli naprawdę martwisz się o dzieci i o to czego mogą nauczyć się z internetu, to spójrz jakie strony są w TOP20 najczęściej odwiedzanych stron polskiego internetu. ( http://alexa.com/topsites/countries/PL ) Ja wśród tych stron widzę duże zagrożenie i faktycznie już teraz martwię się o wychowanie dzieci, których jeszcze nie mam... 6) Czy wiesz, że właściciel stron duzylotek.net i multilotek.net ma 17 lat? 7) Czy wiesz, że Multi Lotkiem zainteresowałem się gdy miałem 15 lat? \"Wciągnąłem\" się, mimo to, technikum elektroniczne skończyłem ze średnią ocen 5,0, później studia informatyczne z oceną na dyplomie 4,5 i ogólnie wydaje mi się, że ten \"hazard\" jest dla mnie tylko hobby urozmaicającym życie. Sam nigdy nie grałem i nie gram hazardowo. Nigdy nie wydałem więcej niż 100 złotych miesięcznie na tego typu granie. Mógłbym jeszcze dużo pisać... W sumie jak tak pomyśleć, to prawie każda działalność niesie zagrożenia. Zakładałbym tani internet, to rodzice by dzwonili, że przeze mnie dzieci nie wychodzą na podwórko i uzależniają się od internetu. Produkowałbym gry komputerowe - podobnie, dzieci uzależnione od grania. Byłbym lekarzem, to mógłbym postawić złą diagnozę i może by ktoś przeze mnie umarł. Byłbym kierowcą autobusowym, to może odjechałbym za wcześnie z przystanku i ktoś nie zdążył na autobus i np. potem został w nocy pobity na śmierć. Naprawdę ciężko jest powiedzieć co robić, żeby było dobrze i na decyzje człowieka i zdarzenia zwykle ma wpływ tyle czynników, że ja mogę być tylko jakimś malutkim ogniwem. Jeśli np. dzisiaj trafił do mnie młody człowiek, który przez moją stronę zaraził się hazardem i teraz będzie już hazardzistą, to miało na to wpływ pewnie też 99 innych czynników: 1) losowanie lotto w telewizji publicznej 2) Wieleba, który namawiał, że trzeba grać bo jest kumulacja 3) to, że tata nie miał dla niego czasu, więc poszedł na internet 4) to, że poznał dziewczynę i pomyślał, że przydałyby mu się pieniądze 5) to, że w szkole nie ma przedmiotu o przystosowaniu młodego człowieka do życia w świecie pełnym zagrożeń 6) to, że w szkole nie było lekcji o zagrożeniach z hazardem 7) to, osoba X oddała wpis na forum w temacie Y i temat wyskoczył na samą górę i był tym zapalnym tematem, który przeczytał 8) to, że akurat w tym dniu wpadła najdłużej oczekiwana 4/4, która dała myślenie, że tak zawsze będzie No a teraz nadal ciągnąc to założenie, że niby strona multipasko pomaga w narodzinach nowych hazardzistów. Gdyby nawet tak się stało, to nadal nigdy nie będę wiedział, czy gdyby nie stał się tym hazardzistą, bo może stałby się alpinistą i spadł ze skały, a może spadochroniarzem, któremu się spadochron nie otworzył. Na pewno wielu osobom taki nałóg wyjdzie na dobre... Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. Jeśli napisałem jakieś głupoty to poprawiajcie mnie, bo już w sumie zasypiam ![]() |
2009-09-06 (01:49)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN ![]() | wpis nr 227 403 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i pomyśl jeszcze ile złego musi powodować obecnie Totalizator sportowy, a ile złego wynalazca internetu, a ile złego wynalazca tranzystora. Tak to już jest, że Ci najwięksi wynalazcy pewnie spowodowali też najwięcej złego. Mamy teraz komputery, ale mamy też łatwy dostęp do hazardu. Mamy samochody, ale mamy tysiące wypadków śmiertelnych przez nie powodowanych. Mamy piwo i mamy tysiące rodzin alkoholików i DDA. W polsce mamy też milionerów dzięki lotto i też w sumie można dyskutować czy to dobrze czy źle. Bo pewnie wiesz, że nagłe stanie się milionerem, często ma gorszy wpływ na człowieka niż sam hazard. No i jeszcze już na sam koniec. Nie wiem gdzie dokładnie na tej stronie widzisz to zagrożenie, ale osobiście uważam, że jeśli dziecko ma autorytet w osobie rodzica, to przyjdzie i się zapyta. Jeśli będzie chciało puścić parkę za 20 zł kieszonkowego, bo zobaczy na multipasko, że jest najdłużej oczekiwaną parką, to przyjdzie do taty i mu o tym powie, a tata wytłumaczy mu, że to nie tak jak myśli. Jeśli będzie mądrze wychowanym człowiekiem, to będzie umiało się uczyć na własnych błędach i szybko zrozumie, że w ten sposób się nie zarabia pieniędzy. Na papierosach pisze, że powodują raka i za przeproszeniem \"gówniarze\" kopcą ile się da. Film jak jest od 18 lat, to jeden nie sięgnie, a drugi właśnie będzie tylko szukał takiego ostrzeżenia.... no po prostu temat woda. Pozdrawiam ! |
2009-09-06 (10:12)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 00:00:00 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 227 434 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"niestety za odsłony żaden bukmacher Ci nie zapłaci. \" ale placa za przegrane uzytkownikow zarejestrowanych z twojej strony i zaloze sie ze masz z tego kokosy co ci sie oczywiscie chwali bo udalo ci sie zrobic biznes i tyle, nie mozna tego ukrywac |
2009-09-06 (10:20)![]() Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00 Ilość postów: 509 ![]() | wpis nr 227 436 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Drogi Pasko, wiem, że swoje wypowiedzi, a właściwie odpowiedzi były kierowane głównie do gregora 1975, ale pozwól, ze to ja doleję \"łyżkę oliwy do ognia\",który niewątpliwie roznieciłeś...... Otóż niewątpliwie masz rację, że są gorsze uzależnienia młodych ludzi niż uzależnienie od twojej stronki, a co za tym idzie uzależnienie od typowania, a w efekcie grania w gry losowe \"na żywo\" Jednak pozwolę sobie nie zgodzić z tobą w niektórych aspektach wypowiedzi bo: Zawsze jest tak że mamy prawo wyboru \"zła lub dobra\" Ludzie szczególnie młodzi są jeszcze nieukształtowani i są na początku drogi, a zatem i na \"rozstaju ich szlaków\" To nie tak jak piszesz, że kierowca odpowiada za to, że kogoś pobili, bo jego niedoszły pasażer nie zdążył na jego autobus (to sprawa losowa) Ty próbujesz usprawiedliwić działalność nie tylko twojej stronki (nota bene uważam że jest świetna ale dla dorosłych),ale także działalność różnych oszołomów na tym polu jak ten 17-latek założyciel stron o tematyce lotto. Przecież z takich ludzi wywodzi się wielu hakerów (ostatni z Pomorza jakiś koleś włamał się do wielu instytucji państwowych i międzynarodowych) Pytam czy byłbyś dalej za takim rozwojem gdyby ten lub inny koleś ogołocił twoje konto? Ja nie twierdzę, że rozwój internetu jest złem, ale powinny być również mechanizmy zabezpieczające takie działania.... Może to co napisałem powyżej jest nie do końca na temat, ale wracając do meritum, to uważam, ze gregor ma prawo obawiać się o przyszłość swoich dzieci, a sam zrozumiesz to na pewno, gdy będziesz je miał. Lepiej zapobiegać niż gasić już rozniecony \"niekontrolowany ogień\" Gdy rodzic dowiaduje się, ze dziecko \"bierze narkotyki\" z reguły jest za późno na jego leczenie. To samo jest z hazardem: gdy za późno rodzice się dowiedzą, ze dziecko zamiast kanapki kupuje losy i zdrapki, skutki mogą być podobne... Wiem, każdy jest \"kowalem swego losu\", ale dopóki żelazo jest \"miękkie można go kształtować\" Dopóki człowiek jest młody można kształtować jego charakter, później jest już za późno staje się \"stary i hardy\" Twoja strona poniekąd kształtuje młodych ludzi i moim skromnym zdaniem powinna pełnić rolę wychowania młodych ludzi, bo nie każdy w tym wieku ma hamulce, które pozwolą mu wyhamować, rozniecone miraże szybkiego wzbogacenia się poprzez granie np: PROGRASJĄ.!!!!! Kolektorzy, zresztą też nie są bez winy, bo sam byłem świadkiem nieraz jak sprzedają losy i zdrapki dzieciom,( poniżej 7-go roku życia),ale widać zysk jest ważniejszy niż przestrzeganie prawa. Na koniec dodam, że łamanie prawa jest w tym kraju tak oczywiste i powszechne, że twoja działalność \"to pikuś\", ale myślę że jako informatyk dostrzegasz zagrożenia o których napisałem. Jeśli nie to trudno, ostatecznie możemy to podsumować, lapidarnym powiedzeniem: \"Trudno, takie czasy\" |
2009-09-06 (10:41)![]() Data rejestracji: 2009-08-27 00:00:00 Ilość postów: 154 ![]() | wpis nr 227 442 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Pasko, Dziękuję za wyrażenie swojego punktu widzenia. Pozwól jeszcze na kilka zdań ode mnie w tym temacie. Po pierwsze: Dla mnie jest mało prawdopodobne, że nie masz jakiejś tam gratyfikacji z tytułu zamieszczania reklam na forum. Nikt rozsądny nie utrzymuje strony z własnej kieszeni, aby komuś zrobić darmową reklamę. Poza tym z lewej strony każdej podstrony stoi jak byk: sponsor forum. Ktoś kogoś zatem sponsoruje. To jednak Twoja rzecz. Mam nadzieję, że przynajmniej wychodzisz na zero. ![]() Po drugie: Oczywiste jest, że nikt rozsądny nie pomyśli, że jeżeli napiszesz „tylko dla dorosłych”, to ograniczy to znacznie wizyty nieletnich. Nikt nie jest tak naiwny. Wybacz, ale nie zrozumiałeś mnie. Ja mówiłem o kwestii formalnej, czyli: gdyby co, to jestem kryty, przecież ostrzegałem. To tak, jak z ostrzeżeniami o szkodliwości papierosów na opakowaniach – palacza to nie odstraszy, ale gdyby producent takich ostrzeżeń nie umieszczał, to mógłby mieć kłopoty. Wszystko w Trosce o Ciebie. ![]() A zatem całe Twoje wywody – te o dzieciach, alpinistach, związkach przyczynowo-skutkowych etc. - mimo, że absolutnie słuszne, to tutaj niepotrzebne, bo szło o co innego. Po trzecie: Wybacz, ale poziom merytoryczny niektórych zamieszczanych tutaj postów, ich stylistyka, wymowa intelektualna połączone z brakiem reakcji z Twojej strony wzbudzają co najmniej niesmak. Ten niesmak rodzi pytania – dlaczego takie coś ma tu miejsce, dlaczego admin nie reaguje, czy nie zależy mu na odpowiednim poziomie toczących się tutaj dyskusji? A takie pytania wzbudzają z kolei podejrzliwość – może mu to na rękę? W dobrej wierze zwalam to na karb braku czasu z Twojej strony – nie możesz przecież siedzieć cały dzień przed komputerem i monitorować postów w czasie rzeczywistym, bo przecież jak każdy, masz zapewne kupę innych, istotniejszych i ciekawszych spraw. Ale... bzdurny wątek pewnej osoby, której nick wskazuje, że jest to dziewczynka ciągnący się na kilkadziesiąt podstron, czy dopuszczanie do głosu osoby ewidentnie upośledzonej, widzącej wszędzie potężny spisek? Tego przeoczyć się nie da. Pozdrawiam |
2009-09-06 (10:43)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 00:00:00 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 227 444 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kurna, a nikt z Was nie chce ulepszenia tego forum? Opcja edycji postów by się przydała, nawet taka najprostsza. I żeby za każdym razem nie trzeba by było wklepywać nicka, hasła, adresu. Pozdrawiam Adm. |
2009-09-06 (12:58)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN ![]() | wpis nr 227 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co do tych reklam jeszcze. No niestety, ale faktycznie za wyświetlanie się nie ma zarobków. Zarobki są za akcje podejmowane przez odwiedzających. No i niestety z tym nie jest wesoło. Na forum nie ma nawet 1 kliknięcia w reklamę na jej 1000 wyświetleń. Oczywiście nie mogę nakłaniać innych do klikania w reklamy i musi się to odbywać w sposób naturalny. Z bukmacherami jest w sumie jeszcze gorzej. Tutaj nie płaci się za wyświetlenia, ani nawet kliknięcia (a tak jak wspomniałem 1 klik na 1000 wyświetleń to wszystko). Co więcej bukmacherzy nie płacą nawet jeśli takie kliknięcie spowoduje rejestrację w serwisie. Płacą po prostu za konkrety, czyli gdy jeszcze na końcu tego łańcuszka pojawi się autentyczne korzystanie z serwisu (granie w serwisie). Duża popularność strony sprawia jednak, że strona oczywiście zarabia na siebie. Bo 1000 odsłon bannerów na stronie głównej to kwestia minut. Przykładowo banner u góry strony multipasko.pl wyświetla się około 1,5 miliona razy miesięcznie. Tak więc podsumowując nie jest tak łatwo, ale przy takiej odwiedzalności potencjał już jest wystarczający, aby myśleć o zarabianiu na stronie w kwotach, które pozwalają, że strona faktycznie może stać się biznesem i źródłem utrzymania. Obecnie stronę odwiedza około 8000 unikalnych osób każdego dnia. Tą liczbę trzeba zwiększyć 3-krotnie i wtedy mogę przestać pracować i w pełni skupić się na prowadzeniu i ulepszaniu serwisu ![]() Pozdrawiam ! |
2009-09-06 (15:05)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 00:00:00 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 227 530 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...Januszu robisz super robote...i chwala ci za to ![]() ...dla mnie to mozesz nawet 10tys zarabiac na tej stronce albo i wiecej...nalezy ci sie ![]() ...a tacy co ci zazdroszcza znajda sie jeszcze nie raz ![]() ...przewaznie to ci co zagrali na \"pewniaki\" i nie trafili...hehe ![]() ...ale przeciez kazdy ma swoj rozum...w wiekszym lub mniejszym stopniu ![]() pzdr.nara:) |
2009-09-06 (15:18)![]() Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00 Ilość postów: 509 ![]() | wpis nr 227 534 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nikt nikomu, a szczególnie Pasko nie zazdrości. Ja nawet w ramach wsparcia kliknąłem dziś w reklamę, tylko co to da? Sądzę, że z tych 8000 odwiedzających strony unikatowych ludzików 90% to małolaty,bo z treści wpisów to wynika. (aż roi się od błędów ortograficznych składniowych i interpunkcyjnych), są to dzieci na poziome 4 klasy szkoły podstawowej, bo trudno sobie to inaczej wytłumaczyć. Zatem reasumując w przyszłości przyniesie to więcej szkody niż pożytku!!! |
2009-09-06 (16:44)![]() Data rejestracji: 2008-02-02 00:00:00 Ilość postów: 867 ![]() | wpis nr 227 573 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a ja jestem po prostu pełen podziwu dla Pasko.bo to nie tyle kasa,co hobby,i poświęca na to bardzo dużo czasu.przecież ideałem by było aby robić to co się lubi i dzięki temu zarobić na życie. nadto w tematach wyraźnie przebija informacja,że grać nie warto,bo nie da się ograć totka,a przynajmniej należy mocno ograniczyć ilość wysłanych kuponów. pozdrawiam |
2009-09-06 (17:26)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 227 585 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Osobiście uważam,że Pasko ma łeb jak sklep,bo połączył swoją pasję a i na pewno ma coś z tego grosza-godne zazdrości ale i przykładu,że można!!! pozdro dla Pasko |
2009-09-06 (18:37)![]() Data rejestracji: 2009-03-22 00:00:00 Ilość postów: 2034 ![]() | wpis nr 227 611 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Osobiście zawsze myślałem że Pasko ma głowę a tu znowu kolejne odkrycie - ech.... uczę się całe życie od odkrywców. Ps. madzia77 - oczywiście potraktuj mój wpis jako forma żartu. Pozdrawiam |
2009-09-06 (19:15)![]() Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00 Ilość postów: 509 ![]() | wpis nr 227 633 [ CZCIONKA MONOSPACE ] P.S Odnosząc się ogólnie do tematu chcę tylko dodać, że będąc kila dni temu na Węgrzech zauważyłem, że tam jest przestrzegany wiek wsród kupujących piwo, wino czy zawieranie zakładów losowych. Przy mnie sprzedawczyni poprosiła o dowód osobisty (zresztą Polaka) zanim skasowała pieniądze za piwo. To samo zauważyłem w punkcie ichniejszego Lotto. W Polsce nie spotkałem się z tym nigdy!!!!!! Czyżbym miał pecha?? Chyba nie!! Tam niestety kultura i przestrzeganie prawa jest dużo wyższe, (i mandaty też) Nie dziwne, że w Polsce brak kultury na stadionach i wokół nich, w sklepach , w tramwaju itd itp. Jeśli ten model wychowania panu doktorowi edi 8 się podoba, to tylko pogratulować Polsce takich \"doktorów\" Żenua!!!!! |
2009-09-06 (19:36)![]() Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00 Ilość postów: 509 ![]() | wpis nr 227 643 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A dlaczego Rat666 ??? Ja szanuję każdego człowieka zarówno Pasko jak i Ciebie jak i kogucika 19,jak i edi 8.i wszystkich na tym forum i w ogóle jestem życzlliwie nastawiony do wszystkich. Pozdrawiam |
2009-09-06 (20:09)![]() Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00 Ilość postów: 509 ![]() | wpis nr 227 672 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z powodów osobistych (znanych tylko mnie) proszę moderatora ( administratora) o usunięcie wszystkich moich wpisów zarówno w tym temacie jak i wszystkich innych związanych ze mną. Serdecznie dziękuję za spełnienie mojej prośby. Dalej niech temat prowadzi wybitny erudyta edi8 Dziękuję!! |
2009-09-06 (20:17)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 227 677 [ CZCIONKA MONOSPACE ] danteV-odnoszę cały czas wrażenie że jesteś osobiście do mojej osoby nastawiony-\"pochlebia mi to\"??? |
2009-09-06 (20:19)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 00:00:00 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 227 678 [ CZCIONKA MONOSPACE ] megaloman8>>> jako ciągle pozostającemu w tyle za aktualnym biegiem spraw dokształcam cię w tej wakującej ci wiedzy: otóż został administracyjnie usunięty ( jako zupełnie tu zbędny bo pochodzący od gościa o falszywej moralności , który nie reaguje na dziejącą się na jego kaprawych oczach krzywdę dzieci poniżej 7-miu lat ) ) wpis niejakiego \"rico\" , który to wpis lokował się pomiędzy moimi.... |
2009-09-06 (21:15)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN ![]() | wpis nr 227 714 [ CZCIONKA MONOSPACE ] edi8. Przeczytałem wszystkie wpisy i zaczynam rozumieć o co chodzi rico z tym usunięciem z forum. edi8. Mam wielką nadzieję, że zaprzestaniesz praktyk, którymi często się posługujesz, aby zdeprecjonować innych (termin którym sam się często ostatnio posługujesz). Zarówno gregor jak i rico to naprawdę porządni ludzie i skacząc na nich, to prawie jakbyś skakał na mnie. Czy jeśli taka sytuacja miała miejsce tj. dziecko lat 7 skreśla zdrapkę, to myślisz, że to było na pustyni, albo w środku nocy? Takie zdrapywanie trwa i to dobrą chwilę. Nie zdziwiłbym się, gdyby świadków czegoś takiego była i setka. Żadna mi nowość. Może nawet policjant tamtędy przechodził. Czy naprawdę dziwisz się, bo ja nie! Sam bym NA PEWNO nie zwrócił uwagę takiemu dziecku. W drugim momencie wyskoczą mi rodzice zza rogu, opieprzą i jeszcze może wspomną coś o pedofilu. Taka jest rzeczywistość i koniec. Pozdrawiam |
2009-09-06 (21:17)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN ![]() | wpis nr 227 720 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Naprawdę poważniejsze rzeczy widać na około i nikt nie zwraca nikomu uwagi, a co dopiero zdrapywanie zdrapki ... |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |