Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | OGÓLNIE MULTILOTEK |
2004-07-07 (00:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 198 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do pasko Ten stary list Ci przeslalem na te sama poczte . |
2004-07-07 (11:29)![]() Data rejestracji: 2004-07-04 00:00:00 Ilość postów: 17 ![]() | wpis nr 5 200 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DO MARIUSZ KKolego nie chcialem stworzyc nowego racingu tylko jeden jedyny raz porównac nasze typowania i tak sobie akurat wybralem 9 liczb.Przepraszam jeli Was urazilem ale nie chodzilo mi o nic zlego.Sa rózne systemy i wiem ze KTOS kto pracuje nad swoim systemem nie puci go tak sobie w eter.Ja nie jestem programistom i nie znam sie na tym dlatego mam swój program,zreszta za duzo powiedziane program.Poprostu spisuje wyniki i tak sobie je analizuje. Przepraszam za zamieszanie i od teraz bede typowal pewniaki tam gdzie trzeba.Tylko jednego nie rozumiem powiedz prosze czy do rancingu typuje sie pewniaka,pare i trójke? Z powazaniem Mark |
2004-07-07 (12:08)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 201 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Marka Otóz wyluszcze ci dokladnie dlaczego ranking nic nie daje i nikomu na nim nie zalezy . To zupelnie o co innego chodzi w tej sprawie . Warynek jest taki , ze dokladnie przeledzisz tok ponizszego rozumowania a jezeli sie nie zgadzasz albo masz watpliwoci to opisz je . 1. Wyobraz sobie , ze dysponujesz systemem o nazwie AAA hipotetycznym oczywicie . 2.System ten polega na wytypowaniu szóstki w multilotka .Typowanie takiej szóstki odbywa sie poprzez obstawienie ostatniej wolnej szóstki z tych , które jeszcze nie wypadly . 3. Przetestowale ten sytem na 2600 losowan i w wyniku tych testów otrzymale nastepujace wyniki dlugoci oczekiwania na te ostatnia szóstke . po 1 los. -11 po 2 los. -24 po 3 los. -29 po 4 los -44 po 5 los. -69 po 6 los - 89 po 7 los. -90 po 8 los. -115 po 9 los -107 po 10 los -177 po 11 los -166 po 12 los. 152 po 13 los. -112 po 14 los - 56 po 15 los. -77 po 16 los -41 itd 4.Teraz wlaciciel systemu testuje nastepujaca rzecz . Testuje swój system wstecz gdyz nie chce czekac w nieskonczonoc w sposób nastepujacy . Cofa sie wstecz w taki sposób , ze testuje teostatnia szóske zawsze na populacji takiej w której pozostaje ostatnia szóstka ................ Zaraz reszta |
2004-07-07 (12:25)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 202 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Reszta dla Marka cd 4. oczywicie za kazdym razem moze to byc inna szóstka ale testujesz te hipoteze czyli ten rozklad cofajac sie . 5. Odkladasz wszystkie dlugoci oczekiwania wyniki na osi . 6. W takim przypadku wlaciciel systemu po otrzymaniu ilu tam wyników wadliwych wcale sie nimi nie przejmuje wrecz przeciwnie . Cieszy sie , ze oto wypelniaja sie wadliwe typowania co w konsekwencji statystycznego rozkladu przybliza go do wygranej . Los jest nieublagany . Jezeli rozklad tych wartoci oczekiwanych jest dobrze wytestowany on wie , ze rychlo wypadna te szóstki , które on zaplanowal . Ale kazda szóstka , która nie jest ta oczekiwana wymarzeona szóstka jest tez sukcesem i to wielkim . To tylko próbka z zadanej statystyki i to oczekiwana . 6. To po co on ma je publikowac te wadliwe szóstki . On sie cieszy , ze one padly bo sa wliczone w kalkulacje . To sukces dla jego statystyki . Ale one sa wadliwe i co da ranking ? Przeciez to jest bezsens . To co dla niego jest sukcesem bo padla szóstka wadliwa i dobrze bo wypelnia jego statystyke i byla oczekiwana dla ciebie nie bedzie zadnym sygnalem i nie wyciagniesz z tego zadnych wniosków i jej publikacja nie ma zadnego sensu . On sie cieszy bo odniósl sukces-wypelnily sie oczekiwania i stoi przed wygrana a ty powiesz , ze jego system jest do kitu , bo wyniki sa zle . Wniosek mi sie nasuwa jeden . Twoja wyobraLnia nie dostrzega tego , ze moga byc rózne systemy a kazdy typowany wynik ma byc sukcesem podczas gdy jest zupelnie inaczej . To co dla wlaciciela systemu bedzie sukcesem ty odniesiesz w kategorii porazki . Jaki tu jest sens . I po co te rankingi w takiej sytuacji i co one daja |
2004-07-07 (13:51)![]() Data rejestracji: 2004-07-04 00:00:00 Ilość postów: 17 ![]() | wpis nr 5 203 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DO MARIUSZ Dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz.Zrozumialem i przyznaje ze masz racje. Kazdy ma swoje programy ,typy i tak jak piszesz caly ranking to tylko zabawa. Zycze powodzenia Mark |
2004-07-07 (13:58)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN ![]() | wpis nr 5 204 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Mariusz. Co do rankingów nie moge sie zgodzic. Sluza one do pokazania kto jest dobry w typowaniu. Nie wiem czy pamietasz, ze np. raz Adam 9 razy pod rzad podal trafnie pewniaka? Czy to tylko przypadek? Chcialem zauwazyc, ze do chodzi tutaj tez efekt dla nas nieznany. Tzw. przeczucia, intuicja, czy jak to nazwac... parapsychologia ![]() Pozdrawiam |
2004-07-07 (14:38)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 205 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja nie mam nic do rankingów i do typowania na zywo . Tutaj chodzilo o konkretna odpowiedz i konkretna sytuacje . Trzeba sobie zadac pytanie i konkretnie odpowiedziec . Albo chodzi o intuicje i wtedy nie ma mowy o jakimkolwiek systemie . Albo chodzi o system i wtedy nie ma mowy o intuicji tylko o bezwzglednym trzymaniu sie procedury . To sa dwie sprawy . Ja o tym juz pisalem . Jest czec ludzi ....nazwijmy ich humanistami , którzy nigdy nie zgodza sie na sposób postepowaqnia zgodny z rezimem . Ja to rozumiem . Ale sa inni ludzie , którzy nie sa humanistami tylko ludLmi nauk cislych i dla nich nie ma wyboru . Dokad nie wykonaja sobie najgorszej albo jedynej procedury nie przystapia do gry . I przeciez my do nich sie zwracamy . Dla tych pierwszych nie sa potrzebne zadne analizy ani systemy . Bo przeciez zrozum swoja niekonsekwencje . Po co im takie skomplikowane analizy jak ty masz w programie . Przeciez zeby niektóre z nich wykonac to trzeba wiedziec do czego sluza i jakie wnioski z tego wyciagac . Nielogicznoc polega na tym , ze Mark rozpoczal i zagail dyskusje o analizach a w konsekwencji o podstawie przyszlego systemu . To po co robic analizy , jezeli chce sie robic ranking na przeczuciu . To jakie to jest przeczucie jezeli sugerujesz sie analiza . Oto moja opinia . A teraz z innej beczki to to czy kontynuujemy dyskusje o losowoci , bo myle ze to byloby pasjonujace dla czytelników . |
2004-07-07 (14:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 206 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pamietajmy o jednej prostej zasadzie , która u Pasko powinna byc jako motto umieszczona w programie Multi Pairs . "Jezeli w lesie bedziemy ic caly czas prosto to jest okrelone prawdopodobienstwo , ze zderzymy sie z drzewem . Ale jezeli bedziemy kluczyc chaotycznie to nie tylko jest okrelone pewne prawdopodobienstwo , ze uderzymy w drzewo ale tez ................. Jest okrelone pewne niewielkie prawdopodobienstwo , ze w ogóle w drzewo nie uderzymy ." I to jest cala filozofia tych , którzy poszukuja rozwiazan typu systemu vice versa tych , którzy chca dzialac intuicyjnie . Mamy demokracje i wolnoc wyboru . |
2004-07-07 (14:57)![]() Data rejestracji: 2004-04-28 00:00:00 Ilość postów: 87 ![]() | wpis nr 5 207 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wpis Do Mariusza====Twoje "wypociny" sa zbyt trudne dla przecietnych typujacych===========wykaz na konkretnych przykladach zastosowanie ich w grze praktycznej jaka jest Multilotek/najlepiej udowodnij jakie dzi przewidujesz liczby zgodnie z wypocinami/=inaczej to bez sensu |
2004-07-07 (15:06)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 208 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja w ogóle nie jestem osoba typujaca to trudno zebym podal typowanie . A moje wypociny sa glosem w dyskusji . Zawsze mozna wyciagnac wtyczke sieciowa i nie czytac wypocin . |
2004-07-07 (15:47)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 00:00:00 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 209 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Reasumujac, Mariuszu,nic ciekawego i nowego do dyskusji ,która praktycznie sam ze soba prowadzisz,nie wniosle. Typowanie jest wypadkowa metod,systemów,przeczucia. I wszystkie te rzeczy pieknie sie przenikaja i uzupelniaja. Wierz mi,nie tylko Ty na tej stronie masz umysl cisly,ale tylko Ty nie majac nic do powiedzenia w dziedzinie typowania ,tak duzo mówisz. Mam nadzieje,ze nie obraza Cie moja wypowiedz,bo nie taki cel temu przywiecal. Po prostu powiniene otworzyc swoja strone w inernecie i tam popisywac sie swoja napewno duza wiedza,gdyz tacy jak Ty potrzebuja lustra.Pozdrawiam. |
2004-07-07 (15:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 210 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do g123 Ja juz mam swoja strone w Internecie nie mniej popularna od tej , gdzie moge do woli pisac . Wiec do czego mi ta uwaga |
2004-07-07 (15:52)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 211 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do MARK'a Napisale: "Poprostu spisuje wyniki i tak sobie je analizuje." Napisale takze, ze nikt nie dzieli sie za darmo swoimi metodami i to rozumiesz. Przynajmniej ja tak zrozumialam Twoja wypowiedL. Otóz posluchaj. Ja tez, a takze wiele innych osób z tej strony, tez prowadzimy takie zestawienia w Excelu i je sobie w jaki tam sposób analizujemy. Na tej stronie jest osoba o nicku Ricardo (w tej chwili ma urlop, ale wróci). Ten Ricardo, a takze ja zaproponowalimy prawie jednoczenie, ze kazdemu wylemy mailem te nasze metody typowania, nasze arkusze, które prowadzimy. Wiem, ze on wysylal wszystkim, którtzy sie do niego zwrócili. Ja takze. Zadne z nas nie pobieralo za to zadnych oplat. Na tej stronie zalozylam wlasny watek, w którym odpowiadam na kazde pytanie zadane mi na temat multi-lotka. Tylko tam dyskutuje o metodach typowania. Jezeli zechcesz to go znajdziesz. W innych tematach sie nie wypowiadam, bo niejednokrotnie spotkalam sie z opinia, ze nie powinnam zabierac glosu (pewnie jestem za glupia). Przyjelam do wiadomoci. Ten mój glos, który w tej chwili oddaje, nie jest glosem o metodach typowania. Chcialam Ci tylko uzmyslowic, ze nie wszyscy maja podejcie takie jak mylisz. Jest wiele ludzi dzielacych sie chetnie dowiadczeniami, metodami i sposobem patrzenia na swoje analizy. Zechcesz, to zostaniesz na tej stronie. Nie zechcesz - to nie. Zapewniam Cie jednak, ze nie jest ona wcale taka zla. Zyje ciekawym zyciem - multi-zyciem, wlanie dzieki róznym osobom, o róznym sposobie mylenia, analizowania. Nie zrazaj sie slowami krytyki. Mnie ciagle krytykuja, a ja dalej roibie swoje i wyciagam wiele korzyci. Pozdrawiam |
2004-07-07 (16:09)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 212 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do g123 A z tym lustrem to masz zupelnie racje . Ale to nic odkrywczego . Przeciez ja to juz pisalem wiele razy w postach o sieciach neuronowych . W ten sposób ukladam sobie pewne sprawy , bo póLniej mozna zobaczyc siebie inaczej i swoje poglady . To jest bardzo dobry sposób alanlizy . A ile zysku . Ja tez jestem na urlopie ale powiem ci ze dzieki tym wpisom zrobilem tyle we wlasnych rozwiazaniach do multi-lotka co przez kilka lat . No to sie oplacilo . |
2004-07-07 (17:05)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 00:00:00 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 213 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Mariusza Masz swoja strone nie mniej popularna od strony Pako to sobie tam pisz do woli. (Do tego ta uwaga). |
2004-07-07 (17:13)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 214 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przeciez to forum publiczne a nie prywatne . O co ci kolego chodzi . Zawsze mozesz nie czytac . Przeciez mamy demokracje . Ty nie jeste jedynym uczestnikiem forum . Ja twoich postów nie czytam i nie wypisuje do ciebie uwag . To znaczy , ze twoje uwagi sa tylko niekultularne . |
2004-07-07 (17:19)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 00:00:00 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 215 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeszcze raz do Mariusza A propos tego lustra.Chyba jest za male dla Twego ego.Spraw sobie wieksze,jak juz skonczysz z sieciami neuronowymi. Bo,ze sie z nimi nie uporasz jest wiecej niz pewne.To po prostu powijaki. Teoria,teoria i jeszcze raz teoria,ale jak wykorzystac w praktyce? Sam powiedziale dzisiaj,ze jeste osoba nietypujaca i nie mozesz podac typowania. To chyba nici z sieci? |
2004-07-07 (17:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 216 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do g123 Jak widzisz iloc czytelników , która przeczytala moje posty o sieciach jest astronomiczna w porównaniu z tymi , ktyórzy przeczytali jaiekolwiek rzeczy twoje . Ja bym chetnie przeczytal twoje bardzo madre posty . I jako nie moge znalezc . A w ogóle proponuje ci zalozyc swoja strone i tam pisac i czytac do woli bo to twój pomysl . Wiec dobry . |
2004-07-07 (17:32)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4316 ![]() | wpis nr 5 217 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzisz g123. Gdyby umial sie cokolwiek nauczyc to by wiedzial , ze nawet taka prosta rzecz jak typowanie jako wypadkowa systemu , przeczucia i metod to chaos a nie zaden sposób . Ja wrecz przeciwnie wcale nie pisze o teorii tylko o prostych rzeczach , które niestety dla wielu sa nie do nauczenia . Nie mozna zadnego typowania zrobic ta metoda . Albo przeczytaj cokolwiek na ten temat albo nie wypowiadaj bzdur . |
2004-07-07 (17:55)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 00:00:00 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 218 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mark,nie przejmuj sie tymi postami.Chaos da sie oswoic.Nie jest taki straszny.A generalnie przeciez chodzi Ci o to,jak i nam z tej stronki,aby troche wygrac,nie dla kasy tylko satysfakcji.Wiec pytaj i czerp z naszych dowiadczen.Pozdrawiam. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |