Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 ... 9 10 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | EuroMillions, Superenalotto i inne - gramy przez internet - krok po kroku ! |
2009-08-04 (00:12) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 218 339 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Don Pedro. Oczywiście masz rację. Sam to sobie zarzucam i oczywiście chcę powrócić na drogę robienia programów okienkowych... Co nie znaczy, że przestałem programować zupełnie. Stronę w php też trzeba oprogramować, czyli np. taki moduł \"Testuj liczby\", czy nawet dział Wygrane, abym nie musiał przepisywać wygranych ze strony lotto, tylko robiło się to za jednym kliknięciem, albo w pełni automatycznie w zadanym momencie czasowym. Jednak faktycznie przeszedłem na nieco inne programowanie - skryptowe, webmasterskie, php, javascript, itp. Obecnie również pracuję dla angielskiej firmy jako programista głównie sklepów internetowych (aplikacji internetowych). Tak, że próbuję różnych rzeczy i jednocześnie, niezmiennie doglądam mojego dziecka - strony multipasko Plany na przyszłość są takie, że najpierw wprowadzę jeszcze trochę ciekawych informacji i rozwiązań na samą stronę multipasko, a dopiero potem mam zamiar zmierzyć się z kolejnymi programami typu MultiPairs. Stronę chciałbym rozbudować do końca tego roku, a w 2010 roku przerzucić się na nadrobienie zaległości w klasycznym programowaniu. Pozdrawiam! |
2009-08-04 (13:13) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 218 382 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tajemniczy Don Pedro o do przyznawania się do błędów przyznam sie do jednego. Za mało miałem informacji na początku żeby się wypowiuadać i strzeliłem kilka gaf. Pewne rzeczy udało mi się zweryfikować. Oprócz tego co Ty zacytowałeś napisałem też: \"4) Internet Services jest właścicielem playeuromillions.pl. Jest firmą która m.in. zajmuje się działalnością reklamową i to jest właśnie cel strony playeuromillions.pl \" Czyli polska firma jest tylko reklamodawcą (działalność reklamowa jest w Polsce legalna), który ma kasę z tego, że z ich strony ludzie wchodza na playeuromillions.com. Ale to na playeuromillions.pl było wyjaśnione po polsku jak to działa na playeuromillions.com (w tej chwili jest już wprowadzony polski interfejs). Co do mojego grania. Może nie jasno się wyraziłem. Na playeuromillions.pl nie gra się bezpośrednio. Gra się przez playeuromillions.com. Jak się kliknie bodajrze /zarejestruj się i zagraj/ czy jakos tak to tam było napisane, to jest przekierowanie na com. Na początku przypuszczam firma byłą biedna, dlatego serwery wynajęła w RPA. Jeśli teraz jest bogata, ale serwery w RPA działają dobrze, to po co zmieniać coś co na pewno działa na coś, co nie wiadomo czy działa. Dla mnie to nie jest dziwne. |
2009-08-04 (13:59) kenaj Data rejestracji: 2003-10-05 00:00:00 Ilość postów: 196 | wpis nr 218 396 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam , ja tylko napisałem swoje zdanie, w tej chwili nie interesuje mnie gra zespołowa z róznych przyczyn. Kiedyś chciałem stworzyć taką grupę ,ale się zniechęciłem i wolę sobie grać sam jak mam pretensję to tylko do siebie. Natomiast to , ze ktoś typuje i nawet trafia parki lub więcej nie znaczy, ze jest dobry. Dla mnie jest dobry ten , co powie ; dzisiaj padnie taka to i taka liczba i ona pada, z takim to mozna grać. |
2009-08-04 (14:52) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 218 414 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Głównie do TDP: Ja też nikogo nie namawiam do grania. Podjąłem po prostu wątek wprowadzony przez Pasko, bo trochę mnie to interesuje. Obrona dotyczyła i cały czas mnie, bo chociaż pod przykrywką pięknych słówek i trochę na około (ale znów nie aż tak bardzo, żeby przeciętnie inteligentny człowiek nie zrozumiał), to cały czas atakujesz mnie osobiście i jak się okazało później nie tylko mnie. Ja nie zrobiłem tego w stosunku do Ciebie. Siejesz zamęt i chyba głównie właśnie o to Ci chodzi. Jedno co muszę Ci przyznać to Twoje ostatnie wpisy pomimo całej żółci jaką tu wylewasz czyta się bardzo miło przynajmniej mi, ponieważ bardzo lubię jak ktoś używa staropolskiego języka. Co do wszelkich insynuacji, że mam jakieś powiązania z rzeczoną firmą, to samo można powiedzieć w takim razie o Tobie, że masz powiązania z Totalizatorem Sportowym np. A to dlatego, że tak zażarcie odradzasz wszystkim grania w zagraniczne loterie. Nie jestem głupkiem. Ryzyko istnieje zawsze, ale mi to nie przeszkadza. Nie liczę na główną wygraną, ale jak wygram, to będę się cieszył. Natomiast jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy, to jestem zwolennikiem tradycyjnych metod, dlatego mam stałą pracę na etacie i dlatego niczego mi nie popsułeś. Gram rekreacyjnie od czasu do czasu. Najczęściej w Dużego Lotka jak jest jakaś fajna kumulacja, ostatnio trochę w Superena i Euro Millions Lotto, bo nie ukrywam, że trochę mnie kusi możliwość większej wygranej. Jestem też zwolennikiem legalizacji gry przez Internet w zagraniczne loterie, ponieważ, to mógłby być niezły biznes dla naszego kraju i niezły biznes i zabawa dla jego mieszkańców. Co do legalności przedsięwzięcia, to reklama jest legalna i nie ulega to wątpliwości. Linkowanie do innej strony za pieniądze nie jest chyba przestępstwem? Do Rico Z graniem to już inna sprawa póki co nie jest legalne, ale przecierz palenie marichuany też jest nielegalne a zapytaj ilu użytkowników tego forum zrobiło to chociaż raz w życiu. I kto z nich poszedł do pudła. Najczęściej łapią grube ryby czyli dealerów. Rzadko kiedy narkoman siedzi za branie. Siedzi za kradziesz, bo kradnie na narkotyki. Do wszystkich zainteresowanych: Dzwoniłem do Skarbowego. Przedstawiłem teoretyczną sytuację, że przebywając na terenie UK zagrałem w UK Lotto i wygrałem. Parę razy mnie przekierowali, ale zdobyłem informację dot. podatku od loterii zagraniczych. No więc podatek od wygranej za granicą wynosi w polsce 10 %. Jeśli kraj w którym sie kupiło wygrany los również pobiera podatki od wygranych, to zgodnie z polskim prawem można sobie zapłaconą tam sumę podatku odliczyć od podatku, który mamy do zapłacenia tutaj w Polsce. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie |
2009-08-04 (15:44) Pawcio Data rejestracji: 2009-07-25 00:00:00 Ilość postów: 379 | wpis nr 218 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W Superenalotto typuję dzisiaj nastepujące liczby: 11-20-57-68-77-84 Ciekawe co z tego będzie tym razem. |
2009-08-04 (16:46) Pawcio Data rejestracji: 2009-07-25 00:00:00 Ilość postów: 379 | wpis nr 218 437 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Looknijcie: http://www.echo.szczecin.pl/wydarzenia-02,17-3436-superenalotto_obroncy_praw_chca_konfiskaty_kumulacji.html |
2009-08-04 (16:48) Pawcio Data rejestracji: 2009-07-25 00:00:00 Ilość postów: 379 | wpis nr 218 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To info to z tamtego roku. A jak teraz jest jeszcze większa kumulacja to ciekawe czy jest podobna sytuacja. |
2009-08-04 (18:38) rico Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00 Ilość postów: 509 | wpis nr 218 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] etrernaiwiner,muszę ci przyznać rację,że każdy prawie wie jak działają narkotyki w tym marihuana, że szkodzi, a niektórzy są jej koneserami i tylko niektórzy (dilerzy,grube ryby) siedzą za jej sprzedaż, która jest nielegalna !! Można oczywiście grać przez internet w gry losowe poprzez pośredników i bezpośrednio, ale dopóki Ty wpłacasz a nie wyjmujesz (wygrywasz) jesteś dla nich potrzebny i nikt cię za to nie ukarze. Problem może powstać gdy wygrasz duże pieniądze, wtedy na pewno nie będzie łatwo, bo znajdą się przepisy, aby wygranej nie wypłacić, albo potrącić od niej większą część na tzw opłaty karne z tytułu nielegalności. No ale najpierw trzeba wygrać, aby zobaczyć jak to będzie, bo polskie przepisy nic o tym nie mówią (ustawa ciągle w Sejmie i po raz chyba 5-ty trafiła do kosza) Pozdr. |
2009-08-05 (07:11) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 218 546 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szansa na 3/6 z 90 jest ilorazem ilości kombinacji 3 z 90 i 3 z 6. 3 z 90 = 117480 3 z 6 = 20 iloraz powyższych = 5874 Szansa na 3 w 6 z 90 wynosi zatem jak 1 do 5874. To oznacza, że jeśli liczba grających wynosi 5874 i każdy zagrałby 1 zakład na różną od innych grających kombinację, to średnio każdy jeden grający z 5874 trafi trójkę. Opłacalny biznes dla prywatnych osób, które w ten sposób wyłudzają pieniądze, pod pozorem pośredniczenia w loterii 6 z 90 i gry o potężną kumulację. Powiedzmy, że prywatna osoba udająca OFICJALNEGO pośrednika, obsługuje 5874 osoby nadające po 1 różniącym się od innych zakładzie. Wpłacają oni 3 euro razy 5874 = 17622 euro Z tego wypłata dla jednego grającego, który utrafił trójkę wynosi powiedzmy aż 20 euro. Zysk wynosi 17622 - 20 = 17602 euro W praktyce rozkład zysków dla graczy jest znacznie bardziej niekorzystny, co wynika z tego, iż wielu graczy preferuje grę w zakresie 1-31, na różne daty okolicznościowe. To zjawisko jest właśnie generatorem kumulacji w grach losowych. W związku z tym, nawet w grze 6 z 90 wielu graczy gra na bardzo zbieżne bądź identyczne kombinacje liczb. Zatem statystycznie więcej graczy potrzeba aby trafili jedną trójkę. Policzmy szansę na 4 z 6 z 90. 4 z 90 = 2555190 4 z 6 = 15 Szansa na 4 z 6 z 90 wynosi zatem jak 1 do 170346. Czy co Sto tysięcy trzysta czterdziesty szósty zakład w grze 6 z 90 utrafi statystycznie czwórkę. Oczywiście liczą się tylko różniące się zakłady, bo każda ilość identycznych jest losowo jednym zakładem i psuje statystykę wygranych na niekorzyść grających. Policzmy coś takiego dla gier 6 z 49. 3 z 49 = 18424 3 z 6 = 20 Szansa na trójkę w grze 3 z 6 z 49 wynosi zatem jak 1 do 921,2. 4 z 49 = 211876 4 z 6 = 15 Szansa na czwórkę w grach 4 z 6 z 49 wynosi zatem jak 1 do 14125,0(6). ----------------------------------------------------------------------------------- Dlaczego uporczywie piszę, że prywatne osoby, wyłudzają pieniądze? Ano nie tylko dlatego, że każą sobie płacić po 3 eu /3 razy drożej niż w prawdziwej loterii/. Ja to piszę dlatego, ponieważ wszelkie nadzieje na wygraną u tych prywatnych cwaniaków większych kapitałów niż za trójki i czwórki, są złudzeniem. Gdyby byli uczciwi, to napisaliby, że płacą tylko za trójki i czwórki i nigdy nie wypłacą wieleset-tysięcznych, czy wyższych wygranych, bo ich na to nie stać. Tylko kto by wtedy chciał skorzystać z ich \"usług\", a ? Ale oni dają nadzieję, że grający gra o jackpota. Jest to złudzenie. Grający gra o bardzo małą prawdopodobną trójkę i jeszcze mniej prawdopodobną czwórkę. Cwaniacy oczywiście nie nadają żadnych kuponów we Włoszech. Jest zupełnie niemożliwe do wykonania zakreślenie w ostatniej chwili tysięcy kuponów z rozmaitymi kombinacjami liczb grających i przepuszczenie przez maszyny w kolekturze. To byłoby realne, gdy rzekoma firma obsługiwała kilkudziesięciu graczy. Ale oni się reklamują, że istnieją ok. 10 lat na całym świecie. No i każdy grający gra na swoje własne liczby?! JAK SOBIE WYOBRAZIĆ ZAKREŚLENIE NP. 100 TYSIĘCY RAZY PIĘĆ ZAKŁADÓW CZYLI PÓŁ MILIONA ZAKŁADÓW I PRZEPUSZCZENIE TAKIEJ LICZBY ZAKŁADÓW / w ostatniej chwili/ PRZEZ MASZYNĘ W KOLEKTURZE WE WŁOSZECH??? Bezpośredniego dostępu z komputerów osobistych do terminala loterii nie mają. To jest chyba jasne. No więc jest to po prostu wyłudzanie pieniędzy pod pozorem gry o jackpota. Dlatego napisałem byłem, że równie dobrze mogliby pobierać pieniądze z okazji lotu na księżyc. Z kolei wypłaty rzędu kilkudziesięciu czy kilkuset milionów euro to byłby kolosalny wysiłek nawet dla takiego giganta jak np. koncern Microsoft. A co dopiero dla jakiejś biednej prywatnej inicjatywy. Wypłat tego rzędu mogłaby ewentualnie wypłacać mafia, jak chodzi o rząd wielkości, ale mafii nie stać na takie rzeczy innych przyczyn. Od mafii w takim wypadku można liczyć jedynie na kulkę w łeb. No więc zastanówcie się gracze, co to jest za biznes grać za takie poważne koszty - w grę, w której Wam wypłacą jedynie za trójki i czwórki. Oczywiście, że zadekowanie się na serwerze w RPA dowodzi zupełnego braku powagi. Poważna firma takich rzeczy nigdy nie zrobi, zrobiły to prywatne osoby w nadziei na bezkarność. Ta nadzieja jest zresztą mocno złudna, ale rzeczywiście zwykły użytkownik internetu będzie miał problem z \"namierzeniem\" tych sprytnych osób. Tymczasem internet jest miejscem pełnej wolności i póki co można tam robić właściwie wszystko. W każdym razie internetowe naciąganie finansowe jest na tym świecie bezkarne. No a w przyszłym życiu czeka wieczne piekło, ale, jak wiadomo, to są \"skazki dla starszych i dla frajerów\". Ateiści piekła się nie boją i żyją z Szatanem za pan brat! Co do mojej filozofii gry. Jestem całym sercem za przełamaniem monopolu Totalizatora. Trzeba szukać alternatyw. Ale trzeba szukać rzeczywistych alternatyw, bezpośrednio u organizatorów loterii. Oczywiście jak najbardziej online. Ale prawdziwych - z gwarancjami bankowymi. Czy wiecie o tym, że znany w Polsce bukmacher STS kilka lat temu o mały włos nie zbankrutował. Przez kilkaset tysięcy złotych. Przetrwał właśnie jedynie dzięki gwarancjom bankowym, bo to jednak jest poważna firma. A w STS-sie gra mnóstwo ludzi. Jak kogoś interesuje moja opinia dot. Totalizatora, to proszę sobie odnaleźć wpisy, np. w wątku kol. Talizmana. Takoż moje uwagi, iż państwo to jest państwem agentów i złodziei. Wszelkiego typu polskie sądy służą jedynie do oszukiwania Polaków. Vide - ostatnia kradzież rodzicom nowo narodzonego dziecka /5 dni po urodzeniu/, można sobie przeczytać w dzisiejszym internetowym wydaniu GW. To państwo przepotwornie śmierdzi. Tan smród idzie od wszelkich urzędów, sądów, prokuratur, adwokatur, oficjalnych struktur. To jest po prostu śmierdzący trup i to jest takie państwo. Moja opinia będzie szczera do bólu - a po cholerę nam takie państwo. To są moje prywatne opinie, żeby ktoś nie miał, pretensji do kogoś oprócz mnie, że coś takiego jest tutaj napisane. Ja mam politykę w ogóle w tzw. głębokim poważaniu. Mnie boli niesprawiedliwość wołająca o pomstę do nieba. Niestety rodacy nie są bez winy. Np. Polscy wykazują potężne przyzwolenie społeczne wobec zjawiska kradzieży. Bez względu na stan cywilny. Mnie jest też wstyd prostu za rodaków, którzy dają się bezwolnie przerabiać cwaniakom na szmaty. Co innego gracze świadomi oraz filantropi. Filantropia jest pochodną jałmużny i jest po prostu pięknym zjawiskiem. No a świadoma gra z całą świadomością występujących zagrożeń, taka, jaką np. reprezentuje kol. Pawcio, to jest już zupełnie co innego. No pięknie, grać, GRAĆ GRAĆ GRAĆ... Skoro PIENIĄDZE SAME WCHODZĄ W ŁAPY... |
2009-08-05 (07:33) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 218 547 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pawcio, Na temat podanego przez Ciebie linku. To nie są żadni obrońcy praw. To są złodzieje. Wszystkiego Dobrego! |
2009-08-05 (21:10) Pawcio Data rejestracji: 2009-07-25 00:00:00 Ilość postów: 379 | wpis nr 218 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pewnie mieliby w tym jakiś interes. |
2009-08-09 (10:13) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 219 381 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pawcio ktoś miał nadzieję się napchać kieszenie kasą ew. podzielić wygraną między kilka osób, które walczyły o jej konfiskatę w czynie społecznym. Nie zdałoby to żadnego egzaminu. Konfiskata kilku nawet głównych wygranych nie nauczy ludzi rozsądku. Jestem jak najbardziej za graniem. Niech każdy gra w to co chce. Ale nikt nie powinien zapominać, że to nie jest sposób na zdobycie majątku czy na dodatkowy zarobek. Fajnie oczywiście byłoby wygrać chociażby 6-kę w w DL a co dopiero więcej w jakiejś zagranicznej loterii, Ale trzeba być realistą. Albo się będzie miało szczęście, albo nie. A najprawdopodobniej nie. :/ Dlatego trzeba podejść do tego rekreacyjnie. To tylko zabawa. Forma rozrywki z pewnym dreszczykiem emocji. A jak ktoś nie chce wydawać na to kasy, to może mieć podobne wrażenia typując w Multi Multi na Multipasko, albo siedzieć sobie w domku w kapciach i oglądać telewizję. Wolny kraj, wolny wybór. |
2009-08-09 (10:27) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 219 385 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeszcze jedno. Szanowy Panie Tajemniczy. Jesteś zarozumiały i przemądrzały. Uważasz się za wyrocznie w każdej kwestii i to mnie wkurza. Każdy wie, co się dzieje w naszym kraju i każdy wie, że dzieje się źle. Ale sposób w jaki Ty się wypowiadasz o Polsce, która jest moją i z tego co zrozumiałam Twoją ojczyzną świadczy o totalnym braku szacunku do tego kraju i jego mieszkańców. Nie wiem, gdzie teraz mieszkasz, ale mam nadzieję, że nie w tym kraju, bo jeśli ten kraj musi pomieścić Ciebie i innych podobnych \"przywiązanych do niego, oddanych patriotów\" to rzeczywiście psuje się od środka. A to już mnie nie wkurza. To mnie boli. Więcej nie będę komentować tego tematu. Ale sam powinieneś się na poważnie zacząć bać piekła o którym tak często zdarza Ci się wspominać. |
2009-08-10 (09:21) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 219 591 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Eternalwinner, Ja mam prawo reagować na to co mnie tu spotyka tak jak reaguję. A Tobie może się ten kraj i sposób w jaki funkcjonuje podobać. Ja to rozumiem. O co Tobie właściwie chodzi? Skoro na przykład piszę, że miałem ostatnio 2 sprawy w sądzie /2 instancje po kolei/ i sędziowie zgodnie sfabrykowali nieistniejący dokument i w oparciu o ten nieistniejący dokument wydali skandaliczny wyrok, to jak ja mam to nazwać. Czy to nie śmierdzi trupem? A przecież kazali sobie słono zapłacić za te sprawy /tzw. wpis stosunkowy/. Chciałbyś tyle wygrać w lotto ile ja musiałem zapłacić tego wpisu do sfingowanych spraw... I co z tym robić? Iść do prokuratury. A tam są kolesie panów \"fabrykantów\". Coś o tym wiem... Jeżeli ktoś w rodzinie niedawno padł ofiarą tzw. pozorowanego wypadku, o mały włos nie zginął, ledwo żywy leczył się ponad rok czasu, a sąd nie chciał początkowo uznać, że osoba ta jest w ogóle poszkodowana, to jak ja mam to rozumieć? /to jest jeszcze inna sprawa w sądzie, nie moja, kogoś z rodziny/. A jeśli w tym wypadku drogowym winowajcami było dwóch młodych ludzi, przyjechała policja /sprawdź sobie przy okazji, z kogo składa się krakowska drogówka na liście Wildsteina/ , spisali winowajców, podali ich nazwiska, po czym po miesiącu czasu policja stwierdziła, że w aucie które wpadło na samochód z kimś z mojej rodziny była tylko 1 osoba, w zupełnie innym, starszym wieku i o innym nazwisku, to co to jest? Jak to rozumieć? Ponadto dlaczego policja usilnie dowodziła, że tamten gość usnął za kierownicą, skoro do wypadku doszło rano na długim kilkusetmetrowym łuku. Jak mógł usnąć i skręcać. A jak mam rozumieć jeszcze kilka prób pozorowanych wypadków w naszej rodzinie? Albo jak mam rozumieć kradzież przez to śmierdzące państwo rodzinnej nieruchomości dużej wartości i to, że nie chcą zwrócić? Robią tam lewe interesy, nie płacą w ogóle podatków... Pisałem o tym do ministra z prośbą o interwencję, wie o tym prokurator. co? I nic... Dlaczego prokuratorzy udają głupiego, kiedy w oczywisty sposób jest łamane prawo. Ustawa o gospodarce nieruchomościami zabrania zbywania nieruchomości wobec których toczy się przed organem centralnym postępowanie wyjaśniające prawidłowość nabycia takiej nieruchomości przez państwo. Skoro tak, to czemu Wojewoda jednak łamiąc prawo w oczywisty sposób, zbył tę nieruchomość? A jak mogło się stać coś takiego, że kawałek ziemi z tej nieruchomości wyparował, i od kilku lat nie można się doszukać ponad 10 arów gruntu? Ukradli ziemię... Samochody komuś złodzieje kradną, pieniądze, inne rzeczy, ale ziemię?? Co to jest za państwo? A gdzie jest prokurator, który o tym wie bo poinformowałem? Udaje głupiego. To jest normalne? Eternalwinner, ja takich przykładów dotyczących mojej rodziny mógłbym Ci podać dziesiątki, uzbierało się tego sporo przez powojenne lata. Ale co to Ciebie obchodzi. Tobie się wszystko podoba. Ty się z tym obecnym państwem /czyli jego decydentami/ identyfikujesz. A ja się z tym trupem śmierdzącym nie identyfikuję, bo to nie ma nic wspólnego z Polska. To jest w Polsce, ale to nie jest częścią Polski, to jakieś obce ścierwo. Mniejsza jakie. Konstatujmy fakty bez stosunku emocjonalnego. Fakty są bezsporne. Ty nie rozumiesz, że sprawa pp.Olewników nie jest jednostkowa. To jest norma w tym kraju. Eternalwinner, albo jesteś młody, albo niemądry, nie wiem. Jak może Tobie podobać się takie państwo. Albo nie wiesz, co się tutaj dzieje, albo sam jesteś powiązany z razwiedką, albo udajesz głupiego. Ale jest jak napisałem, większość ludzi przyzwala na kradzież i inne łajdactwa i na funkcjonowanie państwa w oparciu o oddziaływania \"wpływu\", bo sami tacy są. A dla mnie jest to nienormalne. Eternalwinner, mógłbym Ci wiele mówić, co spotyka mnie i moja rodzinę w tym kraju od kilkudziesięciu lat, ale nie uwierzyłbyś. Tu chodzi o rodzinę znaną , zasłużoną dla ojczyzny. Ludzie ci od wieków przelewali krew za tę ojczyznę. To jest rodzina o znanym nazwisku w tym kraju. Osoby z tej rodziny pełniły niegdyś ważne funkcje publiczne i wojskowe, naukowe i artystyczne/ przez kilkaset lat aż do wyzwolenia/ A potem się okazało, że mamy niesłuszne pochodzenie i to niesłuszne pochodzenie prześladuje nas nadal.. Ty Eternalwinner nie oskarżaj mnie o brak patriotyzmu, bo Ty nie wiesz o czym ja pisałem. .. Gdy ja piszę o tym państwie, mam na myśli łajdaków, którzy tym państwem obecnie kierują i w wyniku tego kierowania jest jak piszę.. Być może, że ktoś tam jeden z tych kierujących łajdakiem nie jest. Chociaż bardzo w to wątpię. Bo jeśli nie jest łajdakiem, to czemu bierze udział w teatrzyku pacynek? Oczywiście czasy się zmieniają, kiedyś wpadali do naszego domu panowie z urzędu bezpieczeństwa publicznego z ciągłymi rewizjami w poszukiwaniu, dolarów, złota, biżuterii, polskiej waluty i dokumentów dotyczących nieruchomości, którą nam ukradli. Wpadli na te rewizje z naganami w ręku, wszyscy pod ścianę a panowie wywracali dom do góry nogami. Takich rewizji przeżyliśmy dziesiątki. Teraz robią to inaczej. Teraz posługują się sędziami, urzędnikami, prokuratorami, policją i agenturą oraz sfingowanymi procesami i śmiesznymi, niepoważnymi decyzjami administracyjnymi oraz nieustannym zastraszaniem i próbami odcięcia nas od pieniędzy.. Metody zatem się chwilowo zmieniły, ale nie wiadomo na jak długo. Eternalwinner, polecam Ci stronę www.michalkiewicz.pl poczytaj sobie, a potem możemy podyskutować, bo jak na razie, to Ty się w ogóle nie orientujesz, co w trawie piszczy... My po prostu nie porozumiemy się, bo Ty nie rozumiesz, o co chodzi. W ogóle podejmowałem ten temat, bo ktoś z moich towarzyszy, który chodził za mną krok w krok i komentował co piszę, oskarżył mnie był a to o to, że jestem agentem, a to, że lobbuję dla Totalizatora, i inne niedorzeczności. Przypomina mi się bajka Ignacego Krasickiego o ojcu synu i ośle. Jechał ojciec na ośle a syn szedł obok, źle. Komentowali gapie, że jak to, stary jedzie wygodnie a dziecina ledwo powłóczy nogami. Zsiadł ojciec posadził syna - też źle, bo kto to widział, żeby taki smarkacz jechał a stareńki ojciec szedł piechotą. Wsiedli na osła obaj, -źle zamęczą biedne zwierzę na śmierć. Zsiedli i wzięli osła na plecy - wszyscy w śmiech, kto to widział, żeby nieść osła na plecach. Zsiedli i poszli wszyscy na piechotę, ojciec, syn i osioł - źle, bo jak to, idą na piechotę, kiedy można skorzystać z osła. Tak jest na tym forum. Wszystkim nie dogodzisz. Zatem Eternalwinner, niechaj Ci będą odpuszczone płazem Twoje ataki wobec mej osoby, bo nie wiesz co uczyniłeś. Wygraj za to sobie przynajmniej w lotto. |
2009-08-11 (10:11) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 219 804 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP Dyskusja stacza się na tematy polityczne. Biorąc pod uwagę fakt, że Twoje sprawy i problemy trwają od kilku 10-tek lat czas chyba zastanowić się komu podpadłeś. Mnie i mojej rodzinie nikt niczego nie ukradł. Nie chodzę po sądach, bo nie muszę. Nich mnie nie zastrasza i nie pozoruje wypadków z udziałem moim lub moich bliskich. Być może dlatego, że jestem za cienki w uszach albo jestem na tyle rozsądny, żeby starać się nikomu nie podpadać za wszelką cenę i nikt nie ma powodu. Być może gdybym miał jakieś powiązania z kimkolwiek skończyłbym w wieku prawie 60 lat tak jak Ty, czyli jako emeryt, który dzieli swój czas na sądy i krytykę wszystkiego i wszystkich w Internecie. Nie zastanawiasz się w ogóle co mówisz i o co kogo oskarżasz na dodatek głośno i publicznie. Stąd bierze się większość Twoich problemów. Skoro Cię było stać na to, żebyś zapłacił w sądzie tyle ile ja bym chciał wygrać w lotto, to po co się sądujesz o tą diabelną nieruchomość. Jest Ci źle? To proste. Trzeba było już dawno zakończyć wszystkie sprawy jak najszybciej niezależnie od wyniku, sprzedać wszystko zabrać rodzinę i wyjechać z tego \"śmierdzącego państwa\" do takiego, które nie śmierdzi. Z tego co mówiłeś masz też swoje lata. Po co Ci w jesieni życia jakieś sądy i awantury? Przecież stać Cię na to, żeby zostawić to \"śmierdzące państwo\" daleko za sobą. Ale Ty nie wyjedziesz, bo to nie o rodzinę chodzi. Chodzi o Twoją urażoną dumę i o pieniążki. Nie mówisz \"śmierdzące sądy\" tylko \"śmierdzące państwo\", więc w prostej linii można wywnioskować, że śmierdzi wszystko w tym Państwie (oprócz pieniędzy, które masz nadzieję wywalczyć w sądzie). Nie powiedziałem nigdy, że to Państwo mi się podoba, ale nie uważam, żeby oskarżaniem i krytykowaniem wszystkiego i wszystkich można było coś zmienić. Och dziękuję Ci łaskawco za wybaczenie, ale identyfikowanie się z Jezusem w tej sprawie jest mocno przesadzone. A głupi jest najczęściej ten, kto oskarża innych o głupotę. To Ty zaatakowałeś mnie osobiście jako pierwszy oskarżyłeś o głupotę i lobbowanie na rzecz playeuromillions. Nie będę mówił kto tu jest głupi. I wiesz co Ci powiem? Nie jestem zaskoczony tym co Cię spotyka, bo biorąc pod uwagę Twój sposób bycia i poglądy, roszczenie sobie prawa do wydawania sądów o wszystkim, oczywiście jedynie słusznych, prawa do obrażania innych i ich uczuć i poglądów musiałeś podpaść bardzo wielu osobom. Życzę Ci, żebyś zmądrzał i odpuścił sobie, bo walczysz z wiatrakami. Żebyś zabrał wszystkich bliskich i wszystko co masz i zostawił to \"śmierdzące Państwo\" daleko za sobą dla własnego zdrowia, spokoju i dobra swojej rodziny. Bo jedyne co możesz wywalczyć w tej sprawie w naszych sądach, to choroba psychiczna albo zawał serca, czego Ci naprawdę nie życzę. Ja też Ci wybaczam, że mnie tyle razy obraziłeś na tym forum i osobiście piętnowałeś minie i moje wypowiedzi. Nie chcę więcej poruszać tego tematu i nie będę się więcej wdawał w dyskusje z Tobą, bo Tobie się tylko wydaje że rozumiesz. Ależ oczywiście, że rozumiesz, ale tylko siebie i tych, którzy się z Tobą zgadzają. Tych którzy się nie zgadzają obrażasz i krytykujesz. Pozdrawiam Cię serdecznie. Jestem pewien, że wylejesz kolejny gar żółci złości i oskarżeń w odpowiedzi na ten post, bo Twoja urażona duma i zawziętość nie pozwoli Ci postąpić inaczej. I niech Ci będzie, że Twoje jest na wierzchu przynajmniej w tej jednej sprawie. Będziesz mógł mieć satysfakcję, że \"wygrałeś\" a i tak każdy oceni to co napisaliśmy po swojemu. |
2009-08-11 (12:26) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 219 834 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wróćmy do tematu, którego dotyczy wątek. Czy ktoś puszcza dziś zakład w Superena? Do wygrania 128 000 000 Euro? Ja dziś nie gram, ale obstawiam sobie jakieś tak przypadkowe liczby. mam nadzieję, że skoro nie gram, to nie trafię ani grosza, bo będę żałować. Moje Liczby to: 38, 53, 65, 67, 72, 76 Jolly Number 33. A swoją drogą... Jakbyście zagospodarowali takie pieniądze. Ja jestem w sumie prozaiczny. Wykończyłbym dom dla mojego starszego syna i jego narzeczonej, wyremontowałbym nasze mieszkanie spłaciłbym kredyt, który wzięliśmy na wesele mojego młodszego syna i postawił mu dom, z 50 tyś zł wziąłbym dla mnie i żony, żebyśmy trochę na starość życia użyli a resztę zainwestował i udziały podzielił pomiędzy synów na pół. A co wy byście zrobili? Gracie? Obstawiacie? Napiszcie o swoich doświadczeniach z rzeczoną loterią i wspomnianymi wcześnie firmami? Macie jakieś ciekawe pomysły na wydanie takich pieniędzy? |
2009-08-11 (21:15) hektor55 Data rejestracji: 2008-01-05 00:00:00 Ilość postów: 1513 | wpis nr 219 950 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam.ja gralem na unolotto, za drogo fakt ze mozna bylo wiecej wygrac , teraz to to mamy zaklad duzego po 10 gr i nas przybywa .wiecej info na GG-7091914 |
2009-08-11 (23:23) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 220 001 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Etrrnalwinner, Ja nie zacząłem tego wątku. To raz. Gospodarzem wątku jest Admin Pasko. Po drugie nie ja za Tobą chodziłem z komentarzem, ale Ty za mną. Ja pisałem publicznie pro publico bono. Po trzecie zachęcałeś do gry w trefnej loterii, twierdząc, że jest to \"OFICJALNY POŚREDNIK A NIE JAKIŚ BUKMACHER\". Dowody przedstawiłem i zacytowałem w poście skierowanym publicznie do Admina - czytaj kilka wpisów powyżej.To trzy. Pozwoliłem też sobie napisać kilka słów z mej głównej specjalności przydatnej na tym forum, czyli teorii gier. Opisałem szanse w grach 6 z 90. Planuję napisać na tym forum artykuł w wątku porównującym opłacalność gier różnych typów. Artykuł od lat mam w głowie, ale aby z prędkości nie robić typowych dla mnie literówek potrzebuję spokoju i wolnej godziny czasu. A artykuł na ten temat jest dla graczy zawodowych bardzo ważny. Trzeba wiedzieć w co i ile porównawczo można wygrać za określone stawki w różnych grach. Np. Mało kto wie, że w Keno polskim szansa wygrania 10 jest wielokrotnie większa większa niż w multi, a koszt zakładu jest niższy, 2 pln do 2.5 pln , co wobec 2 i pół razy większej wygranej w multi daje znakomicie większe szanse w grze w Keno. I mało kto wie, że z kolei w grze w 3, 4 czy 5 sytuacja jest zgoła inna. Takie rzeczy są mi znane od dziesiątków lat.. Oczywiście jesteś w wielkim błędzie pisząc o \"oficjalnym pośredniku\" włoskiej loterii państwowej, bo mało tego, że nie jest to nijaki \"oficjalny pośrednik\" jak się wyraziłeś byłeś ale nawet \"jakiś bukmacher\" - jak tam napisałeś z wyrazistą pogardą - też to nie jest. ZATEM ETERNALWINNER piszesz Waszmość nieustannie jakieś duby smalone i konfabulacje. Po czwarte kwestie polityczne wypłynęły na tym wątku JEDYNIE z tego powodu, że nie pamiętam kto, ale zdaje mi się że forumowicz o nicku DanteV zaatakował mnie jako miłośnika Ljenina, komunistów oraz kryptoagenta spółki Totalizator SA. Mam prawo do obrony i sprostowania i po prostu z tego prawa korzystam. Po prostu zapytano mnie w niekonwencjonalny /forumowy/ sposób o mój stosunek do polityki, którą nawiasem mówiąc mam w tzw. \"głębokim poważaniu\". I tyle o tym. Dalej piszesz znowuż głupoty, jakobym ja nie miał prawa walczyć o swoje sprawy. Jakoby słuszne byłoby położyć uszy po sobie i stchórzyć i zwiać za granicę. Jakim Tyś jest człowiekiem małym Eternalwinner? Jakim małym człowiekiem, jakiego małego ducha. Czego Ty się boisz na tym świecie, Złodziei i agentów? Bo ja się szubrawców nie boję - muszą mnie zabić abym zamilkł. Pana Boga się tylko boję! BOISZ SIĘ ZŁODZIEI I AGENTÓW. POPIERASZ ze strachu ZŁODZIEI I AGENTÓW. NO TO W TAKIM RAZIE SAM JESTEŚ ZŁODZIEJEM I AGENTEM, ALBOWIEM TEN KTO POPIERA ZŁODZIEI I AGENTÓW SAM JEST ZŁODZIEJEM I AGENTEM. To się logicznie do tego sprowadza. Kto popiera przestępstwo sam jest przestępcą. Człowiek honoru potrafi walczyć o swoje prawa. Prawo do własności jest świętym prawem. Jest to tzw. prawo naturalne. Uświadamiam niniejszym Ciebie Eternalwinner, iż prawo naturalne składa się z trzech członów. Są to: prawo do życia, prawo do własności, prawo do wolności. Te trzy prawa i tylko te trzy tworzą prawo naturalne. W oparciu o te trzy prawa Bóg dał nam Dekalog. Dekalog opiera się na prawie naturalnym, które jest pierwotne, starsze od Dekalogu. Na prawie naturalnym Rzymianie oparli swoje prawo. Znamy je dzisiaj jako tzw. prawo rzymskie. /Niestety nie ustrzegło ono Chrystusa przed prokuratorem Piłatem, który nie stanął na wysokości zadania i naruszył to prawo w rażący sposób wydając na śmierć niewinnego. Ale to dygresja/. Mylisz się Eternalwinner, iż ja jeno walczę po sądach, otóż nic z tych rzeczy. Nie tylko. Ale ja mam prawo to robić i to jest moja sprawa. Moja - nie Twoja. A każdy uczciwy człowiek, podobnie jak wiele osób na tym forum, kibicował by mi i życzył powodzenia. A Ty mi życzysz po prostu źle. Kim Ty jesteś Eternalwinner? Po czyjej stronie się opowiadasz?? Po stronie złodziei??? Generalnie, to chodzisz za mną panie towarzyszu i komentujesz nieustannie moje wpisy. Ja bardzo mocno podejrzewam Ciebie, iż masz jakieś niecne związki czy inne interesy z tymi loteryjnymi oszustami a ja nadepnąłem na odcisk i to wywołało Twoją furię. Nieprawda, iż nie zachęcasz do gry u tych nieznanych bliżej zbieraczy gotówki. Zachęcasz, na forum jest ślad tej zachęty. Dziwi mnie też Twój upór abym się stąd wynosił. Admin pozwala mi tu pisać a Ty mi zabraniasz. Pytałem dla formalności Admina i zezwolił mi tu pisać. Dowód - kilka wpisów powyżej. Ponadto ja jestem tu tylko pozornie anonimowy, bo są osoby na tym forum, które wiedzą kim jestem, wiedzą np. o co walczę, znają mój adres domowy, znają nazwisko, mogą sobie wejść na stronę internetową i obejrzeć nieruchomość rodzinną, o którą walczę. Anonimowy nie jestem. A o Tobie Eternalwinner nikt nic nie wie. Być może NA PRZYKŁAD jesteś jakimś łajdakiem z razwiedki. Nie wiadomo ktoś Ty jest. Zrozum, może jesteś poczciwiną a może nie. Któż to może wiedzieć. Może jesteś księdzem Rydzykiem, może jesteś premierem Tuskiem, a może siedzisz w więzieniu za morderstwo. Po prostu tego nie wiadomo. Mnie przynajmniej rzecz jasna. No więc Ty jesteś tymczasem dla mnie ANONIMEM. I ten ANONIM chodzi za mną krok w krok i rozpowiada, że go atakuję. A ja ciebie w ogóle nie znam i mam Cię w nosie. Dobrze ci życzę, boś jest bliźnim mym /nominalnie - deklaratoryjnie, czyli nie kostytutywnie, bo Cię nie znam/ oraz posługujesz się językiem mych przodków. Ale doprawdy ja nie mogę się Tobą zbyt długo zajmować, nie mam czasu. Jeśli potrzebujesz czego - pisz śmiało, a jak nie, to daj pokój. Ale być może Tobie chodzi o coś innego i tak podejrzewam. O co??? Nie wiem !!! O tych złodziei?? O tych agentów?? O tych łajdaków na stanowiskach sędziów?? O łajdaków prokuratorów?? O tych łajdaków urzędników?? O tajniaków straszących codziennie spokojnych ludzi przy pomocy straszących i głuchych telefonów?? A może dokonujesz włamań do cudzych domów na zlecenie wiadomych służb?? A może inwigilujesz ludzi za pomocą podsłuchów?? A może udajesz \"kominiarzy w mundurach jak spod igły\" i z grubym makijażem na gębach usiłując wtargnąć do mego mieszkania pod mą nieobecność?? A może uzbrojony w masywny pojazd pracujesz w sekcji \"pozorowanych wypadków\"?? Doskonale wiem, że ludziom, którzy czynią zło, choćby cały świat zdobyli i cały świat o nich zapomniał, ich własne sumienie nie da im nigdy spokojnie spać. Koszmary ich męczą do końca ich ziemskich dni. Taka jest prawda. Czyżbyś mieścił się w tej niechlubnej kategorii Waszmość panie Eternalwinner?? Nie wiem, ale z Twojej furii wynika, żeś jest w tym interesie osobą głęboko zainteresowaną!! Coś jest na rzeczy. A może jednak to Ty wymyśliłeś ten kwitnący biznes - zbieranie pieniążków od naiwnych pod pozorem loterii włoskiej i jej kumulacji, a ?? To bym zrozumiał, zdemaskowałem cwaniaków i filutów, to są ściekli na mnie. Eternalwinner, Twoje pisanie jest nie poparte argumentami ale Twoim widzimisię. Ja piszę wyłącznie w oparciu o argumenty. Tym się różnimy. Tobie jednak nikt nie każe czytać moich tekstów!! Nie musisz za mną chodzić!! Chyba że w charakterze TW masz takie płatne zlecenie. Ale skoro jesteś wolnym człowiekiem, to nie czytaj moich tekstów. Bo ja mam prawo pisać, to co uznaję za słuszne. I nie poniecham. Natomiast Ty nie jesteś tu gospodarzem, ale gościem tak jak ja. Twoje prawa nie są tutaj większe od moich. Załóż sobie taki portal i gdy mnie tam napotkasz w charakterze gościa - to mnie wówczas wyrzuć. A tu nie masz towarzyszu mój nic do gadania!! I mam coraz głębsze podejrzenie, że posługujesz się wieloma nickami. Być może tak nie jest, kwestia przeczucia. Bo coś dziwne podpisy pokazują się pod moimi tekstami.. W każdym razie w dziwny sposób mnie atakujesz i w ogóle nie wiadomo po co. Ale skoro chcesz koniecznie być mi towarzyszem i interlokutorem i nadal nie wiadomo po co nieprzyjaźnie się wpisywać pode mną, to zaznajom się Wasze najpierw z materią, albowiem w charakterze ignoranta omawianych kwestyj nie nadajesz się Wasze do dalszej dyskusji. Bóg z Tobą! |
2009-08-11 (23:32) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 220 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hektor !, Nie chcę Ci robić przykrości, ale chcę się trzymać prawdy. Ta strona którą podajesz jako internetowego bukmachera jest po prostu mocno podejrzana. W internecie znalazłem niepochlebne wpisy w j. angielskim, jakoby był to tzw. scam, czyli naciąganie finansowe. Takiego \"szajsu\" w internecie jest ogrom i ZALECAM ROZWAGĘ. Dla przykładu są tacy oszuści, którzy oferuja \"Free Lotto\". Obiecują nagrody, chcą wejść w kontakt, chcą aby im podawać dokładne dane osobowe oraz numery telefonów, adresy, numery kont i kart kredytowych. Tymczasem między innymi instalują w rejestrach sytemu niczego nie przeczuwających użytkowników tzw. trojany. Hektor, uważaj na te sprawy. Prawdziwy bukmacher nie powinien mieć wpisów oskarżających o scam - wyłudzanie pieniędzy, oraz powinien być możliwy do normalnego zweryfikowania. Adres strony, który podałeś, na moim komputerze nie działał, sprawdzałem od razu, gdy podałeś. Potem już nie sprawdzałem. Według mnie może to być scam. Hektor, bardzo ciepło pozdrawiam i życzę Tobie i Twoim bliskim zdrowia oraz sukcesów w grze! |
2009-08-12 (10:41) eternalwinner Data rejestracji: 2009-07-28 00:00:00 Ilość postów: 12 | wpis nr 220 055 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W przeciwieństwie do Ciebie nie jestem awanturnikiem. Nie będę z Tobą dyskutował, bo do Ciebie i tak nic nie dociera. Nie rozumiesz co czytasz i przeinaczasz fakty. Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci jak najlepiej cokolwiek przez to rozumiesz. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 ... 9 10 Wyślij wiadomość do admina |