Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Za darmo dla wszystkich

2009-06-27 (19:46)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 209 442
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

to co napisałem, było adresowane do ogółu naciągaczy i napisałem kolejny, a kolejny to nie znaczy,że on tylko ten co założył tą wskazaną przez niego stronę!!!

Jasne, czy jeszcze łopatologicznie ci to wytłumaczyć !!!
2009-06-27 (20:02)

status Josef
Data rejestracji: 2009-03-14 00:00:00
Ilość postów: 211

4318
wpis nr 209 445
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Łopatologicznie to może Tobie spróbuje wytłumaczyć;Adalbert zamieścił swoje pliki na darmowym serwerze a Ty wypisujesz jakieś bzdury o naciągaczach,robisz jakieś aluzje do Kogucika,a jak zwraca Ci kilka osób uwagę to brniesz nadal.
2009-06-27 (20:17)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11 00:00:00
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 209 447
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

.......ja jeszcze raz napiszę korzystanie ze Speedy Share jest niestety płatne, a być może jakieś wersje demo są darmowe.

Niestety ale nie wszyscy to wiedzą, dzieci korzystają, a rodzice płacą słone rachunki za internet, jak np za tych co otwierają \"strony dla dorosłych\"

Bądźmy czujni, bo łatwowiernych, ze wszystko jest za darmo nie brakuje\"

Nie odnoszę się do nikogo z wpisujących na tej stronie, a jedynie jest to moja przestroga !!!!
2009-06-27 (20:31)

status Martino
Data rejestracji: 2009-04-16 00:00:00
Ilość postów: 58

4468
wpis nr 209 450
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

|Adalber, a sieci podawałeś tylko zmienne nominalne czyli numery kulek- sortowane lub niesortowane czy może próbowałeś jakoś inaczej kombinować aby dosatła wiedze i materiał do uczenia sie?
2009-06-27 (21:16)

status Adalbert
Data rejestracji: 2009-03-19 00:00:00
Ilość postów: 675

4335
wpis nr 209 464
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Przepraszam, ale nie jestem w stanie z uwagi na brak czasu na bieżąco odpowiadać na Wasze pytania. W związku z tym odpisuję poniżej na wszystkie Wasze wpisy skierowane do mnie:

@Czak

Faktycznie, kiedyś udzielałem się na Forum prowadzonym przez Willego, a na tym Forum zamieszczony był mój avatar z pieskiem. Wilczur to nie był, a zwykły kundelek. Zawsze staram się podzielić ciekawymi rozwiązaniami, pomysłami jeżeli mogą się okazać przydatne dla kogokolwiek. Pozdrawiam również Ciebie.

@talizman4

Twoja prośba dotycząca szeregu aplikacji, w tym rozpisujących systemy jest do spełnienia. Wyślij sam system to przygotuję dla Ciebie i dla innych zainteresowanych osób odpowiedni arkusz Excela pozwalający na szybkie rozpisanie systemu. Natomiast nie gram w liczby świata, nie znam zasad tej gry, wysokości wygranych i nie podejmuję się, z uwagi na ograniczone możliwości czasowe, wykonania odpowiedniego arkusza, który sprawdzi wysokość wygranych.

Druga ważna sprawa to sprawdzanie częstotliwości występowania w archiwum losowań wpisanych układów (zakładów). Nie posiadam archiwum wyników gry \"liczby świata\" i od razu uprzedzam, że nie będę miał czasu na zajęcie się tym tematem. Jedyne co mogę zrobić, to przygotować podobne narzędzie rozpisujące zakłady według systemu, tylko muszę znać ten system.

@rico

Jeżeli chodzi Twoje uwagi dotyczące odpłatności za pobieranie plików z serwera speedyshare to miałyby one sens w stosunku do mnie, gdyby faktycznie tak było, tzn. możliwość pobrania zamieszczonych przeze mnie plików wymagałaby wniesienia opłaty. Jednak tak nie jest i myślę, że powstało jakieś nieporozumienie.

@Pasko, Josef, lamictal, dziękuję za obronę mojej osoby i próbę wyjaśnienia @rico, że nie ma racji wysuwając pod moim adresem konkretne zarzuty. Zostawmy ten temat, myślę, że szkoda na to Waszego cennego czasu.

@Martino.

Temat sieci neuronowych i ich wykorzystania w prognozowaniu losowań wymaga co najmniej założenia strony internetowej poświęconej tym zagadnieniom. Natomiast odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące tego, czy na wejściu sieci podaje tzw. surowe wyniki losowań, czy też najpierw te wyniki poddaję obróbce, odpowiem, że jeżeli do obliczeń zastosowaliśmy odpowiednią architekturę sieci wraz ze zdefiniowaniem jej parametrów, to taka sieć będzie prognozować kolejne losowania z bardzo dużą skutecznością, niezależnie od tego jaka jest forma wprowadzonych na wejściu danych.

Wynika to z tego, że sieć neuronowa to nic innego, jak wielokrotnie powtarzany proces obliczeń, którego celem jest znalezienie takich wag sieci dla wprowadzonych na etapie jej uczenia danych liczbowych, aby wynik prognozy na etapie testowania obarczony był, jak najmniejszym błędem. Natomiast architektura sieci zależeć będzie od tego, czy na wejściu sieci wprowadzamy wyniki w postaci normalizowanej, czy też nie, sortowanej lub nie, itd.

To temat rzeka wymagający dużej liczby eksperymentów, testów. Jeden z anglojęzycznych podręczników \"Neural Network Toolbox\" dotyczący konstruowania i wykorzystania sieci neuronowych do prognozowania zdarzeń liczy 987 stron. Tak zwany Appendix do tej publikacji to kolejne ponad 1000 stron. Można się zniechęcić, ale jest to bardzo ciekawy temat. Noszę się z zamiarem wykonania strony internetowej, która zawierałaby co najmniej podstawową wiedzę dotyczącą zastosowania i wykorzystania sieci neuronowych. Niestety moja praca w terenie, powrót do domu najczęściej po 19:00 nie pozwala mi na znalezienie w tygodniu wolnego czasu.

Pozdrawiam wszystkich.
2009-06-27 (22:20)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 209 490
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Adalbert,

Nie jest tak na tym forum, że jeśli gracze głośno nie wiwatują na Twą cześć, to oznacza, że nie jesteś czytany i doceniany.

A ponadto, jeśli potrafiłbyś to bezinteresownie zrobić będąc doskonałym programistą, to przydatne byłoby jakieś narzędzie, które by z jednej strony w jakiś poręczny sposób rejestrowało nadawane zakłady /tzn uniwersalne, dopasowujące się do zakładów użytkownika/ a z drugiej strony potem dokładnie sprawdzało. Ja np. o programowaniu w Excelu itp. mam blade pojęcie i totalny w tej chwili brak czasu aby się tego nauczyć. Zaś okazuje się, że powierzanie sprawdzania kolekturze może nawet spowodować, że maszyna w kolekturze ocenia zakład z 6 trafnymi w DL jako same pudła.

Bez takiego narzędzia zużywa się dużo czasu na sprawdzanie zakładów.

Co do jakości zakładów skróconych, to trudno się na ten temat wypowiadać jednoznacznie. Wszystko zależy od tego, kto nimi gra. Każdy zrozumie, że nawet marną rakietą tenisową Federer czy Nadal zagrają doskonale a kiepski gracz najlepszą rakietą świata zawsze z ww. przegra.

Tak samo jest z systemami skróconymi, w których mamy miły choć zobowiązujący wybór, które liczby i kiedy kojarzyć. Dlatego są one bardzo dobre w rękach inteligentnych graczy a beznadziejne w rękach \"automatów\".

Toteż Twoje propozycje nie są wcale naiwne.

Powodzenia
2009-06-28 (00:19)

status Greedy13
Data rejestracji: 2009-06-20 00:00:00
Ilość postów: 15

4769
wpis nr 209 523
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Adlabert

w temacie założonym przez Blankę Jasze pisze o systemie na 25 zakładów po 5 liczb. Może Ty jesteś w stanie rozkminić jak ma wyglądac rozpis tego systemu?

pzdr
2009-06-28 (07:31)

status Adalbert

4335
wpis nr 209 540
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Greedy13

Napisz, w którym wpisie (kto, data i która godzina) jest podany ten system.
2009-06-28 (11:35)

status Greedy13

4769
wpis nr 209 564
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W temacie założonym przez BLANKA. Jasze, 2009-06-23, (22:37).

On w tym wpisie opsiuje jak wygląda ten system, ale nie podaje rozpiski.

Zerkniesz?

pzdr

2009-06-28 (11:49)

status Greedy13

4769
wpis nr 209 570
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzięki za pliki, które udostępniłeś. Dla mnie na pewno będą pomocne- bo z systemy zaczynam dopiero poznawać i narazie jest to dla mnie nowość. Niemniej jednak ten rozpis wg BLanki chyba inaczej wychodzi niż w pliku udostepnonym przez Ciebie. Jak rozpisałem 24 liczby to inaczej się układały niż w Twoim pliku. Jeżeli się mylę to sorry, może mam zbyt małą wiedze na ten temat i jeszcze wszystkiego nie chwytam. Ale jakbyś rozwiał moje wątpliwości to będe wdzięczny.

pzdr
2009-06-28 (11:59)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 209 574
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Greedy 13 ,w tamtym watku zakończyłem swe wypowiedzi ,zabiore swój głos w tym ,moze nikt tego nie wykasuje.

Często tu kiedys pisałem ,merytorycznie i o pierdułkach również ,może to i dobrze ,wówczas merytoryczne wypowiedzi uzanawano za pierdułki i o to chodzi.

Endriu-21234 próbował na swój sposób przedstawic jak to ewentualnie u mnie wyglada (i chwała Mu za to) lecz napisałem że to nie tak.

Praktycznie to z róznych strzępków mych wypowiedzi każdy by to potrafił stworzyc.

Wystarczy jeśli podam teraz czym rózni sie rozpis przedstawiony przez Endriu-21234 a na czym polega mój rozpis,najłatwiej to podac na przykładzie ... ile obranych liczb=ilość zakładow po 5 skresleń

Endriu-21234

20 liczb=16 zakl

25 liczb=25 zakl

30 liczb=36zakl

35 licz=49zakl

Jasze

20 liczb=20 zakl

25 liczb=25 zakl

30 liczb=30zakl

35 liczb=35zakl

Teoretycznie mozna dopisać...

80 liczb=80zakl

ale teoretycznie gdyz wystepuje zbyt wiele tzw.luk w rozpisce i wygrane się ,,rozchodzą,, ,trudno o to by znaleść sie w posiadaniu najlepszych wycinków z systemy pełnego.

Moim zdaniem optymalne jest obranie 20-30 liczb.

Pozdr.

2009-06-28 (12:16)

status Greedy13

4769
wpis nr 209 580
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze, z tego co zrozumiałem - z Twoich wypowiedzi w temacie Blanki to opracowałeś sobie sposób doboru (rozpisania) tych 25 liczb w ten sposób żeby maksymalizować zysk z każdej ilości trafionych liczb. Czyli wybierasz w Tobie znany sposób i nielicznym których w to wtajemniczyłeś taki wycinek systemu który daje Ci kumulację nawet tych kilku trafionych liczb. Ponieważ jestem noga z systemów, dlatego poprosiłem Adalbert o próbę rozkminy Twojej rozpiski. Wiem, że niemało to Ciebie pracy kosztowało i nawet rozumiem że nie chcesz udostęnić jej od tak... ale jeżeli masz faktycznie zwroty takie jak pisałeś to myślę że warto korzystać z takiego systemu jak Ty- jeżeli oczywiście Adalbert będzie miał ochotę i czas spróbować to rozwiązać. Oczywiście zdaję sbie sprawę że niecodziennie się wygrywa i zwraca się kasa też nicodziennie i że to tez zależy od doboru tych 25 liczb i ile z nich wypadnie. Ale ponieważ już dosyć dużo przegrałem, to wolę skorzystać z czyjejś wiedzy i doświadczenia zanim znowu pogram.

pzdr

No chyba, że zmienisz zdanie i uchylisz swojej tajmnicy.
2009-06-28 (14:08)

status Adalbert

4335
wpis nr 209 615
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Greedy13

System, który przedstawiła Blanka jest na pewno dobrze przeze mnie przygotowany. Twoja uwaga dotycząca różnic w ocenie zakładów rozpisanych przez Ciebie i na podstawie zamieszczonego przeze mnie pliku jest tylko subtelnym odbiorem, związanym z ty, że dokonałem sortowania zarówno systemu, jak i zakładów. Jeżeli jednak widzisz, ze jest błąd w mojej interpretacji systemu BLANKA to napisz więcej szczegółów. Pozwoli mi to na poprawienie popełnionego przeze mnie błędu.

Wracając jednak do systemu, o którym pisze Jasze to nie znam go.

Przygotowałem natomiast dla Was wszystkich następujące systemy:

- system 20 liczb, 5 skreśleń, 20 zakładów do pobrania pod adresem:

http://www.speedyshare.com/392319771.html

- system 25 liczb, 5 skreśleń, 25 zakładów do pobrania pod adresem:

http://www.speedyshare.com/348207724.html

- system 30 liczb, 5 skreśleń, 30 zakładów do pobrania pod adresem:

http://www.speedyshare.com/443299825.html

Życzę miłego testowania i sprawdzania tych systemów

Pozdrawiam Was wszystkich.

2009-06-28 (15:32)

status Adalbert

4335
wpis nr 209 645
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Tajemniczy Don Pedro

Przepraszam, że do tej pory nie odpowiedziałem, ale gdyby doba miała 36h, z czego 24h byłyby robocze, to miałbym co najmniej 8h czasu dla siebie.

Wiem, Tajemniczy Don Pedro, że wiwaty nie świadczą o zainteresowaniu tematem, nie trzeba wiwatów na moją cześć, nie jestem egocentrykiem.

Po prostu przypomniałem temat, który gdzieś tam w czeluściach Forum zaczął gasnąć.

Nie jestem doskonałym programistą, na tym Forum są osoby, które swoją wiedzą i doświadczeniem w wykorzystaniu Excela, makropoleceń, języka VBA są doskonałe. Ja im do pięt nie dorastam i nawet nie próbuję im dorównać. Jedyne co, to uczę się od nich.

Przygotowałem prosty plik, który sprawdza wyniki losowania MultiMulti i oblicza wysokość wygranej, w tym rzeczywisty zysk z wysłanych zakładów.

Plik jest do pobrania pod tym adresem:

http://www.speedyshare.com/605623467.html\\

Można na bazie tego pliku, wykonać podobne narzędzie sprawdzające DL, EL, czy też Numerka. Podkreślam wyraz \"sprawdzanie\" ponieważ obliczenie wygranej, czyli faktycznego zysku zależeć będzie od wysokości wygranych publikowanych przez Totalizator Sportowy.

Temat pobierania wyników losowań w tzw. automacie został, już na tym Forum przedstawiony i wymagałby implementacji (zastosowania) w moich plikach lub odwrotnie, moje formuły sprawdzające wynik losowania musiałaby być zaimplementowane w tych makropoleceniach.

Nie podejmuję się wykonania arkusza Excela, który wykona obliczenia wysokości wygranej w DL, EL, czy też w Numerku. Jedyne, co mogę zrobić to tylko sprawdzenie zakładów.

Temat jest interesujący i chętnie włączę się do współpracy tym bardziej, że sam na własnej \"skórze\" doświadczyłem sytuacji, kiedy to sprawdzanie zakładów w Lottomacie zakończyło brakiem wygranych.
2009-06-28 (22:05)

status Greedy13

4769
wpis nr 209 753
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Adalbert, oczywiście masz rację odnośnie Twojej rozpiski systemu Blanki. Moja uwaga była zbyt pochopna i po pobieżnym przeglądaniu pliku. Dzięki za pozostałe rozpiski. Mam jeszcze jedną prośbę czy byłbyś w stanie przygotować plik z rozpiską wszystkich możliwych kombinajci zakadów np. po 5 skreśleń z 25 liczb i ze sprawdzaniem ile liczb wypadło w danej 5. Tak żeby makro wpisywało ilość liczb trafionych obok rozpisanego zakładu. Tak sobie myślę że skoro szukamy najlepszej kombinacji z tych piątek to można najpierw sprawdzić jak układają się liczby z losowania w tych 5-kach. Jeżeli gramy np. pewniakami plus dodatkowe liczby - będzie wtedy mozna odpowiednio układać zesatw tych 25 liczb.

oczywiście jeżeli znajdziesz czas na taki pliczek.

Respect za postawę.

pzdr
2009-06-28 (22:18)

status Adalbert

4335
wpis nr 209 756
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Jasze zaproponował sprawdzanie systemów 20_5_20: system Jasze, system Punto3, system Adalbert.

Dla ułatwienia zadania przy rozpisywaniu i sprawdzaniu zakładów według systemu Punto3 przygotowałem kolejny plik, który można pobrać ze strony:

http://www.speedyshare.com/245795126.html

@Greedy13, przygotuję taki pliczek, ale już nie dzisiaj. Muszę szykować się do pracy na nocną zmianę.

Do jutra, pozdrawiam.
2009-06-29 (13:53)

status Adalbert

4335
wpis nr 209 844
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Greedy13

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem Twoje oczekiwania dotyczące systemu pełnego 5 z 25 i sprawdzania wygranych w każdej piątce.

Na razie proponuję zapoznać się z tym plikiem, może właśnie o to chodziło:

http://www.speedyshare.com/985538865.html

Pozdrawiam.
2009-06-29 (15:09)

status Greedy13

4769
wpis nr 209 864
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Adalbert, dokładnie o to mi chodziło. Mam jeszcze jedną prośbę czy mógłbyś odblokowac na arkuszu nagłówki - tak żeby mozna było filtrować ta niebieską tabelkę?

Jeszcze raz Respect!!

2009-06-29 (15:25)

status Adalbert

4335
wpis nr 209 866
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Greedy13.

Odblokowałem wszystko, teraz nie będzie utrudnień w używaniu tego pliku.

Adres, gdzie można pobrać plik:

http://www.speedyshare.com/865776726.html

Pozdrawiam

2009-06-29 (15:31)

status Greedy13

4769
wpis nr 209 868
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Adalbert, dzięki.

Kawał dobrej roboty.