Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Ciekawy problem |
2009-05-27 (18:04)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 200 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] niezbyt zrozumiałem cie pierus, jaka miałabybyc płeta tego wywodu? |
2009-05-27 (18:16)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 698 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pasko? Czy to ja mam zniemić nick? pietrus? Czy to ja mam nieużywać ... takich nazw...nie wiem c co chodzi. Trochę szybciej bije mi serce. Jeżeli uwagi są do mnie a wszystko na to wskazuje to chociaż przez ogródki wyjaśnij o co, lub o jakie nazwy chodzi. Proszę. Podporządkuję się, ale w tej chwili nie rozumiem na czym polegają moje błędy lub wykroczenia. Proszę. pietrus |
2009-05-27 (18:30)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 699 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pasko Proszę mi odpowiedzieć. Czy ja posługują się nick\'iem Pietrus wszedłem w konflikt z Regulamimem Forum strony multipasko.pl? Czy głoszę jakieś nieprawdziwe i obraźliwe treści? Wy, którzy ze mną kontaktujecie się popieracie moją obecność na stronie jw. Zagłosujcie w Temacie \"Poważny problem do pasko\" Proszę o wyjaśnienia i wycofanie bezpodstawnego roszczenia o zmianę nick\'a. pietrus. Był wolny, zająłem go, mam go i dobrowolnie nie oddam go. pietrus |
2009-05-27 (18:35)![]() Data rejestracji: 2006-07-21 Ilość postów: 2814 ![]() | wpis nr 200 701 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pietrus, ten nick to nie do Ciebie tylko brata Alberta wielu imion... Tekst Twój wieczorem \"przetrawię\" |
2009-05-27 (18:42)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 705 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cze. dylong Dziękuję za słowa pociechy. Naprawdę bałem się a to pierwsze forum gdzie zaistniałem i nie znam wszystkich \"knifów\". |
2009-05-27 (18:45)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 707 [ CZCIONKA MONOSPACE ] do pasko Przepraszam pasko. delong wyjaśnił mi w czym rzecz. przepraszam. pietrus |
2009-05-27 (19:13)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 714 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sprostowanie do post\'u z dn.09-05-27 17:39 W poetawionym problemie Łatwo czy trudno - SZPILKI POWBIJAĆ CO 1 mm. nz obwodzie koła. pietrus |
2009-05-27 (19:54)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 200 742 [ CZCIONKA MONOSPACE ] i nadal podtrzymuje co napisalem 8 liczb to max jakie mozna uzyskac co nie wyjda w losowaniu wesolego dnia ![]() |
2009-05-27 (20:13)![]() Data rejestracji: 2009-05-27 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 200 762 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cze. dylong Prawdopodobnie nie będę miał dzisiaj czasu. Myślę, że jednak było by dobrze gdyby na początku kodu był blok >Wyszukiwanie warunków początkowych i dopiero jak je znajdzie niech rusza dalej pietrus reszta chyba jutro |
2009-05-28 (19:09)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 938 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cze. Dylong Trochę wody dla ochłody. Piszę to po to, aby wyjaśnić nieco cel dalszych dążeń i aby pobudzić naszą wyobraźnię. Nie ma, co tracić czasu. Niebawem samo nam to przyjdzie do głowy. Rozumiemy się, co do warunków początkowych, że takie są do pokonania. Zapakuj wszystko, co trzeba do jednego bloku i….jedziemy: Później będę pytał o wyjaśnienia. Na razie „śnię”. 1. START. potem 2.Ustal warunki brzegowe - lub początkowe uWARbrzegowe. W tym bloku będzie to, czego jeszcze nie mamy, ale wiemy, co tam ma być!. Blok z opisem „ warunki brzegowe, lub cokolwiek. Co się odwlecze… Rozpoczynamy w miejscu jw. 3. Mamy na tapecie wyniki teraźniejszego losowania {□{n}}, gdzie n to najmłodszy wynik losowania. (daj znać czy rozumiesz to starszeństwo względem kierunku rozprzestrzeniającego się wszechświata. To ważne, bo inaczej nic nie będzie się zgadzało! np. dnia 23.05.09 w grze zaszło zdarzenie numer 4696 patrz niżej {□{4696}} = {□{23.05.09}} = {□{9, 16, 26, 33, 38, 47}} = = {4696} = {23.05.09} = {9, 16, 26, 33, 38, 47} = {□{n}} Pisze o tym, bo taka symbolika pozwala na jednoznaczne określenie przedmiotu naszego zainteresowania. Jeżeli biorę pod uwagę zdarzenie „młodsze” od {□{n}} to nie muszę prezentować całej listy równoważnych symboli, ale piszę np. {□{n-1}} i wiadomo, o co „biega”. W tej sytuacji zdarzenie, które zajdzie w przyszłości będzie {□{n+1}}. Staraj się stosować taką nomenklaturę, bo ja się zgubię. 4. W zależności o tego czy w losowaniu {□{n}} jest 6/6, czy nie możemy w każdej chwili obliczyć strukturę wygranych, strukturę stopni wygranych, pulę wygranych jako f(6/6) lub f(5/6)…rozumie to jako od szóstki, od piątki…Na razie wszystko mamy a listę potrzeb będziemy ewentualnie powiększać. Ruszamy dalej. Następny blok naszego myślenia. 5. Zmiennej tSkarbiec przypisz wartość określonej chwili, jaka upływała w SKARBCU wtedy, gdy w SCHRON’ie zaszło badane zdarzenie {□{n}}. Ja wiem jak to zrobić i co z tym zrobić: koniec tematu. 6. Rem:Centralna Baza danych tu występuje jako 2 wymiarowa tablica o rozmiarze [W*K]? [wierszy, kolumn] (tak tylko umiem to sobie teraz wyobrazić), gdzie wiersz nr 0 to inaczej zdefiniowana przestrzeń zdarzeń elementarnych teraz SCHRON{{schron}}, gdzie w kolejnych komórkach tego wiersza osadzone są „zegary” wskazujące czas chwili SKARBIEC, ale jedno i tylko jedno wskazanie, jednego i tylko jednego zegara zgadza się z chwilą tskarbiec. „Przelecimy się po SCHRONIE” wiersz 0 poszukując określonej chwili tSkarbiec. Znajdziemy na pewno, bo ona tam jest i kolejno z wiersza 1,2,3,4 (w tej samej kolumnie) pobierzemy ilość wygranych iStopnia(1), iStopnia(2), iStopnia(3), iStopnia(4). 7. przyjmując, że mamy iStopień (i), gdzie i = 1,2,3,4 zrób z tym porządek. ……………………………………………………… ……………….. Rem: informacyjnie. Suma chwil wskazywanych przez wszystkie zegary jest wartością czasu, jaki upłyną w SCHRONIE w chwili zajścia zdarzenia elementarnego {□{n}} Każdy zegar SCHRONU wskazuje inny czas a kilka z nich jest zegarami bawarskimi i tak jak to jest w rzeczywistości – chodzą w tył z tą samą stałą czasową, co ich odpowiedniki, które chodzą normalnie. „Cyferblat” takiego bawarskiego zegara ma oznaczenia lustrzane i trzeba być prawie Bawarczykiem, żeby prawidłowo odczytać czas, ale dokładność jest ta sama. i najważniejsze: każdy zegar w SCHRON’ie jest zdefiniowany zdaniem SKARBIEC, zatem SKARBIEC jest jednoelementowym podzbiorem SCHRONU i to normalne, że może w nim zajść zdarzenie elementarne stając się oczekiwanym wynikiem zawierającym 6/6. Jeszcze jedno ad. jednego z wcześniejszych Twoich post’ów. Podejrzewam, że Ty chcesz zaprojektować kod i zaraz na gorąco potwierdzić pełną klapę, albo popaść w zachwyt. Nie pamiętam już teraz czy było to 2,3,4,5lat temu. Wyznaczałem tę interesującą mnie chwilę tSkarbiec, ze 100% dokładnością. Już wtedy wiedziałem, kiedy siedzi 6/6, kiedy a kiedy nie. Wiedziałem, kiedy „moja”6/6 dzieliła się nagrodą a kiedy była singlem. Mogłem powiedzieć: ”…o dzisiaj zgarnąłbym całą kumulację „”, pamiętam, że przy dwóch losowaniach/tydzień aż 23 razy kod rząd wyznaczona chwila nie była tą, na którą oczekiwałem a mimo to na około 105 losowań/rok 26 razy chwila się zgadzała. Pojawiając się po tym okresie zapóźnienia, nadeszła seria nad wyraz częstego pojawiania się określonego zdarzenia. Tak, że krótki czas badań, może okazać się złudny w każdą stronę! |
2009-05-28 (19:27)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 943 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cze dylong Nie myślałem , ze tak podle wyjdą w oryginale teoznaczenia znakiem $ i # . zamias pary tych niezamierzonych znaków powinien być znak □. Nie wiem dlaczego pojawiła się taka dziwna kombinacja zaciemniając całe wyjaśnienie. Pietrus |
2009-05-28 (19:32)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 200 945 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wiem co jest . W brudnopisie kładę małą kratkę a wychodzi kombinacja takich znaków. Niech by chociaż jeden był a nie dwa znaki. To klapa. pietrus Miało być wtgodnie a jest strasznie. |
2009-05-29 (10:26)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 201 049 [ CZCIONKA MONOSPACE ] . |
2009-05-29 (10:37)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 201 050 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pirius, niemasz takiego wrażenia że piszesz sam z sobą i sam do siebie? ![]() |
2009-05-29 (10:58)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 201 054 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ja to czytam ![]() wesołego dnia ![]() |
2009-05-29 (12:20)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 201 063 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rozważania uzytkownika \"pietrus\" przypominają mi nieco moje własne analizy sprzed jakiegoś czasu, kiedy to nazwałem bazę wyników losowań \"funkcją przypisującą kombinacje datom\" i zastanawiałem się, czy można stworzyć \"funkcję przypisującą daty kombinacjom\" - tzn. dla danej kombinacji ustalić przyszłą datę jej \"wypadnięcia\". Oczywiście nie zakładałem precyzji absolutnej, tzn. uzyskania jednej jedynej wartości wynikowej, ale coś na kształt zbioru możliwych dat, którego można poddać dalszej obróbce. Chyba coś podobnego proponował też użytkownik \"Mariusz 2\". Osobiście uważam ten trop za obiecujący, dlatego analizuję rożne korelacje między losowaniami a ich datami. Amadeus |
2009-05-29 (12:41)![]() Data rejestracji: 2006-07-21 Ilość postów: 2814 ![]() | wpis nr 201 067 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Pietrus, z tym się naprawdę trzeba przespać, na razie czytam, czytam... Z tymi znakami to masz problem z powodu \"brudnopisu\", zapewne używasz Worda albo coś w tym stylu. Tu zaś przy wpisie jest dostępny klasyczny edytor tekstowy który wykorzystuje inne kodowanie znaków niż Windows, i jak coś wkleisz to sobie z tym nie radzi (nie ma w swoim zestawie znaków) najlepiej jako brudnopis wykorzystuj notatnik. Pomalutku, poczytam, poczytam i prędzej czy później coś tam się wykluje. Nie jestem zbyt aktywny, ale to nie znaczy, że uciekam przed tematem. Dam radę - dobrze, nie dam - trudno. Pozdrawiam |
2009-05-29 (14:18)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 201 077 [ CZCIONKA MONOSPACE ] do Sławek Sławku. To miłe, żę się tematem interesujesz, ale ten co to jest \"wrażenia i spostrzeżenia\" wie co pisze i w tym miejscu .... Przepraszam Jego i Wszystkich, którzy w tej samej chwili odebrali podobne wrażenia. Przepraszam. pietrus |
2009-05-29 (14:40)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 8 ![]() | wpis nr 201 080 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pietrus, pisz , pisz bo czytam wszystko namiętnie po kilka razy i jest tu sens |
2009-05-29 (15:35)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 201 089 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adameus\'ie Nie potrafię zrozumieć sedna twoich dążeń. Nie chcę Ci odbierać przyjemności penetrowania postawionych samemu sobie dążeń. Jedno dla mnie nie ulega, żednej wątpliwości: Czas rejestrowany na naszych ziemskich zegarach nie ma nic, ale to nic wspłonego z kierunkiem czasu upływającego w zbiorze zdarzeń elementarnych zdefiniowanym dla gry, wtedy, kiedy w zbiorze zdarzeń elementarnych zachodzi zdarzenie, które staje się wynikiem przeprowadzonego (już teraz w przeszłości) dwiadczenia losowego (losowania). Nie może być żadnej, ale to żadnej zależności funkcyjnej pomiędzy chwilą zajścia zdarzenia elementarnego a chwilą upływającą na naszych ziemskich zegarach. Upływ takiego czasu trzeba zdefiniować a co to oznacza.....Na ty zakończe, żeby ktoś nie stwierdził, że nie wiem?! Pozdrawiam. pietrus PS. Przyjmij, że sam nie wiem czy wiem. To może się już niedługo (może za 2 lub 3 lata okazać). pietrus |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 Wyślij wiadomość do admina |