Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 42 43 44 ... 91 92
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Ciekawy problem

2012-09-09 (00:52)

status slawek001
Data rejestracji: 2005-02-24
Ilość postów: 6116

721
wpis nr 553 718
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Proszę zawsze brać pod uwagę ze analizę dokonuje dopiero od tygodnia w większości jak sądzę będę potwierdzał co wykonywane jest w analizach choć jak sądzę nowości też znajdę cały czas jestem na etapie analizowania wyjść Sk choć już wiem że skala dokładności w jakiej wykonany jest arkusz jest o lata świetne większa niż ja używam dla mnie co ja mogę określić jako 1 w arkuszu jak sądzę będzie to określone w jednostkach 100

zdjęcie które teraz zamieszczam jest wręcz wyśnionym przykładem jakie zmiany dla wyjść SK zachodzą w arkuszu czy te zmiany są cykliczne okaże się w dalszych analizach teraz nie ma sensu omawiać zdjęcia ale na tym zdjęciu oprę swoją analizę ...... zdjęcie nazwał bym "Jakie widzisz zmiany czym różnią się szczegóły" ale to wszystko pózniej teraz znowu wracam do podziałów SK

2012-09-09 (09:15)

status slawek001

721
wpis nr 553 748
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

z wykresu widać ze warto się zająć SK 43 i 44

Zajmując się wyłącznie SK 43 i Sk44 z procentowej możliwości trafnego podania Sk która w pozycji startowej wynosi 97,92% spadamy od razu do pozycji startowej 44,10% biorąc pod uwagę błąd tolerancji poprawnego podania SK pozycja startowa wyniesie poniżej 30% czyli tego już nie opłaca podawać się analizie.

Znowu muszę wyprzedzić co będę teraz opisywał ..... zajmując sie zakresami SK 33 , 34 , 43 , 44 , 53 , 54 pozycja startowa wynosi 83,16% biorąc pod uwagę błąd tolerancji poprawnego podania SK pozycja startowa wyniesie ponad 30% czyli opłaca się dalej prowadzić analizę

Pozycja STARTOWA to dobry wybór przez arkusz SK .... od tego przecież zaczynam wszystko

2012-09-09 (11:04)

status slawek001

721
wpis nr 553 775
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W pisaniu Formuł jestem 100 lat świetlnych za Jaskiniowcami .... wiem jaką czynność che wykonać a Głupi arkusz nie może mnie zrozumieć

=JEŻELI($H4=30;$FV$2;"")

jest to prosta Formuła mówi ze jezeli w komórce H4 jest liczba 30 to w wyznaczonej komórce ma zapisać wartość komórki FV2

Chce ta formułę zmienić na zapis jezeli w komórce H4 liczba jest w przedziale wartości od 30 do 35 to w wyznaczonej komórce zapisz wartość komórki FV2

jak to zrobić ?
2012-09-09 (11:17)

status merti
Data rejestracji: 2011-12-25
Ilość postów: 4460

13301
wpis nr 553 779
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sławku, jestem ciemny we formułkach ale sprawdź to czy ci spasi

=JEŻELI(ORAZ($H4>=30;$H4<=35);$FV$2;"")
2012-09-09 (19:01)

status slawek001

721
wpis nr 553 904
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

merti .. dzięki zrozumiał Dureń o co mi sie rozchodzi
2012-09-09 (21:04)

status slawek001

721
wpis nr 553 949
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jutro dokładnie opiszę co z SK zrobiłem a dziś obrazek z serii "Jaka to różnic gdzie są szczegóły"

2012-09-09 (22:24)

status slawek001

721
wpis nr 553 968
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

polecam wpisy Pietrusa z tej strony

http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2298&page=6
2012-09-10 (04:10)

status ewka1
Data rejestracji: 2010-10-21
Ilość postów: 421

12703
wpis nr 553 999
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Byc może rozwiązaniem jest zastosowanie klucza wstawiając trzeci wymiar czasu SEKUNDY o ktorych wspomina Piertrus.Dla przypomienia parę cytatów Pietrusa z forum ,,ciekawy problem"

2009-05-27 (12:47)

UWAGA! Ale najmłodszym w czasie wynikiem.! Najstarszym wynikiem jest tu losowanie nr 1! To ważne z punktu widzenia kierunku upływającego czasu w przestrzeni w tym i przestrzeni zdarzeń elementarnych.

...Teraz przykład orientacyjny tak dla poleoszenia wyobrażeń: może być kiedyś

t(4696)[godzin], lub t(4696)[h,min,']. koniec przykadu....

Powiem Ci wtedy przesuń o 2h, 45'' i może dodam jakieś sekundy?! .. a Ty będziesz wtedy wiedział o co mi chodzi. To jezyk w którym jakoś lepiej wszystko zapamiętuję.

2009-05-28 (19:09)

5. Zmiennej tSkarbiec przypisz wartość określonej chwili, jaka upływała w SKARBCU wtedy, gdy w SCHRON’ie zaszło badane zdarzenie {□{n}}. Ja wiem jak to zrobić i co z tym zrobić: koniec tematu.

6. Rem:Centralna Baza danych tu występuje jako 2 wymiarowa tablica o rozmiarze [W*K]? [wierszy, kolumn] (tak tylko umiem to sobie teraz wyobrazić), gdzie wiersz nr 0 to inaczej zdefiniowana przestrzeń zdarzeń elementarnych teraz SCHRON{{schron}}, gdzie w kolejnych komórkach tego wiersza osadzone są „zegary” wskazujące czas chwili SKARBIEC, ale jedno i tylko jedno wskazanie, jednego i tylko jednego zegara zgadza się z chwilą tskarbiec.

„Przelecimy się po SCHRONIE” wiersz 0 poszukując określonej chwili tSkarbiec. Znajdziemy na pewno, bo ona tam jest i kolejno z wiersza 1,2,3,4 (w tej samej kolumnie) pobierzemy ilość wygranych iStopnia(1), iStopnia(2), iStopnia(3), iStopnia(4).

7. przyjmując, że mamy iStopień (i), gdzie i = 1,2,3,4 zrób z tym porządek.

………………………………………………………

………………..

Rem: informacyjnie. Suma chwil wskazywanych przez wszystkie zegary jest wartością czasu, jaki upłyną w SCHRONIE w chwili zajścia zdarzenia elementarnego {□{n}}

Każdy zegar SCHRONU wskazuje inny czas a kilka z nich jest zegarami bawarskimi i tak jak to jest w rzeczywistości – chodzą w tył z tą samą stałą czasową, co ich odpowiedniki, które chodzą normalnie. „Cyferblat” takiego bawarskiego zegara ma oznaczenia lustrzane i trzeba być prawie Bawarczykiem, żeby prawidłowo odczytać czas, ale dokładność jest ta sama.

i najważniejsze: każdy zegar w SCHRON’ie jest zdefiniowany zdaniem SKARBIEC, zatem SKARBIEC jest jednoelementowym podzbiorem SCHRONU i to normalne, że może w nim zajść zdarzenie elementarne stając się oczekiwanym wynikiem zawierającym 6/6.

2009-05-29 (15:35)

Adameus'ie

Nie potrafię zrozumieć sedna twoich dążeń. Nie chcę Ci odbierać przyjemności penetrowania postawionych samemu sobie dążeń. Jedno dla mnie nie ulega, żednej wątpliwości: Czas rejestrowany na naszych ziemskich zegarach nie ma nic, ale to nic wspłonego z kierunkiem czasu upływającego w zbiorze zdarzeń elementarnych zdefiniowanym dla gry, wtedy, kiedy w zbiorze zdarzeń elementarnych zachodzi zdarzenie, które staje się wynikiem przeprowadzonego (już teraz w przeszłości) dwiadczenia losowego (losowania).

Nie może być żadnej, ale to żadnej zależności funkcyjnej pomiędzy chwilą zajścia zdarzenia elementarnego a chwilą upływającą na naszych ziemskich zegarach. Upływ takiego czasu trzeba zdefiniować a co to oznacza.....Na ty zakończe, żeby ktoś nie stwierdził, że nie wiem?!

Pozdrawiam.

pietrus

PS.

Przyjmij, że sam nie wiem czy wiem. To może się już niedługo (może za 2 lub 3 lata okazać).

pietrus

2010-01-02 (23:44)-b.ciekawy wątek Pietrusa

2012-09-10 (07:33)

status strateg1
Data rejestracji: 2011-06-28
Ilość postów: 1311

13100
wpis nr 554 009
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pietrus kiedyś napisał: to trzeba przypominać !

Temat skieruję do wszystkich, którzy zechcą tego "posłucha". Tobie dylong nie trzeba wiele. Podglądniesz tylko….

Zapowiadam jednak, że już ten wykład spowoduje wśród czytających sytuację, z którą spotykałem się codziennie

a tak ją wspominam:

…"Przodek zawiertany, nabity, szczelony, w koło cima, luftuje się, pokazuje sie kupa, przodek zafedrowany pod strop,

wszysko poobalowywane". W tym chaosie zacznie być wszystko lub prawie wszystko wiadomym. "Łoberwać, zabudować,

wykłodać i fedrować". Nic prostszego.

Przypatrzcie się jak daleko można zajść stosując zaproponowaną zastępczo notację.

Co dalej? To już moż w kolejmym post.

Powodem waszego zaskoczenia stanie się taka \ (nie ułamkowa kreseczka). Z pełną odpowiedzialnością Zapewniam Was:

Dzięki pojęciu znaczenia symbulu \ wielu, BARDZO WIELU z posród Was natychmias pojmie

DLACZEGO W GRZE LICZBOWEJ SUKCES MOŻE NIE ZALEŻEĆ OD TEGO JAKIE NUMERY WYGENERUJE BĘBEN MASZYNY

LOSUJĄCEJ.

-----------------------To b dobry przykład!

uzupełnienie cd -to co ewka przypomnił ale zapisany ciut inaczej

--pietrus

pojmuję to tak: i tak to powinno być.. Startujemy od chwili t, która jest teraźniejszością historii istnienia gry.

Mówiąc o wyniku w chwili teraźniejszej rozumiemy chwilę t(2009-05-27) (na dziś jest to 2012-9-10).

Tej chwili odpowiada również inaczej zdefiniowana chwila t (4696) ( na dziś jest to 2741)

gdzie t(i) dla i = 4696 jest największym numerem w historii losowań. t(2009-05-27) = t (4696) ( nadziś jest to t 2741)

Ale najmłodszym w czasie wynikiem.! bo (ostatnim)

Najstarszym wynikiem jest tu losowanie nr 1! (pierwsze w historii)

To ważne z punktu widzenia kierunku upływającego czasu w przestrzeni w tym i przestrzeni zdarzeń elementarnych.

...Teraz przykład orientacyjny tak dla polepszenia wyobrażeń:

może być kiedyś t(4696)[godzin], lub t(4696)[h,min,']. koniec przykadu....

Powiem Ci wtedy przesuń o 2h, 45'' i może dodam jakieś sekundy?! ..

a Ty będziesz wtedy wiedział o co mi chodzi.

To jezyk w którym jakoś lepiej wszystko zapamiętuję.

==============

Ważne wypowiedzi Pietrusa !

2009-05-28 (19:09)

5. Zmiennej t Skarbiec przypisz wartość określonej chwili, jaka upływała w SKARBCU

wtedy, gdy w SCHRON’ie zaszło badane zdarzenie {□{n}}. Ja wiem jak to zrobić i co z tym zrobić: koniec tematu.

6. Rem:

Centralna Baza danych tu występuje jako 2 wymiarowa tablica o rozmiarze [W*K]? [wierszy, kolumn] =>TAK to BANK

(tak tylko umiem to sobie teraz wyobrazić), gdzie wiersz nr 0 to inaczej zdefiniowana przestrzeń zdarzeń elementarnych

teraz SCHRON{{schron}}, gdzie w kolejnych komórkach tego wiersza osadzone są „zegary” wskazujące czas chwili SKARBIEC,

ale jedno i tylko jedno wskazanie, jednego i tylko jednego zegara zgadza się z chwilą tskarbiec.

„Przelecimy się po SCHRONIE” wiersz 0 poszukując określonej chwili tSkarbiec.

Znajdziemy na pewno, bo ona tam jest i kolejno z wiersza 1,2,3,4 (w tej samej kolumnie) pobierzemy ilość wygranych

iStopnia(1),

iStopnia(2),

iStopnia(3),

iStopnia(4).

7. przyjmując, że mamy iStopień (i), gdzie i = 1,2,3,4 zrób z tym porządek. ( to nasze szuflady ! )

Rem: informacyjnie. Suma chwil wskazywanych przez wszystkie zegary jest wartością czasu, jaki upłyną w SCHRONIE

w chwili zajścia zdarzenia elementarnego {□{n}}

Każdy zegar SCHRONU wskazuje inny czas a kilka z nich jest zegarami bawarskimi i tak jak to jest w rzeczywistości – chodzą w tył z tą samą

stałą czasową, co ich odpowiedniki, które chodzą normalnie. „Cyferblat” takiego bawarskiego zegara ma oznaczenia lustrzane i trzeba być

prawie Bawarczykiem, żeby prawidłowo odczytać czas, ale dokładność jest ta sama.

i najważniejsze: każdy zegar w SCHRON’ie jest zdefiniowany zdaniem SKARBIEC,

zatem SKARBIEC jest jednoelementowym podzbiorem SCHRONU

i to normalne, że może w nim zajść zdarzenie elementarne stając się oczekiwanym wynikiem zawierającym 6/6. (albo 5/5 w Mini)

2009-05-29 (15:35)

Adameus'ie

Nie potrafię zrozumieć sedna twoich dążeń. Nie chcę Ci odbierać przyjemności penetrowania postawionych samemu sobie dążeń.

Jedno dla mnie nie ulega, żednej wątpliwości: Czas rejestrowany na naszych ziemskich zegarach nie ma nic, ale to nic wspłonego z kierunkiem czasu

upływającego w zbiorze zdarzeń elementarnych zdefiniowanym dla gry, wtedy, kiedy w zbiorze zdarzeń elementarnych zachodzi zdarzenie,

które staje się wynikiem przeprowadzonego (już teraz w przeszłości) dwiadczenia losowego (losowania).

Nie może być żadnej, ale to żadnej zależności funkcyjnej pomiędzy chwilą zajścia zdarzenia elementarnego a chwilą upływającą na naszych ziemskich

zegarach. Upływ takiego czasu trzeba zdefiniować a co to oznacza..... ( jak jest zdefiniowany ) ?

Na tym zakończe, żeby ktoś nie stwierdził, że nie wiem?!

Pozdrawiam. pietrus

PS.

Przyjmij, że sam nie wiem czy wiem. To może się już niedługo (może za 2 lub 3 lata okazać).

pietrus

==============

Oj jest tych informacji ogrom ! Tylko czy poszliśmy w dobrym kierunku Pietrusa wypowiedzi ?

Centralna Baza danych tu występuje jako 2 wymiarowa tablica o rozmiarze [W*K]? [wierszy, kolumn] =>TAK to BANK

(tak tylko umiem to sobie teraz wyobrazić),

gdzie wiersz nr 0 to inaczej zdefiniowana przestrzeń zdarzeń elementarnych => (czyli rozpis 6 po 4)

teraz SCHRON{{schron}}, gdzie w kolejnych komórkach tego wiersza osadzone są „zegary” wskazujące czas chwili SKARBIEC,

ale jedno i tylko jedno wskazanie, jednego i tylko jednego zegara zgadza się z chwilą tskarbiec.

-----

np. takie stwierdzenie:

Rem: informacyjnie. Suma chwil wskazywanych przez wszystkie zegary jest wartością czasu, jaki upłyną w SCHRONIE

w chwili zajścia zdarzenia elementarnego {□{n}}

-------------

Ja tu teraz dopiero zrozumiałem, że b.ważne jest co miał na myśli Pietrus pisząc o ,,wszystkich,, zegarach ?

Jak dla mnie to każda liczba (z 42 z ML) ma swój zegar ! który działa !

A my takiego czy raczej takich zegarów nie posiadamy ?

Jeżeli dodamy-oznaczymy liczby ML 42 jako zegary osobne i niezależne to wyjdzie coś innego jak do tej pory zrobiliśmy.

Posiadamy zegar jeden dla wszystkich liczb i układów.

Coś mi świta ale nie chcę ,,obalać już dokonanych prac w tworzeniu podstaw,,

Co o tym myślicie -zapytam skromnie ?

2012-09-10 (10:03)

status slawek001

721
wpis nr 554 034
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I wykonał bym BŁĄD analizy nie można wykonywać analizy na zasadzie zajmę się zakresami SK43 i SK 44 a resztę zakresów wiem ze są ale ich nie poddaje analizie.

Wszystkie SK w arkuszu stanowią JEDNĄ całość to co ja nazwałem „ zaczynam wszystko od początku od ustalenia SK „ jest tak naprawdę w arkuszu jest końcem analizy i ma za zadanie TYLKO jedną możliwość pokazać miejsce gdzie wystąpiło ZDARZENIE.

Jak do tej pory prowadziłem analizę

Wszystkie SK jakie są w arkuszu podzieliłem na 4 linie A,B,C,D pod względem numerów SK ( mam nadzieje że numery są oryginalne nie uległy modyfikacji w czasie )

W linii A zapisałem SK52,SK53,SK54,SK55

W linii B zapisałem SK42,SK43,SK44,SK45

W linii C zapisałem SK33,SK34,SK35

W linii D zapisałem SK23,SK24,SK25

Analizowanie SK pod względem ilości liczb jest BŁĘDNĄ tego nie omawiam

Podzielone linie stanowią całość analizy

Jak widać na zdjęciu (szare komórki określające procenty) przestały uwzględniać linie D i część składników linii A,B,C takie podejście daje arkuszowi niewiadomą który w swoich wykonywanych czynnościach będzie traktował ją jako ZERO co pokazane jest na zdjęciu

znowu to wskazuje ze nie można dzielić SK muszą z sobą współpracować razem wszystkie SK dokonują analizy

Prawidłowy schemat SK powinien wyglądać tak

Moja dotychczasowa analiza prowadzona na liniach A,B,C dała by błędny wynik nie objęła by całości zagadnienia tylko część jego to tak samo jak pod mikroskopem byśmy oglądali Słonia widzimy coś a nie wiemy że to jest Słoń

2012-09-10 (11:22)

status slawek001

721
wpis nr 554 061
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

aż się prosi napisać do zdjęcia "Jakie są różnice czym różnią się szczegóły" zdjęcie dotyczy ostatnich 30 losowań
2012-09-10 (12:22)

status slawek001

721
wpis nr 554 072
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

UWAGA! Ale najmłodszym w czasie wynikiem.! Najstarszym wynikiem jest tu losowanie nr 1! To ważne z punktu widzenia kierunku upływającego czasu w przestrzeni w tym i przestrzeni zdarzeń elementarnych.

losowanie nr 1 to nie numer losowania w Bazie..... a to co jest na obrazkach z serii " Jaka to różnica gdzie są szczegóły" ...... pierwsze losowanie

a teraz praca

wesołego dnia
2012-09-10 (14:04)

status strateg1

13100
wpis nr 554 103
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

--pietrus uzupełnienie

pojmuję to tak: i tak to powinno być.. Startujemy od chwili t, która jest teraźniejszością historii istnienia gry.

Mówiąc o wyniku w chwili teraźniejszej rozumiemy chwilę t(2009-05-27) (na dziś jest to 2012-9-10).

Tej chwili odpowiada również inaczej zdefiniowana chwila t (4696) ( na dziś jest to 2741)

gdzie t(i) dla i = 4696 jest największym numerem w historii losowań. t(2009-05-27) = t (4696) ( na dziś jest to t 2741)

UWAGA!

Ale najmłodszym w czasie wynikiem.! bo (ostatnim) Najstarszym wynikiem jest tu losowanie nr 1! To ważne z punktu

widzenia kierunku upływającego czasu w przestrzeni w tym i przestrzeni zdarzeń elementarnych.

--------------

Tak napisal Pietrus

czyli wychodzi, że Najstarszym wynikiem jest 1 losowanie a Najmłodszym ostatnie losowanie (to co wystąpiło w sobotę 7-09-2012)

Tu nic nie trzeba zmieniać.

Idąc dalej pisze tak:

--

,,teraz SCHRON{{schron}}, gdzie w kolejnych komórkach tego wiersza osadzone są „zegary” wskazujące czas chwili SKARBIEC,,

--

co z tego wynika ? czy faktycznie każda liczba ma swój zegar ? jak on chodzi ?

może ktoć coś więcej dopowiedzieć ?
2012-09-10 (23:39)

status slawek001

721
wpis nr 554 295
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

strateg1 .... eeee tam w szczegóły wchodził nię będę ..... robie swoje zobacze co wyjdzie

wesołej nocy
2012-09-11 (11:03)

status slawek001

721
wpis nr 554 345
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Często w swoich postach wspominam ze nie wykonuje analizy na oryginalnym arkuszu, nie znam tego arkusza wręcz nie chciałem zapoznać się z tym arkuszem a to z prostej przyczyny Ja już dawno temu poddałem się na doprowadzeniu analizy do końca.

to co widać na zdjęciu to Blokowy wzór wszystkiego co opisał Pietrus

Duży czerwony prostokąt to jest to czym się teraz zajmuję szukaniem SK w tym czerwonym prostokącie widać dwa szare jest to zaznaczony etap na jakim Ja wykonuje analizy przekroczenie tego etapu jest za moja wiedzą Matematyczną ,,,,, daje to wyniki w nie określonym czasie z określonego zbioru liczb wyjdzie poprawnych 60%.

Dlatego pisałem nie wolno analizować samych SK43 i SK44 pójdziemy wtedy drogą tych dwóch szarych prostokątów i od razu wykonamy ograniczenie możliwości podania prawidłowej odpowiedzi będzie to etap na którym Ja jestem czyli wiedza jaki układ poda prawidłową odpowiedz ale brak wiedzy kiedy się ten układ powtórzy i czy powtórzy się ze 100% dokładnością.

Poniżej czerwonego prostokątu jest zamieszczony schemat blokowy na czerwono jest to przestrzeń w jakiej działa analiza czerwonego prostokątu z ilu przestrzeni to się wszystko składa nie wiedział nawet Pietrus więc i Ja nie odpowiem na to pytanie.

Skoro wróciłem do tematu do którego nie chciałem wracać będę wyrywkowo z podanego schematu wykonywał analizy na liczbach 0 i 1 (układ dwójkowy) i liczył na pomoc w rozwiązaniu problemów które będę podawał.

2012-09-11 (11:12)

status slawek001

721
wpis nr 554 346
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2009-06-02 (11:30)

statuspietrus

Data rejestracji: 2009-04-22

Ilość postów: 258

4506 slawek001

Dziękuję Ci za komentarz. Wiedz, że właśnie Twoje odpowiedzi są dla mnie budujące. Wiem, że temat jest trudny. Wiem już, że możliwości tego edytora są ograniczone. Dopuszczam, że znajdą się tematy trudne do zrozumienia i właśnie moją ambicją jest trafienie z tematem do takich ludzi, którym odpowiada "łopatologia", bo tylko przystępny język może zapewnić nakład na odpowiednim poziomie. Powoływałem się tu już wiele razy na korzyści, jakie płyną dla mnie z prowadzonej tu dyskusji. Jeszcze raz stwierdzę: "Temat jest we mnie i ja jestem tematem" i chociaż doszedłem daleko, temat mam nieuporządkowany. Wysiłek, jaki wkładam w liczne wypowiedzi jest duży, ale jest dla mnie dopingiem. Może naprawdę za swojego życia to zbiorę wszystko w jedną całość.

Powiem Ci jedno: "Gdyby każdemu z Was pokazać zasady posługiwania się Rekurencyjnymi Systemami Rozległymi PS, to każdy, lub prawie każdy zrozumiałby w mig ich tworzenie i posługiwanie nimi i choć żaden nie zawarłby zakładu tą metodą w całości to zabawa zawierania zakładów na mniej liczne systemy dla każdego stała by się przednia.

Patrz.

"Rysujesz" sobie interesującą Cię przestrzeń. Patrzysz jak zmienia się chwila zajścia zdarzeń z przeszłości losowań (faktycznie nie ma to wpływu na chwilę, kiedy zdarzenie zajdzie w przyszłości) i bawiąc się stwierdzasz: tu zajdzie zdarzenie elementarne w przyszłości.

Nie wypisujesz ich. Zdefiniowałeś je wskazując palcem.

Odbyło się losowanie.

Odczytujesz twoją definicję zakładu i szukasz odpowiedniego zegara. Odpowiednio odczytujesz wskazanie, patrzysz na wskazania twojego zegara i już wiesz co i ile razy trafiłeś. Obliczasz bilans zysków i strat....

..i wiesz: dzisiaj trafiłbym \6 , 85*\5, 3500*\4 i 8000*\3.

A innym razem: O... nie ma \6, jest3=\5, jest 124*\4 itd...

Przyjmijmy, że trafiłeś \6, ale nie wierzysz. Wyznaczasz potrzebne wskazania, dokładnie wiesz gdzie w wykreślonej przez Ciebie przestrzeni zaszło to zdarzenie, na podstawie odczytów dowiadujesz się, jakie zdarzenie odpowiada określonej chwili, wypisujesz zakład, który w tym punkcie przestrzeni powinien być i dowiadujesz się, że jest nim ten wynik, który zostało wylosowanie i stało się przyczyną Twojej radości, mimo tego, że nie zawarłeś żadnego zakładu! Bawiłeś się, odstawisz wtedy: ryby, gołębie, znaczki,..... Bawisz się, ale na uwadze stale masz... " że gra ...promuje wysokimi wygranymi zarówno tych, którzy zawierają pojedyncze zakłady proste, jak i tych którzy zawierają zakłady systemowe, ale los jak kij, ma dwa końce.... zdaje się że już gdzieś to pisałem.

Sygnalizuj każdą niejasność a ja spróbuje ją dla Ciebie udostępnić z korzyscią dla mnie i dla Ciebie,

pietrus
2012-09-11 (20:32)

status strateg1

13100
wpis nr 554 513
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pietrus napisal:

…"Przodek zawiertany, nabity, szczelony, w koło cima, luftuje się, pokazuje sie kupa, przodek zafedrowany pod strop, wszysko poobalowywane". W tym chaosie zacznie być wszystko lub prawie wszystko wiadomym. "Łoberwać, zabudować, wykłodać i fedrować".

----------

Ja jako podkarpaciarz tłumaczę to tak:

Przodek chodnika jest nawiercany,załadowany dynamitem, wysadzony,w koło ciemno (dym-pył)

wietrzy się, ukazuje się kupa-góra węgla, przodek zasypany węglem pod strop, wszystko poprzewracane,. W tym chaosie zacznie być wszystko lub prawie wszystko poukładane,

uszkodzenia stare oberwać, zabudować ułożyć nowe i dalej kopać tak samo.

--

jast jakiś górnik ? do poprawki ?

Pietrus widzi sens w tym co robi to musi być zrobione aby wszystko ,,chodziło,, jak w kopalni.

Ja staram się dopisać jak jest dalej z urobkiem - trzeba chodnikami wywieżć do szybów i na powierzchnie. Tu w szybie również odbywają się ,,zdarzenia,, kierunek jest jeden wydobyć urobek na powierzchnię a u nas WYGRAĆ kumulację he he !

slawek chyba zostaliśmy sami i wielu podglądaczy.

Mimo to jakoś sobie radzę poznaje ten wieżowiec z kosmosu i od środka.

Jest on jednak ogromny trzeba chyba dopisać jeszcze mniejsze zegary i sekundy aby wszystko działało jak trzeba.

Na razie testy na kartce

Do tego potrzebne są jednak wszystkie skarbce ! trzeba je opanować.

pozdr cdn

2012-09-11 (20:44)

status slawek001

721
wpis nr 554 515
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

strateg1 nic nie szkodzi teraz robię arkusz może coś się ruszy
2012-09-12 (00:51)

status slawek001

721
wpis nr 554 577
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jutro będę miał mało czasu więc teraz wpis

Błędne jest myślenie że kiedy już pozna się występowanie zdarzeń to z dnia na dzień podawać się będzie zdarzenie gdzie nastąpi ....... zdarzenia następują co jakiś czas możemy wiedzieć zachowanie jakie jest przed zdarzeniem ..... w swoim układzie znam zachowanie kiedy widziałem dwa razy po sobie 0% mogłem śmiało gnać i wysłać zakłady i tak bym nie stracił a wynik był słaby 5/5 nie padło na 32 zakłady było 20x3/5 i 6x4/5 .... nie znajdzie się zdarzeń wychodzących codziennie tylko znajdzie się cykl ich wychodzenia

wesołego dnia
2012-09-12 (03:40)

status strateg1

13100
wpis nr 554 579
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak tak to nic innego jak nasz Skarbiec 44 -oczekiwanie kiedy powinien wystąpić. To tak jak po burzy następuje słońce. Można zaobserwować pewne charakterystyczne zmiany. Trzeba nauczyć się ,,czytać,, prognozy.

Losowanie nr 2742

10

18

21

28

40

Łącznie wypłaconych wygranych: 537 387.50 zł

Przybliżona ilość zawartych zakładów: 1 074 775

stopnie wygranych ilość kwota

I stopień (5/5) 2 134 217.80

II stopień (4/5) 196 547.90

III stopień (3/5) 7245 22.30

-----------

Dziś padł Skarbiec 53 !

W naszym 44 brak jest *5* same czwórki i trójki

cdn

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 42 43 44 ... 91 92
Wyślij wiadomość do admina