Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 ... 91 92 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Ciekawy problem |
2009-05-19 (16:06)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 283 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong Chopie. To z uznaniem po naszyumu. Bardzo dziekuję za info o tworzeniu rysunków, dziękuję za poświecony czas, ale dla mnie to zatrudne. Nawet tego nie spróbuję dotknąć, żeby czegoś nie \"napochać\". Muszę poczekać na syna. Ja jestem z tej ostatniej generacji i najlepiej idzie mi system obrazkowy. Dlatego mogłem zbliżyć się do prezentowanej tu koncepcji. Wstępne obliczenia robiłem w VisualBasic no to musisz wiedzieć ..... Pietrus |
2009-05-19 (17:21)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 296 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong. Apropos tego linka coś go dołączył. To ojczysty język, ale mie mój. Wiem, że to nie powód do dumy. Skoda. pietrus |
2009-05-19 (17:36)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 300 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong Perpetum mobile Masz rację. W wyniku 900 000 * 3/6 z Twojego punktu widzenia jest perpetum mobile. Z Twojego punktu to Ty masz rację, ale zadając taką wartość pomyliłem się o cały rząd. Jednak pytanie może być tak sformułowane. Chodzi tok przeprowadzanych obliczeń. Prostuję to, bo obserwuję Wasze zainteresowanie. Podałem zawyżoną ilość 3/6 = 900 000 z przypadku oczekując jak zmieni się podział nagród a nie czy to jest możliwe czy nie. Przyznaje. Podglądnąłbym od Ciebie jak się do tego zabrać pietrus |
2009-05-19 (18:48)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 308 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Globalna ilość zakładów. …oczywiście tylko to minie interesuje z punktu wyliczenia puli przypadającej na podział nagród, celem wyznaczenia nowego podziału nagród i kontrolowania przychodów - rozchodów. Bo nie wiem czy to się opłaca, czy nie. Chcę to kiedyś policzyć i sprawdzić przy pomocy wyników osiągniętych z maszyny losującej np. oszacować w skali roku , dwóch lat . |
2009-05-19 (20:03)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 322 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gra na trójki. To co Wam migawkami prezentuje zaczynacie nazywać moim nick’iem. Mam przygotowaną nazwę i ośmielam się ją zaprezentować. SYSTEMY WYPEŁNIONE a to co na temat „wygaduję” to przyszła „Teoria Systemów Wypełnionych PS”. U Was „chodzą” trójki, ósemki itd. Teraz dostrzegam zastosowanie do Multi Lotka, ale naaapewno nie będę się tym zajmował! A można by analizować każdy lub prawie każdy zbiór liczb i graficznie obserwować gdzie w przestrzeni „chodzi 20” wylosowanych numerów. Myślicie, że było by to nieczytelne?. A przecież można by posłużyć się taką „fantazją”, każdy z możliwych zbiorów 80/20 zdefiniować kierunkiem (punkt} w przestrzeni zdarzeń elementarnych. Zbiory zdarzeń podobnych zdefiniować w odpowiednich dla nich kierunkach. Oj Dylong, Tyś mi „namijyszoł” pod „hełmym”. Musiałoby być podobnie jak w Teorii PS. Widzielibyśmy takie miejsca w przestrzeni zdarzeń elementarnych, że z prawidłowością statystyczną zachodziłyby w nich zdarzenia elementarne znacznie częściej niż gdzieindziej! Czy pomogłoby to prognozować kierunki zbiorów 20/20, gdzie w przyszłości przeprowadzanego doświadczenia losowego mogłyby zachodzić zdarzenia 10/20, 17/ 20, 6/20, lub jakieś inne.? Nie wiem. Ale na pewno było by ogromnie dużo zabawy a „larma” na forum, że hej. Nie będę się tym zajmował! Zaczynając od hasa „trójk”. W w systemie wypełnionym PS ( tu się powtarzam) każde zdarzenie 2/6, 3,6 itd. (każda dwójka z dwójek, trójka z trójek itd. „chodzi” tę samą ilość razy, ale nie są to dwójki w rozumieniu Was. Graczy. Chociaż są dwójkami. Pozdrawiam pietrus |
2009-05-19 (20:45)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 335 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dsg. Nic to, że same nieparzyste…..Nieparzystych jest więcej w zbiorze zdarzeń elementarnych {OMEGA{13 983 816}} = {OMEGA{nieparzyste}} + {OMEGA{parzyste}} gdzie moc|{OMEGA{nieparzyste}}| > |{OMEGA{parzyste}}| Wszystko zaś jest czymś, w miejscu określonym kierunkiem zdefiniowanego zbioru zdarzeń elementarnych i w określonej chwili może w przestrzeni zdarzeń elementarnych zajść jako zdarzenie elementarne i stać się wynikiem przeprowadzonego doświadczenia losowego. P.S. Duży Lotek to hazardowa Gra Liczbowa, nagradzająca wysokimi wygranymi zarówno tych uczestników gry, którzy zawierają pojedyncze zakłady proste jak i tych, którzy zawierają zakłady systemowe Ponad wszelką jednak wątpliwość los surowo doświadcza tych uczestników gry, którzy pysznie uważają, że posiedli cudowny przepis (system) osiągania regularnych zysków z zawieranych zakładów? pietrus Pozdrawiam i dziękuję za udział we wczorajszej dyskusji. pietrus. |
2009-05-19 (21:11)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 344 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong Kodowanie. Rozumiem, że masz na myśli definiowanie, zdefiniowałem 4 podzbioru 3 kolorami w szczególny sposób, aby wykazać, że w opisywanym zbiorze zdarzeń występują podzbiory {A}, {B},…. oraz {G}i {1/G), {H} i {1/H}…., gdzie panuje idealnie taki sam porządek, mimo że wszystko jest „wspak”, a jednak żadne zdarzenie należące, do {H} nie należy do {1/H} i na odwrót. |
2009-05-19 (21:53)![]() Data rejestracji: 2006-07-21 Ilość postów: 2814 ![]() | wpis nr 199 369 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pietrus, dopiero siadłem przed monitorem... z tym to się przespać trzeba co tu wypisujesz ![]() |
2009-05-20 (00:11)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 392 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dylong. Jak się ciesza to sie ani nie forsztelujesz! Nie spodziewałem się takiej reakcji, chociaż mi się taka marzyła! Jeżeli Tobie przyjdzie to z taką łatwością..... Zrobimy tak.. najpierw jeden prosty Arkus EXcela. Ja zadam warunki początkowe i opiszę czego oczekuję. Przygotowując prosty Arkusz bedziesz dopytywał się o szczgóły. Potem będę się czepiał jak to ma współpracować z kumulacjami, przy trafieniu w zbiór - jest 6/6 ale twraz wariant. W losowaniu głownym brak 6/6, jest 6/6, jest więcej 6/6. Myślę, że kombinuję na tyle abstrakcyjnie, że wiem czego chcę. Brak trafienia w zbiór ( a ja to wiem natychmiast nawet na oko) nie ma 6/6 ale może być 6/6., lub nie we oficjalnym rozwiązaniu.......z resztą to dogadamy. Ale widzę problemy z perspektywami dalszej współpracy. O tym później. To czego oczekuję, Ty napweno opanujesz, ale pojawi się granica wtajemniczenia.... To ja chcę napisać o tym podręcznik a może coś więcej.. A idea PS jest tak prosta, że Ty \"szafniesz\" ją zanim się obejrzę. Podstawa. Grający umawia się sam z sobą, że np \" 05.05.09 odbyło się losowanie numery są znane i zaczyna się porównywanie z tym co mogloby być Podział nagród był taki Wygrane zł 1 0 0,0 2. 61 5448,40 3. 3474 228,90 4. 52485 16,00 Takie dane na wstępie za każdym razem musi wczytywać Arkusz (WBA) z przygowaniem do jakiegoś automatycznego pobierania z Bazy danych, ale to na końcu. Szkoda że nie są dostępne podziały nagród z przeszłości, bo można by analizować dowolny okres losowań, ale to już Twoja głowa. Patrz tak se Tobą \"reskiruje\". No ale ktoś tu musi być za sztajgra a ktoś za ślepra. Przepraszam. Dokończę jutro. Skomentuj co o tym myślisz. Mam nakaz \"fajrant\" i nima pierdół. Pozdrawiam Piertus |
2009-05-20 (07:58)![]() Data rejestracji: 2009-05-06 Ilość postów: 342 ![]() | wpis nr 199 399 [ CZCIONKA MONOSPACE ] tylko gdzie tu znaleść porządek, jeśli chodzi o porządek w sensie statystycznym, że liczby wypadają wg jakiegoś rozkładu to chyba ciężko by było aby coś takiego pomogło komuś osiągnąć jakieś profity bo za mało losowan się odbywa i za dużo pieniędzy trzeba zainwestować. Ja wiedzę tylko porządek przy liczbach nieparzystych.ale też takie losuja rzadko. |
2009-05-20 (08:02)![]() Data rejestracji: 2009-05-06 Ilość postów: 342 ![]() | wpis nr 199 401 [ CZCIONKA MONOSPACE ] chodzi mi o wylosowanie całej 6 i tylko teraz, wszystko może się zmienić po jakimś losowaniu |
2009-05-20 (10:56)![]() Data rejestracji: 2006-07-21 Ilość postów: 2814 ![]() | wpis nr 199 439 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pietrys, masz banalny schemacik jak to liczyć, nie sprawdzałem czy tam wszysko Ok, ale z grubsza powinno grać. Aby to sprawnie działało trzeba na wstępie automat stworzyć do pobierania wysokości wygranych, ładnie to ułożyć w jednym wierszu (data, ilość wygranych, wartość wygranej... itd), obiok tego Twoje hipotetyczne wygrane (same ilości dla poszczególnych stopni), i wtedy można analizy prowadzić. Ale to w wolnym czasie skrobnę, na dziś tyle, ku pamięci ![]() |
2009-05-20 (11:03)![]() Data rejestracji: 2006-07-21 Ilość postów: 2814 ![]() | wpis nr 199 442 [ CZCIONKA MONOSPACE ] hmm, wcześniejszą wersję schamtu zapuściłem, tu poprawiona: ![]() |
2009-05-21 (01:14)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 584 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong. Odpowiadam na ten wspaniały schemat. Przyznam ci w sekrecie. To co ja wyprawiałem z realizacją moich pomysłów w (VBA), to nie była żadna partyzantka. To był TERRORYZM. Przy takiej strukturze myślenia, to może i ja będę umiał Ci sensownie dopowiadać. Myślę tu dołączonym w poprzednim POST\' chemacie strukruralnym. Dogadując Ci mogę się mylić i wtedy trzymaj się swego. Dzisiaj jest już dużo godzin. Robia szychta, ale jutro zasygnalizuję zmiany w zamieszczonym kodzie. Jestem zadowolony. pietrus |
2009-05-21 (17:47)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 663 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong. Myślę o Nowym Temacie, który dzięki Twoim „3 groszom” nabrał innego wymiaru. Może chciałbyś, zaproponować kogoś, godnego, mądrego, nie natrętnego, z kim mógłbym porozumiewać obrazami tak jak Ty widać umiesz kontaktować się ze mną.. Wypowiedz się o formie takiego tytułu, co usunąć, co zostawić, a może jak zorganizować … Czy miejsce między wierszami zostało prawidłowo wykorzestane i czy są szanse wykorzystania ich w inny sposób?! Oto temat. Może jakiś inny przyciągający tytuł. Daj znać. SYSTEMY REKURENCYJNE i TEORIA SYSTEMÓW WYPEŁNIONYCH PS - To przestrzeń, gdzie SUKCES w Grze Liczbowej (.. tu logo..) nie, zależy od wylosowanych numerów, ale jako zdarzenie elementarne z prawidłowością statystyczną zachodzi w przestrzeni zdarzeń elementarnych. (tu logo). lub (w każdej grze liczbowej). Zapraszamy do udziału wszystkich tych, którzy chcą przyczynić się do przeprowadzenia dowodu, potwierdzonego wynikami z Maszyny Losującej. c.d. Tematu „Ciekawy Problem” pietrus Pierwszy konsultant dylong |
2009-05-21 (22:29)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] do pasko dzisiaj około 22: 03 byłem w multipasko na stronie wyniki. Chcialem kliknięciem przejść do wyników, Kliknąłem i włonczył się alarm antywirusowy. Kto ma coś nie tak?! Ty czy ja? |
2009-05-21 (23:25)![]() Data rejestracji: 2006-07-21 Ilość postów: 2814 ![]() | wpis nr 199 740 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pietrus, dzięki za to wyróżnienie (pierwszy konsultant ![]() Pozdrawiam |
2009-05-21 (23:47)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 745 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dylong Dziękuję. Opracowuję uwagi do przedstawionego przez Ciebie kodu, ale nie mam wyrobionej metodyki i zaczyna mi śię to plątać. Pod hełmem brak miejsca. Ale dłubie w tym. W końcu jaaakoś to opanuje a jak ty naniesiesz nowy schemat to będzie mi latwiej analizować. pietrus |
2009-05-22 (16:00)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 199 828 [ CZCIONKA MONOSPACE ] do. dsg Trafiłem właśnie na Twego post’a dotyczący porządku. Pytasz: ..Gdzie on jest?... Gdybyś to wiedział, nie mnie byś wtedy pytał. Niedawno słyszałem w jednej z audycji radiowej z ust kogoś bardzo modrego, że jeżeli: „..w pierwszym pokoju pewnego mieszkania panuje nieporządek i w drugim pokoju panuje nieporządek a na domiar złego i w toalecie panuje nieporządek, to z dużą dozą pewnością można powiedzieć, że w całym mieszkaniu panuje nieporządek”…. Gdyby jednak panujący tam nieporządek udało się jakoś inaczej ogarnąć, zdefiniować, to mogłoby się okazać, że w całym tym nieporządku panuje jednak pewien porządek. Jeżeli spotkasz kieeedyś, kieeedyś, w księgarni, książkę o tytule jak Nowy Temat, który pojawi się niebawem na forum, to okaże się, iż nie pojmiesz: ”jak to możliwe, że w przyszłości 7- letniego wówczas chłopca w chwili Warszawa 27. 02. 57 r. (pierwsze, oficjalnie przeprowadzone doświadczeni losowe w grze (….)) mogło zajść zdarzenie, że jego przestrzeń wypełniła się właśnie w twoich dłoniach. Okaże się wtedy, że już ją posiadłeś, masz, czytasz a nawet przeczytałeś a osiągnięcie zamierzonego celu nie ma nic, nic i jeszcze raz nic wspólnego z wylosowanymi numerami. Dzisiaj tego jeszcze nie rozumiesz, co do Ciebie piszę, ale zapewniam Cię, jeżeli kiedyś zapoznasz się z opracowanym tematem zrozumiesz, dlaczego tylko takiemu chłopcu mógł przytrafić się taki pomysł i zrozumiesz, że poszukiwanie zależności funkcyjnej pomiędzy losowanymi liczbami nie ma sensu a Matematyka jest jedna a tę widzę znasz może, lepiej niż ja. Oczywiście nie w tej postaci nie tylko system ale a system, który tam znajdziesz objawi Ci, ze w niezaprzeczalnym chaosie okaże który tam znajdziesz ukaże Ci się niesłychanym i okaże się że ją masz. Pozdrawiam i żywie nadzieje, że czegoś się od Ciebie nauczę. Zapraszam. .....................................................................................pietrus |
2009-05-22 (16:11)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4415 ADMIN ![]() | wpis nr 199 829 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Brawo dylong. Nikt cię chyba nie przecenia. Ja skończyłem informatykę i jak widzę taki schemat to masz dla mnie zadatki na profesjonalnego projektanta / programistę. No ale cóż... porównując zauważyłem, że Polacy często nie dostrzegają swojej wartości i są zbyt skromni w porównaniu do innych narodowości. Pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 ... 91 92 Wyślij wiadomość do admina |