Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | PROPOZYCJA EKSPERYMENTU Z TYPOWANIEM |
2009-03-26 (19:29) Asprebis Data rejestracji: 2009-03-26 00:00:00 Ilość postów: 9 | wpis nr 189 944 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam propozycję pewnego eksperymentu, który może dowieść, czy typowanie, jako ogólna filozofia gry, jest coś warte, czy też jest tylko urojeniem, a wygrane typujacych sa przypadkowe. Osobiście nie opowiem się za żadna z tych opcji, proponuję jedynie eksperyment, do którego potrzeba grupy chętnych typerów. |
2009-03-27 (10:07) romanx Data rejestracji: 2008-11-02 00:00:00 Ilość postów: 10155 | wpis nr 190 123 [ CZCIONKA MONOSPACE ] jestem za |
2009-03-27 (18:08) red007 Data rejestracji: 2007-11-22 00:00:00 Ilość postów: 1202 | wpis nr 190 246 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Przeciw eksperymentom nic nie mam.Natomiast wynik eksperymentu można przewidzieć przed eksperymentem.Będzie on zbliżony do szans założonych dla gry Ml przez twórców gry.Lotto na tym bazuje i nikt im nie podskoczy. Dobrzy typerzy lub farciarze czasami oszukają rachunek prawdopodobieństwa. Dobrze to obrazuje typowanie dziesiątek w Ml.Wszystko jest zgodne z założeniami Prezesa i każdy eksperyment w dłuższym okresie czasu potwierdzi, że typowanie również podlega rachunkowi prawdopodobieństwa. |
2009-03-27 (23:15) eMeL Data rejestracji: 2008-11-24 00:00:00 Ilość postów: 12080 | wpis nr 190 368 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nawet jak wygrane przypadkowe, to co? Przypadek sam nie wygra - jak mawiał podobno Napoleon. |
2009-03-28 (00:27) Ksings Data rejestracji: 2008-02-02 00:00:00 Ilość postów: 867 | wpis nr 190 377 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam.na czym miałby polegać eksperyment?raz zagrałem mocnym systemem w multi na większość parzystych nie licząc zer(końcówki)i był to dzień,kiedy padły tylko trzy parzyste cyfry i straciłem złudzenia co do uczciwości lotka.gramy po prostu z komputerem.grając z komputerem w szachy czasem udaje się go wpuścić w maliny.on zawsze przelicza wartość pionków i figur.jak wpuścić w maliny komputer lotka? |
2009-03-28 (12:44) Asprebis Data rejestracji: 2009-03-26 00:00:00 Ilość postów: 9 | wpis nr 190 423 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Eksperyment wyglądałby następująco: wszyscy zainteresowani otrzymaliby \"wyniki archiwalne\" dla dwóch symulowanych loterii typu 6/49, powiedzmy po 5000 wyników dla każdej z loterii (na dzień dzisiejszy archiwum Dużego Lotka zawiera 4670 losowań). Korzystając z tych danych mogliby stosować wszelkie uznawane przez siebie techniki analiz, by typować liczby, jakie ich zdaniem pojawią się w kolejnych losowaniach - a swoje typy weryfikować, kiedy podałbym wyniki losowań dla obu loterii. Eksperyment taki musiałby objąć większą ilość losowań, by przekonać się, która z dwóch symulowanych loterii jest bardziej \"podatna\" na analizy - o ile taka różnica wystąpi. Sednem eksperymentu są dwie różne techniki uzyskiwania kolejnych liczb dla obu symulowanych loterii. Ponieważ nie chcę, by przekonania i poglądy ewentualnych uczestników wpływały na ich działania, nie ujawnię tych technologii, dopóki nie pojawią się wyniki typowań w ilości pozwalającej na wyciąganie wniosków. Żeby jednak dać uczestnikom pewność, że nie będzie nadużyć z mojej strony, obie techniki zostaną przeze mnie szczegółowo opisane, opis ten zostanie zaszyfrowany, opatrzony podpisem cyfrowym ze znacznikiem czasu (by dowieść, że ta konkretna treść istniała PRZED rozpoczęciem doświadczenia) i umieszczony na forum. Kiedy z eksperymentu wynikną jakieś dane pozwalające na interpretację, podam klucz do dostępnego publicznie kryptogramu i wszyscy będą mogli zapoznać się z użytymi technikami i wyciągnąć własne wnioski. Pozdrawiam! |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |