| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 187 188 189 ... 691 692 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | KOGUCIK- I WSZYSTKO JASNE-PROBLEMY,POMYSLY (moderator tematu: kogucik19) |
2009-06-28 (09:20) denis7Data rejestracji: 2009-06-24 Ilość postów: 10 | wpis nr 209 544 [ CZCIONKA MONOSPACE ] podsumowując bez zbędnego pisania jeden pisał o dwóch losowaniach dziennie gdzie zysk z losowania wynosi 25zl dzienny 50zl a drugi o jednym losowaniu gdzie zysk dzienny jak i z losowania 50zl |
2009-06-28 (09:32) danteVData rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 | wpis nr 209 545 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dodam jeszcze dla mniej znających gre na progresje że nie ma różnicy czy grubas trafi w 1 losowaniu czy w 7 lub 9 - jego zysk z gry będzie zawsze taki sam - 50 złotych. Ot cała tajemnica gry na progresje. Wysokich wygranych! |
2009-06-28 (09:55) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 548 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wyjasnie jeszcze grę na ta liczbę 19 wczoraj bo padl zarzut ze gralem na progresje wiec kiedys Musiała wyjsc, i fakt w grze na progresje o to wlasnie chodzi wiec nie wiem czemu sie dziwił WEST.Ale sprawa ma sie inaczej.Na progresje juz nie gram i chciałem za 5 zeta obstawi ta liczbe 19 w kolektorze.Kolektorka znając mnie juz bardzo długo,jak uslyszala kwotę zrobiła wielkie oczy,i powiedziała co o tym mysli.Po rozmowach w wesołej milutkiej atmosferze,wymusiła na mnie grę za 49 zeta ale ja wtedy zmieniłem liczbę na 22 gdyż wiem ze ona w miare regularnie chodzi a 19 odstawiłam.Niestety pierwszy typ okazał sie trafny a 22 spi sobie dalej.Kwota 49 jest moim pierwszym progiem,i niestety bede Musiał dzis zagrac za 75 zeta.Wiec dzis na 22 za 75 zeta.Pozdrawiam i nie lubię niedomowien i posadzeń o kombinacje .Tu jest wszystko jasne i na każde pytanie odpowiem,bo nie mam nic do ukrycia.Ciesze sie tylko ze jeden z kulkowiczow zagral na liczbę 19 i wygral,mnie to bardzo cieszy.Serdecznie pozdrawiam.Niestety na czacie nie moge pisac bo jestem zablokowany. |
2009-06-28 (10:53) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 552 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co do gry progresja to najpierw musimy wiedzieć co to jest progresja a wiem ze wielu nawet nie ma pojęcia ze jest cos takiego,a co dopiero ja umiec policzyć.Sa rozne typy progresji ,jedno jest tylko niezmienne ,ze grając i trafiając liczbę musza sie nam wszystkie nakłady na ta liczbe zwrocic i jeszcze choc 1 zeta zarobic.Mazna grac na staly zysk,na dzienny zysk, na zysk malejący,mozna tez zaczac od dużego zysku i schodzić do minimalnego.Jak ktos rozumie Zasadę progresji wtedy moze tak ja dopasować,ze wie (mniej wiecej) ile musi miec zeby nie stracić,a drugie tyle zeby miec w razie jak sie straci.Nie jest to tania gra ale w wiekszosci przypadków dająca pewnosc ze sie nie straci,choc zdarzają sie sytuacje ze sie traci,a wtedy klękajcie narody odrabiamy pomalutku.Progresje mozna ustawic albo na chochle albo na lyzeczke.Chochla sie juz najadłem i nawet sie kilkakrotnie zakrztusilem,a lyzeczka idzie mi bardzo dobrze wiec nie polecam chochli.I jeszcze jedno nie mozna do gry podchodzić jako zrodlo utrzymana,tylko jako przyjemnosc i jako hobby ale hobby które przyniesie parę zeta na hulaj dusza piekla nie ma.Polecam zrobienie tabeli na staly zysk 10 zeta i potem mozna wybierac próg od którego zaczniemy progresje,wiedząc ze za każdym trafieniem mamy zalorzona kwotę wygrana.Pozdrawiam |
2009-06-28 (10:58) Marco1972Data rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 481 | wpis nr 209 554 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DanteV, no nie wiem, czy nie ma różnicy, a jak trafi dopiero za 30 razem... |
2009-06-28 (11:40) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 567 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Male wyjaśnienie.Nie jestem wrogiem Grubasa,wręcz przeciwnie,natomiast dziwi mnie jego pewnosc siebie i brak pokory,widocznie albo nie gra długo ,albo gra za taka drobnice ze nie liczy tego jako straty,ale pozyjemy zobaczymy.Po co krakać z Góry ze sie nie uda,i teraz pytanie co będzie jak sie nie uda,czy gramy dalej do skutku az sie uda bo kase musimy odzyskac czy olewamy i zaczynamy od nowa zmniejszajac swoje straty za każdym udanym zakończeniem progresji.I do tego wszystkiego możemy miec mapy,filtry,statystyki,algorytmy,coda niewidy na kiju,ale jak braknie szczescia to pozamiatane.Pozdrawiam |
2009-06-28 (12:27) danteVData rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 | wpis nr 209 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Marco1972 - jesteś typowym przypadkiem osoby która nie przeczyta wszystkiego i oczywiście zaczyna pisac swoje mądrości. Pisałem o przypadku grubasa który według tutaj piszacych użytkowników załozył trafienie w 7 progach. Naprawde czytajcie wszystko a nie tylko to co wam wygodne! Gdybyś znał też moje wcześniejsze wpisy to bys wiedział ze pisałem wiele razy i iz gra na progresje nie jest dla osób którzy mają w portfelu 100,500 czy 1000 złotych - jest to metoda dla ludzi którzy dysponują w miare dużymi jak na te czasy pieniędzmi i moga ją zainwestowac. Pisałem również wiele razy iż nie mozna grać na progresje i poświęcać jej 10 minut dziennie tylko na podbijanie stawki - godzinne obliczenia, wstrzymywania gry, regulowanie stawki, kombinacje liczb i wtedy można myśleć o zysku. Pozdrawiam i prosze czytać ze zrozumieniem bo sukces albo rodzi się w głowie albo go trzeba szukać a znaleźść go i żle zrozumieć to porażka gwarantowana. |
2009-06-28 (14:16) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 617 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam.Moje 22 dalej leniuchuje i na zmianę B wysyłam liczbę 22 za 115 zeta.Co do liczb GRUBASA to liczby 22,64,33 juz nie wyszły 6 razy pod rzad ,a miały wyjsc do 5 losowań.To wlasnie jest ta sytuacja co chciałbym wiedzieć co dalej robi gracz czyli Grubas.Ja tego nie piętnuje bo znam takie sytuacje ze swojej gry dlatego nigdy nie pisze ze cos wyjdzie do 5 losowania,bo jak ktos tak pisze to na pewno liczy na to co sie szczesciem zwie.Gra progresja to nie tylko podbijanie kasy,ale cala technika,która juz tu została opisana.Pozdrawiam |
2009-06-28 (14:36) Marco1972Data rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 481 | wpis nr 209 629 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DanteV, nie zamierzam się kłócić, ale wiedz, że przeczytałem cały temat, zresztą przeczytałem wiele tematów w całości. To, że niewiele piszę, to nie znaczy, że niewiele czytam i rozróżniam na tym forum głupie pomysły od tych dobrych, wiele ciekawych pomysłów na tym forum jest zakamuflowanych i trzeba poświecić trochę czasu, aby je rozłożyć na czynniki pierwsze, by z powrotem złożyć wszystko w jedną całość. I tak się złożyło, że propozycję przedstawioną uważam za głupi pomysł, przynajmniej w tej formie, w jakiej jest przedstawiona, no ale może są jeszcze jakieś asy w rękawie o których jeszcze nic nie wiem. Na progresji znam się doskonale, znam takie rzeczy, że rozdziawiłbyś usta i byś nie mógł oddechu złapać, powiem tylko, że dorzucam specjalnie do pieca, by ognisko nie zgasło, podczas gdy inni palą się już na stosie i możliwości ucieczki nie widać, ale taką wiedzę posiada z jedna dziesiąta procenta osób grających progresją, a może jeszcze mniej, bo tych, którzy najpierw pomyślą i to bardzo porządnie, a dopiero zaczną grać jest jak na lekarstwo. A jeśli chodzi o koszty progresji ? hm, wcale nie muszą być takie duże, jak zapewne Ci się zdaje, ale faktem jest, że nie jest to takie tanie. Proponuje najpierw zdobyć ogromną wiedzę choćby czytając takie perełki o progresji \"Panie bukmacherze, pan mnie oszukuje...\" , czy \" Czy bukmacher może przyjmować zakłady od samego siebie?\". |
2009-06-28 (14:37) tczew 1958Data rejestracji: 2009-04-01 Ilość postów: 6520 | wpis nr 209 630 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Koguciku. Moge powiedziec co robi ,udaje że nic niewie[albo ze nic się nie stalo bo było inaczej]Pozdrawiam. |
2009-06-28 (14:39) cxData rejestracji: 2009-04-01 Ilość postów: 30 | wpis nr 209 631 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj, Kogut ale zadałeś pytanie. Jak ma kasę to ładuje dalej a jak nie ma to wraca z bekiem do domu. |
2009-06-28 (15:19) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 642 [ CZCIONKA MONOSPACE ] CX tak to wiemy,tylko czy laduje ta kase e te same liczby ,czy robi przerwe az sie cos pewniejszego pojawi,czy moze rozbija kwoty na inne liczby.technik jest duzo najgłupsza to ladowac do oporu,jest pewna granica i nalezy sie zastanowic co dalej.Pamiętaj ze on postawil sobie wysoko poprzeczkę bo na zysk z losowania 50 zeta czyli 100 dziennie z liczby.A to kosztuje .Wiesz ty to wiesz inni wiedza bo my gramy i wiemy,ale ilu młodych patrzy i jak widzi takie zyski to tylko zaciera ręce,a potem zaciera oczy ze zdziwienia ze nie wyszło a mialo byc tak pięknie.I o takie mi chodzi stanowisko co by bylo wiadomo ,bo jak sie pisze ze do 7 losowań wychodzi to bajka ,gdybym byl pewny takiej sytuacji,to tydzień i jestem na hawajach,a tymczasem jadę tylko na kochane mazury.Pozdrawiam |
2009-06-28 (15:33) cxData rejestracji: 2009-04-01 Ilość postów: 30 | wpis nr 209 647 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do takiego grania trzeba mieć plan co robić dalej i nie zastanawiać się jak się już utopiło kasę. Tym bardziej przy takiej stawce gdzie po 8 progu zacznie to rosnąć lawinowo. Osobiście zamieniam taką liczbę na kilka innych. |
2009-06-28 (16:29) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 654 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam pytanie jaka byla najdluzsza przerwa w plusie na P/NP nie chce mi sie liczyć w Krakowie taka parówka ze tylko spac sie chce a dzis taki smętny.Bo jak nie bylo więcej przerwy jak 4 losowania to mozna by zagrac progresja ale cholernie malutki kurs i grać na obie mozliwosci na raz ,tylko każde zdarzenie traktowac osobno.zZ tego co wiem to kurs 1,85 ale szybki obrot kasa powinny zrekompensowac szybkie wygrane bo 50/50. |
2009-06-28 (16:45) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 657 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WERT kogucik ma na tyle honoru ze jak zbanowany to nie szuka innych obejsc tylko godzi sie z decyzja admina.Ty chcesz na sile mnie obrazac,wolno ci rób tak dalej,bo dla mnie jestes zerem i nie bede reagował na twoje chamskie wpisy.Zresztą Admin usunął juz twoje wiec jak jeszcze raz tak napiszesz to tez cie odpowiednio Admin potraktuje.A o relacje miedzy mna a adminem sie nie martw,mam swoja godności i potrafie zginać kark i przeprosić jak cos w chwili zdenerwowania napisalem.Ale zrozumiałem po kilku wymianach zdań na GG z innymi kulkowiczami ze nie warto tak reagować,wiec teraz spokojnie bede oceniał sytuacje.Nic nie możesz mi zarzucić ,zadnego kłamstwa i dlatego starasz sie tak zachowywać.Gdybyś dysponował choc jednym najmniejszym dowodem na moje klamstwo to bys je juz dawno wykorzystał.I jeszcze jedno tobie nigdy nie bede sie tlumaczyl co gram ,za ile gram bo ty dla mnie po prostu nie istniejesz.Sa tu ludzie o wiele poważniejsi,i jak beda chcieli dowodów to dostana,ale to musza byc kolkowicze na pewnym poziomie.Sprawę liczb19 wyjaśniłem wiec nie widze potrzeby wracać do tematu. |
2009-06-28 (16:46) Marco1972Data rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 481 | wpis nr 209 658 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Koguciku P/NP zdecydowanie Ci odradzam, porzucaj sobie monetą, prawdopodobieństwo również pół na pół. Zależność pomiędzy długością ciągu, a średnią max długością serii można wyrazić wzorem : średnia=2/3 * ln n , gdzie n jest liczbą rzutów. I tak dla n=10 średnia=3.69 dla n=50 średnia=6.04 dla n=100 średnia=6.99 dla n=250 średnia=8.30 Zdecydowanie odradzam,bardzo ryzykowne przy tym kursie. |
2009-06-28 (16:58) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 209 664 [ CZCIONKA MONOSPACE ] MARCO1972 tak wiem bo jak by ta przerwa byla max 4 lub 5 losowań to moze bym sie pokusił bo piate losowanie to próg 808 zeta a wsad to 1308 zeta wiec przy takim szybkim obrocie mozna by sie porwać.Gorzej natomiast a tego wykluczyć sie nie da ze jak by byla przerwa 6 losowań w jakimś typie to 5512 juz jest kwota głupia zeby zagrywa,a wsad wtedy 8929 zeta.To troche przesada zeby taka kase inwestować a wygrac moje 10 zeta na czysto.Kurs bandycki maly,ale i szansa na wygranie duza.Tam tez siedza ci którym zawdzieczamy stadiony..Patrzyłem i od 15 czerwca nawet to obiecująco wygląda,ale tak slicznie nie będzie wiecznie.Pozdrawiam |
2009-06-28 (19:19) wertData rejestracji: 2009-06-27 Ilość postów: 91 | wpis nr 209 688 [ CZCIONKA MONOSPACE ] [skasowano] |
2009-06-28 (19:25) danteVData rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 | wpis nr 209 690 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Marco1972 - wszystko co napisałeś to prawda oprócz jednego. Moja wiedza o progresji mi wystarczy na tyle że z niej żyje i to mi wystarczy - co więcej mi potrzeba? Zrozumiałem również że i Twoja wiedza jest bardzo duża i to szanuje. Może i błędnie przypisałem cały wpis do Twojej osoby - ok przepraszam. Jak pewnie wiesz wytrawnego gracza cechuje też to iż umie przyznać sie do błędu i wyciąga z tego wnioski na przyszłość. Co do kosztów progresji faktycznie również masz racje - to zależy ile ktoś chce zarobić i jak długo czekać na wygraną. Na koniec chyba przyznasz że z progresją nie ma zabawy - więc jeśli ktoś nie posiada wiedzy na poziomie dobrym to niech lepiej do tego Titanica nie wsiada bo do portu nie dopłynie : ) Serdecznie pozdrawiam Ps. Napewno ktoś zapyta dlaczego nie podaje swoich typów tutaj - myślałem o tym ale naprawde 90 % Was nie stać na taką gre a te 10 % już tak gra i radzi sobie samemu. Nikogo nie chce obrażać raczej to troska o to żeby ktoś nie popłyną. Zresztą na tym forum jest już dużo uzytkowników którym zabrakło na dalszą gre progresją i to faktycznie jest kłopot (ja też tak zaczynałem). Ja nic nie zakładam - ja poprostu gram dlatego nie chce póżniej od kogoś płaczu. Od sierpnia załoze temat z moimi typami ale napewno nie będę pisał jak ktoś ma obstawiać - to każdego prywatna sprawa ile ma pieniędzy i jak chce grać. Na koniec pamiętajcie jeszcze o ważnej sprawie - Żeby ktos mógł wygrać ktoś musi przegrać. Życze Wam abyście byli w tej pierwszej grupie : ) Bukmacher jest w tej samej sytuacji jak Wy - on też nie wie jaki będzie wynik gry lub losowania : ) |
2009-06-28 (19:31) danteVData rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 | wpis nr 209 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wert - ta sprawa jest już wyjaśniona i chyba czytałeś że póżniej przyznałem grubasowi67 racje. Ale jeśli i Ty chcesz moich przeprosin i w tym temacie to bardzo prosze - zaszło nieporozumienie i przepraszam. Serdecznie pozdrawiam |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 187 188 189 ... 691 692 Wyślij wiadomość do admina |