Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 167 168 169 ... 691 692
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

KOGUCIK- I WSZYSTKO JASNE-PROBLEMY,POMYSLY (moderator tematu: kogucik19)

2009-05-29 (17:41)

status kogucik19
Data rejestracji: 2006-03-24
Ilość postów: 7712

1867
wpis nr 201 109
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ICEMARIO no wiesz jak możesz tak stwierdzic ze nikogo nie interesują twoje wpisy,ja tez pisze ale nie mysle czy kogoś interesują czy nie ale czasem milo mi jest jak okazuje się ze ktos czyta,moze gra a moze nie,ale czasem cos napisze co świadczy o tym ze jednak temat zyje.Z jednego sie bardzo ciesze ze nikt nie napisał ze stracił prze zemnie kasę,to cieszy.Tym bardziej teraz odchodzisz kiedy mój temat zaszczyciły swoja obecnoscia kobiety i to jakie,wiec czym predzej wracaj i pisz co grasz brak odzewu nie znaczy ze się nie interesuje.Nie zawsze mozna pisać duzo,ale INTERESUJE i proszę nie rezygnuj z pisania.Moze napisze ze liczba 60 WLOCHY juz tez moim zdaniem powinna sie ukazać z kursem 12,5 ale tam niestety sa długie odleglosci nawet do 112 braków,ale mysle ze bedzie wcześniej.Pozdrawiam.
2009-05-29 (18:10)

status eeellllaaaa
Data rejestracji: 2007-10-21
Ilość postów: 1938

2930
wpis nr 201 113
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Popieram icemario wracaj i zapodawaj ja tez czytam oc nie zawsze odpisuje i komentuje.Kogucik ja włochy odpuszczam kurs kusi ale straszy liczba kulek padnie to padnie trudno.
2009-05-29 (18:35)

status tczew 1958
Data rejestracji: 2009-04-01
Ilość postów: 6520

4389
wpis nr 201 115
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Icemario

Nie slizgaj się .Do pracy mnie to potrochu też interesuje choc nie powiem

parkownie bardziej jest seksi.Ale za pozwoleniem czego sie na uczysz to twoje

nikt tobje tego nie zabieze.

pozdrawiam i czekam na kolejne pouczające wpisy.

2009-05-29 (19:08)

status Marco1972
Data rejestracji: 2009-03-22
Ilość postów: 481

4343
wpis nr 201 123
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Z długo oczekiwanych to 23 w Finlandii gorąco polecam grać progresją już do samego końca, aż wpadnie. Jeżeli chodzi o włoskie superenalotto to w fortunie kurs na jedną liczbę można uzyskać wyższy niż 12.5 brutto. Pomyślcie tylko, za każde 89 jednostek wydanych na jedną liczbę uzyskujecie ewentualną wygraną 89jednostek*12.5*0.9=1001.25 jednostek, podczas, gdy można puścić wszystkie możliwe do utworzenia parki z tą daną liczbą, losowanych jest 6 liczb, czyli gdy dana liczba wpada, to wpada również 5 różnych parek z tą daną liczbą i ewentualna wygrana wynosi wówczas 5*1jednostka*225*0.9=1012.5 jednostek. Czyli odrobinę lepiej, ale przy grze progresją to odrobinę może wiele znaczyć.
2009-05-29 (19:16)

status eeellllaaaa

2930
wpis nr 201 124
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Marco1972 strzał w dziesiątke myślisz tak jak ja z tą liczbą 23.A z włochami to o ile dobrze zrozumiałam to drogo by to kosztowało bo 89 zakładów jakby zrobic parki to by trza było wyczuc moment ze własnie dzis pada i puscic a ciężko to wyczuc niestety.Ja zostaje przy swoim i odpuszczam włochów chyba ze postoji juz z 90losowan to wtedy się nią zajmne.Kogucik sory ze sie tak dzis rozgosciłam w Twoim kurniku.

2009-05-29 (20:05)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 140
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eeellllaaaa nawet nie wiesz jak mi jest milutko ze zdecydowałeś u mnie wyrazac swoje poglądy.Szanuje poglądy każdego ,wiec jest tu całkowita demokracja.Tu kazdy ma racje a jak jej nie ma to inny musi i powinien to w sposób cywilizowany udawadniac,dyskutować i wtedy moze powstać cos nowego twórczego bo mamy jeden cel,a jest nim zeby nie stracić a jak juz nie stracimy możemy czuc się wygranymi.Pragnę tylko dodac dla tych co do KRAKOWA wybierają się samochodem,zeby zabrali ze soba krzyzowke i długopis,bo jazda a w zasadzie przesuwanie się po Krakowie daje takie mozliwosci.Pozdrawiam
2009-05-29 (21:01)

status Marco1972

4343
wpis nr 201 151
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Włochy to wyjątkowo stabilna gra, jeżeli chodzi o grę na jedną liczbę i faktycznie startować można dopiero, gdy osiągnie okres oczekiwania 90, choć to zależy właściwie od posiadanego portfela. Maksymalny rekord bowiem wynosi 128 i trzeba uważać, gdyż jeszcze może zostać pobity. Warto sobie zrobić statystyki, od kiedy można grać na jedną z dwóch, jedną z trzech, jedną z czterech liczb, co prawda mnożniki są wówczas odpowiednio większe, gdyż wygrana musi pokryć koszty 2,3,4 progresji. Gra wygląda wówczas trochę dziwnie, zaczynasz grę na 4 pojedyńcze liczby i gra się do momentu, aż wpadnie jedna liczba, która kończy te cztery progresję, następnie patrzy się czy można już grać zupełnie od nowa grę na trzy progresje, jeżeli nie to trzeba czekać, a jeżeli tak, to się gra, aż wpadnie jedna liczba, która kończy te wszystkie trzy progresje, następnie patrzy się, czy można grać na dwie progresje i na samym końcu na tę jedną jedyną. Także gra może przyjąć następujące warianty:

4 progresje, 3 progresje, 2 progresje, 1 progresja ( wariant super )

4 progresje, brak 3 progresji, 2 progresje, 1 progresja

4 progresje, 3 progresje, brak 2 progresji, 1 progresja

......................................................................................

4 progresje, brak 3 progresji, brak 2 progresji, brak 1 progresji

Brak którejś progresji oznacza, że wystarczająca ilość liczb nie dotrwała do momentu, aby daną progresję rozpocząć, a rozpoczynać w ciemno odradzam, bo portfel może tego nie wytrzymać, gdy zacznie się za wcześnie. A teraz co do sposobu zamieniania 1 liczby na wszystkie parki. od kwoty 27 złotych ( jeżeli trzeba już tyle na jedną liczbę inwestować ) warto ten sposób stosować, puszcza się 8 kuponów każdy za 3 złote : liczbę jako pewniak plus 10 liczb jako 1 z 10 i jeden kupon za 3 złote liczbę jako pewniak plus 9 liczb jako 1 z 9. Gdy parki są na kuponach, gdzie jest 1 z 10 nie zyskuje się nic, ale gdy parka jest na kuponie gdzie jest 1 z 9 , to się już zyskuje. Od kwoty 89 złotych zyskuje się podając 1 złotówkę za kombinację, kombinować już można, stracić się już nie straci.
2009-05-29 (21:24)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 160
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Grając progresja to bardziej się skupiam na grach które sa codziennie bo jest szybszy obrót gotówki,i nie muszę czekac tygodnia na losowanie.To takie moje uzasadnienie,co do gry w gry co jest codzienne losowanie.I chyba nauczyłem się nie rozdrabniać srodkow bo jak jedna grę ciagne to moge zagrac większa stawka na jedna grę niz mniejszymi na więcej gier.Ale to tylko moje zdanie.pozdrawiam
2009-05-29 (21:34)

status Marco1972

4343
wpis nr 201 165
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Grę na samotną parkę we włoskiej odradzam, mimo, że te długo oczekiwane na ogół wpadają mając postoju około 1800 ( +- 100 ), to rekord, który ja znam wynosi 3440, a trójki to już tragedia, jest od groma trójek, które jeszcze w ogóle nie były wylosowane. Ale zespół parek, to już piękna sprawa, to dokładność jak w japońskiej kolei, nic tylko grać i wygrywać. To taki determistyczny chaos, który tworzy przepiękne fraktale. To przepiękny przykład, gdzie teoria pokrywa się z praktyką. Bardzo polecam grę na tzw. zakres plusa utworzony z parek we włoskiej superenalotto.
2009-05-29 (21:37)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 167
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nawiazujac do wpisu MARCO to wydaje mi się ze opracowanie 30-40-50 progów na granie progresja dla kursu 12,5 nie powinno stanowic problemu finansowego.Bo 32 prog progresji to dopiero 80 zeta na liczbę a wsad do pieca to 865 zeta i czysty zysk 35 zeta wiec nie sa to jakieś wielkie kwoty.Kwota 27 zeta na liczbę moim zdaniem jest stanowczo za mala wiec chyba piszemy o dwóch roznych metodach gry.Albo ja czegoś moze nie zrozumiałem.Granie na 4 liczby w pierwszej fazie jest opłacalne i w razie trafienia pokrywa koszty pozniej niestety tak nie jest.Ale jak mowie moze piszemy o dwóch roznych technikach gry.Pozdrawiam
2009-05-29 (23:33)

status Marco1972

4343
wpis nr 201 221
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Koguciku, preferujemy bardzo podobne gry, a właściwie sposób gry, ale zupełnie inne odmiany. Z tego,co ja wyczytałem, to puszczasz pojedyńcze i grasz progresją aż wpadnie ,a jeśli tworzy się jakiś komin, to domyślam się, że rozbijasz i liczysz na to ,że zły okres danej gry wróci do normy i twój komin przestanie istnieć z chwilą, gdy wpadną również te rozbite liczby. I jest Ci chyba obojętne, czy są to liczby młode, średnie, czy stare, po prostu uciekasz z groźnych dla Ciebie kominów, bo Floryda jest w miarę stabilną grą, jeśli chodzi o statystyki. Cieszę się, że przeskoczyłeś z bandycko niskiej stopy zwrotu, jaką oferują w multi na wyższą stopę zwrotu jaką oferują we Florydzie. Ja natomiast bardzo chętnie wskakuję w liczby, które idą na kominy i ich nie rozbijam, a wręcz przeciwnie, jeśli jest możliwość to je jeszcze łącze, a wszystko po to, aby móc lepiej wykorzystywać bukmacherów. Zauważ,że jeżeli mam wydać te przykładowe 89 złotych i wygrać 1001.25 lub do wyboru wydać 89 złotych i wygrać 1012.5, no to przykro mi, ale ja wybiorę tę drugą opcję i jest mi zupełnie obojętne, czy ja te 89 złotych wydam na 10 liczb pojedyńczych, 20 liczb pojedyńczych, czy tylko na jedną liczbę, gdyż i tak wydam te 89 złotych. Ale zyskuję na wygranej, a co za tym idzie zyskuję na stopie zwrotu, gdyż jest odrobinę wyższa, zyskuję na kursie jaki oferują, skoro na kursie to i na mnożniku, jaki muszę zastosować, gdyż mogę go obniżyć, skoro na mnożniku to i koszt całej progresji jest mniejszy, a skoro koszt progresji mniejszy to dalsze wnioski sam możesz wysnuć. Porównaj tylko kwoty i koszty progresji jakie otrzymasz ponosząc do 60 potęgi liczbę 11/10 a liczbę 10/9.

1.1 czy 1.(1)... - tu różnica nieznaczna, ale w progresji daje zupełnie inne stawki. To tylko jedno drobne oszustwo, zupełnie legalne,połącz takie oszustwo z następnym, też bardzo drobnym i z jeszcze z następnym i ...

powstają cuda... . Może wydać Ci się dziwne i niedorzeczne, ale można grać progresję na zerowy zysk, a nawet na niewielką stratę i być przy tym na ogromnym plusie i to grając bardzo przedłużającą się progresję. Wszystko zależy od tych drobnych, ale dających różne końcowe rezultaty niuansów progresji. Bardzo ważnym czynnikiem jest tylko bezpieczeństwo progresji, czyli zasoby portfela.
2009-05-30 (08:34)

status Marco1972

4343
wpis nr 201 254
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W moich grach wykorzystuję kominy, to jest to, co w klasycznej progresji powoduje strach, co będzie, gdy będę musiał wydawać duże kwoty pieniędzy, by dokończyć z sukcesem rozpoczętą wcześniej progresję. Moje progresje są nie klasyczne, ja tylko opieram się na klasycznej progresji, by móc szybko policzyć portfel, jakim dysponuje w danej chwili, by policzyć granice stawkowania jakie mnie czekają w chwili, gdy ewentualny komin będzie osiągał swoje apogeum i ustawiam grę tak, by za kominem znajdował się już następny komin, a za nim następny, ale koniecznie w taki sposób, aby apogeum dwóch kominów nie przypadało na jeden i ten sam okres czasu. Czyli u mnie dwa zdarzenia osiągają, jeśli dochodzą do takiej sytuacji ( czego sobie bardzo życzę ) swoje apogeum koniecznie w dwóch różnych okresach czasu. Zauważ, że jest bez znaczenia przynajmniej dla finansów gra dla przykładu na 3 progresje zagrane jako 3 pojedyncze progresje, czy jako jedna potrójna, czy ewentualnie rozbite na 6 połówkowych progresji, czy rozbite w inny sposób. W tym momencie portfel

musi wytrzymać tak, czy siak stawkowanie na trzy progresje. Tu się na pewno różnimy, jedni rozbijają kominy, inni natomiast budują jeden ogromny.
2009-05-30 (09:00)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 257
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MARCO1972 wszystko co opisales sie zgadza mozna sobie zaglowac stawkami,oraz liczbami,ja wybrałem najprostsza metodę gry progresja,i czasem dobieram liczby które znajdują się w kominie i czekam kiedy kominiarz przeczyści bęben maszyny losującej,ale jak kominiarz jest leniwy to rozbijam próg na 2-3 liczby w zaleznosci od kwoty kiedy zacznę rozbijac.Czasem dobieram liczby które chodza w miare regularnie i bawię się tymi liczbami ,a przy okazji zawsze cos zarobie.Wybieram zawsze najprostsze rozwiązania.Więcej nic juz nie wymyśle i masz racje wszystko zalezy od portfela,szczescia i nosa.Milej zabawy i wysokich wygranych.Serdecznie pozdrawiam
2009-05-30 (09:33)

status eeellllaaaa

2930
wpis nr 201 260
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Jeśli chodzi o floryde ja dzis dalej na osobnych 17i25. I za symboliczne 2zł jako parke je ,a nóż wejdzie.Dziś losują Finlandie ciekawe czy te 23 wypadnie pozdrawiam (...)
2009-05-30 (09:57)

status Marco1972

4343
wpis nr 201 265
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie wiem, czy kiedykolwiek zwróciłeś uwagę jadąc tramwajem, czy autobusem, miejsca siedzące zajęte zarówno przez młodzież jak i osoby starsze. Tak, to jest totolotek i powiedzenie \"Siedź, będziesz stary, to postoisz\" pasuje tu jak ulał. Wszystko da się przenieść z rzeczywistości do totolotka. Wiesz,że bukmacherzy oszukują, przecież nie płacą Ci za każdą postawioną złotówkę w multilotku czterech złotych, czy we włoskiej superenalotto piętnastu złotych, więc skoro bukmacher w sposób legalny oszukuje Ciebie, więc i Ty oszukuj w sposób legalny bukmachera.

A teraz takie małe oszustwo, porównaj te dwa sposoby obstawiania i rozważ, co zyskujesz, a co tracisz. Dla przykładu trzy zdarzenia o kursie netto wynoszącym 45, wszystkie zdarzenia to staruchy, bardzo długo stojące tak z 8 modułów tj. 8 okresów nie wpadania ( przynajmniej, choć to zależy właściwie od stopy zwrotu ), przyjmujemy, że portfel wytrzyma te trzy progresje nawet wtedy, gdy wszystkie pójdą na rekord, przyjęty mnożnik m>=k/(k-1) m=45/44 ot taki minimalny tylko zwracający grę, czyli na stały zysk początkowy, koszt=3 progresje=3*m/(m-1)=3*45 ,stawka początkowa=st.

Sposób pierwszy:

1 zdarzenie: grasz st, grasz st*m, grasz st*m^2, grasz st*m^3, grasz st*m^4, grasz st*m^5, grasz st*m^6, grasz st*m^7 ... itd.

2 zdarzenie: grasz st, grasz st*m, grasz st*m^2, grasz st*m^3, grasz st*m^4, grasz st*m^5, grasz st*m^6, grasz st*m^7 ... itd.

3 zdarzenie: grasz st, grasz st*m, grasz st*m^2, grasz st*m^3, grasz st*m^4, grasz st*m^5, grasz st*m^6, grasz st*m^7 ... itd.

Sposób drugi:

1 zdarzenie: grasz st, grasz st*m, grasz st*m^2, grasz st*m^3, grasz st*m^4, grasz st*m^5, grasz st*m^6, grasz st*m^7 ... itd.

2 zdarzenie: grasz st, nie grasz, grasz st*m^2, nie grasz , grasz st*m^4, nie grasz , grasz st*m^6, nie grasz ... itd.

3 zdarzenie: grasz st, nie grasz, grasz st*m^2, nie grasz , grasz st*m^4, nie grasz , grasz st*m^6, nie grasz ... itd.

Zobacz, nie gram we wszystkie dni zdarzenia 2 i 3 i wcale się nie boje.
2009-05-30 (10:14)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 271
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MARKO1972 mialem tez takie sytuacje i to calkiem nie tak dawno ze gralem na liczbe 4 ,nie poslalem w jeden dzin tylko i ta liczba 4 wyszla,zmienilem na liczbe 14 gralem na ta liczbe i spoznilem sie do kolektory,i znow to 14 wyszla potem zagralem na liczbe 27 i juz konsekfentnie pilnowalem wysylania i wreszcie trafilem.Wiem ze ty swiadomie opuszczasz gre,ale ja nie eksperymentuje,gram najprostszym sposobem.Wszystko zaczelo sie od gry progresja nie wiem jak dawno ale fortuna juz istniala,zagralem na liczbe 22 ktora chodzila jak zegarek,bardzo regularnie i od dnia kiedy zagralem nie pojawila sie chyba ze 20 razy ja wtedy przegralem chyba ponad 2 wyplaty,a nie bylem jeszcze tak ustawiony jak teraz i byl to dla mnie straszny cios co ciekawe braklo mi kasy zeby zagrac jeszcze raz i ta 20 wyszla.Wtedy sobie obiecalem ze juz nigdy nie poplyne w taki sposob a jezeli mi sie to zdarzy to bede sie staral odrobic strate,i tak jest teraz nie musze duzo zarabiac mnie cieszy nawet 1 zeta zysku,a strate jak juz mam (trudno to strata nazwac)ale gram poki nie odzyskam kasy wylozonej.Nie chce mi sie za bardzo myslec nad gra tym bardziej teraz kiedy sloneczko grzeje piorka,wiec mysle szybko i posylam liczbe tez szybko i czekam jak kurka zeby znalesc ziarno.Pozdrawiam.
2009-05-30 (10:23)

status Marco1972

4343
wpis nr 201 275
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czyli,widzę że jesteś zwolennikiem powiedzenia \"Grosz do grosza i będzie kokosza\"
2009-05-30 (10:32)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 277
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MARCO1972 tak masz racje cale zycie tak postępuje ,cieszy mnie pomnazanie kasy,znam smak moze nie biedy ale nadmiaru za moich młodych lat nie mialem.Potem zawsze dążył do tego zeby miec,i zawsze obracałem kasa,czasem nawet bardzo ryzykownie ,a zysk inwestowałem w rzeczy które w tamtych czasach nie byly w cenie,(niektórzy mnie za to krytykowali)nie bede ci więcej pisał bo to nie jest prywatne forum,napisze ci tylko tyle ze teraz mogę spac spokojnie,nie martwiąc sie o kasę,ale to wszystko bylo okupione czasem 10-12 godzinna praca i umiejętnym i szczesliwym inwestycja.Pozdrawiam
2009-05-30 (10:47)

status Marco 1972
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 201 281
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No to jeszcze jedno takie małe oszustwo, wiesz że gram teraz m.in w Finlandii liczbę 23 ,ale jeszcze do niedawna grałem ją z kursem k=25 brutto, czyli k=22.5 netto, gdyż puszczałem ją razem z liczbą 37, która niedawno wpadła. Co zyskałem, ano to ,że nadal jestem na śmiesznie niskiej stawce. A to, że za liczbę 37 nie wziąłem dla siebie nic, to nie oznacza, że sobie teraz nie odbije z nawiązką przy liczbie 23. Ot po prostu, zamieniłem dwa ewentualne kominy na jeden gruby, ale niski, a teraz mogę sobie pozwolić na jeden wysoki
2009-05-30 (12:16)

status kogucik19

1867
wpis nr 201 297
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MARCO1972 podobna metoda grania jest nastepujaca.Zaczynam multi za na 1 liczbę o kursie 3,2 doprowadzam próg do kwoty np.100 Zeta przerzucam na floride na jakaś liczbę .ale juz próg o polowe mniejszy bo kurs 2 x większy,jak by mi znów nie wyszło to jak dojdę do progu 100 zeta to przerzucam na wlochy z kursem 12,5 i tez gram za polowe kasy,az nadchodzi dzień kiedy przy wielkim pechu zmuszony będziesz grac juz do Końca,lub znów zrobić friko i zagrac na Parkę i znów się próg zmniejszy o polowe.Jak widzisz technik jest duzo ,ale ja jednak upieram się przy szczesciu,nosie,portfelu.Pozdrawiam
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 167 168 169 ... 691 692
Wyślij wiadomość do admina