| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 516 517 518 ... 691 692 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | KOGUCIK- I WSZYSTKO JASNE-PROBLEMY,POMYSLY (moderator tematu: kogucik19) |
2011-06-02 (12:41) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 429 791 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maliniak, Marco1972 proponował Kogucikowi by nieco zmienić podejście i zredukować tą \"kapitałochłonność\" . Nie śledzę dokładnie, ale gdzieś tam widziałam coś takiego jak zamrażarka. Chyba chodzi o to by poczekać aż grupka postoi sobie w kolejce i gdy ma już przerwę w występowaniu kilka losowań to dopiero ją atakujemy. Przećwicz coś odwrotnego. Jeśli kilka razy nie jest trafiona to z niej rezygnuje i zastępuje taką grupę inną . Grupa wystąpiła a ty nie grasz na nią a ona znów po 2,3 losowaniach jest i dalej czekasz a w tym czasie ona co chwilę wypada. No i wreszcie nie ma jej 5 czy 6 losowań aTY wtedy atakujesz . Przecież jest to chyba dość oczywiste że aby był groch z kapustą - LOS - to coś musi co jakiś czas postać wiec inne coś musi częściej wypadać . Również jeśli coś często wypada to w końcu będzie często stać. W historii 49\'s jest taka kulka o nr 49 która przez ponad 90 (chyba 91 lub 92 losowania stała) a potem w ciągu następnych 100 losowań wypadła więcej razy niż jej koleżanki - nadrabiała zaległości . Nie zawsze nadrabianie zaległości jest na drugi dzień , ale jest nadzieja że gorzej już nie będzie . Dlatego moim zdaniem lepiej poczekać aż czarna seria się zakończy i wtedy taką kulkę czy taką opcję brać pod uwagę. Do pewnego pułapu (kilka stawek progresji) może być dość agresywne ale później zamiast nerwowo dzielić stratę na kilka zdarzeń to można stawkę zwiększać znacznie wolniej nawet w efekcie da to pozorną stratę . Ale dalszą grę rozpoczynamy z wyższego pułapu stawki nie od podstawowej. To zagadnienie chciał przybliżyć Marco. |
2011-06-02 (14:52) 15hubiData rejestracji: 2010-11-13 Ilość postów: 1639 | wpis nr 429 831 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam.Maliniak i Kurka macie trochę racji,ale kapitał ,którym gra Kogucik od buka już pochodzi,z czasochłonnością też bym nie przesadzał.Zmiany często nie oznaczją lepszego,a wręcz odwrotnie.Często okzuje się,że lepsze stare sprawdzone metody,a na dyskusje i uwagi Kogucik otwarty jest jak mało kto na multipasko i do błedu przyznać się potrafi.Pozdrawiam wszystkich i powodzenia życzę |
2011-06-02 (17:55) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 429 910 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. 2 CZERWIEC zm. A Zakresy BB /real/ 5 - 19 2 próg----------------------------------------------------------------------------- 20 - 34 3 próg--------------------------------------------------------------------------- 26 - 40 4 próg--------------------------------------------------------------------------- 35 - 49 4 próg++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 10 - 44 2 próg--------------------------------------------------------------------------- 15 - 49 2 próg++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ zakresy na 1 liczbę /test/ 5 - 19 7 próg Zagrane w realu.------------------------------------------------------- 20 - 34 2 próg---------------------------------------------------------------------------- 25 - 39 1 próg---------------------------------------------------------------------------- 30 - 44 1 próg---------------------------------------------------------------------------- Witam.Serdecznie dziękuję za wpisy i opinie na temat gry.MALINIAK byłeś uprzemy zawrzeć moją grę w 3 punktach,i jak najbardziej trafnych,ale dodaj proszę 4 punkt który powinien brzmieć: Metoda grana mądrze przez koguta jest skuteczna i przynosi dochód.Co zresztą pokazuje moja gra.Piszesz że czasochłonna ,czyli uważasz że 20 minut 2x dziennie za ewentualne wygranie kasy to dużo,ok ja nie znam szybszej metody robienia kasy. Każdy taki +++ to 40 lub 60 zeta zysku.To teraz policz plusiki i zobaczysz czy 2000 i strata 60 x 20 minut czyli 1200 minut czyli 20 godzin w miesiącu to dużo czy mało dla takiego lenia jak ja jestem.Że kapitałochłonne zgadzam się ale niestety taka jest ta gra opiera się na kapitale i szczęściu.A że dziobie to samo to mój plus bo nie zawracam sobie głowy żadnymi tabelami,mapami,myśleniem itp.KURKO droga każesz mi czekać aż przerwa będzie większa,ok można i tak i czasem czekam do 5 progu a na 4 wychodzi zakres.I tak można czekać czasem długo żeby okazja nam nie uciekła.I ja mam taka propozycje abyście pograli trochę tak publicznie ,jak wy to gracie,i wtedy porównamy wyniki gry.Jeżeli będą lepsze zaraz wszyscy na nie przejdą a Wy staniecie się sławni i bogaci.Ale opinie wasze pozwalają mi troche modyfikować metody grania.I jestem wam wdzięczny za opinie.HUBI dzięki za twoją wypowiedź bo ona tak w zasadzie zwalnia mnie od dublowania twojego wpisu.Wszystkim serdecznie dziękuję,i życzę powodzenia i trafnych typowań.I do boju hej na buka. |
2011-06-02 (18:51) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 429 927 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kogucik źle mnie zrozumiałeś , piszesz : \"\"\"\"\"\"\"\" KURKO droga każesz mi czekać aż przerwa będzie większa,ok można i tak i czasem czekam do 5 progu a na 4 wychodzi zakres. \"\"\"\"\"\" A ja właśnie Ci wytykałam że czekasz (trzymasz w zamrażalce) do tego 5-go progu. Proponowałam wyżej : \"\"\"\"\"\"\"\" Przećwicz coś odwrotnego. \"\"\"\"\"\"\"\" Gramy na ten twój zakres jeżeli wypadł a nie czekamy aż będzie miał przerwę ileś tam losowań. Natomiast ilość gier jaką przeznaczamy na \"ciągnięcie\" tego zakresu jeśli nie wypadnie można określić na konkretną wartość np 4 losowania i zmiana na inny zakres . Właśnie jak wyżej piszesz zanim doczekasz się na przerwę o długości 5 czy nawet 4 to zakresik wypada sobie co chwilkę a Ty czekasz i czekasz. A lepiej wtedy grać a gdy nie wypadnie te 4 czy 5 losowań to wtedy przerwać stawianie na niego, poczekać aż znów wypadnie. |
2011-06-02 (22:50) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 430 066 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. 2 CZERWIEC zm. B Zakresy BB /real/ 5 - 19 3 próg 20 - 34 4 próg 26 - 40 5 próg 35 - 49 1 próg 10 - 44 3 próg 15 - 49 1 próg zakresy na 1 liczbę /test/ 5 - 19 8 próg Zagrane w realu. 20 - 34 3 próg 25 - 39 2 próg 30 - 44 2 próg Kurko droga ok tak jak piszesz to też można kuper schlapać,bo jak coś nie wychodzi i jest już np.na 5 progu i ja przerzucę na inny zakres a ten w tym czasie mi wyjdzie.Jak widzisz do wszystkiego musisz mieć nosa i szczęście,bo żadne metody nie gwarantują sukcesu.Są tylko pewną metodą,bez gwarancji sukcesu.Nie ma metody i wszystko to są rady takie na wszelki wypadek bez gwarancji sukcesu.Rady i jeszcze raz rady a praktyka stoi i niestety ,ale Ci co grają wiedzą że radzą ci którzy nie przeżyli upadku,tak jak w telewizji kobieta po 6 rozwodzie radzi jak założyć szczęśliwą rodzinę.Ale dzięki za rady coś zawsze zostanie.Kurko czy ty coś pogrywasz w realu czy tylko znasz matmę.Bo nigdy nie widziałem twojej techniki gry i jakie ona przynosi korzyści.Pozdrawiam i do boju hej na buka. |
2011-06-02 (23:29) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 091 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kogucik piszesz : .......tak jak piszesz to też można kuper schlapać,bo jak coś nie wychodzi i jest już np.na 5 progu i ja przerzucę na inny zakres a ten w tym czasie mi wyjdzie. I na pewno tak będzie. Ale ile razy będzie \"źle\" a ile razy będzie ok. Ponadto trafiłeś akurat źle i po np 4-rech próbach zmieniasz na coś świeżego i czy znów trafisz źle ? a jeśli nawet to po zmianie w sumie już po 8-smej próbie znów trafisz źle? ja bym się nie martwiła tym że po zmianie (po 4 losowaniach ) obstawiam coś innego a tu mi wpada jednak w tym piątym i krew człowieka (lub w naszym przypadku - udomowionego ptaka) zalewa. Jeśli dokonasz sprawdzenie w dowolnej grze liczbowej dowolnego \"motywu\" , czy jak to nazwać \"dowolnej możliwości\" , inaczej dowolnej opcji w jaką można zagrać ( tu teraz piszemu o grupach które są stworzone przez Ciebie) to przekonasz się że ilość przerw (liczebność przerwy o konkretnej wartości) zawsze spada dość idealnie (zgodnie z Rachunkiem Prawdop.) począwszy od przerwy = 0 (tzn że była powtorka) poprzez przerwę =1 , 2,3 itd Natomiast wyższe przerwy występują już bardzo różnie - nie do przewidzenia jaka może się pojawić ( ich liczebność jest niska w granicy 1) Przekładając to na konkretny i łatwy to zajarzenia temat : P/NP - przerwa = 0 (powtórka) będzie w okolicy 1/2 wszystkich obserwowanych losowań to znów oznacza że jeśli typujesz to co było to połowę trafisz przerwa =1 będzie w okolicy 1/4 wszystkich losowań a przerwa = 10 może wystąpić , może jej nie być wcale w obserwowanym ( granym) zakresie losowań A przerwa= 20 ???? może akurat się zdarzyć !!!!!!!!! Niby trzeba 14 mln losowań by wypadlo : 1,2,3,4,5,6 w Dużym Lotku - Lotto To znaczy - raz na 14 mln losowań ma prawo się zdarzyć . Ale może zdarzyć sie już za pierwszym czy 1000 -cznym razem Podobnie by 20 razy była opcja parzysta należy losować aż 1 mln razy albo tylko 1mln w porównaniu z 14 mln Lotto a nikt nie powiedział że od razu nie wystąpi 20 razy pod rząd Parzyste Rekordy P/NP w ruletce to coś blisko 45 razy pod rząd - niewiarygodne!!! |
2011-06-02 (23:34) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 094 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Inaczej mówiąc ( piejąc do tych zmian po przykładowych 4 progach) , łatwiej trafić na czarną serię gdzie jedna opcja wisi \"ileś tam\" niż trafić na kilka zmian które w sumie zrobią taką samą przerwę = \"ileś tam\" czyli tyle ile ta jedna czarna seria. |
2011-06-02 (23:36) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 430 096 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. 2 CZERWIEC zm. B Zakresy BB /real/ 5 - 19 3 próg++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 20 - 34 4 próg---------------------------------------------------------------------- 26 - 40 5 próg---------------------------------------------------------------------- 35 - 49 1 próg---------------------------------------------------------------------- 10 - 44 3 próg+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 15 - 49 1 próg+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ zakresy na 1 liczbę /test/ 5 - 19 8 próg Zagrane w realu.--------------------------------------------------- 20 - 34 3 próg------------------------------------------------------------------------ 25 - 39 2 próg++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 30 - 44 2 próg++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Szanowny MALINIAK widzisz co daje zmiana zasad gry.Zachciało mi się zmian i zagrałem na pierwszą liczbę i jakie skutki, że wiszę teraz i myślę jak to dalej rozegrać,zanim będzie za późno.Tak to jest na tych kombinacjach,jak kombinujesz to bądź pewny że to co dziś wyślesz a jutro zmienisz to właśnie wychodzi.Musi być konsekwencja gry ,a nie ciągłe zmiany bo niestety los rządzi się swoimi prawami.Pozdrawiam i do boju hej na buka. |
2011-06-02 (23:46) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 430 101 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KURKO droga ,jak zwykle medal ma dwie strony i tak jest z tym wszystkim,jak zmienisz i trafisz mówimy wtedy dobra metoda.Ale jak zmienisz a wyjdzie to co zmieniłeś,to mówimy że metoda zła.We wszystkim jest troche racji,ale tak do końca to nie dał bym z siebie rosołu zrobić co w danym momencie będzie dobre do zastosowania.Serdecznie pozdrawiam,i idę Grzędę trochę pogrzać,bo za inwestowałem w wersalkę i czuje że to wyrzucony pieniądz bo można się obejść siedząc w fotelu nad kompem,a fotel taki tani w porównaniu z nią.Pozdrawiam i do boju hej na buka. |
2011-06-03 (00:13) KurekData rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 953 | wpis nr 430 109 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kurka, zacytuję \"Ponadto trafiłeś akurat źle i po np 4-rech próbach zmieniasz na coś świeżego i czy znów trafisz źle ? a jeśli nawet to po zmianie w sumie już po 8-smej próbie znów trafisz źle? \" 1) Pommoż sobie szansę źle*źle*źle... 2) Weż przypadek gracza który obstawia kolor na trzech stołach z ruletką 3) Policz jaki procent możliwych zestawów osiąga takie wysokie progi jak podałaś ? I kto ma \"matematyczną przewagę\" ? Punkt 4) dopisał wcześniej Kogucik. |
2011-06-03 (00:39) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 113 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kurek źle x źle x źle = to samo co nonstop źle Ty masz możliwości sprawdzenia w praniu na archiwalnych wynikach . To sprawdź jak masz ochotę , na kilku czy jakiej tam uznasz za stosowne ilości różnych Opcji, Gier, itd itp. Teoretycznie na 1024 losowania w grze Orzeł / reszta przerwy będą (mają być) równe (przerwa- ilość wystąpień) : 0-512 1-258 2-128 3- 64 4-32 5-16 6-8 7-4 8-2 9-1 powyżej 9 -1 I to powyżej 9 w ilości 1 taka przerwa na każde 1024 losowania co oznacza? Np: ta jedna to 30 losowań przerwy . Ponadto w praktyce to tylko przerwy od = 0 do przerwy = 3 można uznać że wystąpią faktycznie tyle razy ile wynika z RP (niewielkie odchylenie) Przerwy od 4-6 mogą mieć już odchylenie o 50% a te typu 8,9,10,11...30 są nie do przewidzenia czy się w ogóle pojawią i które. Dla 49\'S były (tak z głowy) przerwy w wystąpieniu kulki (ilość w sumie to okolo 10 000 losowań) 60 = około 2 przerw 65 = około 1 przerwa 91 = jedna przerwa (kulka 49- rekordzistka) były takie coś około 50 w ilości do 10 ciu Między gdzieś 65 przerwą a 91 (czy 92 bo nie wiem na 100%) nie było innej tak dużej. Traf na taką opcję zmieniania kulek by uzyskać przerwę > 90 |
2011-06-03 (01:10) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 121 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Obecnie zaproponowałam jako \"wydają się bezpieczne\" kulki nr 5 i 27 ponieważ faktycznie mają spore zaległości ale obie niedawno w końcu były . Taką samą kulką jak w/ w jest kulka nr 38 - ma identyczny wykres . Różnica taka że kulka 38 była w sytuacji obecnej kulki 5 czy 27 jakieś 7 dni temu i przez te 7 dni (14 losowań ) wypadła 4 razy co można uznać za duży sukces. Jeśli kulka (zdarzenie) wypada a my czekamy aż przestanie wypadać ( zrobi przerwę ) to nie jest raczej (z punktu statystycznego) dobrze. Może być sytuacja że kulka (zdarzenie) \"nawypadała\" już tyle razy że w końcu ma prawo zrobić sobie odpoczynek a my czekamy na ten odpoczynek i wtedy gramy i gramy a ona dalej odpoczywa. Kulki 5 i 27 nie są idealne do grania, ale czekanie na kulkę która za ostatnie 100 losowań była raz ( tak jak 49) może trwać ponad rok , a nawet kilka lat. nr 49 po swej rekordowej przerwie występował bardzo często , nie co 7 losowań jak to wynika z RP a częściej . Ogólnie moim zdaniem \"bardziej warto\" grać na to co było niedawno niż grać na to co dawno nie było. A łącząc \"było niedawno\" i \" dawno nie było\" - to coś jak w/w kulki , najlepiej grać na to co \"było niedawno\" a przedtem, (wczesniej) \"dawno nie było) |
2011-06-03 (01:18) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 123 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak na koniec dodam że \"zaległości \" kulka czy inne zdarzenie może nadrobić szybko bo wypadnie 2,3 razy z grzędy . a w drugą stronę , by kulka czy zdarzenie miało co nadrabiać , to musi postać ale nie 2,3 losowania a dużo dużo dłużej . to tak jak szybko sie traci , a zarabia powoli i długo |
2011-06-03 (01:27) KurekData rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 953 | wpis nr 430 124 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Ogólnie moim zdaniem \"bardziej warto\" grać na to co było niedawno niż grać na to co dawno nie było. A łącząc \"było niedawno\" i \" dawno nie było\" - to coś jak w/w kulki , najlepiej grać na to co \"było niedawno\" a przedtem, (wczesniej) \"dawno nie było) \" Weż zbiór liczb już wylosowanych w momencie gdy jest znacznie większy od zbioru niewylosowanych a zobacz gdy te zbiory są mniej więcej równe ... |
2011-06-03 (01:29) KurekData rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 953 | wpis nr 430 125 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak coś nie wyjdzie przez 6 razy to nie wyjdzie za 7 razem ale to dotyczy oczekiwania gracza na kolor w ruletce .. |
2011-06-03 (01:39) KurekData rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 953 | wpis nr 430 127 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"I to powyżej 9 w ilości 1 taka przerwa na każde 1024 losowania co oznacza? Np: ta jedna to 30 losowań przerwy . \" Jeżeli zdarza się raz na 1000 losowań to dużo czasu, jeżeli średnio raz to może być od razu i nieoczekiwanie, ale i realność takiego zdarzenia wzrasta z czasem, zwykle zdarza się gdzieś w tej drugiej połowie \"kolejki\" Jednak nie musi nic oznaczać bo się w to nie wchodzi stosując alternatywne rozwiązanie, chociażby \"zamrażarkę\" Ale inny przypadek, gramy na 3 parki w drogim Multi, jaka jest szansa że conajmniej 2 z |
2011-06-03 (01:47) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 129 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kurek. piszę że moim zdaniem i staram się tak na kurzy rozum po chłopsku to przedstawić. Wszak przecież wszystkie kulki, opcje , Orły i reszty oraz Parzyste i nie , zawsze i wszędzie mają równe szanse - to w świecie gier . A my kombinujemy i możemy mieć takie lub inne odczucia,przekonania, fantazje czy przeczucia , ale i też doświadczenia. Zapewniam Cię że trudno będzie znaleźć metodę , na stworzenie czarnej serii >90 w zbiorze tych 10 000 losowań a w sumie można ograniczyć ilość losowań do 100. I jak tu w bazie danych =100 losowań znaleźć taki sposób by algorytm wybierał kulki jak najgorzej można . A życie zrobiło psikusa i 91 losowań bez kullki 49 na 100 dostępnych dla nas. |
2011-06-03 (01:51) KurekData rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 953 | wpis nr 430 130 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"tak na koniec dodam że \"zaległości \" kulka czy inne zdarzenie może nadrobić szybko bo wypadnie 2,3 razy z grzędy . a w drugą stronę , by kulka czy zdarzenie miało co nadrabiać , to musi postać ale nie 2,3 losowania a dużo dużo dłużej . to tak jak szybko sie traci , a zarabia powoli i długo\" 3*Ok ... ale czy kulka, zdarzenie do tej swojej \"zaległości\" nie dążyło też długo ? |
2011-06-03 (02:00) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 430 131 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak , dąży długo ,inaczej nie może mieć \"zaległości\" jedne dążą jak ta cytowana 49s , długo (pozornie długo) a raczej \"skutecznie\" i szybko bo szybciej nie można inna po drodze wypada i w ten sposónb zwalnia \"dążenie do zaległości\" |
2011-06-03 (02:08) KurekData rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 953 | wpis nr 430 132 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeżeli jakiejś kulki wyraźnie brakuje w losowaniach to co stoi na przeszkodzie żeby grać na pozostałe 48 kulek, to chyba najprostszy sposób na zwiększanie szans |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 516 517 518 ... 691 692 Wyślij wiadomość do admina |