| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 561 562 563 ... 691 692 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | KOGUCIK- I WSZYSTKO JASNE-PROBLEMY,POMYSLY (moderator tematu: kogucik19) |
2011-11-27 (18:26) czerwinekData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 410 | wpis nr 476 116 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No wiecie co? żeby Kogut i Kurka tak się nie bardzo lubili? Kochani opanujmy emoje- najważniejsze aby kaska była na plus ... pozdrawiam was. |
2011-11-27 (18:36) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 476 117 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 27.11.2011 zm .B 131 - 140 141 - 150 7 próg---------------------------------------------------------- 151 - 160 161 - 170 ------------------------------------------------------------------------------------------ 111 - 120 121 - 130 131 - 140 3 próg nie posłane wstrzymane 141 - 150 151 - 160 ---------------------------------------------------------------------------------------- 121 - 130 131 - 140 141 - 150 6 próg nie posłane wstrzymane 151 - 160 161 - 170 -------------------------------------------------------------------------------------- Witam.I jeszcze jedno KURKO piszesz że z kogutem nie da się dyskutować.Otóż powinnaś wiedzieć że do dyskusji potrzebna jest druga osoba o podobnej wiedzy,a ja na szczęście tej wiedzy nie mam,więc masz rację żaden ze mnie dyskutant.Jestem praktykiem a nie utopijnym matematykiem który oblicza objętość plazmy na słońcu,a potem przelicza jaki ma to wpływ na losowanie.Pozdrawiam i do boju hej na buka.I ja CI nie ujmuje wiedzy,bo ją masz tylko stosują ją tu w temacie pokazuj "gówniarzom"że stosując przewagę matematyczną wygrają. |
2011-11-27 (18:49) KurkaData rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 | wpis nr 476 120 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak ja w tamtym cytowanym temacie powiedziałam : do widzenia tak i też tu nie przeszkadzam i mówię do widzenia. Tylko 160zł to jest próg nr 4 a nie nr 7 Limit nakładają szybko , jak ktoś zagra za kilka tysięcy i wygra to już ma limit. 2,5 // 10 (to jest 4 razy więcej) // 40 (ponownie 4 razy więcej) // 160 (i znów 4 razy więcej) // ???? resztę sobie proszę dośpiewać. Do widzenia. |
2011-11-27 (18:52) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 476 121 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja bardzo lubię KURKE tylko nie mogę się zgodzić z jej oskarżeniem że ja nie gram,więc choć nie powinienem to poniosła mnie ambicja i wkleiłem jedną część wysyłanych zakładów.Co do stwierdzenia że nie można ze mną dyskutować,to sie zgadzam,bo mnie wiedza na szczęście nie przeszkadza.Pozdrawiam. I gratuluje Ci trafień,i skarpeta piszczy ze szczęścia i oby tak dalej to wszystko będzie dobrze. Więcej dyskusji na ten temat już nie będę prowadził.Zapanuje spokój i cisza,I do boju hej na buka. |
2011-11-28 (09:55) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 476 257 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 28.11.2011 zm .A 131 - 140 141 - 150 8 próg 151 - 160 161 - 170 ------------------------------------------------------------------------------------------ 111 - 120 121 - 130 131 - 140 3 próg nie posłane wstrzymane 141 - 150 151 - 160 ---------------------------------------------------------------------------------------- 121 - 130 131 - 140 141 - 150 6 próg nie posłane wstrzymane 151 - 160 161 - 170 -------------------------------------------------------------------------------------- Witam.Pogoda śliczna więc zamiast pieścić myszkę ide na spacerek.Kraków przewiało wiec można oddychać.Dowidzenia KURKO żegnaj i powodzenia..Widzę że w każdym temacie mówisz do widzenia ,czy Ci to nie daje do myślenia(może nie ten poziom).I do boju hej na buka. |
2011-11-28 (12:55) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 294 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Telefoniczna linia wsparcia dla grających 24.11.2011 Czujesz że gra staje się dla Ciebie czymś więcej niż tylko rozrywką? Teraz możesz się dowiedzieć gdzie i z kim o tym porozmawiać. Dzięki Fundacji Totalizatora Sportowego Milion Marzeń, ruszyła automatyczna bezpłatna telefoniczna linia wsparcia psychologicznego dla osób korzystających z gier i loterii LOTTO. Oto jej numer - 800 100 800. Infolinia jest jedynym z elementów realizowanego od dwóch lat przez spółkę Planu Zrównoważonego Rozwoju i Bezpiecznej Gry. O czym możemy się dowiedzieć dzwoniąc pod 800 100 800? Przede wszystkim gdzie szukać pomocy terapeutycznej, a także jak grać rozsądnie i odpowiedzialnie. Wysłuchać tu można porad, wskazówek, a także dowiedzieć się gdzie w każdym z województw nieodpłatnie przyjmują terapeuci – specjaliści przygotowani do świadczenia pomocy osobom, które mogą być zagrożone uzależnieniom od hazardu. Warto dodać, że szkolenia tych osób organizowała także Fundacja Milion Marzeń - mówi Piotr Gawron, Rzecznik prasowy Totalizatora Sportowego. Badania na całym świecie dowodzą – także te przeprowadzone na zalecenie Fundacji Milion Marzeń, że większość osób przystępujących do jakiejkolwiek gry, w której można wygrać pieniądze lub nagrodę rzeczową, nie ma problemu z graniem. Jednak w każdym społeczeństwie istnieje kilka procent osób, dla których gra przestaje być wyłącznie zabawą. Właśnie takie osoby, dzwoniąc na numer 800 100 800, mogą szukać poradni psychologicznych, w których pracują terapeuci znający specyfikę uzależnienia od gier losowych. Te same informacje można znaleźć tu oraz tu. |
2011-11-28 (12:57) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdzie szukać pomocy Poniższa mapa prezentuje ośrodki terapeutyczne, z których psychoterapeuci uczestniczyli w szkoleniu pt. Diagnoza i terapia patologicznego hazardu. Szkolenie zostało zorganizowane w październiku 2010 r., a jego odbiorcami byli doświadczeni terapeuci z całej Polski, którzy chcieli poszerzyć swoją wiedzę o kolejną specyficzną formę uzależnień, jaką jest uzależnienie od hazardu. Organizatorami szkolenia były Fundacja Milion Marzeń oraz Fundacja Zależni Nie Zależni. |
2011-11-28 (12:59) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 296 [ CZCIONKA MONOSPACE ] jak "tu" nie pomoże,to nie pomoże już nic. |
2011-11-28 (13:03) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 298 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2010.10.27 Konferencja szkoleniowa 'Diagnoza i terapia patologicznego hazardu' Ogólnopolska konferencja szkoleniowa "Diagnoza i terapia patologicznego hazardu", która odbyła się w dniach 27-29.10.2010 roku w Warszawie, była pierwszym z cyklu planowanych przez Fundację Milion Marzeń działań w zakresie analizy i prewencji problemu uzależnienia od hazardu. Konferencja przygotowana została z myślą o podniesieniu kwalifikacji terapeutów i psychologów z całej Polski, zajmujących się problematyką uzależnień. Konferencja dała jej uczestnikom nie tylko możliwość zgłębienia problemu uzależnienia od hazardu, ale także pozwoliła na nawiązanie kontaktów, wymianę doświadczeń i budowanie szerokiego grona specjalistów, którzy wyposażeni w odpowiednia wiedzę będą w stanie przeciwdziałać i leczyć uzależnienia. Była to pierwsza z cyklu inicjatyw związanych z prowadzonym przez Fundację Programem Bezpieczna Gra. Organizatorami konferencji były Fundacja Milion Marzeń oraz Fundacja Zależni-Nie-Zależni. Ponieważ polskie doświadczenia w leczeniu patologicznego hazardu są dosyć skromne do współpracy zaproszeni zostali eksperci ze Stanów Zjednoczonych, którzy wyrazili chęć podzielenia się z naszymi specjalistami swoim bogatym doświadczeniem. Pomogli oni także w przygotowaniu materiałów pomocnych w prawidłowym diagnozowaniu i leczeniu osób z problemem patologicznego hazardu. Swoją wiedzą i doświadczeniem podczas konferencji podzielili się: Anita Maria Pindiur – psycholog, specjalistka leczenia hazardu, dyrektor kliniczny ośrodka leczenia uzależnień The Way Back Inn w Chicago. Ryszard Romaniuk – doc. dr hab., neurofizjolog, specjalista leczenia uzależnień ze Szpitala Weteranów (VA) w Brecksville w stanie Ohio, a jednocześnie wykładowca Mandel School of Applied Social Sciences i Cuyahoga Community College w Cleveland. Członek zarządu The Alcohol, Drug Addiction and Mental Health Services Board of Cuyahoga County. Louis Weigele – terapeuta uzależnień i superwizor z 30-letnim stażem w leczeniu osób uzależnionych od hazardu, wykładowca Mandel School of Applied Social Sciences Case Western Reserve University w Cleveland. Były prezydent Ohio Council on Problem Gambling i członek zarządu National Council on Problem Gambling. Bohdan Tadeusz Woronowicz – dr n. med. specjalista psychiatra, specjalista seksuolog, certyfikowany specjalista i superwizor psychoterapii uzależnień. Twórca i wieloletni kierownik Ośrodka Terapii Uzależnień w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. Prezes Fundacji „Zależni-Nie-Zależni”. W mediach: relacja z konferencji w magazynie "Terapia uzależnienia i współuzależnienia" |
2011-11-28 (13:15) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 300 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kto by pomyślał, że T.S pomaga ludziom pozbyć się takiego nałogu, od którego zależy jego "kondycja finansowa" Trochę to tak jakby wilk "dbał" o swoje owieczki |
2011-11-28 (18:21) JAGODA 14Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 | wpis nr 476 367 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam myślałam, że pomyliłam temat deprim - blokujesz !!! proponuję załóż sobie temat na swój temat chciałam przeczytać Kogucika - mam do niego pytanie |
2011-11-28 (18:50) czerwinekData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 410 | wpis nr 476 375 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam "piękne oczęta"! co słychać Jagodo? jak idzie typowanie? zdravo |
2011-11-28 (18:51) kogucik19Data rejestracji: 2006-03-24 Ilość postów: 7712 | wpis nr 476 377 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 28.11.2011 zm .A 131 - 140+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 141 - 150 8 próg 151 - 160 161 - 170 ------------------------------------------------------------------------------------------ 111 - 120 121 - 130 131 - 140 3 próg nie posłane wstrzymane 141 - 150 151 - 160 ---------------------------------------------------------------------------------------- 121 - 130 131 - 140 141 - 150 6 próg nie posłane wstrzymane 151 - 160 161 - 170 -------------------------------------------------------------------------------------- 28.11.2011 zm .B 131 - 140 141 - 150 1 próg ZAMRAŻARKA 151 - 160 161 - 170 ------------------------------------------------------------------------------------------ 111 - 120 121 - 130 131 - 140 4 próg --------------------------------------------------- 141 - 150 151 - 160 ---------------------------------------------------------------------------------------- 121 - 130 131 - 140 141 - 150 6 próg nie posłane wstrzymane 151 - 160 161 - 170 -------------------------------------------------------------------------------------- BB 20 - 34 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ------------------------------------------------------------------------------------- Witam.DEPRIM serdeczne dzięki za wspaniały wkład twej pracy,w celu uzdrowienia graczy zwanymi potocznie hazardzistami.Mam nadzieję że komuś twoja wielka praca pomoże się odbić od dna.Mam tylko pytanie,czy telefon który podałeś jest bezpłatny, bo jak płatny to ja jako kogut wole sobie za tą kasę zagrać i coś wygrać,a jak nie wygrać to świetnie się zabawić.Poszukaj proszę jaka jest skuteczność tych psycholi w wyleczeniach graczy od hazardu.Możesz to nawet przedstawić procentowo,lub graficznie,Mój temat chętnie Cię przyjmie . Szanowna JAGODO14 witaj i pytaj o co tylko zechcesz.Wysłałem zakres BB 20 - 34 a ponieważ wszedł ,a było już po losowaniu wszystkim którzy mają wątpliwości obiecuje pokazać kopie czy jak to się tam zwie.Bo nie wpisałem tego przed losowaniem.Mam gości niespodziewanych więc to tyle pozdrawiam |
2011-11-28 (19:59) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 388 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sprawdź czy grasz rozsądnie Hazard towarzyszy człowiekowi od tysiącleci. Większość osób przystępujących do jakiejkolwiek gry, w której można wygrać pieniądze lub nagrodę rzeczową, wyznacza sobie określoną kwotę, którą może poświęcić na grę lub określa limit czasu, po którym odstępuje od gry, bez względu na to czy wygrywa czy też przegrywa. Osoby traktujące grę jak rozrywkę, zakładają prawdopodobieństwo przegrania określonej kwoty i wliczają ją w koszta zabawy. Nieco inny stosunek do gry mają osoby, dla których gra przestaje być wyłącznie zabawą. Osoby te starają się kontrolować przebieg gry, wymyślają i wykorzystują różne sposoby gry oraz opracowują specjalne strategie. Szczególne niebezpieczeństwo pojawia się jednak z chwilą, kiedy osoba grająca dokonuje „odkrycia”, że przy pomocy grania może wpływać na swoje samopoczucie i regulować swoje stany emocjonalne. Takie traktowanie grania może doprowadzić do uzależnienia. W szczególny sposób podchodzą do grania osoby, których granie nabrało cech patologicznego hazardu czyli choroby, jaką jest uzależnienie od hazardu. Osoby te nie są w stanie kontrolować swojego graniai okresowo podporządkowują grze swoje życie uczuciowe i społeczne. Wg Światowej Organizacji Zdrowia, patologiczny hazard „polega na często powtarzającym się uprawianiu hazardu, który przeważa w życiu człowieka ze szkodą dla wartości i zobowiązań społecznych, zawodowych, materialnych i rodzinnych". Siłą napędową patologicznego hazardu jest potrzeba przeżywania silnego napięcia, jakie pojawia się podczas gry. Wygrana zwiększa poczucie mocy i popycha do dalszej gry. Przegrana powoduje spadek szacunku do siebie i zmniejszenie poczucia kontroli nad sytuacją oraz niejednokrotnie żądzę odzyskania straty, a to z kolei skłania do szukania sposobów na poprawę samopoczucia w kolejnych grach. Objawy patologicznego hazardu można stwierdzić zarówno u osób, które obracają dużymi kwotami pieniędzy grając w kasynach czy salonach gry jak i u tych, które grają na automatach, uczestniczą w zakładach wzajemnych, sesjach bingo itp. Jest także pewna grupa osób, które posiadając „żyłkę hazardzisty”, mają jednocześnie większe poczucie odpowiedzialności albo niewielkie możliwości finansowe i wybierają bardziej bezpieczne namiastki hazardu takie jak totolotek, konkursy audiotele, tzw. „zdrapki” czy niedrogie loterie. Zdarza się jednak, że część z tych osób traci, w pewnym momencie, kontrolę nad swoimi emocjami, a chęć zysku i dreszczyk związany z ryzykiem biorą górę. Wówczas wydają coraz więcej pieniędzy na kupony totka i loteryjne losy czy dziesiątki razy wykręcają telefoniczne numery telewizyjnych konkursów, kupują dziesiątki egzemplarzy tego samego pisma, żeby „wydrapać” obiecany samochód albo przynajmniej odkurzacz. Sygnałem, że sprawy posuwają się zbyt daleko staje się dopiero niewiarygodnie wysoki rachunek telefoniczny lub podliczenie ogólnej wartości „drobnych" kwot wydanych na pojedyncze losy czy kupony. Dwie twierdzące odpowiedzi na poniższe pytania - to sygnał o istnieniu zagrożenia. Czy zdarzało się, że różne osoby z otoczenia denerwowały Panią/Pana uwagami na temat Pani/Pana zakładów/grania? Czy zdarzało się, że odczuwał/a Pan/i wyrzuty sumienia lub wstyd z powodu swojego grania? Czy zdarzało się Pani/Panu, że rano po przebudzeniu jedna z pierwszych myśli dotyczyła zakładów/grania? Czy zdarzały się w Pani/Pana życiu takie okresy, kiedy odczuwał/a Pan/i konieczność ograniczenia zakładów/grania? Objawy ostrzegawcze Uzależnienie pojawia się stopniowo i nie jest łatwo je zauważyć. Są jednak zachowania, które mogą świadczyć o podstępnie rozwijającym się uzależnieniu. Oto one: Powtarzające się podejmowanie gry z wiarą w powtórzenie przypadkowej wygranej, jaka miała miejsce jakiś czas wcześniej. Granie, coraz częściej po to, aby odprężyć się, zredukować napięcie, niepokój, przeżyć „coś” przyjemnego itp. Poszukiwanie okazji do grania, planowanie grania. Poświęcanie na granie większej ilości czasu niż się planowało. Poświęcanie coraz większej ilości czasu na granie, kosztem innych aktywności życiowych, rezygnacja z niektórych dotychczasowych przyjemności na rzecz grania. Wydawanie na granie większych kwot niż się zaplanowało. Wydawanie coraz większych kwot pieniędzy na granie lub „odgrywanie się”. Wydawanie na granie pieniędzy przeznaczonych na inne cele. Pożyczanie pieniędzy na granie Pojawienie się myśli, żeby na granie przeznaczyć nie swoje pieniądze (odegrać się i szybko oddać). Kontynuowanie grania pomimo pojawiających się problemów finansowych, konfliktów rodzinnych itp. Ukrywanie swojego grania przed najbliższym otoczeniem, kłamstwa. Samodzielne wizyty osób, które wcześniej grały wyłącznie w sytuacjach towarzyskich i rozrywkowych, w miejscach, gdzie istnieje możliwość grania,. Unikanie rozmów na temat grania, reagowanie gniewem bądź agresją na sygnały sugerujące potrzebę ograniczenia lub zaprzestania grania. Reagowanie rozdrażnieniem w sytuacjach utrudniających dostęp do grania. Podejmowanie „cichych" prób ograniczania grania po to, aby udowodnić sobie, że jeszcze posiada się kontrolę nad swoim graniem. Kiedy granie jest już chorobą Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, już w 1980 roku, uznało patologiczny hazard za chorobę. Kryterium rozpoznania tej choroby jest stwierdzenie co najmniej pięciu, z przedstawionych niżej, powtarzających się zachowań: zaabsorbowanie hazardem tj. przypominanie sobie wcześniejszych doświadczeń związanych z graniem, odgrywaniem się lub planowaniem następnej gry, myśleniem, jak zdobyć pieniądze na hazard itp.; potrzeba podwyższania podczas gry stawek pieniędzy, niezbędnych do uzyskania odpowiedniego poziomu zadowolenia (satysfakcji, pożądania); powtarzające się podejmowanie bezskutecznych wysiłków mających na celu ograniczenia lub zaprzestania hazardowego grania; podenerwowanie lub poirytowanie przy próbach ograniczenia lub przerwania grania; traktowanie gry jako sposobu ucieczki przed problemami lub na poprawienie złego samopoczucia (np. pozbycia się uczucia bezradności, winy, lęku, depresji); podejmowanie prób „odegrania się” po wcześniejszej utracie pieniędzy w grze; okłamywanie członków rodziny, terapeuty lub innych, w celu ukrycia prawdziwych rozmiarów swojego hazardowego grania; podejmowanie nielegalnych działań takich jak: fałszerstwo, oszustwo, kradzież lub malwersacja w celu zdobycia pieniędzy na granie; utrata lub narażenie na szwank, z powodu zaangażowania w hazardowe granie, ważnych związków uczuciowych, możliwości edukacyjnych, zawodowych itp. szukanie u innych osób pomocy finansowej w celu poprawienia złej sytuacji ekonomicznej spowodowanej hazardowym graniem. Obecność dwóch lub trzech objawów powinna już być sygnałem ostrzegawczym. Jak zapobiegać uzależnieniu się od hazardu Utrzymaj równowagę miedzy graniem, a swoimi innymi aktywnościami życiowymi. Nie graj wówczas, kiedy jest Ci smutno, masz depresję czy jakieś problemy. Nie traktuj grania jako sposobu na zarabianie pieniędzy. Ustalaj zawsze limit pieniędzy, jakie możesz przeznaczyć na grę, a po jego wyczerpaniu odejdź od gry. Grając, korzystaj wyłącznie z pieniędzy przeznaczonych na rozrywkę, a nie z tych, które są przeznaczone na opłacenie czynszu, rachunków, nauki itp. Nie graj kosztem swoich bliskich (finanse, czas itp.). Ustal czas, jaki możesz przeznaczyć na grę, a po jego upływie odejdź od gry. Nie pożyczaj nigdy na granie. Nigdy nie „odgrywaj się”. Poznaj objawy patologicznego hazardu. Bądź wyjątkowo ostrożny w graniu, jeżeli stwierdzono u Ciebie jakiekolwiek inne uzależnienie, bo łatwiej niż inni możesz uzależnić się również od grania. Gdzie szukać pomocy Zapytaj w poradni terapii uzależnienia i współuzależnienia czy jest w niej specjalista, który zajmuje się hazardem (wykaz poradni jest dostępny na stronie http://www.parpa.pl). Poszukaj najbliższej grupy Anonimowych Hazardzistów (zajrzyj na stronę http://www.anonimowihazardzisci.org). |
2011-11-28 (20:12) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 393 [ CZCIONKA MONOSPACE ] odpowiadając na zapytanie, to informacja jest od samego TS taka, że ten numer jest bezpłatny, a na dowód przytaczam cytat dla tych którym ta kwestia "uciekła" Dzięki Fundacji Totalizatora Sportowego Milion Marzeń, ruszyła automatyczna bezpłatna telefoniczna linia wsparcia psychologicznego dla osób korzystających z gier i loterii LOTTO. Oto jej numer - 800 100 800. Infolinia jest jedynym z elementów realizowanego od dwóch lat przez spółkę Planu Zrównoważonego Rozwoju i Bezpiecznej Gry. Jeśli idzie o skuteczność terapii to dane przedstawię już wkrótce. |
2011-11-28 (20:19) deprimData rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 | wpis nr 476 398 [ CZCIONKA MONOSPACE ] szanowna jagodo ja nikogo nie blokuję, a i ty możesz sobie czytać Koguta między wierszami. Jak dotąd gospodarz strony jest zadowolony (nie jest przeciw moim wpisom) i myślę, ze dalej będzie czytał kogoś, kto ma inne zdanie o grach liczbowych i innych formach uprawiania w czasie wolnym tego typu zabaw, dodam, ze być może czasem skutecznych. |
2011-11-28 (20:30) JAGODA 14Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 | wpis nr 476 404 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Czerwinku /miły jak zawsze/ już nie typuję - gram ostro /ale się deprim zdenerwuje stawka dzienna 100 wygrana 180 = 280 - sporty na bet wpadli na to studenci matematyki / ok.5 godzin koncentracji dziennie Kogucik szarmancki i wyrozumiały - chyba będziesz miał tego gościa codziennie jak go nie pogonisz... Chciałam podzielić się z Tobą tym pomysłem, żebyś przetestował ale nie wiem jak ? czy masz GG bo tylko tak mogę pisać od godz 21 - 22 |
2011-11-28 (20:41) JAGODA 14Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 | wpis nr 476 407 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Deprim - przepraszam ale nie przeczytałam dokładnie, ze temat Kogucika cię przyjmie fakt- mogę nie czytać i nie będę bo się powtarzasz Pozdrawiam |
2011-11-28 (20:50) JAGODA 14Data rejestracji: 2010-09-20 Ilość postów: 2263 | wpis nr 476 410 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Deprim - moje wygrane pomagają m.innymi studentom A chyba wiesz co TS finansuje ? Może napiszesz petycje o zlikwidowanie w/wym. to automatycznie znikną gracze |
2011-11-28 (21:12) paskudaData rejestracji: 2010-07-17 Ilość postów: 32 | wpis nr 476 417 [ CZCIONKA MONOSPACE ] deprim nic nie wskórasz,czasem trzeba upaść na dno lub nie ma problemu ??? palę sobie papierosy długo palę,czasem ograniczę lub kilka dni w ogóle nic i wtedy myślę sobie nie jestem nałogowcem ale jestem nałogowcem,bo palę dalej są przyjaciele którzy twierdzą,że jeden papieros nie zaszkodzi i palimy wspólnie ale jest pierwszy krok rozumiem,że to jest mój nałóg nokautujący moje płuca. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 561 562 563 ... 691 692 Wyślij wiadomość do admina |