Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 ... 9 10 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Oczyszczenie atmosfery na forum... proszę o wpisy |
2008-11-13 (01:54)![]() Data rejestracji: 2007-03-05 Ilość postów: 352 ![]() | wpis nr 162 672 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba Forum Pasko --to niestety już \" archea \" . To tylko przyzwyczajenie , iż ktoś raz na miesiąc tutaj wchodzi . Oczywiście oprócz kulkowiczów . Kto ma coś poważnego-nie napisze tego na Forum . Ja Janusza do stworzenia takiego regulaminu namawiałem w 2005 roku i to bez skutku . No po prostu wolniejsze myślenie . A teraz to jest \" po ptokach \" To tylko martwy regulamin . Trzeba było wtedy chamstwo eliminować i oddzielać ziarno od plew . Może sobie przypominasz postaci : Inżyniera Jacka --------bez żadnej reakcji niejakiej Iskierki ,która podała zastaw prac z których przepisuję posty --bez reakcji i dziesiątki innych . Moja skromna osoba to pestka . Ale ilu przewinęło się ludzi ,którzy zaczym cokolwiek napisali ---------------------poczytali sobie niektóre posty........................ setki ........................... Już nie napiszą nic Pasko jest niedoświadczonym człowiekiem i nie zna się na Forach . Myślał tak ................ im więcej kłótni i sprzeczek --------tym klaka rośnie i ilość otwarć rośnie . Nie rośnie ----pozornie . Masz taką samą sytuację na polskiej giełdzie papierów wartościowych . J akupując akcje staję sie ponoć inwestorem --czyli współwłaścicielem Firmy . Nikt nie zainwestuje grosza jak nie osiągnie od tego grosza zysku ...... PO roku albo trzech . A Firmy miały w d...... inwestorów . NIkt dywidendy nie płaciła --a jak płacił to grosze symboliczne Firmy myślały iż to była darmowa pożyczka . A teraz szok bo gdyby dzisiaj inwestorzy chcieili sprzedać wszystkie posiadane akcje ...................................... to cena tych akcji ( potwierdzonych kapitałem ) wynosiłaby 0,0012 grosza za sztukę. Jak się chce mieć poważnych ludzi -trzeba eliminować cudaków typu inżynier Jacek i dziesiątki innych ..... ....ale sie nie reagowało .... ich już nie ma ............. ale ich działalnść do dzisiaj wpływa na Forum . pozdrowienia |
2008-11-13 (02:11)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 162 673 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Czytelnicy\", jestem wdzięczna za poświęcenie mojej krótkiej wypowiedzi tak wiele uwagi. Na temat prokuratury i prawa nie będę z Wami \"Czytelnicy\" dyskutowała. Nie znacie (Czytelnicy) mnie zupełnie, nie orientujecie się jak daleko w konkretnej dziedzinie jestem biegła. Więc proszę Was (Czytelnicy) o nie pouczanie mnie w dziedzinie prawa i sprawiedliwości (nie mylić z PiS), bo akurat ten temat jest mi bardzo dobrze znany. Wiecie (Czytelnicy) co mnie w Waszej wypowiedzi najbardziej irytuje? Jesteście mężczyzną. Prawdziwy facet nie bawi się w pieniactwo, nie podpuszcza innych i - przede wszystkim - nie wtrąca swego nosa do nieswoich spraw. Kogucika polubiłam już na początku jego pierwszych postów. Facet potrafił przyznawać się do porażek, więc wolno mu było pisać o swoich sukcesach. Ludzie na ogół są zawistni, cudze mniejsze lub większe sukcesy wywołują u nich zazdrość. Nigdy nie potrafiłam zrozumieć dlaczego, ale tak przeważnie jest. Możesz mieć w pracy przyjaciół. Jednak gdy awansujesz - tracisz ich. Każdy ma pretensje, dlaczego to nie on. Prawda? Ediego znam mało. Wiem, że pisał przede wszystkim na minichacie. Kilka razy tam zajrzałam, zobaczyłam ten groch z kapustą i zniechęciłam się do tej formy komunikacji. Z tych powodów nie mogę nic powiedziec o tym człowieku. Piszecie (Czytelnicy), że przypomniane wpisy Karamby były prowokacją. Więc ja Wam (Czytelnicy) przypomnę, że zanim okazało się, że ta rzeka pomyj, najgorszych przekleństw, wulgaryzmów płynęła przez forum chyba ze dwa tygodnie, nim Karamba uzasadnił to bagno celowa prowokacją. Ta rzekoma prowokacja w obronie Mariusza była nacechowana epitetami z mordowni. Znam inną prowokację stosowaną w cudzej obronie. Prowokację na poziomie, bez tarzania się w błocie - tak też można. Prowokacja rynsztokowa świadczy odpowiednio o obrońcy. To tyle. Ring wolny Kogucik-Edi trwa dopiero od kilku dni. Też jest prowokacją. Tyle, że ta prowokacja nie doszła jeszcze do takiego dna jak tamta, prowokacja Karamby, a już samozwańczy \"My Czytelnicy\" odzywają się w imieniu poszanowania prawa i sprawiedliwości. Celowo piszę do Was (Czytelnicy) w liczie mnogiej, bo nie mogę się oprzeć wrażeniu, że cofnęliśmy się w czasie o jakieś 20-50 lat. Tacy agitatorzy jednoosobowi wypowiadający się w imieniu Wielu (bez ich zgody) byli na porządku dziennym. No cóz, mieliśmy taki ustrój. Więc czy nam się chciało, czy też nie, to \"mordy w kubeł) (za wyrażenie przepraszam) i nie protestować, agitator ma rację. Jednak społeczeństwo wiedziało swoje i robiło swoje. Kogucik mógł ignorować zaczepki Ediego. Poniosło go, odpowiadał na nie. Dwóch się pożarło i wreszcie daliby spokój. Zarówno jeden, jak i drugi nie pozostawali bierni, obu podnosiło się ciśnienie, niepotrzebnie się tak bardzo stresowali, doprowadzali się wręcz do białej gorączki. A przecież wystarczyło, by Kogucik zamiast błagać Pasko o poparcie napisał \"Mam w d... posty Ediego i robię swoje\". Wśród tylu wulgarnych epitetów, które padły między nimi, ta jedna d..a bylaby balsamem na stargane nerwy. Słuchajcie (czytelnicy), do Was piszę. Jakiś czas temu sąsiad z góry zalał mi kompletnie mieszkanie. Nie było wody, jego przyjaciółka zostawiła odkręcone krany i wyszła z domu. Wodę puścili. Mnie się lało po instalacji elektrycznej. Byłam 3 dni bez prądu. Myślicie Wy (Czytelnicy) - piszę do jednej osoby - że administracja cokolwiek zrobiła? Nawet protokołu zalania mieszkania nie chcieli spisać. Dobrze, ze elektryk z ADM-u zlitował się i suszył mi instalację suszarką do włosów (moją suszarką). Sąsiad ze swoją dziewoją nawet nie raczył przeprosić - takie chamidło. A wiecie Czytelnicy co pomogło? Zrobiłam dziadowi piekielną awanturę na klatce schodowej. Następnego dnia miałam w domu ekipę remontową, która odmalowała mi zalane pomieszczenia i sprzątnęla po sobie. Ekipę przysłał zbluzgany mafiozo. Tak mafiozo, bo po kilku miesiącach zwinęła go jakaś brygada antynarkotykowa w kominiarkach i uzbrojona po zęby. Od tamtej pory nie ma go, zapadł się. Sprowokowałam nietykalnego typa do naprawienia szkody bez wałęsania się po sądach i prokuraturach. Jednak w mojej prowokacji nie padły żadne wulgaryzy, jedynie twardo stawiane żądania, wypowiadane głośno (by sąsiedli słyszeli) i ostrym tonem, który nie dał facetowi możliwości żadnego wymigania się. Nie lubię donosicieli. Źle mi się to kojarzy. Miejscie (Czytelnicy) trochę szacuku dla siebie i przestańcie zabawiać się w szpicla. To jest wstrętne. Naruszenie Netykietu (ulubione Wasze słowo) nie jest zbrodnią, jest tylko przekroczeniem zasad dobrego wychowania. I za to prokurator? A może Was (Czytelnicy) bierze zazdrość, że nie potraficie stworzyć takiej strony i chcecie zniszczyć pracę ambitego człowieka, który w wieku 18-lat, zamiast włóczyć się po knajpach, brać narkotyki itp. poświęcil swój czas, energię, pracę nad stworzeniem najpopularniejszej strony o tej tematyce, która przetrwała już 8 lat. Czytelnicy, nie niszczcie tego, co osiągnął młody człowiek. Walczcie z włóczącymi się huliganami, dajcie spokój porządnym ludziom (Towarzyszu?) |
2008-11-13 (02:35)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 162 674 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Mariusz2\" - nie che sie wdawac w szczegoly, ale to tak nie jest jesli chodzi o komentarze internetowe zamieszczane na Forach i Chat. Diabel jak to zwykle bywa jest w szczegolach. I jest na 100%. Jesli Cie to intersuje to moge Tobie privat korospondencji przedstawic. No jesli chodzi o Polske no cos w tym jest \"Polska to KSENOFIOBIA\" , niektorym to czasem na chwile przydaje sie opouscic kraj zeby sie przekonac w jakiej niektorzy beczce kapusty siedza i sie kisza. Ale i jest tak ze wielu poprostu bedzie sie kisilo do konca bez wzgledu na wszystko. Ja niewatpliwie moge zwrocic uwage ze Polacy to jeden z mniej tolerancyjnych krajow na swiecie. Wiem to szokujace , ale tak jest. Badania tez o tym swiadcza. Niestety zaczyna sie to od braku tolerancji, akceptowania drugiej osoby i jego zdania juz w rodzinie. Dla wielu demokracja , tolerancja sie kojazy np. z tym co tu niektorzy uprawiaja, to smutne, ale jesli jest mozliwosc to nalezy z tym walczyc i wskazywac to. __________________ Pasko - niech Ci bedzie ze jestem misjonarzem. I tam gdzie moge to bede misjonowal. Na szczescie sa tysiace stron i Form gdzie nie potrzeba tego robic. Ty widzisz szklanke do polowy pusta , a ja widze do polowy pelna i to chyba nas rozni. Ty sie ciesz ze spotykasz na forum takich ludzi jak \"Mariusz2\", \"Karamba\", \"Czytelnicy\" i wielu innych , a nie takich co z ukrycia Tobie \"szczylet\" w plecy by wsadzili , a Ty bys stwierdzil ze cos Cie laskocze i sie usmiechnal do takich osob i podziekowal. Po czym padl na ziemie w kompletnej niewiedzy. Tak Pasko zadowoliles przede wszytskim siebie, mnie i wielu innych. Tylko popraw to ostatnie zdanie, bo to furtka do dalszych niepotrzebnych dyskusji. Pasko przeczytalem dalsze wpisy. Przepraszam, nie kombinuj pod gorke. Krotko i na temat. \"Czytelnicy\" to inne osoba fizyczne, a \"Karamba\" to ja. Czytelnicy juz spia , a Karamba pisze i czyta i to prawda ze oba nick sa z tego samego komputra. Nie stwarzaj dodatkowych problemow. Regulamin masz od dzisiaj wiec go stosuj od dzisiaj i juz. Bo tak to do konca zycia nie zdazysz usunac wszytskich dublerow z nickami. Pasko okresl sie masz dobre intencje, czy nie . Chcesz dalej kombinowac ? To dopisz punkt konkretny za co jakie kary, upomnienia i problem z glowy. Proste i nie skomplikowanie. Tak sie sklada ze poznales mnie osobiscie i ja Ciebie tylko nie wiesz o tym ze ja wiem ze to Ty. Gdybys wiedzial ze \"Karamba\" to ten \"xxx\" gwarantuje zebys sie ze wstydu spalil zanim bys napisal o sytuacji w kafejce internetowej. Powinienes wiedziec ze swiat jest maly. Pozdrawiam serdecznie Karamba |
2008-11-13 (03:05)![]() Data rejestracji: 2007-03-05 Ilość postów: 352 ![]() | wpis nr 162 676 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba Tak jest ---bo ja jako uczestnik tak to rozumiem i na to się zgadzam . Więc idziesz w zaparte . To jest niedyskusyjne . Ja chyba wiem jaką korespondencję piszę . PRYWATNĄ Więc o czym jest dyskusja . Ja w roku 2006 napisałem swoją---------KONWENCJĘ czyli jak trochę się znasz licencję . Więc po co ta dyskusja . Ja taką licencję zamieściłem i do dzisiaj na stronie Pasko ta LICENCJA istnieje . NO zupełnie Cię nie rozumiem . Jeżeli moja wola jest taka iż uznaję to za prywatny list -----to jest prywatny . A ty swoje . Ja chyba wiem ,iż piszę prywatny list do adwersarza ---a nie publiczną publikację . Zamieść taką licencję -----albo konwencję i \" po ptokach \" Przecież jako światły człowiek wiesz co to jest licencja GPL albo 16 innych . No to po co piszesz takie rzeczy . Jeszcze raz mówię . To jest prywatna korespondencja i nie ma nic do rzeczy iż jest widoczna . Kartki pocztowe też są nieopakowane ---ale jest to prywatna korespondencja . Więc nie rozumiem ---co ty możesz przytoczyć ??????????????????? Co --chcesz mi naukowo wjaśnić --czym jest moja korespondencja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tym az co ją uważam Ja ją napisałem I ja wiem jaka ona jest . To moja wola prywatna i co ma do tego Prawi i przepis . NIe ma na Świecie żadnego przepisu ,który by uznawał inaczej moją korespondencję inaczej --niż ja to uznaję . Chyba w Zimbabwe . Każda cywilizowana Konstytucja uznaje prywatność --I nasza też . A to jest najwyższe prawo i nie ma w Polsce aktu prawnego --który by łamał to prawo . A to , że komuniści od Tuska i ABW chcą prześwietlać moją korespondencję na Poczcie Polskiej . Ja tych ludzi nie wybierałem . Oni mnie nie reprezentują . I kiedyś staną przed Sądem za przestępstwa . Jeżeli popełnili . Mają jak w banku . Tak , że proponuję abyś nie zmieniał przeze mnie przyjętej licencji . Ja tak chcę . I moja korespondencja jest prywatna . Wielkimi literami dałem licencję . No zastanów się Masz jakoweś obiekcje co ja za co uznaję --jak to sam napisałem No wybacz . No tego się po tobie nie spodziewałem !!!!!!!!!!!! |
2008-11-13 (03:07)![]() Data rejestracji: 2007-03-05 Ilość postów: 352 ![]() | wpis nr 162 677 [ CZCIONKA MONOSPACE ] NO tak to było za KOmuny .Nieważne co myślał obywatel Urząd państwowy lepiej wiedział . Nie obronisz tej tezy .Przynajmniej prawnie . Ja piszę prywatnie . Czy jest to dowiedzione???? Tak ,bo ja tak uważam . A co uważa władza państwowa --mam to gdześ . To mi zapewnia KONSTYTUCJA |
2008-11-13 (03:23)![]() Data rejestracji: 2007-03-05 Ilość postów: 352 ![]() | wpis nr 162 678 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No niestety Karamba Ale w reszcie wpisu masz zupełną rację . Zaczym ja napisałem pierwszy wpis na tym Forum zdawałem sobie doskonale sprawę iż większość kulkujacych --to zwykli narkomani totkowi i uzależnieni hazardziści . Wprawdzie polski język jest śmieszny -bo hazardzista to człowiek ,który ryzykuje i nie ma żadnego pejoratywnego znaczenia tego słowa . Powinno być uzależnieni hazardziści --bo w samym hazardzie nie ma nic złego . Człowiek sie żeni i tez ma hazard bo u nas w mieście jest wielu kloszardów z wyboru . Bo mu kobieta dop.... Oczywiście jest także odwrotnie i to dokładnie w takiej samej proporcji . Nie jestem szowinistą . To dotyczy obu płci Polska język --to piękana język ............... Piłka do metalu . Ja potrzebowałem znaleźć podobnych do mnie ludzi -------i znalazłem i to wielu . Przynajmniej jakieś 20 osób . Nikt z tych osób nie napisał ani słowa na Forum u Pasko . I nie napisze . Nikt nie lubi uzależnionych . A tutaj jest wielu . Pewnie nie wszyscy . I dlatego każdy \" myślacy inaczej \" poza kulkami i \" ustawianą maszną \" będzie wycięty . Taka ciemnota jest w Polsce . Nie na darmo Polska została trzecim idiotą Świata . To większe osiągnięcie i Curie Skłodowska . To była tylko zaparta \"laska \" I wcale nie Polon był jej największym osiągnięciem . Daj sobie spokój Daj sobie luz |
2008-11-13 (03:38)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 162 679 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz2- musze Tobie przyznac kolejny raz racje. To prawda w sprawie regulaminu Ty i wielu innych juz wczesniej pisalo, ja tez w szczegolnosci po najwiekszej akcji wulgaryzmow jaka byla kiedys przy moim wspoludziale na tym Forum . I prawda tez jest to ze na poczatku pisalo wiele osob z roznych \"stajni\" i gdyby wtedy Admin byl na wysokosci zadania bylo by pewnie inaczej dla wielu czytelnikow i piszacych. A tak to ma, to co ma i kto wie co bedzie z tego mial. Po przeczytaniu jego ostatniego wpisu nie mam zadnych watpliwosci co do tego co dalej bedzie. Niech sobie to \"Czytelnicy \" przeczytaja. I masz racje Mariusz dzialalnosc, wplyw i spostoszenie jakie zrobily niektore osoby wybitnie widac na Forum. Mariusz - skoro Ty tak uwazasz i jestes o tym przekonany to bardzo dobrze. Szanuje to. I nie mam zamiaru sie upierac i isc w tz \"zaparte\", Bo i po co ? Nie widzie celu i sensu. Twoja privat korospondencja jest jak najbardziej prywatna i nikt jej nie powinien naruszac. Calkowicie sie z Toba zgadzam. W 100%. Popieram. I z tego co wiem prawo to szanuje poki co . A jak bedzie dalej to zobaczymy. mam nadzieje ze to sie nie zmieni. Mimo ze tu i tam slychac niepokojace odglosy. W sprawie o ktorej ja pisze byc moze cos przeoczylem i zle zinterpretowalem. Ale moze najlepiej bedzie jak wlasciwy do tego organ sie wypowie. pozdrawiam Cie jeszcze raz i zycze dobrej nocy , dnia. Karamba ______________ \"Fobia1\"- przeczytalem i w niektorych sprawach sie z Toba zgadzam w innych nie. Ale nie ma to wplywu na tamat i sytuacje. Byc moze \"Czytelnicy\" sie wypowiedza bo to do nich jest skierowane. Dlatego mam pytanie zalezy Tobie na tym Forum na tej stronie, czy jest to Tobie obojetne ? Chcesz zeby mozna bylo tu sie wypowiadac bez narazania sie na obrazy i wyzwiska , czy wolisz zeby od czasu do czasu mozna bylo poczytac bluzgi ? Karamba |
2008-11-13 (03:48)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 162 680 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz2- Na spokoj i luz wrzucilem sobie w stosunku do PL i tego forum juz dawno. I to w duzej mierze zawdzieczam Tobie. Bo szybko sie okazalo ze To co kiedys mi mowiles w privat rozmowie okazalo sie w 100% prawda. I dzieki Tobie pewnie sie ustrzeglem paru pomylek w stosunku co do niektorych osob. Karamba |
2008-11-13 (06:51)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 162 691 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...do M2 i innych M (zawsze wiedzialem ze masz rozdwojenie jazni... \"...A ja jaki i inni wyrośliśmy już z zaczepek Jasze. ...\" ![]() ![]() ![]() ...a od ice\'ka to sie odpie...wiem ze cie kole jak ciern ale nie musisz sie o tym wszedzie skarzyc i wszystkim...jaki ty biedny jestes...ojojoj...a raczej wy ![]() ps. sorki Januszu ale ja nigdzie o nim nie pisze i sie go nie czepiam...a on w kazdym temacie sobie nie odpusci...jak pies wsciekly...jakis...czy nie wiem pzdr.nara:) |
2008-11-13 (06:53)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 162 692 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...szczeka i szczeka...tylko do uspienia sie nadaje chyba..nie ma innej rady ![]() pzdr.nara:) |
2008-11-13 (09:13)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 162 703 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"shiks\" napisał: \"edi8 bardzo madra decyzja tylko jedno mnie dzi choc nie doknca po probujesz odejsc z klasa chciales pojedynkowac sie na typy a tu mowisz o braku czasu ? jednak nie bede tego dociekla zycze ci wszelkiej pomyslnosci oraz zycze abys popracowal troche nad swym charakterem,nikt nie jest bez skazy\" Aby nie pozostawić tego wpisu bez odpowiedzi , to przypominam ci , iż mój pojedynek na zysk netto z \"kogucikiem19\" miał trwać MAXIMUM 1 miesiąc , bo do utraty płynności finansowej przez jednego z uczestników , a nie mieć charakteru pernamentnego... Mógłby zatem równie dobrze trwać jedynie 1 dzień! ![]() Pozdrawiam edi8 |
2008-11-13 (11:58)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 162 722 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz, znalazleś tych 20 osób jak napisałes i snuliście kolejne teorie ...... mnie interesuje czy te wasz pomysły jakos przełożyły sie na zyski????? szczerze mowiac to posprawdzałem kilka z nich to co opisywałeś w sposobach myslenia, exelu , sieciach neuronowych -granie ostatnimi niewypadnietymi piątkami -różne rodz kodowania -ślimaki -dodawanie i odejmowanie i śrenie z liczb losowych i wiele innych -podział przestrzeni, allternatywy -marite też mam uruchomiona i troszke ulepszyłem ale moim zdaniem to poprostu KISZKA te wszystki twoje pomysły i równoznaczne z typowaniem chybił trafił czy pierwszym lepszym programikiem do lotto chyba wiele osób sie zgodzi z tym co napisałam |
2008-11-13 (12:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 162 727 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karambo, pytałeś - odpowiadam. Lubię to forum, bo przeważnie wypowiadają się tu przeciętni, sympatyczni ludzie. Wszelkie skrajności mnie rażą, zarówno zarozumiali i nadęci pseudoaukowcy \"pod krawatem\", jak i ci którym sprawia przyjemność dokopywanie innym. Jednych i drugich jest niewielu. Najczęściej się wykruszają, gdy brak reakcji na ich wulgarne lub przemądrzałe posty. Fakt, czasem powracają na dzień lub kilka dni, bo znowu dać znać światu, że istnieją. Stawiam między nimi znak równości, bowiem już na tym forum okazało się, że ten\"pod krawatem\" potrafi szybko przemienić się w tego \"z rynsztoka\". Tym przeciętnym takie przeskoki z jednej skrajności w drugą nie grożą. Są ponad nimi i powinni mieć gdzieś jednych i drugich (ich wypowiedzi). To najlepsza metoda na pozbycie się smrodu. Wprawdzie nie pytana, jednak odniosę się do szkalowania Polaków. Drodzy krytykanci, żyję w kraju, który jest moją Ojczyzną. W żadnym inym społeczeństwie nie potrafiłabym się odnaleźć. Inna, obca mi mentalnosć, inne tradycje, inna \"kultura\". Nie wychwalajcie tej obecj kultury. Sztywni Anglicy po przyjeździe do nas zamieniają się w bydło. Jesteśmy wartościowym narodem. Wiele wnieśliśmy w kulturę i naukę tego świata. To nie Polacy przypisywali sobie cudze osiągnięcia, to inne narody okradały nas z tych wartości, czego dowodzą fakty historyczne. Nie piszcie, że Polacy są zaściankowi, zacofani, nie potrafią się zachować w innych krajach. To nieprawda. Mój syn przebywa w Londynie czwarty miesiąc - niewiele, ale wystarczy, by dostrzegł pewne fakty. To nie Polacy zachowują się jak bydło w środkach komunikacji miejskiej, czy na ulicach. Syn nie widział nigdzie pijanego Polaka, natomiast widział panoszące się hamstwo ze strony innych narodów i jakikolwiek brak reakcji ze strony Anglików na takie zachowanie. Czy wiecie, że na Wyspach wprowadzono osobne prawo dla wyznawców islamu? To żadna tajemnica. To prawo jest barbarzyńskie. Wyznawca islamu może mieć kilka żon, może zabić żonę za \"przewinienie. Nic mu w Anglii za to nie zrobią. To paranoja. Każdy cywilizowany kraj ma jednen kodeks obowiązujący także emigratów. Ale nie Anglicy. Czy to świadczy o ich tolerancji? Ja nazwałabym to raczej głupotą, zacofaniem, podporządkowaniem się innym nacjom, które w ten sposób zaczynają okupację drugiego kraju. Mam nadzieję, że Polska nie weźmie przykładu z cywilizowanego Zachodu. No, chyba że jakiś mądry inaczej, któremu imponuje Zachód, dorwie się do władzy. Tragedia. 1 listopada oglądałam program w TVP nadawany z Paryża, a konkretnie z miejsca pochówku Chopina. Pewna starsza Francuska zaczepiona przez ekipę telewizyjną przy grobie naszego wielkiego kompozytora z wielkim przejęciem opowiadała o Fryderyku Chopinie jako o wielkim Polaku. Znała wiele faktów z Jego życia, wiedziała, że serce Chopina jest pochowane w Polsce. Mówiła, że chociaż Francuzi nie lubią patosu, to jednak grób Chopina jest najczęściej odwiedzanym grobem w Paryżu, zawsze są na nim świeże kwiaty, zawsze pala się znicze. Zanuciła nawet Marsz Żałobny Chopina, jednocześnie trafnie interpretując nastrój tej muzyki, podkresliła moment krzyku rozpaczy w melodii, a także dłuższe partie powagi, smutku, tęsknoty. Takich przykładów mogłabym podać wiele. Dlaczego więc Polacy czują się zacofani? Dlaczego piszecie o braku kultury w naszym narodzie? To nieprawda! To Wy, przemądrzali sztywniacy robicie nam w świecie złą renomę. I nie tylko na świecie. Nawet tutaj, na tej stronie, chcecie wybic się ponad wszystkich. Macie kompleksy? Ja ich nie mam. Moja Ojczyzna rozszarpywana przez \"cywilizowane narody\", które chciały wymazać Ją z mapy świata - nie dała się. Przetrwała Ponad 120 lat niewoli, ale nie utraciła swego języka i swej kultury. To wszystko dzięki ludziom, którzy z pokolenia na pkolenie wpajali swym dzieciom kim są i kim powinni pozostać. Czy tacy naburmuszeni krytykanci są do tego zdolni? Nie, oni swoje dzieci uczą pogardy dla Ojczyzny - czego przykładem są powyższe posty Panów K i M2. Ta strona i tak przetrwa, bądźcie pewni. |
2008-11-13 (13:13)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 162 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] List od \"Czytelnicy\" Administratorze - co my tu widzimy ? Zalozyles temat w celu oczyszczenia. A co sie okazalo? Wszycy mieli wrazenie ze chcesz zbanowac \"edi8\" za jego wpisy obrazajace innych uczestnikow Forum. A w ostatnim czasie szczegolnie \"kogucik19\". Okazalo sie ze \"edi8\" to Twoj kolega ktory , ktory za Twoja akceptacja doprowadzal \"kogucika19\" do lamania tz. Netykiety. To w ten sposob moim zdaniem chciales sprowokowac kolejna dyskusje i doprowadzic do tego zeby usunac \"Kogucika19\", a nie \"edi8\". Przy czym oczywiscie chciales miec kolejny sensacyjny temat ktory by zwiekszyl ogladalnosc Twojej strony. Teraz rozumiem ze to sam \"edi8\" nawet napisal Regulamin na Twoja strone. Myle sie ? Jesli tak to sprostuj. Administratorze to co Ty robisz przy udziale \"edi8\" i paru innych osob to jest zwykla prowokacja i manipulowanie innymi czytelnikami tej strony w celu osiagania prywatnych korzysci. Wczoraj zbanowales \"Czytelnikow\" za to ze propaguje metody scywilizowane czyli droge prawna roztrzygania sporow i nieprzestrzegania prawa. W zyciu nikt mnie nie zbanowal na zadnym Forum i po raz pierwszy sie to stalo i to za cos takiego. To dokladnie przedstawia postawe Administratora i jego intencje. Ale nie zbanowales \"edie8\" za ten caly okres i ta cala prowokacje w stosunku do \"Kogucika19\". Twoja wiarygodnosc, uczciwosc osiagnela w tym momencie punkt zerowy. \"Kogucik19\" teraz ma bardzo duze mozliwosci. Moze np. skorzystac z tego i dac odpowiedniej osobie prawnej pelnomocnictwo, przy czym sam nie bedzie musial nic robic i nic go to nie bedzie kosztowalo. Wrecz odwrotnie moze sie liczyc z odszkodowaniem. I nie bylo by to dziwne gdyby sie na to zdecydowal i w procesie cywilnym rządał zadosc uczynienia za krzywdy, utrate np. zdrowia , itd. ktora mu wyrzadziles Administratorze w wspoludziale z \"edi8\". Takich osob jak \"kogucik19\" jest wiecej i Ty wiesz kto to jest. Nie wspomne o tych co po prostu odrazu sie wycofali i zaatakowani ze strachu przestali pisac. Takie osoby wiadomo z czego moga skorzystac. Pisalem juz o tym w porzednim liscie. Ciesz sie ze ten Mobbing w stosunku do \"kogucika19\" nie skonczyl sie tym ze np. wyladowal w szpitalu, a kto wie moze i tak sie stalo. Albo co by bylo gdyby bylo gorzej. Mielibyscie Administratorze i \"edi8\" czlowieka na sumieniu. Z tak prymitywnych pobudek sprawia Wam satysfakcje znecanie sie nad innymi ktorzy pasjonuja sie grami losowymi. Uprawiacie tu dzialalnosc karygodna i kompletnie nieodpowiedzialna. podpisano: \"Czytelnicy\" ps. Administratorze moze Cie stac na to zebys ujawnil pod jakimi i pod iloma nick-ami ukrawaja sie np. \"edi8\" i pare innych osob ktore tu czesto wzniecaja klutnie , obrazaja innych , itd. _________________________________________________ \"icemario\" - chcesz zabic Mariusza ? Grozisz mu ze do uspienia sie nadaje ? Proponuje zebys sie sam tu zglosil : http://www.rzeszow.po.gov.pl/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=75 Moze bedziesz mogl liczyc na okolicznosci lagadzace. _________________________________________________ Od \"Karamba\" \"zawiedziony Mariusza pomyslami\" - Nikt Ci nie broni krytykowac pomyslow Mariusza tylko pisz w odpowiednim temacie np. \" Sposoby myslenia w grach losowych\" Tutaj jest inny temat i Twoja wypowiedz ma zupelnie inny wydzwiek. Ja od siebie moge dodac ze Ty poprostu niezrozumiales tego co Mariusz pisze i w jakim celu. A to jest bardzo proste i nieskomplikowane. Mariusz o tym wiele razy pisal. Trzeba czytac chyba troche uwazniej to nie bedzie sie zawiedzionym. A wrecz odwrotnie. pozdrawiam serdecznie Karamba |
2008-11-13 (14:11)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4416 ADMIN ![]() | wpis nr 162 740 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj mylisz się i to bardzo ![]() Regulamin stworzyłam sam - modyfikując nieco netykietę forum.gazeta.pl, która mi się spodobała. Co do edi8 to mam taki ogrom emaili, że nie kojarzę faktów. Wyszukałem sobie archiwum emaili w których był \"edi8\" i znalazło się kilka z ostatnich miesięcy. To, że edi8 jest moim kolegą jest o wiele dalej powiedziane niż to, że Ty jesteś moim kolegą. Nie prowadzę żadnej prywatnej korespondencji z edi8. Tzn. nie odbiega ona od korespondencji z setkami innych osób. Pozdrawiam |
2008-11-13 (14:32)![]() Data rejestracji: 2007-03-05 Ilość postów: 352 ![]() | wpis nr 162 749 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janusz W temacie bez kaszany jest łamana netykieta , którą sam ułożyłeś . Toż to czysta prywatna pogawędka . Po co? Co to ma do totka ? Rozumiem ,iż od razu zareagujesz . Jak nie to nie zawracaj głowy regulaminami Bo jeszcze mniej poważne jak go nie było. |
2008-11-13 (14:48)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4416 ADMIN ![]() | wpis nr 162 753 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=690&page=1 Zobacz pierwszy wpis w temacie. Od początku widać czego temat dotyczy. Generalnie to w tym momencie być może łamię regulamin nie ignorując trolla.... |
2008-11-13 (14:53)![]() Data rejestracji: 2008-11-04 Ilość postów: 300 ![]() | wpis nr 162 756 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pasko. Zerknij na mini-chat. ![]() |
2008-11-13 (14:54)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 162 757 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"fobia1\" - na calym swiecie Polonia i w calej Polsce wiekszosc sie zgadza ze stwierdzeniem ze Polacy jak sa w klopocie to potrafia sie zjednoczyc , walczyc i byc wzorem dla innych narodowosci. Jak juz to wywalcza to sie sami wykanczaja przez klutnie , obelgi, antagonizmy, itd. Czy nie jest tak np. teraz w Polsce ? Polak Polakowi teraz , na codzien szkodzi, na arenie swiata i to miedzy innymi w Twoim imieniu. Nie przeszkadza Tobie to ? Mi przeszkadza i sie wstydze nie raz za Polske. I takich osob za granica jest bardzo wielu. I ile razy juz tak bylo w histori ze Polska sama sie oslabila i potem sie do niej dobrali ? Nie ma sie co dziwic ze inne narody , panstwa wykorzystuja te Polska ceche narodowa dla swych korzysci. \"fobia1\" jestes wielka patriotka i to super , ale musisz moim zdaniem oddzielic emocje , od faktow i od tego co naprawde jest. Chwal to co jest piekne w Polsce i te cechy ktore Nas odrozniaja od innych , ale nie zapominaj o tych zlych ktore nalezy pietnowac i wskazywac tylko po to zeby Polska po raz kolejny nie znalazla sie jak Ty to juz kiedys napisalas z reka w nocniku. Nie mozna sobie przeslonic oczu i widziec tylko to co chce sie widzec i to co jest piekne. Czasem warto popatrzec oczyma innych osob i widzec to co jest zle i trzeba zmieniac. Wyglada ze malo wiesz jak jest np. z Polonia na swiecie w niektorych krajach. Sa kraje w ktorych sie mowi ze Polak chetniej zwroci sie o pomoc do obcokrajowca niz do Polaka. Bo ten to mu na 100% zamiast pomoc to zaszkodz z zawisci, zazdrosci i innych niskich pobudek. To sa cechy Polakow kiedy ojczyzna nie wzywa. Ale i inne narody je maja, ale wierz mi ze nie w takim stopniu. Czyz nie jest tak tez w czasach pokoju w Polsce ? Dlaczego tylu ludzi wyjezdza i wyjechalo z Polski ? Odpowiem Ci : Bo w Polsce Polak Polakowi nie pomogl tylko wrecz zaszkodzil. Oczywiscie to nie sa uogulnienia , bo sa i jest duzo wyjatkow , na szczescie. Ale w swiat idzie taka informacja i odbija sie echem czy tego chcesz, czy nie. \"fobia1\" no to super ze zalezy Tobie na tej stonie i Forum. Wpajaj wiec tu Administratorowi , \"edi8\" , \"icemario\" i innym szacunek do drugiego czlowieka, bron tych ktorzy sa w nieuczciwy sposob napadani przez w/w osoby. Wpajaj dzieciom od najmolodszych lat poszanowanie prawa , kulture , polski jezyk, historie,itd. Przestrzegaj wszytskich o polskich zlych nawykach tz. jak jest pokoj to sie sami wykanczamy, jak jest ojczyzna w potrzebie to sie jednoczymy. To drugie jest OK i tak ma byc. Ale jak juz pisalem dzieki temu pierwszemu to spotyka Polske ciagle przelew krwi. Badz bestronna i sprawiedliwa w swych ocenach. Jak ogladam czasem W Polskiej TV dyskusje i poziom jaki jest reprezentowany to sie plakac che. To samo masz tu na Forum i na stronie i wielu innych stronach. Niedziw sie tym ludziom ze sie wsydza Polski. Maja za co !!! Z Polski ludzie na swiecie sie smieja i ciesza sie ze sie sami od wewnatrz rozwalamy !!! A Ty jakby nie bylo patriotka Polska bez rozwagi i zrozumienia wyciagasz pochopne wnioski z krytyki mojej dotyczacej Poskich charakterow, ksenofobi i twierdzisz ze ucze swoje dzieci pogardy do ojczyzny. Mnie nie jestes w stanie zprowokowac zebym Ci oddal i tez Cie obrazal. Ty dobrze wiesz ze jak mnie obrazisz i tak sie poczuje to droga prawna bede dochodzil swoich racji. Bo tak mnie wychowano i samosadow nie robie i nie bede robil i innych blotem nie bede rzucal . Ale wytkne kazdemu kto postepuje niezgodnie z prawem i w razacy sposob je lamie. Ja nie musze sie Tobie chwalic co ja zrobilem dla Polski, ale wiem ze zrobilem wiecej, duzo wiecej niz cala Twoja rodzina razem wzieta od pokolenia ktore jestes w stanie pamietac. I do dzisiaj to robie i nawet nie wiesz o tym ze na codzien z tego korzystasz. Skieruj lepiej swoja energie , czas na inne sprawy. Np. na to co tu robi Administrator i jego koledzy. Nie czujesz sie zmanipulowana, wciagnieta w dyskusje w ktorej dobrze juz w glebi serca wiesz ze racja, prawda i uczciwosc nie lezy po stronie Administratora ? No jak tego nie widzisz to juz nie moja wina. W takim razie popieraj takie czyny i zachowania np. Administratora i jego kolegow , bron go jak tylko mozesz. I sie nie dziw ze potem z Polski i Polakow ludzie sie na swiecie smieja i na koncu taka sytuacje wykorzystuja. Rob tak dalej to ostatnia zgasisz siwiatlo. Klocie sie i wyzywajcie dalej , manipulujcie, niech kazdy bedzie wrogiem kazdego, niech winni beda chodzili na wolnosci, niewinnych oskarzajcie o czyny ktorych nie popelnili. Niech \"icemario\" usypia-morduje tych ktorzy maja inne zdanie. To jest To czego chcesz \"fobia1\" ? Wiec ich bron zaciekle tak jak potrafisz. Albo napisz do Administratora o to zeby dal bana \"icemario\" za szerzenie nienawisci , braku tolerancjii, grozenie drugiej osobie smiercia. I Ty sie dziwisz ze sa osoby ktore na Administratora skadaja doniesienie, zawiadomienie w Prokuraturze ? To te osoby sa wlasnie wiekszymi partiotami niz Ty. Bo im zalezy na Polsce i cos robia w tym kierunku zgodnie z prawem zeby bylo inaczej nawet na takim malym poletku jak ta strona i to Forum. No to pokaz mi teraz jaka patriotka jestes jak kochasz Polske , jak Ci na niej zalezy. I co bedziesz to tolerowala, nie zwracala uwagi , bagatelizowala, itd ? To jest wyjscie ? Moze przyjmiesz to co do Ciebie pisze jako atak. To nie jest zaden atak to jest poprostu jasno postawiona sprawa. I sama powinnas to ocenic i podjac decyzje. Mi nie zalezy na atakowaniu nikogo i wytykaniu mu jego wad. Jesli juz to sie ciesze jak przy mojej pomocy ktos sam oczy otworzy i zacznie widzec to co jest juz dla wielu powszednim chlebem i kompletna znieczulica. pozdrawiam Karamba ps. Pasko przyjmuje do wiadomosci ze sam napisales regulamin , oraz Twoje oswiadczenie w sprawie kolegi \"edi8\". Nie ma to i tak znaczenia. Ciesz mnie jedynie to ze sam sie za Regulamin wzieles, a nie podsunela go Tobie osoba ktora go nagminie lamala przy Twojej akceptacji. Mam nadzieje ze stworzysz koncowa wersje ktora bedzie Tobie odpowiadala i profilowi jaki chesz miec na swojej stronie. Tak zebys mial jak najmniej roboty i zeby byly szanowane prawa innych osob. No i zeby nie bylo np. takich wpisow jakie Mariusz2\" zrobil. Bo to tez przesada. Dlatego sadze ze musisz skorygowac ten na szybko stworzony regulamin. |
2008-11-13 (15:15)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 162 761 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maksiu78- no teraz to beda tacy z forum tchurze ktorzy beda chcieli udowodnic Administratorowi ze Regulamin i banowanie jest nie potrzebne i nie daje rezultatow. Beda pewnie latac do kawiarenek netowych i pisac. Niech lataja. Administrator niech zbiera IP jak nie wie co z tym zrobic to ja mu podpowiem. Wczesniej czy pozniej i tak wpadna. Ze tez sa tacy nieoswieceni i nie wiedza ze kawiarenki sa pod wieksza kontrola niz privat komputery. Karamba |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 ... 9 10 Wyślij wiadomość do admina |