Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 11 12 13 ... 148 149 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Edi8 - ROZPISY , METODY I STRATEGIE GRY kontynuacja (moderator tematu: edi8) |
2008-11-06 (20:43)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 161 331 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam i przedstawiam moje kolejne spostrzeżenie. Dotyczy ono tym razem EXL i w październiku pozwoliło wytypować 7 razy w 12 losowaniach liczbę jako typ-prognozę na następne losowanie. Dobór tego typu następuje poprzez wyciągnięcie pierwiastka z sumy 2 pierwszych liczb sortowanych ( ułożonych rosnąco ) w poprzednim losowaniu. I tak typ na 04.10 powstał z sumy (9+16)=25 z losowania w dniu 1.10 i po wyciągnięciu pierwiastka V25=5 dał typ na 04.10 jako 5. Wyciągając pierwiastek , nie bierzemy pod uwagę wartości po przecinku , czyli dziesiętnych i setnych. WYNIKI : 04.10 V(9+16)=05 WESZŁO 11.10 V(8+16)=04 WESZŁO 14.10 V(04+23)=05 WESZŁO 16.10 V(04+05)=03 WESZŁO 21.10 V(06+11)=04 WESZŁO 25.10 V(10+22)=05 WESZŁO 28.10 V(05+13)=04 WESZŁO Pozdrawiam. edi8 |
2008-11-07 (00:39)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 369 [ CZCIONKA MONOSPACE ] EDI >> w tym momencie JA uważam , że jesteś na tyle mądry że >>> to co piszesz zakrawa> (jest moim zdaniem) < i tu przemilcze ......... Naprawdę masz TUPED Jesteś prze..... wiez co . |
2008-11-07 (00:42)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 370 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak za 2 tygodnie podaj skuteczność metod z pażdziernika i nie chcę źle prorokować , ale średia z nich w listopadzie = 25% A czemu teraz zaczynasz z nowymi? Bo teraz now będą na tapecie ( a stare polegną i to jest normalne ) EDI |
2008-11-07 (00:44)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 371 [ CZCIONKA MONOSPACE ] NIE PRZEGINAJ PAŁY , BO WIDZE ŻE PISZESZ GŁUPOTY NA KRÓRE CZEKAJĄ NAIWNI a tych jest nie mało na tym forum, czyżbyś miał akcje u jakiegoś BUKA??? |
2008-11-07 (00:50)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 372 [ CZCIONKA MONOSPACE ] EDI >> jeżeli nadal będziesz manipulował a nie przedstawiał obiektywnych faktów , TO BĘDĘ PRZECIWKO TOBIE A Jak zauważyłeś (albo nie) do tej pory byłem (starałem się ) bezstronny. |
2008-11-07 (01:01)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 373 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czyli , by jasno przedstawić sprawę , uważam , że w tym momencie EDI zaczyna jawnie manipulować Faktami i przytacza metody doboru >>po fakcie . Jest to tak proste jak wprost wskazanie na konkretne liczby (również po fakcie). EDI jak masz zamiar dalej na tym koniu jechać to \"HAŃBA\" i chyba nic więcej nie muszę . I proszę o krótki zwięzłu komentarz .(Ja napisałem 4-5 linijek) |
2008-11-07 (09:30)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 161 384 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Adams\" napisał: \"Czyli , by jasno przedstawić sprawę , uważam , że w tym momencie EDI zaczyna jawnie manipulować Faktami i przytacza metody doboru >>po fakcie . Jest to tak proste jak wprost wskazanie na konkretne liczby (również po fakcie). EDI jak masz zamiar dalej na tym koniu jechać to \"HAŃBA\" i chyba nic więcej nie muszę . I proszę o krótki zwięzłu komentarz .(Ja napisałem 4-5 linijek) \". ................................................................................................................... Otóż \"adams\" ty napisałeś nie \"4-5 linijek\" a 5 wpisów w przeciągu niewielu minut - a każdy z nich wskazuje mi , że byłeś w stanie wskazującym - bo ten , tam obecny w tych 5 wpisach bełkot alogiczny na to wskazuje! Człowieku, wypisujesz po nocy jakieś totalne bzdury i jak dziś to co tam powypisywałeś sobie po raz pierwszy przeczytasz ( bo dotąd tylko pisałeś) to sam się zawstydzisz tym , jakie ślady swojej aktywności pozostawiłeś... Od samego początku mojej na tym forum aktywności piszę - w sposób jasny , bezpośredni i dla nawet średnio inteligentnych zrozumiały - że zamieszczam tu swoje obserwacje i spostrzeżenia dotyczące możliwych metod doboru typów , a które to okazywały się skuteczne na analizowanych przeze mnie wynikach losowań. Za każdym też razem podaję dla zrozumienia w/w informacji PRZYKŁADY zarówno opisanej metody doboru typu i jej tę sygnalizowaną skuteczność. Czyli , aby nie było wątpliwości skąd bierze się ta moja informacja - podaję REZULTATY moich spostrzeżeń w oparciu o konkretne co do daty wyniki. Tak samo- w zgodzie z powyżej opisaną metodologią - zrobiłem i wczoraj , gdy natychmiast po dostrzeżeniu pewnej październikowej zależności w analizowanych wynikach EXL , tu ją podałem. Więc o jakiej to mojej \"manipulacji i hańbie\" Ty \"adams\" tu bzdurzysz??? Używając pojęcia zaczerpniętego z Twojego obszaru lingwistycznego , to Ty się tymi wczorajszymi nocnymi wpisami tu \"ZHAŃBIŁEŚ\"!!! Każda ze wskazanych przeze mnie możliwych metod doboru typu podawana jest natychmiast po jej spostrzeżeniu - czyli ma swój początek w dacie jej tu opublikowania , w zakresie w jakim ją opisuję CZYLI SWOJĄ NA TĘ DATĘ SKUTECZNOŚĆ W ANALIZOWANYM , CZYLI MINIONYM JAKIMŚ OKRESIE. Dopiero po tej dacie można - o co usilnie zawsze proszę - badać i obserwować DALSZE zachowywanie się danej metody w następnych okresach. Apeluję wiec do Ciebie \"adams\" o WIĘCEJ ( szeroko rozumianej ) TRZEŹWOŚCI w tym co tu piszesz...lub jeśli już na tę trzeźwość myśli Cię nie stać to nie pisz może , bo wtedy kolejnej SWOJEJ HAŃBY tu asan unikniesz... P.s: zablokowanie mi kilka dni temu przez Admina możliwości dokonywania wpisów na mini czacie , sprawiło iż nie mogłem wtedy wyprowadzić Cię z błędu , jakiego się dopuściłeś w czasie dyskusji ze mną ( Z Nikitą Chruszczowem w tle ).Robię to teraz , bo błąd jest istotny: a/ inwazja w Zatoce Świń miała miejsce w kwietniu 1961 roku b/ kryzys kubański miał miejsce w październiku 1962 roku Więc nie wrzucaj do wspólnego worka tych z gruntu odmiennych wydarzeń historycznych , bo o sowieckie wyrzutnie rakiet atomowych na Kubie chodziło w pażdzierniku 1962 roku, czyli w tym drugim wydarzeniu. Pzdr. edi8 |
2008-11-07 (13:55)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 415 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiem że z Tobą utarczka słowna jest trudna , Ty zawsze masz dwa słowa więcej do powiedzenia. Chyba muszę pisać w południe ![]() Na forum jest dużo albo młodych ludzi , albo niedoświadczonych , a Ty podajesz swe informacje w taki sposób , że można je odebrać jako rewelacyjne. Rewelacyjne metody (sposoby). A tak nie jest. Pasko podał w innym temacie : \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" MultiPairs - Analiza nr 13 - Szukanie najlepszej metody typowania liczb Tutaj zawsze się coś znajdzie.... nawet 100%. Np. Grając w ostatnich 8 losowaniach (4192-4199) w następujący sposób: Wybieramy liczbę, która w ostatnich 75 losowaniach była na 43 pozycji pod względem ilości wystąpień... zawsze mielibyśmy 1/1. Dzisiaj byłaby tą liczbą 69 Dla 7 ostatnich losowań są 3 podobne metody, które codziennie dawały 1/1. Oczywiście możnaby je połączyć w całość i mieć codziennie np. 3/3 przez ostatnie 7 losowań i tak faktycznie jest. Problem, że wciąż mówimy tutaj o przeszłości. Pozdrawiam \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" Tylko właśnie rozmawiamy o PRZESZŁOŚCI. |
2008-11-07 (14:02)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 416 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czyli według mnie naganne jest , że stwarzasz iluzje . Ludzie odbierają że te metody będą działać nadal a Ty też tak to przedstawiasz. Ja mówię że dotychczasowa wysoka skuteczność za ostatni okres czasu nie przekłada się na przyszłą skuteczność . I jeśli tak nie jest to dlaczego? Jeśli nie jest twoim zamiarem stwarzanie iluzji to napisz wyraźnie że do tej pory taki sposób gry \"przynióśłby\" dobre efekty a co będzie jutro to zobaczymy i nie stawiaj tezy (nieprawdziwej) że nadal będzie dobrze w grze tą (czy inną) metodą. |
2008-11-07 (14:46)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 161 420 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"adams\": Ty najnormalniej w świecie KŁAMIESZ , pisząc o tym , iż ja stawiam jakieś tezy wybiegające w przyszłość. Oto poniżej wklejony dowód tego właśnie Twojego kłamstwa , bo ja wciąż informuję o swoich obserwacjach na przeanalizowanym materiale , czyli na pewnych zależnościach wykrytych przeze mnie w odbytych losowaniach: \"Witam. Udało mi się w październikowych 30-stu losowaniach odszukać taki sposób doboru typu , który dał już 17 trafień.Jest to więc w tym miesiącu skuteczność 56,66%. Metoda ta polega na obliczaniu różnicy pomiędzy wartościami PLUSA , czyli ostatniej wylosowanej liczby ML z 2 ostatnich losowań - a wynik tego odejmowania traktujemy jako prognozę wystąpienia tej liczby w najbliższym losowaniu. CZyli typ na 3.10 powstał z odejmowania PLUSÓW z dni 2.10 i 1.10 , jako ich różnica. Dało to trafienia w dniach: 03.10 ( 68-07 )=61 WESZŁO 04.10 ( 68-66 )=02 WESZŁO 05.10 ( 66-64 )=02 WESZŁO 06.10 ( 64-60 )=04 WESZŁO 07.10 ( 60-19 )=41 WESZŁO 10.10 ( 78-63 )=15 WESZŁO 11.10 ( 70-63 )=07 WESZŁO 12.10 ( 70-60 )=10 WESZŁO 15.10 ( 80-76 )=04 WESZŁO 17.10 ( 16-08 )=08 WESZŁO 20.10 ( 62-18 )=44 WESZŁO 22.10 ( 58-29 )=29 WESZŁO 23.10 ( 70-58 )=12 WESZŁO 26.10 ( 55-01 )=54 WESZŁO 28.10 ( 45-30 )=15 WESZŁO 29.10 ( 45-15 )=30 WESZŁO 30.10 ( 41-15 )=26 WESZŁO Ciekawe , jak będzie to się sprawdzało w następnych miesiącach , ponieważ w 2 poprzednich , które sprawdzałem ( wrzesień i sierpień ) wyniki były nieciekawe... Pozdrawiam. edi8 ....................................................................................................................... Widzisz więc \"adams\" czarno na białym , że Ty po prostu mówisz zwykłą nieprawdę!!! Powiedz tylko słowo , a wkleję Ci wiele innych moich uwag i próśb do graczy o śledzenie i własne obserwacje zachowań wskazanych metod co do ich skuteczności w następnym okresie. Czyli to Ty \"adams\" czegoś nie dostrzegasz ,albo coś na siłę chcesz tu udowodnić , a co dla innych jest zupełnie jasne i czytelne!! Ze mną to Ci się na 100% nie powiedzie - zapewniam i gwarantuję Ci to... Pzdr. edi8 |
2008-11-07 (16:17)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 424 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edi w takim razie przepraszam Cię, ale kilka osób piszących na miniforum (to sądzę dzięki ich entuzjazmowi do tych metod) mogło a raczej uległo złudzeniu , że te metody są rewelacyjne i \"coś\" w tym jest. Podobnie zwracałem uwagę uwagę Kogucikowi by nie zachęcał tak do gry progresją , przedstawiając tylko dobre strony tej metody. Kogucik (co prawda dawno już i obecnie trudno odnaleźć te wpisy w gąszczu wszystkich postów) przestrzegał o tym że można nieźle popłynąć na progresji. Sam jest tego przykładem ( może nie dosłownie ) bo po zarobieniu kilku tysięcy , następnie przegrał te kilka tysięcy na jednej z liczb czy gier (P/NP) i znów odgrywa i wychodzi do przodu. Czyli krąży od - kilka tysięcy do +kilka tysięcy. Kiedyś przytrafi mu się cos gorszego (kwestia czasu) i Ty to wiesz, Ja to wiem, On to wie ale mimo to gra nadal. Dobrze by było by częściej pisał o zagrożeniu , ponieważ jakiś młokos przeczyta pięć postów , zachwyci się i zacznie grać . Pewnie nawet wygra trochę a tu nagle kilka dni przerwy i do kolektory trzeba zanieść ponad tysiąc i co wtedy ??? Podobnie ja nie piszę złośliwie , tylko chcę by inni nie popadli za szybko w zachwyt i nie sądzili że jakaś metoda (czy twojego autorstwa czy kogoś innego |
2008-11-07 (16:21)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 425 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podobnie ja nie piszę złośliwie , tylko chcę by inni nie popadli za szybko w zachwyt i nie sądzili że jakaś metoda (czy twojego autorstwa czy kogoś innego) jest rewelacyjna i nie można przegrać. Nie mam na tyle czasu , by przytaczać (a wiec i szukać po forum ) postów , ale odniosłem wrażenie że zachęcasz ludzi do czegoś niesprawdzonego, jesli jestem w błedzie to przepraszam. Jesteś chyba na tyle inteligentny że to zrozumiesz (co jest intencją mych postów). Pozdrawiam i nie kłamię (przy najmniej niie jest to mym zamiarem), a pewne nieścisłości wynikają z tego że nie czytam od deski do deski forum . |
2008-11-07 (16:52)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 161 431 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"adams\": elementarna uczciwość nakazuje dopełnić staranności w ferowaniu swoich sądów , poprzez sprawdzenie zarzutów PRZED ich opublikowaniem , aby potem POST FACTUM nie musieć przepraszać ... Ty niestety owej staranności nie dochowałeś i wytoczyłeś ciężkie działa , aby w moim kierunku strzelić. Napisałeś mi bowiem m.in.: \"NIE PRZEGINAJ PAŁY , BO WIDZE ŻE PISZESZ GŁUPOTY NA KRÓRE CZEKAJĄ NAIWNI a tych jest nie mało na tym forum, czyżbyś miał akcje u jakiegoś BUKA???\" ( pisownia zgodna z oryginałem , z zachowaniem wszystkich błędów ). ...................................................................................................................... Po takim i kilku innych, do mnie adresowanych Twoich wpisach , moja wiara w Twe dobre chęci już niestety nie istnieje!!! Od teraz ważam Cię wyłącznie za kolejnego forumowego pieniacza... Powtórzę co już kilka razy tu pisałem: zastosowany w polemice zarzut jest jak bumerang - dobrze użyty dosięga zamierzonego celu , ale zarzut niewłaściwy , czyli nierzetelny, wraca niczym źle rzucony bumerang i rozbija pusty łeb nim rzucającego. Swój ból głowy zawdzięczaj zatem teraz sobie.... |
2008-11-07 (22:56)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 161 522 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziś , już po raz 3. w listopadzie , miało miejsce trafienie typu wygenerowanego poprzez obliczenie różnicy wartości PLUSA z 2 ostatnich losowań: (20-9)=11 . Przypomnę , iż w październiku w/w metoda zaskutkowała 17 razy. |
2008-11-07 (23:03)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 523 [ CZCIONKA MONOSPACE ] EDI jak już wspomniałem nie jestem w stanie z Tobą wygrać , bo jestes bardzo elokwentny ( a ja nie) i masz na de mną przewagę. W utarczce słownej (pisanej) nie mam szans z Tobą. Jeśli twoją intencją jest zostać \"gościem popularnym\" , \" gościem mającym rację\" ITP ITD, to ja trochę staje na drodze? Ale nawet jesli tak jest , to mnie nie interesuje . Interesuje mnie bardziej to iż przedstawione przez Ciebie metody (sposoby) są interesujące patrząc w PRZESZŁOŚĆ, i na tej podstawie nie można stanowczo nic powiedzieć co będzie jutro. (patrz post PASKO) Trochę mnie uraziłeś mówiąc że jestem \"pieniaczem\" . Napisałem gdzieś tam wyżej że \"będę przeciwko Tobie\" ale wtedy gdy bedziesz propagował \"nieprawdziwe\" sformułowania (dotyczy to twych metod o skuteczności ... ) . Odbierasz mnie jako wroga , nie wiem dlaczego, (ja potrafiłem napisać słowo \"przepraszam\") i gdy napisałem to słowo , przeszłeś do ataku na mnie . Dlaczego? Z matematyki wynika że takie cuda ( jak są podane przez Ciebie a jeszcze wieksze CUDA są podane przez PASKO >> przytoczony post ) zdarzają się tak samo jak CZARNE SERIE. I odnośnie czarnych serii (mądrze) przestrzegasz Kogucika, a sam też nie widzisz (moje wrażenie że nie widzisz, a może widzisz?) iż takie \"łańcuszki szczęścia\" jakie występują w tym o czym piszesz ( jak i Pasko przytoczył ) są takimi (praktycznie dobrymi czyli \"nieczanymi\" seriami) . I czarne serie i \"nieczarne\' występują . Widzę teraz że nawet Pasko założył temat Ty kontara Kogucik . Tylko po co? Mądrzejszy tam nie napisze. Bo po co ? Po to by się kłócić? I nie wiem ale mam wrażenie , że TY w TYM temacie też szukasz kogoś (mnie) do sporów na inny tle niż sama istota gry. Nie podejmę rękawicy . ![]() |
2008-11-07 (23:14)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 524 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W słowie pisanym trudno (przynajmniej mi> może jestem ograniczony) przedstawić to \"co myślę\" to co \"jest mą intencją\" . Ale to nie znaczy by kogoś atakować (mając większy arsenał ) . Ja pomijam twe uwagi i nie o to chodzi by się kłócić z której strony jajko obierać z skorupki , tylko mam na względzie OSOBY , które niejednokrotnie przeczytają \"dwa posty\" i lecą do kolektóry czy Buka. Ktoś tam na miniforum kiedyś (niedawno) napisał coś takiego: Adams nie naprawisz świaata, No i ma rację . Ale nie chcę go psuć. |
2008-11-07 (23:26)![]() Data rejestracji: 2008-11-04 Ilość postów: 300 ![]() | wpis nr 161 526 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adams. Każdy uczy sie na własnych błedach. Nic na to nie poradzisz! Ale szacunek,ze probujesz (na tej stronie). Tylko,ze jak ktos raz,dwa razy trafił \"systemem\" łatwą kase,to nikt i nic go nie przekona. I dalej bedzie szukał \'samograjow\". Szkoda Twoich nerwow. Tu nic nie zdzialasz. Lepiej dziel sie przemyśleniami na mini czacie. Pozdrawiam! |
2008-11-07 (23:54)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 161 529 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"adams\": Od słowa \"przepraszam\" nie wysycha ubranie , na które wylejesz komuś wiadro wody! Ty zaś uważasz , że wszystko jest ok po tym gdy w wielu wpisach pozbawione podstaw oszczerstwa na mój temat napisałeś , a gdy Ci ich bezpodstawność udowodniłem , to raczyłeś przeprosić.... Oto kolejny dowód na to , że od początku swojej obecności na forum i mini czacie dopełniłem rzetelności w informowaniu innych graczy w zakresie tego czym są prezentowane metody : \"24141. Zaznaczam , iż poprzednio przedstawione obserwacje doboru typów na pewniaki , jest tzw.prognozowaniem wynikowym opartym o to co się daje zauważyć z analizy wylosowanych liczb,czyli już post factum...Czy ten dobór liczb zaowocuje teraz jako prognoza na przyszłe losowania?Czas dopiero pokaże... edi8 2008-07-04 (07:50)\" ...................................................................................................................... Sam więc \"adams\" widzisz , że Twoje podejście było z gruntu nieuczciwe , gdy zarzuciłeś mi w tylu wpisach HAŃBIĄCĄ MANIPULACJĘ FAKTAMI... To Ty ,to właśnie pisząc , się sam zhańbiłeś!!! |
2008-11-08 (00:14)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 530 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edi jesteś mistrzem w PISANIU i idziesz za ciosem wykorzystując jeden fakt. Tym faktem jest to iż JA POTRAFIŁEM PRZEPROSIĆ CIĘ ZA TO ŻE NIE CZYTAM OD DESKI DO DESKI FORUM i dlatego nadal mnie atakujesz. Porozmawiajmy teraz na MOICH ZASADACH OKI? JA czepiam się CIEBIE bo : uważam że PROPAGUJESZ ( i tu możesz się nie zgodzić i możesz mieć rację , bo to jest \" MOJE ODCZUCIE\" systemy gry . Te systemy są \"sprawdzone wstecz\" ( pisałeś o ty tak samo jak Kogucik pisze o progresji). Więć MNIE chodzi O TO byś tak jak kiedyś Kogucik zazanczył ( a ON zaznaczył że miał szczęscię i wyszedł do przodu mimo WTOPY ponad 5000 zł w progresję) Po prostu masz ciekawe pomysły ale one \"ROBIĄ ILUZJĘ\" dla \"napisze naiwnych ale nie tylko\" osób. I czy nie będziesz miał wyrzutów sumienia jeśli CI \"różni i naiwni i nie naiwni\" będąc pewnymi >> mając na względzie wysoką skuteczność<<< przegrają??? Nadal nie rozumie jednego >> dlaczego mnie nadal atakujesz? |
2008-11-08 (00:24)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 161 531 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kogucik jest \"szaleńcem\" |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 11 12 13 ... 148 149 Wyślij wiadomość do admina |