Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Do kogucika19 |
2008-06-26 (23:58) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 143 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, kogucik19 napisal na Chat: \" 23817. Zastanawiam sie kiedy PASKO zareaguje na to chamstwo,bo ze czyta to wiem tylko kiedy jego cierpliwosc sie skonczy. kogucik19 2008-06-26 (20:37)\" kogucik- Pasko nie zaraguje, bo tez nigdy nie reagowal na chamstwo. Innymi slowy jaki Administrator takie Forum, Chat, itd. Administrator po prostu skupia na tym Forum i Chat ludzi ktorzy mu sa bliscy charakterem, inteligencja, itd. Kazdy co ma cos do powiedzenia merytyrocznego, kazdy kto sie cieszy, probuje , lub tez dzieli sie swoja wiedza wczesniej czy pozniej zostanie \"zniszczony\" na tym Forum i przestanie pisac. Stanie sie czytelnikiem tego Forum. Tak bylo i jest od kad czasem mniej , czasem bardziej zagladam na to Forum. Administratorowi nie zalezy na tym co tu sie dzieje. Dla sponsorow jest wazne ile osob zaglada na ta strone. A moim zdaniem wiecej zaglada i czyta, niz zaglada i pisze. Moim zdaniem to nalezy poinformowac sponsorow w jakim \"towarzystwie\" ich reklamy sie znajduja. Jakis czas temu przeprowadzilem akcje z wlasnie paroma osobami ktore slyna z tych \"pikatnych\" wpisow. Zrobilo sie wsztskim nie dobrze. Administrator usunal wszytsko. Do dzisiaj nie wiem czy z powodu tego ze mu bylo nie dobrze , czy bal sie ze sposorow nie bedzie mogl zwerbowac. To byla jak mysle wiekszac sie zorientowala (a jako pierwsza pewna Dama, ktorej juz tu niestety nie wiedac) prowokacja moja w kierunku administratora. Jego reakcja byla bardzo i to bardzo spozniona. Ja mu kiedys (i nie tylko ja) opisalem i wytlumaczylem. Reakcji nie ma i nie sadze zeby byla, czyt/w. Jemu bardzo zalezy na tych paru osobach ktore wykorzystuja mozliwosci tego forum i pod zmienianymi nic ciagle pisza co im sie podoba. W ten sposob juz usunieto sporo osob, ktore chetnie by pisaly, ale wiadomo..... . To jakie Administrator ma podejscie do osob ktore poprostu chca pisac cokolwiek . ale na temat powinien Tobie ten przyklad wystraczyc. Pewna kobieta ktora do dzisiaj udziela sie na tym Forum porownala kolege (ktory juz nie pisze na ty froum) i mnie do Hitlera. Na moja reakcje (droga mailwa) Administrator odpisal cytuje: \"Myślisz, że ja mam czas czytać wszystkie posty i analizować, że słowo hitler odnosi się do tej i do tej osoby i że powinno być usunięte? \" No to czego wymagac od Administratora ? Moim zdaniem mozna sie nie znac na matematyce , na grach , itd. Ale na historii ? Wyszlo na to ze Administrator i ta kobieta nie wiedza kim byl i co zrobi Hitler. Hym.. brak mi slow. Moim zdaniem najciekawsze jest to ze Administrator , nie ma pojecia jakie obowiazki na nim spoczywaja jako adninistratora tego forum i strony www. Lub tez ma jakies intencje , ktorych nie znamy.Ale nie do mnie nalezy wyjasnianie tego. To ze sa osoby ktore obrazaja, ublizaja, cytuja falszywe , lub tez podaja zfalszowane na wlasny uzytek fakty z przeszlosci to jest maly problem. (orginaly sa jakby co ) Bo kazdy kto sie czuje dotkiniety poprostu moze na podstawie KC Art.23; KC Art. 24 , oraz KK Art.212 ; KK Art.216 przekazac sprawe do Sadu. Na tym Forum jest mala lista osob ktore sie \"prosza\" o to zeby ich potraktowac w sposob cywilizowany. Ale to jeden aspekt tej sprawy. Drugi to taki ze Administrator tak samo jak pojedyncze osoby naruszajace w internetowych komentarzach w/w paragrafy, sam tez podlega karze, za umozliwianie publikacji internetowych w ktorych inne osoby naruszaja w/w paragrafy. Tak sie dzieje oczywiscie jesli administrator nie reaguje w zaden sposob na komentarze internetowe naruszajace KC Art.23; KC Art. 24 , oraz KK Art.212 ; KK Art.216. kogucik19 - slowem Administrator zgadza sie z tymi co obrazaja, ublizaja, itd. Czyli nie dosc ze pojedyncze osoby Cie tu prowokuja , obrazaja , to do tego jeszcze poprzez brak reakcji, czyli umozliwianie wpisow niedozwolonych i podlegajachych KK i KC Administrator !!! Czyli tak jak teraz od juz dlugiego czasu na Chat i w pojedynczych przypadkach na Forum juz od bardzo dlugiego czasu, mimo ze Administratorowi kiedys wyjasnilem mysle sprawe dokladnie. Reakcji ze strony Administratora BRAK !! A wiec \"kogucik19\" pozostaje tylko dwie mozliwosci w cywilizowanym swiecie. (chcialo by sie napisac \"cywilizowanej\" Polsce.) Droga prawna, lub tez poprostu musisz odejsc , przestac pisac i ewentualnie stac sie czytalnikiem tak jak mysle 90% osob ktore by chetnie cos tu napisaly, ale czym to sie konczy to sam widzisz. Pare osob i Administrator maja spolke i inne cele niz Ty i wielu innych.. pozdrawiam serdecznie Karamba |
2008-06-27 (01:13) ptak Data rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 143 430 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 23808. Jak ja sie ciesze ze jestem takim obiektem zainteresowania ,co do mojej kasy to gowno cie ona powinna obchodzic pilnuj swojego potfela psycholu i bede cie jeszcze denerwowal bo cwicze pisanie wiec moge pocwiczyc po co pisac pierdoly jak mozna kogos wkurzyc a to moj cel jest teraz powciekajcie sie jeszcze biedaki zaden nie chce sprawdzic szkoda dupki zasrane ,o ograniczonym umysle ale sie ciesze ze was wkurzam to najwiekszy prezent od was dla mnie. kogucik19 2008-06-26 (19:46 |
2008-06-27 (08:51) kogucik19 Data rejestracji: 2006-03-24 00:00:00 Ilość postów: 7712 | wpis nr 143 444 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. KARAMBA artykul ktory napisales jest bardzo pouczajacy i otwiera mi oczy na wiele zagadnien o ktorych nie mialem pojecia, bylem pewny ze odministratorowi zalezy na poprawnej formie korespondecji,niestety jest inaczej.podsuwasz mi 2 rozwiazania i chyba skorzystam przestane pisac a bede tylko czytac, trudno.Dzieki za uswiadomienie mnie i otwarcie oczu na to zagadnienie.Serdecznie pozdrawiam. |
2008-06-27 (08:55) kogucik19 Data rejestracji: 2006-03-24 00:00:00 Ilość postów: 7712 | wpis nr 143 447 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szanowny kolego PTAK i mnie czasem nerwy puszcza, na slowa zasraniec itp.tak zareagowalem, ale tego napisu nie byles zdolny umiescic lub przytoczyc, jaki byl do mnie kierowany szkoda badz sprawiedliwy,a nie wybiorczy.Pozdrawiam |
2008-06-27 (17:05) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 143 492 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czyli Karamba uważa, że strony takie jak onet.pl czy wp.pl nie dbają o czytelników, a administratorzy tych stron są niepoważni? Jeśli ktoś nie wie o co chodzi to proszę sobie poczytać komentarze w jakimkolwiek temacie na tych stronach.... pozdrawiam |
2008-06-27 (17:16) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 143 495 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam \"kogucik19\", oraz wszystkich czytelnikow tego Forum, Wiesz jest tak naprawde jeszcze trzecie wyjscie o ktorym nie napisalem. Jest to mozliwosc calkowitej ignorancji na prowokacyjne wpisy , obrazanie , itd. Jak sam zauwazyles jest to trudne i wymaga zdyscyplinowania i mocnego charakteru. Ale czy tak powinno byc ? I kazdy powinien miec takie cechy zeby pisac na Forum ? Nie , zdecydowanie nie. Te kilka osob ktore tu pod roznymi nick zajmuja sie mobbingiem, obrazaniem i dyskredytowaniem innych osob maja swoj cel i rozne przyczyny. To ze Administrator akceptuje taka sytuacje, a tym samym bierze w tym taki sam udzial i odpowiedzialnosc karna i cywilna to osobna sprawa i ja nie jestem od tego zeby sprawdzac dlaczego tak jest. Na kazdym Forum obowiazkiem Administratora i uczestnikow Forum jest przestrzeganie tz. Netykiety, KC i KK. W innym przypadku tak jak pisalem narazaja sie te osoby na procesy Sadowe. Moim zdaniem (i nie tylko moim) to wraz z Administratorem kwalifikuje sie tutaj kilka osob z 99% pewnoscia na wygrany proces z w/w. Takie sprawy zalatwia sie bardzo sprawnie. Wielu ludziom wydaje sie ze w necie sa bezkarni , niewidzialni , itd. Od tego sa odpowiednie sluzy (policja, prokuratura, itd), a i w dobie techniki nawet privat osoby moga sobie bez problemu sprawdzic z kim maja do czynienia. Cala ta procedura nie jest skomplikowana. Do osoby ktora czuje sie pokrzywdzona nalezy tylko zebranie odpowiedniego materialu dowodowego, ktory potem zostaje zweryfikowany i sprawdzony. Nastepnie najlepiej zeby samemu nie tracic czasu nalezy wziasc adwokata, dac mu pelnomoctnictwo i juz on tak zrobi zebys Ty zostal przeproszony , a on na tym za swoja ciezka prace zarobil. Sa adwokaci ktorzy potrafia calkiem niezle koszy zrobic ktore potem strona przegrana musi zaplacic wraz z kosztami Sadowymi + kara przewznie to sa pieniadze na cele dobroczynne. Dodam ze takie sprawy przewaznie maja swoje kolejne , wynikajace np. ze sprawdzenia komputera osoby oskarzonej, itd. Jesli chodzi o Administratora: Ja slyszalem juz rozne opinie na ten temat i nie mam zielonego pojecia czy sa to prawdziwe, czy tez zmyslone pogloski. Byli tacy co mowili ze Administrator jest szantazowany przez jakis starych pierwszych userow tego Forum , za to ze bez zalozonej dzialalnosci gospodarczej handlowal swoim softem pt. MULTIPAIRS 2004. Inni mowili ze w przy pomocy socjotechnik zdobywa sie informacje o sposobach gry, ktore potem wykorzystywane sa w innych komercyjnych softach, ksiazkach, itd, bez uwzglednienia autorow poszczegolnych pomyslow. Ale tez mowiono mi ze sa to poprostu tz. starzy gracze (bankruci) ktorym juz nic nie pozostalo jak wyladowac swoja zlosc , zazdrosc na innych. A takie cos wiadomo ze najlepiej na tych ktorym sie dobrze powodzi, maja cos do powiedzenia , chca sie podzielic wiedza , pochwalic wygranymi, itd. Ja nie mam pojecia jak jest i malo mnie to interesuje , od tego sa odpowiednie organy zeby to sprawdzaly i wyjasnialy. Dla mnie jest oczywiste to ze od 3 lat systematycznie prowadzi sie na tym Otwartym Forum dziwne praktyki. I co ciekawe robi to zdecydowana mniejszosc spolecznosci tego Forum , jak by nie bylo to jest tylko pare osob. W ten sposob przestalo pisac wiele osob. Takie ataki przezyl Mariusz2, Ty , ja i pare innych osob. Skutek jak widzisz jest taki ze te osoby nie pisza na tym Forum w sprawach merytorycznych. Bo nie wolno, jest grupa tych kilku osob ktora jak do tej pory skutecznie zwalcza to zeby pisano cos z sensem i na temat. Za to jest mala grupka osob ktora moze pisac i z sensem i bez sensu i nikt ich tu nie zaatakuje. Rozumiesz o co tu chodzi ? Ja mysle ze ja juz jakis czas temu zrozumialem ten mechanizm. kogucik19- widzisz \"ptak\" zacytowal Ciebie , a zapomnial siebie zacytowac. Wszyscy ktorzy sledza wpisy wiedza ze przez bardzo dlugi czas odpierales dzielnie ataki w sposob bardzo kulturalny. Dales nawet mozliwosci weryfikacji tego co piszesz. Nikogo to nie interesuje jak widzisz. Wazne jest zeby Ciebie zdyskredytowac , sprowokowac, potem zacytowac i przedstawic Ciebie jako tego ktory lamie prawo. Kazdy kto posiada archiwum wpisow, dobrze wie jaka byla kolejnosc wydarzen. Przez dlugi czas sie broniles w sposob kulturalny, az w koncu wiadomo prawie kazdemu puszcza nerwy i odpisze wiazanka. Teoretycznie to nawet gdyby doszlo do takiej sytuacji procesowej gdzie obie strony by sie oskarzaly wzajemnie. To Tobie przypadlo by jedynie przeprosci \"ptaka\" , a \"ptak\" by dostal wyrok i oczywiscie wpadl by w koszty. Taki wyrok skazujacy dostalby tez Administrator za umozliwianie wpisow niedozwolonych , brak nadzoru , reakcji na wskazane naruszenia, KK i KC. Oczywiscie te decyzje naleza do Sadu , a nie do mnie. Ale sa to bardzo proste sprawy i wszytsko jest bardzo przejzyste , wiec mozna wysnuc takie zalozenia. W koncu jestesmy od tego mniej lub bardziej spcecjalistami zeby przewidywac jak potoczy sie \"los\". No i sa tacy napewno co maja do czynienia z adwokaatami, wiec dobrze wiedza jakiego finalu mozna sie spodziewac. Kogucik19- ja kiedys stanalem w obronie kolegi ktory byl systematycznie wykanczany na tym Forum. Tym ktorzy obrazali kolege odpisywalem w taki sam sposob z tym ze o wiele pikantniej z zalozeniem ze bedzie im sie to po nocach snilo i do konca swoich dni mnie nie zapomna. I Administrator na to nie zaragowal. Teksty pisalem takie ze wszytskim bylo nie dobrze. Dopiero pewna Dama zwrocila uwage ze ja prowokuje w ten sposob Administratora do jakiej kolwiek reakcji. Reakcji nie bylo. Dopiero jak wszystko wyjasnilem, przeprosilem tych ktorzy sobie nie zasluzyli na czytanie takich strasznych rzeczy , oraz wyjasnilem Administratorowi ze sam niszczy swoja stone i wskazalem mu propozycje jak nalezy takie problemy rozwiazywac , to on wtedy zdecydowal sie skasowac moje wpisy. Ciekawe bylo to ze musialem sie domagac zeby tez kasowal wpisy tych ktorzy brali w tym udzial i tak samo jak ja naruszali tz. Netykiete KC i KK. A bralo w tym udzial kilka osob z tz Grupy starych userow tego Forum, wielu z nich oczywisice wykorzystywalo mozliwosc techniczna tego Forum i pod zmienionymi nick wystepowali robiac tz sztuczny tlum. Oni mieli wrazenie ze mnie to dotyka co oni pisza do mnie i do kolegi w ktorego obronie stanelem. Sytuacja szybko sie zmienila , bo to nagle okazalo sie ze jednak to ich dotyka. Sa osoby ktore dokladnie to pamietaja i sa takie ktore do dzis nie wyciaglely wlasciwach wnioskow i probuja to teraz przedstawic w slalszowanym swietle i mnie przedstawic jako tego co atakowal niewinne istoty. To do Was teraz: Jak macie dowody, cytaty, czujecie sie pokrzywdzenie to prosze przedstawic. Pelne archiwum jak by co jest. Jak nie to prosze mnie przeprosic. (Do Was i tak osobno sie jeszcze zwroce) Dlaczego to opisuje ? Sytuacja jest identyczna. Pisal sobie kiedys Mariusz ciekawe rzeczy. Komus to zaczelo przeszkadzac, wiec go atakowano systematycznie , az wkoncu tak jak i Ty kogucik19 nie wytrzymal i zaczal im w taki sam sposob odpisywac. Dal sie sprowokowac, tak samo jak Ty i pare innych osob , ktore ze spuszczona glowka poprostu opusicily to Forum bo kto lubi byc obrazany. Dzis Mariusza nie sadze zeby ktos mogl sprowokowac tak jak kiedys. Moim zdaniem nie ma na to szans. Ale tez jest tak ze Mariusz nie pisze, tak jak i wielu innych. Jesli chodzi o Mariusza i mnie to jestem pewien ze my nie musimy pisac w sprawach merytorycznych, nie mamy juz takiej potrzeby. Ja jesli wyrazalem taka ochote to bylo na zasadzie bezinteresownej pomocy innym poczatkujacym fanom rozgryzania jak funkcjonuje \"los\" gdyz mam powody zeby co nieco oddac spolecznosci graczy chociaz w takiej formie. No i tak to widzimy ze historia sie powtarza. Administrator stwierdzi ze nie ma czasu na rozpaatrawanie kto pierwszy zaczol ataki, usunie z Forum wpisy obu obrazajacych sie na wzajem. Bo jak wezmie sobie prawnika to stwierdzi ze musi usunac, bo inaczyj moze sie liczyc z konsekwencjami prawnymi. Po czym za jakis czas sytuacja sie poraz kolejny powtorzy, itd. No chyba ze sprawa sie potoczy tak jak powinna w cywilizowanym swiecie. Administratorze tego Forum to Ty jestes moim zdaniem bezposrednia przyczyna takich sytuacji ktore sie tu systematycznie zdarzaja. Kazdy kto czuje sie urazony moze w procesie cywilnym wygrac sprawe z pojedynczym userem ktory nie zna swoich obowiazkow i praw. Ale to ze Ty po przez zaniechanie ochrony swojej strony, Forum, Chat, umozliwianie komentarzy internetowch naruszajacych KC i KK, brak reakcji na wskazania naduzyc, ponosisz wine w takim samym stopniu jak Ci ktorzy tego sie dopuszczaja. Swoim postepowaniem przez juz dlugi czas smie twierdzic ze wrecz zachecasz do tego innych, po przez akceptowanie takich zachowon userow , oraz umozliwianie techniczne userom ukrywanie sie pod wieloma nick. W kontekscie prawnym nie ma to znaczenia , bo takie osoby bez problemu mozna zlokalizowac. Ale jest to umozliwienie wlasnie dokonywania takich wpisow przez osoby ktore potem jakby nigdy nic sie nie stalo pisza sobie grzeczne listy. I Ty dobrze wiesz jakie sa to osoby. pozdrawiam serdecznie Karamba |
2008-06-27 (17:19) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 143 496 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz rację Karamba. Przy odrobinie szczęścia mógłbym wygrać proces w sprawie obrażania mnie przez Ciebie jako złego administratora tej strony. Pozdrawiam |
2008-06-27 (17:29) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 143 499 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Administrator napisal cytuje : \"Czyli Karamba uważa, że strony takie jak onet.pl czy wp.pl nie dbają o czytelników, a administratorzy tych stron są niepoważni? Jeśli ktoś nie wie o co chodzi to proszę sobie poczytać komentarze w jakimkolwiek temacie na tych stronach.... pozdrawiam\" Ja nie jestem od tego zeby cala strone prawna Tobie wyluszczac, za to sie placi adwokatom. Ale nieco Tobie napisze. Przeczytaj sobie regulamin i zasady jakie obowiazuja na np. portalu onet.pl. Bedziesz wiedzail na czym to polega ze Administracja tego portalu nie ponosi odpowiedzialnosci za internetowe komentarze. Wez sobie adwokata zapytaj sie go jak to dziala. Tam na onet.pl jest wszytsko zgodnie z prawem, a u Ciebie na Forum, Chat nie !!! Jak nie masz pieniazkow to moge Tobie to na drodzie wyjatku wytulaczyc, bo to jest bardzo proste i dziwie sie Tobie ze przez takj dlugi czas nie zainteresowales sie tym i nie wiesz jak np. na onet.pl ta sprawe zgodnie z prawem rozwiazano. Moge Tobie zademontrowac przaklad i pokazac w ktorym momencie kwalifikujesz sie pod to zeby oddac sprawe do Sadu w ktorej nie tylko usera ktory naduzywa prawo ,ale i Ciebie spotkaja konsekwencje prawne. pozdrawiam Karamba |
2008-06-27 (17:33) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 143 500 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rozumiem, że w stopce tej strony powinienem napisać \"UWAGA: Strona ta funkcjonuje na identycznych zasadach co portal onet.pl\" ? |
2008-06-27 (17:36) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 143 502 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ponadto praktycznie wszystko można sprowadzić do żartu. Skoro polska tak ściga za słowa, to jakim cudem funkcjonują takie programy rozrywkowe jak \"Szymon Majewski Show\" czy \"Kuba Wojewódzki\" ? Generalnie Karamba widzę, że uważasz, że forum powinno być moderowane i każdy wpis powinienem przeczytać, po czym zaakceptować lub nie i brać odpowiedzialność za te wpisy które zaakceptuję? Pozdrawiam |
2008-06-27 (17:38) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 143 503 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Administrator napisal cytuje : \"Masz rację Karamba. Przy odrobinie szczęścia mógłbym wygrać proces w sprawie obrażania mnie przez Ciebie jako złego administratora tej strony. Pozdrawiam\" Koniec cytatu. Administratorze, prosze zacytowac cale zdania tak zeby nie byly wyrwane z kontekstu , w ktorych uwazasz ze Cie obrazam. Jesli tak nie jest to jest to zwykle pomowienie i dyskredytowanie moje osoby. Konsekwencje powinny byc Tobie znajome takiego postepowania. Karamba |
2008-06-27 (17:51) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 143 505 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba1 ja wiem, że Ty może nawet jesteś sam Lech Kaczyński. Tak naprawdę nie mogę tego wiedzieć na 100%. Na tym polega piękno internetu. Mogę np. kogoś obrazić bo myślę, że jest starym idiotą ... potem idę do sądu i widzę 13-letnią dziewczynkę.... jak wygląda proces w tym momencie, obrona, itd. Generalnie nigdy o czymś takim nie słyszałem.... |
2008-06-27 (18:19) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 143 512 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Administrator napisal cytuje: \"Ponadto praktycznie wszystko można sprowadzić do żartu. Skoro polska tak ściga za słowa, to jakim cudem funkcjonują takie programy rozrywkowe jak \"Szymon Majewski Show\" czy \"Kuba Wojewódzki\" ? Generalnie Karamba widzę, że uważasz, że forum powinno być moderowane i każdy wpis powinienem przeczytać, po czym zaakceptować lub nie i brać odpowiedzialność za te wpisy które zaakceptuję? Pozdrawiam \" Konice cytatu. Administratorze sproboj przekonac Sad ze Twoja strona to Kabaret rozrywkowy, ze nawet te wyniki losowan sa podawane specjalnie falszywie co by statystykow wprowadzac w blad , itd..... itd.... Ja sadze ze Cie sie nie uda przekonac , tak jak i nie uda Cie sie czytajacych przekonac ze to jest tylko Kabaret i Show. Tu ludzie wymieniaja sie i chcieli by sie wymieniac wiedza ktora jest cena i za nia stoja czasem bardzo duze kwoty pieniedzy. No to moze przekonasz Sad, powadzenia. Oby sie nie stalo odwrotnie ze za To ze sobie w niektorych przypadkach robisz Kabraret . lub tez probujesz do tego wszytsko sprowadzic, ludzie ktorzy powaznie traktuja ta strone bo tak jest jej forma i nigdzie nie jest zaznaczone ze to Kabaret oskarzyli Ciebie ze robisz ich ....... \"balona\". Czy ja musze naprawde Tobie takie oczywiste sprawy tlumaczyc ? __________________ Nie Administratorze ja nigdzie nie napisalem ze masz czytac wszytskie wpisy , akceptowac je, i ponosici za nie odpowiedzialnosc prawna ,itd. Jest wrecz odwrotnie. Wystarczy kilka punktow regulaminu, oraz odpowiednie reakcje na naduzycia wystepujace na Forum, Chat Admninistratora , Moderatora i mozesz spac spokojnie w poczuci dobrze spelninego obowiazku, nie nararzajac sie na kosztowne procesy Sadowe. Przyklad sam podales bardzo dobrze to funkcjonuje na onet.pl Ale to nie jest tak ze nic nie bedziesz robil, jak widzisz od czasu do czasu trzeba reagowac i tak sie dzieje na onet.pl. Czy Ty sobie zyczysz zebym Tobie dokladnie wytumaczyl jak to prawnie funkcjonuje poprawnie ? Ja nie jestem prawnikiem, ja mam od tych spraw swojego pelnomocnika. Moze sie zgodzi i udzieli Ci porady prawnej. Jestem pewien ze w 30 min wszytsko bedzie dla Ciebie jasne, proste i zrozumiale. I zauwazysz ta roznice pomiedzy np. onet.pl innymi Forami , a tym Forum ktore Admninistrujesz. Ja raczej sklaniam sie zebys sobie lepiej sam go znalazl, skoro nie widzisz roznic. Karamba |
2008-06-27 (18:32) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 143 514 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Administrator napisal cytuje : \"Karamba1 ja wiem, że Ty może nawet jesteś sam Lech Kaczyński. Tak naprawdę nie mogę tego wiedzieć na 100%. Na tym polega piękno internetu. Mogę np. kogoś obrazić bo myślę, że jest starym idiotą ... potem idę do sądu i widzę 13-letnią dziewczynkę.... jak wygląda proces w tym momencie, obrona, itd. Generalnie nigdy o czymś takim nie słyszałem....\" Konic cytatu. Nie slyszales nigdy o odpowiedzalnosci karnej nieletnich , oraz ich rodzicow w przypadku niskiego progu wieku ? Takich przypadkow jest cala masa. Administratorze ja nie jestem Twoim adwokatem. Jak wiem jak takie sprawy wygladaja i sadze ze wielu ludzi ktorzy poczuwaja sie do odpowiedzialnosci za swoje dzieci wiedza. Ty sie nie martw o 13 letnia dziewczynke , tylko o siebie sie zatroszcz. To taka moja rada. Administratorze jesli pozwolisz to chcialbym sie Ciebie zapytac i nie ma w tym zadnych podtekstow i nnnych zlych intencji. Jakie masz wyksztalcenie ? Karamba |
2008-06-27 (18:59) szulc Data rejestracji: 2008-03-05 00:00:00 Ilość postów: 109 | wpis nr 143 516 [ CZCIONKA MONOSPACE ] karamba1...fajnie ze podjales sie tego tematu...ale obawiam sie ze chyba tracisz czas...niestety:( Jedny slowem...Administracji tej strony to co tu sie dzieje odpowiada...jak na samym poczatku sam napisales...licza sie statystyki..ile na godzie...dzien...miesiac ludzi kliknie na ta strone!!! |
2008-06-27 (19:46) kogucik19 Data rejestracji: 2006-03-24 00:00:00 Ilość postów: 7712 | wpis nr 143 518 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szanowny PASKO niestety piszacy maja racje nie podjoles zadnych nawet najmniejszych krokow aby nawet postraszyc zachowujacych sie wulgarnie piszacych.Twoj przyklad z 13 letnia dziewczynka jest bardzo niefotunny gdyz za wykroczenia nieletnich odpowiadaja rodzice i napewno padl by zarzut \"brak nalezytej opieki nad dzieckiem\"I gdyby to byli rodzice odpowiedzialni ta 13 juz nigdy by nic brzydkiego nie napisala .Z przykroscia podjolem decyzje o nie pisaniu na czacie ,i bedzie mi latwiej bo bede poza zasiegiem kompa(na szczescie),bo inaczej bylo by mi ciezko tak z dnia na dzien to zostawic ,to jak nalog palenia(tyle ze zdrowszy).Pozdrawiam wszystkich zycze milego wypoczynku i do wrzesnia .Jeszcze raz pozdrawiam. |
2008-06-27 (20:29) andy6908 Data rejestracji: 2006-04-08 00:00:00 Ilość postów: 818 | wpis nr 143 529 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No cóż kasa rządzi światem i tyle |
2008-06-27 (21:33) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 143 541 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karambo.. mogę się pochwalić, że wykształcenie mam wyższe z tytułem magistra inżyniera informatyka o specjalności \"systemy informatyczne\" i ze średnią 4,5 na dyplomie. Niestety, ale strona multipasko nie jest moją pracą. Codziennie 10 godzin pracuję, po czym wieczorem mogę zajmować się stroną. Oczywiście nie tylko praca się liczby .. zwłaszcza że mam 26 lat, więc możecie sobie resztę dodać sami. Fakty są takie, że wiele postów nie jestem w stanie doczytać. Kiedyś były czasy, że czytałem każdy jeden wpis. Obecnie jest ich tak dużo, że nie sposób wszystko zauważyć. Jest temat \"POWAŻNE PYTANIE DO PASKO\", które prosiłem, aby używać do wszelkich sugestii typu, że coś się dzieje złego na forum, coś trzeba skasować. Tam wiadomo, że przeczytam. Ponadto podaję gadu-gadu oraz e-mail. W ten sposób kontaktując się ze mną macie pewność, że otrzymam należytą informację. Pozdrawiam |
2008-06-27 (21:52) adams Data rejestracji: 2008-03-25 00:00:00 Ilość postów: 557 | wpis nr 143 546 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No niestety Pasko , ale mimo wyraźnego alarmu nie podejmujesz żadnych działań. http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=430&page=50 Adams napisał : \"Dopóki każdy będzie mógł mieć 10 nicków i nie będzie banów dla idiotów to chamstwo będzie głównym tematem. Masz pan jaja to coś zrób bo forum chyli się ku upadkowi. http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=1802&page=18 17 normalnych stron i jakiś idiota na 18 stronie sie pojawił. Nalegam na usuniecie jego wpisów.\" Pasko napisał : \"Proszę o uspokojenie się Konia i nie wyładowywanie swoich frustracji na stronie. Pozdrawiam\" Pozdrawiam to nie wiele. |
2008-06-27 (21:55) Jasze Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00 Ilość postów: 4426 | wpis nr 143 547 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten post kieruje do adwokatów którzy beda prowadzić sprawe o zniesławienia. Obłowia sie niczym trafione 10/10. Na stronie nr 9 jest temacik ,,Ksiązka skarg i wniosków,, Mozna poczytac nieco od strony 22 reszta postów jewst wykasowana lecz niektórzy maja kopię tych postów jako dowód rzeczowy. Niejaki Pan M załozył temat.Sieci neuronowe a gry losowe i otrzymał odpowiedx od Pana Dabna. Ten Pan Dabn juz potem sie nie wpisywał i nikomu nie ublizał. A jednak po 3 latach został wyzwany od analfabetów przez Pana m. Dziwne ,po3 latach pusciłu Panu m nerwy choć Dabn juz sie nie wpisywal . Mocne miał nerwy ...ale przez 3 lata tylko.Oto kopie tych pierwszych wpisów. Oto 2003-09-02 (15:45) Mariusz Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 2847 Nawiaze kontakt zastosowan sieci neuronowych w prognozowaniu gir losowych 2003-09-03 (15:15) Dabn Data rejestracji: Ilość postów: Nie polecam. Powiecilem na to kilka lat. Wyniki na poziomie uzyskiwanych za pomoca zawansowanej statystyki analitycznej. Generalnie w obu metodach jest za malo rzetelnych danych do obróbki. PC pod WIN lub Linuxem to zabawka, absolutnie nie nadaje sie do tych spraw (zawansowane sieci optymalizuja sie po 300-400 godz. i wiecej). Trzeba przy tym wejc w obliczenia w przestrzeniach wielowymiarowych (lagi itp.). Jak masz dojcie do prof kompa (np. metoerologicznego) i odpowiedni soft(ceny od 100k$ wzwyz) i oczywicie odpowiednia wiedze to mozesz próbowac. Inaczej to jest bez sensu, z punktu widzenia efektów. Ale próbuj - na pewno wiele sie przy tym nauczysz. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |