Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Jak Zagladnac w Przeszlosc ?

2008-04-21 (01:09)

status Jarząbek
Data rejestracji: 2008-04-20
Ilość postów: 3

3402
wpis nr 133 445
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj Karmba1

Dzięki za wyjaśnienia.

A teraz ja wytłumaczę o co mi chodziło.

Cykl powtarza się co 294

-----------------------------------

Napisałem, że losuję 48+1, gdyż tak naprawdę pierwsza seria losowań z 49 liczb daje tylko 8 pełnych 6tek.

Ta 9ta 6tka jest już kombinowana z następna turą 49 losowań.

I tura, czyli pierwszych 49 wyciagnięć daje 8 +1/6 6tek

II tura, czyli kolejne 49 wyciagnięć daje najpierw 5/6 6tki (jako uzupełnienie do tej 9tej), potem 7 nowych pełnych 6tek i 2/6 szóstki, która jest już kombinowana z kolejną turą.

Itd. itd.

Przy 294 wyciagnięciu licząc od początku zabawy ostatnia 6tka jest \"pełna\", czyli niekombinowana z kolejną serią.

Nie wiem , czy ma to jakiekolwiek znaczenie w tym modelu, ale ja na roboczo nazwałem ten moment cyklem 294. Jest w nim 6 tur po 49 losowań.

Ten cykl jest dla mnie pojęciem czysto roboczym.

Akurat dla mnie było to pomocne , gdyż ręczne losowanie ponumerowanych 49 kulek z pojemnika i zapisywanie kolejnych serii po 6, potem dosypywanie wylosowanych kulek jest nudne jak flaki z olejem i łatwo można się pomylić.

Ot i tyle z tym cyklem.

System, czyli pogrupowanie szóstek 9 po 6

-----------------------------------------

Do momentu, w którym napisałem pierwszy list przeszedłem 10 takich cykli 294, czyli 2940 wyjmowałem kolejne kulki z pojemnika i w efekcie mam zapisanych 490 kolejnych 6tek.

Z tych 490 szóstek mogę utworzyć 54 minisystemy 9 po 6, o które jak mi się teraz zdaje Ci chodziło.

Zotają 4 szóstki niewykorzystane.

Niemożliwe żebyś nie miał trafień

--------------------------------

Szcze mówić nie załapałem,że trzeba szukac trafień w bazie DL..

Może się nie doczytałem?

Ja szukałem jakiś powiązań/podobieńsyw/sekwencji pomiędzy kolejno losowanymi przez mnie 6kami.

Oczywiście jeśli porównać wylosowane przez mnie 490 6tek z bazą losowań PL DL pewnie znajdzie się powtarzająca się piątka.

Jeszcze tego nie sprawdziłem, gdyż musiałbym przepisać te 490 moich 6tek do Excela. (dotychczas swój zapis prowadziłem na papierze).

Wtedy wystarczy chwila i mamy odpowiedź, np. choćby przez formułę

[(sum(count.if(range, range)}.

Rozumiem, że im większą bazę losowań DL bierzemy pod uwagę tym mniej 6tek jest potrzebnych w naszym systemie, aby znaleźć powtarzająca się 5tkę lub 6tkę.

I odwrotnie.

Mam tylko nadzieję, że nie chcesz zasugerować, że jeśli wylosujemy sobie system iluś tam 6tek, który do tej pory nie ma powtarzającej się 5ki lub 6tki w bazie losowań DL to jest on bardziej obiecujący niż taki, który już miał jakieś powtórki.

Wg mnie taka sugestia wg mnie prowadziłaby na manowce.

To byłoby w gruncie rzeczy to samo co gra na tzw. zimne pojedyńcze liczby, czyli słabowato.

Ale się rozpisałem...

Czekam na dalsze Twoje listy.

Pozdrawiam, Jarząbek (zbieżność przypadkowa)

2008-04-21 (01:51)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4416
ADMIN
1
wpis nr 133 447
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ciekawy temat.

Dla tych, którzy nie mają Excela, ani żadnej innej aplikacji, mogą skorzystać z analizera ze strony www.multipasko.pl/analizer/

Można za jego pomocą sprawdzić wystąpienia dowolnego zestawu (maksymalnie 20-liczbowego) w całej bazie losowań Dużego Lotka oraz innych gier liczbowych.

Pozdrawiam

2008-04-21 (15:32)

status Tomek33
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 133 509
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pasko

Jeszcze odnośnie Twojego analizatora

Wiem, że to trudniejsze, ale fajnie byłoby mieć analizator wyszukujący najdłuższy szereg liczb, które w relacji do okreslonej bazy wyników nie dały jeszcze trafieńw zadanym przedziale (np. długi szereg x liczb, które w DL nie dały jeszcze 5 lub 6)

Tomek
2008-04-21 (21:23)

status Karamba1
Data rejestracji: 2008-03-10
Ilość postów: 174

3267
wpis nr 133 565
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"Jarzabek\" -

Cykle mozna zbudowac roznego rodzaju.

Ja przetestowalem 4 rodzaje cyklow.

Najbardziej moim zdaniem jest odpowiedni do badan cykl ktory wypelnia maxsymalna \"losowosc\" wszystkich argumentow w najkrotrzym czasie.

Potem z tych najmniejszych cykli mozna tworzyc kolejne wedlug roznych zasad.

Istotne jest to zeby zawsze bylo to zamkniete max wypelnienie czyli zeby conajmniej raz kazda z kulek byla losowana.

Wiadomo ostatnia ktora sie zostaje tez jest wylosowana.

No niestety \"reczne \" losowanie jest nudne jak flaki z oleju.

Najlepiej jest miec do tego poprostu maszyne losujaca i jeszcze lepiej zeby sama zapisywala wyniki i spowrotem do bebna kulki wrzucala.

No masz sporo materialu do badania. Trafienia napewno sa i to z 6 na 100%, tak sadze po tej ilosci ktora masz.

Popatrz na kolejnosc losowan wlasnych i na czas kiedy i co bylo trafione , itd.

Zwroc uwage tez na czas wlasnych losowan.

I tak oto nie bedac szarlatanem i czarownikiem zagladasz w PRZESZLOSC.

Ba, mozesz nawet obiliczyc straty , zyski , czas oczekiwania , itd...

Sekwencje / powiazania / podobienstwo - sa , to zalezy od interpretacji, ekspozycji kombinacji. Kiedys byl taki temat na Forum ktore juz nie istnieje. Nik sie nie podjal proby \"alternatywnej\" ekspozycji liczb, kombinacji. Wlasciwie to tylko Mariusz2 troche o tym pisal i przedstawil przez siebie wykorzystywane metody, o ile dobrze pamietam i sie nie myle.

Moje zdanie jest takie, nie ma roznicy czy bedziemy pojedyncze liczby, czy tez kombinacje w odpowiedni sposob eksponowac. I jedno i drugie tak naprawde daje taki sam efekt koncowy. Bo wystepuje jak to sie kiedys wyrazalem \"niesprawiedliwosc\". To jest niesprawiedliwosc optyczna. Ta powiedzmy niewidzialna jest niesamowicie sprawiedliwa. Przez co ta widzalna mimo ze matematycznie jest niesprawiedliwa nabiera inego wymiaru i oczywiscie jest \"sprawiedliwa\" i to przerazajaco.

Przez co przez wielu nielubiana dziedzina pt. statystyka nabiera rowniez innego wymiaru.

Tak naprawde to ona nie jest nam potrzebna, nam bardziej potrzebny jest np. \"sprytny\" histogram.

Zeby te zwiazki , itd dobrze zauwazyc najlepiej sobie polosowac z malej ilosci kulek , np 10 .

Slowem jest potrzebna \"alternatywna \" ekspozycja kombinacji.

Moje sugestie- Najmniejszy system skladajacy sie z 9 kombinacji w ktorym nie ma 5 i 6 trafionej , ma krotszy czas oczekiwania niz system (cykl) w ktorym jest juz co najmniej piatka trafiona.

To nie ma nic wspolnego z jakimis tam zimnymi , goracymi , mokrymi , itd.

Nazwijmy to umownie co nie jest zgodne calkowicie z prawda \"wypelnieniem sie losu w obrebie dostepnych argumentow , wedlug z gory ustalonych zasad\".

OK to na razie tyle.

Oczywiscie jestem ciekaw Twoich wynikow i wszytskich innych osob ktore probuja z \"siebie\" zrobic iSuperGenerator.

Pasko - dzieki za zainteresowanie.

Na pewno to jest pozyteczne dla pojedynczych przypadkow.

Do tego typu co my tu robimy z pewnoscia nie.

Po za tym Twoj analizer rejestruje co jest testowane i jest ograniczony tylko do bazy PL.

Ja osobiscie wole kozystac ze swoich aplikacji.

Ale dzieki za propozycje.

pozdrawiam serdecznie

Karamba
2008-04-29 (23:36)

status Karamba1

3267
wpis nr 134 812
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam,

W temacie : \"David kontra Goliat\" mozna zaobserwowac jak zachowuje sie NSnS (Najmniejszy System na Swiecie).

To jest oczywiscie poczatek bo system wystawiony jest na posmiewisko publiczne przez okres 12 m-cy.

Na razie jest troche za wczesnie na to zeby podyskutowac o wynikach i zachowaniu sie NSnS. Ale na pewno sa osoby ktore juz jakies refleksje maja.

Szczegolnie interesuja mnie spekulacje na temat tego co bedzie dalej , itd.

Moze ktos juz potrafi chodz troche zagladnac w przyszlosc ?

\"Jarzabek\" jak tam badania ? Jesli nie chcesz tu o tym pisac to na zasadzie wyjatku moga do Ciebie napisac jak mi podasz adres mail-owy.

(generalnie nie jestem zainteresowany prowadzeniem korospondecji, ale czasem robie wyjatki)

\"David kontra Goliat\"

Jak sadzicie co bedzie dalej z \"Davidem\" ?

W ostatnim m-cu (w swoim pierwszym miesicu \"zycia\") trafil 3 trojki.

Byc moze wielu z Was sie tego nie spodziewalo.

A moze jest to zgodne ze statystyka , norma , itd ?

Ciekaw jestem Waszego zdania.

pozdrawiam

Karamba
2008-04-30 (19:59)

status prezio
Data rejestracji: 2008-03-25
Ilość postów: 140

3300
wpis nr 134 898
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj Karamba.

NSnS a może NgSns.Nie wiem .Ja zajmuję się Express Lotkiem.

Chcesz poznać zdanie to piszę moje prywatne zdanie.

Nawet nie jest to SMI(system matematycznie idealny) gdyż DL zawiera 49 liczb.

I skreśliłeś je idealnie do 8 zakładów ,9. zakład zawiera 49. liczbe i powtarza niektóre.

NSnS zawierałby jeden zakład i 6 liczb.

Po co skreslać wszystkie,wszystkich i tak nie wylosują,wystarczy 6.

Niech dylong wszystko podliczy .

A trójek statystycznie powinienes po miesiącu mieć prawie 5.

2008-04-30 (21:31)

status dylong
Data rejestracji: 2006-07-21
Ilość postów: 2814

2572
wpis nr 134 919
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Prezio, skąd te 5 trójek? Prawdopodobieństwo trafienia 3/6 jest w przybliżeniu 1:57, David zawiera 9 zakładów, odbyło się 15 losowań co daje 135 prób, a to podzielone przez 57 (czy też dokładniej 56,6559273964832672) daje 2,382804522 czyli 2 po zaokrągleniu do całkowitej, i tyleż 3/6 teoretycznie powinno \"paść\". Na 5 trójek trzeba statystycznie 285 prób, co dla Davida oznacza 32 losowania.

Pozdrawiam
2008-04-30 (21:37)

status prezio
Data rejestracji: 2008-03-25
Ilość postów: 140

3300
wpis nr 134 920
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zgadza się ,Karamba nie pisał o ilości losowań lecz o miesiącu a D.L to nie Multi i w miesiącu jest mniej losowań.
2008-05-02 (02:02)

status Jarząbek
Data rejestracji: 2008-04-20
Ilość postów: 3

3402
wpis nr 135 134
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1

Moje dotychczasowe próby z licznymi systemami 9x6 (i dużo większymi też) nie potwierdzają Twojej sugestii.

M.in. znalazłem układ 9x6 który nie ma wspólnej piątki z żadną z dostępnych mi baz gier typu 49/6 (w sumie ponad 25 tys. realnych losowań z całego świata).

Znalazłem też układ 9x6, który na przestrzeni ok. 300 losowań (nie dot. bazy DL PL), miał aż 3 piątki.

Nie wykluczam jednak, że być może masz jakiegoś asa w rękawie, kto wie...

Na razie wracam do swoich wcześniejszych zabaw z systemami pokryciowymi i ich wykorzystaniem w celu w osiągnięcia specyficznej ekspozycji układów.

Pozdrawiam, Jarząbek
2008-06-02 (01:09)

status Karamba1

3267
wpis nr 139 851
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam,

Mam nadzieje ze kolega \"Jarzabek\" zrobil postepy w budowie systemow.

Ja bardzo chetnie przy pomocy i wspolpracy Waszej pokarze jak takie systemy sie buduje samemu. Sa to systemy niepowtazalne i posiadaja jak sadze wiele zalet. Jestem tez przekonany ze sa to systemy lepsze od tych ktore sa proponowane za pieniadze i dostepne w necie za darmo.

Kazdy moze sie nauczyc budowy systemu tak duzego jak zapragnie w stosunkowo prosty sposob.

Zapraszam

pozdrawiam

Karamba
2008-06-02 (10:32)

status Tytan
Data rejestracji: 2008-05-26
Ilość postów: 141

3507
wpis nr 139 875
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

<PRE>Witam.

Kożystając z okazji zaproszenia do dyskusii,wymienie tu moje podejście do systemów.

Po pierwsze system powinien być jak matryca.

To że niewygląda jak np: system SMI ,to wcale nieznaczy że niejest idealny.

Jakiś czas temu,podejmowałem próbe zrobienia systemu na podstawie 20 liczb

z jednego losowania.Założenie było takie aby na podstawie prostych czynności

dodawania ,odejmowania,podnoszenia do kwadratu,itp.

Powstało 20 liczb które sie niepowtarzaja z poprzednim losowaniem.

Liczby były zamieniane na system 9-dziewiątkowy.Czyli:mod( ;9).

Co z tego wynikło,i jakie pomysły mam w tej materii...?

Przedstawie jak będzie mądra dyskusja.</PRE>

2008-06-02 (12:09)

status Mariusz2
Data rejestracji: 2007-03-05
Ilość postów: 352

2577
wpis nr 139 884
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tytan

Pozwolę sobie zauważyć pewien błąd logiczny na samym początku rozumowania.

=================================================

Założenie było takie aby na podstawie prostych czynności

dodawania ,odejmowania,podnoszenia do kwadratu,itp.

Powstało 20 liczb które sie niepowtarzaja z poprzednim losowaniem.

==================================================

Nie można przyjmować takiego założenia gdyż już na starcie i z góry zakładasz , iż 5 liczb będzie błędnych bo przeciętnie 5 liczb się powtarza .

Istnieją systemy zapisu takiego liczb ( u mnie nazywa się to ekspozycją liczb ) aby tego problemu uniknąć .

Oczywiście trzeba pamiętać iż gdyby ( w idealnym przypadku ) nastąpiły po sobie 4 losowania przy nie powtarzających się liczbach to .....................

...........system byłby idealny .

Pozdrawiam

2008-06-02 (15:33)

status Karamba1

3267
wpis nr 139 903
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam Kolegow \"Tytan\" , \"Mariusz2\" i w Wszytskich czytelnikow.

To jest interesujace co \"Tytan\" proponujesz , no i oczywiscie jestem bardzo Ciekaw efektow tego pomyslu.

No juz na poczatku sadze ze \"Mariusz2\" slusznie spostrzegl pewne rowniez moim zdaniem raczej nie kozystne dla gracza zjawisko.

Ale oczywisice jestem Ciekaw Twojego podejscia i efektow.

Wiadomo ze na wadze mamy \"za i \"przeciw\" argumenty.

Zdazalo mi sie juz wielokrotnie ze to co pozornie pylo \"przeciw\" potem okazywalo sie \"za\".

Ja z gory oczywiscie zaznaczam, ze nie ma nawet bladego pojecia o ML.

O przyczynach kiedys pisalem.

Ale przy tym podejsciu do systemow sadze ze to nie ma zadnego znaczenia.

To co zamierzam przedstawic , mozna oczywiscie w ML zastosowac.

Jednak nie znam komletnie efektow tego typu procedur.

Na poczatku zamierzam przedstawic stosunkowo proste metody Tworzenia systemow, wiele z nich bedzie \"niechcacy\" systemami SIM , ale to nie jest zalozenie zeby tak bylo.

Glowne zalozenie jest takie zeby systemy byly (oczywiscie nieco przesuniete w czasie) odwzorowaniem naturalnie wystepujacych wokol nas algorytmow.

Czyli zakladamy ze ja sam i kazdy z Was jest tylko koncowka najleprzego Generatora losowego na swiecie. Do tego potrzeba nam jedynie naczynie a w nim np. 49 kulek , lub ML-80.

Czyli wszystko co tu zademonstruje bedzie sie konczylo poprostu zwyklym losowaniem i podstawianiem do Systemu (matrycy) wczesniej przeze mnie , przez Was, zbudowanej.

Zawsze bedziemy sie opierac na pelnym zestawie kul dla danej gry.

pozdrawiam

Karamba

ps. Napisalem prosbe i pytanie do kolegi administratora.

Powod jest prosty zamierzam wprost pare spraw poruszyc i przeddstawic w miare szczegolowo. Ale tez nie chce zeby te wpisy wiecznie tu na tym forum istnialy.

Mysle ze na mniej lub bardziej okreslony czas moga one sluzyc Wszytskim uczestnikowm Forum do ich privat uzytku.

Beda one na Forum tak dlugo az nie dam sysglalu administratorowi zeby je skasowal.

Oczywiscie jesli administrator sie na ten \"uklad\" zgadza.

Jesli tak, to jeszcze dzis zademonstuje podstawe budowy systemow.

Ktory kazdy w prosty sposob bedzie mogl sam wykonac.

Cytat listu - prosby do Pasko:

\"Witam,

Kolego administratorze Pasko. mam pytanie i prosbe .

Czy zgadza sie kolega na to zebym wraz z innymi kolegami, a tacy juz sie pojawili , kontynuowal w temacie \"Jak zagladnac w przeszlosc \" temat tworzenia systemow pod warunkiem ze jesli stwierdze ze dalszy ciag kontynuowania tematu jest zbedny to na moja prosbe zostanie caly temat wraz z wpisami wszytskich jego uczestnikow skasowany ?

Wszytskie zawarte w tym temacie sprawy moze kazdy privat wykorzystywac do woli. Jednak kopiowanie umieszczanie na innych stronach www , sprzedawanie , wszelkiego rodzaju wykorzystywanie komercyjne, itd. bez zgody autorow i uczestnikow dyskusji jest zabronione.

Do czasu ewentalnego skasowania tego tematu kazdy oczywiscie moze sobie skrzetnie robic kopie wszytskich wpisow do privat uzytku. Ale wiadomo czyt. j/w nie wolno ich rozpowszechniac w jakiejkolwiek formie.

Jesli Pasko sie zgodzi o takiej ewentualnosci poinformuje w temacie \" Jak zagladnoc w przeszlosc\" wszytskich uczestnikow dyskusji.

Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby.

pozdrawiam

Karamba
2008-06-02 (15:34)

status Tytan

3507
wpis nr 139 904
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

<PRE>

Właśnie to założenie o \" niepowtarzalności\",posłużyło mi do wyciągania wniosków.

Po przeczytaniu wpisów z tego tematu,zrobił bym tak.

Ułożył cztery 20-dziestki liczb(cała pula),

1-które najbogaciej wypełniają się trafieniami z poprzednich losowań.

2-które dopełniają wzór \"czwartych\" brakujących dwudziestek(bez powtórek,

aczkolwiek z progowym błędem)

3-określił najdłuższy lub najkrótszy czas oczekiwaniych wzorców\"całej puli\" do wypełnienia.

4-..........

P.S. Niesprawdzałem tego.

Jest to założenie.

Poglądy moje, mogą ulec korekcji.</PRE>

2008-06-02 (15:41)

status Tytan

3507
wpis nr 139 905
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Pasko.

Prosiłem Cie o coś... przez email i formularz kontaktowy.

Mam nadzieje że czytałeś.Jeżeli nie to daj znać wpisem.

Tytan

2008-06-02 (15:56)

status Tytan

3507
wpis nr 139 906
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Karamba 1

Coś mi sie wydaje że nasze wpisy zbiegły sie w \"czasie\".

klon/klon
2008-06-02 (16:05)

status Karamba1

3267
wpis nr 139 907
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak Tytan, zderzylismy sie z wpisami.

No tak po cichu sie domyslalem.

Ja rowniez w ten sposob budowalem systemy. Po prostu dziele cala pule kul wedlug roznych kryteriow.

Jeden z sposobow (kryteriow) podalem w formie zagadki. (zagadka swiateczna)

Bazowalo to na kryteriach gwarancji w ten sposob zeby min. w jednym z 12 zbiorow byla trafiona conajmniej 5 , lub 6-stka. I wciagu 12-mc- min 50% trafionych 6 -stek.

Zbiory byly podzielone w sposob logiczny dajacy gwarancje i dodatkowo zmiejszajac cala pole 6/49 czyli 13 983 816 do + - 7 mln kombinacji. Z tego co wiem to ten sposob jest dalej zagadka, nikt mi nie zademonstrowal poprawne rozwiazanie.

Kryteria budowy zbiorow na podstawie poprzednich losowani zaliczam do systemow ze zbiorami dynamicznymi. Ten powyzej (zagadka swiateczna) to jest oczywiscie system statyczny.

Tytan ja niestety nie znam efektow tej procedury ktora opisujesz w odniesieniu do ML.

W DL , jest to bardzo dobre podejscie. Oczywiscie ma swoje wady i zalety.

Oczywisice sa sposoby zeby wady zminimalizowac , a nawet je calkowicie zlikwidowac.

Jednym z nich jest procedura dodawania kolejnych czesto bardzo malych zbiorow zabezpieczajacych zbiory glowne. To troche tak jak na wojnie. Do ataku ida glowne sily , ale obwody sa zawsze gotowe zeby zaatakowac.

To jest poprostu male podejscie strategiczno - logiczne.

Karamba
2008-06-02 (16:15)

status Tytan

3507
wpis nr 139 910
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Można by jeszcze przetestować zbiory liczb,

które powstają na takiej statycznej matrycy.

1,2,4,7,11,itd.

Czyli do każdej różnicy dwóch poprzednich liczb dodajemy jeden.

2008-06-02 (16:25)

status Tytan

3507
wpis nr 139 913
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dużo pomysłów mam do testów.Ale z racji moich małych umiejętności programistycznych,jestem ze spostrzeżeniami do \"tyłu\".

Jest w tym pewna nadzieja,bo staram sie znajdywać prostote zjawiska.

Po drugie,system mamony w jakim żyjemy niekreuje ludzkich pasji,tylko

robi z nas niewolników.
2008-06-02 (16:45)

status Karamba1

3267
wpis nr 139 916
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak na marginesie dotyczy sie to KENO 70 liczb.

Pewien matematyk- naukowiec i wykladowca na jednej z uczelni wyzszych w EU zlozyl doniesienie do Sadu ze KENO jest manipulowane.

Sprawa jest w toku juz od przeszlo roku.

Obszerna dokumentacje mozna znalez na jego stronie jesli jeszcze istnieje.

Ja adresu nie zamierzam tutaj podawac.

W skrocie to wlasnie metoda opisana w malej czesci przez Tytana udowodnil on ze teoretycznie prawdopodobienstwo powtorzenia sie specyficznych ukladow zbioru jest niemozliwe w realnym wystepowaniu losu.

A tak sie dzieje w przypadku kombinacji podawanych w jednym z krajow EU , uklady zbiorow powtarzaja sie.

Jego dowod ma pewien moim zdaniem mankament wiadomo ze Keno nie jest losowe.

Jest to algorytm ktory podaje kombinacje \"pseudo losowe\".

Wiec nie ma problemu zeby sztucznie zaprogramowac wlasnie takie powtarzanie sie zestawow zbiorow. To oczywiscie doprowadza graczy do rozpaczy.

Ale jest na to oczywisice sposob.

Widac czarno na bialym ze autor algorytmow pseudo losowych zalozyl i wykozystuje slabosc ludzkiego umyslu w banalny sposob.

Jesli zalozymy ze zbiory sie powtarzaja , a tak gra sporo graczy , wystarczy tylko lekko domieszac z innego zbioru i juz jest np. 40% niezgodnosci i 60 % zgodnosci.

Efekt ? Gracz nie trafi nigdy max.

I analogiczne odwrotnie jesli gracze graja na niepowtarzalnosci dynamiczna w sekwencji czasu specyficznych zbiorow to tak samo wystarczy delikatnie domieszac troche z innego zbioru. Gracz nie trafi maxa. Trafi nizsze wygrane przez co bedzie dalej mial nadziej itd. Jak by nie bylo chodzi przeciez o to autorom Keno.

Na to tez jest sposob.

Ja nie mam jeszcze wyrobionego zdania na ten temat, aczkolwiek w wielu punktach zgadzam sie z dowodem matematyka ze podawane przez niego konkretne przyklady losowan sa co najmniej z tych na ktore nalezalo by wedlog rachunku prawdopodobienstwa czekac setki lat.

Tylko biorac sprawe dokladniej to ja mysle ze rachunek prawdopodobienstwa ma bardzo male zastosowanie w \"losie\".

W/w opisana sprawa nie ma nic wspolnego z grami czysto losowymi.Tam tego typu zjawiska nie zachodza.

To wlasnie bylo przyczyna irytacji matematyka , przez co rozpetal on niesamowita madialna historie, ktorej final jest w Sadze. Faktem jest ze dochody z gry w Keno w tym kraju spadly drastycznie.

Ale widze ze gra pojawila sie w PL. Wiec zycze powodzenia. Mniejcie nadzieje ze algorytm pseudolosowy jest zblizony do 100%-wego losowego algorytmu naturalnego.

Czy to mozliwe zeby tak bylo ?

Moim zdaniem nie !!!!

Ale w przypadku KENO PL nie mam najmniejszych dowodow zeby to w jakikolwiek sposob sprobowac udowodnic.

Karamba.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4
Wyślij wiadomość do admina