Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 14 15 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | DUŻY LOTEK - PRAWDOPODOBIEŃSTWO GŁÓWNEJ WYGRANEJ NIEMALŻE PEWNE |
2008-03-17 (11:01) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 290 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co ty Leo wkładasz mi w usta słowa , których w ogóle nie napisałem . Co mnie obchodzi czy ty masz programy skompilowane czy też nie skompilowane . W ogóle mnie to nie interesuje . Napisałem Ci tylko czym my się posługujemy . Ty masz przywidzenia . Ja w ogóle o żadnych Twoich programach się nie wypowiadałem - bo ich nie znam i nie poznam . Leo O co Ci chodzi???? O jakowąś kłótnię niepotrzebną ???!!! Nie znam Twoich dokonań i się nie wypowiadam . |
2008-03-17 (11:24) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba 1 a czy na tym forum znalazło by się miejsce na Twoją odpowiedź dla mnie ... ==------------------------>>> Taki apel do Wszystkich zacznijmy mówić o konkretach ....nie o sobie wzajemnie bo to się robi forum psychologiczne od psychologi do psychodelii droga niedaleka więc pozostaną same psy .... nie ruszymy ani krok do przodu a przecież wszyscy mamy te świadomość że wspólnie wysłany zestaw ma znacznie większe szanse niż ten jeden pojedyńczy kupon /truizm / P.o.z |
2008-03-17 (11:27) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 22295 | wpis nr 128 297 [ CZCIONKA MONOSPACE ] karamba1.> należysz do tych używających słów bez rozwagi.....epitety dopisz sobie sam i dla siebie żegnam |
2008-03-17 (11:38) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 300 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen .............................. nie ruszymy ani krok do przodu a przecież wszyscy mamy te świadomość że wspólnie wysłany zestaw ma znacznie większe szanse niż ten jeden pojedyńczy kupon /truizm / ...................................... a skąd ty takie prawa nielogiczne poznałeś ? Toż to zupełne zaprzeczenie logiki . Jaki wspólnie wysłany zestaw ? Skąd ty takie wnioski wyciągasz ? |
2008-03-17 (11:41) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 303 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen Przeczytałem już różne cuda - ale takich praw nie słyszałem . To może ty wyjaśnisz o czym ty piszesz . O jakim wspólnym kuponie Na ludzkim przykładzie Pan A zaprognozował w dużym lotku : 4,26,33,34,45,46 Pan B zaprognozował w dużym lotku : 2,12,16,22,27,49 To opisz jak ma wyglądać wspólny kupon i o co tutaj chodzi? Napisz jakie liczby napisać na wspólnym kuponie ? |
2008-03-17 (11:52) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 306 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz2 jeśli hipotetycznie wyślemy prawie 14 milionów kombinacji to mamy pewność jeśli 7 milionów to mamy \"półpewność \" itd itd a jeśli wyślemy jeden zakład to co mamy ? ;-o)) ------------------------------------------------------------------ Wydawało mi się że suma \"mądrości \" i umiejętności kilkunastu ludzi + ich mały wkład pieniężny jest w stanie pokonać barierę szans . Może Ci się wydać to dziwne ale są też dobrzy typerzy Nie wierzyłem póki nie zobaczyłem .. jedna dwie liczby w porywach 3 mogą zostać wskazane w pewnych okolicznościach zachęcam i innych takiego Fula takiego Mańka 50 może ich liczby by dały się do tego dołożyć . A mając już 3 liczby . Mając jakieś umiejętności redukcyjne można próbować .Nie twierdzę że z takiej mozajki od razu i za każdym razem wszystko wychodzi ale jak się złożą dobrze te elementy można osiągnąć całość czyli 6 trafnych Ale trzeba chcieć ... /A pisze to pierwszy chciej RP/ ;-o))) P.o.z |
2008-03-17 (12:00) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 307 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen Proszę o odpowiedź na proste pytanie : Na ludzkim przykładzie Pan A zaprognozował w dużym lotku : 4,26,33,34,45,46 Pan B zaprognozował w dużym lotku : 2,12,16,22,27,49 To opisz jak ma wyglądać wspólny kupon i o co tutaj chodzi? Napisz jakie liczby napisać na wspólnym kuponie ? |
2008-03-17 (12:12) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 309 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz 2 to proste . Jeśli się zgodzą to Pan A +Pan B + Pan C + Pan D uzgodnią powiedzmy 3 liczby więcej raczej się nie uzyskuje / i to nie zawsze / Zatypują !!!! te liczby będą w jakimś zbiorze do tego zbioru trzeba dodać inny zbiór który też można \"jakimiś \"sposobami określić ja oceniam to że przy dobrych układach konieczne będzie utworzenie zbioru 20 - 30 liczb a potem redukcja i filtracja / określenie ilości 20 -30 jest zależne od okoliczności / Liczę Mariusz 2 na totalną Twoją krytykę ale ja takie mam przeświadczenie .że tak należy zrobić . ... Ale też liczę na to co zaoferujesz w zamian co jest lepsze od tego ? Pomijając te Wasze passusy o programach szybkości itd takie zatypowanie i wygenerowanie docelowe powiedzmy ok 1000 kombinacji z uzgodnieniami to zajmuje 3 do 4 godzin na jedną grę ... Odpowiadając Ci na Twój przykład rozbieżnych zbiorów to decyzję podejmuje jedna osoba naj bardziej w tym kompetentna Takich alternatywnych pytań po drodze jest wiele ... Które liczby ? Jaki zbiór ? Jaki system ? co odrzucić ? Jakie filtry .? do ilu zakładów sprowadzić system ? I twierdzę że w te klocki są pomiędzy nami lepsi i gorsi i wszystko sprowadza się do tego aby włączyć do takiego zespołu tych lepszych nadać im jakieś kompetencje odpowiedzialność i robić co do każdego należy . To całe przedsięwzięcie !!! . P.o.z |
2008-03-17 (12:24) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen .............................. nie ruszymy ani krok do przodu a przecież wszyscy mamy te świadomość że wspólnie wysłany zestaw ma znacznie większe szanse niż ten jeden pojedyńczy kupon /truizm / ...................................... Zen Dokąd nie zapomniesz o takich prawach i dokąd nie porzucisz takich pomysłów -moim zdaniem ( podkreślam -moim zdaniem ) nie masz żadnych szans . ======================================================= Każdy człowiek może sobie przeczytać co typuje niejaki Kazik Viltom Nie wchodzę w szczegóły w jaki sposób on te liczby typuje . Typuje tak jak umie i tak jaką metodę sobie przyjął . Nie to jest istotne . Istotne jest to , że on nie typuje wspólnie i nie typuje 3,4,5, liczb ale 10 Słowinie dziesięć liczb . Kazik po prostu samozaparciem wykorzystuje najprostszą i dla niego najlepszą metodę zbieżności zbiorów . Nie musiał wygrać -ale miał trochę szczęścia i wygrał . Ale aby to sie mogło stać musiał dać szansę temu szczęściu . Idzie konsekwentnie swoją jednostajną i niezmienną drogą . Nikt przy pełni zmysłów nie typuje jednej liczby w dużym lotku . Bo ta gra nie polega na typowaniu jednej liczby tylko sześciu . Jest to gra 6 z 49 . Mój program na środku ekranu podaje 6 liczb . Ani 5 an i 8 ani 2 tylko -6liczb . Musiałbym być durniem aby pomylić się w programie i skonstruować program do dużego lotka , który daje 4 liczby . Podaje 6 liczb . To co mam te 5 uciąć ? A które ? Zen jak możesz kogoś namawiać aby podał jedną liczbę .? Mój program podaje ich 6 . Może powiesz mi którą mam obciąć. Program aby mógł w normalnym czasie działać ( Jak Bóg przykazał ) wykorzystuje obliczenia na kodach csn i on podaje w tle liczbę 3.567.123 i w tle przelicza , że to jest na przykład : 4,12,33,35,37,44 To którą mam liczbę obciąć ? I po co ? ==================================================== Szkoda , że nikt ale to słownie nikt nie nauczył się niczego od Kazika Viltoma . Trzeba uczyć się od lepszych A nie od oszołomów . Zen -jak widzisz , że ktoś typuje w dużym lotku jedną liczbę --poradź mu aby udał się do psychiatry - anie dyskutuj z tym człowiekiem Pozdrowienia |
2008-03-17 (12:29) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 128 311 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Zen- Zen - ja odpisalem , lecz tego po konsultacji z kolego nie wyslalem i nie przedstawie swojej propozycji. Kolega ma racje bylbym durniem i za takiego wiekszac by mnie tez uwazala. Wiec teraz odpisze tak ogolnie. Zen- Mowa jest o systemie matematycznym (pokryciowym, inteligentnym) 1. Skreslen 6 , bo gra polega na tym ze trzeba skreslic 6z 49. (Gra w ML polega na tym ze trzeba miec kombinacje skladajace sie z 20 liczb, bo tyle jest losowane. To ze placa za max 10 to inna bajka i nie ma to nic wspolego z pewnymi rzeczami.) 2. Z calego zbioru od 1 do 49 liczb . 3. Ilosc kombinacji w zaleznosci od ilosci \"grajacych osob\", jak ktos odpadnie i nikt go nie zastapi , wszystko to mozesz poprostu na smietnik wyrzucic. 4.Gwarancje trafienia szostki- praktycznie zadne, mimo ze mozna to sobie wyliczyc ze w pewnej skali czasowej kiedys to nastapi. Moze to byc jutro , moze za rok. Pozastale trafienia nizszego stopnia w uzaleznione sa od liosci \"osob grajacych\". 5. Trafione beda zawsze wszytskie liczby. To nie o to chodzi. 6. Roznica w ilosci liczb wystepujacych..... - Nie ma to kompletnie znaczenia. Inaczej mowiac moze byc tak ze np. bedzie grane 1000 kombinacji a w nich razem np. liczba 1 bedzie tylko 10 razy , a inna np. 2 bedzie 100 razy w systemie, itd. To nie ma znaczenia. Ale kazda z liczb bedzie min. jeden raz w systemie. Ja juz pisalem ze tego typu systemy gwarancyjne dostepne w necie, systemy SMI , itd, kompletnie sie nie nadaja do uzycia. Przetestuj sobie jakikolwiek system i zobacz ile bedziesz do tylu. Musisz byc do tylu. Bo te systemy maja wade, prosta wade matematyczna. Oczywiscie mozesz miec szczescie , ale ja nie wierze w szczescie. Jak by nie bylo to bilans musi byc ujemny. Karamba |
2008-03-17 (12:29) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen Do przykładu , który podałem Nie ma Pana D i C ========================================== Jest tylko Pan A i Pan B Czekam abyś podał jaki wspólny kupon mają wysłać . Zamieściłeś kilka wpisów i co?......................i nic . Co mają wysłać na wspólnym kuponie ?????????????????????????? Trzeci raz sie pytam . I nie dostałem żadnej odpowiedzi . Zen Nie ma wspólnej gry w taki sposób jaki opisałeś . To nie istnieje . Znam dziesiątki ludzi , którzy grają wspólnie i wzajemnie sobie pomagają . Ale nie w taki dziwny sposób . Prawo , które opisałeś nie istnieje i wcale nie jest truizmem |
2008-03-17 (13:28) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 22295 | wpis nr 128 315 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeśli muszą zagrać wyłącznie jednym zakładem i,tylko 6 liczb to Pan A i Pan B otrzymali by propozycje wysłania zakładu: 2 4 16 26 33 49 |
2008-03-17 (14:13) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 320 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sytuacja jest taka Pan A ma mercedesa a Pan B ma syrenkę . Proponuję z syrenki wziąć silnik a z mercedesa kierownicę . A co by na to lekarze powiedzieli. =============================== Zasada Nsha jest prosta . Jeżeli czegoś nie da się udowodnić to trzeba sobie powiedzieć . NIe mam racji . I teza jest nieprawdziwa . Umiejętność przyznania się do błędu jest fundamentalna I to wszystko |
2008-03-17 (14:21) PARTNER Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 747 | wpis nr 128 324 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeden przez drugiego madrzejszy To, ze macie Panowie duza wiedze nie podlega dyskusji. Kazdy przedstawia jakies swoje racje, ale liczy sie efekt. Ktory z Was mial juz glowna wygrana? Cos podejrzewam, ze chyba nikt! Ten wspomniany efekt (glowna wygrana) mozna tylko osiagnac dzieki wspolnej i grubszej grze. Przeciez to takie oczywiste i logiczne! Wiecej kasy = wiecej zakladow = wieksza wygrana = wieksze prawdopodobienstwo trafienia glownej wygranej. Jak widzicie do powyzszego rownania, nie bylo trzeba uzywac zadnych wzorow, obliczen i kombinacji. Te wszystkie rachunki o ktorych mowa mozna jedynie wykorzystac do dobrego wytypowania wielu mozliwych kombinacji. To prawda nie mozna wskazac jednej liczby i reszte obciac, ale mozna te wszystkie typowania specow polaczyc w jedno. Mysle, ze wspolnym graniem nie sa zainteresowani zbyt pazerni. Licza, ze kiedys trafi im sie wszystko i wierza, ze wlasnie ich metoda jest najlepsza. Panowie niestety, ale nie jest najlepsza, bo glownej wygranej nigdy nie mieliscie. Takim podejsciem mozecie jeszcze dlugo czekac. Proponuję wspólnie MAŁĄ ŁYŻECZKĄ, a efekty być muszą. Proponuje przestac sie juz wzajemnie przepychac i skupic sie na konkretach. Osoby, ktore nie widza takiego wspolnego grania lepiej niech sie nie wypowiadaja w tym temacie, bo naprawde szkoda ich czasu. Niech po prostu przygladaja sie z boku co sie tutaj dzieje i od czasu do czasu sprawdzaja swoj kuponik. Ja mam wizje sprawdzania KUPONU. Mysle, ze wyrazilem sie jasno? Pozdro baza-partner@wp.pl POLSKA GRUPA LOTTO |
2008-03-17 (14:43) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 22295 | wpis nr 128 325 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PAN A [MERCEDES ] Duży Lotek Obliczono na los. nr. 4510 przesunięcie= 0 obliczenie dni = 4509max. trafienie w zakresie 4509 ~ 1 *** próg nieprzekroczony 4/6 *** , suma trafień liczb składowych = 3407 , rezultaty - 7 x 4/6,84 x 3/6,636 x 2/6 PAN A [SYRENKA ] Duży Lotek Obliczono na los. nr. 4510 przesunięcie= 0 obliczenie dni = 4509max. trafienie w zakresie 4509 ~ 1 *** próg nieprzekroczony 4/6 *** , suma trafień liczb składowych = 3285 , rezultaty - 3 x 4/6,80 x 3/6,577 x 2/6 dla mnie OBAJ poruszają się co najwyżej rowerem |
2008-03-17 (14:57) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 328 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba to nawet tego nie możesz powiedzieć jakie system jaka gwarancja ? To nie powiedziałeś mi nic . Ok Odpowiedź nic Ci nie powiem tez jest odpowiedzią . ==------------->> Mariusz 2 dlaczego ja mam dostosować Swojego Pana A i Pana B do Twoich założeń . Kiedy oni są realni i typują i im to jako tako wychodzi ! Ja poszukuję jeszcze kogoś na tym poziomie żeby skuteczność Panów A i B zwiększyć o współczynnik skuteczności od Pana C i ewentualnie D . Wg mojej koncepcji jest ścisła współpraca w ustalaniu jakie liczby pomiędzy uczestnikami przedsięwzięcia . Niech mercedes nie daje kierownicy a paliwo syrence oba są benzynowce !!! ;-o)) ==----------------->> Mariusz 2 , Karamba 1 ok Panowie A i B są do luftu ! Nie pasują jak te samochody - to czy WY możecie przedstawić jaką alternatywę ? Inny sposób podejścia P.o.z |
2008-03-17 (15:29) Pasko Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00 Ilość postów: 4411 ADMIN | wpis nr 128 332 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A moze napiszemy do Copperfielda? http://muzyka.interia.pl/wiadomosc_dnia/news/david-copperfield-przewidzial-wyniki-totolotka,186196 |
2008-03-17 (15:42) PARTNER Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 747 | wpis nr 128 336 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PASKO super, ze dales znak zycia Jezeli nawet David Copperfield to zrobil, to takiego niestety raczej nie znajdziemy w tym spoleczenstwie. Tutaj musi obowiazywac zasada CO DWIE GLOWY TO NIE JEDNA! POLSKA GRUPA LOTTO baza-partner@wp.pl |
2008-03-17 (15:42) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 337 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen Z wielką przyjemnością . Jak ty odpowiesz na pytanie : Jakie liczby na wspólnym kuponie mają skreślić ci dwaj Panowie Proszę o odpowiedź na proste pytanie : Na ludzkim przykładzie Pan A zaprognozował w dużym lotku : 4,26,33,34,45,46 Pan B zaprognozował w dużym lotku : 2,12,16,22,27,49 To opisz jak ma wyglądać wspólny kupon i o co tutaj chodzi? Napisz jakie liczby napisać na wspólnym kuponie ? |
2008-03-17 (15:51) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 338 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie Zen Taka odpowiedź to żadna odpowiedź . Po prostu jasno i bez ogólników napisz - co zresztą jest truizmem i oczywistością : Nie ma grania na spółkę . I nie ma wspólnych liczb Takie coś nie istnieje i to droga do nie wygrania niczego . Nic to nie da . Wręcz przeciwnie da to przegraną . Co innego jak napisał PARTNER gdyby to była gra na główną wygraną z ustalonym \"rozpisem\" kuponów . No to 2 kupony -dwie szanse 10 kuponów -10 szans To ma sens ================================================ Ale podstawą jest twórca rozpisu czyli autor prognozy . Ale nie wspólnej . To jak na statku by czterech marynarzy ustalało kierunki , każdy inny to ten statek nie popłynie nigdzie . Ale to nie jest wykonalne gdyż autor pomysłu nie ma pomysłu na odpowiednią prognozę . A prognoza musi być w postaci alternatywy A sposobu prognozowania przy pomocy alternatyw nikt nie ma porządnie opracowanej . A na pewno nie autor pomysłu . Chyba , że opisze . |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 14 15 Wyślij wiadomość do admina |