Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DUŻY LOTEK - PRAWDOPODOBIEŃSTWO GŁÓWNEJ WYGRANEJ NIEMALŻE PEWNE

2008-03-15 (14:16)

status albin
Data rejestracji: 2008-02-15 00:00:00
Ilość postów: 9

3200
wpis nr 128 048
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Chciałbym wyrazić swoją opinie na temat tego przedsięwzięcia.

Gdybym miał komuś wpłacać jakieś pieniądze i liczyć że ktoś się jakoś potem będzie rozliczał to nawet 1zł nie wpłaciłbym.

Moim zdaniem myślenie o jakiejkolwiek spółce jest błędem.

Aczkolwiek inicjatywa jest ciekawa.

Szkoda tylko że tak mało pomysłów.

Że tak mało ludzi chce się dzielić opiniami, ale myślę że to z powodu wniosków po przeczytaniu pierwszego postu.

Teraz postaram się napisać jak ja to widze.

Trzeba podejść do tematu jako do wyzwania nie liczyć na jakikolwiek dochód do podziału. Nie robić żadnych zobowiązań że coś komuś trzeba wpłacać , nawet nie liczyc że ktoś zdeklarowany napewno weżmie udział w zabawie.

Chciałbym by powstał projekt grania wspólnym systemem na wspólne liczby.

Wpadłem na pomysł by do tego wykorzystać GADU-GADU.

Najlepiej zrobić jakiegoś bota.

Chętni do zabawy, piszą do bota \"podaj numery\" i po pewnym czasie dostają liczby np. na 5 zakładów. Po jakimś czasie program zlicza chętnych i tworzy się system na odpowiednią ilość zakładów.

Nikt nikogo nie zmusza do zagrania w realu na te liczby.

Jednak po losowaniu osoba która miała szanse wygrać dostaje wiadomość \" jeśli zagrałeś to wygrałeś 5 czwórek lub coś w tym stylu.

Myślę że GG jest idealnym sposobem na rozpromowanie jakiegokolwiek pomysłu. Oczywiście tylko jakieś efekty mogą zachęcić ludzi do zabawy.

To taka wstęna moja koncepcja ale może ktoś podchwyci temat.

Bo pomysłów pewnie ludzie mają sporo, tylko niechcą się dzielić. Zawsze oczekują czegoś w zamian.

pozdrawiam
2008-03-15 (21:07)

status zen
Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00
Ilość postów: 1742

190
wpis nr 128 113
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Albin

Czy ty proponujesz nam zabawę w typowanie poza stroną Paśki ?

Czym to się różni od obecnego typowania tu na forum czy na podstronach w z rankingami ? .

Czy myślisz że takie zatypowanie do gry za kasę to tak sobie pstryknąć paluszkami i już jest ???

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jaki to wysiłek żeby dobrze wybrać ile po drodze wątpliwości ile przeszkód ile decyzji ryzykownych należy podjąć .....

Jak na razie nie widzę nic nowatorskiego w Twoje wypowiedzi ale dobrze że chociaż coś napisałeś z to Ci dziękuję .

P.o.z
2008-03-15 (22:02)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00
Ilość postów: 22285

1386
wpis nr 128 119
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam

MILIONNOWY pisał cyt. \"jeżeli podczas 10 gier \"na sucho\" 8 zakończy się sukcesem to zagram\" i stąd moja późniejsza odpowiedź ,negatywna oczywiście,

bo nikt takiego SPEKTAKULARNEGO WYNIKU NIE UZYSKA ,co jest oczywiste ,a jeśli nawet, to w kolejnej grze nie można założyć KONTINUUM takiego kuriozum.

Albin ma sporo racji,ale ja miałbym pomysł dla grupy 150~200 osób,i nawet bym się przychylił do tego ,aby nie było wpłat,i rozliczeń,każdy z uczestników zadeklarował by iż wyśle swój przypisany zakład ,i to wystarczy ,co kilka gier gdzieś komuś by coś skapnęło,ale założyłbym z góry składkę powiedzmy minimalną ,nawet 20~30 zł miesięcznie ,którą to kwotę przeznaczyło by się na grę precyzyjną,według jednej ustalonej metody,jeśli było by do wydania 6000 w skali miesiąca ,to już można by sie zastanawiać .Co do szczegółów ,to wszystko jest do ustalenia.

Jeśli któremuś z uczestników,przydarzyło by sie całe 6 trafień,co jest mało prawdopodobne,to jego sukces,i jego wola czy i w jakiej kwocie podzieli się wygraną,bo coś jednak wypadało by odstępnego wypłacić .

Nie sadzę jednak iż na tej stronie znajdzie się ok 200 osób chcących wspólnie

grać,WSPóLNIE i samodzielnie ,bo jednak takie tworzenie spółdzielni,w oparciu o miesięczną wpłatę np. 500 zł wcale nie daje większej szansy ,ja coś o tym wiem,ale nie będę o tym wspominał,za to stwarza to możliwości do manipulacji,itd.itd.........

pozdrawiam

W Dużym lotku jest powiedzmy w zasięgu 5/6 natomiast 6/6 to już \"fart\",,,,,,\"uśmiech losu.\"

pozdrawiam
2008-03-15 (22:06)

status albin

3200
wpis nr 128 121
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Żle zrozumiałeś moje intencje albo ja to żle przedstawiłem.

W bardzo ale to bardzo wielkim skrócie chodzi o to żeby losowane było nie 6 liczb tylko numer pesel albo GG.

Czyli każdy ma swoje zakłady takie które się nie powtarzają.
2008-03-15 (22:18)

status albin

3200
wpis nr 128 122
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oczywiście mój wpis powyżej dotyczy wypowiedzi ZEN_a .

777ch chyba załapałeś o co mi chodzi
2008-03-15 (22:31)

status zen

190
wpis nr 128 124
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Albin dotarło .Przepraszam za niesłuszną krytykę .

777CH uważam że nie potrzeba 200 osób potrzeba ok 2000PLN na grę ... ale to \"gra na macanego\" Chodzi o to że czasami wychodzi w losowaniu coś co nie mieści się w rozsądnych granicach.

np DL 6 Parzystych ... czy jeszcze jakieś inne cholerstwo które nie da się przewidzieć....Gra jaką ja bym chciał grać to taka gdzie wszystko mieści się w rozsądnych granicach dzwonu Gaussa . Wówczas dość dużo można przesiać dlatego piszę o ok. 1 tysiącu zakładów ...

P.o.z
2008-03-15 (23:12)

status 777ch

1386
wpis nr 128 130
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen , mamy 12~14 los. DL/M-c

czy to będzie tysiąc na grę[12tys./m-c] czy 500zł to szanse są prawie takie same...........chodzi o to aby najpierw zbudować pulę do gry , i zagrać w odpowiednim momencie albo za cała pulę[6000] albo ,metodą dzieląc pulę na kilka gier,pula to były by jakieś śmieszne składkowe,a zakłady do gry były by codziennie inne ,generowane według ustalonej metody,i każdy z graczy miałby specjalny programik generujący te wszystkie zakłady......ale każdy zakład byłby przypisany jednemu graczowi.........z kasy składkowej o grze i terminie gry decydował by \"Zarząd\" ,to było by coś dodatkowego ,tak mi by pasowało,sam bym puszczał tylko jeden zakład \"spółdzielczy\" a kasą składkową przejmował by się skarbnik i \"zarząd trzymający władzę\" ,dla mnie to było by wygodne,nie zajmujące głowę 30 zł/m-c .......a jak wejdzie 6/6 to te 10~30tys. na na głowę też pociecha.

pozdrawiam
2008-03-16 (12:25)

status niklomat
Data rejestracji: 2007-11-22 00:00:00
Ilość postów: 118

3009
wpis nr 128 167
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam .Owszem można porobić zakresy w których będzie więcej numerów które padną lecz ilość i czas oczekiwania kiedy wejdzie jest wręcz nie opłacalny .Do kosztów przykładowo obstawiamy parzyste robimy na 12 skresleń – rozpisujemy 461 kombinacji i wychodzi przykładowo 5 liczb parzystych zakładamy ze czekamy około 20 dni na taka sytuacje . Trafiono 1 Liczbę -21 Zakładów ,T 2 L-116 zak. , T3L-192 zak. ,T4 L -107 zak. T5 L-20 zak.

.Zakładamy że za 5 liczby trafionych płacą 4000 zł. , T 4 liczby płaca 200 zł. za T3 liczby 15 zł.

Oczywiście trzeba odpowiednio po przeliczać . zawsze można i nie parzyste obstawić a u buków na równowage … Hahaha

2008-03-16 (12:26)

status zen

190
wpis nr 128 168
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

777CH myślę trochę inaczej ..

/takie moje chciejstwo /

Jeśli w mojej koncepcji mieści się powiązanie ze sobą kilku elementów .

1) Dobre typy powiedzmy 3 ewent 4 liczby

2) Uzupełnienie tych liczb od Typerów do ilości w granicach zbiorów zawierających 20 do 30 liczb

3 ) Redukcja systemu

To należy uwzględnić że nie da się z gry na grę \"trzepać jak z rękawa\" dobrymi liczbami Ci co Typują mniej więcej czują czego mogą oczekiwać po najbliższym losowaniu czy im się to składa czy nie ...

A wiec granie w takie jałowe dni da również jałowe rezultaty dlatego niektóre dni odpuścił bym sobie... Uwzględniając jedynie przesunięcie czasowe czyli jednokrotne ewent dwukrotne powtórzenie takiej zagrywki oczywiście wówczas przy tych samych typach inna redukcja ....

Chyba że brak typów od typerów a na zestawy liczb to należało by powtarzać używanie tego samego zbioru więcej np 6 razy . ale tu znowu redukcja indywidualnie na każdą grę .

P.o.z

2008-03-16 (13:04)

status 777ch

1386
wpis nr 128 172
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen ,a ja myślę tak:

zakładamy z góry że w losowaniu jutrzejszym powtórzą się 3 liczby z losowania

X

LOSOWANIE X ustala expert.

Ponieważ 6 liczb losowania X to 20 kombinacji trójek,więc mamy już 20 zakładów ,na bazie tych 20 trójek budujemy system z dodatkowymi trójkami które to by były i ile tego nie rozwinę na razie,to zależy głównie od możliwości finansowych ,czyli wysokości puli na jedną grę .

Dlaczego 3 liczby powtórkowe,bo po prostu tak jest ,że patrząc wstecz na wylosowane sześć LICZB ,widzimy taką zależność ,wobec tego wystarczy załozyć że:

gramy na powtórkę trzech z losowania nr.x i gwarantuję Ci Zen ,że w któryms z kolei losowaniu,taka sytuacja wystapi ,a więc sprawa jest pewna ,kwestia tylko czasu ,a czy uda się trafić drugą trójkę czyli całe 6/6.......to wątpliwe,ale może tak się zdarzyć, jeśli wejdzie jedna z 20 trójek.......to szanse na 5/6 są.

Gra powiedzmy na 250~300 zakładów.

Większej ilości zakładów bym nie proponował,liczy sie to aby plan był na grę.

Ale Zen,szkoda chyba czasu na nasze polemiki,nie skonsolidujesz takiej grupy

w necie.No chyba, że Pasko \"nazbiera ludzi \"

przykład z trójkami :

* *

pozdrawiam
2008-03-16 (13:26)

status Mariusz2
Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00
Ilość postów: 352

2577
wpis nr 128 175
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Janusza Pasko

Wszystkie zagadnienia obliczenia pokryć ( cover ) wraz z odpowiednimi wzorami matematycznymi do obliczeń masz na tej stronie .

http://www.ccrwest.org/cover/
2008-03-16 (13:31)

status Mariusz2
Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00
Ilość postów: 352

2577
wpis nr 128 176
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do karamba1

cytuję

.....

Problem w tym ze 99% ludzi jest zachlana , tz. wszyscy w systemach matematycznych chca tak ustawic zeby miec gwarance trafienia szóstki, piatki, itd.

To jest oczywisty blad. Bo co komu z grania np. przez 12 m-cy i trafienia raz piatki, i pare drobnych trafien ?

Bilasn musi wyjsc na minus !!

W systemach matematycznych mozna mala iloscia kombinacji trafiac duzo trojek, czworek , nie pozbawiajac sie oczywiscie szansy na piatke i szostke.

To co napisałeś to oczywisty błąd logiczny .

A nastawiając sie na wygranie szóstki to co tracisz możliwości wygrania czwórki czy trójki ?

Problem w określeniu celu .

To jaki taktyk ustawiał by sobie cel na poziomie czwórki czy też trójki .

Pisałby program do systemu i roztrwoniłby kilka lat na opracowanie mechanizmu wygrania czwórki .?

Chyba hobbysta .
2008-03-16 (13:57)

status fart
Data rejestracji: 2008-01-03 00:00:00
Ilość postów: 97

3107
wpis nr 128 178
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Mariusz2 za tego linka masz browara u mnie...
2008-03-16 (16:30)

status niklomat
Data rejestracji: 2007-11-22 00:00:00
Ilość postów: 118

3009
wpis nr 128 198
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dobra małe sprostowanie 86 zakładów trzeba wysłać . na 12 skreslen aby było 5/5 z parzystych liczb w DL …Dzieki Marjusz2 Powodzenia
2008-03-16 (16:42)

status Karamba1
Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00
Ilość postów: 174

3267
wpis nr 128 199
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Mariusza i oczywiscie Wystkich czytajacych.

Nie, nastawiajac sie na wygranie szostki w systemach matematycznych (pokrycia )

nie tracisz szansy wygrania 5,4,3-ki. To logiczne.

Nastawiajac sie na gwarancje trafienia trojki tez nie pozbawiasz sie szansy na trafienie szostki. To jest tez logiczne.

Nie o to mi chodzilo.

Ja chcialem zwrocic tylko uwage na to ze uzywajac systemow np. gwarantujacego wygranie 5 jestesmy zmuszeni jak by nie bylo uzyc bardzo duzo kombinacji zeby byla ta gwarancja.

Wiadomo nie kazdego stac na taka gre, wrecz malo osob.

Taka gra z mojego punktu widzenia nie ma sensu.

Kiedys przetestowalem takie systemy w rozny sposob.

Tym bardziej ze co nam z tego ze mamy np. gwarancje wygrania jednej piatki lub np. 2 , i oczywiscie do tego sporo wygranych nizszego stopnia?

Dokladnie nic. Po przeliczeniu wynika ze zawsze bedziemy do tyly z kasa.

Oczywisice w szczescie to ja nie wierze.

Moim zdaniem o wiele lepiej jest ograniczyc te gwarancje np. do trafienia trojki w obrebie np. wybranego zbioru liczb. i do niego dodac tz. Bank liczby (rowniez wybrane) np. 3 , 2 lub jedna liczbe ktora bedzie zawsze w kazdej kombinacji.

Tego typu postepowanie w zalozeniu ze mamy odpowiednio dobrane zbiory liczb i Bank liczby, liczbe jest o wiele bardziej ekonomiczne.

Nie pozbawia nas to szansy na trafienie szostki , ale przy spelnieniu warunku lub warunkow (w zaleznosci od tego jak system zbudujemy), daje nam pod dostatkiem wygranych nizszego stopnia.

Sposobow na budowe takich systemow jest cala masa. Trzeba sobie tylko wybrac regole, pomyslec logiczne i w zwyklym arkuszu kalkulacyjnym mozna to wykonac bez problemu.

Oczywiscie jest pare regol ktore nalezy przestrzegac, ale w tym miejscu nie bede o tym pisal.

Nawet na chybil trafil zbiory i Bank liczby lub liczba, o wiele szybciej daje efekt niz granie duzym systemem gwarantujacym trafienie np. 1, 2, piatek.

To bardzo latwo sprawdzic przeprowadzajac proste testy.

Takie testy juz dwano porobiono i wynika z nich jasno ze duze systmy gwarancyjne sa nie ekonomiczne.

Takich \"inteligentych\" systemow w necie nie ma i nie bedzie , to zrozumiale.

Ale poglowkujcie , nie jest to trudne i napewno lepsze ekonomicznie niz wszytskie dostepne systemy gwarancyjne.

To sa moje wnioski i spostrzezenia z przed 2 lat kiedy poprostu z ciekawosci postanowilem przetestowac sprawe systemow matematycznych (pokryc).

Np. La Jolla Covering proponuje najgorsze ustawienia (pokrycia) , prakrycznie kazdy taki system nalezy przerobic. Byc moze sa tacy co wiedza o co chodzi i to robia.

Sa tez przeciez programy ktore bez problemu generuja systemy pokryciowe. Sytuacja jest podobna nie oferuja one ze zwyklej prostej przyczyny matematycznej , najlepszej opcji pokryc.

Dlatego namawiam zeby sobie samemu pokombinowac i potem sobie porownac z dostepnymi na rynku systemami.

Poczatek moze sie wydawac trudny wiec najlepiej zaczac od malego systemu np. na 10 liczb, itd. Jak sie to zalapie to potem jest to proste.

Na koniec dodam ze nie ma innego sposobu przy systemach pokryciowych dla pojedynczego gracza czy dla malej grupy graczy (moim zdaniem wiecej niz 3 osoby to bez sensu), jak stworzenie wlasnego malego systemu (\"inteligentnego\") i granie az padnie to na co czekamy.

Osoby ktore potrafia programowac oczywiscie nie mam na mysli ludzi ktorzy zajmuja sie arkuszami kalkulacyjnymi moga z koleji sobie w oparciu o przez siebie wymyslony system zbudowac taki system dzialajacy najlepiej wedlug jednej regoly w sposob dynamiczny.

To tyle o systemach gwarancyjnych , ktorych nie jestem zwolennikiem.

Ale uwazam ze to najlepsza matoda dla osob nie posiadajacych odpowiednich narzedzi.

Preferuje zupelnie inne metody , ale stopien skomplikowania ich jest odpowiednia wiekszy.

pozdrawiam serdecznie

Karamba
2008-03-16 (17:11)

status Karamba1
Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00
Ilość postów: 174

3267
wpis nr 128 202
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeszcze maly dodatek.

To paradoksalne , ale tak jest.

Im mniejsze gwarancje tym wiekszy sukces.

Dlatego generlnie przestrzegam przed ta pulapka tz. gwarancji wysokiego stopnia wygranej.

To \"pulapka finasowa\".

Skupcie sie na malym ale \"inteligentym systemem\"

Dla programistow w oparciu o reguly dzialajace w sposob dynamiczny.

Tez jest tu pulapka. Im wiecej regol tym gorzej, wystepuje tz. \"zadlawienie\" sie sytemu, bo albo system przestaje byc systemem bo ma do spelnienia za duzo regol, albo bedzie taka generacja trwala bardzo dlugo nawet przy super algorytmach.

A wiec im mniejszy system im mniej regol, mniejsze gwarancje - tym lepiej.

Ale to musi byc \"inteligentny system\".

Jesli macie ochote to mozemy tu z Waszej incjatywy pobudowac takie systemy i po testowac , porownac je z duzymi systemami itd.

Przekonacie sie sami ze to co podpowiadam jest o wiele lepsze od proponowanych duzych systemow gwarancyjnych,.

Szczegolnie biorac pod uwage dluzsza perspektywe gry systematycznej.

Trzeba na to spojrzec realnie przy takim podejsciu.

To co wszystkich zabija (finasowo) to to ze maja wrazenie ze za kazdym razem grajac mysla ze wlasnie dzis wygraja. Niestety tak nie jest i to nawet przy bardzo duzych systemach gwarancyjnach, prosze sobie to przetestowac.

Wiec lepiej mniejszy, mniejsze koszty , a szanse ?

Niby mniejsze matematycznie , ale pryktyka pokazuje zupelnie co innego.

pozdrawiam

Karamba.
2008-03-16 (17:56)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 128 210
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Im mniejsze gwarancje tym wiekszy sukces.

Karamba 1

(dawniej Karamba ale zapomniał hasła)

---------------------------------------------------------------------

I pomyśleć tylko ,to co pisałem parę lat temu znowu ujrzało światło dzienne.

Ale w pełni zgadzam sie z tym co napisał Karamba 1

2008-03-16 (19:15)

status 777ch

1386
wpis nr 128 214
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

KARAMBA1.napisał cyt.:

\"Osoby ktore potrafia programowac oczywiscie nie mam na mysli ludzi ktorzy zajmuja sie arkuszami kalkulacyjnymi.....\"

Do > Karamba1.

No muszę zareagować.....w obronie kolegów programujących w Excelu .

Excel w rękach mistrza to narzędzie ,którego możliwości jeszcze nie znasz, więc nie pisz kolego o tym ,o czym nie masz pojęcia.

2008-03-16 (19:37)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 128 217
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ale w pełni zgadzam sie z tym co napisał Karamba 1

Jasze

-----------------------------------------------------------------------

Ja też musze zareagowac ....w pełni zgadzam się z tym co napisał

Karamba 1(dawniej Karamba ale zapomniał hasła) lecz jedynie to co napisał o tzw. systemach gwarantujących takie czy owakie trafienia.

Wole jednak coś założyc i założenia te szybciej się sprawdzą niż mielenie aż zagwarantuje sie takie czy owakie trafienie.

Pozdrawiam reagujących ,równie siebie gdyż zareagowałem .

2008-03-16 (20:09)

status 777ch

1386
wpis nr 128 222
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze> no pewnie że cieszy jeśli sie uda,najmniejsza gwarancja to jeden kupon

System czasem byłby dopełnieniem sukcesu ,w przypadku iż wytypujesz trafnie

wystarczająco dużo ,np.13/20 no bo jednak rozkład 6/10 +7/10 jest to i fart i niefart zarazem.

pozdrowienia dla reagujących

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15
Wyślij wiadomość do admina