Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | DUŻY LOTEK - PRAWDOPODOBIEŃSTWO GŁÓWNEJ WYGRANEJ NIEMALŻE PEWNE |
2008-03-18 (20:11) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 22296 | wpis nr 128 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odnośnie tych 700 tysięcy,to tylko moje przypuszczenia,warunki jakie podłożyłem do generatora kolejnych kombinacji,z pierwszych 4 milionów,zostawiły ok 200 tys. więc tak mi sie zdaje że po ukończeniu będzie coś koło 700 zgodnych z \"dzwonkami\" i kilkoma dodatkami. Makro zrobione jest tak że jak przerwę,to zaczyna od momentu gdzie przerwałem, dziś nie miałem czasu na to,dokończę pewnie jutro . |
2008-03-18 (20:24) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 22296 | wpis nr 128 548 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz> nie zaprzeczam nie potwierdzam Dobra,bez żartów,rzeczywiście tak jest, ale co w tym złego ze maszyna za mnie analizuje,a ja tylko oglądam wynik końcowy. Doskonały pomysł z tą kartką,często najpierw właśnie tak robię,PLAN, strzałki,punkty..... |
2008-03-18 (20:29) niklomat Data rejestracji: 2007-11-22 00:00:00 Ilość postów: 118 | wpis nr 128 550 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nowy 12345 Tam gdzie jest minus lub plus przy liczbie to ja mam braki lub więcej ich mam od Ciebie sa to pojedyncze sztuki … hahaha 5 = -1 , 9= -1 ,15 =-1, 17=-1 , 18=-1 , 22=-1 23=+1 ,28=-1 ,31=-1 , 40=-1 , 41 =+1 ,47=-1 Wiele możliwości jest takich ustawień zb… . |
2008-03-18 (20:33) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 551 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Zena Przepraszam za wtrącenie . Na stronie gdzie pisze niejaki gonzawa czy jakoś tam kilku dżentelmenów od kilku tygodni męczy się z policzeniem prawdopodobieństwa zdarzeń zaleznych nastepujących jedno po drugim . Typuł postu \" Szukam wzoru matematycznego \" Ponieważ nie jestem tam zalogowany a meczą się strasznie i nie moga wybrąć napisz im proszę , iż ten wzór to WZÓR BAYESA dostępny w Internecie i prosty do policzenia Dzięki |
2008-03-18 (20:35) Mariusz2 Data rejestracji: 2007-03-05 00:00:00 Ilość postów: 352 | wpis nr 128 552 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mniej więcej ( o ile pamiętam ) III klasa liceum . Znikam |
2008-03-18 (20:43) nilomat Data rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 128 557 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Marjusza2 http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_Bayesa |
2008-03-18 (21:00) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 128 561 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen- Wyglada z tego co piszesz ze miales klopot zeby wylosowac zestaw Najmniejszego Systemu na Swiecie w ktorym nie ma trafionej 5 i 6 -ski. Nie przejmuj sie taki klopot ma bardzo duzo ludzi, ale wiadomo ze to nie jest niemozliwe, poprostu trzeba do skutku. Jeden bedzie mial szybcie drugi wolniej swoj system wykonany. Tylko jak ktos wpadnie na pomysl uzycia generatora to niech sobie zrobi taki co mu wygeneruje zime z padajacym sniegiem w srodku lata we wlasnym ogrodku. Wpadne zeby pojezdzic na nartach i troche opalic przy okazji. Zen- mi sie nie che zakladac nowego tematu , kopiowac , itd. Jak chesz, to zrob to w moim imieniu, moderuj, itd. Ja bede tylko pisal. bo widze ze trzeba , bo latwo jest zejsc z dobrej drogi na zla. Wiec czasem trzeba huknac, puknac , itd. Przeciez wszyscy widzimy jak jest trudno niektorym, mysle ze jest ich cala masa - nasz skromny przyklad to 777ch. Ale dzieki niemu przynajmniej widac \"glupote\" roznego rodzaju sposobow myslenia i jak Ty to napisales \"cos odleglego powiazac\". Moim zdaniem nie da sie z majtek zrobic gumy do rzucia mimo ze bardzo czesto jest w nich guma. Wiec trzeba konsekwentnie , twardo realizowac zalozenia. Ja jestem leniem. Nie mam na to czasu , tez nie mam potrzeby zeby to robic. Jedynie co to pisze zeby pomoc niektorym wyzwolic sie troche z dziwnych spraw i przy okazji mysle ze sie znajda tacy co wkoncu powiedza wow to dziala. Dzieki Karamba. Mi tyle wystarczy. Ja nic wiecej nie potrzebuje. Z Wami grac i tak nie bede, bo nie mam takiej potrzeby, ani tez mozliwosci. To co narazie widac jest banalnie proste, ale i wielu bardzo dziwi. Bajka sie zaczyna zupelnie gdzie indziej. Czyli co z tym dalej. Jakie zalozenia logiczno - matematyczno- pokryciowe uzyc , zeby nie stracic tego co mamy , tylko to ulepszyc. Ja znam tylko jedna osoba piszaca na tym forum ktora z zamknietymi oczyma moze wskazac conajmniej kilka przydatynch metod. Mimo ze ta osoba niecierpi tz zywych liczb, ma wrecz alergie, to ona wie co dalej. To osoba co wie bez watpienia jest Mariusz. Bo zalozenie jest t/j/w napisano to ma byc system bez uzycia jakichkolwiek softow , codow , itd. Niestety z przyczyn technichnych tylko do uzycia dla jednej osoby. Ja wiem ze bedziecie kombinowali zeby to rozpisac na wiecej osob , itd. Ja powiem ze to sie nie uda i to na 100%. Dlaczego ? Niech to pozostanie bez odpowiedzi , ja jej tu napewno nie napisze. A wiec Zen - zrobjak uwazasz. A ja czekam dalej na pierwszy pomysl logiczno -matematyczny z uzasadnieniem, oraz przykladowym systemem. Dodam ze jak nikt tego nie wymysli to nic z tego nie bedzie. Zostanie to co jest. Czyli nie wiele, ale juz cos. Karamba ______________________________________________________________ Przeczytalem teraz kolejne wpisy 777ch i Mariusza. Mariusz dal Tobie 777ch , najlepsza z mozliwych rad. Dokladnie tak jest i tak powinienes zrobic. Jesli tak Ci sie nie uda , to( bez urazy) moze jakas porada u lekarza , albo cos. Sam nie wiem . 777ch , spojz na to tak , Ty dalej swoje, Ja Ci nie bronie. Problem w tym ze Ty chyba tego nie widzisz i nie potrafisz zrozumiec to co jest napisane i zrobic dokladnie tak jak jest napisane. Potem mozesz sobie indywidualnie robic z tego makaron jak masz ochote. cz/w nie zrobisz zimy w srodku lata generatorem we wlasnym ogrodku. Dociera? Mozesz miec to miejscowo np w pokoju , ale na zewnatrz bedzie lato . To prawo natury. Rozumiesz ? Tak 777ch masz odstawic swoje umiejetnosci na chwile nie przejmuj sie jeszcze one sie Tobie przydadza i pojsc np. po pingpongi i zrobic tak jak napisane. Boze ten dalej z tymi dzwonkami. Po co Ci one idz do kosciola jak tesknisz za dzwonkami. Przeciez to Tobie wszytsko rozwala , nie wiedzisz tego. To wez sobie wkoncu wylosuj Najmniejszy System Na Swiecie i walnij go dzownkiem. Zrob swoje ulubione analizy i zobacz ile zabiles dobra tymi dzwonkami . Jestes poprostu sponsorem. Jestes be, niedobry dla siebie i sowich bliskich. Zapomnij wszystko czego sie do tej pory dowiedziales o Lotto. Nawet to ze jest 13 983 816 kombinacji 6/49. To Ci do niczego nie jest potrzebne. Pamietaj tylko jak arkusz kalulacyjny zrobic bo to Ci sie przyda od czasu do czasu. 777ch - jak to przetrawisz i zauwazysz, to zrob tak jak Mariusz napisal , wez pisadlo kartke i spobuj z Najmniejszco Systemu na Swiecie zrobic troche wiekszy nieznacznie , nie zaduzy , ale logiczny matematycznie. Losowac kulki i tak musisz dalej fizyczne, tego nie przeskoczysz excelem i zadnym Tobie znanym generatorem i softem. Potem zrob sobie jak tak bardzo lubisz swoje analizy. Jak juz bedziesz mial taki system , to zobaczysz jak trudno jest wylosowac taki zestaw zeby nie bylo 5 i 6 . Ale jak juz go wylosujesz no to........ To juz w innym odcinku. Tego systemu nie zrobi za Ciebie komputer ! A jesli zrobi to bedzie to zle, bardzo zle i odczujesz to po kieszeni mocno. Napisz sobie to wielkimi literami i przyklej na monitor. 777ch- Ty decydujesz swoim zyciem , i zrob jak uwazasz. Ja sie na ten temat juz wiecej nie wypowiem. Ja Cie wogole nie znam i sa to moje przypuszczenia i nie jestem specjalista w tej dziedzinie. Ale po tym co piszesz , trudno pewnych rzeczy nie zauwazyc. Karamba. |
2008-03-18 (21:55) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 571 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba 1 Mam nadzieję że poniższy wpis nie wywoła żadnych negatywnych emocji. Jestem ogromnie ciekawy tego czym to się skończy ... Na razie dla mnie to socjotechniczne zawłaszczanie umysłów ale to ciekawy eksperyment naprawdę godny uwagi .. Ten temat to wzorcowe zobrazowanie starcia się dwóch koncepcji jednej mgławicowej niedookreślonej mojej z drugą realną /mam taką nadzieję/ Twoją . Oczywiście że nie będę za Ciebie moderował gdyż nie rozumiemy się do końca i psułbym jasność Twojego przekazu . Nawet mam obawę czy uda mi się przełamać swój dotychczasowy sposób myślenie / nawet może jego brak ;-o)) / Ale będę usiłował zrozumieć .Więc życzę Ci Karamba 1 powodzenia tak by Twój przekaz był zrozumiały dla wszystkich nawet dla mnie .... P.o.z |
2008-03-18 (22:22) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 22296 | wpis nr 128 574 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba1> nie masz taktu,ani specjalnego polotu do analogi,przykład z majtkami i gumą do żucia w temacie o systemie do gry liczbowej skłania nie do myślenia , a do postawienia kropki nad i . I nie wysilaj się z odpowiedzią, kolejnym majstersztykiem słownym, ja tu już nie zajrzę i jej nie przeczytam,więc to będzie jakbyś pisał do siebie. powodzenia przepraszam Partner,j ak masz wygrać to WYGRASZ NA PEWNO |
2008-03-18 (22:33) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 577 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ogromna prośba Panowie Nie używajcie porównań wobec kogoś nie licujących z Waszą godnością Nie pisze to o sobie bo ja to po prostu olewam . Ale jeśli ktoś tak wyżywa się Jak Wy na 777CH za to trochę inne podejście to ja wówczas nie myślę o tak atakowanym człowieku źle tylko że ten który w taki się wypowiada jest po prostu cham . Proszę Was o trochę cierpliwości w tłumaczeniu .Rozmawiając w spokoju i przyjaznej atmosferze więcej usłyszymy zrozumiemy i więcej z siebie damy P.o.z |
2008-03-18 (22:58) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 128 587 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Podam tylko jako ciekawostkę jaki miałem dzisiaj \"rozpis\" dla 6 najrzadziej występujących liczb po 50 losowaniach dla wtorku... są to :2,14,15,34,39,40 Po uzupełnieniu:1,2,3 13,14,15 14,15,16 33,34,35 38,39,40 39,40,41 co po redukcji daje zestaw:1,2,3,13,14,15,16,33,34,35,38,39,40,41 i jakie ładne 6/14 :) Na dni tygodnia rozpisuję sobie w ML i dzisiaj podkusiło mnie żeby zerknąć w DL. Oczywiście zdaję sobie sprawę ,że to czysty przypadek...ale za to jaki ,he,he. Pozdrawiam. |
2008-03-18 (23:36) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 128 599 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja na wstepie jesli kogos urazilem to moge go teraz oficjalnie przeprosic. PRZEPRASZAM Nie mam i nie miale takich intencji zeby kogos obrazac , itd. , jesli jakies wogole mialem to tylko takie zeby czlowiek sie troche obudzil ze snu. Dlatego czasem trzeba troche mocniej. I tez dlatego zaznaczalem zeby sie nie obrazac , bo nie jestesmy na salonach. To nie jest atak na nikogo. Jak komus piszesz ze jest 49 kul a on caly czas ze jest 48. To jak mu wytlumaczyc ? No chyba widze ze sie nie da. Socjotechniki - a po co mi to ? Przeciez Zen i 777ch sami sie zalatwiliscie socjotechnicznie. Ja do tego palca nie przylozylem. Prosze samemu na to spojzec z boku. W temacie DL Duzy Lottek zen -napisal ze ma specjaliste od przepowiadania pojedynczych liczb. Specjalista przepowiedzial trafnie. No to w tym temacie co mamy ? Zen i 777ch podziekowali na i zycza powodzenia. 777ch nawet autorowi tematu przepowiada \"Partner jak masz wygrac to wygrasz na pewno\" I tak to podziekowano za wspolprace. Jakie Ty widzisz moje Socjotechniki. Przeciez to co napisalem i co jest najwazniejsze to bylo to ze czynnik ludzki jest najslabszym elementem gry zespolowej. I nie jest tak ? Dokladnie tak jest. Powiedz mi kto Tobie zaufa ? Nawet Twoj specjalista nie sadze zeby wdal sie w spolke z Wami. Skoro tak ladnie podziekowaliscie autorowi tematu i pewnie wielu innym, to czemu nie mielibyscie tak zalatwic przepowiadacza pojedynczych liczb czyli specjaliste. Ale mu nie podziekujecie tak dlugo jak bedzie przepowiadal slusznie. Lub zdradzi jak to robi. A wiesz jak dlugo to bedzie ? Ja wiem. Ale jak zaluzmy w co watpie w gre wejda pieniadze , to moim zdaniem zadna umowa nic nie pomoze puscicie kazdego z kwitkiem. Jak myslisz ze specjalista tego nie widzi , nie zauwazyl ? Skoro jest specjalista to napewno, jesli nie, to sie dobraliscie. Jesli chodzi o przepowiadanie pojedynczych liczb to ja nie mam nic do powiedzenia. Final kazdy zna . Wy tez , juz tyle lat , to samo i nic. Szkoda ze tego nie mozecie zauwazyc. Kazdy widzi to co che. I dobrze ze tak jest. Ja oczywiscie zycze Wam powodzenia i jak najwiekszych sukcesow. Mysle ze Wasza droga i pomysl na gre przepowiadaniem pojedynczych liczb dla Was jest najbardziej odpowiednia. Jesli chodzi o mnie to mozesz byc pewien ze juz na tym Forum nigdy wiecej sie nie wypowiem na temat i o jakiejkolwiek osobie. W ten oto sposob nie bedziesz mial wiecej klopotow ze ja kogos atakuje ,itd. pozdrawiam serdecznie Karamba |
2008-03-19 (00:12) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 128 603 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba 1 Czyż byś był człowiekiem o tak słabej konstrukcji psychicznej ?. To gdzie gdzie Tobie brać się za grę jak bele pierdoła wyprowadza Cię z równowagi . Jednak nie przypuszczam aby tak było bo bo tak twardo jeździsz po ludziach którzy być może czegoś nie wiedzą być może inaczej myślą . Wydaje mi się że ludzie na poziomie po prostu tłumaczą w czym rzecz . Podejrzewam że potrzebny Ci był tylko pretekst do wycofania się . A tu jeszcze taki zenio się podkłada .Od tej chwili wszyscy powinni znienawidzić zena najlepiej usunąć z tego środowiska \"parszywą owcę \" .To też ciekawy zabieg szybko się uczysz .... Słowo wyjaśnienia zabiegi socjotechniczne dostrzegałem w Twoim mentorskim sposobie wyrażania myśli pozamerytorycznej . Merytorycznie OK! Karamba 1 ja Ciebie też przepraszam jeśli Cię uraziłem ale nie mogę pozwolić sobie na eskalację zachowania które szarga czyją godność. P.o.z |
2008-03-19 (04:39) fart Data rejestracji: 2008-01-03 00:00:00 Ilość postów: 97 | wpis nr 128 608 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Tak mi się wydaje ze Karamba 1 dał nam do zrozumienia ze nie będzie brał udziału w takim projekcie gdyż nie ma sensu … A w przypadki lub i okazje go nie rajcują jeśli system będzie 99% skuteczny i widział by chociaż jakąś nadzieje w tym projekcie to by kontynuował temat .Szkoda czasu i Energii … Powodzemia |
2008-03-19 (11:10) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 128 629 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Ja nie potrzebuje zadnych pretekstow. Jezeli stwierdze ze wiecej na ten temat nie pisze , to sam zakomunikuje tak jak na innym forum to zrobilem i to z duzym wyprzedeniem. Ciekawastka jest dla mnie to ze np. zen i 777ch podziekowali za wspolpraca i mi to przypisuja . Maja swojego przepowiadacza pojedynczych liczb i juz nikogo nie potrzebuja, nawet autora tego tematu. Ja nie gdzie nie napisalem ze przestaje pisac w tym temacie. Swoje czyny przypisujecie mi ?? Mi to nie przeszkadza. Prawda natomiast jest to, ze nie bede bral udzialu gdyby cos takiego powstalo jak gra zespolowa. Napisalem to wyraznie, ze nie mam takiej potrzeby. To nie znaczy ze nie moge sie podzielic z Wami niektorymi sprawami. Pomoc ewentualnie. Co zreszta caly czas robie. Zaznaczylem tez ze z braku odpowiednich technologi nie jest to mozliwe zeby to co proponuje bylo mozliwe do zastosowania w grze zespolowej. Nie sadze zeby ktos mial takie mozliwosci, a do tego jeszcze trzeba wiedzec jak to rozpisac. Wczesniej wymienilem juz pare przykladow. Ktore na manowce wyprowadza na 100%. To nie takie proste , prosze mi wierzyc inteligentnie rozpisac system na wiecej osob. Takie rozpisanie jest wielokrotnoscia zwiekszenia prawdopodobienstwa trafienia w owiele krotszej sekwencji czasu. (ja nie mam na mysli zwyklego zwiekszenia ilosci zakladow , itd. To kazdy potrafi tak zrobic. Tylko to nie tedy droga. Niedowiarkowie moga sobie poeksperymentowac. Przy okazji natrafia napewno na ciekawe spostrzezenie.) Uwazam ze postepuje jak najbardziej uczciwie. To jest swego rodzaju alternatywa jesli nic Wam z gry zespolowej nie wyjdzie. A ja patrzac na zachowanie niektorych osob wiedze ze nic z tego nie bedzie. Napisalem najslabszym ogniwem w grze zespolowej jest czynnik ludzki. I tak jest. Co nie znaczy ze jakas mala grupa moze sie dogadac. Czego Wam szczerze zycze. I tak zrobil najprawdopodobniej zen , 777ch i przepowiadacz liczb pojedynczych czyli specjalista. Zen- nie nie jestes \"parszywa owca\". Jestes czlowiekiem. Normalnym czlowiekiem ktory czesto zawodzi. Kazdy tak ma, jeden wiecej, drugi mniej. A wic na koniec bardzo prosze nie podejmowac za mnie decyzje. Jak bede mial skonczyc pisanie to wczesniej to zakomunikuje. Tak sie moze zdazyc jesli nie bedzie postepu w rozwoju Najmniejszego Systemu Martematyczno- Logicznego na Swiecie, przeznaczonego dla pojedynczego gracza. To czy bede pisal jest uzaleznione od Waszej aktywnosci. Od tak poprostu w net to mi sie nie chce pisac. Przy okazji znajdzie sie masa ludzi ktorzy na swoj sposob zrobia z tego marmolade i na koncu napisza to nie dziala. Pierwszy etap wielu pewnie ma juz za soba. Kolejny etap jest opisany . Wiec czekamy na to az ktos zaproponuje logiczne ustawienie systemu, delikatne rozbudowanie go. Takich mozliwosci jest wiele. I kazdy w bardzo prosty sposob moze miec swoj system, ktory bedzie zawsze inny od tego ktory ma jego kolega. Ale kazdy ma i sam moze sprawdzic w banalny sposob co by bylo i co sie stanie jak konsekwentnie bedzie gral swoim systemem. Czyli Zagladnoc w Przeszlosc. To jest 1000 razy lepsze niz jakikolwiek system gwarancyjny dostepny w necie czesto za duze pieniadze. To jest moje zdanie , nie kazdy musi sie z tym zgadzac. Zaproponowalem virtualny test. Moze ktos go wykona kto potrafi ladny arkusz zrobic i systematycznie go wklejac tu na forum w celu obserwacji. Proponuje Najmniejszy System na Swiecie losowo wykonany przeciwko np. Slynemu Rekordowi Swiata systemowi 163 z (gwarancja trafienia zawsze trojki). Prosze sie nie bac nikt Wam tego systemu nie ukradnie, nikt nie bedzie mial takiego samego. Ale kazdy bedzie mial takie same szanse na sukces. Jedemu szybciej to przyjdzie drugiemu wolniej , a jeszcze innemu wcale, ale przynajmniej od tego nie zbankrutuje i nie wyda niepotrzebnie wiecej kasy niz to potrzebne. Przy okazji wielu graczy ktorzy sie wspomagaja roznymi dziwnymi jak dla mnie softami , dzwonami , itd, zauwazy i sami moga przeliczyc sobie efekty swojej i tej gry co proponuje. No to czekamy na propozycje ulepszenia w sposob inteligenty systemu. ps. Zauwazylem ze jest dwoch kolegow ktorzy maja klopoty z baza losowan, jak sie z tym nie uporali , to moze ktos im pomoze ? Karamba. ps. W okresie swiatecznym nie bede raczej aktywny. |
2008-03-19 (16:45) maniek50 Data rejestracji: 2007-02-12 00:00:00 Ilość postów: 370 | wpis nr 128 660 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Stawiam wszystko na jedna karte. |
2008-03-19 (16:47) PARTNER Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 747 | wpis nr 128 661 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cyt. KARAMBA 1 - 2008-03-18 (23:36) „Jesli chodzi o mnie to mozesz byc pewien ze juz na tym Forum nigdy wiecej sie nie wypowiem na temat i o jakiejkolwiek osobie. W ten oto sposob nie bedziesz mial wiecej klopotow ze ja kogos atakuje ,itd.” Co prawda wypowiedz ta nie dotyczyla mojej osoby, ale uwazam, ze jak się cos mowi to należy być konsekwentnym. KARAMBA mi osobiscie nie przeszkadzales, a wrecz przeciwnie. Wedlug mnie powinienes dzialac mobilizujaco na innych graczy. Niestety dzieje sie inaczej, bo jakies niepotrzebne napiecie powstalo. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie i trzeba to uszanowac. Jednak wszyscy inni, ktorzy wierza w jakies grubsze przedsiewziecie powinni konsekwentnie brnac do celu. Zapewne wiekszosc teraz pomysli sobie, ze moje stwierdzenie jest oczywiste i wszyscy tak robia. Niestety nie wszyscy i w zwiazku z tym nawoluje do postawienia kropki nad \"i\" tzn doprowadzenie sprawy do konca. Proponuje przez okres swiateczny z lekka sobie odpuscic aktywnosc i po kilku dniach wolnych z calym impetem sprobowac stworzyc ten jak my to nazywamy \"INTELIGENTNY SYSTEM\" WIELKANOC 2008 - ZYCZE WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO NAJ, A PRZEDE WSZYSTKIM DUZO ZDROWIA I SILNEJ WIARY. POLSKA GRUPA LOTTO baza-partner@wp.pl |
2008-03-19 (20:01) dylong Data rejestracji: 2006-07-21 00:00:00 Ilość postów: 2814 | wpis nr 128 689 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Problemy z bazą u dwóch kolegów wynikają z tego, że w pewnym okresie odbywało się dwa losowania w tym samym dniu. Jak piszą na stronie lotto: Q: Dlaczego, w archiwum z niektórych lat (90-tych) wyniki losowań Dużego Lotka występują dwukrotnie z tą samą datą, a innymi wynikami? Czy wówczas były dwa losowania w jednym dniu? A: Podwójne losowania Dużego Lotka rozpoczęły się w 1965 r. i trwały do września 1991 r. Przy okazji - nie jestem na pewno fanem Karamby ani Mariusza ale jesli pojawia się interesująca propozycja mogąca poszerzyć wiedzę to dlaczego świadomie rezygnować z uczestnictwa w \"temacie\" albo udawać, że się kompletnie tym nie interesuję. Nie czytałem wszystkich postów (przewinęło się ich sporo) tym niemniej nawiązując do ostatniej wypowiedzi Karamby mogę podjąc się prowadzenia statystyk dla pojedynku Davida z Goliatem. Prosiłbym jednak kogoś o podanie propozycji systemu Najmniejszego, bo z systemem 163 problemów nie ma. Mogę oczywiście ten najmniejszy sporządzić sam, ale za dużą pokusę odczuwam (z powodu praku czasu) zrobienia go w sposób pseudolosowy. Na koniec cytat z forum Saliu, z tematu \"Developement Software: exploring Cover Designs C(v, k, t)\", gdzie napisał: \"I stopped lotto wheeling analysis for all intents and purposes. Of course, you will continue research with all head-on force, if you find gnoseological interest. Nothing can stop Homo sapiens on the path of knowledge. Lions, tigers, cobras, viruses…you name it…no beast could stop the little-guy-beast on its run-for-dear-life-leading to knowledge…\" Jeśli człowieka nie powstrzymają lwy, tygrysy czy kobry na ścieżce wiedzy, dlaczego kapitulować z powodu nazwijmy to delikatnie \"ekscentrycznego\" zachowania współuczestników dyskusji? Waruniem jest oczywiście, że znajdujemy się na ścieżce, a nie wbrnęliśmy w ślepy zaułek pełen agresywnych frustratów. Pozdrawiam |
2008-03-19 (20:20) Czak Data rejestracji: 2006-10-05 00:00:00 Ilość postów: 7053 | wpis nr 128 693 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafin cześć! Analizując Twoją 14 mogę przypuszczać,że najprawdopodobniej z tego zestawu powstanie ciąg 11 liczb z których powinna być wylosowana następna 6.Jeżeli masz rację to 20 powinna być ona wylosowana(w ramach testu postaram się je bez podstawiania do systemu skreślić i wysłać)Zobaczymy czy faktycznie Twoje założenie jest słuszne! Pozdrawiam |
2008-03-19 (21:57) Karamba1 Data rejestracji: 2008-03-10 00:00:00 Ilość postów: 174 | wpis nr 128 709 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, To milo \"dylong\" ze sie tym zajmiesz. Bardzo mi sie podoba nazwa David - Goliat i pod tym tytulem jesli mozsz to zaloz osobny temat i tam wklajaj analize. Interesuja nas oczywiscie trafienia i finanse. Napewno to sprytnie zrobisz. Aktualizowac nie musisz za kazdym losowaniem , poprostu wtedy kiedy bedziesz mial czas. Skoro nie ma nikogo chetnego do wykonania NSnS to ja go zaproponuje. Jest w 100% \"losowy\" (notabene nie podoba mi sie, dziwnie wyszedl ), nie zawiera 6 i 5-tek juz wylosowanych. To bylo jedyne zalozenie. Czyli jest to system powiedzmy niespecjalnie inteligenty. W takim razie Ty przygotuj 163 i od soboty mozna ruszyc. Czs trwania testu 12 m-cy. MSnS -jest juz posortowany. 01 14 23 39 45 46 02 11 29 33 38 44 03 13 20 30 31 35 04 13 15 25 42 43 05 19 21 26 41 48 06 12 20 22 40 47 07 08 18 30 32 37 09 10 16 24 31 49 17 27 28 34 35 36 pozdrowienia Karamba |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 Wyślij wiadomość do admina |