Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 52 53 54 ... 69 70
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Typujemy parzyste/nieparzyste

2008-10-17 (22:22)

status kogucik19
Data rejestracji: 2006-03-24
Ilość postów: 7712

1867
wpis nr 158 258
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Wreszcie weszla ta 50 i jakko jedyna wyszla z moich 4 liczb obstawianych,Szanowny P. SHIKS wprawdzie radzil mi zeby nie posylac 50 (nie mam do niego zadnego zalu ani pretensi)bo tak czul i zawsze ktos ma racje a moze nawet to nie racja tylko odrobina wiecej szczescia.Warzne ze wyszla,i znow troche kapitalu sie wrocilo wiec pozwoli to na dalsze granie,.Wszystkim serdecznie dziekuje za wsparcie i madre rady,zawsze biore je pod uwage.Jutro tez jest losowanko a dzis policze co na jutro i napisze .Wszystkich pozdrawiam,i zycze sukcesu,zostalo juz tylko 10 liczb z 1 grupy.Pozdrawiam.
2008-10-18 (08:10)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 279
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam. No to kwota za jaka musial bym pucic liczbe zeby wyjsc na swoje (dotyczy to 1 grupy)wynosi 2124 zeta bo zawsze odpisujemy w razie trafienia prog nie ten co sie udalo trafic tylko ten od ktorego zaczelismy trafiona liczbe puszczac. Przyklad liczba 50 puszczona byla z progu 415 zeta i nie wyszla wiec nastepny to 636 i wyszla ,to jednak odpisujemy od kwoty 2539 te 415 i zostaje do odrobienia 2124.Teraz to czysta matematyka,bo liczby mozna podstawiac rozne ale o kwocie do odrobienia musi sie pamietac.Pragne nadmienic ze pewien naukowiec ktory proponuje gre systemami ktore mozna bylo kupic za chyba 5 zeta w kazdej kolektorze lotto strasznie sie cieszy ze musze odrabiac straty,zadaje sobie pytanie czy to jest prawdziwy kulkowicz,ktory cieszy sie z pozornej przegranej drugiego kulkowicza,to wedlug mnie jest najwieksza lajza,wsza i czlowiek bez zadnej ambici,namawiajacy ludzi do gry systemami.Jezeli choc jeden kulkowicz w ciagu miesiaca zarobi grajac systemami choc 1 zeta ,to niech to opublikuje tylko wczesniej,jednorazowa wygrana moze sie trafic ale gra nie polega na jednorazowym odwiedzeniu kolektory.A teraz liczby: 1,37,75 za 271 zeta 3, 11, 49 za 415 zeta.Pozdrawiam i az sie boje lodowke otworzyc zeby nie zobaczyc tego paskudnego naukowca ,bo go juz wszedzie pelno,pozdrawiam
2008-10-18 (09:27)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 158 284
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"Krakowiaczek jeden, miał koników siedem - ostał mu się jeden...\"

.................................................................................................................

\"Miałeś chamie złoty róg - ostał ci się jeno sznur!\"

\"Wesele\", autor: Stanisław Wyspiański

miejsce akcji: podkrakowska wieś...

.................................................................................................................

Powyższe napisałem nie z radości a ku przestrodze dla innych, aby wiedzieli do czego prowadzi zabawa małpy brzytwą, czyli gra progresją.

Bo tylko bezmyślna małpa może po czwartej już swojej wpadce przy grze progresją - i natrafieniu kolejny raz na NIEUCHRONNĄ \"czarną serię\" - nadal brnąć ponownie w to samo g....o!

Owszem przyznaję - progresja jest wspaniałą metodą:pod warunkiem posiadania NIEOGRANICZONEGO na grę kapitału z jednoczesnym obstawianiem zdarzeń wystąpić na 100% kiedyś muszących.

Człowiek rozsądny by się bowiem zastanowił i potrafił znaleźć w końcu sposób na generowanie zysków od swego niewątpliwie jakąś kwotą ograniczonego kapitału, a nie na kolejne stresy i mozolne odrabianie tego co znowu zostawił w kolekturze...

To co zostało stracone, zapewne zostanie odrobione - ale tylko po to aby piąty raz wpadką się zakończyło.

Czyli dwa kroki do przodu a trzy do tyłu...

Powyższe zatem jest napisane w formie kuracji wstrząsowej dla szarych komórek a nie złośliwie...

2008-10-18 (09:48)

status BULDOG
Data rejestracji: 2003-08-11
Ilość postów: 15

2870
wpis nr 158 285
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

EDI8--CO TY MOŻESZ O TYM WIEDZIEĆ , TY -WIECZNY TEORETYK I MALKONTENT , KTÓRY NIE POTRAFI PRAWIDŁOWO OBLICZAĆ PROCENTÓW...

-WYSŁAŁEŚ W SWOIM ŻYCIU KIEDYŚ KUPON W KOLEKTURZE LUB U BUKMACHERA ???- NAPEWNO NIE , ALE PYSKUJESZ JAK MARIUSZ2 ...

- SKORO SAM NIE GRASZ TO NIE PRZESZKADZAJ INNYM , BO TO JEST FORUM DLA GRACZY .
2008-10-18 (10:58)

status edi8

2623
wpis nr 158 286
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

BULDOG,

nie szczekaj po próżnicy...

Prawdę napisałeś o tym ,że ja nie gram ale nie gram w GRY LOSOWE...

A racz zauważyć , iż możliwości grania są przeróżne, prawda?

Więc skoro na innym poletku ogólnie rozumianych GIER, daję sobie radę i to dość dobrze, to nie widzę powodów aby obecnie wchodzić na grunt typu gry losowe.

Tak jak to napisałem wchodząc na to forum w samym końcu czerwca: postanowiłem w te wakacje PRZYJRZEĆ SIĘ grom losowym a konkretnie ML i potraktowalem to jako rodzaj intelektualnego wyzwania aby poszukać sposobu na tę grę...

Kilkanaście swoich spostrzeżeń i metod gry od tego czasu tu zamieściłem i wiele z nich znalazło odzew u osób CZYNNIE GRAJĄCYCH.

Ponadto udzieliłem tu kilkunastu rad i porad na zapytania od tych właśnie CZYNNIE GRAJĄCYCH....

Dziwne, nie? Ja, amator jestem o różne sprawy pytany...

Tak na marginesie to nikt tu Ciebie, BULDOGA jakoś o rady nigdy nie zapytał, nieprawdaż???

A niech za całą ocenę mojej tu obecności posłuży Ci wypowiedź choćby takiego speca i mistrza od gier jak user \"pytający\" , który niedawno napisał:

(cytuję z pamięci), przeto oddaję tylko sens )

\" Zwróciłeś tu uwagę innych graczy na takie rzeczy, których nikt nigdy by nawet nie zauważył\"...

Trzymaj się, BULDOG!

P.s: uważaj aby się zbyt dla Ciebie grubą kością nie udławić...więc nie bierz się za sprawy, o których wiesz tyle co nic - nawet w próbie polemiki!

2008-10-18 (10:58)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 287
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Chce wszystkim kulkowiczom wyjasnic ze szanuje kazde ostrzezenie,i kazda rade wszystkich tych ktorzy graja,i nie raz byli i na wozie i pod wozem,to taka mala olimpiada jedzie 100 zawodnikow a tylko 3 przywozi medale i co tych 97 ma przestac cwiczyc ,nie oni udoskonalaja metody treningu po to zeby za jakis czas stanonc na miejscu medalowym,a co przez ten czas przezyja radosci to nikt im juz tego nie wezmie.To samo jest z gra i to nie tylko progresja ale i innymi metodami,raz sie wygrywa raz sie przegrywa,ale dzieki temu ze byl okres kiedy wygrywalem to nadwyzke przeznaczylem na takie radosci jakich bym nie mial nie wygrywajac bo nie naruszyl bym kapitalu,bo kapital ma pracowac na zysk,na gieldzie tez jest wielki krach,ludzie traca milony,a jednak sa tacy co na krachu zarobia,i sa tacy co krach przeczekaja,i zarobia jeszcze wiecej.Ja do gry podchodze z dystansem nikt w mojej rodzinie z tego powodu nie traci wrecz przeciwnie zyskuje zreszta nie musze sie martwic o potomstwo bo ustawione jest dobrze i pracuja na swoj rachunek.Ja gram jako prosty facet ale zajmujacy sie grami od dawna,i wiem ze sa wpadki i sukcesy o czym pisalem i nie jestem zaskoczony wpadka,musze mozolnie odrabiac i kazdy normalny kulkowicz to rozumie,gdy by to mialy byc same wygrane to nie bylo by gry losowej tylko moze samopomoc chlopska gdzie kazdy co stracil mogl by sie zglosic i dostac dole na dalsze tracenie.Wiem jedno ze praktyk z praktykiem sie porozumie ale teoretyk z praktykiem nigdy.Ale jak by ten teoretyk chcial stanac w konkury przez okres np.miesiaca i kazdy z nas gral by swoja metoda jestem gotowy takie zawody zrobic i sie okaze kto bedzie mial korzysci a kto straty i wogole ktory jest lepszy.Pozdrawiam i dziekuje za dobre slowa ,i wsparcie.
2008-10-18 (11:05)

status mariusz7
Data rejestracji: 2008-06-04
Ilość postów: 11

3525
wpis nr 158 288
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

w koncu znalazl sie czlowiek ktory odwaznie mowi i przestrzega przed gra jednego pana z tego forum

progresja jest dobra dopuki nie trafi sie na czarna dziure

edi jestem za

koguty do kurnika kury dziobac

2008-10-18 (11:18)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 289
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

HAHA MARIUSZ7 nie wiem dlaczego zmieniles nik na inny ale jak cos to pochwal sie swoimi osiagnieciami, a z drugiej strony jak sie ciesze ze wywoluje takie zainteresowanie tylko wtedy jak czasem musze odgrywac,ilu ludzi czekalo kiedy to kogutowi nie wyjdzie,jaka straszna zazdrosc w was siedzi,a kogut sobie pogra,bo kogut nie musi miec za co zyc tylko po co zyc i to chyba wyjasnia cala sytuacje.Oj zazdrosnicy to taka brzydka cecha musicie sie pozbyc tego,moze psycholog lub psychoanalityk wam pomoze skorzystajcie z rady bo moze byc za pozno.
2008-10-18 (11:30)

status edi8

2623
wpis nr 158 290
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Lekarzu!

Lecz się sam...

Wpierw sam przejdź tę kurację, bo akurat Tobie jest ona najbardziej z całego licznego forum potrzebna - a po jej pozytywnych skutkach, czyli zaprzestaniu ukazawania się monotematycznych \"wpisów na blogu\" poświeconych JEDYNEJ znanej Ci metodzie gry, czyli równi pochyłej zwanej progresją ...
2008-10-18 (12:31)

status edi8

2623
wpis nr 158 297
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

do wpisu z godz.10.58:

Zawodnik wagi ciężkiej nie może walczyć z kogutem...bo wielką krzywdę

by mu jedynie wyrządził i kolejnego tu wstydu zadał, z gołym go kuprem na

placu boju pozostawiając a wiemy , iż ostatnio cienko coś kogut przędzie!

Pióra z kupra, progresją na własne życzenie mu wyrwane - przykleja

obecnie taśmą samoprzylepną i udaje , że to oryginalne i że nic się nie

stało...

2008-10-18 (13:05)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 299
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Agresywny wpis w stosunku do edi8.

Skasowany przez Pasko.
2008-10-18 (13:39)

status edi8

2623
wpis nr 158 300
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rozumiem, że stres kogutowi resztki ( i tak niewelkiego bo ptasiego )rozumu zjadł...

A więc słuchaj, trzymajac przede mną \" ruki po szwam \" i stojąc na baczność :

Moja choroba (grypa) pozwalająca mi od kilku na pisanie także w dzień - jest rzeczą nabytą i wkrótce mi minie , ale twoja ptasia grypa w ptasim móżdzku zrobiła już straty niepowetowane i jak każdy ptak-głuptak a w dodatku stary ,wkrótce padniesz...

Byłeś już niedawno ostrzegany przez Admina strony, przed konsekwencjami za takie słownictwo i nie uszanowałeś tej szansy jaką wtedy dostałeś , choć na kolanach prosiłeś o to abyś nie został z forum usunięty i obiecałeś solennie że to się już nie powtórzy.

W tej sytuacji oczekuję reakcji Admina na to co OŚMIELIŁEŚ się zrobić w recydywie...czyli rynsztokowe słownictwo wobec innego użytkownika strony a takie *** w części zwrotów, oddajacych twój poziom tylko wydają świadectwo ich autorowi, bo ty jesteś na poziomie ulicy -zaś ja chodzę w butach na grubej podeszwie i takie osobniki to mnie nawet w pięty nie łechcą bo mi do pięt nie dorastają!

Zatem żegnaj...

2008-10-18 (14:02)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 302
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Agresywny wpis w stosunku do edi8.

Skasowany przez Pasko.
2008-10-18 (19:29)

status lukk
Data rejestracji: 2008-10-18
Ilość postów: 10

3801
wpis nr 158 360
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

szacunku troche więcej ,każdy robi to co uwielbia lecz opluwanie to brzydka sprawa.
2008-10-19 (07:40)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 433
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Przepraszam ze wczoraj nic nie napisalem ale czlowiek czasem musi sie rozerwac ,wiec dzis troche jestem,zreszta kazdy wie.Z zestawu wyszla niestety tylko 1 liczba 3.Wiec z 1 zestawu zostalo jeszcze 9 liczb.Pozniej podam co dzis poslemy bo widze ze z mysleniem mam jeszcze problem.Za 3-4 godzinki powinno byc lepiej. Myslalem ze teraz mi sie uda niestety .Wszystkich prosze o wybaczenie.
2008-10-19 (11:40)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 448
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiatm.Mialem cos pokombinowac ale nie bede sie zabieral za kombinacje bo glupot narobie wiec dzis zagramy,kontynulujac to co nie wyszlo a w miejsce liczby ktora wypadla dodaje liczbe 54. Dzis wyslemy liczby: 1,37,75 za 415 zeta 11, 49 za 636 zeta 54 za 271 zeta.Pozdrawiam.
2008-10-19 (22:16)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 543
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.Bardzo szczesliwe losowanko weszly 3 liczby z tego 11,49 byly obstawone za duzy kapital , a liczba 1 na otarcie lez tez weszla wiec cos drgnelo i posunelo sie do przodu z czego sie bardzo ciesze.Wszystkich serdecznie pozdrawiam,zycze wysokich wygranych.Tym ktorym sie dzis nie udalo mowi sie trudno i jutro tez jest losowanko nie kazdy dzien musi byc szczesliwy.
2008-10-20 (09:09)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 579
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam. Po wczorajszym szczesliwym losowanku wracamy do szaerej rzeczywistosci,za oknem piekny sloneczny dzien i mam nadzieje ze takim pozostanie do 22,ale to nie kacik poezji ani zyczen wiec do rzeczy. Dzis obstawiamy liczby: 37,75 za 636 zeta oraz 54 za 415 zeta.musze zmienic troche metode bo wydaje mi sie za startuje z zawysokiego progu i musze kwote rozlozyc tak aby startowac z nizszego progu. Poinformuje ze z 1 grupy 13 liczb zostalo jeszcze 6 kazda za 177 zeta,i to chce zmienic np na 12 za 89 zeta lub inaczej,kazdy wie o co chodzi. Mam wielka prosbe do szanownych kulkowiczow(z wyjatkiem jednego)zeby mnie prostemu kogutowi wytlumaczyc procenty bo mi juz piora opadaja,jak czytam co nieco na czacie.Jezeli 80 kol to 100% to 40 kol bedzie to 50% to 20 kol bedzie to 25%. Jezeli ktos pisze ze ma skutecznosc na wysokosci np.20% to dla mnie to odznacza ze z 80 kol trafnie wytypowal 16 kol.NIe wiem ale to dla mnie jest proste,wiec pogratulowac skutecznosci. Tu widac jak mozna manipulowac procentami,nie podajac jaki zbior bierzemy pod uwage.Nie jestem matematykiem tylko tak na chlopski rozum,mi sie wydaje ,dlatego prosze o wyjasnienie mi tej sytuacji,bo z taka skutecznoscia typowania to mozna pytac ile LAS WEGAS kosztuje.Jezeli sie myle przyjme to z pokora tylko prosze o takie proste uzasadnienie zebym zrozumial .Pozdrawiam
2008-10-20 (09:58)

status kogucik19

1867
wpis nr 158 584
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pragne dodac ze wczoraj trafnie wytypowalem z 80 liczb 3 wiec moja skutecznosc typowania wyniosla 3.75 % .Moze sie myle wiec jeszcze raz prosze o korekte mojego chlopskiego rozumowania.Pozdrawiam
2008-10-20 (10:01)

status edi8

2623
wpis nr 158 585
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Skoro się odnosisz do moich wpisów - to będąc ciemnym proś autora o wytłumaczenie...

W zasadzie to zrobiłeś, więc ci ( jako ciemnemu ) objaśniam:

W wielu moich modelach ( \"systemach\" ) gry podaję brzegowe, niezbędne

warunki do uzyskania przez grającego wygranej, czyli to jaką gracz ma

uzyskać skuteczność W RAMACH GRANEGO ZBIORU LICZB, bo tylko matoł

może rozważać grę na 80 liczb i to progresją... a tu jest jeden taki

przypadek na forum...( \"kogucik19\" ).

Wracajac do meritum:

Jeżeli podaję np. model gry na dwa zbiory po 10 liczb każdy, to podaję

zawsze jaką SWOJĄ skuteczność gracz dla osiągnięcia zysku ma osiągnąć.

I tak np. dla zbioru 10-cio liczbowego wymagana skuteczność 30%-owa

oznacza, iż mają być trafione przez niego MINIMUM 3z10 liczb , albowiem

ta w/w SKUTECZNOŚĆ oznacza osiągnięcie progu trafień -od którego

gracz osiągnie zysk.

Każde wyższe, niż określane jako progowe osiagniecie skuteczności, bo np. 40%-owe powoduje znaczne podwyższenie ZYSKU GRACZA.

Każda z tych kilkunastu metod systemowych - jest konstrukcją , którą gracz sam swoimi liczbami wg uznania, a wpisanymi w schemat rozpisu wypełnia i spełniajac kryterium tej SWOJEJ SKUTECZNOŚCI, osiągnie zysk netto.

Z inną zaś sytuacją mamy miejsce , przy podawaniu przeze mnie ( także już kilkunastu ) technik doboru liczb, czyli typów.

Otóż na przykładzie np. techniki tzw.\"sumowania pionów\"

( po raz pierwszy opisanej przeze mnie na mini czacie we wpisie 29756 )

możliwym jest prognozowanie KAŻDORAZOWO ZMIENNEJ ILOŚCI TYPÓW , ponieważ w polskim ML jest 80 liczb - więc powstałe z sumowania

prognozy nie mogą poza wartość 80 wykraczać.

Stąd raz typów na następne losowanie może być 6 a innego dnia 8 lub 10.

Zatem mając i znając wyjściową ilość typów z prognozy - po losowaniu

widzimy z jaką skutecznością typowanie się odbyło...

Kilka dni temu, bo 16.10 typowałem tą metodą \" sumowania pionów\" 7 liczb, bo 8-my pion już wykraczał poza wartość 80, więc kończył typowanie...

W efekcie 16.10 weszło z tych 7 typów 5 z nich, czyli SKUTECZNOŚĆ TYPOWANIA wyniosła 5z7 , czyli dokonujemy nieznanego takim jak ty analfabetom prostego obliczenia 5:7=0,7142 i mnożymy to przez 100

0,7142x100=71,42%

OZNACZA TO , ŻE SKUTECZNOŚĆ TYPOWANIA WYNIOSŁA TEGO DNIA 71,42% , ponieważ trafiłem 5z7 typów.

WIĘC SKUTECZNOŚĆ TYPOWANIA ,TO TERMIN ODNĄSZĄCY SIĘ DO OBSTAWIANEJ PRZEZ GRACZA- A NIE OGÓLNEJ - ILOŚCI LICZB W DANEJ GRZE...

Gdy ty, jak się kiedyś po kolejnej ( a przed NIEUCHRONNĄ następną ) wpadce odkujesz, to być może zagrasz na 80 liczb i wtedy twoja skuteczność będzie od 80-ciu liczb wyliczana.

P.s: jako,że jesteś zgolaszony swoją grą metodą progresji na liczbę 50, to poznaj PANA: masz tę lekcję za darmo - a tylko daj grosik na Rynku nieco większym od ciebie żebrakom...
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 52 53 54 ... 69 70
Wyślij wiadomość do admina