Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 92 93 94 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-06-29 (21:17)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 20 369 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powroty sa zawsze mile widziane. ps. Bravo, skad Ty tyle wiesz o kobietach? |
2005-06-29 (23:01)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 386 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bravo Girls - bravo!!!:) |
2005-06-30 (03:30)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 20 397 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sondo, krowy maja duze, piekne, ale bardzo smutne oczy. A jezory...? nad nimi jako nigdy sie nie zastanawialam. Te piosenke piewal Wojciech Gasowski. Koncze ja i definitywnie sie wyprowadzam. Prawde powiedziawszy, na komputer juz nie moge patrzec i mam powyzej dziurek w nosie wirtualnych problemów. Tych realnych takze. Mam juz wszystkiego dosyc. Napisalam kiedy, ze zyje tylko dla mojej Nory - i to jest prawda. Obiecalam jej, ze nie zostawie jej nigdy. Ona ma wierne, kochane oczy. Teraz tez jest ze mna. DOBRANOC Tak mi Lle, tak mi Lle, tak mi szaro Kazdy dzien ciagnie sie jak makaron Wtedy byl deszcz i mgla, porcja mzawki Zmokla ty, zmoklem ja, Zmokly na drzewach kawki Zmokly ponczochy dwie typu \"ye ye\" I mój cud \"beatles\" but sie rozkleil No a najgorsze chyba, ze Starzy nie puszcza wiecej cie Tak mi Lle, tak mi Lle, tak mi Lle Tak mi Lle, tak mi Lle, tak mi lyso Szary jest kot i pies, szare dni sa W szkole znów sporo luf z roli stonki Jeden szewc, ten co wiesz Robi juz \"rolingstonki\" Tylko ty jeste wciaz tak daleko Katar skróc, szybciej wróc, wróc bo czekam Przy budce Ruchu, tam gdzie wiesz Znajdziesz mnie zawsze jeli chcesz Tylko wróc, znajdziesz mnie tam, gdzie wiesz ye, ye Tylko wróc, znajdziesz mnie jeli chcesz ye, ye Tylko wróc, znajdziesz mnie tam, gdzie wiesz |
2005-06-30 (09:02)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 20 405 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sondo,jestem Wielkim Wielbicielem Kobiet,wiec musze znac je bardzo dobrze. A wyprowadzek nie popieram. |
2005-06-30 (18:23)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 431 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bravo - Brachu jeste mi bratem... Albowiem podzielam twoja admiracje dla stanu niewieciego... Kobieto - ósmy cudzie wiata!!! ![]() |
2005-06-30 (18:25)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 20 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Napisalem kiedys... Przepastne i niezbadane sa glebie oceanu, Przepastna i niezbadana jest dusza kobiety. Ja bym nigdy nie odwazyl sie napisac ze znam je dobrze. Tak nam mezczyznom sie tylko wydaje. Trafisz na chandre i....jest nieobliczalna,zapewniam. |
2005-06-30 (18:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 20 433 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Najpiekniejsza z kobiet Afrodyta ...powstala sie z piany morskiej. To dowod ze maja cos wspolnego z glebia oceanu. |
2005-06-30 (18:41)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 434 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Joanna Cwikla-Kaminska * * * nie jestem przestrzenia która mozna odmierzyc stad - dotad nawet nie rzeka bo ja tez od jednego brzegu do drugiego oceany tez sa zamkniete granicami cyframi juz zyje soba nie zamykasz mnie w swoich dloniach juz czuje siebie nie zamykasz mnie w klatce ust ale kiedy po zmeczeniu wielkim- po nocno-rannym czuwaniu sama poprosze o cele twoich ramion |
2005-06-30 (18:54)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 20 437 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No, no jestem pod wrazeniem. |
2005-06-30 (19:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 20 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powciekali sie! (A ja wyjatkowo, bo mam taki kaprys, by troche ,,nawtykac,, - zlamalam moje MOCNE POSTANOWIENIE). Tylko sie Wam wydaje, ze nas znacie. Mylicie sie i tyle. Mozecie sobie wielbic, wzdychac, krytykowac, wymylac dowcipy o blondynkach, gledzic, ze jestemy glupie, puste itp. itd. - a my i tak swoje wiemy. To tylko Wasze zarozumialstwo, nic wiecej. A juz najgorsza jest pewnoc siebie, ze kazdy z Was jest atrakcyjny i madry cale zycie. Zero samokrytycyzmu. Pare dni temu, moja znajoma, bardzo madra kobieta zapytala mnie: - Czy widziala pani kiedy madrego chlopa? Bez wahania odpowiedzialam: NIE. Pytanie bylo zwiazane z bardzo madrym ,,wyczynem,, jej meza, który majac 59 lat kosil trawe na dzialce reczna kosa przez 3 godziny, skutkiem czego dostal zapaci i byl reanimowany przez 2 godziny. Dodam, ze ten czlowiek nie pije, nie pali, prowadzi bardzo zdrowy tryb zycia. Zdrowy tzn. zdrowo sie odzywia, po pracy odpoczywa ogladajac telewizje, czytajac gazetki, relaksujac sie. Oczywicie to zdrowe jedzenie przygotowuje mu zona z produktów zakupionych przez siebie. Dba o swego meza, podstawia mu pod nos jedzenie, sprzata po nim, pierze, lata z siatkami po miecie, pracuje na calym etacie, a po poludniu jest jeszcze akwizytorka, czyli gania po mieszkaniach. Ona moglaby te trawe kosic caly dzien i nic by jej nie ruszylo. Tak kochani, my jestemy naprawde delikatne, subtelne i wspieramy sie jak powój na Waszych opiekunczych meskich ramionach. Bez Was bymy zginely. A ja jestem ostatnia zolza i dlatego popsulam Wam ten - pelen uwielbienia kobiet (czyt. siebie) - nastrój. ZnaleLli sie znawcy kobiet i kobiecej psychiki... mylalby kto... Nie przecze, sa glupie kobiety, ale to tylko pozory. One udaja glupie, bo Wy takie lubicie, robia to dla Was i myla sobie: - a niech sie jeden z drugim cieszy! No i teraz dopiero mnie znienawidzicie !!!!!!!!!!!!! Konstanty Ildefons Galczynski nie ma nic wspólnego z tym powyzszym wpisem. Lubie Jego poezje i dla rozrywki, troche dla zmiany klimatu - pozostawiam. Poezja Galczynskiego - to jest TO!!! Wszystko sie chwieje Wszystko sie chwieje, prosze pan, I myl to niebezbozna, Ze wiat ten to jest stary dran, Któremu ufac nie mozna. Na przyklad kto dolara mial, A jutro ma dwa centy, Wiec oczywicie wpada w szal I wbija nóz do piety. Bo glupiec nie wie, ze wszystko sie chwieje, A tylko ja, ja patrze i sie mieje. Przypucmy, ze juz wszystko mam: Mieszkanko idealne, I fotel, a wród zlotych ram \"Jagiello pod Grunwaldem\". Wiec sobie patrze w ksiazke P.K.O. I slucham, jak milion piewa, A nagle burza, wiatr i deszcz, i grom I wszystko woda zalewa - I fotel plynie obok mistrza Jana, I to jest wlanie zycie, prosze pana. Ach, smutnym jak Leopold Staff, Gdy wchodze w parku aleje; Pokryl sie kirem smetny staw, Wierzba sie nad nim chwieje. To jesien juz, szafarka aspiryny, To jesien juz, panie majorze, Bolesny brydz i rozpacz zlej godziny O Boze, Boze. I klon, i dab, i slon, i kon sie chwieje, A tylko ja, ja patrze i sie mieje. |
2005-06-30 (19:02)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 20 441 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pink Floyd Czego Chcesz Ode Mnie Noca rozgladasz sie po pokoju Zajmujesz swoje miejsce i przyciemniasz wiatlo Czy chcesz mojej krwi, czy chcesz moich lez ? Czego chcesz ? Czego chcesz ode mnie ? Czy mam piewac zanim nie bede mógl piewac juz dluzej Szarpac te struny az obetre sobie palce ? Tak trudno ci dogodzic Czego chcesz ode mnie ? Czy mylisz, ze ja wiem co czego ty nie wiesz ? Czego chcesz ode mnie ? Jeli nie obiecam ci odpowiedzi, zechcesz stad odejc ? Czego chcesz ode mnie ? Czy mam wyjc na zewnatrz i moknac na deszczu ? Czy chcesz abym ulozyl dla ciebie bukiet stokrotek ? Nie jestem tym którego potrzebujesz Czego chcesz ode mnie ? Mozesz miec wszystko czego zechcesz Mozesz dryfowac, mozesz marzyc, nawet chodzic po wodzie Wszystko czego tylko zapragniesz Mozesz miec wszystko co zobaczysz Mozesz sprzedac sie za cene pelnej kontroli Czy tego chcesz ? Mozesz sie zgubic tej nocy Zobacz, ze nie masz w sobie nic do ukrycia Obróc sie w strone wiatla Czego chcesz ode mnie ? |
2005-06-30 (19:11)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 20 443 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to sobie troche dzisiaj polatam po tych stolikach, oczywicie z Galczynskim. Wloze spodnie czarne, cmentarne Wloze spodnie czarne, cmentarne i pójde w sina dal, i nic nie zostanie tu po mnie, jeno ten cichy zal, jeno te biale modrzewie, jeno ten czarny frasunek i gdzie tam w knajpce za miastem niezaplacony rachunek. Gdy skonam, o moi najdrozsi, a skonam wieczorem niebieskim, napiszcie list, przyjaciele, do panny Felicji Kruszewskiej Felicja, slodka poetka, napisze mi epitafium: JAKA SZKODA, PANOWIE I PANIE, ZE ZNOWU POETE SZLAG TRAFIL! |
2005-06-30 (19:22)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 444 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Plagiat z Sondy slowicy... \"Czego chcesz od nas, Fobienne? Jeli nie obiecamy Ci odpowiedzi, zechcesz stad odejc? Czego od nas oczekujesz Fobienne?\" |
2005-06-30 (19:27)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 445 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powyzszy cytat pochodzi z piosenki utworzonego ad hoc (czytaj na potrzeby chwili) zespolu : Pink flower... ![]() |
2005-06-30 (19:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 20 446 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A niczego, tak sobie baraszkuje wesolutko, wolno mi. Moze to juz moje ostatnie podrygi? Dalej Mistrz Konstanty Wiatr w zaulku Rozkurzawil sie, rozszalal, piaskiem o bruk chlasnal, trzasnal, w szyby domów bebnal, chlasnali pylem ulice zalal. Rozkrecil sie, rozpiekielnil, jak bies czarny poszedl w tany, jak szalony, jak pijany, walil w ciany, plul na ciany, gwizdnal, pisnal, stuknal, wrzasnal, rozhulal sie, rozweselil... Potem w nore wpadl zziajany i przycupnal gdzie, i zasnal... |
2005-06-30 (19:30)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 20 447 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pink flower... Ladne brzmienie |
2005-06-30 (19:42)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 20 450 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia - oni za toba tesknia i sa tacy niezdarni, ze az uroczy. |
2005-06-30 (19:43)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Andrzej Bursa \"Dyskurs z poeta\" Jak oddac zapach w poezji... na pewno nie przez proste nazwanie ale caly wiersz musi pachniec i rym i rytm musza miec temperatury miodowej polany a kazdy przeskok rytmiczny co z powiewu rózy przerzuconej nad ogrodem rozmawialimy w jak najlepszej symbiozie az do chwili gdy powiedzialem: \"wynie prosze to wiadro bo potwornie tu mierdzi szczyna\" mozliwe ze to bylo nietaktowne ale juz nie moglem wytrzymac. |
2005-06-30 (19:49)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 20 452 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Andrzej Bursa * * * Jaki mily i madry facet naprawde madry nie ztych przemadrzalych obiezywiat co to z niejednego pieca chleb jadl wyrozumialy i uprzejmy cala anatomia jego twarzy zdradzala lekki wysilek ust: by madrzej i grzeczniej do mnie mówic oczu: by uwazniej i uprzejmiej mnie sluchac taaak... naprawde nie moglem nie napluc mu w morde. |
2005-06-30 (19:52)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 20 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Faktycznie wrazliwy! A ja cóz, dalej cytuje Galczynskiego. Skromnoc Na Poczte Glówna w Warszawie przyszedl list strasznie pomiety, z adresem brzmiacym ciekawie: DLA NAJLEPSZEGO POETY. Nazwiska ani ulicy nadawca nie podal wcale, wiec naradzali sie wszyscy, co z fantem tym poczac dalej. Zeby nie wyszla gaffa, list odeslano do Staffa. Staff oddal go Tuwimowi, a Tuwim na to tak powi: \"To nie ja.A wy sie boczcie\". I list znów lezal na poczcie. Zeby wiec skonczyc z klopotem, kierownik poczty rad nie rad wzial w reke swe pióro zlote i dal do gazet inserat, ze \"list jest taki i taki\", wiec sie zglaszajcie, chlopaki\". Taaak. I teraz wciaz sie kto zglasza. I problem wciaz sie rozszerza. I stoi kolejka straszna na dlugoc jak stad do Zgierza. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 92 93 94 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |