Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 79 80 81 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-06-05 (17:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 557 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz racje Sondo. Ja zreszta zawsze sama powtarzam, ale innym, ze odrobina zdrowego egoizmu jest wskazana. Pominelam milczeniem TRZY KROPKI przy tytule - tez masz racje. Mam szatanski plan - jak prawdziwa wiedLma, nie tylko czarownica. Zrealizuje dzisiaj ten plan, bo nie lubie kwarantanny. Jeszcze bije sie z mylami... Musze to zrobic. Ponad rok temu, kierowana jakim impulsem, zalozylam ten watek. Nie spodziewalam sie, nie moglam przewidziec tego, jak wielkie znaczenie odegra on w cudzym zyciu. Czy to dobrze, czy Lle - nie mnie oceniac. Faktem jest, ze jakie zadatki na czarownice mam, bo niewiadomie, mimo woli co czarowalam, co zaczarowalam i co wyczarowalam. I jest to dowód na to, ze WSZYSTKO W ZYCIU DZIEJE SIE PO COS - NIC NIE MA BEZ PRZYCZYNY. Gdzie (moze w gwiazdach?) przebieg naszego zycia jest zapisany. I wlaciwie my mamy niewielki wplyw na nie. Chociaz nie wiem jak uciekalibymy przed przeznaczeniem - dopadnie nas. W dodatku z bardzo dziwnej strony dopadnie, w najmniej niespodziewanym momencie, nawet gdy mylimy, ze jestemy bezpieczni, ze nam sie udalo. Nawet, gdy kto pomaga nam w tej ucieczce, odcina wszelkie drogi do przeznaczenia. Albo inaczej - ten kto nie pomaga, ale utrudnia spotkanie z przeznaczeniem. Myle, ze moja rola juz skonczona w tym temacie. Nie spodziewalam sie, ze bedzie tak wielka, chcialam byc tylko szeregowym czlonkiem klubu - tak napisalam na samym poczatku. Moje wycofanie sie nie bedzie ucieczka przed niczym. Chcialam zaczekac na drogowskaz, ale on mi nie jest potrzebny. Gdybym kierowala sie drogowskazem, a nie impulsem, intuicja - moze nigdy nie byloby klubu. Wróce jeszcze dzisiaj. Chce zakonczyc moje czary-mary jaka poezja, moze piosenka. |
2005-06-05 (17:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 558 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KWARANTANNA(wl. quarantina od quaranta ‘czterdzieci’) przymusowe odizolowanie osób, zwierzat, rolin lub rzeczy, które mialy lub mogly miec kontakt z chorym na chorobe zakaLna dla unikniecia ewentualnego jej rozprzestrzenienia sie na obszar niezakazony, przewaznie trwa ono 40 dni. Przymusowe odizolowanie. Nie lubie przymusu pod zadna postacia. Sama sie odizoluje. Komunikatory wylaczone. Poczta dziala, bo musi. Zaskoczenie? Nie bede rozprzestrzeniala dalej tej choroby zakaLnej. Ci, którzy podlapali juz bakterie rozprzestrzenia te epidemie bez mego udzialu. A jest troszke osób, nazbieralo sie i ciagle dochodza nowi. Zapowiadana poezja, moze piosenka bedzie. |
2005-06-05 (17:39)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 559 [ CZCIONKA MONOSPACE ] N0 DOBRA. CO SIE ZNOWU WYDAZYLO FOBIA? WIEM, ZE NIE LUBISZ NUDY I MONOTONII. |
2005-06-05 (17:40)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 560 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WYDARZYLO - MATKO, A TAKA DOBRA BYLAM Z POLAKA |
2005-06-05 (18:56)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 563 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nic sie nie wydarzylo. Troche, a moze za duzo naczarowalam w tym temacie. Myle, ze nadszedl czas na mloda kadre. Stara wiedLma traci kontrole nad czarami, zapedza sie zbytnio, a potem sa skutki. Poza tym naprawde lubie Leonarda Cohena. On sobie robi sam takie kwarantanny u tych mnichów tybetanskich. Moze powinnam pójc jego tropem i tez troszke sie zaszyc w jaskiniach. Neci ta Lysa Góra, ale widze, ze przybywa dobrych czarownic - nie bedzie Lle. |
2005-06-05 (19:59)![]() Data rejestracji: 2005-05-12 Ilość postów: 19 ![]() | wpis nr 18 566 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I kiedy lud wybrany, prowadzony przez Mojzesza przeprawil sie na drugi brzeg morza ,fale zeszly sie ponownie i rozstapione morze zatopilo wojska egipskie. Faraon patrzyl na swa kleske i powrocil samotnie do palacu . Powiedzial do zony swojej... Nefretiti: -Bog Mojzesza jest prawdziwym Bogiem. Teraz Sandman wie czy kukola to prawdziwa kukola. Ale nie powie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
2005-06-05 (20:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 18 567 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Umysl Jasze jest rowniez przenikliwy,Ty Sandman posyasz butelki do Szmaragdowego Miasta a tutaj byl juz watek Emerald City (Smaragdowe Miasto) Poszukaj. |
2005-06-05 (20:07)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 568 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I kto by sie tego spodziewal, ze zycie wartko plynie. Dlatego Fobio1 nie zazdroc, to nie przezycie - tylko zycie, które lubi platac figle. Tylko dlaczego plata mnie ? Chyba sie z tym pogodzilam. Nie uciekaj - po co? Ja tez uciekam i uciekam, ale ciagle KTOS mnie lapie. Po co, na co, dlaczego? pech? nie - to zycie - smutne - ale jest. Wydaje mi sie ze ten ptaszek wreszcie powinien miec spokój. Dzisiaj jeszcze przemilcze. |
2005-06-05 (20:08)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 569 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skoro odchodzi jedna, to w lad za nia podaza druga. Pa |
2005-06-05 (20:15)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 570 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale przybywa tych ston. Wreszci kto powinien sie cieszyc. |
2005-06-05 (20:33)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 573 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola, ja nie zazdroszcze. Dlaczego interpretujesz to na swój sposób? Nie rozwalajcie dziewczyny tego tematu. Szkoda bylony. Ja po prostu czuje, ze jestem juz tu ,,na sile,,. A takie bycie ,,na sile,, jest meczace. Moja rola sie skonczyla - takie odnosze wrazenie. Nie wyznaczalam jej sobie. Nie krelilam zadnych planów. Najpierw bylam, bo tego ja potrzebowalam, potem - dlatego, ze czulam iz jestem potrzebna. Teraz - gdy juz moja obecnoc jest zbedna, wiem o tym, przeciez temat wspaniale sie rozrasta - moge odpoczac. Ja tego potrzebuje. Nie czuje w tej chwili magii tego miejsca tak jak chcialabym. Wiele rzeczy sie wydarzylo, na które ja podobno mialam wplyw. Ciesze sie, ze sa wród nich rzeczy pozytywne - przynajmniej teraz, w tej chwili. Przychodzi w zyciu taka chwila, ze chce sie odpoczac. Nawet o tym nie mylalam wczeniej, jako sila rozpedu tu bylam. Dopiero dwa krótkie hasla, które dzisiaj dotarly do mnie, uwiadomily mi, ze powinnam sie wycofac. Nie wiem na jak dlugo, ale powinnam. Przeciez nie pisze, ze na zawsze. Te hasla Drogie Czarownice, to: 1. KWARANTANNA 2. LEONARD COHEN Dziwna sprawa, bo ostatnio doc czesto sluchalam tej piosenki. Bede tu jeszcze dzisiaj wirtualnie namacalnie. A potem? Chyba jeszcze zerkne na drogowskaz 11 czerwca. I taka mala uwaga: Ze strony multipasko nie odchodze. Pare dni, nadrobie zalegloci i zaczne byc tematyczna. |
2005-06-05 (21:08)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 18 575 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Uwiadomila sobie, ze istnieja dwa powody, które nie pozwalaja ludziom spelnic swoich marzen. Najczeciej po prostu uwazaja je za nierealne. A czasem na skutek naglej zmiany losu pojmuja, ze spelnienie marzen staje sie mozliwe w chwili, gdy sie tego najmniej spodziewaja. Wtedy jednak budzi sie w nich strach przed wejciem na ciezke, która prowadzi w nieznane, strach przed zyciem rzucajacym nowe wyzwania, strach przed utrata na zawsze tego, do czego przywykli. Ludzie tesknia za calkowita odmiana, a jednoczenie pragna, by wszystko pozostalo takie jak dawniej. (Paulo Coelho) W zycie kazdego czlowieka pewnego dnia wdziera sie tragedia: czasem jest to zniszczenie miasta, mierc dziecka, oskarzenie bez powodu, choroba, która okalecza na zawsze. Wtedy Bóg kaze czlowiekowi stanac naprzeciw Niego twarza w twarz i odpowiedziec na Jego pytanie: \"Dlaczego kurczowo czepiasz sie egzystencji tak ulotnej i tak pelnej cierpienia? Jaki jest sens twej walki?\" (\"Piata Góra\" - Paulo Coelho) Kazdy umie cierpiec - to ludziom przychodzi najlatwiej -najtrudniejsza i najambitniejsza rzecza w zyciu jest osiagnac szczecie. ... kimkolwiek jeste, cokolwiek robisz, jeli naprawde z calych sil czego pragniesz, znaczy to, ze pragnienie owo zrodzilo sie w Duszy Wszechwiata. I spelnienie tego pragnienia, to Twoja misja na Ziemi. Opowiadale mi wiele o snach, o starym królu, o skarbie. Opowiadale mi tez o znakach. Teraz nie obawiam sie juz niczego, bo znaki te przywiodly cie do mnie. Jestem czecia twoich marzen i twojej wlasnej legend .... Dlatego pragne aby podazal dalej ku temu czego szukasz. Tym lepiej jeli przyjdzie ci poczekac do konca wojny, ale jeli musisz wyruszyc zaraz , to idL ladem twojej legendy. Wydmy zmieniaja ksztalt na wietrze, jednak pustynia pozostaje taka sama. (\"Alchemik\" - Paulo Coelho \"Nie chce wiecej\" muzyka: W. Korcz slowa: D. Rogalski Ze strzepów radoci powszednich los swój tkasz, z tesknoty, otuchy, nadziei, ukladasz swój wiat. W swym miecie z domami bez pieter, grasz z czartem o niebo w tym piekle, które Bóg wyprawil nam. Odplynac stad chcialem na zawsze, w sina dal, gdzie zycie janiejsze, bogatsze, kto chcialby mi dac. Znikalem sto razy bez wieci, by wracac do srebrnej poezji, ciepla rak i spojrzen twych. Nie chce wiecej, twoje serce do zycia wystarczy, Twoje serce, co zagrzewa do walki o kazdy dzien. Twoje serce, które cierpi i kocha namietnie, które bije coraz predzej, gorecej. W zgryzocie pasma zbyt chudych dni, twe fortissimo serdeczne brzmi gloniej wciaz, mocniej wciaz. Gdy twarzy brak w czynach i slowach ty masz twarz, Gdzie ciezek splatanych bezdroza ty droge swa znasz. Ty zdolasz ból kazdy pocieszyc, rozjanic odwieczny nasz przedwit, cieplem rak i spojrzen twych. Nie chce wiecej, Twoje serce do zycia wystarczy, Twoje serce, co zagrzewa do walki o kazdy dzien. Twoje serce, które cierpi i kocha namietnie, które bije coraz predzej, gorecej. W zgryzocie pasma zbyt chudych dni, twe fortissimo serdecznie brzmi. W dramacie samych najchudszych dni rzucasz mi w oczy lzy, gorzkie lzy, szczecia, spelniasz sny. Nie chce wiecej, Twoje serce do zycia wystarczy, Twoje serce, co zagrzewa do walki, do walki. Twoje serce, które cierpi i kocha namietnie, coraz predzej przez lzy. |
2005-06-05 (21:17)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 576 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Neferetiti, Nefretete, Nofretete piekna zona Faraona. Dziewczyno ze snów Leonarda Dziewczyno Rembranta, Van Gogh Dla Ciebie ta slodka romanca ................. Dla Ciebie to piewam. Fobio1 - nie mozesz mylec o odejciu. To tylko ja moge tak mylec, Tobie zabraniam! Odlatuje sobie, chyba musze to zrobic, a tyle mialam do napisania. Widocznie zycie tak chce. Pa! pa! Pa!!!!!!!!!!!!!!!!l |
2005-06-05 (21:39)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 580 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No nie, kompletne wariatki z Was. Ja nie chce rozwalac tego tematu!!! Nie chce, prosze Was!!! Powróce do PrzyjaLni. Na chwilke. Moze nie potrafie dobrze interpretowac niektórych postów, wszystko pogmatwane. To co teraz napisze - jest tylko ogólnym stwierdzeniem. Jeszcze jedna cecha PrzyjaLni: umiejetnoc nie narzucania sie z nia, umiejetnoc wyczucia, kiedy nalezy usunac sie w cien. Mylalam, ze ten moment akurat nadszedl. A teraz zglupialam. Nie potrafie czytac ze zrozumieniem. Co sie dzieje? Myle sie? Czy moze niewiadomie zostaje wprowadzona w blad? O Matko! Jak to meczy. ------------ Po wpisie 555... Nie potrafie lepiej napisac, nie moge sie skupic. A tak chcialam odejc. Czy kto mi pomoze? |
2005-06-05 (21:47)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 581 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo prosze o napisanie do mnie na maila (moze tutaj kto nie chce tego ujawniac) tak krótko, ale szczerze: Komu jestem w tym temacie jeszcze potrzebna? Wystarczy jedno slowo. Wyjatkowo - dawno tego nie robilam - podaje dzisiaj mój adres przy nicku. Wystarczy jedno slowo: mnie. Oczywicie nick takze. I nic poza tym. Ja chce po prostu wiedziec. Tutaj mozna wypisywac rózne rzeczy. Sadze, ze nikt sie nie wyglupi i bedzie szczery. Na te maile nie bede odpowiadala ani na adres, ani tutaj. Jezeli jestem potrzebna - zostane i nie ujawnie czy kto napisal. Prosze o szczeroc. |
2005-06-05 (22:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 593 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piosenka bez dedykacji, ale wiele mówiaca. Spiewa ja Halina Frackowiak. MALY ELF Zjawil sie pod wieczór przemarzniety maly elf, mówil, ze na kilka chwil... Wkrótce minal miesiac i kochany maly elf w serce zapadl mi, jak nikt. Cichy, jak zak ruszyl vabank, w kólko \"je taime\", w gwiazdach, jak Lem. Gdziez tam bon ton, zmyslów voyager piecil mnie az do szczytu marzen. Budzil mnie niewinnie w rodku nocy maly elf, pytal, czy to sen, czy nie? Lubil sie zaklinac, ze na zawsze, maly elf, \"zawsze\" sie rozwialo w dym. Wszystko, co chcial tu, u mnie mial: i winegret i plac Pigalle i variétés, chlodne trzy czwarte a zostal zal, smutny bell\'arte. Moze to deszcz, moze to lza? Pytasz, jak jest? Comme ci, comme ça... Mówil, ze blad, ze nudzi sie, otwarte drzwi, wiec s\'il vous plaît... Wyszedl tak pod wieczór mój znudzony maly elf, czekam, pewnie czekac chce... Latwo go poznacie, nie pytajcie wiecej mnie - ot, zwyczajny maly elf... |
2005-06-05 (23:05)![]() Data rejestracji: 2005-05-18 Ilość postów: 567 ![]() | wpis nr 18 597 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1 sory za pytanie ale czy Ty przypadkiem nie jestes w okresie menopalzy???? pozdrawiam |
2005-06-05 (23:14)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 598 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Senior, ja takze przepraszam za pytanie. Czy Ty p[rzypadkiem nie jeste lekarzem? A poza tym mezczyLni takze ja przechodza. Menopauza nie ma nic wspólnego z tym co wpisuje i z tym co myle. Dziekuje za Twój post - pomogle mi w podjeciu decyzji. Nie oczekuje juz na zadne maile, nie beda mialy wplywu na moja decyzje. Nie obrazilam sie, ale przynajmniej Ty jeden nie jeste falszywy i napisale co mylisz. Pa |
2005-06-05 (23:19)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12139 ![]() | wpis nr 18 600 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Senior, sorry za pytanie, ale czy Ty przypadkiem nie jeste w okresie mózgopalzy (sic - pisownia zblizona do oryginalnej)? |
2005-06-05 (23:26)![]() Data rejestracji: 2005-05-18 Ilość postów: 567 ![]() | wpis nr 18 602 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1 czy jestem lekarzem? nie czy meszcyzni cos podobnego przechodza? tak jest to tak zwany syndrom 40-sto latka ale nie to samo co menopalza u kobiet. Pozatym masz racje zawsze bylem szczery az do bulu i przesto czasami dostaje niezle w dupe (kto ma miekie serce to ma twarda dupe) I jeszcze jedno super zes sie nie obrazila bo jak sie mozna obrazac o szczerosc Niepowinnas odchodzic w takim czasie na drugi plan wrecz przeciwnie zrob to o czym marzysz. Pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 79 80 81 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |