Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 78 79 80 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-06-05 (12:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 482 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dawno sobie nie piewalam. Wracam do grupy ,,Pod Buda,,. To taka piosenka akurat na dzisiejszy dzien tygodnia. Przy niedzieli zabawa Przy niedzieli po kapieli korek od szampana strzelil pannie w bieli kto dal kielich alez beda sie weselic Przylecieli radoc dzielic wszyscy z rajskich stron anieli dary dali co je mieli potem piewac rozpoczeli To szalona zabawa to szalone wieto stoly cale w potrawach pachnie wokól mieta to zabawa szalona kiedy pija zdrowie ludzie szersi w ramionach i mocniejsi w glowie W poniedzialek za o wicie przyszlo sie mocowac z zyciem zyciem które znakomicie wie jak trzeba sie wykrzyczec Teraz splacic sto pozyczek i oblowic sie sowicie zeby potem znów na szczycie pic nektary jec slodycze To szalona zabawa... |
2005-06-05 (12:32)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 483 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i takie moje przemylenia poranne. Juz ta osoba, do której to kieruje - zrozumie. JESTEM IDIOTKA, ALE NIE AZ DO TEGO STOPNIA. ... no i jest fajnie... |
2005-06-05 (13:48)![]() Data rejestracji: 2005-05-12 Ilość postów: 19 ![]() | wpis nr 18 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W XX wieku intrygowaly nas trzy zagadki.... tajemnica tunguskiego meteorytu tajemnica calunu turynskiego tajemnica objawienia fatimskiego Mamy XXI wiek i mamy nowa tajemnice !!! Na stronie pojawila sie osobowosc w postaci kukoly. Czy kukola to prawdziwa kukola,tego nie wie nawet Sandman. Ale Sandman ma umysl jasny i przenikliwy. Kukola zanim tu sie pojawila...przeczytala wiele z tego watku. Watek ,,Leona Zawodowca,, byl pisany dosc dawno. Sandman zna spiew kukulek lecz pewnosci nie ma. Pewne tony sa jednak bliskie i znajome. Stawiam kukole wyzwanie a raczej zagadke do rozwiazania,prawdziwa odpowiedz zna tylko prawdziwa kukola... 1-Jest pusty korytarz, co zapamietala kukola,co bylo nad Nia ??? 2-Co bylo za lustrem ??? Nie musi odpowiadac calym wyrazem , moze podac jedynie pierwsze litery tych wyrazow. Oto tajemnica XXI wieku !!! |
2005-06-05 (14:05)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 488 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wlasnie - ta glebia oceanu jest zastanawiajaca - |
2005-06-05 (14:23)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 492 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Okno na wiat jest duze, czy male? Czesto sie nad tym zastanawialam. Chyba wtedy bylo dla mnie za male, bo ta wstazeczka jest do dzisiaj. Dziwne, prawda? |
2005-06-05 (14:27)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 18 495 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A kto Kto by pomylal, ze az tyle? Kto by pomylal? Kto by pomylal? Kto by pomylal, ze az tyle? Kto by pomylal? Nikt!!! A kto by odgadl, ze dlatego? A kto by odgadl? A kto by odgadl? A kto by odgadl, ze dlatego? A kto by odgadl? Nikt!!! Marionetki Pierwsza: Wiesz, mam zloty sen, tkwiacy w odrobinie ciszy, lekki jak platek rózy, uczynie go twoim. WeL prosze, lecz wiedz: chcialbym, gdyby lot obnizyl, pochwycic ci aniola czystego, oswoic. Druga: Nie, twego snu nie pragne, twój sen tylko boli i nie pragne aniola. Chce czego z twych dloni, co lzy moje wycinie i mój krzyk wyzwoli. Dzi spac ci nie wolno, bo noc by roztrwonil Marionetki II Pierwsza: Wiesz, mam zloty sen, tkwiacy w odrobinie ciszy, lekki jak platek rózy, uczynie go twoim. WeL prosze, lecz wiedz: chcialbym, gdyby lot obnizyl, pochwycic ci aniola czystego, oswoic. Druga: Nie, twego snu nie pragne, twój sen tylko boli i nie pragne aniola zbyt czystej slodyczy. Ja chce tego, co lkania i krzyk mój wyzwoli. Nie wolno ci spac dzisiaj! Chce by mnie... zaliczyl Pies kreta (...) Pies kreta tarmosi, Ptak robaka lzy! Gdzie jeste? Mam serce pelne czarnej krwi. Bóg Bogiem, a w dali slonce rani wzrok, jak lniaca dziewczynka skrywa w sobie mrok. Tajemne znam miejsca, ciche korytarze, namietnych slów twory, lady twych oddechów; nie dotykaj wiecej, bo teraz juz parze... Na zawsze miec bedziesz twarz mojego grzechu. Pies kreta tarmosi, ptak robaka lzy! Pan wzniesie prawice, pozabija lzy. Wy, ludzie, to krzyz mój! Trup pada na nieg. Mrowisko chwil cudzych zaslania nam brzeg. Na mrozie otuche powita las rak, w tym gnoju kat marzen rozkwita jak pak, morderca lagodny, realny, jak sen. Lni glodna chwil cudzych brzmiac spólgloska: \"em\". Na malej stacji, (...) Na malej stacji, w deszczu, aniol pod skrzydlami schronil glowe i modly umozliwia sobie, ja lize mu kolana z przedziwnym uporem, ja lize mu kolana, by nie mial spokoju, niech widzi lepkie palce, wyjete z kobiety, przepieknie w moich uszach brzmia wciaz jej okrzyki, jej rozkoszne okrzyki, których echo tlamsi wiety bezwlad, zrodzony w skopanej pociel ewnego razu (...) Pewnego razu deszcz zlocil dziewczyne tak, ze nie znajac umiaru wraz z przyjaciólki mlodziutkim synem szukala wilgotnych stanów; w szarym pokoju, wród szyb splakanych dwie pary oczu zglodniale ostrzem swych blasków rozkoszne rany na cialach zadaly, miale. Deszcz cisnal dziewcze w szpony demona, zaszczepil slodkie pragnienie, w umyle chlopca lina splamione znalazla gorace cienie,... a koc tak kurzem pachnial, bordowy, cudzym oddychal oddechem, tak, to dziewczyna prowadzac lowy poila szczeniaka grzechem. |
2005-06-05 (14:38)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 18 505 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Tancz mnie po miloci kres\" Wtancz mnie w swoje piekno i niech Skrzypce w ogniu drza Przez paniczny strach az znajde W nim bezpieczny port Chce oliwna byc galazka Podnie mnie i lec Tancz mnie po miloci kres Wtancz mnie w swoje miejsce, póki nikt nie widzi nas W twoich ruchach odzyl chyba Babilonu czas Pokaz wolno to, co wolno Widziec tylko mnie Tancz mnie po miloci kres Odtancz mnie do lubu az Jeszcze jeszcze raz Tancz mnie bardzo delikatnie Dlugo, jak sie da BadLmy ponad tej miloci Pod nia badLmy tez Tancz mnie po miloci kres Tancz mnie do tych dzieci, które Prosza sie na wiat Przez zaslony, które nosza Pocalunków lad Choc sa zdarte lecz w ich cieniu Mozna schronic sie Tancz mnie po miloci kres Wtancz mnie w swoje piekno i niech Skrzypce w ogniu drza Przez paniczny strach az znajde W nim bezpieczny port Piec mnie naga dlonia albo W rekawiczce piec Tancz mnie po miloci kres |
2005-06-05 (14:48)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 18 510 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Radoc jest jak kamien, który wrzucony do wody zatacza coraz wieksze kregi.\" (Adalbert Balling) ----------------------------------------------- \"W tajemnicy kazdego czlowieka istnieje wewnetrzny krajobraz: z nietknietymi równinami, z wawozami milczenia, z niedostepnymi górami, z ukrytymi ogrodami.\" SZUKAJMY ICH!!! (Antoine de Saint-Exupery) --------------------------------------------------------- \"Pokonujac trudnoci nie pozwól, aby jaki problem zniechecil cie i by twoja uwage rozpraszalo co mniejszego od szczytu góry.\" (Alfonso Ortiz) ------------------------------------------------ \"Swiat jest pelen oziebloci, poniewaz ludzie nie maja odwagi byc tak serdeczni, jakimi sa naprawde. \" (Oscar Wilde) ---------------------------------------------------- |
2005-06-05 (14:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 512 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola, myle jak to napisac aby bylo sensowne, zrozumiale, przede wszystkim dobrze zrozumiale. Jeste cholerna szczeciara. Nigdy nikomu i niczego nie zazdrocilam. Jednak, jezeli uczucie zazdroci powinno dopac kazdego w zyciu przynajmniej raz - to myle, ze wlanie w tej chwili dopadlo mnie. Jest to zazdroc o Twoje cudowne przezycia... i nic wiecej. ------------ A ten wpis jest taki sobie - moze zwiazany ze zmiana pogody w Szczecinie. Pada deszcz. Przypomnialam sobie przedwojenna (chyba) piosenke, której refren przytaczam: ,,...Bedziesz sie glono mial Bedziesz komedie gral I bedziesz tesknil Jak ja dobrze to znam...,, I owiadczam, ze nie ma ten refren nic wspólnego z zadna osoba, a tym bardziej Kukola. Taki zbieg okolicznoci, ze znalazl sie w tym miejscu - akurat weszlam na forum. |
2005-06-05 (15:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 523 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Leonard Cohen Pierwszy teledysk zobaczylam w TV chyba w 1985. To juz 20 lat, a ja ciagle pamietam. Sluchajac tej piosenki (a robie to doc czesto) zawsze wywiera na mnie ogromne wrazenie. Drugiej takiej nie ma. Jarek - taki mlody kierowca od nas z pracy - stawal na glowie, by zdobyc dla mnie plyte. Nie dostal jej. Przypomnialam sobie teraz Jarka. Wiele dobrego dla mnie zrobil i to w chwilach, gdy naprawde tego potrzebowalam. Czy byl przyjacielem? Nie. Byl naprawde wietnym kolega. Laczyly nas kilometry pokonane sluzbowym polonezem - sluzbowe kilometry. A prywatnie? Prawie przyjaciel. Bezinteresownie skrecil mi wystane w kolejce segmenty, do pracy i z pracy bylam wozona nie tylko tym sluzbowym polonezem. Gdy Jarek zaspal podjezdzal po mnie swoim maluchem. A moze to jednak byla przyjaLn? Tyle zartów, tyle glupich marzen nie do zrealizowania... Teraz to sobie przypominam i widze, ze ten chlopak potrafil ze mna wietnie rozmawiac na wszystkie tematy. Jarku, teraz jeste juz po 40-tce. Pamietasz nasze wyprawy sluzbowe do sklepów PeKaO? A pania Ole? Ciekawe czy ozenile sie z dziewczyna, która wtedy studiowala. W sklepach pustki. Jarek ciagle proponowal mi, ze po pracy mozemy pojeLdzic po miecie, po sklepach, moze chce co kupic, pomoze mi. Nigdy z tego nie skorzystalam. Cenilam jego prywatny czas. Alez to zycie jest barwne. No i... Leonard Cohen. KONIEC TEGO - znowu mnie co dopada - a obowiazki? |
2005-06-05 (15:29)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 525 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ku ku - witam wszystkich! Tak duzo ma sie do powiedzenia , a zarazem malo. Spróbuje. Tak mam dzisiaj duzo energii. Fobia1, ale podlapala z tymi czarownicami, tylko ten klub jest mój. Sondo nie dziekuj - jestem pamietliwa. \"Ksiazka skarg i ...\" jakby inaczej, byla w PRLu. Umiesz ukoic dusze czlowieka (mówili, ze kobieta to nie czlowiek - tez w PRL). Co mi sie przypomnialo: Przechodzi dwóch mezcyzn kolo mietniika. Jeden z nich mówi: - patrz! jaka baba lezy w mietniku. Podchodza blizej, a jeden z nich mówi: - pani poruszy noga - pani ruszyla - pani poruszy druga noga - pani ruszyla - pani poruszy reka - pani ruszyla - pani poruszy druga reka - pani ruszyla. Wiec zwrócil sie do swojego kolegi i mówi: - patrz kto wyrzucil dobra babe na mietnik! Uprasza sie, aby tej baby nie mylic z Baba. Fobio1 - Twoja Hiactynda (czy jak ja zwal) nie umywa sie do M.A.S.H. -a, ale kazdy ma swoje gusta i guciki. Jejku! czyzby dzisiaj byl dzien wyznan? Czytajc Twoje slowa na poczatku tez pomylalam o Kiepskim, a w ogóle MASZ nosa - tak pilam dzisiaj szampana. Jeszcze jeden serial dzisiaj to: \"Pólnoc, poludnie\" a moze \"W samo poludnie\" (to nie serial). Aby nie zanudzac bywalców zadam pytanie: 11 czerwca dlaczego co dla niektórych, jest tak szczególna data. Sprawdzalam w kolendarzu jest to sobota - no wlanie - soboty lubia czarownice. Na dzisiaj koniec zegnam wszystkich. Pa, pa, pa!!!!!!! (co nie znaczy, ze tu nie zajrze). |
2005-06-05 (15:35)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 526 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 555 mów do mnie jeszcze, to jest piekne! |
2005-06-05 (15:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 527 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W Szczecinie wlanie zagrzmialo - burza. Jeszcze o Jarku, to przez te grzmoty. Solówki Jarka na perkusji... to bylo TO!!! Kukolaaaaaaaaaaaaa!!! M.A.S.H. jest bombooooooooooooooowy!!! Ja chce do Wietnamu...!!! Ja chce sie leczyc z tego szalenstwa w szpitalu polowym przez amerykanskich lekarzy! A teraz wylaczam tego kompa, bo jeszcze mi jaki piorun biznes zepsuje. |
2005-06-05 (15:50)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 528 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobio1 - przyznala mi rcja, bo ja mam! |
2005-06-05 (15:55)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 18 531 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobio1 dlaczego zaraz do Wietnamu? Szpital jest tylko szpitalem - dla ludzi - a to jest tylko film. Nie badL taka madra. |
2005-06-05 (15:55)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 532 [ CZCIONKA MONOSPACE ] M.A.S.H |
2005-06-05 (16:40)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 18 543 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wcale nie jestem madra. I dlatego nie wiem czego chce. Jestem jedynie pewna, ze nie chce tego co jest. I naprawde jest mi obojetne, czy to Wietnam, czy Brazylia, a moze Grenlandia - byleby uciec. Czy od siebie mozna uciec? Leonard Cohen ucieka. Raz na jaki czas zaszywa sie gdzie w Tybecie i podobno jest mu dobrze. A ja nie moge. Neci mnie ta Lysa Góra, ale boje sie cokolwiek pisac na ten temat, bo ... Ludzie, czy ja naprawde jestem taka zla? Czy ja jestem egoistka? Czy ja...? Szkoda slów - ale czesto tak jestem podsumowana przez ... Lysa Góra tez ma w tym swój udzial. |
2005-06-05 (16:58)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 544 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Egoista nalezy byc - wlanie z tego powodu, be mylenie boli. |
2005-06-05 (17:05)![]() Data rejestracji: 2004-03-24 Ilość postów: 283 ![]() | wpis nr 18 547 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mnie tez neci Lysa Góra Ciekawa jestem co tam wskazuja drogowskazy |
2005-06-05 (17:20)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 18 553 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lysa Góra - nigdy tam nie bylam. Ciekawa jestem jak wygladaloby nasze spotkanie? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 78 79 80 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |