Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 64 65 66 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-05-11 (12:57)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 16 372 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bede slal Ci SMSy, z ktorych kazdy Cie rozsmieszy! Bedziesz smiac sie dzisiaj szczerze, bo znajduja sie ja w Erze. A gdy razem sie spotkamy, wtedy o nich pogadamy! By Cie dotykac, deszczem sie stane, by splywac tysiacami pocalunkow po Twych policzkach, zaklety w male kropelki. Bylismy tak blisko siebie, ze zabraklo miejsca na uczucie... Chce zyc i zyc bede, chce kochac i kochac bede, chce smiac sie i smiac sie bede, chce Ciebie i Ciebie zdobede. Choc sie malo znamy i malo wiemy o sobie... zdazylam zakochac sie w Tobie. Dotykasz mego serca, wzbudzajac chec milosci, bez slow wypowiedzianych - w rozkoszy i radosci. ----------------------------------- Kobieta jest jak iskierka - nie wiadomo skad przybywa, nie wiadomo dokad zmierza; wiadomo tylko, ze za chwile zniknie. Gdy sie widzimy, pierwsze o czym mysle, to poznac Ciebie doglebnie i scisle. |
2005-05-11 (15:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 375 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przerwa w obowiazkach, chwilka wytchnienia i jedna z moich ulubionych piosenek - oczywicie z akcentem na wschód. MARUSIA piewa Maryla Rodowicz Francuzi, przebacz im Bóg, Kochaja Rosje i Wschód! Tam ciagle Aznavour Charles Ech, raz - piewa - jeszczio raz! I maja bistra bez dna, Gdzie ruska wódke sie chla! Gilbert Becaud, c\'est la vie, Zapraszal tam ... Nathalie. A my, choc Szarik juz padl, Wciaz nie jestemy na tak! A przeciez Janek, nasz Bond Tak bardzo kochal ja. Marusia, Marusia, maja, maja Marusia, Marusia, lublju tiebia Marusia, Marusia, maja, maja Marusia, Marusia, lublju tiebia, tiebia! Bo teraz, bracia, jest tak Ze zewszad Zachód sie pcha Otwierasz puszke, a tu Slyszysz: How do you do? I czasem boje sie, ze Ze Wschód kto ukrac nam chce! Gdy bedziesz biernie tak stac, Zabiora nam slowo \"mac\" Wiec powiedz \"tak\" albo \"nie\" Czy Szarik mógl mylic sie? Lub czy Janek, nasz Bond Nieslusznie kochal ja? Marusia, Marusia... |
2005-05-11 (15:09)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 376 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przypomne takze bardzo madre slowa piosenki w wykonaniu Ryszarda Rynkowskiego. Nazwij To Snem Ja wiem patrzysz w siebie I nie poznajesz sie Nazwij to snem To tak jakby w piersi swej Cudze serce mial To serce nie twoje jest Zawsze zimne tak Nazwij to snem To serce powtarza ci Innych spychaj w cien Na wiatlach sa ludzie co Prosza cie o grosz Nazwij to snem Ty od nich odwracasz sie Szybko wrzucasz bieg Tam chlopak pod murem tkwi Chory jest na AIDS Nazwij to snem Ty z dala omijasz go By nie widzial cie Co nam sie stalo ? Od kiedy to trwa? Kto cudze serca Za kare nam dal? Co ocalalo z tych marzen sprzed lat Dobroci aniol posiwial i zbladl Na rogu ulicy krzyk Kogo bija tam Nazwij to snem Ty szybko umykasz w bok Nie odwracasz sie Jest noc w korytarzu szmer Wylamuja drzwi Nazwij to snem Ty wlepiasz w Judasza wzrok Boisz ruszyc sie Co nam sie stalo ? Od kiedy to trwa? Kto cudze serca Za kare nam dal? Co ocalalo z tych marzen sprzed lat Dobroci aniol posiwial i zbladl Co nam sie stalo ? Od kiedy to trwa? Kto cudze serca Za kare nam dal? Co ocalalo z tych marzen sprzed lat Dobroci aniol posiwial i zbladl Co nam sie stalo ? Od kiedy to trwa? Kto cudze serca Za kare nam dal? Co ocalalo z tych marzen sprzed lat Dobroci aniol posiwial i zblad Ja wiem patrzysz w siebie I nie poznajesz sie Nazwij to snem A serce nie boli bo .. Serce cudze jest |
2005-05-11 (15:21)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 377 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I na zakonczenie mego relaksu - taki dowcip. Oczywicie zwiazany ze Wschodem! Stalin przyjechal do kolchozu. - Dobrze wam sie zyje? - zazartowal Stalin. - Dobrze! - zazartowali kolchoLnicy. Czas na powrót do obowiazków. Pozdrawiam osoby, które tego sobie zycza. fobia1 |
2005-05-11 (18:50)![]() Data rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 ![]() | wpis nr 16 389 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak sobie czytam i czytam i mysle ze to nawet fajnie jak kazdy cos o sobie napisze .Sluchajcie mam pomysl moze utworzymy nowy temat stworzymy klub autobiografi i przezyc multolotkowiczów. Gdyz wierze w to ze osoby ktore tu zagladaja maja za soba ciekawe zycie |
2005-05-11 (19:03)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 16 393 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... i jeszcze ciekawsze przed soba. Rzucila pomysl,wiec Ty pierwsza. |
2005-05-11 (19:10)![]() Data rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 ![]() | wpis nr 16 395 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj Bylaby napewno ciekawa , Jak ciekawe bylo i jest moje zycie . |
2005-05-11 (19:15)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 16 397 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dawno, dawno, dawno temu ........................ byli ludzie, którzy tez co prze zyli i ........... to tez bylo ciekawe. Ta autobiografia to w jakim sensie? Wynurzenia dla odprezenia czy tez dla pochwalenia sie. Moze takie male oczyszczenie przed komisja. A moze IPN. To traz takie modne. Pa |
2005-05-11 (19:19)![]() Data rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 ![]() | wpis nr 16 398 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sonda i slusznie zauwazyles moze sie zaczniemy oczyszczac z zarzutow |
2005-05-11 (19:24)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 16 399 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam bardzo wazne pytanie zanim zaczne, czy w Komisji d/s Zarzuconych zasiadzie niejaki Gertrych? On jest taki ladny i ma komórke no i jescze Lepper, tak ladnie i szybko sie opala. Moze jakie propozycje.? Pa |
2005-05-11 (20:36)![]() Data rejestracji: 2005-05-12 Ilość postów: 19 ![]() | wpis nr 16 401 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiele mil w oddali jest wyspa a tam rozbitek Sandman wrzuca butelki w fale oceanu. Niestety,butelki rozbijaja sie o skaly i...nie dochodza. Mr Sandman to w waszym jezyku... listonosz. Pozdrawiam. |
2005-05-11 (21:34)![]() Data rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 ![]() | wpis nr 16 403 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sonda Leper sie opla w solarium |
2005-05-11 (21:39)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 16 404 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sandman, meine Heimat ist das Meer... Dobrze zakorkowane doplywaja. Spacerujac po plazy i podziwiajac zachód slonca, dokladnie o godz. 20:30 - wylowilam. Pozdrawiam |
2005-05-11 (21:46)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 406 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do odwaznych wiat nalezy. Prosze bardzo, ja juz sie przyznaje przed kazda komisja, obojetnie kto w niej zasiadzie. Mianowicie: Ja, fobia1, oszukuje bezczelnie w pewnej grze liczbowej, o której w tym klubie sie nie dyskutuje. No i co mi zrobicie? NIC! A korona z glowy mi nie spadla i juz jestem oczyszczona. |
2005-05-12 (19:37)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 16 447 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mamy jutro 13 maja w piatek. Czy jestemy przesadni? W pewnych sprawach pewnie tak. to pewnie pomaga wytrwac................., ???????????????????? |
2005-05-12 (19:43)![]() Data rejestracji: 2005-05-07 Ilość postów: 7 ![]() | wpis nr 16 452 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1 i sylwia AJK *** Kim jeste? Skad sie tutaj wziale? Dlaczego mówisz to, co mówisz? Dlaczego mylisz to, co mylisz? Czego nie znosisz, a co lubisz? Tak, powinienem ciebie poznac, wysluchac tego, co mi powiesz. Docenic szanse i nauke, jaka jest dla mnie inny czlowiek. Sluchac, rozumiec, wspólodczuwac, pomagac, radzic i tlumaczyc... I wmawiac sobie, ze to wszystko powinno wiele dla mnie znaczyc. Ze to, co ludzkie - nie jest obce, ze kazdy czlowiek jest wspanialy, ze \"wszyscy ludzie beda bracmi\"... i inne takie dyrdymaly. Powiem Ci szczerze, choc byc moze zabrzmi to zdanie jak herezja: Lecz jakze ciebie mam sie uczyc, jezeli wciaz sam siebie nie znam? Dlaczego mam sie uczyc innych, jak myla, mówia, czuja, chodza, jezeli sprawy wazne dla mnie tych \"innych\" wcale nie obchodza? Nikt przeciez mnie w tym nie wyreczy, bo kazdy swoje ma problemy. Wcale sie nie uczymy innych, wciaz tylko siebie poznajemy A gdy juz poznam? Wiesz, czlowieku (to takze powiem ci w sekrecie)... Po cóz bym mial sie ciebie uczyc? Jestemy tacy sami przeciez. |
2005-05-12 (19:49)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 16 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dobrze napisane. Podejrzewam ze to wlasna twórczoc. Jednak........... Takie same to one nie sa. Jedna z nich mysli abstrakcyjnie, co dla mnie ma bardzo duze znaczenie. Latwiej sie z nia bym dogadla. Bardziej ja rozumiem. Patrzy na wiat z szerszej perspektywy. Widzi odcienie czarnego i bialego. Pa. |
2005-05-12 (21:00)![]() Data rejestracji: 2005-05-12 Ilość postów: 19 ![]() | wpis nr 16 472 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mr Sandman siedzi sobie na brzegu morza i patrzy w fale. Wiele mil w oddali jest upragniony brzeg. Moze jednak sluchac tylko spiewu Syren. Pije sobie rum,puste butelki rozbija o skaly. Niech tona,precz z nimi.Sandman chyba sie rozpije . |
2005-05-12 (21:32)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 16 477 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No nie, kto to widzial? Mr Sandman, piew syreni powinien natchnac Cie do \"walca z Matylda\", ale nie do alkoholizmu. Myle, ze nieLle moze zrobic w tancu lyk chabrowego winka. |
2005-05-12 (23:55)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 16 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nowe przyslowia i powiedzonka Na pochyle drzewo i Salomon nie naleje. (Dla inwalidów) Kto rano wstaje temu Pan Bóg kule nosi. Wzór na wode wiecona: H2O-ZChN Siedzi facet na balkonie, a tu wióry leca mu na glowe. Patrzy, a nad nim kto strugal wariata. Siedzi facet w domu, a tu nagle slyszy ogromny huk za oknem — patrzy, a tam cinienie spadlo. Wchodzi facet do windy a tam schody, nacisnal guzik i poszedl dalej... Co to jest? Male, czerwone i siedzi w kacie? Dziecko z brzytwa. Co to jest? Male, zielone i siedzi w kacie? To samo dziecko po dwóch tygodniach. Co to jest? Zielone, pstryk, czerwone? OdpowiedL: zaba w sokowirówce... Wiesiu mial by nalenikiem, ale spadl na zimna patelnie! Na zyczenie klienta wykonujemy nawet rzeczy niemozliwe. Ale w sprawie niektórych cudów prosimy sie zglosic do najblizszej parafii. Co klucz francuski ma do dLwigu? — Nic, bo i tym i tym nie mozna sie uczesac! Jedna z zalet demokracji jest to, ze nikt kto zostal wybrany nie jest glupszy niz ci co go wybrali. Im glupszy jest ten wybrany, tym glupsi sa ci co go wybierali... Jak Fidel Bogu tak Bóg Kubie. Jeli bedziesz tak lotny jak pszczólka, tak silny jak niedLwiedL, jeli bedziesz pracowal jak kon i do domu wracal tak zmeczony jak pies, wtedy musisz pójc do weterynarza, bo byc moze stale sie juz OSLEM. Cytat z Kola Fortuny (kawal wyczytany z \"Wprost\"): A teraz Magda odsloni cztery litery... Kto rano wstaje ten leje jak z cebra. Jak sobie pocielesz... to mnie zawolaj! -------------------------------------- Bajki O apostolach: Pijta, palta, a-po-stolach nie rzygajta. O dziewannie: Dzie-wanna, bo bede rzygal. O Jacusiu: Ja-co tu wódki nie widze. O Jablonce: Mialam ci ja-blonke. O rannych pantoflach: Lezy zakrwawiony facet na lózku, a pod lózkiem ranne pantofle. O naleniku: Na-leniku drzewo lezy. O paltociku: Pal, to Ci kurwa pluca zgnija. O orzeszku: O zesz kur..., jak cie. O romantyzmie: Roman tyz mnie dziecko zrobil. O Magdzie: Ma gdzie ale nie ma z kim. O tekturze: Te, która godzina? O Leszku: Lez kurwa spokojnie. O Napoleonie: Nopol Leon, bo zimno. (albo): Ona po Leonie ma dwójke dzieci. O powidlach: Po widlach sa dziury w plecach... O Iruchnie: Odprowadze i ruchne. O dLwigu: DLwi gówniarzu zamknij? O panterze: Pan tera wysiada. O zabie: Zabierz pan te lapska! O ledziu, panterze i puszczy: SledL pan tera zone, bo sie puszcza. O zarazonej: Ubieraj sie zara zona wraca! ------------------------------------ Babcia klozetowa: Pisuardessa. Dziadek klozetowy: Kauboj. Samolot do transportu koni: konkord. Kon w puszce: konserwa. Kon w podziemiu: konspirator. Narzedzie którym pracuje kon: konbinerki. Urzadzenie do przewozu koni: kontener. Japonski wynalazca samochodu z rozrusznikiem: Nahuj Mita Korba. Gabinet japonskiego dyrektora: Jama hama. Japonska sekretarka za biurkiem: Sama suka. Japonska sekretarka w gabinecie dyrektora: Naga suka. Japonski sklep miesny: Nagie haki. Japonski maly fiat: A cio to. Japonsko-afrykanski samochód: Samgo Mamgo Leczgo Pchamgo. Japonczyk, który wynalazl namiot: Nacomi Tachata. Japonski malarz?: Pisaki Mazala. Japonski kieszonkowiec?: Cink ciang ciak portfel wsiakl. Japonski bokser?: Walijaja Jakotako. Rodzaje kobiet Rusalki - ten mnie rusal, tamten rusal. Damy - temu damy, tamtemu damy. Kotki - ten mnie mial, tamten mial. Zlote rybki - rypia sie jak zloto. Slomiane - rzna sie jak sieczka. Pobozne - najchetniej leza krzyzem. Dziecinne - co do raczki to do buzi. Chemiczne - rozkladaja sie w temperaturze pokojowej. Partyjne - przyjmuja wszystkich czlonków. Domatorki - byle komu, aby w domu. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 64 65 66 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |