Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 63 64 65 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-05-10 (16:54)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 305 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Popieram stwierdzenie Halah. Nie tylko glupieja. Ich mózg wyglada jak sito. Z takim czlowiekiem niebezpiecznie przebywac, nigdy nie wiadomo co mu strzeli do glowy. Trudno analizowac przyczyny alkoholizmu lub narkomanii. Jedni pija i nie uzalezniaja sie, inni szybko wpadaja w nalóg. Granica pomiedzy normalnym spozywaniem alkoholu a alkoholizmem jest niewyczuwalna dla nikogo. To samo dotyczy narkomanii. Jeden weLmie 10 dzialek i jeszcze sie nie uzalezni, ale kto inny juz po tej trzeciej wpada w szpony choroby. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze rzadko który alkoholik czy narkoman przyznaja sie do tego, ze sa uzaleznieni. Dlatego tak trudno ich leczyc. Oni sami musza przyznac sie do tego, ze sa chorzy i sami szukac pomocy. Wtedy leczenie moze dac jakie pozytywne rezultaty. To co pisze Halah, ze bardziej cierpia najblizsi niz sam chory - to prawda. Mój maz zyl tak jak sobie wybral, takie zycie mu odpowiadalo. Byl nieszczeliwy, gdy nie mial wódki. A ja konsekwencje tego krótkiego malzenstwa ponosze caly czas, na trzeLwo, wiadomie. I trwa to juz 29 lat. Ten zwiazek byl toksyczny przede wszystkim dla mnie i dla mego syna. Mój nick nie jest przypadkowy. Jestem szczera. Nie dlatego, by robic jaka sensacje. Moze przeczyta to kto, komu bardzo trudno dokonac w zyciu wyboru - moze boi sie podjecia decyzji. Ja decyzje o rozwodzie podjelam, gdy mój syn mial 4 lata - co najmniej 2 lata za póLno. Wiem tez, ze trzeba o takich rzeczach mówic glono, nie wstydzic sie tego. W ten sposób pomagam sobie i moze pomoge chociaz jednej osobie - a to juz bardzo wiele. Dlatego prosze nie ironizowac w stylu ,,urzekla mnie twoja historia,,. Nie o to chodzi. Zanim ktokolwiek zechce zabrac glos, skrytykowac - najpierw niech porozmawia z psychologiem, psychiatra lub przynajmniej poczyta nieco literatury fachowej. Trzymaj sie Halah. |
2005-05-10 (17:07)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No tak. Teraz wiem dlaczego... - tez jestem Baranem na niebosklonie. A Barany cechuje brak dyplomacji. Sa zbyt prostolinijne, by lawirowac w gaszczu tego co wypada i tego co nie wypada. Wychodza z zalozenia, ze to bez sensu tak komplikowac sobie zycie. I moim zdaniem slusznie. Dziwie sie tylko, dlaczego Sylwia czuje sie czasami staro. Ten znak zodiaku cechuje takze niewyzyta energia - typowa cecha mlodoci. A poza tym, wiek metrykalny nie zawsze idzie w zgodzie z wiekiem metrykalnym. To zalezy od usposobienia. Jeszcze jedno. Mój bardzo madry znajomy lekarz powiedzial, ze staroz zaczyna sie dopiero po 80-tce, wiek podeszly 60-65 do 80. Jeszcze do podeszlego mi sporo brakuje, a co dopiero do staroci? |
2005-05-10 (17:09)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 311 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ERRATA napisalam tam wyzej: A poza tym, wiek metrykalny nie zawsze idzie w zgodzie z wiekiem metrykalnym powinno byc: A poza tym, wiek metrykalny nie zawsze idzie w zgodzie z wiekiem fizycznym. |
2005-05-10 (17:15)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 16 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak teraz rozumiem skad w jednej osobie tyle uprzedzen i goryczy, ale nie obdzielaj nia wkolo innych ludzi. Kazdy ma swój bagaz dowiadczen kazdy zna swa wartoc, nie tylko ty. Ty jeste zdaje sie z tych, co doceniaja tylko swoja... Jeste kobieta po przejciach i wlanie w ten sposób tlumacze twoja uszczypliwoc wplatana miedzy wierszami, zgorzknialoc, rozgoryczenie...jest mi zal ciebie... Na tym koncze. Dolaczam sie do pozdrowien kiedy tam juz napisanych. Pozdrawiam Fobie, Zamiast i wiele innnych:) !!! |
2005-05-10 (17:30)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 16 315 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mówiac \"staro\", mialam na myli moje przezycia. Wygladam za to zawsze mlodo i promiennie:) jak \"dziewczyna, malolata\":), choc jestem, dojrzala kobieta. |
2005-05-10 (17:52)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 16 319 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to zeszly sie trzy barany {baranice} ja tez baran ,chociaz nie taki mlody ale w duszy jeszcze muzyka gra ,,,, pozdrawiam |
2005-05-10 (18:02)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 16 320 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No co to ma byc? Licytacja, kto wiecej przecierpial, przezyl tragicznych chwil, zalaman? |
2005-05-10 (18:05)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 16 321 [ CZCIONKA MONOSPACE ] to ja tez sie policytuje co doznalem w zyciu ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego zawsze mowie.......... wesolej zabawawy ![]() |
2005-05-10 (18:38)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 16 326 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak Slawku trzeba sie cieszyc ze jest dzien, ze jeszcze jestem ,ze moze jeszcze troche ,,byle do jutra a jutro dalej.Co tam slawa ,pieniadze to wszystko ulotne teraz jest nagle banka prysla i co niema ,nic niema.Ja jestem , zyje i to sie liczy,pomóc innym to tez sie liczy i aby oni mi pomogli czasami na to licze ,zdrówka wiecej i to cale szczecie. |
2005-05-10 (19:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 327 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sylwia Omijalam Ciebie jak moglam. Nie jestem kobieta po przejciach, nie jestem zgorzkniala, pelna goryczy, stara uszczypliwa baba. Caly czas mnie prowokowala, zaczepiala - nie mam pojecia w jakim celu. Juz wczeniej raczyla mnie oceniac, potem dala sobie spokój, bo widziala, ze ja po prostu Ciebie ignoruje. Teraz znowu wyskoczyla z ta, a jakze negatywna ocena mojej osoby. A moze raczysz mi powiedziec na jakiej podstawie tak mnie oceniasz? Co Toba kieruje? Jakie masz do tego w ogóle prawo? Odpisalam na Twój post stwierdzajacy, ze jeste spod znaku Barana któtko - ja takze. I co? Poczula sie tym straszliwie dotknieta? Szanowna dyskutantko. Przyjmij do wiadomoci, ze Twoja opinia o mnie absolutnie mnie nie interesuje. Oprócz uporu, z którym próbujesz mnie przedstawic w negatywnym wietle - nic madrego jeszcze nie powiedziala. Ciagle kogo pouczasz, udzielasz rad. A kto Cie o rady prosi? Uwazasz, ze posiadla wszelkie rozumy? Naprawde Cie omijalam, miarka jednak sie przelala. BadL tak uprzejma mnie nie zaczepiac, nie oceniac - ja nigdy tego na tym forum nie robilam. Jezeli juz - to tylko ocenialam pozytywnie. To w Tobie jest wiele jadu, jakiej zazdroci nieuzasadnionej - naprawde nie wiem jak to nazwac. Brakuje mi slów. Wypowiadaj sie na wszystkie tematy oprócz jednego. Nie oceniaj zbyt pochopnie, bo nieLle sie mozesz przejechac. Twoja pewnoc siebie graniczaca z agresywnocia jest bardzo zalosna, a w swoich postach wyrazajacych wspólczucie jeste tak sztuczna, ze az dziwie sie osobom dajacym sie na to nabrac. Nie bede cytowala Twych wielu wypowiedzi, w których ciagle podkrelasz swoja delikatnoc, wrazliwoc, etc. etc. Mnie nie zaluj - to raczej siebie powinna zalowac, bo musisz sama sie dowartociowywac, nikt Cie widocznie nie docenil. Przestac sie wreszcie wyglupiac i badL normalna. A od fobii1, krótko ale dosadnie i zrozumiale - PRECZ!!! Duzo Tobie jeszcze brakuje, by przynajmniej dorosnac mi do piet. |
2005-05-10 (23:16)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 16 338 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Za to Cie lubie fobia jak walisz to prosto z mostu,ech szkoda ze nie umiem tak ladnie pisac jak Ty.Twoje posty przeczytalam dwa razy i sadze ze nie masz czego sie wstydzic ani zalowac, moze to nawet komu pomoze.Czlowiek czasami pragnie aby go wysluchac ,tak bezwiednie, sama czasami mam na to ochote ale boje sie ze kto mnie wymieje.pozdr,,, |
2005-05-11 (00:05)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 341 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Halah, wymiewaja tylko glupcy, których cechuje zupelny brak tolerancji i wlanie ten egocentryzm. Zamiast wymadrzania sie warto czasem wysluchac drugiego czlowieka i starac sie go zrozumiec. Lubie zartowac, nawet czasami w doc specyficzny, nieco zloliwy sposób. Nigdy jednak nie robie sobie zartów ze spraw powaznych. A tematy dzisiaj poruszane byly bardzo powazne. Masz racje. Moje osobiste dowiadczenia, które TYLKO i WYLACZNIE przytoczylam dla poparcia swojego zdania - zostaly w brutalny sposób wymiane, obrócily sie przeciwko mnie. Ale wiesz co? Ja tym sie kompletnie nie przejmuje. To jest zdanie prymitywnej osoby, która uzurpuje sobie prawo do krytykowania wszystkiego co ja napisze. Niech sie biedactwo cieszy - moze to jej poprawia samopoczucie. Nie obawiaj sie mówic glono o swoich racjach. Czy zalezy Tobie na przyjaLni ludzi, którzy tylko czekaja na Twoje najmniejsze potkniecie, by Ciebie wymiac? Mnie nie, mam ich w glebokim powazaniu. Ten watek stanowi swego rodzaju klub - tak jest w tytule. Jest tu wiele stolików, niektóre za filarami. Mozna sobie wybrac odpowiednie towarzystwo, przysiac sie do kogo wesolego lub smutnego. Mozna takze usiac samotnie i napisac (pozostawic lad) swoich myli. A Ci, którzy podsluchuja - lepiej niech sie to tego nie przyznaja. Sami o sobie wydaja wiadectwo. Dodatkowo narazaja sie na to, ze kto porzadnie wnerwiony moze im wygarnac prawde w oczy. Halah, chetnie z Toba kiedy porozmawiam na GG, tlenie, czy innym komunikatorze. Nie podaje nawet w przyblizeniu terminu, bo moze mi niewypalic. BadL zawsze soba. Sa ludzie, którzy potrafia to docenic. Zycie ,,pod publiczke,, jest sztuczne i mdle. DOBRANOC |
2005-05-11 (10:27)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 16 346 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Droga Fobiu, nawet nie doczytalam twoich zalosnych wypocin. Nie którzy sie nimi zachwycaja, ale to tylko o nich wiadczy... Falsz i cwaniactwo, budzi podziw i oklaski ale u kogo? Przyczepila sie do mnie jak rzep, jak pisalam juz wczeniej prowokujesz mnie na kazdym kroku. Zapewne nudzisz sie, bo pewnie jeste \"sama jak palec\" i wypisujesz te \"dyrdymaly\".Rozumiem, ze prowadzisz nowy rodzaj twórczoci na tej stronce:) Przestan juz sie czepiac o wszystko, nie krytykuj, nie pouczaj, nie wsadzaj wszedzie swojego nosa! Nic ci sie nie podoba, nawet wiersze, które tu sobie pisalimy! Czytam juz od dawna to forum, mnie nie zamydlisz oczu, kraza niepochlebne opinie na twój temat. Zabraklo by stron na forum, aby je chciec przytoczyc. Falszywa, przewrotna, wszystko-wiedzaca najlepiej... ![]() No cóz...przekwitajaca kobieta jest nie do zniesienia:) Tak, tak wiem juz od dawna:) my mlodsze pokolenie, nie dorastamy matronom do piet, wiec co ja tu wogóle dyskutuje i z kim? no wlanie z kim??? dobre pytanie i po co??? P.S. Wybacz Fobia, ale dla takich jak ty potrafie byc tylko taka brutalna. Nawet kotek jest mily do czasu... |
2005-05-11 (10:57)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 351 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie brutalna - zwykla prostaczka. Mnie sie poezje nie podobaly! A niby kto je tutaj pierwszy wprowadzil? Niepochlebne opinie o mnie kraza. I co jeszcze Ty zaciankowa Warszawianko? Wysoka kultura, a jakze. Czytasz poezje? Jeste taka wrazliwa? Zaraz udowodnie jaka jeste. Nie znasz mnie kompletnie. Nic o mnie nie wiesz. Wdarla sie na te strone i szukala ofiary, na której moglaby wyladowac swoje negatywne emocje. le trafila. Twoje poglady zmieniaja sie wraz z powiewem wiatru. Szukasz sojuszników, tanich pochlebców. Sama bez wazeliny... (dopisz sobie). Moze jestem od Ciebie starsza, nie wiem. W przeciwienstwie do Ciebie nie wstydze sie swego wieku, nie musze ukrywac lat, nie mam powodu, by odgrywac na tej stronie jakakolwiek role; takze nie musze sie reklamowac i sprzedawac swojej sztucznej osobowoci. Ty to robisz caly czas. W jakim celu? Zachowujesz sie jak histeryczka, gdy cokolwiek Tobie nie wychodzi. Swiadcza o tym Twoje posty w stylu Urbana - najwiekszego chama w III RP. Jednak masz bardzo wiele z tego zadupia zwanego ,,warszawka,, i ,,krawatkowem,,. Nie udalo Ci sie tego ukryc. Nawet na tej stronie urzadzila sobie wycig szczurów. Bardzo chcialabym byc sama, o niczym innym nie marze. A samotnoc, przy moim podejciu do zycia i ludzkich problemów - nigdy mi nie grozi. Zamiast znuc domysly na temat mojej osoby, podaje Tobie na tacy te niepochlebne opinie o mnie; przeczytaj je sobie pod adresem: http://aukcjewp.wp.pl/my_allegro.php?page=feedbacks Po przeczytaniu tych opinii moze Cie szlag trafic, wiec zazyj sobie wieksza dawke relanium, albo jakiego rodka odurzajacego. |
2005-05-11 (11:17)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 16 354 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mój bardzo ulubiony poeta, bard, aktor, oczywicie rosyjski - Wlodzimierz Wysocki Piosenka o przyjacielu Jeli przyjaciel nagle sie okazal ni to przyjacielem ni to wrogiem... jezeli od razu nie poznajesz, dobry to czy zly czlowiek - chlopaka w góry z soba weL - zaryzykuj Nie zostawiaj go samego! Niech we wiazadle jednym bedzie z toba - tam rozumiesz, kto on jest. Jeli chlopak w górach nie bardzo, jezeli od razu zmiekl i chce w dól, stapnal krok na lodowiec i zmarnial potknal sie - i podnosi krzyk, znaczy to, ze z toba jest obcy. Nie pouczaj go - od razu wygon. W góry takich nie biora i tu o takich nie piewa sie. Jeli on nie skomlal nie stekal, Byl pochmurny i zly - lecz szedl, a gdy upadle ze skaly, jeczal - lecz trzymal cie. Jeli szedl za toba jak w bój, Na szczycie stal, upojony - znaczy to, ze jak na samego siebie mozesz liczyc na niego. |
2005-05-11 (11:29)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 16 356 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W samolocie Leci sobie samolot, a w nim ludzie róznych nacji. Nagle co sie psuje i samolot zaczyna spadac. Pilot oglosil, ze maszyne trzeba odciazyc, wiec wyrzucono bagaz. Samolot wrócil na poprzedni kurs, lecz nie minal kwadrans, znowu cos nawalilo. Ludzie patrza po sobie, kto dla ratowania wspólpasazerów powieci sie i wyskoczy. Nagle zrywa sie Amerykanin i mówi, ze skoro Batman, Superman i Spiderman to Amerykanie, to on tez moze byc Hero. Po czym wypil z barku cala Whisky, przelecial wszystkie blondynki i wyskoczyl z okrzykiem \"FOR UNITED STATES!\". Sytuacja wrócila do normy, ale zaraz wszystko sie powtórzylo. Tym razem podniósl sie Francuz i mówi, ze skoro Amerykanin mógl, to on tez moze. Wypil wszystkie czerwone wina jakie byly w barku, przelecial wszystkie brunetki i wyskoczyl z okrzykiem \"VIVE LA FRANCE!\". Po niedlugim czasie sytuacja znów sie powtarza, a wszyscy patrza na Polaka. Polak rozejrzal sie, powiedzial \"Czemu nie?\", wzruszyl ramionami, wypil WSZYSTKO, co bylo w barku oraz wlasne zapasy, przelecial WSZYSTKO, co sie ruszalo i z okrzykiem \"NIECH ZYJE MOZAMBIK!!!\"... wyrzucil Murzyna... Analiza wierszyka \"Na piekna, sloneczna wiosenke\" PTASZEK SOBIE FRUNIE Z DALA, W GÓRZE SLONCE ZAPIERDALA, ZABA DUPE W WODZIE MOCZY, KURWA! CO ZA DZIEN UROCZY!!! Analiza Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozlozonym akcentem. Podmiot liryczny wyraza swoje glebokie zadowolenie z otaczajacego go wiata, przepelnia go kwitnacy stoicyzm i szczecie, które - czlowiekowi zyjacemu we wspólczesnym zamecie - moze dac tylko otaczajaca przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w blekicie wody dupa zaby jest pretekstem do euforii. Zapierdalajace inne stworzenia sugeruja wczesne lato, kiedy wiat zwierzecy obudzil sie z otchlani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i latwo odczytywalna. \"Ja\" liryczne personifikuje slonce. W slowie \"zapierdala\" oddaje szybkoc i zlozonoc ruchu slonca, które przeciez nie jest istota ludzka i nie moze \"zapierdalac\" senso stricte. Uwage zwraca uzycie wulgaryzmów, których znajomoc wiadczy o ludowych korzeniach poety i glebokiej wiezi ze spoleczenstwem. W moim rozumieniu autor chcial sie tym utworem odwdzieczyc rodowisku, z którego wyrósl, za powiecenie i trud wlozony w zapewnienie mu nalezytego wyksztalcenia. Szkoda, ze tak malo w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju! Wspomnienia z Norwegii Spotykaja sie kumple i jeden mówi: - Wiesz wlanie wrócilem z Norwegii. Staaary, czego ja tam nie widzialem - niedLwiedzie, renifery - po prostu wszystko... Drugi na to: - A fiordy widziale? Widziale fiordy? - Staaary, fiordy to mi z reki jadly! Jak Bóg stworzyl czlowieka Bóg stworzyl osla i rzekl do niego: - Ty bedziesz oslem. Bedziesz od rana do wieczora pracowal i ciezkie rzeczy na swoich plecach nosil. Bedziesz jadl trawe i bedziesz malo inteligentny. Bedziesz zyl 50 lat. Na to odparl osiol: - 50 lat tak zyc to duzo za duzo. Daj mi prosze nie wiecej jak 30 lat. I tak bylo. Nastepnie Bóg stworzyl psa i powiedzial do niego: - Ty bedziesz psem. Bedziesz pilnowal dobytku ludzi, których bedziesz oddanym przyjacielem. Bedziesz jadl to, co czlowiekowi z jedzenia zostanie i zyl bedziesz 25 lat. Pies odpowiedzial: - Boze, 25 lat takiego zycia to za duzo. Daj mi nie wiecej jak 10 lat zycia. I tak bylo. PóLniej stworzyl Bóg malpe i rzekl do niej: - Bedziesz malpa. Masz skakac z drzewa na drzewo i zachowywac sie jak idiota. Masz byc wesola i zyc 20 lat. Malpa rzekla: - Boze, 20 lat zyc jako klown wiata to za duzo. Prosze, daj mi nie wiecej jak 10 lat. I tak bylo. I tak w koncu Bóg stworzyl czlowieka i powiedzial do niego: - Ty bedziesz czlowiekiem, jedyna racjonalnie mylaca istota, która bedzie zamieszkiwac Ziemie. Bedziesz uzywal swojej inteligencji, azeby podporzadkowac sobie inne stworzenia. Bedziesz panowal na ziemi i zyl 20 lat. Na to powiedzial czlowiek: - Boze, bycie czlowiekiem tylko 20 lat to jest malo. Prosze daj mi te 20 lat, które osiol odrzucil, 15 psa i 10 malpy. I tak sie Bóg postaral, ze czlowiek 20 lat zyje jak czlowiek, póLniej 20 lat jak osiol od rana do wieczora haruje i ciezkie rzeczy nosi. Potem ma dzieci i 15 lat zyje jak pies. Opiekuje sie domem i je to co mu rodzina zostawi. PóLniej na staroc zyje 10 lat jak malpa. Zachowuje sie jak idiota i zabawia swoje wnuki. Bójka w tramwaju Na komisariat doprowadzono trzech mezczyzn, oskarzonych o wywolanie bójki w tramwaju. Komisarz przesluchuje ich jednego po drugim. Pierwszy zeznaje Murzyn: - Moja nic nie rozumiec. Moja jechac sobie spokojnie tramwajem i nagle mezczyzna, stojaca kolo mnie, dac mi piecia w buzie. Drugi zeznaje student: - Jechalem sobie tramwajem na uczelnie. Nagle widze: wsiada Murzyn i staje kolo mnie. No nic, Murzyn jak Murzyn, jade sobie dalej. I wtedy Murzyn stanal mi na stopie. Myle sobie: Murzynowi zwracac uwage to tak jako glupio, pewnie nie za dobrze rozumie jezyk polski, moze sam zejdzie. Dam mu minute. Odczekalem minute z zegarkiem w reku, a ten mi dalej stoi na nodze. No to dalem mu jeszcze minute. Patrze, kolejna minuta mija, a ten, jak gdyby nigdy nic, stoi dalej na mojej stopie. Wytrzymalem tak cztery kolejne minuty, a potem tak sie wkurzylem, ze po prostu dalem mu w ryj. Potem zeznaje trzeci facet: - Jade sobie tramwajem. Patrze, przede mna stoja kolo siebie Murzyn i student. I ten student tak patrzy - to na zegarek, to na Murzyna. I znowu - to na zegarek, to na Murzyna. I nagle spojrzal na zegarek i jak Murzynowi nie da w morde! No to ja pomylalem, ze w calej Polsce sie zaczelo. Mumia Amerykanscy archeolodzy odkryli nowa piramide w Egipcie i odkopali tam mumie faraona. Nie mogli jednak ustalic kim byl zmarly, bowiem mumia nie byla zbyt dobrze zachowana. Zadzwonili wiec po pomoc do Rosji. Nastepnego dnia przybyli z Moskwy Sasza i Wania. Poprosili tylko o 2 godziny czasu na rozwiazanie tego problemu. Po tym czasie dwaj oficerowie radzieckiego wywiadu wychodza do prasy i owiadczaja: - Ramzes XVIII. Amerykanie na to: - Jak sie to wam udalo? Ruscy: - Jak to jak? Przyznal sie! Przedmiertne wyznanie Umiera Angielka. Na lozu mierci mówi do meza: - Och Johny, kochalam cie bardzo, ale raz zdradzilam. Ten czarny Rolls-Royce, którym tak lubisz jeLdzic, to wlanie od niego. Umiera Francuzka. Na lozu mierci mówi do meza: - Och Jean, kochalam cie bardzo, ale jeden raz zdradzilam. Ta willa na Lazurowym Wybrzezu, która tak lubisz, to wlanie od niego. Umiera Rosjanka. Na lozu mierci mówi do meza: - Och Wania, kochalam cie bardzo, ale jeden raz cie zdradzilam. Pamietasz ta skórzana pilotke, która tak bardzo lubile nosic? To on ci ja wtedy ukradl... Nieporozumienie Spotykaja sie trzy przyjaciólki, mezatki i rozmawiaja o swoim wspólzyciu. Mówi pierwsza: - Wiecie co, jak ostatnio kochalam sie z Robertem to zlapalam go za jajka i mówie wam, mial takie zimne, troche mnie to zdziwilo. Na drugi dzien druga z przyjaciólek opowiada: - Ja tez wczoraj zlapalam w czasie stosunku swojego Marka za jajka i mial takie zimne, tak jak mówila Agniesiu. Trzeciego dnia trzecia z przyjaciólek przychodzi poobijana, limo pod okiem, nosek przesuniety. Kolezanki z wypiekami na twarzy pytaja: - Co sie stalo? - A! Nic! Kochalam sie wczoraj z moim Krzysiem, zlapalam go za jajka i mówie: \"Wiesz co, kochanie, masz tak samo zimne jajka jak Robert i Marek...\". |
2005-05-11 (11:33)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 16 357 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mozesz pisac sobie co chcesz, co ci przyjdzie do tej ciasnej glowki:) Nazwala mnie od \"Prostaczek\" i innych róznych, wiadczy to o twojej kulturze. Z Warszawy czy nie, co to za róznica? widac szufladkujesz ludzi i to wlanie wiadczy o twoim drobnomieszczanstwie i waskich horyzontach mylowych. Troche sie zdenerwowala co?:) moze trafiam w czule punkty \"pani przemadrzalskiej\":) Dobrze sie bawie:),nawet bardzo!!! Pa,pa. |
2005-05-11 (11:54)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 16 358 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Daremne zale-prózny trud, Bezsilne zlorzeczenia! Przezytych ksztaltów zaden cud Nie wróci do istnienia. Swiat wam nie odda, idac wstecz, Znikomych mar szeregu- Nie zdola ogien ani miecz Powstrzymac myli w biegu. Trzeba z zywymi naprzód ic, Po zycie siegac nowe... A nie z uwiedlych laurów lic Z uporem stroic glowe. Wy nie cofniecie zycia fal! Nic skargi nie pomoga- Bezsilne gniewy! prózny zal! Swiat pójdzie swoja droga. A.Asnyk. |
2005-05-11 (11:58)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 16 359 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wesole zwierzatka Zajac biega bez wytchnienia po dzungli. Nagle zauwaza zyrafe, która kreci dzointa. Zajac zatrzymuje sie i mówi do zyrafy: - Zyrafo, moja droga przyjaciólko, nie pal tego winstwa. Pobiegaj raczej ze mna dla utrzymania dobrej formy. Zyrafa zastanawia sie, zawstydzona rzuca dzointa i zaczyna biegac z zajacem. Biegna razem i spotykaja slonia, który przymierza sie do wciagniecia koki. Zajac podbiega do slonia i przejety prosi: - Drogi sloniu, nie zazywaj kokainy, to trucizna. Raczej pobiegaj z nami dla zdrowia. Slon rozsadnie wyrzuca lusterko i towar, po czym podaza biegiem za zajacem i zyrafa. Nagle na drodze zwierzaki spotykaja lwa, który przymierza sie do wstrzykniecia sobie pokaLnej dzialki heroiny. Przejety zajac: - Lwie, przyjacielu, nie wkluwaj sie wiecej. To mierc... Pobiegaj z nami, a zobaczysz ze to dobrze ci zrobi. Lew powoli podchodzi do zajaca i bez namyslu daje mu po pysku i to tak mocno, ze zajac nakrywa sie lapami. Reszta zwierzat, zaszokowana, buntuje sie przeciwko postepkowi lwa: - Dlaczego to zrobile? Zajac chce tylko nam pomoc... A lew odpowiada: - Ten maly skur..syn ciagle zmusza mnie do wariackiego biegania za kazdym razem kiedy sie nalyka ekstazy. ----------------------------------------- Katastrofa Stewardessa dostala polecenia od kapitana, by w sposób dyplomatyczny i delikatny poinformowala pasazerów o tym, ze samolot ma awarie i za kilka chwil sie rozbije. Stewardesa wychodzi do pasazerów i pyta: - Czy wszyscy maja paszporty? Pasazerowie z entuzjazmem odpowiadaja: - Taaak!!! - W takim razie niech wszyscy je podniosa i zamachaja do mnie. Pasazerowie podnosza paszporty w gore i radonie machaja. - A teraz wszyscy rolujemy paszporty nad glowa, rolujemy... cianiutko, cianiutko... Pasazerowie entuzjastycznie zwijaja dokumenty, cianiutko... - A teraz niech wszyscy wsadza sobie je gleboko w dupe, zeby zwloki dalo sie latwo zidentyfikowac... ------------------------------------------ SMS-y - Gsm: Informujemy, ze za 5 minut w Pana/Pani telefonie komorkowym zostanie uruchomiony alarm wibracyjny. - Prosze wsadzic telefon w d... i korzystac z promocji. Dziekujemy. - Masz doswiadczenie w sprzedazy? Jestes kreatywny i ukierunkowany na sukces? ZOSTAN LOWCA SKOR! - Przychodzi wnuczek do babci: Daj 20 zl, bo jak nie, to wezwe pogotowie... - Dlaczego stan napiecia miesiaczkowego nazywamy okresem? - Bo choroba szalonych krow juz jest zarezerwowana. - Uwaga! Super konkurs. #### - zdrap i zobacz, co wygrales. - Swistak do Lindy: Co ty wiesz o zawijaniu! Dlaczego Bog stworzyl mezczyzne? - Bo wibrator nie ma funkcji koszenia trawnika. - DUREX informuje, ze Twoje narodziny byly wynikiem bledu produkcyjnego. Prosimy szybko zglosic sie do szpitala celem uspienia. Dziekujemy. Dziekuje, ale nie umawiam sie na randki w dni, których nazwy koncza sie na \"a\" lub \"k\". - GSM informuje, ze w zwiazku z akcja Jurka Owsiaka nastapi wzrost oplat abonamentowych. Panstwa dobrowolny dar zostanie przekazany na rzecz WOSP. - INFO: Od dzis policja drogowa za pomoca sieci nadajników GSM moze dokladnie okreslic predkosc kierowcy prowadzacego rozmowe telefoniczna. - Jesli czujesz sie czasem maly, smutny, bezuzyteczny i w depresji, to pomysl, ze kiedys byles najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w grupie! - Kobieta jest jak pocisk karabinowy. - Pustoszy kieszen, rani serce i wychodzi bokiem... - Lokuj pieniadze w alkoholu. - Tam sa najlepiej oprocentowane! - Na Panska prosbe blokujemy usluge SMS. Jesli sie Pan rozmysli, prosze na numer 313 przeslac SMS o tresci \"NIE\". - Jesli chcesz dostarczyc komus koperte z waglikiem, przyslij jego dane adresowe na numer 117. Oplata: 3,70 zl + VAT - Pora na dobranoc, bo juz ksiezyc swieci, dzieci ida spac, mis po flaszke leci. |
2005-05-11 (12:03)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 16 360 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niezle, niezle te dowcipy:) szczególnie porównanie, jakze trafne kobiety do pocisku:) Fajnie, ze zawitale tu i od razu zrobilo sie inaczej, tak milo... |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 63 64 65 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |