Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 62 63 64 ... 127 128
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red.

2005-05-10 (09:19)

status syfon
Data rejestracji: 2005-05-10
Ilość postów: 2

930
wpis nr 16 265
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Miedzy Bogiem a prawda ja nie przepadam za farszawiakami.Co do Fobii, to jest madra kobitka.Tak trzymaj Fobiu.
2005-05-10 (09:31)

status Sylwia
Data rejestracji: 2005-02-02
Ilość postów: 462

621
wpis nr 16 266
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

egocentryzm, egocentryzm, egocenryzm...

egocentryk? czy znacie dobrze znaczenie tego slowa?jeli nie doc dobrze, odsylam do przegladarki:)

Pozdrawiam:)
2005-05-10 (09:37)

status Sylwia

621
wpis nr 16 267
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam \"zjadlam\" literke w ostatnim \"egocentryzm\":( ale niewazne...

Syfon masz prawo nie lubic, ja tez nie lubie pewnych osób o pewnych cechach. Nie o tobie mowa, bo jeszcze nie dale sie poznac, praktycznie nie znamy sie choc ja z Wawy i pewnie juz mnie nie lubisz:)))
2005-05-10 (09:43)

status slawek001
Data rejestracji: 2005-02-24
Ilość postów: 6116

721
wpis nr 16 268
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

fobia1........ tylko ja juz przyzwyczajlem sie do takiego zycia w warszawie ze wszystko dociera z opoznieniem i ciagle jest wyscig szczurow ........... to nie tylko w tym miescie tak panuje..... jak nawet sie wezmie pod uwage jakies male miasteczko tez tam panuje swojego rodzju wyscig szczurow tylko na miejszym pozomie.......... nie ma dziedziny gdzie takiego wyscigu by mie bylo .............i tak jestem zdania ........zycie jest okropne, po co sobie go jeszcze utrudniac ? ...........dlatego mam takie podejsci ........ ciesz sie tym co masz, a jak sadzisz ze nic nie masz tez sie tym ciesz przeciesz i tak masz wiecej niz inni

wesolej zabawy
2005-05-10 (09:44)

status Sylwia

621
wpis nr 16 269
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Prosze bardzo, dla poszerzenia swej wiedzy:

http://trole.joemonster.org/?troll=egocentryk
2005-05-10 (10:20)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 16 271
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Slawku

Ja ciagle draze temat LISTONOSZ.

Otóz, w wiekszych miastach ludzie nie przyjmuja do wiadomoci, ze to poczta moze byc winna. Z góry zakladaja, ze nadawca jest oszustem, albo nie chce sie im pójc na poczte i zrobic karczemna awanture. Beda pisac maile, nekac, straszyc... itp.

Natomiast na takiej wsi, gdy listonosz nie dostarczy przesylki na czas adresatowi, to taki ,,chlop,, weLmie widly i po mesku zalatwi sprawe.

I wydaje mi sie, ze taki ,,wycig szczurów,, jest bardziej mobilizujacy do wlaciwej pracy.

Pozdrawiam prawie wszystkich.

I hutników, i górników, kolejarzy i murarzy, robotników, inteligencje pracujaca i bezrobotnych, chlopów, rolników, a takze Zydów, Masonów, cyklistów, pieszych i zmotoryzowanych, tych z miast, miasteczek, wsi i stolicy.

Nie pozdrawiam jedynie komunistów!!!

Tutaj przyznaje sie do uprzedzenia.

Refleksja -alemy w tej Moskwie wypadli! Szkoda slów.
2005-05-10 (10:21)

status syfon
Data rejestracji: 2005-05-10
Ilość postów: 2

930
wpis nr 16 272
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie napisalem Sylwio ze nie lubie, lecz nie przepadam.Wszedzie na wiecie zyja zarówno ludzie dobrzy, jak i zli.Jest taka prawda ze nie mozna generalizowac i mierzyc wszystkich jedna miara. Ja mialem takie szczescie ze wiekszoc osób jakie poznalem, a pochodzily z naszej \"kochanej\" stolicy nie odniosly w moim odczuciu korzystnego wrazenia. Nie mówie o Tobie Sylwio.Ty jeste z pewnocia fajna ,otwarta i wesola dziewczyna. Jezeli Ciebie urazilem to - sorry.
2005-05-10 (10:35)

status slawek001

721
wpis nr 16 273
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

fobia1........rasista jestes ? ........... kolorowych nie lubisz

wesolej zabawy
2005-05-10 (11:40)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 16 277
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ja nie dziele ludzi na warszawiaków,kolorowych ,zydów itd. tylko na madrych i glupich,dobrych i zlych.Glupi to taki co sam siebie niszczy i swoich bliskich{narkomani ,alkocholicy itp.},a zly tylko sam by bral od siebie nic nie dajac i jeszcze ma pretensje ze za malo bierze.Wyksztalcenie,pochodzenie dla mnie nie ma znaczenia liczy sie postawa i postepowanie czlowieka jego zachowanie wzgledem innych.Ludzie oceniaja nas po naszych uczynkach i za to nas lubia lub nie.Pzdrawiam fobie1.
2005-05-10 (12:15)

status Sylwia

621
wpis nr 16 282
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kto tutaj mówil chyba, ze lubi ruskich. Bylam niedawno w Moskwie i wiem jakie nastroje tam panuja, lepiej nie przyznawac sie, ze jest sie Polakiem. Momentami nawet balam sie o siebie. Prawdziwa ruska dzicz, nie wiem czy tak jest na Bialorusi, czy np. Ukrainie, ale Moskwie takie wlanie klimaty nienawici do Polaków. Z reszta wlanie dostalimy prztyczka w nos nie ma co...
2005-05-10 (12:22)

status slawek001

721
wpis nr 16 283
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

i tak optymistycznym akcentem........... dokonalismy podzialu spoleczenstwa .......... a przeciesz tak naprawde podzialu zadnego nie ma to tylko nasza wyobraznia o innych go wykonuje

wesolej zabawy
2005-05-10 (12:24)

status Sylwia

621
wpis nr 16 285
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Halah, nie wiem czy narkomani i alkocholicy to glupi ludzie, wogóle co znaczy glupi?

Raczej ludzie slabi psychicznie, moze bardziej wrazliwi od innych, wiecej widzacy, wiecej czujacy, przez co nie moga \"udLwignac zycia\", uciekajac w uzaleznienia.
2005-05-10 (13:03)

status fobia1

31
wpis nr 16 289
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Halah! Dziekuje za pozdrowienia - równiez serdecznie pozdrawiam!!!

Slawku, lubie rózne kolorki.

Ten czerwony dzielimy na:

a) komunistów,

b) czerwonoskórych rdzennych mieszkanców Ameryki.

Tych z punktu b) szanuje i podziwiam.

Punkt a) - CALKOWICIE NEGUJE.

A teraz ustosunkuje sie do wpisu tej, co to podobno lubi ruskich. To niby ja.

Napisalam jak wól, ze z ruskim czlowiekiem predzej sie dogadam niz ze szwabem - to po pierwsze. Po drugie za - blizszy memu sercu jest rosyjski romantyzm, którego u szwabów w ogóle nie widze.

Prosze podac mi przyklad prawdziwego romantyzmu niemieckiego. To jest tchórzliwy naród, który tylko w kupie i uzbrojony czuje sie panem-chamem.

Nordycka czysta rasa.

Juz przed wiekami pewna slawna Wanda wslawila sie odrzuceniem typa spod ciemnej czystej nordyckiej rasy.

We mnie tkwi slowianska dusza i slowianskie serce we mnie lka!!!

Komu (nie halah - bo ona z emocji) dedykuje lekture malego slowniczka ortograficznego, tym bardziej ze tak wielu chemików mamy na stronie.

ALKOHOL, ALKOHOL, ALKOHOL - podziala na wzrokowców (moze).

Z takim jednym bardzo wrazliwym alkoholikiem sie rozwiodlam. Ach, jakiez mial piekne wnetrze, jakiz wrazliwy. Alimenty na syna wyrywalam przez komornika i to w kwocie 5000 zl, gdy bohenek chleba kosztowal 1000 zl - czyli równowartoc pieciu chlebków dla dziecka na miesiac.

Dziwie, sie, ze z tego wszystkiego sie nie rozpilam. Tez jestem wrazliwa.
2005-05-10 (13:39)

status Sylwia

621
wpis nr 16 291
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobia, to bardzo ciekawe co piszesz, naprawde. Podziwiam Cie za twa otwartoc.

Natomiast ja nie patrze na problemy innych ludzi, np. problemy alkocholowe jednostronnie, kazdy kij ma dwa konce. Dlaczego czlowiek ucieka w alkochol, narkotyki? Jaka przyczyna musi byc! np. nie potrafi sie odnaleLc w pracy, moze w destrukcyjnym, trujacym zwiazku, kto wie...Dla mnie musi byc przyczyna i zawsze staram sie ja odnaleLc. To nie znaczy, ze w ten sposób calkowicie bronie i usprawiedliwiam. Razi mnie natomiast patrzenie na problem jednostronnie.
2005-05-10 (13:42)

status Sylwia

621
wpis nr 16 292
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A gdy czlowiek siedzi juz po uszy w szponach nalogu, nie ma juz mowy o wrazliwoci jego. Wtedy liczy sie tylko co wypic i co wziac, wtedy trzeba mu spróbowac pomóc...
2005-05-10 (13:54)

status slawek001

721
wpis nr 16 293
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ja tam nie widze roznicy czy mam dogadac sie z rosjanka czy z niemka i tak obie sa slicznymi kobietami........... a i tak malo mowie jak z nimi sie dogaduje

wesolej zabawy
2005-05-10 (16:00)

status fobia1

31
wpis nr 16 297
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak Sylwio, to zapewne byl destrukcyjny zwiazek i wrazliwy biedaczyna popadl w ten - jak Ty to nazywasz - alkoCHolizm.

O zmarlych nie mówi sie Lle, a on zmarl 3 lata temu.

Poniewaz jeste tak zaciekawiona ta historia, bo widocznie nie miala do czynienia z alkoholikami - dopiewam jeszcze ciag dalszy po rozwodzie.

Ta niewrazliwa fobia1, niepodatna na wplywy alkoHolu, przez która zapewne rozpil sie jej maz - czuwala z daleka nad nim pomimo rozwodu, posylala mu przez syna bigos w sloikach i inne niezbedne do zycia produkty - gdy chorowal. Dala mu takze niezbedne sprzety, pociel, reczniki na ,,nowa droge zycia,,. Intuicyjnie wyczuwala (nilo jej sie), gdy choruje - z daleka przejmowala sie tym i pomagala jak mogla.

To trwalo ponad 20 lat. Mial jakie kochanki, które mnie nie interesowaly.

W nielicznych chwilach trzeLwoci telefonowal do mnie i pytal sie o moje zdrowie - nie mial odwagi mnie odwiedzic. Nigdy nie powiedzial na mnie zlego slowa i nie obwinial mnie o spowodowanie nalogu. Dlatego pomimo rozwodu - mylalam o nim jak sobie radzi.

I to mnie, te cholerna jedze powiadomil o jego mierci nasz dawny wspólny znajomy, chociaz - podkrelam - od rozwodu minelo ponad 20 lat. Ten znajomy przywiózl mi jego osobiste pamiatki - jakie odznaczenia z pracy, ksiazki, dyplomy, inne dokumenty. Mam je. To sa pamiatki po moim trzeLwym mezu.

Moze jeszcze jedno. Rzadko mi sie ni, ale zawsze po takim nie spotyka mnie jaka choroba, albo synek wywija mi niezly numer. On teraz czuwa nade mna. Chyba stara sie w ten sposób wynagrodzic mi to co zepsul.

A ten destrukcyjny zwiazek polegal na tym, ze ja bylam odpowiedzialna, a mój maz mial kolegów, lubil towarzystwo, gre w karty i przy tym alkohol. Takie zycie lekkie, latwe i przyjemne. Wtedy zapominal o chorym dziecku i o tym by przyniec wyplate do domu.

Sylwia, moglabym napisac ksiazke. Ale po co?

Mialam, mam i bede miala ciekawe zycie. Nie naleze do osób, które zyja tylko wspomnieniami - ja ciagle ciesze sie zyciem, tym co mam i tym co bede jeszcze miala.

Wspomnienia traktuje z sentymentem, wyciagam z przeszloci wnioski, a pomyslów na dalsze zycie mam az za duzo. Jeszcze wiele, wiele przede mna.

I nie zaluje ani tego malzenstwa, ani tego rozwodu. Wszystko w zyciu jest po co.

A moja szczeroc i otwartoc...

Czego mam sie wstydzic? Czy ja zrobilam co zlego?

Rozmawiamy o zyciu, a to jest czec mojego zycia.

Kto bystry, z tych moich porozrzucanych watków, potrafi mnie wlaciwie ocenic i przestanie wypisywac bzdury o fobii1.

KONIEC
2005-05-10 (16:18)

status Sylwia

621
wpis nr 16 298
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiem, wiem Slawek malo mówisz duzo robisz:)Ty niegrzeczny chlopak jeste:)))

2005-05-10 (16:19)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 16 299
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sylwio od amfy i alkoholu ludzie glupieja i dlatego nazwalam ich glupimi.Pomagac mozna do czasu ale jeli ten kto wszystko olewa i brnie dalej w nalóg,to jedyna rada -nie pomagac .Inaczej tak Cie ta osoba wykorzysta ze ciezko sie pozbierac,wierz mi znam to ,na wlasnym przykladzie ,moglabym napisac poradnik na ten temat dla tych co sie chca uwolnic od tego koszmaru.Tak to koszmar ale nie dla tych co biora ,lecz dla tych co z nimi sa.
2005-05-10 (16:38)

status Sylwia

621
wpis nr 16 302
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Halah, Halcia:)Nie musze Ci wierzyc na slowo, duzo w zyciu przeszlam, nieszczecia nie ominely tez i mojej najblizszej! rodziny, ale nie ma przeciez czym sie chwalic i wspominac o tym.

Myle, ze to ja moglabym napisac ciekawa ksiazke o moim zyciu, zawsze to zreszta powtarzam. Nie jestem \"stara\"a tak sie czasami czuje, bo nie lata wiadcza o dowiadczeniu zyciowym czlowieka, lecz intensywne zycie i rózne zaskakujace sytuacje, zmieniajace sie jak w kalejdoskopie. Mimo wszystko pelno we mnie optymizmu i \"pre\" do przodu jak wiosenny baranek:)w moim horoskopie. Uparty strasznie:)))Pozdrawiam:)
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 62 63 64 ... 127 128
Wyślij wiadomość do admina