Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 59 60 61 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-05-04 (20:59)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 15 831 [ CZCIONKA MONOSPACE ] sonda..........jednak moja skleroza to cos pieknego .......... tylko sam czesto sie zastanawiam dlaczego tak czesto zmieniam................ miejsca zamieszkania ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-04 (21:01)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 15 832 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mnie sprawdzasz czy siebie?????????????? |
2005-05-04 (21:16)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 15 837 [ CZCIONKA MONOSPACE ] sonda......... kobieta jest zawsze tajemnicza i nie do odgadniecia .......... kobiety nigdy nie mozna sprawdzic ![]() ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-04 (21:33)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 15 843 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rozmawiaja dwie babcie. W pewnym momencie jedna pyta: - Jak ja sie nazywam? Druga przez chwile milczy, w koncu odpowiada: - Kogo sprawdzasz? Siebie czy mnie? ps. to do tej twojej sklerozy. |
2005-05-05 (10:01)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 869 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Ja nie chce spac\" A.Osiecka Ja nie chce spac, ja nie chce umierac, chce tylko wedrowac po pastwiskach nieba, bialozielone obloki zbierac, niczego wiecej mi nie potrzeba. Bo chociaz nie ma tam brzegu mojego, niegów i nieba, nieba zielonego, noc mnie nie nuzy, dzien sie nie dluzy, byc wciaz w podrózy, w drodze pod wiatr. |
2005-05-05 (10:40)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 871 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Brwi\" T. Jasturn Dotknalem peknieta warga jej ust i nic sie nie stalo nie uderzyla mnie w twarz jej oczy nie zmienily koloru tylko brwi uniosly sie jak skrzydla ptaka, który nie wie zostac czy odleciec |
2005-05-05 (11:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 15 875 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten mój post nie jest zadna aluzja, nie laczy sie z zadnymi wpisami. Po prostu jest mi Lle na duszy, wpadam coraz glebiej w dól, z którego ciezko sie wygrzebac. Przyszlam wiec do klubu - jest mi bardzo bliski - chcac wylac swoje zale. Co, troche podobnie do tego, jak Sonda, gdy rozstala sie ze swoim przyjacielem. Nie wiem co w tym jest. Mam kontakt z wieloma osobami z calej Polski. Kontakt - powiedzmy zawodowy - przez internet. W tych kontaktach jedynie Warszawiacy sprawiaja problemy, w dodatku kobiety. Chodzi o brak obiektywizmu, o chec pograzenia kogo, kto wg nich moze stanowic konkurencje zawodowa. Inaczej tego nie potrafie wytlumaczyc. Nie pisze dokladnie o co chodzi, po co. To sa tylko moje refleksje nad postepowaniem niektórych ludzi. A potem spotykam sie z dziwnymi pytaniami typu: dlaczego pozostala czec mieszkanców Polski nie lubi \"warszawki\"? Rok temu nawet mi nie przyszedl do glowy taki podzial spoleczenstwa, na Warszawiaków i Reszte. Ale teraz...? Co w tym musi byc. Musialam sie wygadac, przepraszam za zaklócenie romantycznego nastroju. |
2005-05-05 (11:16)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 15 876 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1.....masz racje nikt nie lubi warszawiakow.......... nawet jak ja prosilem sie o przygarniecie kropka ............. to nikt go nie chcial ![]() ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-05 (11:25)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 15 878 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam...Czytam i oczom nie wierze! Wiosna a ludzie maja ,,dola,,?ja to moge narzekac (bo mam alergie)ale Ty? Kasy nie tracisz,cytujesz piekne wiersze.Czego mozna jeszcze chciec? To chyba jaka fobia,o której jeszcze nie wspomniala. ![]() Zycze Ci samych radosnych dni.Powodzenia |
2005-05-05 (11:32)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 879 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nikt nie lubi warszawiaków to stereotyp, tak sie juz utarlo, tak juz mamy w podwiadomoci zakodowane. Warszwiak?... no to musi byc zaraz gbur i cham. Tylko ile w Warszawie jest prawdziwych warszawiaków??? cala reszta to \"wie\" z calej Polski, uwazajaca sie za warszawiaków. Ja jednak mam takie osobiste zdanie, ze niektóre uprzedzenia, rodza sie z naszych ukrytych kompleksów... |
2005-05-05 (11:35)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 880 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to musisz Mirek meczyc sie z ta alergia, ale chyba nie masz alergii na warszawiaków?:) |
2005-05-05 (11:45)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 15 881 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W Szczecinie przygarniaja wszystkie mile stworzenia, nawet kropki. Ja tepie jedynie pajaki na balkonie, które zagnieLdzily sie pod styropianem pare lat temu, gdy mi okleili tym styropianem wiezowiec, by sie nie rozlecial. Alergie tez mam na pylace topole. Rosna przed moim balkonem - ale radza sobie z nimi. Fobie mam tylko jedna i nic sobie dodatkowego nie wymylilam. Mam maile, mam dowody, mam korespondencje na wszelki wypadek, gdyby jedna Warszawianka chciala sie sadzic o 9,90 zl. Mam takze poparcie lepszych ode mnie w tym biznesie oraz w przepisach prawa cywilnego. Spolecznoc z Allegro jest po mojej stronie - ta normalna. Sprawe poruszylam tam, na forum. Najwyzej dostane negatywny komentarz, na który udziele odpowiedzi. No, moze konkretnie. Kupila nowa bluzke. Miesiac milczala, a teraz napisala mi, ze jest wielka plama, ponoc nawet te bluzke prala i plama nie zeszla. Chcialam przyjac ja do reklamacji, ale wytlumaczono mi, ze cytuje: uwinila bluzke przy jedzeniu, prala, a teraz chce zwrotu pieniedzy. Powinna byla reklamowac natychmiast po otrzymaniu towaru - koniec cytatu. Tylko, ze taka zolza poptrafi czlowiekowi zatruc zycie przynajmniej na tydzien, rece opadaja. Nie jestem z kamienia, po mnie nie splywaja bez ladu niesluszne uwagi. A chcialam sobie te bluzke zostawic, bo byla ladna i naprawde nowa. Mam stalych klientów z Krakowa, Bialegostoku, Gdanska i innych miast - wracaja do mnie. To oni sa moim motorem napedowym. A ludzie z glebokiem prowincji sa naprawde wspaniali. Z Warszawiakami sa zawsze problemy. To im poczta nie dostarcza, to nie maja pieniedzy, wplacaja 50 groszy mniej. Potrafia nie odbierac przesylek i ja ponownie place za przyjecie zwrotu. Co za ludzie? Czy to jest fobia? Nie, to stwierdzenie faktu. W takich warunkach nie ma sie glowy do poezji. Proza zycia jest zbyt przytlaczajaca. Rzuce to wszystko, wezme psa i pójde na daleki spacer. |
2005-05-05 (11:46)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 882 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jedyne co Fobia moge ci przyznac, to, ze w Warszawie prawdziwy \"wycig szczurów\" panuje, tych malych i tych duzych. Coraz gorzej sie pracuje, coraz wiecej osób nie przychylnych, jeden drugiemu podstawia noge i liczy na potkniecie. Kazdy pcha sie do celu z lokciami przewracajac innych po drodze. Na wsi za to bezrobocie i marazm, bieda, i jak oni nie lubia Warszawy!, ale podarzaja do niej uparcie. |
2005-05-05 (12:10)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 15 886 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niechcialbym narazac sie nikomu...ale jeli temat rozpoczety,to wpisze swoje spostrzezenia. Swojego czasu duzo podrózowalem po kraju(Pracowalem w PKP,Jako tzw kanar hehe)ludzie róznego pokroju zawsze mieli do mnie kilka slów,dla kazdego mialem chwile.niezaleznie od tego z kad byl.Lecz nie ma wiekszej,,medy,,niz przeflancowana wiocha do duzego miasta.Sam pochodze z Gubina kocham ta,,dziure,,mieszkam gdzie obok,lecz chetnie tam wracam.Na przykladzie Zielonej Góry moge tylko powiedziec,ze nic bym nie sprzedal kobiecie z tego miasta(przeflancowanej)100% zwrotu zagwarantowane.I przepraszam za to co teraz wpisze....ludziom sie w dupach przewraca! |
2005-05-05 (12:36)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 15 887 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1........ glowa do gory nie ma co sie przejmowac groszami ![]() ![]() ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-05-05 (12:40)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 888 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz racje Mirek, poprzewracalo sie i to tym \"dorobkiewiczom\", ale im mniejszy piesek tym gloniej szczeka i duzo szumu robi wokól siebie. A tak wogóle, moja dobra przyjacólka, jeszcze z czasów podstawówki, ma rodzine w Gubinie, przez co ja poznalam tamtejszych:). Gubin zaraz przy granicy... |
2005-05-05 (12:43)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 15 889 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zgadza sie Sylwia...tam wszedzie jest dakekoooo... img/icon_smile.gif |
2005-05-05 (12:53)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 15 891 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moi rodzice kiedy tez osiedli w Wawie, ale byly to troche inne czasy. Teraz ludziom sie w glowach przewraca, jak tylko osiada w duzym miecie, zachowuja sie jak arystokracja, zetknelam sie niedawno z takim przypadkiem. PóLniej mówi sie no tak to sa wlanie warszawiacy \"warszawka\" nieokrzesane chamki. |
2005-05-05 (13:45)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 15 892 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No jedno jest pewne - tutaj znaleLc mozna prawdziwych przyjaciól. To wlanie mnie tutaj ............. Dopisze póLniej Musze isc |
2005-05-05 (14:16)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 15 894 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie odpowiadam nikomu, w dalszym ciagu moje refleksje. Nie chce byc posadzana o wtracanie sie do cudzych rozmów. Mój Ojciec byl rodowitym Warszawiakiem. Z opowiadan Ojca, z literatury bardzo lubilam te stara Warszawe, atmosfere Powila, gdzie kazdy zlodziej i cwaniak mial swój honor. Przekupki warszawskie - wspanialy folklor! Doskonale te atmosfere oddaje Hanka Bielicka i Alina Janowska w felietonach, skeczach, piosenkach... Tamta Warszawa miala swój niezaprzeczalny urok, byla inna niz pozostale miasta, a jednoczenie swojska. Przyznam sie, ze w Warszawie bylam tylko jeden raz i to przejazdem na wczasy do Falenicy. Teraz podobno Falenica jest dzielnica Warszawy, ale ja tam bylam z rodzicami pod koniec lat 60-tych. Ta moja wizyta ograniczyla sie do przejazdu z jednego dworca na drugi - trzeba bylo sie przesiadac na inny pociag. Nic nie ciagnie mnie do wspólczesnej Warszawy. W kazdym miecie jest to samo, stolica nie wyróznia sie niczym pozytywnym. Mozliwe, ze to przez te obce nalecialoci. Natomiast ogromnym sentymentem darze Warszawe przedwojenna i te z okresu okupacji. Nie chodzi o samo miasto, ale ludzi zyjacych w tych czasach w stolicy. Rzadko ogladam TV, ale corocznie 2 sierpnia - w rocznice wybuchu Powstania Warszawskiego, spedzam przed telewizorem prawie caly dzien. Nie zylam w tych czasach, nie mam takze sklonnoci do placzu. Jednak, gdy slysze \"Warszawskie dzieci idziemy w bój...\" - lzy leca z oczu same. Nie ma teraz takich dzieci, takich mlodych i doroslych ludzi. Czy to tylko wycig szczurów? Watpie. To duzo wiecej. To juz nie ta mentalnoc. Wycig szcurów jest wszedzie, a w Warszawie dochodzi jeszcze zwykle, niczym nieuzasadnione zarozumialstwo. Wyrazilam swoje zdanie. Pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 59 60 61 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |