Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 53 54 55 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-04-22 (11:48)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 14 803 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to szybciutko zaloz drugi,podaj go na forum a potem go usuniesz i bedziesz przy swoim starym. |
2005-04-22 (11:49)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 804 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pomyle o tym:) |
2005-04-22 (15:50)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 14 821 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zapomniany w tym Klubie Wojciech Mlynarski. Piosenka o tajemnicy Zycie jest mdle i znikome, zycie sie calkiem nie liczy bez jakiej wielkiej niewiadomej, bez tajemnicy. Bez owej mgielki, co zwiewnie ogród zielony osnuwa, bez tego, co sie ledwie, ledwie przeczuwa... Az nagle glowe, dom, ulice wielka ogarnia jasnoc i masz juz swoja tajemnice na wlasnoc. Chowasz swa wielka wiadoma w sercu, pod swetra pancerzem i strasznie pragniesz, by ja komu powierzyc. Bo zycie sie calkiem nie liczy i jest doc marne, jezeli nie ma sie z kim ta tajemnica podzielic. Gdy nie ma rak, co sie chwyca i ust, co szepna te slowa: ja cie na zawsze tajemnico dochowam. A ten, co wytrwa, wytrwa dzielnie w tym zamiarze nieprostym, nie bedzie nigdy beznadziejnie dorosly. Od zycia trosk i goryczy, zielen obroni go mloda, skryta w dziecinstwa tajemniczych ogrodach... ---------------------- Bez zloliwoci, ale 555 jest chyba na ETAPIE ewolucji. ---------------------- Sylwio, ja naprawde Ciebie nie zaczepiam. Jeste dla mnie jedna z osób odwiedzajacych to miejsce - i chwala Ci za to. Przypomnij sobie poczatek - wpis Vidma o Miriam. Prosila o wytlumaczenie tej - jak to nazwala - przypowieci. Wytlumaczylam, a w odpowiedzi Ty celowo przekrecala mój nick. I kto kogo zaczepial? Poza tym jestem bardzo Tobie wdzieczna - zrobila mi wielka przysluge. Dzieki Tobie upewnilam sie, ze mój stosunek do pewnej osoby byl prawidlowy. Dzieki Tobie ta osoba okazala sie choragiewka na dachu. I dziekuje Ci za to. Zapomnij o uszczypliwociach i daj sie poniec emocjom Tobie bliskim. ---------------------------------- Ponizszy tekst Edwarda Stachury nie jest skierowany do Ciebie, nie jest zadna alucja wymierzona w Twoim kierunku. Zycie to jest teatr, mówisz ciagle, opowiadasz; Maski coraz inne, coraz mylne sie zaklada; Wszystko to zabawa, wszystko to jest jedna gra Przy otwartych i zamknietych drzwiach. To jest gra! Zycie to nie teatr, ja ci na to odpowiadam; Zycie to nie tylko kolorowa maskarada; Zycie jest straszniejsze i piekniejsze jeszcze jest; Wszystko przy nim blednie, blednie nawet sama mierc! Ty i ja - teatry to sa dwa! Ty i ja! Ty - ty prawdziwej nie uronisz lzy. Ty najwyzej w góre wznosisz brwi. Nawet kiedy Lle ci jest, to nie jest Lle. Bo ty grasz! Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz kaleka nie ja jestem, tylko ty! Dzisiaj bankiet u artystów, ty sie tam wybierasz; Goci bedzie duzo, nieodstepna tyraliera; Flirt i alkohole, moze tance beda tez, Drzwi otwarte zamkna potem sie. No i czec! Wpadne tam na chwile, zanim spuchnie atmosfera; Wódki dwie wypije, potem cicho sie pozbieram; Wyjde na ulice, przy fontannie zmocze leb; Wyjde na przestworza, przecudowny stworze wiersz. Ty i ja - teatry to sa dwa. Ty i ja! Ty - ty prawdziwej nie uronisz lzy. Ty najwyzej w góre wznosisz brwi. I niezaraLliwy wcale jest twój miech. Bo ty grasz! Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz gdy mieje sie, to w krag sie mieje wiat! |
2005-04-22 (16:09)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 823 [ CZCIONKA MONOSPACE ] o nie! nie! \"moja droga\" ty pierwsza przekrecila mój nick! i przekrecasz go nadal! jestem Sylwia nie \"Sylvia\"na szczecie mojego prawdziwego imienia nie znasz, zeby je przekrecac. Pozatym nie szczyp juz wiecej mnie i innych miedzy wierszami, mala szczypawko... |
2005-04-22 (16:13)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 824 [ CZCIONKA MONOSPACE ] i wtedy bedzie juz zgoda:) |
2005-04-22 (16:16)![]() Data rejestracji: 2005-04-21 Ilość postów: 98 ![]() | wpis nr 14 826 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zamiast napisala: ---------------------- Bez zloliwoci, ale 555 jest chyba na ETAPIE ewolucji. Tak,ja byc moze ewoluuje,ale Ty ? Z kazdym lubisz zadrzec,kazdego zaczepisz,zawsze musi byc po Twojemu. Wytykasz brak kultury nieraz.Wsadzasz nos w nie swoje sprawy,wywolujesz burze w szklance wody.Wróg ten co nie dmucha z Toba w jedna trabke. No?Przyjrzyj sie sobie krytycznie.I omijaj z daleka tych co Ciebie omijaja!!! Acha,napisalas dzisiaj,ze na tej stronie wpisuje sie rózne wiersze,o róznych sprawach rozmawia /chyba dobrze pamietam sens tej wypowiedzi/,ale nie komentuje sie tego,bo kazdego co innego ciekawi,porusza,bawi. A zatem,chcesz czytaj,nie chcesz nie czytaj,nie komentuj,bo nie jestes w tym kostruktywna,wrecz odwrotnie. Zloliwoc jest niekiedy cecha ludzi inteligentnych,ale jesli jest skierowana do osoby która nic do Ciebie nie ma,to, jest to juz jednak, brak kultury. |
2005-04-22 (16:37)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 828 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Swieta, gorzka, prawda niestety... |
2005-04-22 (16:49)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 830 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"List\" Chcialam list pisac do Ciebie Na listku rózy, Lecz listek móglby zaginac W chaosie burzy; Chcialam na skrzydlach motyla Zloconym wzorem Pisac do Ciebie, lecz motyl Ginie wieczorem Chcialam list oddac zdrojowi W górach szumnemu, Ale zdrój móglby list odniec Komu innemu; Wiec chcialam list rzucic z gwiazda W dól spadajaca, Lecz dusze by twa palila I tak goraca! Chcialam znów list twój zaczepic O blysk na niebie, Ale sie balam, by piorun Nie zabil Ciebie! I tak nie zjawia sie posel Dosyc bezpieczny, a list mój lezy do Ciebie Taki serdeczny... |
2005-04-22 (16:54)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 14 831 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wpis z 21 kwietnia godz. 20:34 (autor - Sylwia): Kobieto wyluzuj! skad ty jeste?, gdzie ty sie \\\"chowala\\\"?, na jakim wiecie zyjesz? Wyluzowalam jak nigdy. <><><><> Szkoda mi tylko tej atmosfery, która kiedy tu panowala. Nikt nie przekrecal celowo nicków, nie bylo dogryzania, doszukiwania sie niewiadomo czego. Byla Dezadyrata - wpisal ja Ricardo; byla tolerancja , atmosfera wyciszenia. Takie zalozenia byly, gdy ciezkie podwoje tego Klubu zostaly otwierane pierwszy raz. Smierc znanych ludzi, waznych dla kogokolwiek i nas wszystkich byla subtelnie wyrazana wspominaniem ich twórczoci. Dyskusje o filmie, wznoszenie toastów mineralna z sokiem malinowym... Gdzie w kacie pozostawiona skrzynka rumu... Halabardo! Nie chcialabym by Twe slowa ,,to se ne vrati,, byly prorocze takze w tym Klubie. A póki co... Gdyby kto tak przyszedl i powiedzial: \"Stary, czy masz czas? Potrzebuje do zalogi jaka nowa twarz. Rejs na caloc: rok-dwa lata\"-odpowiedzialbym: Gdzie ta keja, a przy niej ten jacht? Gdzie ta koja wymarzona w snach? Gdzie te wszystkie sznurki od tych szmat? Gdzie ta brama na szeroki wiat? Gdzie ta keja, a przy niej ten jacht? Gdzie ta koja wymarzona w snach? W kazdej chwili plyne w taki rejs, Tylko gdzie to jest, no gdzie to jest? Gdzie na dnie wielkiej szafy lezy ostry nóz, Stare dzinsy wystrzepione impregnuje kurz... W kompasie igla zardzewiala, lecz kierunek znam, Biore stary wór na plecy i przed siebie gnam... Gdzie ta keja... Przyszly lata zapyziale, rzesa zarósl staw, Na przystani czólno stalo- kolorowy paw... Zaokraglily sie marzenia, wyjalowial step, Lecz wciaz marzy o zalodze ten samotny leb... Gdzie ta keja... ------------------ |
2005-04-22 (17:15)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 14 833 [ CZCIONKA MONOSPACE ] czy prowokacja jest rozmowa o miloci ?.........a czym jest prowokacja ?..........kiedy dwie osoby mile sobie sie spotykaja.........w oczy czule patrza z utesknieniem, czekaja na chwile kiedy poczyja dotyk dloni jej - jego ........kiedy serce rwie sie do niej - jego, a usta nic o tym nie mowia.........czy prowokacja nie jest wtedy brak rozmowy o miloci ?...........a moze rozmowa o miloci to tylko marzenie ?......... |
2005-04-22 (17:23)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 834 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pytania nadal aktualne!, dobrze, ze przypomniala. Nazwala tak piekna poezje, cytowana tutaj nachalna prowokacja zbyt rzucajaca sie w oczy, dlatego dziwi mnie to i w zwiazku z tym moje pytania, jasne juz, czy jeszcze prociej wytlumaczyc... chyba nie potrafie. |
2005-04-22 (17:34)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 835 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepiekne wiersze o które prosilam, aby sie wymienic takimi perlami poezji polskiej i nie tylko polskiej, a kto robi z tego afere, ze to nachalne, prowokujace:)))moze Mama ci nie pozwala, to nie czytaj i juz!:) |
2005-04-22 (17:37)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 14 836 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nikt miloci wytlumaczyc nie umie, po co ja tlumaczyc.......jak powiem ze miloc jest jak wiatr który delikatnie dotyka , tuli w cieplych ramionach powiewu swojego........to i tak slów zabraknie zeby wszystko opisac........miloc trzeba samemu poznac poczuc , doznac tego uczucia.........ale i tak wytlumaczyc sie nie da, po co tlumaczyc ?........... |
2005-04-22 (17:41)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 837 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz racje Slawek, najpiekniejsza jest ta magia miloci, co niewytlumaczalnego, pozazmyslowego, co co przyciaga i nie wiemy dlaczego tak sie dzieje... |
2005-04-22 (17:51)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 14 838 [ CZCIONKA MONOSPACE ] czy trzeba sie zastanawiac dlaczego miloc spotykamy na swojej drodze ?....... nie lepiej razem z nia ruszyc w nieznane ?..........bez obaw jak dziecko ufne,otwarte ic droga prosta i gladka, jaka uczucie nasze nam wskazuje ........wiec po co sie zastanawiac nie lepiej ic w za glosem serca swego przeznaczenia ?............ |
2005-04-22 (18:12)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 14 839 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a kiedy juz ta droga miloci idziemy czy jest sens zejc z piekna doznan serc czulych ?.........zostanmy na niej nie dajac sie wiec zludnym przestrogom. slawek001 ps. wpisy najlepiej czyta sie w kolejnosci od gory rozpoczecia monologu |
2005-04-22 (18:16)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 840 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No tak, mówisz o szalonej miloci:) wole nie naduzywac tego slowa na \"m\" Wole wiersze poczytac, czasami, w wolnych chwilach, jak mam do tego odpowiedni nastrój. |
2005-04-22 (18:18)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 841 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Slawek no nie, przeciez rozmawiam z Toba, od czasu do czasu:) |
2005-04-22 (18:18)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 14 842 [ CZCIONKA MONOSPACE ] i jak widac jestem nieobliczlny jak pileczki w lotto ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-04-22 (18:22)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 844 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wogóle,to temat rzeka, nie lubie sie wypowiadac za duzo na ten temat, temat o wierszach, pogodzie i pieknie przyrody jest o.k |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 53 54 55 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |