Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 49 50 51 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-04-17 (12:26)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 14 419 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podaj mi reke. Tylko tyle mamy Ciepla co w sobie jak kubek podamy Z wrzaca herbata. Zapal jakie slowo A ja zapale inne jak lampe naftowa Moze ten mróz podniebny jako przeczekamy Podniose lampe, zobacze - a moze Kto jeszcze obok czuwa choc go nie widzimy Moze ten blask mu usta zamkniete otworzy I powie: Obok nas czuwaja inni. Zaszeptaj. Niech odszepca. Krzyknij. Niech odkrzykna. Popatrzmy dobrze w te noc trzaskajaca Podniemy plomyk niech wszyscy przelicza Ilu nas jest... |
2005-04-17 (12:41)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 14 420 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Który skrzywdzile czlowieka prostego Smiechem nad krzywda jego wybuchajac, Gromade blaznów kolo siebie majac Na pomieszanie dobrego i zlego. Chocby przed toba wszyscy sie sklonili Cnote i madroc Tobie przypisujac, Zlote medale na twoja czec kujac, Radzi, ze jeszcze jeden dzien przezyli, Nie badL bezpieczny. Poeta pamieta Mozesz go zabic - narodzi sie nowy. Spisane beda czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie bylby wit zimowy I sznur i galaL pod ciezarem zgieta |
2005-04-17 (13:12)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 14 423 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdyby wiedziala, jak sie po kryjomu Lka w samotnoci, bez ogniska, Toby czasami kolo mego domu Przeszla z bliska. Gdyby wiedziala, jak dusze przemienia Wzrok, co przeczystym ogniem pala, To w okno moje czasem, od niechcenia, By spojrzala. Gdyby wiedziala, jak przy sercu drogiem Koi sie w sercu bolec ostra, Jak siostra siadlaby przed moim progiem, Jak siostra. Gdyby wiedziala o mojej miloci, Gdyby wiedziala, jak niezlomnie Kocham cie - wtedy by moze najprociej Przyszla do mnie |
2005-04-17 (17:14)![]() Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO ![]() | wpis nr 14 438 [ CZCIONKA MONOSPACE ] -------------------------- |
2005-04-17 (21:28)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 14 454 [ CZCIONKA MONOSPACE ] piszecie takie piekne wiersze aco powiecie na taka historie :jestem zakochana w swoim sasiedzie on tez chyba ze wzajemnocia ja mam dziecko on dwójke jak narazie nik o tym nie wie nie zeby mi sie zle w zyciu ukladalo mam pieniadze on tez zrodzilo sie tota poprpstu ot tak fobio co o tym sadzisz daj mi jaki fajny wiersz zebym mu mogla NAPISAC |
2005-04-17 (21:42)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 14 455 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zakochana......... czym jest milosc bez cierpienia i lez...........czy zawsze milosc jest w kolorach teczy ? |
2005-04-17 (22:16)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 14 459 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zakochana, zalóz nowy temat na forum: ROZTERKI SERCOWE lub PORADY DLA ZAKOCHANYCH W CUDZYCH MEZACH. Wierszyków poszukaj sobie w wolnych w internecie, np. gdy sasiad wyjedzie z zona na wczasu. Mozesz jeszcze napisac do Lwa S. lub kolorowego pisma dla pan bez skrupulów. A najlepiej zaciagnij sie na piracka lajbe, wypij skrzynke rumu i zakochaj sie w odpowiednim Obiekcie - czego zycze Ci w imieniu fobii. |
2005-04-17 (23:09)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12101 ![]() | wpis nr 14 461 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co to znaczy cudzy maz - to tylko konwenanse... Miloc jest lepa... Sam jestem takim \"cudzym mezem\"... Jest pieknie... Jak w romansie... |
2005-04-17 (23:11)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12101 ![]() | wpis nr 14 462 [ CZCIONKA MONOSPACE ] P.S. I w nosie mam plotki o koncu wiata... |
2005-04-17 (23:20)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 14 463 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z tego zloliwca od Zamiast dla Zakochanej, wniosek dla mnie jeden sie nasuwa: Zamiast - nigdy nie kochalo, moze tylko sie pi.... Pa. |
2005-04-18 (00:28)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 14 466 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Kochaj mnie, a bede Twoja...\" Zakochana - zapiewaj to sasiadowi pod drzwiami. Nie ukrywaj swego uczucia przed wiatem, niech wszyscy sie dowiedza o Twoim szczeciu. Odrzuc na bok skrupuly. Co z tego, ze kto moze cierpiec? Liczy sie chwila. Miloc jest piekna. Uzywaj wiec zycia. Nie jest wazne, ze kto bedzie lal lzy, a moze nawet popadnie w depresje. Oglo calemu wiatu: ,,\"Kochaj mnie, a bede Twoja...\" Ach, jakie to piekne. |
2005-04-18 (01:45)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 14 467 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trzeba marzyc Zeby co sie zdarzylo Zeby moglo sie zdarzyc I zjawila sie miloc Trzeba marzyc. Zamiast dmuchac na zimne Na goracym sie sparzyc Z deszczu pobiec pod rynne Trzeba marzyc. Gdy spadaja jak licie Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mglicie Trzeba marzyc. W chlodnej, pustej godzinie Na swój los sie odwazyc Nim twe szczecie cie minie Trzeba marzyc. W rytmie wietrznej tesknoty Wraca fala do plazy Ty pamietaj wciaz o tym Trzeba marzyc. Zeby co sie zdarzylo Zeby moglo sie zdarzyc I zjawila sie miloc Trzeba marzyc. /Jonasz Kofta/ ------------------------- Chcialbym Chcialbym byc wiezym porannym tchnieniem Wietrzyka, Co twoje piersi wiosny pragnieniem Przenika. Chcialbym byc sloncem, co cie ogrzewa, W szat bieli. Chcialbym byc taka, co cie oblewa W kapieli. Chcialbym ta czastka wybrana zostac Przestworza, Które obleka biala twa postac Jak zorza. Chcialbym byc okiem twym - i umiechem Twym smetnym; Fala twych wlosów - piersi oddechem, Krwi tetnem. Chcialbym byc duman twych marzycielskich Przedziwem. Uczuc twych zarem - piersi twych sielskich Ogniwem. Chcialbym sie cala ma przeobloczyc Osoba W tobie - i z toba byt mój zjednoczyc: Byc toba! /Antoni Lange/ --------------------------- Lubie Ci szeptac slowa... Lubie szeptac ci slowa, które nic nie znacza - Prócz tego, ze sie garna do twego umiechu, Pewne, ze sie twym ustom do cna wytlumacza - I nie wstydza sie swego metu i popiechu. Bezladne sie w tych slowach niecierpliwia wieci - A ja czekam, ciekawy ich poza mna trwania, Az je sama powiazesz i ulozysz w zdania I brzemieniem glosu dodasz znaczenia i treci... Skoro je swoja warga wyszepczesz ku wionie - Staja mi sie tak jasne, niby rozkwit wrzosu - I rozumiem je nagle, gdy gina radonie W piewnych falach twojego, co mnie kocha glosu. /Boleslaw Lemian/ ----------------------------------- Usta i oczy Znam tyle twoich pieszczot! Lecz gdy dzien na zmroczu Blynie gwiazda, wspominam te jedna - bez slów, Co kaze ci ustami szukac moich oczu... Tak mnie zegnasz zazwyczaj, nim powróce znów. Czemu wlanie w tej chwili, gdy odejc mi pora, Piecisz oczy nim spojrza w czar lasów i lak?... Bywa tak: wit sie budzi od strony jeziora, Naglac nas do rozplotu snem zagrzanych rak... O szyby - jeszcze chlodne - uderza pozlota Nagly z nieba na ziemie wiatel zlot i spust - Usta twe - na mych oczach! Co chcesz ta pieszczota Powiedziec? Mów - lecz zmylnych nie odrywaj ust! /Boleslaw Lemian/ ------------------------------- Zamet Czy moje serce jest twoim sercem? W czym sie odbija myl moja? Skad we mnie ta namietnoc? Bez pamieci niespokojna Dlaczego moje ubranie zmienia kolor co chwila? Dlaczego na niebie widac gwiazd tyle? Czy to ty? Czy to ty czy tez ja mój bracie? Czyje sa te rece lodowate? Widze sie przez slonca zachodzie A wielkie ludzkie mrowisko po moim sercu przechodzi Czy moje serce jest twoim sercem? Kogo, kto jasna dusza zycie mi przepoi, Izbym w spokoju bozym wypoczal po mece, Kogo, kto rozszalale serce uspokoi, Kladac na moje oczy milosierne rece. Ide po szczecie swoje. Po cisze. Do kogo? Któredy? Ach, jak lepiec! Zwyczajnie - przed siebie. I wiem, ze zawsze trafie, która pójde droga, Bo wszystkie moje drogi prowadza do Ciebie. /Fedrico Garcia Lorca/ ------------------------------ Kocham Ciebie Kocham Ciebie, bo wracasz Ty mi wiosne zlota Mej mlodoci i jasne powracasz miraze. Twój cien trwa przy mnie, jakby wierne straze, Twój cien, mej duszy przywolan tesknota. Niech wiec ramiona mie Twoje oplota - Zaslon oczy - dzi w przyszloc nie chce patrzec ciemna, Chce zapomniec, ze zycie za mna i przede mna - Chce zapomniec o wszystkim, co nie jest pieszczota. Tak dzi ciemno i zimno... Daj mi Twoje oczy! Twoje oczy rozwietla marzenia ogrody... Tam dLwiek - zloto - purpura - alabastrów schody - I korowód weselny barwi sie teczowo. Tak dzi ciemno i zimno... a nad moja glowa Sny majacza zlowrogie... Daj mi Twoje oczy!... /Kazimiera Zawistowska/ --------------------------------------- Zakochana! Nie wpisuj swemu ukochanemu przypadkowych wierszy. Napisz ten, który czujesz, który przemawia do Ciebie, jest Ci szczególnie bliski. Wiersz, który czytajac przyprawia Cie o dreszcze, powoduje ze odplywasz w wiat marzen, jeste mylami nieobecne nawet w najwiekszym gwarze. Jest wiele wierszy o miloci. Jednak nie kazdy poeta trafia do kazdego. Wybierz sama. |
2005-04-18 (11:22)![]() Data rejestracji: 2005-04-09 Ilość postów: 11 ![]() | wpis nr 14 484 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do zakochanej. Kazdy moze sie zakochac. Ale nie kazdy wie ze uczucie to jak ten kwiat i aby nie zwiedlo nalezy je pielegnowac,podsycac i czesto zaskakiwac czyms nowym. A Ty nawt nie wiesz czym i prosisz o rade. Gdzie na tej stronie czytalem ze Cyrano de Bergerac potrafil recytowac wiersze nawet podczas pojedynku. Jest taka piosenka której slowa mówia miedzy innymi: -Radoc miloci trwa przez krótka chwile , smutek milosci trwa przez cale zycie. |
2005-04-19 (14:19)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 540 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Femme like You... Femme like You!!! women like You baby...tak sobie nuce troszke:) Pozdrawiam cieplo i wiosennie, zagladajacych tutaj. |
2005-04-19 (14:28)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 14 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Zakochanej: wszystko co zakazane i nieosiagalne jest kuszace i niezwykle, ale to tylko zludzenie. Pozdr. |
2005-04-19 (22:46)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12101 ![]() | wpis nr 14 579 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zaprawde, zaprawde powiadam Wam: lepsza chwila szczecia niz cale to nudne i obmierzle zycie... |
2005-04-19 (22:50)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12101 ![]() | wpis nr 14 580 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zaprawde, zaprawde powiadam : Zycie jest tak krótkie i ulotne, ze kazda chwila szczecia jest cennym okazem... |
2005-04-19 (22:53)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12101 ![]() | wpis nr 14 581 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ZIELONO MI I WIOSENNE... |
2005-04-19 (22:54)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12101 ![]() | wpis nr 14 582 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Albowiem... |
2005-04-20 (00:05)![]() Data rejestracji: 2005-04-17 Ilość postów: 21 ![]() | wpis nr 14 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... zielono mam w glowie i fijolki w niej kwitna!!! |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 49 50 51 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |