Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 45 46 47 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-03-19 (00:42)![]() Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO ![]() | wpis nr 12 221 [ CZCIONKA MONOSPACE ] JONASZ KOFTA ------------------- Podróza kazda miloc jest Podróza kazda miloc jest Za duzo kazda miloc chce Choc gubia nas bezdroza serc Nie zawahamy sie Podróza kazda miloc jest Co róza wiatrów znaczy cel Poniesie nas, gdzie, - nie wie nikt W jakie noce i dni Czasu coraz mniej do odjazdu Coraz wiekszy lek przed zla gwiazda Zostala nam ostatnia juz Szansa, by z serca zetrzec kurz Podróza kazda miloc jest Co róza wiatrów znaczy cel Poniesie nas, gdzie, - nie wie nikt W jakie noce i dni Bez miloci czas policzony Los nam bilet dal w jedna strone A na droge w nieznane - nadzieje... Ze znajdziemy ja, jeli istnieje... Podróza kazda miloc jest Co róza wiatrów znaczy cel Poniesie nas, gdzie, - nie wie nikt W jakie noce i dni ------------------------------------ Tango z róza w zebach Dostalem od ciebie kwiat Róze ognista Chocby zawalil sie wiat Wiem wszystko Nie wstawie jej do wazonu By tam zwiedla i uschla Róza Czerwona Jak usta Tango Z róza w zebach Ta róza nocy mrok Podpale Luna Do nieba siega Plomienno-wonnym Pozarem Tango Z róza w zebach Spróbuj odebrac mi te róze Ustami po nia mialo siegaj Jezeli pragniesz Bym tanczyla Z toba dluzej Tango Z róza w zebach Usta nam Kalecza ostre ciernie Lecz nie czujemy nic Juz zaczynamy ic Miloci ciezka Splatana misternie Chce mi sie plakac i miac Tanczyc i piewac Lekko i blisko mi tak Do nieba Na prózno wolac pomocy Oczy rzesami przykrywac Bede Tej nocy Tanczyla Tango Z róza w zebach ------------------------------ Jej portret Naprawde jaka jeste Nie wie nikt Bo tego nie wiesz Nawet sama ty W tanczacych wokól Ciemnych lustrach dni Rozblyska twój Zloty miech Przerwany wpól Czuly gest W pamieci skladam wciaz Pasjans z samych serc Naprawde jaka jeste Nie wie nikt To prawda niepotrzebna Wcale mi Gdy nie po drodze Bedzie razem ic Uniose twój Zapach snu Rysunek ust Barwe slów Nie dokonczony Jasny portret twój Uniose go Ocale wszedzie Czy bedziesz przy mnie Czy nie bedziesz Talizman mój Z zamylen naglych twych I rzes Obdarowany Toba mila Gdy powiesz do mnie kiedy - Wybacz Przez zycie pójde Spogladajac wciaz wstecz Naprawde jaka jeste Nie wie nikt To prawda niepotrzebna Wcale mi Gdy nie po drodze Bedzie razem ic Uniose twój Zapach snu Rysunek ust Barwe slów Nie dokonczony Jasny portret twój |
2005-03-19 (20:41)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 12 296 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie sygnowane podpisem fobii1,nie czytam. |
2005-03-19 (21:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 12 303 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podobno moje wpisy mozna odczytywac dwuznacznie. Wobec tego skladam OSWIADCZENIE - sa to tylko teksty, które mi odpowiadaja, nic poza tym. Nikogo nimi nie prowokuje. Nie ja jestem autorem tych wierszy. Zaluje - ale nie potrafie. Potrafie sie wczuc w ten klimat i sama go przezywac. Wspólczuje wszystkim, którzy tego nie potrafia zrozumiec. Dla mnie to prymitywy. A ten ponizszy cytat Stachury charakteryzuje moja osobowoc: ,,Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz gdy mieje sie, to w krag sie mieje wiat!,, To wszystko. Czy to jest prowokacja? Wpisalam to wyjanienie-owiadczenie co najmniej dwóm osobom czytajacym i wyciagajacym bledne wnioski. |
2005-03-19 (21:05)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 12 305 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I jestem juz umiechniety. |
2005-03-19 (21:11)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 12 307 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1..........witaj ![]() |
2005-03-20 (09:00)![]() Data rejestracji: 2004-11-26 Ilość postów: 124 ![]() | wpis nr 12 320 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj na pokladzie !!! Od razu lepiej!! |
2005-03-20 (14:08)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 12 340 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krzysztof Daukszewicz (pisze z pamieci, wiec brakuje troszke tekstu i wykropkowalam go) Aleja Róz Zachwycacie sie Aleja Róz W swoich wierszach, w swoich piosenkach Ze to niby ten azyl wród burz A tu równiez codzienna udreka (.................................) Ze to wiecej jesieni niz majów A poeci co zyli w Alei Róz To dostali sie w koncu do raju A poza tym i róz nie ma tu Jeli wierzyc dozorcom na slowo To za sprawa donosów lub cieplych slów Przeniesiono te róze na (............) A na (.........) od dawna juz nie ma ich Bowiem razem z kolejnym zakretem Dla wietego spokoju lub czego tam Tez zostaly do konca wyciete Tak daleko odskoczyl nam wiat A my ciagle i ciagle od nowa W te aleje i blaski starych lat Który utkwil jak ciern w naszych glowach Tak naprawde z ulicy tej, wierzcie mi Piekne zycie odeszlo jak rymów kunszt Wiec poeci w swych wierszach napiszcie, ze To kolejna Aleja Imienia Róz. |
2005-03-20 (14:38)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 12 347 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pieknie,choc smutnie.(A zreszta),w szarym blokowisku,i tak wiosna nie pachnie. |
2005-03-20 (20:13)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 12 372 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podobno moje wpisy mozna odczytywac dwuznacznie. /wklejam wpis fobii/ Czy to jest prowokacja? Wpisalam to wyjanienie-owiadczenie co najmniej dwóm osobom czytajacym i wyciagajacym bledne wnioski ------------------------- Witam. O chytroci Kobieca !!! Fobia niejednokrotnie przyznawala ze w Ksiedze potrafila odczytywac miedzy wierszami,wyciagala wnioski itd. I to byly sluszne wnioski mniemam. Ale znalezli sie widocznie tacy którzy czytali miedzy wierszami...wiersze hi,hi. No to czekamy teraz , niech sie przyznaja do swej glupoty. Pozdrawiam. |
2005-03-20 (20:46)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 12 377 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pamietacie psa Huckleberry ? Czesto zawodzil i falszowal ten song. Lecz ten stary song byl takze motywem muzycznym czolówki klasycznego juz westernu ,,Miasto bezprawia,, a takze o ile pamietam odpiewano to w filmie ,,Hud , syn farmera,, A wiec przypominam. Oh my darling Clementine In a cavern, in a canyon, Excavating for a mine Dwelt a miner forty niner, And his daughter Clementine Oh my darling, oh my darling, Oh my darling, Clementine! Thou art lost and gone forever Dreadful sorry, Clementine Light she was and like a fairy, And her shoes were number nine, Herring boxes, without topses, Sandals were for Clementine. Oh my darling, oh my darling, Oh my darling, Clementine! Thou art lost and gone forever Dreadful sorry, Clementine Drove she ducklings to the water Ev\'ry morning just at nine, Hit her foot against a splinter, Fell into the foaming brine. Oh my darling, oh my darling, Oh my darling, Clementine! Thou art lost and gone forever Dreadful sorry, Clementine Ruby lips above the water, Blowing bubbles, soft and fine, But, alas, I was no swimmer, So I lost my Clementine. Oh my darling, oh my darling, Oh my darling, Clementine! Thou art lost and gone forever Dreadful sorry, Clementine How I missed her! How I missed her, How I missed my Clementine, But I kissed her little sister, I forgot my Clementine. Oh my darling, oh my darling, Oh my darling, Clementine! Thou art lost and gone forever Dreadful sorry, Clementine |
2005-03-21 (15:20)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 12 427 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Naprawde jaka jeste, nie wie nikt, bo tego nie wiesz nawet sama ty W tanczacych wokól ciemnych lustrach dni rozblyska twój zloty miech przerwany wpól czuly gest w pamieci skladam wciaz pasjans z samych serc Naprawde jaka jeste nie wie nikt To prawda niepotrzebna wcale mi, gdy nie po drodze, bedzie razem ic uniose twój zapach snu, rysunek ust, barwe slów, Nie dokonczony, jasny portret twój. To juz gdzie widzialam na tej stronie, przeczytajcie jeszcze raz, to piekne! Andrzej Dabrowski, do tego, ma przepiekny, mily glos, spokojny, stonowany. Na slowa tej piosenki rozmarzylam sie, przenioslam w przeszloc... Poza tym dajcie mi tu jakiego mocnego rocka!!! |
2005-03-21 (15:41)![]() Data rejestracji: 2005-03-21 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 12 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ....chyba Boguslaw Mec? |
2005-03-21 (15:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 12 434 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z rokowców lubie Kazika Staszewskiego - niekoniecznie piewajacego wspólczesnego ostrego rocka. Wole Go w piosenkach TATY KAZIKA - repertuarze Jego Ojca. Kazik Staszewski wietnie je wykonuje. Dla przypomnienia (moze kto Waitsa nie wie) sa to takie utwory jak np.: Celina, Baranek, Kurwy wedrowniczki, Dziewczyna sie bala pogrzebów, Inzynierowie z Petrobudowy... SA DOSKONALE. Spelniam zyczenie Sylwii, moze odpowiada Ci piosenka z albumu: Piosenki Toma Waitsa piewana przez Kazika. Bourbon mnie wypelnia slowa: Tom Waits muzyka: Tom Waits przeklad: Roman Kolakowski Edna Million strój zabójczy ma Lila-róz lagodzi metra huk Za dwa dolce kupie colty dwa Byle deszcz zapedzi mnie w kozi róg Mord szesnacie ze mna pije rum Na umrzyka skrzyni, jego mac! Skad dwie pary nóg i w glowie szum? Bourbon mnie wypelnia. Nie moge wstac! Hej, ptaszku, mam wiadomoc zla: Twój dom sie pali, a dzieci same sa! Hej, ptaszku, mam wiadomoc zla: Twój dom sie pali, a dzieci same sa! Smutno patrzy zza kubanskich krat Marny uwodziciel cudzych zon Przez ksiezyca pelnie glupio wpadl Na ostrzu noza plamy krwi - oto plon Kto butelka po lbie wali mnie Nadepnalem na diabelski chwost Flaming brodzi w krysztalowym szkle Swiat piekniejszy jest niz Brooklinski most! Hej, ptaszku, mam wiadomoc zla: Twój dom sie pali, a dzieci same sa! Hej, ptaszku, mam wiadomoc zla: Twój dom sie pali, a dzieci same sa! Zólta pociel zatem to Hong-kong - Gdzie prowadzi Wedrowniczek Ja Wróce w Karnawale, zdarty long Sto dolarów daj i wiatlo zga Mord szesnacie ze mna pije rum Na umrzyka skrzyni - kurwa mac! Skad dwie pary nóg i w glowie szum? Bourbon mnie wypelnia. Nie moge wstac! Hej, ptaszku, mam wiadomoc zla: Twój dom sie pali, a dzieci same sa! Hej, ptaszku, mam wiadomoc zla: Twój dom sie pali, a dzieci same sa! ----------------------------- Przepraszam za niektóre wyrazenia - to oryginalny tekst i nic nie zmienialam. Prosze wiec o niewyciaganie blednych wniosków przez zniesmaczonych. |
2005-03-21 (15:57)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 12 435 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ERRATA: W trzecim wierszu od góry wyrazenie w nawiasie powinno brzmiec: (moze kto nie wie) BEZ - Waitsa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
2005-03-21 (16:00)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 12 436 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niepoprawny O. ogladale niedzielna szanse na sukces?---Andrzej Dabrowski, ale nie wykluczone, ze B. Mec tez to piewal kiedy. |
2005-03-21 (16:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 12 437 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niepoprawny O... ma racje. Dabrowski piewal np. \"Zielono mi...\" |
2005-03-21 (16:10)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 12 438 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje Fobia!!! Kazika tez sluchalam, chodzilam do \"Hadesu\"(kto wie o co chodzi, musi byc z mojego miasta) \"Hades\" nie dziala juz troche czasu, jeszcze jest \"Park\"tam tez w niektóre dni ostro graja. Nie jestem jednostronna, slucham bardzo róznej muzyki i lubie wsluchiwac sie w slowa, jezeli sa piekne. \"Portret\" kojarze z czasów mojego dziecinstwa, ma juz troche latek:) Pozdrawiam Cie Fobiu. |
2005-03-21 (16:11)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 12 439 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Portret tez spiewal i lubie jego glos, byl w niedzielnej szansie na sukces. |
2005-03-21 (16:13)![]() Data rejestracji: 2005-02-02 Ilość postów: 462 ![]() | wpis nr 12 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A Meca tez kojarze to taki ciemny zarosniety troche, typ:) chyba lubil kapelusze. |
2005-03-21 (16:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 12 441 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Mam nieco inne miloci niz mocny rock ale....wklejam cos z rocka. Znam doskonale to nagranie podobnie jak inne tego zespolu. Pozdrawiam. I DIG ROCK AND ROLL MUSIC Stookey/Mason/Dixon- I dig Rock and Roll music And I love to get the chance to play. (and sing it) I figure it\'s about the happiest sound goin\' down today. The message may not move me, Or mean a great deal to me, But hey! it feels so groovy to say: I dig the Mamas and the Papas at \"The Trip,\" Sunset Strip in L.A. And they got a good thing goin\' When the words don\'t get in the way. And when they\'re really wailing, Michelle and Cass are sailin\'. Hey! they really nail me to the wall. I dig Donovan in a dream-like, tripped out way His crystal images tell you \'bout a brighter day And when the Beatles tell you They\'ve got a word \"love\" to sell you They mean exactly what they say I dig Rock and Roll music I could really get it on in that scene. I think I could say somethin\' if you know what I mean But if I really say it, the radio won\'t play it Unless I lay it between the lines! |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 45 46 47 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |