Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 44 45 46 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-03-01 (17:34)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 10 693 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chcialabym przypomniec bardzo ladna piosenke , która piewala Kasia Sobczyk wiele lat temu do slów Dzikowskiego, melodia Poznakowskiego: GDZIE JESTES MALY KSIAZE... Gdzie jeste maly ksiaze gdzie Odszedle z mej ksiazeczki kart Czy po pustyni bledzisz znów Rozmawiasz z echem poród skal Czy tam gdzie wieci zloty wóz Ogladasz ziemie w swoich snach Gdzie pozostala z dawnych dni Niby wspomnienie bajka ta W malenkiej rózy kochal sie Ksiaze na jednej z wielu gwiazd Nie widzial przedtem innych róz Kiedy w daleki poszedl wiat Na Ziemi zwatpil w miloc swa Te najpiekniejsza z wszystkich snów Bo jak mial w jednej kochac sie Gdy ujrzal park z tysiacem róz - Nie wierz swym oczom - Szepnal wiatr - Jezeli kochasz sercem patrz. Zrozumial wtedy ksiaze to Ze tylko jedna w wiecie jest Ta, która kochal wszystkie dni I wrócil znów do rózy swej Gdzie jeste maly ksiaze gdzie Odszedle z mej ksiazeczki kart W wiecie gdzie nikt nie kocha róz Na zawsze kto pozostal sam. |
2005-03-01 (22:34)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 10 724 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No wiec tak: mnie sie polepsza, synowi walnela goraczka prawie do 40 stopni (grypka), przyszywana synowa ma dwie lewe rece i... (lepiej nie mówic) , a ja juz mialam wszystkiego dosyc. Dzisiaj nastapil chyba jaki zwrot w moim mózgu. Glównie do tego przyczynilo sie pare osób. Jedna z nich to \"Krakowianka jedna...\" - doslownie (nie zna tej strony, nie wie z czym to sie je), ale to nie jest wazne. Wszystkim, którzy zajrza do tego ,,cichego kacika,, dedykuje bardzo spokojna piosenke Andrzeja Rybinskiego: Wschodami gwiazd i zachodami, Odmierzam czas lici kolorami Odmierzam czas nie uzywajac dat Czekaniem na niespodziewane, Straconych szans rozpamietywaniem Odmierzam czas, nie uzywajac dat Nie licze godzin i lat, to zycie mija nie ja Blizej gwiazd, blizej dna jestem wciaz taki sam Wciaz ten sam Nie licze godzin i lat, to zycie mija nie ja Z kilku dni w morzu dat wlasny swój znacze lad Wlasny lad Zuzytych slów przesypywaniem, Gubieniem dróg i odnajdywaniem Odmierzam czas, nie uzywajac dat Bez godzin i bez kalendarzy, Dlugocia dni i zmiennocia zdarzen Odmierzam czas, nie uzywajac dat Nie licze godzin i lat... --------------------------------------------- Dzisiaj chyba stac mnie tylko na odwiedzenie tego miejsca. Jutro postaram sie nadgonic czas, który odmierzam tak jak Andrzej Rybinski - \'\'bez godzin i bez kalendarzy, dlugocia dni i zmiennocia zdarzen...\" POZDRAWIAM i SPOKOJNEJ DOBREJ NOCY - WSZYSTKIM - BEZ WYJATKU |
2005-03-03 (13:03)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 10 868 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam fobie , Jaszego,oraz wszystkich którzy tu zagladaja.Temat gdzie ucieka,a ja chce dowiedziec sie o Twoje zdrówko fobiu.Z ostatniej rozmowy wywnioskowalem ze jest Ci lepiej,pomylalem wiec ze nie bede cyytowal zadnych tekstów piosenek ani wierszy,lecz na polepszenie nastroju proponuje ,troche muzyki klasycznej http://www.siku.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=161 myle ze sie spodoba i poprawi samopoczucie po chorobie.Pozdrawiam. |
2005-03-03 (13:49)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 10 873 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mirek gdzie Ty znalazle tego czlowieka-orkiestre,jest wietny,fobiu1 wracaj do zdrowia ,brakowalo Cie na forum.POZDROWIONKA!!!! |
2005-03-03 (14:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 10 874 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mirek, to doskonale! A do tego ten jezyk francuski, który tak dziala na moja wyobraLnie. Dzieki i pozdrówka. |
2005-03-03 (19:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 10 896 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czy kto pamieta wietna polska komedie \"Kogel mogel\"? Ta piosenka przewijala sie przez trec tegoz filmu. Podoba mi sie, wiec ja pozostawiam. Edyta Geppert SZUKAJ MNIE Na chwile przed odlotem Wród ptasich stad W zawilym horoskopie Na tysiac lat W otwartym nagle oknie W cieniu za firanka Wród ludzi na przystanku W sloncu i we mgle - Szukaj mnie Cierpliwie dzien po dniu Staraj sie podazac moim ladem Szukaj mnie Bo sama nie wiem juz Bo sama nie wiem kiedy sie odnajde. Wród siedmiu dni tygodnia Jednakich tak W tanczacych deszczu kroplach Zawodu lzach Po lustra obu stronach W nowych wciaz marzeniach Gdzie jestem, gdzie mnie nie ma Juz nie bardzo wiem Szukaj mnie Cierpliwie dzien po dniu Staraj sie podazac moim ladem Szukaj mnie Bo sama nie wiem juz Bo sama nie wiem kiedy sie odnajde. |
2005-03-09 (00:39)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 11 311 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @--->--- @--->--- @--->--- |
2005-03-09 (18:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 11 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Za mlodzi, za starzy /Ryszard Rynkowski/ Nie pytam Pania o lata Pana nie pytam tez, Zreszta jakie to ma znaczenie ? Kazdy bedzie mial nowy wiek Najlepsze dopiero przed nami, Swiat dobry jak sen, Wiec spieszmy sie z toastami, Ten toast odmlodzi Cie Za mlodzi na sen, Za starzy na grzech, Wypijmy przy stole, Za bledy na dole By tu na dole Lle nie dzialo sie Za mlodzi na sen, Za starzy na grzech, Wypijmy przy stole Za bledy na dole, By ich bylo mniej Nie pijmy za bledy na górze, Tam nie zmienia sie nic mimo lat Znasz prawde o \"glowie i murze” ? Daj spokój, za piekny wiat Nie dajmy sie tez zwariowac, A gdy jest naprawde Lle, Pod dach przyjaciól sie schowaj I ten toast z nami wznie: Za mlodzi na sen... |
2005-03-10 (16:24)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 11 550 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sen ,sen , sen... Ten wpis dedykuje dla Fobii1 i wszystkim którzy potrafia sie odnalec we nie. To slowa pewnej piosenki , z baniowego filmu. Tam gdzie nad horyzontem tecza lni. Kiedy oczy zamykasz, kraj cudny ci sie ni. Tam gdzie kres widnokregu kladzie cien, Tam marzenia najskrytsze, ziszcza sie. |
2005-03-10 (19:08)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 11 561 [ CZCIONKA MONOSPACE ] czy to....... krol lew ? |
2005-03-10 (20:36)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 11 567 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To z krainy Oz. Pozdrawiam. |
2005-03-10 (21:18)![]() Data rejestracji: 2005-02-24 Ilość postów: 6116 ![]() | wpis nr 11 574 [ CZCIONKA MONOSPACE ] to jest ta sama kraina jaka tutaj mamy.............kraina lotto ![]() wesolej zabawy ![]() |
2005-03-11 (01:18)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 11 583 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I put a rose Upon your pillow Where you rest your hair I felt kind of artificial, clumsy Putting it right there There’s a rose Upon your pillow An open wound painfully sharp It’s the perfect sign You never know how long it’s going to last Tell me, Will you come back? Oh, Dearest, I must go away Every time we hold each other This could be our final day There’s a rose Upon our pillow Staring us in the face Telling us to do something Before it gets too late I stare At your pillow Where we lay side by side Tightly wrapped together Safe from the outside In the shadows Of early morning When the village is sound asleep In the silence Before the birds sing I can hear her gently weep |
2005-03-11 (13:49)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 11 647 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ponad tecza ,SOMEWHERE OVER THE RAINBOW Jasze to zadedykowal. Tytul tej piosenki to takze tytul wielu blog,ow w necie,czasem ciekawe motto jak to \"Czlowiek, którego wiedzie poczucie piekna, przemieni przypadkowy zbieg okolicznoci w motyw, który juz pozostanie w kompozycji jego zycia\" [\"Nieznona lekkoc bytu\" - Milan Kundera] SOMEWHERE OVER THE RAINBOW When all the world is a hopeless jumble And the raindrops tumble all around Heaven opens a magic lane When all the clouds darken up the skyway There\'s a rainbow highway to be found Leading from your windowpane To a place behind the sun Just a step beyond the rain Somewhere, over the rainbow Way up high There\'s a land that I dreamed of Once in a lullabye Somewhere, over the rainbow Skies are blue And the dreams that you dare to dream Really do come true Some day I\'ll wish upon a star and wake up where the clouds are far behind me Where laughter falls like lemon drops away above the chimney tops That\'s where you\'ll find me Somewhere, over the rainbow Skies are blue And the dreams that you dare to dream Really do come true If happy little bluebirds fly Beyond the rainbow Why, oh, why can\'t I? |
2005-03-13 (19:58)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 11 827 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na wyraLne zyczenie Stanislawa. Piosenka z dedykacja dla majacych problemu emocjonalne, która piewal Zenon Laskowik. Starych nie ma chata wolna Dzisiaj w klasie Ia pani jest od rana zla Bo na lekcjach znowu nie ma trzech Nie na Stadia co powtarza, Rysia co sie Lle wyraza Oraz Zdzisia, co co w tej klasie sie postarzal Stad tez targa pania gniew No bo nie wie, co im jest A najgorsze, ze to czesto sie powtarza A tymaczsem Stasio, Rysio oraz ten najstarszy Zdzisio Naradzaja sie nad wazna sprawa w krzakach Bo jak okazalo sie, jest nareszcie w koncu gdzie Sie zabawic, bo od jutra juz u Stasia Ref. Starych nie, ma chata wolna Oj, bedzie bal, oj bedzie bal, oj bedzie bal Na muzyke, tance dzikie i piec lal, i piec lal Juz Gabrysia o tym wie, powie Krysi z IIc Tamta Lidce, co calowac sie juz umie Przyjdzie Danka, ta od Janka Co nie wierzy juz w bocianka Wszystkie przyjda, no bo przeciez sie rozumie Ref. Gdy nazajutrz zapadl zmrok Wszystkie przyszly: jedna w kok Dwie w warkoczyk, reszta gladko uczesane Noc zaczela sie od tang Zdzisio z Lidka gra vabank, pozostale sa dopiero oswajane Do pólnocy bylo milo o rysunkach sie mówilo I o piewie - kto ma piatke, a kto nie Tylko Zdzisio wzrok mial metny Rzezac co o pracach recznych O patyczkach, plastelinie itd. Potem kazda z par sie skryla Wzorem starszych w katach willi, Zgaslo wiatlo, cisza byla, a po chwili... Z pokoiku wyszedl Zdzisio, gdzie do Lidki sie sposobil I do Stasia mówi cicho: - Stachu, Stachu - Co? Jak to sie robi? Starych nie ma, chata wolna... |
2005-03-16 (12:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 12 054 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 9 marca minela pierwsza rocznica powstania tego watku zainspirowanego przez fobie. Ja zapomnialem ,teraz dopiero sprawdzilem. Ale 9 marca to takze urodziny nie tylko tego watku, o tych urodzinach nie zapomnialem. Teraz bede zawsze kojarzyl obie te daty. Pozdrawiam. |
2005-03-16 (21:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 12 088 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Ta piosenka doczekala sie wielu interpretacji. Dedykuje tekst. True Love Suntanned Windblown Honeymooners at last alone. Feeling far above par. Oh, how lucky we are! While I give to you And you give to me, True love, true love. So on and on It\'ll always be, True love, true love. For you and I Have a guardian angel On high, with nothin\' to do. But to give to you And to give to me, Love forever true. For you and I Have a guardian angel On high, with nothing to do. But to give to you And to give to me, Love forever true. Love forever true. |
2005-03-18 (23:42)![]() Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO ![]() | wpis nr 12 217 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edyta Geppert Byla zla, gdy zatrzasnal drzwi, W rodku placz, w oczach suche lzy, Pomylala – no tak, Znów ten schemat sie pcha. Oto byl ten ich slynny lad Dwa na trzy wynajety kat. Moze miesznie to brzmi Lecz w tej chwili nie miala juz nic Trzy tuziny swych lat, To, co bolalo zniklo juz Mimo to – ból. Jaki ranek taki dzien, nie dziwi nic. Jaka woda taki brzeg, nie dziwi nic. Jaka pociel takie sny, nie dziwi nic. Nawet to co jest. Jakie serce, taki lek, Nie dziwi nic. Jaka slaboc, taki grzech, Nie dziwi nic. Jaka kieszen, taki gest, Nie dziwi nic. Nawet to co jest Jaka róza, taki ciern, Nie dziwi nic. Jaka zdrada, taki gniew, Nie dziwi nic. Jaki kamien, taki cios Nie dziwi nic. Jakie zycie, taka mierc. Rózo, rózo, nasz jest wiat. Zostaniemy wciaz mlode. Noc wiruje wokól nas Spójrz upilam juz trwoge Miloc durna, miloc zla Nie ma mocy nade mna Wlosy me pochwyci wiatr Dziesiec pieter i ciemnoc. Jakie zycie, taka mierc Nie dziwi nic. Jaka zdrada, taki gniew Nie dziwi nic. Jaki kamien, taki cios, Nie dziwi nic. Nawet to co jest, co wyrywa z nas Caly zapas sów Caly spokój serc. Jakie zycie, taka mierc. Nie dziwi nic. Jaka zdrada, taki gniew. Nie dziwi nic. Jaki kamien, taki cios Nie dziwi nic. Nawet to co jest. |
2005-03-19 (00:37)![]() Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO ![]() | wpis nr 12 219 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zycie to nie teatr (Edward Stachura) Zycie to jest teatr, mówisz ciagle, opowiadasz; Maski coraz inne, coraz mylne sie zaklada; Wszystko to zabawa, wszystko to jest jedna gra Przy otwartych i zamknietych drzwiach. To jest gra! Zycie to nie teatr, ja ci na to odpowiadam; Zycie to nie tylko kolorowa maskarada; Zycie jest straszniejsze i piekniejsze jeszcze jest; Wszystko przy nim blednie, blednie nawet sama mierc! Ty i ja - teatry to sa dwa! Ty i ja! Ty - ty prawdziwej nie uronisz lzy. Ty najwyzej w góre wznosisz brwi. Nawet kiedy Lle ci jest, to nie jest Lle. Bo ty grasz! Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz kaleka nie ja jestem, tylko ty! Dzisiaj bankiet u artystów, ty sie tam wybierasz; Goci bedzie duzo, nieodstepna tyraliera; Flirt i alkohole, moze tance beda tez, Drzwi otwarte zamkna potem sie. No i czec! Wpadne tam na chwile, zanim spuchnie atmosfera; Wódki dwie wypije, potem cicho sie pozbieram; Wyjde na ulice, przy fontannie zmocze leb; Wyjde na przestworza, przecudowny stworze wiersz. Ty i ja - teatry to sa dwa. Ty i ja! Ty - ty prawdziwej nie uronisz lzy. Ty najwyzej w góre wznosisz brwi. I niezaraLliwy wcale jest twój miech. Bo ty grasz! Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz gdy mieje sie, to w krag sie mieje wiat! |
2005-03-19 (00:39)![]() Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO ![]() | wpis nr 12 220 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trzy miloci (Bulat Okudzawa) Pierwsza miloc z wiatrem gna, z niepokoju drzy Druga miloc zycie zna i z tej pierwszej drwi A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekreca klucz I walizke ma spakowana juz. Pierwsza wojna - pal ja szec, to juz tyle lat. Druga wojna - jeszcze dzi winnych szuka wiat A tej trzeciej co chce przerwac nasze dni, Winien bedziesz ty, winien bedziesz ty. Pierwsze klamstwo, mylisz : ech, zazartowal kto Drugie klamstwo - gorzki miech, miechu nigdy doc. A to trzecie, gdy juz przejdzie przez twój próg Glebiej zrani cie, niz na wojnie wróg. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 44 45 46 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |