Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 40 41 42 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-02-03 (15:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 9 037 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wiem czy mozna z tym nadzieniem,trzeba zapytac ,,kuglarza z Lublina,, niejakiego Jasze.Obejrze sobie to dzi o 23.50,zobaczymy. Pozdrawiam. |
2005-02-03 (17:59)![]() Data rejestracji: 2005-02-03 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 9 041 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ..jesli mozna wtracic swoje trzy grosze w postaci anegdoty, jak mniemam na czasie ![]() ![]() |
2005-02-03 (19:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 044 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wszystkie paczkowe eksperymenty sa dzisiaj mile widziane. Temat na czasie. Jako ciekawostke podam, ze nie jadlam dzisiaj paczków i jec nie bede. Od kilku lat nie przepadam. Samej robic mi sie nie chce, a te kupowane sa jakie dziwnie sztuczne i mierdza starym tluszczem. Pomalu z mojego menu wycofuje produkty podpadajace. Szkoda paczków z tamtych lat... |
2005-02-03 (19:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 9 045 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ja jestem za tradycja,jem paczki,tradycyjnie maksimum dwa. Te dzisiejsze byly wszystkie bez nadzienia wiec cala rodzinka byla wsciekla. Ale jak przeczytalem w tym watku o róznych nadzieniach to od razu przypomnial mi sie film,,Arszenik i stare koronki,,. Nawet bylem zadowolony ze byly bez nadzienia . W sklepach pojawily sie natomiast szynki,balerony i inne wedliny pod nazwa... szynka jak za Gierka,baleron jak za Gierka itd. Niby lepsze i smaczniejsze receptury. Czekamy wiec na...paczki jak za Gierka. Pozdrawiam. |
2005-02-04 (00:33)![]() Data rejestracji: 2003-09-16 Ilość postów: 218 ![]() | wpis nr 9 055 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mimo wielkich staran nie wszedlem na stare konto. Ogladam film, i tylko moge powiedziec - oj ten Jasze! |
2005-02-04 (12:31)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 9 061 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niestety,zamiast filmu o Jasze wybralem sen. Jasze mam na co dzien a film po 5 minutach mnie znuzyl. Przepraszam jeli kto ogladal a go nudzil jak równiez przepraszam jesli komu film odpowiadal. |
2005-02-04 (19:18)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 9 075 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzi z kolei zamiast snu wybieram film...,,Przyjacielska perswazja,, Godz.00.45 program TCM. W roli glównej nie jaki tam Jasze a sam Gary Cooper. Nigdy nie ogladalem jeszcze tego filmu.. Na tym samym programie o 21.10 emitowana jest,, Deszczowa piosenka,,. Przypomne te piosenke w polskim tlumaczeniu. Pozdrawiam. Choc z nieba leje sie deszcz, Mam za nic taki deszcz. Skoro chcesz bym cie kochal, Zapiewam i w deszcz. Dzi mieje sie z chmur, Nie straszny mi grad, Dzi miloc trwa, To mój caly wiat. Dobrze ,ze pada deszcz, Dzi musi padac deszcz, Bym w deszczu mógl piewac I zatanczyc tez. Wiec niech pada deszcz, Niech pada duzy deszcz. Bym piewac mógl i tanczyc w taki deszcz. Nie straszny mi deszcz, Dzi kocham taki deszcz. Ja tancze i piewam tylko w deszcz. Ja tancze i piewam tylko w deszcz |
2005-02-04 (19:22)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 9 076 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No tak...czytalem program na JUTRO. A wiec do jutra. |
2005-02-07 (00:25)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 176 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wieczór z \"Czerwonymi Gitarami\". TRZECIA MILOSC - ZAGLE Ucichl wiatr, morze pi w blasku gwiazd. Wspomne znów miloc swa w taki czas. Smukly miala ksztalt, ostro szla na wiatr: Moja lódL, pierwsza lódL - miloc ma. Kazdy, kto kocha wiatr, wie jak jest, Kiedy juz z oczu nam ginie brzeg. Wiatr na wantach gra, morze rusza w tan, Kiedy kil znaczy lad poród pian. Na skrzydlach zagli w brzask plyniemy tak. Po stromych rzeLbach fal plyniemy tak. Wtopieni w zielen mórz ze wiatlem dnia. Szaleni wiatrem, co nam scherzo gra. Piekny czas, rejsów czas konczyl sie. Kiedy sztorm rzucil lódL az na brzeg. Patrzec bylo zal - stala wryta w piach Miloc ma - wierna lódL, zeschly wrak. Rozstac sie, zegnac sie ciezko jest. Starczyl mi nafty litr, pakul pek ... Kiedy plomien zgasl, popiól rozwial wiatr ... W morze znów rusza lódL - miloc ma. Na skrzydlach zagli w brzask plyniemy tak. Po stromych rzeLbach fal plyniemy tak. Wtopieni w zielen mórz ze wiatlem dnia. Szaleni wiatrem, co nam scherzo gra. DOBRANOC wszystkim szalonym wiatrem... |
2005-02-07 (00:41)![]() Data rejestracji: 2004-03-24 Ilość postów: 283 ![]() | wpis nr 9 179 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dawno mnie tu nie bylo DOBRA POGODA NA SZCZESCIE Na kraniec siedmiu mórz, Na kraniec siedmiu zórz Przyplynal raz kapitan, Z ksiezycem sie przywital I zapadl w sen ... i nil ... Mija mlodosc jak woda, Czolo chmurzy sie czeciej - A tu nagle pogoda, Taka dobra pogoda na szczecie! Nikt otuchy nie doda, Cienie klebia sie geciej - Az tu nagle pogoda, Taka dobra pogoda, Odpowiednia pogoda na szczecie! Coraz trudniej po schodach, Coraz puciej w kredensie - Az tu nagle pogoda, Taka dobra pogoda, Odpowiednia pogoda na szczecie! Z tysiaca szarych biur Zmeczony wyszedl chór. Odstawil w kat liczydla, Wykapal sie w powidlach I zapadl w sen ... i nil ... Mija mlodoc jak woda, Czolo chmurzy sie czeciej - A tu nagle pogoda, Taka dobra pogoda na szczecie! Nikt otuchy nie doda, Cienie klebia sie geciej - Az tu nagle pogoda, Taka dobra pogoda, Odpowiednia pogoda na szczecie! Coraz trudniej po schodach, Coraz puciej w kredensie - Az tu nagle pogoda, Taka dobra pogoda, Odpowiednia pogoda na szczecie! |
2005-02-08 (20:04)![]() Data rejestracji: 2004-10-08 Ilość postów: 16 ![]() | wpis nr 9 284 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Torba jablek, sloik dzemu domowej roboty, pospieszmie nabazgrana kartka, wiazanka zlotych kwiatków, kolorowy kamyk, pudelko sadzonek, pusty flakonik po perfumach ... Komu potrzebne diamenty i kosze bukietów ? (PAM BROWN) |
2005-02-08 (21:08)![]() Data rejestracji: 2005-02-05 Ilość postów: 9 ![]() | wpis nr 9 289 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a ja dzisiaj w nostalgicznym nastroju..... wybaczcie Czeslaw Niemen - Obok nas Gdzie obok nas, obok nas zycia nurt, Obok nas wiatel blask, miasta rytm, gwar i szum. Obok nas plynie tlum, obok nas tyle zmian Niesie czas, dzieje sie tyle spraw. A my, jak we nie, jak we nie, jak we mgle, Razem wciaz, sami wciaz, oczy twe, usta twe. Ja i ty, tylko ty, na co nam wiat, na co czas To wszystko trwa obok, obok nas. Wciaz obok nas, obok nas zycia nurt, Kocham twych oczu blask, pragne wciaz twoich ust. Ale spójrz, ale patrz, ile zmian wokól nas Dzieje sie tyle spraw, zycie ma wiele barw. Wiec chodL póki czas z zycia pic kazdy haust, Czerpac je, wdychac je, poznac trud, poznac gniew, Szczecia smak, walki smak, bo zaden cien, zaden blask Nie moze przejc obok, obok nas. Nie moze przejc obok, obok nas. |
2005-02-09 (00:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 301 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Myle, ze ten cytat tutaj pasuje. \"Szczeliwi ci, którzy widza piekno w miejscach zwyklych, tam gdzie inni niczego nie widza! Wszystko jest piekne, wystarczy tylko umiec dobrze spojrzec.\" PISSARRO |
2005-02-12 (20:13)![]() Data rejestracji: 2004-03-04 Ilość postów: 19 ![]() | wpis nr 9 515 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobio - dzi TV Polonia 21.50 (potem powt. o 4.05) - co dla ducha, stare, ale ponadczasowe, no i pojawilo sie (88\') jak zwiastun zmiany... |
2005-02-12 (21:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 517 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje, zobacze, to znaczy obejrze. Do niczego innego dzisiaj sie nie nadaje. |
2005-02-13 (00:06)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 528 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki Kurtowi odchamilam sie. Prawie rok nie ogladalam telewizji. ,,Mistrza i Malgorzate,, tylko czytalam, nie widzialam filmu. Wspaniali polscy aktorzy. Zapasiewicz, Holoubek... Tego mi bylo trzeba. Dziekuje |
2005-02-14 (23:05)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 9 650 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Walentynka dla najromantyczniejszej Kobiety w necie jaka znam ![]() Dni /wyniki/ , których jeszcze nie znamy Tyle bylo dni do utraty sil Do utraty tchu tyle bylo chwil Gdy zalujesz tych , z których nie masz nic Jedno warto znac , jedno tylko wiedz , ze Wazne sa tylko te dni których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil , na które czekamy Pewien znany kto , kto mial dom i sad Zgubil nagle sens i w zle kregi wpadl Choc majatek prysl , on nie stoczyl sie Wytlumaczyc umial sobie wtedy wlanie ze Wazne sa tylko te dni , których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Jak rozpoznac ludzi , których juz nie znamy ? Jak pozbierac myli z tych nie poskladanych? Jak oddzielic nagle serce od rozumu? Jak uslyszec siebie poród piewu tlumu? Jak rozpoznac ludzi , których juz nie znamy? Jak pozbierac myli z tych nie poskladanych? Jak odnalezc nagle radoc i nadzieje ? Odpowiedzi szukaj , czasu jest niewiele ... Wazne sa tylko te dni , których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil na które czekamy |
2005-02-16 (02:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 713 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do nadawcy dzisiejszego maila: Jestem, trzymam Cie bardzo mocno za reke. Nie jeste sam. Dziekuje za okazane mi zaufanie. -------------------------------------------------- Sama chciala Agnieszka Osiecka Tak sie urodzic w niedziele wieczór. Nie chciec, nie poczuc, nie przeczuc. Byc jak przesylka, jak paczka mala. Sama chciala, sama chciala... Tak chodzic do szkól wszedzie po troszku. Myli i nerwy miec w proszku. ZnaleLc i zgubic, co matka dala. Sama chciala, sama chciala... Tak sie niemadrze w niemadrych kochac. Nie trwac, nie czekac, nie szlochac. Potem zazdrocic tej, co plakala. Sama chciala, sama chciala... Tak sie na dobre rozlubic w tobie. Z zalu za toba wyplowiec. Byc nazbyt cicha lub nazbyt miala. Sama chciala, sama chciala... Tak nagle ustac w niedziele wieczór. Nie czuc, nie poczuc, nie przeczuc. Wród jasnych buków zasnac jak skala. Sama chciala, sama chciala... ---------------------------------------- |
2005-02-16 (17:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 758 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No cóz... Od dawna o tym mylalam i chyba nadszedl juz odpowiedni czas. Mój guru - Wojciech Mlynarski - w jednej ze swoich piosenek piewa: ,, ...Trzeba wiedziec kiedy wstac i wyjc. Trzeba wiedziec kiedy w szatni Plaszcz pozostal przedostatni... ,, W moim komputerze jest 16 lutego 2005 roku godzina 16:59, a w mojej glowie...? - Pustka. Ja bylam. |
2005-02-17 (14:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-16 Ilość postów: 218 ![]() | wpis nr 9 807 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Droga Fobio Widzac, ze humor Ci nie dopisuje, postanowilem zadedykowac Ci piosenke Krajewskiego w której pan Seweryn piewa m.in. - ...mialem w zyciu wielkie szczecie chodzic póLno spac.\" Niestety nie moglem jej nigdzie wyczaic, a pamiec zawiodla. Ale w trakcie poszukiwan znalazlem motylka, który jest absolutnym przeciwienstwem Krajewskiego, jednak moze Cie troszke rozbawi. http://abes.siec2000.pl/motylek.swf |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 40 41 42 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |