Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 39 40 41 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-01-29 (11:18)![]() Data rejestracji: 2004-11-26 Ilość postów: 124 ![]() | wpis nr 8 803 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ....OOOOOOOOOOOOOOOOOOOleeeeeeeeeeee !!! |
2005-01-29 (11:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 8 806 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oto geneza slowa ,,ole,, na stronie Pasko. Kiedy na czacie pewna osoba powitala mnie slowem -ole Jasze. Bylem wówczas za granica i rzadko korzystalem z internetu wiec przykro to odebralem. Wówczas w Ksiedze slynne bylo ,,olewanie,, i ,,tumiwisizm,,. Zapytalem grzecznie te osobe czy mnie wita okrzykiem radoci jak na hiszpanskiej corridzie czy tez ,,olewa,,. Ale ta osoba ,,olala,, odpowiedz wiec uznalem ze wczeniej tez hi,hi. Ja osobicie bylbym teraz ostrozny z tym ,,ole,, nigdy nie wiadomo kto jak to odbierze. P.S O le osobno pisane to pewnie okrzyk uznania a ole razem to skrót od olewania. Jeli to przyjmiemy w tej wersji to od tej chwili wszystko bedzie jasne.Wszystkie wczeniejsze ole uznajemy za niebyle/z wyjatkiem tego na czacie bo te osobe do dzi ,,ole,, zreszta nic nie pisze ta osoba z wyjatkiem watpliwych pewniaków. A wiec ole dla tej osoby odemnie i o le dla pozostalych. Pozdrawiam. |
2005-01-29 (12:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 812 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ja nic i nikogo nie olewam. Ja sobie chodze z dzbankiem wody i podlewam wiazy i sosny. A z kolonii (kiedy sie jeLdzilo) pamietam taka piosenke o kowboju: Hen na meksykanskim szlaku Pedzi kowboj na rumaku I tak sobie przypiewuje Co tez dzisiaj upoluje Ref. Ole ri, ole ri, Ole ri, olr ri, Ole ri, ole ri, Ole riuuuu (ref, x 2) Raz zdarzyla mu sie gradka Ze zabil starego dziadka Dziadek duzo mial pieniedzy I nasz kowboj wyszedl z nedzy Ref. (x 2) Ciarki mnie dzisiaj przechodza, gdy czytam ten tekst. Przeciez te kolonie letnie dla dzieci to byla swego rodzaju ,,szkola przetrwania\'\'. Tak kowbojska szkola przetrwania. O matkoooooooooooo!!! Czego oni nas uczyli w tej komunie????????? |
2005-01-29 (21:09)![]() Data rejestracji: 2004-11-26 Ilość postów: 124 ![]() | wpis nr 8 843 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jezeli w lodówce macie konserwy, nie otwierajcie ich!!! Tam tez bede!!! |
2005-01-29 (23:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 852 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A mnie boli gardlo, wiesz Diego? I co? Kto jest lepszy? |
2005-01-30 (08:25)![]() Data rejestracji: 2004-11-26 Ilość postów: 124 ![]() | wpis nr 8 863 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wmoim Swiecie kobiety zawsze maja pierwszenstwo. Ustepuje wiec, nie dlatego zem slaby, wrecz przeciwnie: zasady ponad wszystko!! Nobless Oblizzz!!! |
2005-01-30 (09:57)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 8 867 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Do Halabardy. Czy doszedl mój mail do Ciebie z 13 stycznia. Obok odpowiedzi na Forum,wyslalem takze maila.Moze stary adres,moze nie doszedl,a moze o... Pozdrawiam. |
2005-01-30 (20:43)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 904 [ CZCIONKA MONOSPACE ] BULAT OKUDZAWA Dedykuje szczególnie Halabardzie oraz Wszystkim, którzy czuja ten klimat. Francois Villon Dopóki nam ziemia kreci sie, Dopóki jest tak czy siak, Panie ofiaruj kazdemu z nas, Czego mu w zyciu brak - Medrcowi darowac glowe racz, Tchórzowi dac konia chciej, Sypnij grosz szczeciarzom... I mnie w opiece swej miej. Dopóki nam ziemia obraca sie, O Panie daj nam znak - Tym, którzy pragna wladzy, Niech wladza im pójdzie w smak, Daj szczodrobliwym odetchnac, Raz niech zaplaca mniej, Daj Kainowi skruche... I mnie w opiece swej miej. Ja wiem, ze Ty wszystko mozesz, Ja wierze w Twa moc i gest, Jak wierzy zolnierz zabity, Ze w siódmym niebie jest, Jak zmysl kazdy chlonie Z wiara Twój ledwie slyszalny glos, Jak wszyscy wierzymy w Ciebie, Nie wiedzac, co niesie los. Panie zielonooki, mój Boze jedyny spraw - Dopóki nam ziemia toczy sie, Zdumiona obrotem spraw, Dopóki czasu i prochu wciaz jeszcze wystarcza jej - Daj kazdemu po trochu... I mnie w opiece swej miej. ----------------------------------------- Piechota Wybaczcie piechocie, ze tak nierozumna, ze braknie jej tchu. My zawsze w pochodzie, gdy wiosna nad ziemia szaleje od bzu. Jak dlugo tak mozna? Bezdroza, mokradla i bloto, i piach, i wierzba przydrozna jak siostra pobladla zostaje we lzach. Nie wierzcie pogodzie, gdy deszcze trzydniowe zaciagnie wród drzew, Nie wierzcie piechocie, gdy w pieni bojowej odwaga i gniew. Nie wierzcie, nie wierzcie, gdy w sadach slowiki zakrzycza co sil - wy jeszcze nie wiecie, co komu pisane i kto bedzie zyl. Uczyla ojczyzno, ze zyc trzeba umiec i slyszec twój glos... Kolego mezczyzno, a jednak niezgorszy przypada ci los. My zawsze w pochodzie i tylko to jedno nie zrywa ze snu; dlaczego w pochodzie, gdy wiosna nad ziemia szaleje od bzu? Dlaczego w odwrocie, gdy wiosna nad ziemia szaleje od bzu?... ------------------------------------------------- Puszkin Co bylo, nie wróci i szaty rozdzierac by prózno Cóz, kazda epoka ma wlasny porzadek i lad A przeciez mi zal, ze tu w drzwiach nie pojawi sie Puszkin Tak chetnie bym dzi choc na kwadrans na koniak z nim wpadl Dzi juz nie musimy piechota sie wlec na spotkania I tyle jest aut, i rakiety unosza nas w dal A przeciez mi zal, ze po Moskwie nie suna juz sanie I nie ma juz san, i nie bedzie juz nigdy, a zal Podziwiam i wielbie mój wiek, mego stwórce i mistrza Genialny mój wiek, piekny wiek pragne cenic i czcic A przeciez mi zal, ze jak dawniej nia nam sie bozyszcza I jako tak jest, ze gotowimy czolem im bic No cóz, nie na darmo zwyciestwem nasz szlak sie uwietnil I wszystko juz jest, cicha przystan, non-iron i wikt A przeciez mi zal, ze nad naszym zwyciestwem niejednym Góruja cokoly, na których nie stoi juz nikt Co bylo nie wróci, wychodze wieczorem na spacer I nagle spojrzalem na Arbat i - ach, co za goc! Rza konie u san, Aleksander Siergiejewicz przechadza sie I glowe bym dal, ze juz jutro wydarzy sie co -------------------------------------------- Trzy miloci Pierwsza miloc z wiatrem gna, z niepokoju drzy Druga miloc zycie zna i z tej pierwszej drwi A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekreca klucz I walizke ma spakowana juz. Pierwsza wojna - pal ja szec, to juz tyle lat. Druga wojna - jeszcze dzi winnych szuka wiat A tej trzeciej co chce przerwac nasze dni, Winien bedziesz ty, winien bedziesz ty. Pierwsze klamstwo, mylisz : ech, zazartowal kto Drugie klamstwo - gorzki miech, miechu nigdy doc. A to trzecie, gdy juz przejdzie przez twój próg Glebiej zrani cie, niz na wojnie wróg. |
2005-01-30 (22:26)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 8 913 [ CZCIONKA MONOSPACE ] tx lub O le |
2005-01-31 (00:13)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 8 915 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dobrze, ze nie ole ![]() |
2005-01-31 (02:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 916 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wszystkim samotnym dedykuje jedna z ,, perelek,, Kabaretu Starszych Panów. Rodzina, rodzina Rodzina! Rodzina! Rodzina, ach, rodzina! Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest - lecz kiedy jej ni ma - samotny jak pies! Mial wille z ogródkiem mial garaz i auto - ze kazdy, co nie ma, zaraz by miec chcial to. l wizje, i fonie, i pralke, i frak ... Wiec czego, ach, czego, ach, czego mu brak? Rodziny! Rodziny! Rodziny, ach, rodziny! Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest - lecz kiedy jej ni ma - samotny jak pies! Piec lat dostal skutkiem tej willi z ogródkiem. Spokojnie mijaja mu w celi czyciutkiej. Lektura, spacery, wikt niezly ma smak. Wiec czego, ach, czego, ach, czego mu brak? Rodziny! Rodziny! Rodziny, ach, rodziny! Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest - lecz kiedy jej ni ma - samotny jak pies! Jeremi Przybora ---------------------------------------- D O B R A N O C !!! A Tym co to juz wstali - Dzien Dobry !!! |
2005-01-31 (14:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 927 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Minelo pól doby od ostatniego mojego wpisu. Do Klubu zajrzalo w tym czasie prawie 200 osób (slownie DWIESCIE). Nikt nie odpowiedzial mi ,,dzien dobry,, ani ,,dobranoc,,. Nikt nie podpisal ,,Listy obecnoci,,. DZIEKUJE |
2005-01-31 (15:10)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 48 ![]() | wpis nr 8 928 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzien dobry smutna Fobio.... tak jakos nie moglem nic nie napisac po tym twoim ostatnim wpisie. Nie przejmuj sie - pokoncza przce, szkole czy cokolwiek tam to napewno o Tobie nie zapomna:) szczerze pozdrawiam :) |
2005-02-01 (00:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-16 Ilość postów: 218 ![]() | wpis nr 8 950 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kuzyn dziadka mojego, ze strony mamy, bedac we dworze, na zabawie raz rzekl obserwujac zasmucona dziewczyne - Stu na nia patrzy, i nie prosza do tanca, bo sie boja, ze odmówi i ona smutna. Oj pójde ci ja, w dupsku trzepne, niech wie, ze ladna. Sie nie czepiaj, bo ten kuzyn, ulan zreszta, to daleka rodzina, wiec za zargon nie ponosze odpowiedzialnoci, ale zrozum, ze kto moze chciec popatrzec a w gebie i tancu nie za mocny. |
2005-02-01 (01:52)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 951 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja sie wcale nie czepiam, ale... To jest Klub, prawda? Zagladajac i czytajac (zakladam to) mozna pozostawic po sobie jakikolwiek lad. W statystykach potem wypadam jako ta przodujaca w postach, co podkrela sie ironicznie, bo wiadomo, jak to fobia, pisze nie na temat. Wiec mam pytanie: Po jaka cho...e czytaja, jezeli moje posty sa denerwujace? Frekwencja ogromna - zaryzykuje, ze najwieksza - ale tzw. ,,listy obecnoci,, (ostatnio modnej) nikt nie chce podpisac, no - poza malymi wyjatkami oczywicie. Prawie 200 ,,wejc,, w ciagu 12 godz. do tego tematu (czyt. klubu) chyba o czym wiadczy, prawda? A o czym? Mozna sie domylac, albo poanalizowac psychologicznie. W klubie analizy snów, marzen... itp sa dozwolone, nawet wskazane. To ostatnie - to nawiazanie do analiz Freuda. Nie wystraszam nikogo, nie mam pretensji. Jednak czasami taki namacalny lad jest inspiracja do pociagniecia nowego tematu. No i oczywicie jest ciekawiej. 3 lutego obejrze sugerowany film w TV1. Moze sobie podyskutuje o nim, albo tylko podpisze liste obecnoci. DOBRANOC |
2005-02-02 (00:10)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 8 988 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co mnie naszlo na Krzysztofa Daukszewicza. Przypominam jedna z piosenek mojego ulubionego satryryka. Obok hotelu Grand Gdzie daja chateaubriand Stoi hotelik dla obywateli Obok hotelu Grand Tu nie licz dzi na cud Tu zeszloroczny brud Lecz spanie ma popyt To mac na klopoty Wiec nie licz tu na cud Stolik, i owszem, jest Samotny jak ten pies Zaprasza goci Gdy w zyczeniach proci Ciebie przygarnie tez Obok hotelu... Z kuchni, gdzie swad i czad Kelner z wizyta wpadl I panna wymieta Jak forsa klienta Obok hotelu Grand Dancing, i owszem, trwa Przeciez tu takze wiat Dla ludzi ubogich To balsam na nogi Niechaj wiec dalej trwa Obok hotelu... A kiedy stówe dasz Szatniarz ci poda plaszcz I nic juz nie powie Gdy rzygasz jak czlowiek Obok hotelu Grand Pociel od kilku dni Co noc z kim innym pi Za to, ze bulil I ciebie utuli Pociel od kilku dni Obok hotelu... A rano wstaniesz i Wstydliwie zamkniesz drzwi Zaplacisz za wszystko I wyjdziesz z walizka Az do wieczora, gdy... Obok hotelu... DOBRANOC... |
2005-02-03 (01:02)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12066 ![]() | wpis nr 9 025 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobienne, Droga Nasza... Tylko mnie nie znienawidL, prosze za ten wpis, ale nie zdzierzylem...W swoim wpisie z 23 stycznia, pewnie ze wzgledu na póLna pore, popelnila malutkie \"fo pa\"... Otóz utwór \"Nic dwa razy sie nie zdarza\" popelnila nasza szacowna noblistka Wisia Szymborska... Szczerze Ci oddany - Videmko |
2005-02-03 (01:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 028 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje za cenna uwage. Prawdopodobnie pomylilo mi sie, gdyz Lucja Prus piewala wiele piosenek Osieckiej. No popatrz, tyle osób zagladalo i nikt nie sprostowal. Bali sie, czy co? Ciesze sie, ze przynajmniej pomylka sprowokowalam do odciniecia dloni na tym pustym barze. Nobilistke BARDZO PRZEPRASZAM. Zywie cicha nadzieje, ze nie bedzie mi miala za zle tej pomylki. Pani Wislawa Szymborska ma duze poczucie humoru. |
2005-02-03 (10:47)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 9 031 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zbliza sie koniec karnawalu. Przypominam niemiertelny przebój zespolu ,,The Seekers,, . Pozdrawiam. The Carnival Is Over Say goodbye, my own true lover, As we sing a lover\'s song. How it breaks my heart to leave you; Now the carnival is gone. High above, the dawn is waking, And my tears are falling rain, For the carnival is over; We may never meet again. Like a drum my heart was beating, And your kiss was sweet as wine. But the joys of love are fleeting For Pierrot and Columbine. Now the harbour light is calling; This will be our last goodbye. Though the carnival is over, I will love you till I die. Like a drum my heart was beating, And your kiss was sweet as wine. But the joys of love are fleeting For Pierrot and Columbine. Now the harbour light is calling; This will be our last goodbye. Though the carnival is over, I will love you till I die. Though the carnival is over, I will love you till I die. |
2005-02-03 (10:56)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 9 033 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A moze by tak kto z paczkami wpadl? Czy z chabrów mozna robic nadzienie do paczków? Takie skojarzenie z rózanym nadzieniem przyszlo mi do glowy. Pójde jeszcze dalej w tych moich rozmylaniach paczkowych. Przydalby sie przepis na paczki pirackie, takie z rumem i z chabrami, które mozna ewentualnie porównac z kolorem chabrowego oceanu. No i jaki zagielek wetkniety do paczka, moze piracka bandera? Dzisiaj piracka brac atakuje paczkami. Proponuje haslo: PACZEK CI W OKO! - okrzyk skierowany w kierunku lupionego przez piratów wroga. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 39 40 41 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |