Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 33 34 35 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2004-11-12 (22:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 960 [ CZCIONKA MONOSPACE ] VIDMO, a czemu "chyba"? Przeciez ja o niczym innym nie marze ![]() A póki co - piosenka, która piewa Michal Bajor do slów Wojciecha Mlynarskiego. Myle, ze optymistyczna? Dotancze do tej chwili Blad robie za bledem Wedrujac przez wiat Juz inny nie bede Choc sporo znam rad Chce poznac sam Porazki ból, Nadziei blysk, Zwyciestwa sól Dotanczyc pragne az do Tej chwili Dotanczyc do Chwili Gdy niebo sie rozchyli I umiechnie los, Dotancze do tej chwili Dotancze do chwili Gdy ujrze dobra gwiazde Nad moja glowa wprost Zamiast miec trwozny gest Zamiast drzec jak na jesieni lic Tanczyc tak piekniej jest Ostro zyc, na caloc zawsze ic Pod okiem maestra Co wzrok zimny ma Magiczna orkiestra Do konca nam gra Kto odpadl juz Zmeczony zbyt Ale nie ja, Ja noc czy wit Dotanczyc pragne az do.....itd. Dotancze do tej chwili Gdy niebo schyli sie I w szczecia krag Gwiazda z niebieskich lak Poprowadzi mnie... |
2004-11-13 (23:47)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12061 ![]() | wpis nr 7 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ewa Czerska x x x chodLcie ugoszcze was odwietnym slowem tylko pozamykajcie lufy wzroku uwiazcie cerbery jezyków chodLcie ustawimy domki serdecznoci w sercach zagotujemy owocowa i strawimy ostatni grzech chodLcie rozbroimy dzien z falszu ale nie podawajcie dloni wieczerza niezupelnie syta tylko przyjdLcie drodzy... |
2004-11-16 (23:53)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 051 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tok szol Muzyka i slowa: Andrzej Sikorowski Przybylo stolów bilardowych i na ulicach Ameryka Dokola podgolone glowy i disco polo gra muzyka A w telewizji jaki mlodzik nie wiedza diabli skad sie wzial w zasadzie nic mu nie wychodzi za to co chwile krzyczy wow! Wow ! Talk show Kto przed kamera spodnie zdjal Nie wstydzi zadnej sie rozmowy i jest niezwykle kontaktowy wow ! Talk show kto przed kamera spodnie zdjal powiedzial ile razy moze i z kim od wczoraj dzieli loze Europejczyk a nie jaki kol wow ! talk show A moja córka gdzie w kaciku nad waznym sie zdaniem poci i nagle pyta mnie po cichu : tatusiu co to za idioci? Wiec myle sobie glupia sprawa zaczynam bredzic co o pracy wreszcie uczciwie odpowiadam to nasi córciu sa rodacy Wow ! Talk show..... ____________________________ Dobrze, ze ta trawa ciagle zielona... |
2004-11-17 (21:16)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 063 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jedna z piosenek Krajewskiego, tych moich ulubionyh. Namietne bójki z chlopakami Piekacy w sercu ból przegranej Podbite oko wstydu lza Dramaty mych szczeniecych lat Zawsze w poblizu byla mama Wszechmocna madra ukochana To ona nauczyla mnie Ze nigdy nie jest az tak Lle Nie jest Lle nie jest Lle Jeszcze nie jeszcze nie dzi nie o tej porze Nie jest Lle nie jest Lle Nie az tak, aby juz byc nie moglo gorzej Wiosenne wody pierwsza miloc Wagary owocowe wino I nagle na pogodnym tle Matura jak ponury cien A potem jesien w strugach deszczu I twoje studia w obcym miecie Tesknota listów coraz mniej I na pocieche refren ten Nie jest Lle nie jest Lle Jeszcze nie jeszcze nie dzi nie o tej porze Nie jest Lle nie jest Lle Nie az tak, aby juz byc nie moglo gorzej Nadeszla dziwna zycia pora Nim spojrze w jutro juz jest wczoraj Ogladam zwariowany film Nie umiem sie odnaleLc w nim Co bedzie jutro jeszcze nie wiem Pomyslów braklo mi na siebie Lecz z calych sil uwierzyc chce Ze nie jest ze mna az tak Lle Nie jest Lle nie jest Lle Jeszcze nie jeszcze nie dzi nie o tej porze Nie jest Lle... |
2004-11-19 (10:38)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 7 109 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ja lubie Krajewskiego. Nawet kiedys polecalem Ci piosenke z rep. Czerwonych Gitar w pewna bolesna dla Ciebie rocznice. Pozdrawiam. |
2004-11-20 (16:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 151 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dedykacja imieninowa wszystkim JANUSZOM zagladajacym do klubu. Przy barze stawiam beczke piwa. Napijcie sie Kochani... a gdy juz zaszumi Wam nieLle w glowach to: Przetanczyc z toba chce cala noc I nie opuszcze cie juz na krok Czekam jak we nie, aby ty objal mnie Wiec teraz juz wszystko wiesz Przetanczyc z toba chce cala noc Niech na nas gapia sie, no i co? Juz kazdy wie, ze ty kochasz mnie Wiec wszystkim na zloc przetanczmy te noc Bo zycie tak krótkie jest Ja za te noc chetnie oddam piec najpiekniejszych lat Nie liczy dni kto szczecie swe nil Stad taki gest dzisiaj mam Przetanczyc z toba chce cala noc Wirowac jak twój cien caly rok Niech inni ida spac, a my tak razem w takt Wraz z noca odchodzimy w wiat Ja za te noc chetnie oddam piec najpiekniejszych lat Nie liczy dni kto szczecie swe nil Stad taki gest dzisiaj mam Przetanczyc z toba chce cala noc I nie opuszcze cie juz na krok Czekam jak we nie, aby ty objal mnie Wiec tak jak chce los, przetanczmy te noc Bo zycie tak krótkie jest <>:<>:<>:<>:<>:<>:<>:<>:<> wspomnijcie Anne Jantar i Jej wielki przebój do tanca w rytmie (chyba sie nie myle) walca wiedenskiego. |
2004-11-20 (20:56)![]() Data rejestracji: 2004-10-08 Ilość postów: 16 ![]() | wpis nr 7 157 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Naucz sie byc tak cicho, aby uslyszec glos tego, co w tobie prawdziwe, po to, aby mógl uslyszec go w innych. (Marian Wright Edelman) |
2004-11-20 (22:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 165 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dedykacja dla Januszka, który odszedl majac 11 lat. Ja mialam wówczas 16. Zapewniam wszystkich, ze On jest ciagle ze mna, nawet teraz, tutaj, w tej chwili. Z nim przetanczyc chce te noc. W dzien udalo mi sie to podczas dwugodzinnej ciszy. Byc moze dlatego pomylilam daty i zlozylam zyczenia Wszystkim Tutejszym Januszom dzisiaj. Do pólnocy juz niedaleko. Ostatnie kilkadziesiat minut dnia poprzedzajacego imieniny JANUSZÓW spedze w tym klubie namacalnie. Jest mi po prostu bliski. Zapewniam, ze zbytnio halasowac nie bede. Edyta Geppert piewa: Przepraszam, ze zyje Przepraszam, ze zyje Przepraszam, ze pije Przepraszam, ze tyje Choc szczecia mi brak Przepraszam, ze mine Przelotnie jak ptak. Przepraszam, ze nie jem Przepraszam, ze jem Przepraszam, ze nie wiem Przepraszam, ze wiem. Meldowani na tej ziemi tymczasowo Zapomnieni poprzez Boga juz na amen Zapatrzeni w skrawek miejsca, w dane slowo Czemu wciaz wpadamy w sidla taki same. Przepraszam, ze zyje... Chociaz przyszlo zyc pod miedza i za lasem Tu gdzie deszcze przemijaja monotonnie Poigrajmy sobie czasem - sobie z czasem Przewalajmy sie z halasem przez historie. Przepraszam, ze zyje... A gdy przyszlo nam urodzic sie dziewczyna Skaleczona, jak ta czajka, przez mezczyzne Kupmy sobie dobre, stare, mocne wino I piewajmy, nie zmieniajac serca w blizne. Przepraszam, ze zyje... Meldowani na tej ziemi tymczasowo Przyodziani w tanie palto i Ojczyzne Odgrywajmy los na nowo i na nowo I piewajmy, nie zmieniajac serca w blizne. To wietnie, ze zyje To wietnie, ze pije To wietnie, ze tyje Choc szczecia mi brak Nie szkodzi, ze mine Przelotnie jak ptak... |
2004-11-20 (23:06)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 166 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tadeusz Nalepa Zyj chwila Przestan udawac, ze dobrze jest jak jest zyjesz na wiecie, gdzie wazy czyn i gest zycie trwa zaledwie kilka chwil wiec zyj chwila przestan udawac, ze wszedle juz na szczyt zyjesz na wiecie, gdzie wazy cios i chwyt zycie trwa zaledwie kilka chwil wiec zyj chwila dali ci zycie wiec w koncu zrób z nim co zyj w dzien, zyj w nocy zanim kto powie doc. przestan udawac uciekac w cien i w sen zyjesz na wiecie, gdzie ginie kwiat i tlen zycie trwa zaledwie kilka chwil wiec zyj chwila |
2004-11-20 (23:34)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 167 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Irena Jarocka - oczywicie z dedykacja dla WSZYSTKICH PANÓW "J" Wracam czasem do szczeniecych lat, do tych paru zdartych plyt. Gdzie tam stoi McCartney'a grat, stary, ze az wstyd. Choc cholerny ziab, sierzant Pepper pi, gitarzyci tluka szklo, muzyczka w nich sie tli... Beatlemania story - ile to juz lat? Gryfy gitar jeszcze lnia, choc ekran zbladl. Beatlemania story - wspomnien aniol stróz, zmarszczki czasu liczy srebrny kurz... Zólta lódL podwodna w porcie juz, wolno usiadl jumbo jet i fantasmagorii miekki plusz rozmyl sie, jak deszcz... Tylko glupiec wie, w czyje wierzyc lzy, komu dobrze, komu Lle, muzyczka w nim sie tli... Beatlemania story - ile to juz lat? Gryfy gitar jeszcze lnia, choc ekran zbladl. Beatlemania story - wspomnien aniol stróz, zmarszczki czasu liczy srebrny kurz... Beatlemania story. . . |
2004-11-21 (00:05)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 168 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Minela pólnoc i juz mamy 21 listopada. Drodzy solenizanci. Urzadzilam Wam nieco smutnawy wieczór przedimieninowy. Zycze Wam wszystkiego najlepszego. Ten nieco przydlugi (z koniecznoci) koncert koncze piosenka Edyty Geppert: Pijmy pijmy kochani Wódka dobra na glód i na ból Swiat umiera za oknami A my gramy ostatnia z ról Swiat umiera za oknami Gdzie spokojny ni sen jego kat Pijmy, pijmy kochani Za te chwile za zycie za wiat Tanczmy tanczmy kochani Póki jeszcze co w sercach nam gra Swiat umiera za oknami Tanczmy jak dlugo sie da Swiat umiera za oknami A my w tancu krazymy jak cmy Tanczmy tanczmy kochani Zapomnijmy kto dobry a kto zly Krzyczmy krzyczmy kochani Niech od krzyku zawali sie mur Swiat umiera za oknami Niemy szary wyschniety na wiór Swiat umiera za oknami Czemu w niebie nie slyszy go nikt Krzyczmy krzyczmy kochani Chocby krtan nam rozerwal ten krzyk |
2004-11-21 (08:28)![]() Data rejestracji: 2003-08-15 Ilość postów: 1005 ![]() | wpis nr 7 178 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1 WIELKIE DZIEKI ![]() ![]() "Szczecie, ani dobrobyt, ani przyjemnoc, ani zadza, ani zadowolenie, ani radoc - ale troche tego wszystkiego naraz" ( Chamel ) |
2004-11-23 (12:34)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12061 ![]() | wpis nr 7 235 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pawel Baranski * * * Tutaj jest jak bylo moze tylko troche bardziej- teraz wiem-sadyzm jest w kazdym- spozytkowanie go to tylko kwestia politycznej opcji. Pomimo tego jestem i chodze ulicami- bardzo duzo ulic jest w kazdym miecie- ich iloc czasem ma znaczenie. Dla mnie nie ma znaczenia nic. Dla mnie wszystko jest kwestia politycznej opcji i sadyzm jest we mnie. Tutaj jest jak bylo moze tylko troche bardziej oblodzilo. |
2004-11-24 (20:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 250 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A to ciekawe. Tuz po pólnocy bylam, zostawilam naoczny lad w postaci, a raczej towarzystwie Stachurskiego, a teraz go nie widze. Pewnie sie pojawi, bo te zmiany serwera itp. ale... Kto buchnal Stachurskiego? |
2004-11-27 (23:22)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 330 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kajak i kretyn Konstanty Ildefons Galczynski Kretyn splywal w kajaku na rzece, Usmiechniety, szczeliwy jak winia, A ze kretyn byl, wiec z istoty rzeczy Za kazdym kilometrem kretynial. Niebo bylo czyste, bez chmurek, Rzeka niebieska i krzywa. I wolali Lli ludzie, co sie wspinali na pagórek: - Ach, spójrzcie, to kretyn splywa. Na brzeg wyszla zona w wianku z konwalii, Wyszedl szwagier z cala rodzina I plakali i rece zalamywali, A kretyn plynal i plynal. Sens moralny, ze slonce wszystkim wieci jednakowo, Niech sie nikt nie wywyzsza, niestety ! Bo nie tylko profesor moze splywac w kajaku Ale równiez zwyczajny kretyn. <><><><><><><><><><><><><><><><><> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <><><><><><><><><><><><><><><><><> POZDRAWIAM ![]() |
2004-11-27 (23:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 331 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Uwaga do tego wpisu tam wyzej ^ A takie ladne szlaczki wyszly mi na brudno. Niestety, po dokonaniu wpisu na czysto szlaczki trafil duzy szlaczek. \"Trudno U, ha, ha, Trudno...\" (chyba \"Mazowsze\" - nasz eksportowy Zespól Pieni i Tanca) |
2004-11-28 (17:41)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4418 ADMIN ![]() | wpis nr 7 343 [ CZCIONKA MONOSPACE ] FObia, Jasze .. zapraszam do typów na zywo ![]() Sa nowe rankingi ![]() |
2004-11-28 (22:39)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 7 349 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje Pasko za zaproszenie. Przeciez pisalam, ze powróce. Nie chce jednak z sufitu, a na doglebne analizy w tej chwili jeszcze brak czasu. Mam ambicje stanac na podium - brazem sie zadowole. Zloto pozostawiam Mistrzom. |
2004-11-30 (18:22)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 7 399 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje za zaproszenie,sam juz nie wiem czy typowwac 15-ki czy 5 do 6-u w 16-tu liczbach w D.l. Pewniaków na pewno nie,to nie moja dziedzina. Robie ten jedyny wyjatek i pisze o Multi w Klubie. Ale polecam jak zwykle...piekna ballade,,Home,home in the Ranch,,. Niektórzy wiedza co to oznacza. Pozdrawiam. |
2004-11-30 (19:24)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12061 ![]() | wpis nr 7 402 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maciej M. Szczawinski \"Zmów za mnie pacierz do swego boga\" zmów za mnie pacierz do swojego boga siostro nieslychana cialo masz jasne jak wiatlo bandazy a ta planeta jest ranna zapiewaj o mnie wszystkimi wlosami tak ostrozebnie pochylonym w glodzie lepego domu dawno nikt nie strzeze jak nie bac sie tego mieszkania skowyt tu wieci, jedyny rym choroby zwierze coraz silniejsze na lace mózgu czerwony pastuch pali ognisko z wlasnych palców a moje rece sa poparzone w kanalizacji dawno juz wiara w lagodny oddech cichego miasta którego usta snem zabliLnione przez grzaskie cialo przeplywasz siostro wiatlem bez rymów kaleczysz przelyk zmów za mnie pacierz jak ty niewierny a potem odejdL i nic juz nie mów |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 33 34 35 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |