Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 28 29 30 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2004-09-17 (18:44)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 235 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i mam. Jako nie spadlam z tego osiolka - to chyba jednak nie byl osiol. Znam te piosenke od dawna, bardzo dawna - ale zapomnialam, ze ja znalam. Terazs, gdy odpiewal mi ja chyba z 15 razy Tom Jones - przypomnialam sobie. Kiedy, dawno temu slyszalam ja w polskim wykonaniu (nie pamietam kto to piewal). Refren chyba jako tak lecial: "Kazdy ptak do swoich gniazd co roku wraca by choc raz zielonej dotknac trawy" a moze taka wersja: "Kazdy z nas do swoich stron rodzinnych wraca by choc raz zielonej dotknac trawy" Naprawde nie pamietam jak to lecialo, które slowa sa tymi prawdziwymi, czy o ptakach, czy o stronach rodzinnych. Czy w oryginale angielskim tez tak jest? |
2004-09-17 (18:45)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 236 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W piacki rejs wyrusza fobia,zagle ustaw na Toma Jonesa,niezle to wykonywal. |
2004-09-17 (18:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 237 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widze ze poradzilas sobie,pisalimy jednoczenie. Ale ja przywiozlem sobie prezent nie do zdobycia. Plyte DVD z nagraniami The Seekers. Po raz pierwszy w zyciu widze ich na zywo niemal. Kto tego nie dowiadczyl...nigdy nie zrozumie. |
2004-09-17 (19:21)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 238 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chwalipieta!!! Mój Drogi Jasze, a czy Ty mylale, ze ja zgine bez Ciebie? Zawsze sobie dobrze radzilam wród pirackiej braci. Oczywicie, to nie to samo? Ty laczysz w sobie cechy pirata i romantyka. A to bardzo duzo. No i nie moge pominac tych innych cech, o których tutaj nie rozmawiamy. Ciekawe czy uda Ci sie ciagnac towarzystwo do tej spelunki kulturalnej, bo mnie sie nie udawalo. Czasami kto tam zajrzal... i to wszystko. Zobaczymy. Ja sie ciesze z Twojego powrotu, nawet krótkiego. Czy trawa przed Twoim domem jest zielona? Czy nie wysuszylo jej slonce? Ide sobie spac. Mam zarwana noc i musze sie nieco zregenerowac. Potem tu jeszcze zajrze. A te pytania o Twojej trawie to byly retoryczne. |
2004-09-17 (19:41)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 239 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Droga fobio,widze mala nutrke urazy w Twoim tonie,nic dziwnego,pochwalilem sie prezentem jaki sobie przywiozlem a o rumie ani mru,mru. Oczywicie ze przywiozlem tylko zaslonil te skrzynke ten wielki bukiet róz,nic dziwnego wiec ze nie zauwazyla. Dobrych snów. Pozdrawiam. |
2004-09-17 (21:13)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 243 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to sie chyba urzne. Taka okazja dawno mi sie nie przytrafila. Widze Jasze, zemy sobie pogadali. Dziwne, ze ten bukiet róz nie przyslonil mi Ciebie? Jest piekny. Jedna sobie wyjme i zabiore na pamiatke. Szkoda, ze róze sa tak nietrwale. |
2004-09-17 (23:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 247 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wszystkie sa Twoje a ze nietrwale...widocznie jest co prawdy w powiedzeniu -Kwiat zerwany,kwiat niekochany. Polne kwiaty na puszystej lace,któzby nie chcial chodzic po niej boso. Dobranoc. |
2004-09-18 (18:39)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 256 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Milonikom muzyki Thee Seekers(podejrzewam ze tylko sobie,moze fobiii a moze jeszcze kto) dedykuje piosenke z DVD pt,,Isa Lei,, Niestety nic nie rozumiem gdyz piewana jest w jezyku hawajskim. Czy Artbitv lub ktokolwiek ma translator polsko-hawajski??? Isa Lei Isa Isa vulagi lassa dina Nomu lako au na rarawa kina Cava beka ko a mai cakava, Nomu lako au na sega ni lasa. Isa Lei, na noqu rarawa, Ni ko sana vodo e na mataka Bau nanuma, na nodatou lasa, Mai Suva nanuma tiko ga. Vanua rogo na nomuni vanua, Kena ca ni levu tu na ua, Lomaqu voli me'u bau butuka Tovolea ke balavu na bula. Isa Lei, na noqu rarawa, Ni ko sana vodo e na mataka Bau nanuma, na nodatou lasa, Mai Suva nanuma tiko ga. Domoni dina na nomu yanuyanu, Kena kau wale na salusalu, Mocelolo, bua, na kukuwalu, Lagakali, maba na rosi damu. Isa Lei, na noqu rarawa, Ni ko sana vodo e na mataka Bau nanuma, na nodatou lasa, Mai Suva nanuma tiko ga. |
2004-09-19 (19:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 285 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Koziorozce uparcie daza do celu i najczeciej go osiagaja. Jestem Koziorozcem. Nie znalazlem translatora hawajsko-polskiego,Artbitv nie mial go bo chyba taki nie istnieje. Ale znalazlem translator hawajsko-angielski i przetlumaczylem ,,Isa Lei,, na angielski. Oto rezultat. Isa Lei ENGLISH TRANSLATION Isa, Isa you are my only treasure; Must you leave me, so lonely and foresaken? As the roses will miss the sun at dawning, Every moment my heart for you is yearning. Isa Lei, the purple shadow falling, Sad the morrow will dawn upon my sorrow; O, forget not, when you're far away, Precious moments beside dear Suva. Isa, Isa, my heart was filled with pleasure, From the moment I heard your tender greeting; 'Mid the sunshine, we spent the hours together, Now so swiftly those happy hours are fleeting. Isa Lei, the purple shadow falling, Sad the morrow will dawn upon my sorrow; O, forget not, when you're far away, Precious moments beside dear Suva. O'er the ocean your island home is calling, Happy country where roses bloom in splendour; O, if I could but journey there beside you, Then forever my heart would sing in rapture. Isa Lei, the purple shadow falling, Sad the morrow will dawn upon my sorrow; O, forget not, when you're far away, Precious moments beside dear Suva. |
2004-09-19 (21:47)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 287 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ja zegluje po wszystkich morzach i oceanach wiata i nie moge zdobyc tego cennego lupu. Zielona trawa... sama wpadla mi w rece. Chyba wieja niepomylne wiatry. W ten oto sposób musze zadowolic sie tylko slowem pisanym w dwóch wersjach. Ciekawe czy pojawi sie wersja w j. polskim? |
2004-09-20 (07:24)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 291 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiele lat zeglowalem by wreszcie to zdobyc. Skarbów mam juz wiele,podziele sie z nasza piratka sprawiedliwie. Zrobie z DVD za moja zgoda i moim pozwoleniem legalna kopie i nielegalnie odstapie te legalna kopie naszej Fobii. A takze kopie jedyej mapy by trafic na Wyspe Skarbóww. Zasluzyla na to swa sila harakteru. Pozdrawiam. |
2004-09-20 (08:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 292 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wyspa Skarbów...hm. Przeciez O TYM mielimy w Klubie nie mówic. Przepraszam,za blad w slowie charakter tez. |
2004-09-20 (11:58)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze, o Wyspie Skarbów rozmawiamy tutaj. Przeciez bywamy doc czesto piratami. A co to za piraci bez skarbów i bez lupów? Czekam z niecierpliwocia na obiecane dary. Pozdrawiam |
2004-09-20 (20:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 301 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dary nadplyna musisz mi tylko podac w mailu pod jaka dlugoc i szerokoc geograficzna mam je przekazac. Poczekaj jeszcze na wiadomoc ode mnie, napisze list,wrzuce do pustej butelki po rumie,zakorkuje i rzuce na fale. Jutro doplynie. Pozdrawiam P.S Musze jeszcze znalec pirata z obcej zalodi który zrobi z zakodowanego DVD rozkodowane CD./filmy z muzyka/ Program Pasko mam legalnie,DVD tez legalne wiec jesli zrobilem sobie kopie programu na wszelki wypadek ,dlaczego wiec nie wolno mi zrobic kopii DVD ,tez na wszelki wypadek. W muzeach tez ogladamy czesto kopie bo oryginaly sa w sejfach...na wszelki wypadek. Pozdrawiam. |
2004-09-21 (00:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 307 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oczywicie Jasze, masz racje. Prawdziwy pirat skarby chowa zakopane pod zielonym jaworem, lub ukryte gleboko w jaskiniach, np. Talibów. Przeciez nie bedzie obnosil sie ze zlotymi lancuchami jak byle gangster z okoilic stolicy. Jak lupic - to tylko z klasa. Ja tymczasem wyszoruje poklad do bialej deski. |
2004-09-21 (17:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 317 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zeglujac poprzez oceayn wiata, szukajac skarbów - natrafilam na perle. Po raz pierwszy uslyszalam ta piekna piosenke w wykonaniu "Pod Buda". Wklejam ______________________ Ballada o dwóch sukienkach Muzyka: Anna Treter, slowa: Andrzej Sikorowski Wyjmuje z szafy suknie dwie suknie dwie ta pierwsza cekinami lni i wie co znaczy szyk druga jak popiól szara albo mysz , w której mnie chcesz widziec u drzwi Czy spadnie deszcz cieplych stów czy znowu bedziesz na mnie zly bywaj zdrowa powiesz - wiec sam badL takze zdrów Odrzucam precz suknie dwie suknie nie musze cekinami lnic mam swoje wierne lzy i jeszcze czasem co sie we mnie tli taka mnie chcesz widziec u drzwi W slonce i w deszcz nieg i mróz wiec gdy podstawia Wielki Wóz obejrzymy sie by rzec wiatu bywaj zdrów. _______________________ To byl maly przerywnik w moich nudnych obowiazkach. Pozdrawiam. |
2004-09-22 (13:14)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 335 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Fobii1. Polecam piosenke z czasów ,,Green,green gras of Home,,. Tez sobie przypomnisz ze ja znala...a moze nie zapomniala Mary Hopkins-This are the days. Pozdrawiam. |
2004-09-22 (13:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 336 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bandera na maszt, cala wstecz, odbijamy! Nie mylic z odbijaniem korka z butelki pelnej rumu. Grunt to dobre namiary. Spróbuje na Pacyfiku, a nuz sie uda. A teraz jeszcze kilka manewrów i "cala naprzód"! Z lupem powróce. |
2004-09-22 (13:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 6 339 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dla chcacego - nic trudnego. Powrócilam z lupem. Jasne, ze to znam - wersja polska "To byly piekne dni..." - piewala to chyba Stenia Kozlowska. W wykonaniu Mary Hopkins slyszalam to duzo wczeniej. To naprawde byly piekne dni. I jak w takich warunkach mozna pracowac? Za Chiny i Kube - nie udaje sie. |
2004-09-22 (13:59)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 6 340 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam nadzieje ze zeglujac po Pacyfiku zauwazylas i wyciagnela trzy butelki po rumie. Daje slowo ze rumu upilem tylko po lyczku z kazdej butelki a reszte wylalem. Byly mi potrzebne PUSTE butelki...by je wypelnic . Pozdrawiam. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 28 29 30 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |