Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 25 26 27 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2004-08-04 (12:13)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 673 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Festiwal Twórczoci AGNIESZKI OSIECKIEJ -c.d. KIEDY MNIE JUZ NIE BEDZIE Siadz z tamtym mezczyzna twarza w tawrz, kiedy mnie juz nie bedzie. Spalcie w kominie moje buty i plaszcz, zróbcie sobie miejsce..... A mnie oszukuj mile umiechem,slowem,gestem, dopóki jestem,dopóki jestem. Plyn z tamtym mezczyzna w góre rzek, kiedy mnie juz nie bedzie, znajdzcie polane,smukla sosne i brzeg, zróbcie sobie miejsce..... A mnie wspominaj czule, ze malo tak sie nilem, a przeciez bylem,no przeciez bylem. Dziel z tamtym mezczyzna chleb na pól, kiedy mnie juz nie bedzie, kupcie firanki,jaka lampe i stól, zróbcie sobie miejsce. - A mnie bezczelnie kochaj, choc smutne spiewki przede, bo przeciez bede,no przeciez bede. I z tym optymistycznym akcentem zabieram sie DO PRACY RODACY. |
2004-08-05 (01:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 691 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kazdy festiwal ma jakie tam przerywniki. Dzisiaj proponuje jako taki przerywnik w tym Festiwalu Osieckiej - Haline Frackowiak Nie moge znaleLc nigdzie "Malego Elfa", szkoda. Ale o makach tez ladne. Wzejde polnym makiem - by mnie znalazl w zlotym lanie, Wzlece w niebo ptakiem - by mnie dostrzegl w chmurze bialej. W rodku lata wiedna maki, opuszczaja gniazda ptaki. Lecz zapomnij, ze nawet najczerwiensze wiedna maki. W ruczaj sie zamienie - by ugasil swe pragnienie. Ogniem rozplomienie - by sie ogrzac mógl jesienia. Do dna w sloncu wyschnie strumien - rano z ognia popiól tylko Lecz zapomnij, ze zawsze rano z ognia popiól tylko... Rozsypie kosze gwiazd w lipcowa noc, W zlotym klosie znajde cie, nim przyjdzie dzien. Rozsypie kosze gwiazd w lipcowa noc, W zlotym lanie znajde cie, nim przyjdzie dzien. W podróz cie zabiore za siódmy umiech, siódma lze, W podróz cie zabiore, gdzie piolun slodki, slodki miód. W pola sloncem malowane, gdzie dzien i noc, loze i stól. Lecz zapomnij, ze nawet najczerwiensze wiedna maki. ------------------------------ I tym makowym akcentem (nieco wiednacym) koncze dzisiejsze klubowe spotkanie z klawiatura. DOBRANOC - - DO LÓZKA RODACY, BO RANO DO PRACY! |
2004-08-06 (13:03)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 707 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzisiaj specjalny goc festiwalu MAREK GRECHUTA BEDZIESZ MOJA PANIA Bedziesz zbierac kwiaty,bedziesz sie umiechac Bedziesz liczyc gwiazdy,bedziesz na mnie czekac I ty wlanie ty,bedziesz moja dama I ty wlanie ty,bedziesz moja pania Beda Ci graly skrzypce lipowe Beda piewaly jarzebinowe Drzewa,licie,ptaki wszystkie Bede z Toba tanczyc,bajki opowiadac Slonce z pomaranczy,w Twoje dlonie wkladac I ty wlanie ty,bedziesz moja dama I ty wlanie ty,bedziesz moja pania TAKIEJ MILOSCI NAM ZYCZE Kiedy mnie pytasz czym jest miloc Mówie: "O Toba jest..." To Twój lagodny wzrok i umiech To Twój kazdy gest To Twój kolejny granit To Twój kolejny zart Oraz to wszystko ,co nam wrózy Slepa talia kart Wiec sie nie pytaj,bo miloc taka Nie zna wielkicj slów Lubi tak milczec jak jasne slonce, Jak ksiezyca nów A kiedy zle,to wicher za nia Wyje,deszcz lka.... A kiedy radoc,to rozplywa sie Wilgotna mgla Refren: Takiej miloci wiec nam zycze kiedy tylko wzrok Mówi na tyle,aby rozwiac Watpliwoci mrok Takiej milosci, wiec nam zycze kiedy tylko gest Mówi na tyle,by zrozumiec Jak to z nami jest Kiedy mi mówisz,ze nie wystarczy Tylko wzrok i gest Na tyle spraw codziennie innych Mowisz: "Wiesz,jak jest..." Powiem Ci,ze napewno Potrzeba wiele slow Stad tyle ksiazek Pod poduszkami snów W tej codziennoci nam jednak potrzeba Prostej prawdy slów By zauwazyc,ze jeszcze slonce I ksiezyca now Wiec skoro tyle zdan wyszukanych Oraz gorzkich lez Kosztuje czasem prosta sprawa My zostanmy bez... Refren:2x |
2004-08-06 (20:09)![]() Data rejestracji: 2003-12-01 Ilość postów: 82 ![]() | wpis nr 5 709 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobiu - zaczelo sie 9 marca i trwa, trwa i trwa az do dzisiaj i o jeden dzien dluzej tak jak mówil J. Owsiak - temat sie rozwija i twórczoc równiez - jezeli kto wchodzi dopiero teraz nie jest za cholere w stanie przeczytac ponad 500 wpisów jakie mialy miejsce od marca... Pozwólcie, ze dolacze sie tym skromnym wpisem... ![]() "BadL moja iskra" zespolu "UNIVERSE" Lubie, gdy do mnie mówisz slowami piecisz mnie, lubie sie rano budzic z kim, z kim to sama wiesz Lubie, gdy pachniesz wiosna, przy tobie chce sie zyc - jeste boska i Kocham Cie jak nikt. Lubie posluchac morza, gdy jestem calkiem sam, glowa gdzie byc w przestworzach i ... mylec co Ci dam - bo chcialbym Ci oddac wszystko, choc wiem, ze nie mam nic BadL moja iskra i spal mnie w slodki dym. Przyjdzie kiedy taki dzien, gdy powiesz tak lub nie i tego dnia naprawde boje sie. Czasem myle kim mam byc, gdy skoncze kiedy krac, w ogóle nie wiem czy mnie na to stac. Zobacz za oknem ptaki fruwaja tak jak my, ja jestem taki i taka jeste Ty, ja jestem taki i taka jeste Ty... Slowa i muzyka: Mirek Bregula i Heniek Czich Pozdrawiam... ![]() |
2004-08-08 (01:33)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 721 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Stan Borys - bez komentarza Jaskólka czarny sztylet, wydarty z piersi wiatru Nagla smutku kotwica, z niewidzialnego jachtu Katedra ja zlowila w sklepienia siec wysoka Jak mierc kamienna bryla Jak wyrok na prostokat. Jaskólka blyskawica w kociele obumarlym Tnie jak czrne nozyce lek który ja ogarnia Jaskólka siostra burzy, szalona fruwajaca Ponad glowami ludzi w których troska sie blaka Jaskólka znak podniebny jak symbol nieuchwytna Zwabiona w chlód katedry przestroga i modlitwa Nie przetnie bialej ciszy pod chmura olowiana Lotu swego nie znizy nad laki zlota plama Przeraza mnie ta chwila która jej wolnoc skradla Jaskólka czarny brylant wrzucony tu przez diabla Na wieczne wirowanie na bezszelestna meke Na gniazda nie zaznanie na przeklinanie piekna |
2004-08-08 (02:31)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 5 722 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Natychmiast gdy ujrzalem tekst, który na dzisiejsza noc proponuje Fobia, przyszly mi na myl jeszcze dwa utwory z tego samego okresu, choc wykonawcy rózni, ale klimat.... BUDKA SUFLERA WAGNEROWSKI DOM Uderzyl deszcz, wybuchla noc Przy drodze pusty dwór, W katedrach z drzew, w przylbicach z chmur Wagnerowski dom. Za witraza dziwnym szklem Pustych komnat chlód Szary pyl, rozbity czas, Martwy, pusty dwór. Dorzucam drew bo ogien zgasl I ciagle burza trwa Nagle seria barw i mnóstwo wiec Kto na skrzypcach gra, Gotyckie odrzwia suna sie I skrzypiac suna w mrok I biala pani plynie z nich W brylantowej mgle. Zawirowal w oczach wiat, Rudych wlosów plomien Nad górami lece, lece z nia, Róze trzymam w dloni. A po nocy przychodzi dzien, a po burzy spokój Nagle ptaki budza mnie, tlukac sie do okien. Znowu szary, pusty dwór, gdzie schronilem sie I najmilsza z wszystkich mi na witraza szkle. Znowu w droge, w droge trzeba nam ic, w zycie sie zanurzyc, Chociaz w dloni wciaz jeszcze tkwi lekko zwiedla róza. T. WONIAK ZEGARMISTRZ SWIATLA A kiedy przyjdzie takze po mnie Zegarmistrz wiatla purpurowy By mi zabeltac blekit w glowie To bede jasny i gotowy Splyna przeze mnie dni na przestrzal Zgasna podlogi i powietrza Na wszystko jeszcze raz popatrze I pójde nie wiem gdzie na zawsze..... Pozdrawiam |
2004-08-09 (06:35)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 5 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Radoc o poranku Jak dobrze wstac Skoro wit Jutrzenki blask Duszkiem pic Nim w górze tam Skowronek zacznie tryl Jak dobrze wczenie wstac Dla tych chwil Gdy nie ma wad Wspanialy, piekny wiat Jak dobrze wczenie rano wstac Wiosna lat Otrzasa sie Z rosy bez Chce w taki dzien ZnaleLc cie Obiecal mi Poranek szczecie dzi I szczecie dzi Musi przyjc Nie zmaci mej Radoci zaden cien Wschodzace slonce Smieje sie Co za dzien Obiecuje nam ranek wszystko Co chcemy miec Miloc ludziom Deszcze listkom Slowom sens Budzimy sie do zycia Naiwni tak Jak czasami porankiem bywa Piekny wiat Nadzieja i jutrzenka siostry dwie Trzeba wiedziec, ze sa Wierzyc w nie Dzisiaj Odnajde Odnajde siebie sama Dzisiaj Na pewno wyjde za maz Dzisiaj Dzisiaj Bo dzisiaj... ... laj di di di baj baj Wstaje wit Taki piekny to czas Chce sie zyc I chce sie wstac Bo chce sie zyc... ... laj di di di baj baj Szkoda dnia To czego pragniesz Najgorecej chcesz To tylko moze W taki dzien Zdarzyc sie Otrzasa sie Z rosy bez Chce w taki dzien ZnaleLc cie Obiecal mi Poranek szczecie dzi I szczecie dzi Musi przyjc Nie zmaci mej Radoci zaden cien Wschodzace slonce Smieje sie Co za dzien! Jonasz Kofta |
2004-08-09 (07:22)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 729 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ciag dalszy festiwalu piosenek Agnieszki Osieckiej Na wszystkie moje pogody, na niepogody duszy mej - trzeba mi wielkiej wody, trzeba mi wielkiej wody, tej dobrej i tej zlej... Oceanów mrukliwych i strumieni zyczliwych, czarnych glebin niepewnych i opowieci rzewnych... Na wszystkie moje zle bogi i na niebogi z moich snów - trzeba mi wielkiej drogi, trzeba mi wielkiej drogi wród wiecznie mlodych bzów... Drogi bialosrebrzystej, drózki nieuroczystej, piachów siebie niepewnych i ptasich rozmów piewnych... Na wszystkie moje tesknoty i na ochoty duszy mej - trzeba mi wielkiej psoty, trzeba mi wielkiej psoty, trzeba mi psoty, hej... Nocnych wypraw pod Kraków, dlugich rozmów rodaków, wysokonogich lasów i bardzo duzo czasu. Taka mnie ciezka poprowadL, gdzie mieja sie miechy w ciemnoci i gdzie muzyka gra. ...i nie daj mi, Boze, skosztowac tak zwanej zyciowej madroci, dopóki zycie trwa. DOBRANOC - ide spac, o godz. 7:22 |
2004-08-09 (23:21)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 5 736 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wszystkim cierpiacym na bezsennoc i nie tylko proponuje: Hop, szklanke piwa Marek Grechuta Na skale czarnej , spadajacej w morze stoi mój zamek oplata go galeria w koronki z bialego marmuru w koronki z bialego marmuru ? w koronki z bialego marmuru ? tak ! chcialem co pisac co ? co ? co ? co ? co dzwieczy jak daleki gong gong , gong , gong co dzwieczy jak daleki gong wiatyni kiedy ? kiedy ? kiedy ? kiedy , kiedy wieczorne niebo migdalowe sklepi swa kopule nad miastem Nad zrebem planety , poród gwiezdnej nocy szereg alefów w nieskonczonoc pelznie i nieskonczonoc unieskonczoniona zawiera sama w sobie przez siebie zdradzona kleby ,kleby , kleby tytanów i rogate , i rogate widma sypia , sypia , sypia gwiazd roje w wydarte otchlanie myl wlasne watpia zapucila szpony i gryzie siebie sama w swej wlasnej otchlani lecz myl ta czyja ? samo sie nie myli tak jak grzmi samo i samo sie blyska punkt sie sprezyl w `n` wymiarów przestrzen i przestrzen klapla jak przekluty balon Hop , hop , hop szklanke piwa hop , hop , hop szklanke piwa hop , hop , hop szklanke piwa hop szklanke piwa hop ! dnem mojej duszy jest pierwotna mciwoc a moim herbem jest soczysta larwa zdebialych koni lawiny , lawiny i oficerów zasmucone miny Hop , hop , hop szklanke piwa hop , hop , hop szklanke piwa hop , hop , hop szklanke piwa hop szklanke piwa hop ! waze ciezary o jakich nie mylal zaden cezar wiata a wszystko ulata , ulata jak wata , ulata jak wata hop szklanke piwa hop Nad zrebem planety poród gwiezdnej nocy szereg alefów w nieskonczonoc pelznie i nieskonczonoc unieskonczoniona zawiera sama w sobie przez siebie zdradzona kleby , kleby , kleby tytanów i rogate i rogate widma sypia , sypia gwiazd roje , wydarte otchlanie myl wlasne watpia zapucila szpony i gryzie siebie sama w swej wlasnej otchlani Dobrej nocy zwyciezcom i pokonanym. |
2004-08-10 (18:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 739 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dlaczego niektórym ludziom tak trudno zrozumiec, ze czlowiek ma inne zycie oprócz tego wirtualnego. To inne zycie czasami pochlania bardzo duzo czasu, czasami zaskakuje nas niespodziewanie, w bardzo nieodpowiednim momencie, w momencie - gdy chcialo sie odplynac wlanie z tego normalnego zycia w inny wiat, ten nierzeczywisty, ale ten z wyboru, który czesto bywa lepszy niz najlepsza rzeczywistoc. Wole ten mój wymylony wiat. To jest prawda. Na przyklad teraz. To takie proste. Uzasadnie. Mialam w mieszkaniu przymusowa wizyte - niespodziewana - prawie oficjalna. Pare godzin sztywnej nasiadówki, sztucznych umiechów, konwersacja na poziomie. Meczace, prawda? Odpoczywam w klubie z Jonaszem Kofta. ---------------------------- Jej portret Naprawde jaka jeste nie wie nikt Bo tego nie wiesz nawet sama ty W tanczacych wokól ciemnych lustrach dni Rozblyska twój zloty miech Przerwany wpól czuly gest W pamieci skladam wciaz pasjans z samych serc Naprawde jaka jeste nie wie nikt To prawda nie potrzebna wcale mi Gdy nie po drodze bedzie razem ic Uniose twój zapach snu Rysunek ust barwe slów Nie dokonczony jasny portret twój Uniose go ocale wszedzie Czy bedziesz przy mnie czy nie bedziesz Talizman mój z zamylen naglych twych i rzes Obdarowany toba mila Gdy powiesz do mnie kiedy - wybacz Przez zycie pójde spogladajac wciaz wstecz ------------------- Wracam na IX pietro. |
2004-08-12 (12:28)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 754 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 12 lez- spiewa Sylwia Winiewska Ty i ja, mowile mi,ze zawsze bedzie tak dzisiaj czas zatrzymal w miejscu nasze serca dwa "stalo sie" te slowa mi zburzyly caly wiat twoja twarz jest taka obca nagle nie ma cie, nie ma nas, uhm.. A teraz juz dla Ciebie jest za pózno o 12 lez i gdyby nawet cofnal czas dwanacie kropel dzieli nas, tych kilka lez sprawilo,ze na nowo odnalazlam sie, choc minal smutek straconych dni nie zapomne ci dwunastu moich lez. Gdyby chcial minionych zdarzen nie wymarzesz plam nie chce juz przeplakac zycia jedno tylko mam. Dosyc juz, 12 lez i znow zaczynam byc przyjdzie czas i moje serce zacznie znowu dla kogo bic. A teraz juz dla Ciebie jest za pózno o 12 lez ................................ Dosyc juz i znów zaczynam byc przyjdzie czas i moje serce zacznie znowu dla kogo bic,uhm... tych kilka lez sprawilo,ze na nowo odnalazlam sie choc minal smutek straconych dni nie zapomne Ci dwunastu moich lez.... /Zapomnij/ |
2004-08-13 (00:04)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 5 761 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wlanie rozpoczyna sie ten wyjatkowy dzien. Trzynastego... Kasia Sobczyk Trzynastego nawet w grudniu jest wiosna Trzynastego kazda droga jest prosta Trzynastego nie liczy sie strach Trzynastego od morza do Tatr Trzynastego kapelusze z glów powaznych zwiewa wiatr Trzynastego wszystko zdarzyc sie moze trzynastego wiat w rózowym kolorze trzynastego nie smuca mnie lzy, trzynastego piekniejsze mam sny trzynastego... a ty wlanie 13 jeste zly. |
2004-08-13 (00:47)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 762 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Net_er, o ile dobrze pamietam, to w tej piosence jeszcze lecialo co takiego: "Wiem, ze gniewasz sie na mnie, ze powodów masz tysiac, ale jedno Ci powiem jedno moge Ci przysiac Trzynastego nawet w grudniu jest wiosna Trzynastego kazda droga jest prosta..." itd. -------- SprawdL nasz horoskop na 13-go w Onecie. Ja robie przerwe z przerwie, czyli jutro ide do zakazanego w tym Klubie lokalu (kolektury). Taki horoskop maja tylko BARANY zodiakalne. Czyli jutro..., byc moze..., nareszcie..., kto to wie...? Tylko gwiazdy na niebie. NET_er stawka x100 !!!!!!!!!!!! |
2004-08-13 (12:57)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 5 763 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wiem, czy zdajecie sobie moi Panstwo, ze publikujac wiersze, tlumaczenia piosenek, niebedac ich autorami (wlacicielami) naruszacie prawa autorskie? Prosze wziac to pod uwage. |
2004-08-13 (16:15)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 764 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mila pani Kasiu - i po zabawie. A tak na marginesie, "wziac" nie " wziac". |
2004-08-13 (17:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 5 766 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wpis do madrej Kasi. Idac Twoim tropem mylenia powinni wycofac ze szkól wszystkie lektury, zabronic piewania na impresie "Góralu czy ci nie zal..." i "Sto lat..." ludziez innych przypiewek okolicznociowych. Czy zdajesz sobie sprawe co za durnoty tu wypisujesz? Tu nikt nie publikuje, tu sobie po prostu wirtualnie piewamy, deklamujemy, cytujemy. Jak bede chciala wydac ksiazke z utworami Adama Mickiewicza - badL pewna - pierwsza rzecz, która zrobie to bedzie list do nieba. Jezeli cytuja z pamieci czec jakiego utworu, to jest to jedynie cytat, powolywanie sie na te slowa, przytaczanie ich jako autorytet lub myl pasujaca do tematu. Natomiast, gdy wklejam cokolwiek odszukanego w necie, pobieram ze stron, gdzie nie jest to zabronione, jasne? Autor, który tworzy do szuflady - tworzy dla siebie. Natomiast ten, który publikuje swoje utwory pragnie, bo z nich korzystali inni. Jest z tego dumny. A teraz uprzejmie wypraszam Cie z naszego Klubu, jasne? |
2004-08-14 (12:36)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 5 767 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odszedl kolejny z Wielkich - Czeslaw Milosz Który skrzywdzile - Czeslaw Milosz Który skrzywdzile czlowieka prostego Smiechem nad krzywda jego wybuchajac, Gromade blaznów kolo siebie majac Na pomieszanie dobrego i zlego, Chocby przed toba wszyscy sie klonili Cnote i madroc tobie przypisujac, Zlote medale na twoja czec kujac, Radzi ze jeszcze dzien jeden przezyli, Nie badL bezpieczny. Poeta pamieta. Mozesz go zabic - narodzi sie nowy. Spisane beda czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie bylby wiat zimowy I sznur i galaL pod ciezarem zgieta. |
2004-08-14 (13:01)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 768 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jest taka cierpienia granica,za która sie umiech pogodny zaczyna - aforyzm Czeslawa Milosza. |
2004-08-14 (13:06)![]() Data rejestracji: 2004-06-14 Ilość postów: 53 ![]() | wpis nr 5 769 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A to nastepna myl naszego wielkiego noblisty,który byl tez humorysta duzego formatu ZAISTE WARIAT NA SWOBODZIE NAJWIEKSZA KLESKA JEST W PRZYRODZIE |
2004-08-14 (15:33)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 5 770 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Pani Kasi -wyjanienie Wszyscy piszacy teksty do woli moga pisac co sobie zycza i nie lamia wcale zadnego prawa ............... z powodu takiego ze ............ to jest strona prywatna i na Foruum wpisy prywatne . Ja tez sie nieraz wlaczam i nie jest to zadna publikacja tylko prywatna rozmowa i wymiana pogladów . A zeby nie bylo watpliwoci , myle ze w imieniu wszystkich piszacych zamieszczam odpowiednia licencje , która absolutnie chroni te wpisy prywatne na tej stronie i innych stronach prywatnych Swiata . Brzmi ona nastepujaco : Zastrzezenie : ----------------------------------------------------------------------------- Czytelniku , jezeli jeste zwiazany w jakikolwiek sposób z jakimi organizacjami rzadowymi, do walki z piractwem komputerowym lub jakiejkolwiek innej grupy spelniajacej te funkcje lub a takze jeli po prostu jeste pracownikiem tych grup NIE MOZESZ wejc na te strone, nie mozesz ciagac zadnych tekstów I nie mozesz przegladac zadnych plików HTML. Jeli wejdziesz na strone ( a nie da sie inaczej niz po zaakceptowaniu wszystkich powyzszych warunków ) zlamiesz miedzynarodowe prawo do prywatnoci (Internet Privacy Act podpisany w 1995) co bedzie znaczylo ze NIE MOZESZ rocic prawa do odlaczenia naszych ISP(s) ani do ukarania zadnych osób lub firm ( darmowych serverów ) na których przetrzymujemy swoje pliki nie mozesz takze sadownie cigac zadnej osoby zwiazanej z ta strona wlaczajac w to rodzine, przyjaciól autorów strony oraz wszystkich którzy te strone internetowa odwiedzaja. Wszystkie teksty poetyckie umieszczone na tej stronie, prezentowane sa wylacznie w celach promocyjnych. Sa to jedynie próbki utworów, które maja znaczenie w stosunku do kontekstu tekstu wypowiadajacego sie . Od momentu ciagniecia na dysk pliki nalezy usunac w przeciagu 24 godzin. Wykorzystywanie ich w celach komercyjnych jest niezgodne z polskim prawem. Autor serwisu nie ponosi zadnej odpowiedzialnoci za niezgodne z prawem wykorzystywanie zasobów znajdujacych sie na stronie. Wszystkie teksty ciagacie na wlasna odpowiedzialnoc!!! Jezeli akceptujesz i spelniasz powyzsze warunki mozesz wejc. Jezeli natomiast nie spelniasz powyzszych warunków i ich nie akceptujesz, natychmiast zamknij strone. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 25 26 27 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |