Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 123 124 125 126 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2006-12-20 (14:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 85 696 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale Ty jestes wielce zasluzona pracownica ,nawet wyslali Ciebie na specjalne szkolenie wklejania polówek Mikolajów(dowolnie,raz góre raz dól no i...specjalnych mordek hi,hi. Pozdr. |
2006-12-20 (14:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 85 699 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2005-12-24 10:16 Jasze Witam. Dedykowalem to przed rokiem. Ale dzis znowu jest Wigilia i nadchodza Swieta. Wszystkim a szczególnie tym wpisujacym sie dedykuje znany utwór Irvinga Berlina ,pochodzacy z filmu ,,Holliday Inn,, White Christmas /muzyka i slowa Irving Berlin / I,m dreaming over White Christmas, Just like that ones I used to know. Where the treetops glisten, And children listen to hear Sleigh bells in the snow. I,m dreaming over White Christmas, With every Christmas card I write. May your days be merry and bright, And may all your Christmas be white. dokladne tlumaczenie Marze o Bialej Gwiazdce / Snieznej / Wlanie o takiej,jaka kiedy znalem. Kiedy wierzcholki oniezonych drzew blyszczaly, A dzieci sluchaly dzwieku dzwoneczków u san na niegu. Marze o Bialej Gwiazdce I pisze do wszystkich Swiateczne kartki, Zyczac im aby dni byly promienne i szczeliwe I aby wszystkie Swieta byly zawsze biale od niegu. ------------------------------------------------------------------- Taak ,znowu zblizaja sie Swieta,za oknem sypie snieg. Oto scena z tego filmu . http://www.youtube.com/watch?v=jL_0i-iWEaE P.S Podczas ladowania kliknac w stop,play ...po zaladowaniu. |
2006-12-20 (14:39)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 85 700 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z tego co wyczytalam, to czesc Mikolaja juz jedna u Ciebie byla ![]() |
2006-12-21 (07:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 85 780 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=8EWCk0xTVQU Taak,dostalem slownik angielsko- japonski. Na nauke nigdy nie jest za pózno. |
2006-12-21 (07:59)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 85 781 [ CZCIONKA MONOSPACE ] For Emily... ,najbardziej chyba liryczna piosenka Arta Garfunkela. http://www.youtube.com/watch?v=Dmss2I3Ed-Y |
2006-12-23 (16:10)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 86 029 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I tak nie ma sniegu , jest deszczowo. Oto ta scena... Kiedys to napisalem. Sa filmy lub sceny w tych filmach ,które na zawsze pozostana w pamieci widzów. Do takich scen zaliczam taniec w deszczu Gene Kelly,ego w filmie ,,Deszczowa piosenka,, Sinning in the Rain Choc z nieba leje sie deszcz, Mam za nic taki deszcz. Skoro chcesz bym cie kochal, Zapiewam i w deszcz. Dzi mieje sie z chmur, Nie straszny mi grad, Dzi miloc trwa, To mój caly wiat. Dobrze ,ze pada deszcz, Dzi musi padac deszcz, Bym w deszczu mógl piewac I zatanczyc tez. Wiec niech pada deszcz, Niech pada duzy deszcz. Bym piewac mógl i tanczyc w taki deszcz. Nie straszny mi deszcz, Dzi kocham taki deszcz. Ja tancze i piewam tylko w deszcz. Ja tancze i piewam tylko w deszcz. http://www.youtube.com/watch?v=SdNn8NLACU4 P.S Jak to przed Swietami...trzeba odkurzyc...nawet stare wpisy. Wesolych Swiat. |
2006-12-23 (20:14)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 86 063 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak juz sie odkurza, to nalezaloby dokladnie, czyli podopisywac brakujaca literke \"s\". Wesolych Swiat |
2006-12-23 (21:06)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 86 067 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam,odkurzalem w pospiechu i pare ,,drobinek,, nie zauwazylem. Zauwazylem jak juz odkurzacz sprzatnalem czyli po wpisie. Nie chcialo mi sie go po raz drugi wyciagac. Dobrze sprzatajac mozna i Aznawoura znalezc pod dywanem,to wiadomosc dla mej cenzurki ,nie mylic z cenzurka Szk.Podst. nr 1!!! |
2006-12-23 (22:10)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 86 073 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Te literkowe smiecie to nam Pasko kiedys zalatwil. Nie chce mi sie nic odkurzac. Moze w czasie swiat, jezeli cos mnie \"najdzie\". Przespie sie z problemem. |
2007-01-13 (15:25)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 87 412 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niczym Jules Verne w swych powiesciach przewidzial zaistnienie pewnych wynalazków przyszlosci tak ja chyba piszac te komentarze przewidzialem zaistnienie portalu youtube. Dzis nie musze podawac golych linków. Komentarze byly juz gotowe. Wklejam .... Lubie poezje Simona i Garfunkela. Ich teksty wywieraja jednakowo silne wrazenie zarówno sluchane jak i czytane. To nie literacki komentarz do muzyki lecz integralna synteza slowa i dzwieku,przenoszaca nas w kraine marzen lub brutalna rzeczywistosc Nowego Yorku lub Chicago. Bokser jest utworem przejmujacym, gleboko przejmujacym. Oto luzne tlumaczenie: -Jestem po prostu biednym chlopcem a moja historie rzadko opowiadam. Kogo to moze interesowac. Opuscilem dom i rodzine w towarzystwie obcych. -Sprzedalem swój honor, za kilka obietnic. Szukalem pracy, w koncu chcialem zarobic tylko tyle co zwykly robotnik , ale nie znalazlem jej. Dzis jestem na dnie nedzy , jestem jak bokser noszacy na sobie slady kazdej rekawicy, która zwalala go na deski ringu i choc krzyczal z gniewu i wstydu -uciekne stad , jak ja.....zostawal. Dawniejsze nagranie(czesc) http://www.youtube.com/watch?v=5Yade12PVqU&mode=related&search= I nagranie z koncertu w Central Park ( calosc) http://www.youtube.com/watch?v=zCOBAnrJp4w&NR |
2007-01-13 (15:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 87 416 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niesamowicie zgrane glosy. I jak w takich warunkach pracowac? Zaleglosci rosna, nie moge wykrzesac z siebie energii. Chyba usune z pulpitu adres ten strony, bo inaczej grozi mi bankructwo. |
2007-01-13 (17:40)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 87 419 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czasem warto byc biednym lecz...bogatym duchowo. Nie usuwaj. |
2007-01-15 (09:08)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 87 597 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oto komentarz,pisalem to kiedys. Witam. Rolf Boldrewood-,,Napad z bronia w reku,, Czytalem to jako chlopiec i byl to mój pierwszy kontakt z daleka Australia. Napady na banki,kopalnie zlota,pomyslalem sobie ze jak dorosne to bede dokonywal napadów z bronia w reku. Niestety...zadnego jeszcze nie dokonalem. Rdzenni australijczycy to aborygeni,pozostali to ci co wyjechali do Australii by szukac swego szczescia. The Seekers to zespól australijski,oni z kolei wyjechali do Londynu by sie odnalec i tam zdobyc slawe. Powrócili slawni. ----------------------------------- Tak,powrócili slawni,ich wystep ogladalo nazywo....200.000. Trzeba sobie uswiadomic ze wówczas w calej Australii zylo ok.12 mln . Wlasnie zaczal sie karnawal. A moze juz sie konczy.??? The Carnival is over Oto przepiekna ta piosenka w wyk.The Seekers. To na tym wystepie witalo ich 200.000 sluchaczy. Nie rozwydrzonych mlokosów jak dzis, ale sluchaczy. http://www.youtube.com/watch?v=1wYj5pen90E |
2007-01-15 (11:15)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 87 607 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z przyjemnoscia obejrzalam i wysluchalam. Chyba ta piosenka pomogla mi zrezygnowac z odpowiedzi na maila otrzymanego dzisiaj rano, który wydal mi sie lekko zgrzytajacy. Chcialam odpowiedziec, zazgrzytac bardziej. Po wysluchaniu tej piosenki zrezygnowalam. Doszlam do wniosku, ze moze ja tylko tak tresc tego maila odebralam, moze on wcale nie zgrzyta. Pohamowalam emocje. Sama sobie sie dziwie. To dowód na to, ze piekna muzyka lagodzi nie tylko obyczaje, ale takze niepotrzebne emocje. Pozdrawiam. PS Ten mail nie ma nic wspólnego z Jasze. Uswiadomilam sobie, ze tresc mojego wpisu moznaby tak odebrac. Stad to wyjasnienie. |
2007-01-28 (11:26)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 88 831 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam w Klubie Wczoraj spotkaly mnie dwie \"niespodziewajki\". Szalalam na sniegu z moja SUNIA az iskry lecialy. W pewnym momencie slysze - \"Zrobila sie pani na rudo, i nie poznalem- wyglada pani teraz jak wiewiórka.\" OJ !!! Pomyslalam - ktos z Forum od Pasko???? Okazalo sie, ze to przemily \"facio\" którego SUNIA przyjazni sie z moja.Gadalismy przez pare chwil z usmiechami na \"pyskach\". W poludnie pojechalismy do rodzinki i wysiadajac z samochodu zabralam popielniczke, podeszlam do smietników i wysypalam zawartosc. Podchodzi starszy pan i mówi - \"O! To bardzo ladne, co pani zrobila\" Nie zrozumialam...Po chwili opowiedzial mi , jak to kiedys zwrócil uwage pewnej paniusi w futrze, która otworzyla drzwi samochodu i wysypala zawartosc popielniczki obok samochodu na jezdnie..... Nie jest wazne o czym rozmawialismy. Wazne jest to, ze moje normalne zachowanie zostalo odebrane jako cos dobrego, godnego pochwalenia. W jakze dziwnym kraju zyjemy. Podniecamy sie aferami, oskarzamy, rozliczamy, dekomunizujemy ... I to wszystko z chrzescijanskim usmiechem na GEBACH. Wystarczy czasem sympatycznie do kogos zagadac, by swiat stal sie normalny. Niech ludzie, których niska samoocena popycha do siania nienawisci zaczna sie leczyc i przestana zasmiecac swiat swoimi kompleksami. Kazdy ma prawo zyc po swojemu, byle nie robil krzywdy innym.Nie mozna zmusic kogos do szacunku, uzywajac do tego kija lub epitetów. Pozdrawiam slonecznie. ruda |
2007-01-30 (16:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 89 078 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na wszystko nadejdzie wlasciwy czas. Pisalem o tym. Wklejam ponownie te piosenke wraz z tlumaczeniem,moze nie poetyckim ale oddajace tresc. Turn, Turn, Turn To everything, turn, turn, turn, There is a season, turn, turn, turn, And a time for every purpose under heaven. A time to be born, a time to die, A time to plant, a time to reap, A time to kill, a time to heal, A time to laugh, a time to weep. To everything, turn, turn, turn, There is a season, turn, turn, turn, And a time for every purpose under heaven. A time to build up, a time to break down, A time to dance, a time to mourn, And a time to cast away stones, A time to gather stones together. To everything, turn, turn, turn, There is a season, turn, turn, turn, And a time for every purpose under heaven. A time of love, a time of hate, A time of war, a time of peace, And a time you may embrace, A time to refrain from embracing. To everything, turn, turn, turn, There is a season, turn, turn, turn, And a time for every purpose under heaven. A time to gain, a time to lose, A time to rend, a time to sew, A time to love, a time to hate, A time for peace, I swear it\'s not too late. To everything, turn, turn, turn, There is a season, turn, turn, turn, And a time for every purpose under heaven. Slowo,, Turn ,,z angielskiego tlumaczymy jako zwrot,krecic sie itp. Trudno przetlumaczyc je tak by oddalo sens piosenki Pete Seegera ,,Turn,turn,turn,, Czy jest protest songiem? Byc moze. Wielu wykonawców wykonywalo ten song,m.in. The Byrds. Ale najbardziej przejmujaco zaspiewali to Seekersi z J.D Turn turn turn Wszystko sie obraca/ turn turn turn/ Nadchodzi chwila tego czasu, turn turn turn, Czas dla kazdego celu pod tym niebem. Czas, by narodzic sie i czas by umrzec, Czas, by posadzic i czas by zebrac plony. Czas, by zabic, czas, by uzdrowic, Czas, by smiac sie, czas, by zaplakac. Wszystko sie obraca turn turn turn ,Nadchodzi chwila czasu, turn turn turn Czas dla kazdego celu pod tym niebem Czas, by urosnac, czas, by sie ugiac. Czas, by zatanczyc i czas, by lamentowac, Czas, by rzucic kamieniem. I czas, by zebrac te kamienie znów. ,Wszystko sie obraca turn turn turn ,Nadchodzi chwila czasu, turn turn rn I czas dla kazdego celu pod tym niebem. Czas milosci, czas nienawsici, Czas wojny ,czas pokoju, I czas kiedy mozesz objac sie, Czas, by powstrzymac sie .. ,Wszystko sie obraca turn turn turn Nadchodzi chwila czasu, turn turn turn I czas dla kazdego celu pod tym niebem. Czas, by zyskac, czas by przegrac, Czas, by podrzec i czas by zlozyc znów Czas, by kochac i czas by znienawidziec, Czas dla pokoju, przysiegne, ze to nie jest zbyt pózne. Wszystko sie obraca turn turn turn ,Nadchodzi chwila czasu, turn turn rn I czas dla kazdego celu pod tym niebem. --------------------------------------------------------- Wszystkie te slowa sa symboliczne , podkreslam jeszcze raz niektóre z nich. Nadchodzi chwila tego czasu, turn turn turn Czas, by rzucic kamieniem. I czas, by zebrac te kamienie znów. Czas wojny ,czas pokoju, I czas kiedy mozesz objac sie, Czas, by zyskac, czas by przegrac, Czas, by podrzec i czas by zlozyc znów Czas, by kochac i czas by znienawidziec, Czas dla pokoju, przysiegne, ze to nie jest zbyt pózne. Wszystko sie obraca turn turn turn http://www.youtube.com/watch?v=Xy1aKt0lhtg The Seekers http://www.youtube.com/watch?v=-bEJ-xIKByA The Byrds |
2007-02-10 (10:16)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 90 095 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam! Przeczytalam gdzies, ze Jasze woli pisac o pierdólkach... Wlasciwie nie mamy wyboru.Pierdólki to bezpieczny temat. Dlatego zagladam do Klubu. Gdzie jak gdzie -to miejsce jest azylem dla neutralnych pierdól. Wiem, ze nikt nie zaatakuje mnie tu za to, ze \"wtryniam\" sie w merytoryczna dyskusje. Ale i tak smutno mi Boze... Umiejetnosc dyskusji zanika w NARODZIE POLSKIM. Pamietam nocne dyskusje o sposobach wspinaczki na mosty brentowskie, lub o wyzszosci placków ziemniaczanych nad racuchami.Im bardziej absurdalny temat \"przerabialismy\" tym wznioslejszych slów uzywano w argumentacji. I nikt nie musial potem przepraszac tych, z którymi sie nie zgadzal.Dzisiaj ludzie wyzywaja sie od najgorszych, potem urzadzaja spektakl z godzenia sie. I wszyscy klaszcza z zachwytu. Dziwny sposób na zycie. Smutno mi Boze... ruda |
2007-02-10 (10:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 90 098 [ CZCIONKA MONOSPACE ] lub o wyzszosci placków ziemniaczanych nad racuchami ---------------------------------------------------------------------- A ja mam zamiar napisac rozprawe o wyzszosci Wytezenia Umyslu Wytrzeszczenia Oczu nad Wytrzeszczeniem Umyslu Wytezenia Oczu. Bo w tym caly jest ambaras by dogodzic wszystkim naraz. P.S Ja tez mam pieska teraz...WUWO sie wabi. |
2007-02-10 (10:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 90 103 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"... potem urzadzaja spektakl z godzenia sie. I wszyscy klaszcza z zachwytu.\" Spektakl? Moim zdaniem to bylo jedno ciecie zalatwiajace definitywnie sprawe. Oklasków niezauwazylam. Po co do tego wracac? Dzisiaj niektórzy ludzie zabieraja glos w sprawach, które ich nie dotycza i w dodatku lubia oceniac sposób rozwiazania cudzych konfliktów. Dzisiaj klub nie jest tym klubem, którym byl tak niedawno. Cholernie nie lubie aluzji osób postronnych. Wole dyskusje o wyzszosci worka ziemniaków nad kawiorem. __________ Tak sobie, przy sobocie zajrzalam do klubu i nieco mnie ponioslo. Juz sie wynosze. |
2007-02-10 (11:53)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 90 115 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trudno mi jest sie nie zgodzic z pogladem przedmówczyni. Ja tez nie lubie wtracania sie osób postronnych do rozmowy, a tym bardziej osadów z nia zwiazanych. \"Dziwny sposób na zycie. Smutno mi Boze... \" Ruda Krysiu - ja myslalam, ze reprezentujesz poglad w stylu \"pokój, milosc i braterstwo\". Nie rozumiem dlaczego pokonanie barier wsród innych osób i zazegnanie sporów, wywoluje u Ciebie to wolanie do Boga. Czy \"Smutno mi Boze...\" dotyczy Twojego zawodu wobec braku przyszlych klótni? Dlaczego wielkie zdziwienie i odrobina sarkazmu wybila sie ponad Twój normalny sposób myslenia? W takich momentach to ja mam ochote wolac do Boga : Panie strzez mnie przed przyjaciólmi moimi, bo z wrogami sama sobie poradze. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 123 124 125 126 127 128 Wyślij wiadomość do admina |