Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 118 119 120 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2006-06-01 (11:16)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 62 362 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam wszystkich. Widze ze w tym watku zyje znowu duch podzielenia sie tym co nam bliskie a nie obce. A propo truskawek. Opal je uwielbia,opala sie na plazy niczym Murzynek(a) ,ja zas uwielbiam truskawki z gatunku na ktore mowilo sie Murzynki. Szypulki sie odrywalo,a jakze,nie to co w reklamach telewizyjnych gdzie owoce ,,leca,, do miksera z szypulkami lub tzw.ogonkami a mikser wyrabia z nich ,,pyszne,, jogurty. A wiec bez szypulek, miarzdzone widelcem ,dodac cukru,potem sporo gestej smietany,wymieszac,ukroic pajde chleba i...moge to zajadac zamiast obiadu codziennie. No...lasuch ze mnie zawsze byl,pamietacie jak pisalem o chalwie,raczkach,kukulkach(a jakze) o czekoladzie i batonach. I pomyslec,ubylo mi ostatnio 4 kg,jak tak dalej pojdzie to bede niedlugo wygladac jak szszypiorek hi,hi. Pozdr. |
2006-06-01 (11:20)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 62 363 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i...rok temu bylo tak inaczej. Pamietacie...,,Serce,, Amicisa. To o wielkich czynach malych dzieci. A dzis Dzen Dziecka. |
2006-06-03 (00:08)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 62 562 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No tak, sentymenty jeszcze sa i ... pozostaja i... zostaja i... beda... Witam, witam bardzo! A rok temu co bylo w tym dniu??? Wystarczy wejsc na 75 strone i poddac sie ...... retrospekcji... A ku, ku!!! 8 minut po pólnocy! |
2006-06-04 (09:00)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 62 682 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No!!! Moi przedmówcy przywolali wspomnienia! Wrócilam do strony 75 i wczesniejszych. Czasem fajnie cofnac sie w czasie.Obcy sobie ludzie, podobne zainteresowania i bardzo rózne sposoby wyrazania emocji.Czytanie wczesniejszych wypowiedzi to skrót do \"poznania\" piszacych TU ludzi. Poczucie humoru, czasem problemy, czesto wyobraznia poety i zapomniane filmy,wiersze. Tak wlasnie wyobrazam sobie klub, gdzie stykaja sie ludzie o róznych teperamentach, w róznym wieku, z bagazem wlasnych doswiadczen i przemyslen. Moze zbyt czeste \"bywanie\" w KLUBIE nie jest zdrowym objawem, ale wpadanie tu czasem, by pocmoktac kukulki lub w zacziszu kominka posiedziec i poczytac- bywa \"lekiem na cale zlo\". Wpadam wiec i czytam. I zaczynam tesknic za latami kiedy spotykali sie ludzie (w realu) i przy plackach ziemniaczanych lub pieczonych ziemnakach rozprawiali o (tak sie wtedy wydawalo) naprawie swiata, poezji, milosci i filmach. Po latach okazuje sie, ze pamietamy tamte rozmowy i ludzi, ale idee gdzies prysly i kazdy popedzil swoja droga.Niektórzy juz odeszli na zawsze. Wypije za czasy, gdy wszystko bylo jeszcze mozliwe a zycie wydawalo sie fascynujaca przygoda, odkrywaniem ladów, wyszukiwaniem perelek naszych mysli - rozwojem i pasja. Pozdrawiam KLUBOWICZÓW i zagladajacych tuciekawskich. rudzielec |
2006-06-07 (11:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 63 061 [ CZCIONKA MONOSPACE ] i kazdy popedzil swoja droga.... ruda xxxxx Basn o rozstajnych drogach napisalem bodajze 11 czerwca ubieglego roku. Tak,teraz wiem na pewno,sprawdzilem,,zacytuje wiec moral. xxxxxxxx Bo kazdy Czlowiek nosi w sobie swiat ktory widzial,przemyslal i ukochal.. Swiat do ktorego zawsze bedzie powracal ,chocby przemierzal i pozornie zamieszkiwal inne krainy. |
2006-06-07 (17:30)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 087 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Obys mial racje... ruda |
2006-06-08 (16:46)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 63 202 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No,moze nie calkiem mam racje. Nie kazdy czlowiek ale ja na pewno!!! Pozdr. |
2006-06-08 (18:01)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 211 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No wlasnie- to juz bardziej prawdziwie brzmi. Moze kilka osób nosi w sobie \"swiaty\" z dziecinstwa. Odnosze wrazenie,ze wiekszosc wyrzuca z siebie te wspomnienia, idee,marzenia jak zbedny bagaz, przeszkadzajacy w biegu po \"lepsze\" zycie. Czesc z nich, po wielu latach orientuje sie, ze to co wyrzucili, dawalo im radosc i nadzieje, i szukaja w \"CIUCHOLANDACH\" cudzych wspomnien i mysli ale znajduja tylko obcy zapach, wyprany z naiwnosci i swiezosci. Perelek mysli nie znajdzie sie na bazarach. Albo je masz w sobie, albo miedzy swinie rzucone - zginely na zawsze. Wnerwilam sie dzisiaj z rana.Qrw mnie jeszcze trzyma za grdyke. Odpuszczam sobie dalsze wywody. Pozdrawiam. rudzielec |
2006-06-08 (21:30)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 63 233 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Krysiu ![]() ![]() Dlaczego tutaj jest tyle nostalgii, pesymizmu ![]() ![]() A teraz Krysiu ![]() ![]() ![]() Na szampana do truskawek przyjdzie czas po egzaminach, a narazie mam nadzieje, ze zarazilam \"zagladaczy\" odrobina optymizmu. Chyba ciagle energia mnie rozpiera i robie po kilka rzeczy naraz ![]() Co tam slychac u Twojej Piranii ?? ![]() Pozdrawiam cieplutko - Ania ![]() |
2006-06-08 (22:31)![]() Data rejestracji: 2006-06-08 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 63 251 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czy to forum z czesciami do samochodów?bo potrzebuje spoiler do Fiata 125p |
2006-06-08 (22:33)![]() Data rejestracji: 2006-06-08 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 63 253 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czy to forum z czesciami do samochodów?bo potrzebuje spoiler do Fiata 125p |
2006-06-08 (23:01)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 266 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj \"ENERGETYCZNA\" Aniu !!! Nie chce smucic o tym co mnie ciagle ( mimo \"dojrzalego\" wieku) zwala z nóg. W sumie nadal jestem optymistka ,ale... Jezeli spotykasz ludzi, których pamietasz z czasów, gdy wszystko bylo jeszcze do odkrycia i pamietasz jak zazarcie bronili swoich pogladów, i pewnie nie jeden palec dalabys sobie za nich obciac, a dzisiaj sa dupkami...A przy kazdej okazji usiluja Ci wcisnac, ze sa zbawcami swiata, to ilez dobroci potrzeba, by nie strzelic z liscia w taki wygladzony pysk ? No dobra... Tez truskaweczki wciagnelam. Szampana zamienie w sobote na piwko i sie uwale. Z tym uwalaniem to sie przechwalam oczywiscie. ![]() Przez byle dupków nie zaszargam swojej \"dumki dziewiczej\" A nasza pirania ma sie cudnie. Rosnie i swoim optymizmem i blezenskim usposobieniem przywraca mi wiare w ludzi. he!he! Pozdrówka rudzielec |
2006-06-08 (23:35)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 63 270 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Spoiler89 - jak szukasz spoilera do swojego fiacika, to udaj sie na pobliski szrot ![]() Krysiu - widze jednak, ze troche sie rozesmialas - wiec poobzerajmy sie truskawkami, a na piwie - mam ochote na Zubra chyba, albo Debowe mocne ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
2006-06-09 (19:28)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 325 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WRESZCIE !!! Nieszkodzi,ze pochmurno i smetnie. Jutro sobota i na podniesienie mojego i Twojego \"morale\" -Aniu- wklejam wiersz Jonasza Kofty. \"Zdziebelko-Ciepelko\" Wiem, ze milosc jest udreka Bo sie wszystkiego od niej chce Ja pragne malo, malusienko A wlasciwie jeszcze mniej Zdziebelko ciepelka W codziennych piekielkach W wyblaklym na szaro obledzie Rózowa perelka, zdziebelko ciepelka Znów wiem, ze jakos to bedzie Gdy serce ukluje przykrosci igielka I biedne sie czuje, niczyje Ciepelka zdziebelko Zdziebelko ciepelka Wystarczy i wszystko przemija Zdziebelko ciepelka Diamencik ze szkielka Czulosci kropelka na listku Ciepelka zdziebelko Tkliwosci swiatelko W twych oczach wystarczy za wszystko Nie chce wichrów, burz, nawalnic Uczuc, w których spale sie Jestesmy przeciez latwopalni Dla mnie najwazniejsze jest: Zdziebelko ciepelka... Byle jutro na Helu nie wialo jak na Uralu - to juz bedzie dobrze. Piwko i kukulki spakowane, jeszcze Kire i Wiewióry trzeba zapakowac i ... W Polske idziemy ... ruda |
2006-06-14 (19:29)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 752 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ruda, chyba nie bylo tak zle na Helu (jak na Uralu). Grzybów nazbieralas? Ja tak, susze kozaczki, maslaki zamrozilam. |
2006-06-14 (19:43)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 756 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hej Kukola Byla \"pogoda dla bogaczy\" Nie zbieralismy grzybów, ale i tak bylo super. Mimo wariackiej ochoty na plywanie - nie odwazylam sie. Woda na otwartym morzu miala bajeczny kolor, gorzej z temperatura. Ty Paskudo, nie chwal sie grzybami bo nie lubie jak mi ozór ucieka do ... MNIAM !!! Piesa wyganiala sie po Helu, my razem z nia. Nie bylo jeszcze najazdu turystów i to ( obok slonca) sprawilo nam najmilsza niespodzianke. Pozdrawiam rudzielec |
2006-06-14 (19:51)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 760 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak Tu sie nie chwalic, Rudziaszku, kiedy zapach mam od niedzieli, bo je susze. Cholera!!!!!!! znowu gol!!! |
2006-06-14 (20:11)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 763 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ty ZGAGO !!! Moja wyobraznia juz dostarczyla domózgu won suszacych sia grzybów i wlasnie slinie klawiature.Dostane z liscia od Wiewiórów za plucie na komputer. Bede miala szlaban przez Ciebie !!! Ile tych grzybów znalazlas ?? Wartosuszyc ? Pierogi z kapusta i grzybami teraz bym wciagnela. MNIAMMM ruda |
2006-06-14 (20:36)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 771 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj! warto, warto jest suszyc, a dlatego, ze postanowilam sobie, kiedy nie majac w ubieglym roku, ni nawet 1 ![]() kozaczków = 16 maslaki = zamrozone - nie liczylam, ale sosik (oj! przedni bedzie!) + podgrzybek = 1 (do sosiku) borowik = 0 (inni mieli) \"ja jak zwykle bez szczescia do prawdziwków\" , no cóz ![]() ale i tak jestem heppy ![]() |
2006-06-14 (20:55)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 63 777 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ajajaj!!! 16 kozaczków ??? Jenysiu!!! Przestan, bo sie odwodnie w koncu. Ja tez w zeszlym roku nie mialam ususzonych grzybków, tez w tym roku postanowilam odbic sobie. A jak tam kurki ??? Jutro jedziemy na wies i przez 4 dni nikt mnie nie wyciagnie z lasu. Ciekawe czy Kira to przetrzyma? Wlasnie gotuje jej zarelko, zeby juz jutro nie tracic czasu na stanie przy garach.W poniedzialek Ci \"doniose\" o swoich sukcesach. ruda |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 118 119 120 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |