Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 116 117 118 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2006-04-02 (22:47)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 56 473 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moze to nie miejsce na takie slowa. Myle, ze przy dobrym trunku tez tak mozna mylec. \"R a c h u n e k d l a d o r o s l e g o\" Ks.J.Twradowski Jak daleko odszedle od prostego kubka z jednym uchem od starego stolu ze zwykla cerata od wzruszenia nie na niby od sensu od podziwu nad wiatem od tego co nagie a nie rozebrane od tego co wielkie nie tylko z daleka ale i z bliska od tajemnicy nie wykladanej na talerz od matki która patrzyla w oczy zeby nie klamal od pacierza od Polski z rana ty stary koniu ruda |
2006-04-03 (22:58)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 56 610 [ CZCIONKA MONOSPACE ] sl. Jonasz Kofta muz. Adam Tkaczyk, Robert Burlinski Wyspa Kiedy sie szumem, tlumem, gwarem Ludzkie skupiska ustokrotnia Najdrozszym na wiecie towarem Bedzie samotnoc Tesknota ciszy uciekamy W bezludnoc wyspy, slonce poludnia Lecz kiedy na niej zamieszkamy Wyspa przestanie byc bezludna Przybedzie z nami trud i strach Niewola dat, historii schemat Jak pieknie wiatr uklada piach Tam gdzie nas nie ma Jak pieknie wiatr uklada piach Tam gdzie nas nie ma... Cieplych,spokojnych wysp - chociaz w snach. rudzielec |
2006-04-04 (20:04)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 56 707 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak sobie tu zajrzalem,w masce nawet. Bo któz tego kiedy a moze i teraz nie ogladal. Zorro Sound of hoof beats zorro, zorro, zorro, zorro, zorro, zorro sound of blade going through the air sound of hoof beats again out of the night when the full moon is bright comes a horseman known as zorro he\'s already gave his mark of z with his blade a z that stands for zorro zorro, zorro, zorro the fox of cunning and creed zorro, zorro, zorro he makes the sign of the z zorro, zorro, zorro, zorro, zorro, zorro he is alive let the wicked take fright when they catch the sight of zorro he\'s a friend of the weak and the poor and the meek this very unique senor zorro zorro, zorro, zorro the fox of cunning and creed zorro, zorro, zorro he makes the sign of the z zorro, zorro, zorro, zorro, zorro, zorro sound of hoof beats |
2006-04-05 (20:05)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 56 861 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasny gwint !!! Pewnie!!! Wtedy jeszcze mamuty wyprowadzalo sie na smyczy - tyle ich bylo. I jakie emocje budzil. ruda ![]() |
2006-04-08 (21:49)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 57 266 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzisiaj do klubu przytargalam caly worek swojego ADHD. Dynamit mnie roznosi. Za tydzien bedzie z nami (dzisiaj wybrana) sunia-zywe srebro,wiercidupka. \"Tylko gdzie w tym wszystkim...\" - Anita Lipnicka ... Grzechem by bylo prosic o wiecej Wiecej chciec Cale to szczecie Co mi sie trafilo Do lez wzrusza Cie Tylko... gdzie w tym wszystkim Ja? gdzie w tym wszystkim Ja? ... Tylko... gdzie w tym wszystkim My? gdzie w tym wszystkim My, sprzed lat? Przeszloc zostawia w kazdym z nas swoje rany lub siniaki. Nie da sie ich uniknac. Przylepienie plastra nie leczy, czasem pozwala na chwile zapomniec tak jak cmoktanie kukulek. ruda |
2006-04-22 (18:11)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 57 999 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam! Oszalelismy wszyscy troje na punkcie naszej suni. W tej chwili \"pirania\" spi. Jak tylko sie obudzi zaczynaja sie zbiorowe szalenstwa.To psinco ma dopiero osiem tygodni,a zawojowala swoim radosnym wygladem i usposobieniem nas i cala okolice.To jest niesamowite ile dobrego moze zdzialac 6,5 kg owlosionego psiaka.Na jej widok ludzie usmiechaja sie przyjaznie i kazdy chce ja poglaskac, przytulic i pobawic sie przez pare sekund.Nas traktuje jak zywe gryzaki, jest szybka i wykorzystuje kazda okazje, by swoimi ostrymi mleczakami popilowac np po kciuku.Bedzie trzeba zmienic jej imie z Kiry na Pirania. Ludzie!!! Od tygodnia nie jadlam czekolady, ani nie cmoktalam kukulek, mimo to jestem ciagle obsmiana jak norka. Czego i Wam zycze. rudzielec |
2006-04-22 (19:44)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 58 018 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moge tylko pozazdroscic ze tyle radosci sprawia Wam ta mala psiunia ,niestety ja nie moge miec pieska chociaz bardzo bym chciala,moja córa ma pólrocznego teriera tybetanskiego i poustawial sobie wszystkich domowników ,robi co chce ,zbyt go kochaja aby go dobrze wychowac ,zwróc na to uwage bo tez bedzie wszystkich ustawiala, a jest mloda sunia i mozna ja odpowiednio wychowac.zycze duzo radosci z nowego domownika,, |
2006-04-22 (20:27)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 58 034 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki Halah! Teoretycznie moze tak sie stac.Mimo, ze to nasza trzecia sunia tej rasy, zdaje sobie sprawe jak wiele bledów popelniamy przy szczeniaczku, kochajac i rozpieszczajac malenstwo.Jednak mamy swiadomosc z popelnionych w przeszlosci glupot i staramy sie je wyeliminowac. Teraz swiadomie wybieralam taka hodowle, w której szczenieta do 7 tygodnia przebywaly w mieszkaniu razem z 2,5 rocznym dzieckiem.Matka i ojciec Kiry sa dobermanami o bardzo zrównowazonej psychice (mialy przeprowadzone badania).Otaczanie miloscia i dawanie poczucia bezpieczenstwa, przy jednoczesnym \"wychowywaniu\" i konsekwencji daja sprawdzalne efekty.Zadnego psa nie powinno sie uczyc agresji.Dobrze traktowany, kochany pies,zawsze stanie w obronie swojego stada - w razie rzeczywistego zagrozenia. Do tego dochodzi tzw socjalizacja, czyli pokazywanie szczeniakowi swiata, bez burzenia jego poczucia bezpieczenstwa, otwartosc w kontaktach z ludzmi i innymi zwierzakami itd Poza tym, jestesmy wszyscy dosyc mocni psychicznie i nie pozwolimy sie smarkatej zdominowac, chociaz od poczatku do tego dazyla.Z psem jest gorzej. \"Facet\" do konca zycia bedzie chcial zostac przywódca stada. Sunia do osiagniecia tzw dojrzalosci moze próbowac.To jest jeden z tematów o których moge gadac i gadac. Ale sa lepsi fachowcy ode mnie, dlatego duzo czytam i nadal sie ucze. Pozdrawiam slonecznie. ruda |
2006-04-23 (23:02)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 58 166 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pisalam,ze plaster nie goi ran ? To prawda.Moze jednak przyspieszyc proces leczenia. Kira jest plastrem na moje dziurawe serducho.Dzisiaj, dzieki ladnej pogodzie moglismy posmakowac jej ogromnego potencjalu milosci. Pojechalismy na wies.Chcielismy \"upiec dwie pieczenie\" tzn wygrabic trawnik i wybiegac psine. To drugie nam sie udalo znacznie lepiej niz sie spodziewalismy.Kira latala po (na szczescie )zagrodzonym terenie jak helikopter.Wszystko w jej zyciu dopiero sie zaczyna.Zaba tylko na sekunde wprowadzila ja w oslupienie - potem to zaba zglupiala \"tykana\" nosem Kiry. Wszystkie kwiaty zostaly wywachane, kazda roslina ogladnieta w locie. I to pedzace jak huragan malenstwo, potykajace sie o wlasne nogi... Nawet na chwilke nie moglismy jej zagonic do domu, by odpoczela.Swiat otworzyl sie przed nia dzisiaj, a nam uswiadomil jak wiele radosci mozna czerpac z radosci innych stworzen.Sloneczna pogoda dodala koloru popapranemu przez ludzi swiatu. Dobrej nocki. ruda |
2006-04-30 (12:06)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 58 834 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam !!! Stracilam swoja cala poczte z adresami. Wszystkich z góry przepraszam, ze nie odpisalam. Bardzo prosze o ponowne przeslanie mi e-mail-a. Pozdrawiam. Pogubiona ruda |
2006-05-05 (17:02)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 59 420 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No nie ma sprawy Rudzielcu ![]() A gdzie nasza pani Halinka??? Znaczy fobia1... Nie czytalem jej od prawie 3-ch m-cy ![]() Fobiu... czy zbys nie chora??? Pozdrawiam. |
2006-05-13 (09:08)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 60 235 [ CZCIONKA MONOSPACE ] LUDZIE!!! Wreszcie jest slonce. Na spacer - sio!!! ruda |
2006-05-17 (06:03)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 60 623 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdzie sie podzialy dobre klimaty??? Nie ma kukulek, ani slonca... Pozdrawiam rudzielec |
2006-05-18 (13:55)![]() Data rejestracji: 2005-09-17 Ilość postów: 19 ![]() | wpis nr 60 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie ma kukulek, ani slonca... I gdzie sie podzialy gwiazdy,spadajace gwiazdy? Gdzie sa perly mysli naszych,gdzie? |
2006-05-19 (07:14)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 60 810 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hej Dylu!!! Moje gwiazdy juz prawie wszystkie spadly. Nie wszystkie marzenia zdazylam zrealizowac. W oczekiwaniu na slonce - wsciekam sie na wszystko i wszystkich. I perly mysli gubie w zlosliwych slowach. Slonca!!!! Królestwo za slonce!!! rudzielec ![]() |
2006-05-27 (08:46)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 61 733 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzisiaj \"przytargalam\" do Klubu Tuwima. Ciagle aktualny i ciagle mój ulubiony. \"Do prostego czlowieka\" Gdy znów do murów klajstrem swiezym Przylepiac zaczna obwieszczenia, Gdy \"do ludnosci\", \"do zolnierzy\" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne klamstwo ich uwierzy, Ze trzeba isc i z armat walic, Mordowac, grabic, truc i palic; Gdy zaczna na tysieczna modle Ojczyzne szarpac deklinacja I ludzic kolorowym godlem, I judzic \"historyczna racja\", O piedzi, chwale i rubiezy, O ojcach, dziadach i sztandarach, O bohaterach i ofiarach; Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Poblogoslawic twój karabin, Bo mu sam Pan Bóg szepnal z nieba, Ze za ojczyzne - bic sie trzeba; Kiedy rozscierwi sie, rozchami Wrzask liter pierwszych stron dzienników, A stado dzikich bab - kwiatami Obrzucac zacznie \"zolnierzyków\". O, przyjacielu nieuczony, Mój blizni z tej czy innej ziemi! Wiedz, ze na trwoge bija w dzwony Króle z pannami brzuchatemi; Wiedz, ze to bujda, granda zwykla, Gdy ci wolaja: \"Bron na ramie!\", Ze im gdzies nafta z ziemi sikla I obrodzila dolarami; Ze cos im w bankach nie sztymuje, Ze gdzies zweszyli kasy pelne Lub upatrzyly tluste szuje Clo jakies grubsze na bawelne. Rznij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawolaj broniac swej krwawicy: \"Bujac - to my, panowie szlachta!\" ruda |
2006-05-27 (20:00)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 61 793 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Medium co sie z toba dzieje czytam ostatni wpis a tui strzelasz d o wsszystkich RUDA usmiechnij sie troche |
2006-05-27 (20:39)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 61 802 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Medium!!! Usmiecham sie do wszystkich caly czas ![]() Jestem bardzo wesola wiewióra. Tylko czasem smiac sie nie ma z czego. Pozdrawiam ![]() rudzielec |
2006-05-27 (21:10)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 61 809 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WIEWIÓRA ---I TAK WYGRAMY I TY Z ME ZEM IJA Z DZIECMI WYJEDZIEMY NA WYCIECZKE OK |
2006-05-27 (21:21)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 61 810 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Medium O.K. ruda |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 116 117 118 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |