Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 106 107 108 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Klub Miłośników Twórczości Jasze'go - ALMANACH pod Jego red. |
2005-12-26 (12:44)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 495 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zajrzalam do Klubu. Ostatnio nic sie tu nie dzieje, same pustki. Moze przyczyna tego byla mala aktywnoc Jasze, na którego czec ten klub powstal. Chodzi oczywicie o mala TWÓRCZA AKTYWNOSC. Dzisiaj Jasze powrócil do pisania swego Dziela - Armanachu. W zwiazku z tym donioslym wydarzeniem przytargalam do klubu ogromny samowar do parzenia herbaty. Stawiam go na bufecie z nadzieja, ze przenikliwy umysl Jasze mabierze herbacianych rumienców. Nie ma to jak dobra herbatka. Zachecam do picia sluchajac jednoczenie piosenki z Kabaretu Starszych Panów. Herbatka wyk. Jerzy Wasowski i Jeremi Przybora Z rozkoszy tego wiata iloci niepomiernej zostanie nam po latach herbaty szklanka wiernej i nieraz sie w piernatach pomyli w porze nocnej ha, trudno lecz herbata, herbaty szklanka mocnej Dopóki Ciebie, Ciebie nam pic Póty jak w niebie, jak w niebie nam zyc Herbatko, Herbatko, Herbatko Dopóki Ciebie, Ciebie nam pic Póty jak w niebie, jak w niebie nam zyc Herbatko, Herbatko O, jakzes bliska chwilko, jesienne pachna kwiaty a my pragniemy tylko juz tylko tej herbaty za oknem deszczyk sypnal - arrivederci lato gdy wtem drzwi cicho skrzypna i witaj nam herbato ... Tak wdzieczni ze nas darzysz pod koniec juz sezonu o Tobie bedziem marzyc Twój zapach czule chlonac a potem syci woni, poprzestaniemy na tym bo doktor nam zabronil picia mocnej herbaty I po co, i po co nam zyc kiedy nie bedzie, nie bedzie nam wolno juz pic herbatki, herbatki... ------------------------ Prosze sie delektowac, póki doktor nam nie zabronil. POZDRAWIAM |
2005-12-26 (12:48)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 40 497 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...ho aj ho i butelka rumu. |
2005-12-26 (13:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 502 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no to i beczka piwa i wino habrowe i kukulki i wszelkie dobra, które zawsze gocily na klubowych stolikach |
2005-12-26 (16:12)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 40 530 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wolno zapomniec o...szampanie!!! |
2005-12-26 (17:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 552 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to chyba i wanne trzeba przytaszczyc. Jak mylisz? |
2005-12-26 (18:52)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 40 567 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zgodzilabym sie z herbata, rumem, beczka piwa, winem habrowym, szampanem, no moze i kukulkami na klubowym stoliku, ale wanna i to gdzie! w klubie??? no, no zaczynaja puszczac wodze fantazji. |
2005-12-26 (19:10)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 40 573 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Mówily jaskólki ( albo kukulki), ze nie dobre spólki.\" Sluchajcie, Wy bedziecie sobie w tym klubie robili co tylko wpadnie Wam do glowy, a ja bede pichcic dla wszystkich klubowiczów. Fobia bedzie wymylala nazwy dla potraw, Kukola bedzie sobie kukala z Jasze i innymi o Poezji i bajkach (moze Vidmo dolaczy?) a ja kopciuszek mak bede przebierala. Co Wy na to ? ruda |
2005-12-26 (19:25)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 40 578 [ CZCIONKA MONOSPACE ] OK Ruda! pod warunkiem, ze przyjmiesz od czasu do czasu pomoc w przebieraniu maku, nie mozesz byc zawsze Kopciuszkiem, chyba, ze sie uprzesz. Ta bajka tak pieknie sie konczy, ale Ty juz masz swojego Wiewióra. |
2005-12-26 (19:36)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 40 579 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola ! Nie wiem czy zostalam przyjeta, czy to negocjacje? Wiewiór, jak to Facet - do wyzszych celów stworzony. Czasem lubie zerknac ukradkiem w strone innych PASZCZAKÓW. Musze uwazac, by sie nie wkopac natarczywym \"przygladaniem\" sie. Jak chyba zauwazyla nie przesylam juz buziaczków, bo nie lubie wiatla zarówki w oczy. A metody przesluchan sa rózne. Idea klubu z dobrym klimatem i zarelkiem pasuje do moich ciagot kulinarnych. Pozostawiam Wam do przemylenia ewentualna lokalizacje. Pa ruda |
2005-12-26 (19:52)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 583 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ruda, lokalizacja sie nie zmienia. Ona jest tu, w tym miejscu. Ustalilimy na poczatku, ze w klubie rozmawiamy o czym chcemy, robimy co nam sie podoba. Jeden temat jest zakazany, temat zwiazany z multilotkiem. Ten klub - to byl pierwszy temat-odskocznia od madrych wywodów. Spójrz na pierwsza strone. Tu sie zapisywal kazdy kto tylko chcial. Pasko takze sie zapisal. Vidmo dawno jest czlonkiem tego klubiu, chyba juz póltora roku. W tym klubie panuje specyficzna atmosfera. Czasami rozbrykana piracka brac, czasami poetycki nastrój. Nie bylo podzialu ról. Czasami kto samotnie przysiadl za filarem. Innym razem biesiadowalimy w wiekszym gronie. Kto zostawial skrzynke rumu, kto inny mineralna, byl sok do mineralnej. Czy wanna stojaca soibie w kacie by komu zawadzala? Przeciez ona nie ma nic wspólnego z multilotkiem. Ten klub byl zawsze wyjatkowy. Ale, jak sobie zyczycie. Ja lubilam ten luz. Taki uporzadkowany regulaminem klub - nie dla mnie. |
2005-12-26 (20:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 584 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A zreszta... Nie bede zabierala glosu. Z biegiem czasu klub mial spelnic jaka role. Juz spelnil. Komu pomoglam, kto inny - niezbyt zorientowany - uwaza inaczej. Moze czas zweryfikuje mylne poglady, ale watpie. Podumalam, rozejrzalam sie. Nie zostawie - tak jak to kiedy czesto robilam - zadnej kartki na tym stoliku pod filarem. Nie zostawie takze torby cukierków - kukulek, jak to kiedy zrobilam. Kto wpadl - czestowal sie. Pamietam, ze Net_er tez objadal sie kukulkami. Kazdemu smakowaly. Wychodze z niefarbowana Nora. |
2005-12-26 (20:51)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 40 592 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ruda, zaden warunek, zadne negocjacje! Negocjatorem jestem kiepskim i warunków nie stawiam. Chcialam Ci tylko pomóc uporac sie z tym makiem. Tez lubie dobry klimat i dobre zarelko, a jeszcze jak Kto poda. Zyc nie umierac. I bez jaki glupich regulaminów. Fobia juz nie chce przynosic kukulek, zostawiac karteczek, szkoda, a moze jednak? Ja tez mam kukulki, od zawsze i nie zalowalabym ich nikomu, wanna tez mi nie przeszkadza. Fobia, czy Twoje kukulki sa z alkoholem? A moze ten Twój nosek, to od nadmiaru ich jedzenia? Ide juz sobie, farbowana na .... |
2005-12-26 (22:04)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 40 610 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Klubowicze! Podobno rude zawsze sie gdzie wkreci. Ciesze sie, ze jest taki temat, gdzie piszac o wszystkim nie trzeba znac sie na lotku. Szkoda, ze zarelko w tym klubie tylko wirtualne ale.... Jak bedziecie chcieli zjec \"skubana kaczke\" lub \"zaplenialego pleniaka\" moge Wam zaserwowac mlaskanie tych co to juz zjedli i przezyli. Chcialabym tez, zeby byla tu jedna potrawa, ogromna garc najmieszniejszych pierdólków. Kazdy z nas ma dosyc powagi w zyciu. Moge robic za ruda malpke lub innego blazna, tylko blagam miejmy sie wiecej. Pa ruda |
2005-12-26 (22:07)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 612 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Posluchajcie dziewczyny. Moze uwazacie mnie za przewrazliwiona, ale ja mam naprawde juz uraz na tle jaki niedomówien, czy glupich kojarzen w pary, mnie - tej fobii1. Nie dziwcie sie. Ponad dwa lata temu zaczeto mnie kojarzyc z Zibim. Nawial chlop z tego forum i ladu po nim nie ma. A dobry byl z niego czlowiek. Pozartowalam nieco z Jasze - no i juz zaczely sie ploty. Oboje to jako opanowalimy. Nie dziw sie Kukola, ze gdy przeczytalam w Almanachu jak Jasze napisal o jakiej zazdroci, to prawie mnie szlag trafil na miejscu. Wiem, ze nie mial nic zlego na myli. Ale ja mam takiego cholernegop pecha, ze zaraz zaczynaja sie durnowate docinki. I to jest jedyny mój chyba wrazliwy punkt. Lubie zartowac, wydurniac sie. Nie widze w tym nic zlego. Staram sie teraz nie wpisywac po Jasze, jak najmniej z nim rozmawiac na zupelnie obojetne nawet tematy, chociaz czasami mialabym ochote. Sympatyczny czlowiek, nieglupi, wiec dlaczego nie pozartowac? Ale naprawde boje sie \"otworzyc gebe\", bo znowu jaka swatka z bozej laski zacznie snuc domysly. No i tak to wyglada. Mam przechlapane, bo jestem rozwiedziona - taka to pewnie poluje na faceta. Ruda tez musi uwazac, bo jej maz po oczach reflektorami daje. Juz jest dobrze. Zostawiam wór kukulek - bardzo je lubie. Jak kto chce - bardzo prosze, czestujcie sie. Ruda, wciagnij meza do klubu. Niech sie rozejrzy. Zrób to teraz, bo jak ja przyciagne te wanne, to moze byc tragedia. Mam nadzieje, ze Sonda tu wpadnie. Zima wprawdzie, ale mozna juz zaczac planowac ta Lysa Góre. W tym roku nic z tego nie wyszlo. Moze w nastepnym sie uda. Do milego spotkania w wannie. |
2005-12-26 (22:39)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 40 618 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Juz ulozylam sie do spania, ale musialam luknac. A i owszem, chetnie sie poczestuje , ja równiez zostawiam do poczestunku swoje kukulki (ja mam z \"Pszczólki\", a Ty?). W takim razie ide na dobre spac. Dobranoc |
2005-12-26 (22:45)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 40 619 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Acha, skoro masz wrazliwe punkty, to moze przydalaby Ci sie akupunktura? Juz naprawde ide. |
2005-12-26 (23:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 40 622 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przerabialam to i musze powiedziec, ze mam bardzo wrazliwe punkty. Bez zartów. Którego dnia, w pracy cholernie rozbolala mnie glowa. Powaznie bylam prawie zielona na twarzy od tego bólu. Wsiadlam w taxi i pojechalam szybko do dr Z. na ul. Liciastej w Szczecinie - wojskowy lekarz, wietny specjalista od akupunktury. Przyjal mnie bez kolejki, Wpil mi w rodek glowy, gdzie pomiedzy koci czaszki igle - tylko jedna. Po 20 minutach wyszlam jak szczygielek i oblecialam jeszcze pól miasta. Chodzilam takze do tego lekarzaw latach 90-tych. Po trzech zabiegach wbijania igiel w stopy, pod kolanami, w dlonie, przy lokciach i za uszami (co 2 dzien) - w sumie 10 igiel - przeszlo mi dretwienie rak. A wczeniej mialam takie dni, ze nie moglam dlugopisu utrzymac w rece - kompletny brak czucia. Po kazdym takim zabiegu spalam jak aniol. Wrazliwych zapewniam, ze to kompletnie nic nie boli. Igielki dlugie, cieniutkie jak nitka, kazdy pacjent mial swoje (AIDS nie grozilo). Tak facet umiejetnie to robil, ze nawet kropla krwi sie nie pokazala. Jedyna rzecz, to te 20 minut nie wolno sie ruszac. Raz spróbowalam, ruszylam dlonia, a potem ból mieni. Smaczne te Twoje kukulki. Czuje, ze szybko zniknal. Dobranoc. |
2005-12-27 (00:03)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 40 628 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziewczyny! Powiedzmy sobie prawde w oczy. Czy która z nas powinna przejmowac sie plotami???? O mnie moga latac wszystkie, jakie komu przyjda do glowy. Niech sie martwi ta osoba, która te ploty wymyla. Fobia, mój wiewiór nie da sie przyciagnac do klubu. Ta wanna jest dosyc kuszaca, ale......... Myle, ze przyda sie nam od czasu do czasu odpoczynek od siebie. Uwielbiam kukulki. Wszystkie juz wyzarlam i linie sie na sama myl, ze Wy dwie sobie mlaskacie. Pa ruda |
2006-04-07 (15:44)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 40 663 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ufff...przytaszczylem te wanne do Klubu i nazwalem ja...Windsor. Proponuje Wam ,weLcie sobie kapiej,z piana,babelkami co tam macie pod reka. Nie zapomnijcie o rumie. Po takich ,,oblucjach,, wyjdziecie z niej jako...wesole kumoszki,z Windsoru zreszta. Nie zapomnijcie zaslonic kotary hi,hi. Pozdrawiam. |
2006-04-07 (16:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 40 668 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I prosze nie wyzerac wszystkich kukulek...jedna dla mnie!!! |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 106 107 108 ... 127 128 Wyślij wiadomość do admina |