Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 8 9 10 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DLACZEGO `````PRZEGRYWAMY````????????

2008-09-07 (21:14)

status Karamba1
Data rejestracji: 2008-03-10
Ilość postów: 174

3267
wpis nr 152 971
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Myslenie logiczne - maly , niepelny i nie dokonca zgodne z logika sposob.

Chodzi o przyklad i pokazanie paru mankamentow nielogicznego postepowania w podejsci do \"gier losowych\".

(Troche zamotalem zeby nie bylo latwo. Szczegolnie tym ktorzy sa bystrzy i inteligentni i w ulamku senundy wydawalo by sie im ze zlapali byka za rogi)

To ma byc przyklad i nie odpowiada on w 100% prawdzie. Ale zawiera elementy bardzo sluszne i dla wielu pewnie bardzo pomocne w dalszej drodze poszukiwan.

Staralem sie to napisac w jak najbardziej przysfajalny sposob.

No to sie spotkajmy z wlasnym mysleniem logicznym.

W grze losowej P/N DL zakladamy ze po prawidlowej interpretacji tego zjawiska zamierzamy osiagac wynik 86% - 99,9% trafnych prognoz w okresie 12 m-c.

Wydaje sie to nie mozliwe i niezgodne z rachunkiem prawdopodobienstwa.

Tak naprawde to rachunek prawdopodobienstwa nie ma tu w znanej Tobie postaci zastosowania.

Jest jeden wyjatek w tym przykladzie.

Rachunek prawdopodobienstwa ma zastosowanie tylko w pierwszym losowaniu.

Tak jest i to w 100% sie zgadza.

W kazdym nastepnym MOZE byc niezgodny wynik z zalozeniem.

W kolejnych juz nie bedzie zgodny, bedzie to zawsze przyblizony wynik, obarczony duzym bledem , ktory w konsekwencji nie daje nic pozytywnego. Wiec nas to po prostu oklamuje.

A wiec juz mamy problem, bo nie wiemy co bedzie !!!

Zaczynamy zgadywac.

I tak wszycy robia przy pomocy nawet wszelakich urzadzen, paranolmalnych metod , itd.

W konsekwencji sa tacy co nazywaja \"los\" losem i tyle. Bo jest losem.

Czyli ciasto, nazywam ciasem, bo jest ciastem.

Samochod posowa sie do przodu bo ma silnik. Jak go nie ma to nie moze sie posowac do przodu i to w dodatku pod gore.

Na szczescie wiadomo ze samochod nie musi miec silnika i posowac sie do przodu pod gore. Samochod potrzebuje \"kierowcy\". itd.... itd....

Jestem przekonany ze wiekszosc z Was popelnila ten sam blad w mysleniu logicznym.

Kazdy z Was bedzie probowal znalesc spsob zeby dac prawidlowa prognoze na nastepne losowanie.

Prosze sie zastanowic czy tak nie jest.

Ogromna wiekszasc tak mysli.

Ten sposob \"myslenia logicznego\" prowadzi do tego ze podamy jak by nie bylo prognozy, ale osiagniemy prawidlowe prognozy w zakresie 5%- 30%.

I oczywiscie jestesmy pelni wiary, nadzieji i milosci.

Gdzie popelnilismy blad ?

Blad jest bardzo powazny. Nikt o tym nie pisze tutaj.

Wiec napisze.

Nie mozemy myslec w ten sposob i tworzyc inteligenty system logiczny zakladajac trafna prognoze tylko majac na celu nastepne losowanie.

Przeciez wyraznie napisalem w okresie 12 m-cy !!!

To sa dwie rozne rzeczy jedno losowanie i przeszlo 100 losowan (DL).

Przeciez ta krotkowzrocznosc to jest wlasnie samoboj dla gracza i sukces dla Firmy Gier losowych.

Jesli zaczniemy myslec ze mamy 100 losowan to zaczyna sie zupelnie inna historia.

Ja nazywam to juz od przeszlo trzech lat historia, bajka pt. \"Tylko dla Orlow\"

My musimy miec prognaze na 100 losowan , a nie na jedno kolejne.

Ta prognoze na 100 losowan musimy miec zaczynajac gre.

Tu zupelnie sie zmienia sytuacja.

To jest diametralnie inna sytuacja

Nawet w banalnie proste sposoby bez wglebiania sie w trudna wiedze fizyki, matematyki i logiki, mozna bez wielkiego trudu zlamac barriere 50%. To oczywiscie nie zawsze sie uda , ale w znakomitej wiekszosci przypadkow tak.

Mozna taki test zrobic.

Zupelnie inaczej jest oczywiscie jesli zaczniemy myslec logicznie i stworzymy system logiczny i wglebimy sie troche w ta materie.

To nie jest proste. Na cale szczescie.

Male podsumowanie:

Zdaje sobie sprawe ze byc moze znajdzie sie wielu \"graczy\" ktorzy sie z tym nie zgodza.

Nie jest moim celem kogokolwiek przekonywac do czegokolwiek.

Do tego logiki , do zrozumienia , trzeba samemu sie przekonac.

A do tego najlepiej sluzy edukacja, doswiadczenia, testy, praca w zespolach i wzajemne poszanowanie.

Dopisano po przeczytaniu wypowiedzi : \"ANONIM123\" i \"007\"

Absurdalne tez sa wpisy osob ktore by chcialy zeby pokazal jakikolwiek system logiczny tu na forum. To tak jakbym porosil te osoby zeby mi cala kase ktora maja na koncie przelali na moje konto. To jest absurdalny sposob myslenia.

Sadze ze najchetniej by mi przelali zadluzenia ze swego konta.

Jesli Wam nie wystarcza ze ktos Wam cos podpowiada i dalsza droge musicie przejsc samemu. To dajcie sobie spokoj z \"grami losowymi\" . Zacznijcie pisac na forach gdzie sie poszukuje sponsorow.

Najlepiej byc wtedy uczciwym i napisac jestem leniem , nieche mi sie uczyc , myslec.

Baz zadnego wlasnego wkladu prosze o przekazanie mi np. 1 mln. Euronow.

Dodam ze jak by ktos to zrobil to wyzadzil by Tobie wielka krzywde.

Kolego \"ANONIM123\" - to co Ty napisales to jest kompletnie nie logiczne.

Moim zdaniem nie zrozumiales tego co napisalem (kto to widzial zeby czlowiek latal, na stosie palono takich ktorzy latali).

A teraz lataja i kogo na \"stosie sie pali\" ?

Pomysl. I sam sie przekonasz ze porownanie z samolotem to jest OK.

Prosciej juz nie umniem.

Jak tego nie rozumiesz to proponuje zdobywac wiedze i sie rozwijac w innych dziedzinach i jak najszybciej powinienes zapomniec ze jest cos takiego jak \"gra losowa\".

Wedlug Ciebie nazywa sie to typowanie liczb w grze liczbowej.

No jesli tak jest to napewno nie znajdziemy zadnej plaszczyzny do dyskusji.

No jakies minimum trzeba prezentowac , lub sie poprostu pytac, czytac szukac wiedzy. Zanim sie zacznie takie bledne i kompletnie nie logiczne wypowiedzi na forum prezentowac.

Na wytypowanie liczb w \"grze losowej\" nie liczbowej jak piszesz nikt nie dostanie Nobla i sie z Toba zgadzam w 100%.

Na prognoze kombinacji w \"grze losowe\" tez nie dadza Nobla bo w innej dziedzine ktora tyczy tego samego juz przyznano Nobla. Wiec dwa razy za to samo tej samej osobie (zespol osob) nie dadza Nobla.

pozdrawiam serdecdznie

Karamba
2008-09-07 (21:39)

status zen
Data rejestracji: 2004-03-02
Ilość postów: 1742

190
wpis nr 152 977
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz 2 powołuję się deklaracje sprzed kilku miesięcy jakie o ile dobrze to zrozumiałem złożył tu Karamba1

Jeśli będę zmuszony to odszukam to.

Mariusz 2 proszę nie przypisuj mi intencji jakich nie mam Możliwe że Ty mając negatywne nastawienie do mnie tak to odczytujesz ale to już Twoja osobnicza sprawa . Nie wiem czy Karamba1 zwróciłby na to uwagę .

Coś chciałeś tym zabiegiem osiągnąć ...

A teraz Ty i Twoje zdanie

>>A tak z innej beczki to nawet gdyby Karamba opisał jakikolwiek sposób - to i tak nie znajdzie się wielu -aby to przeczytać ze zrozumieniem .

<<

Czyż tych \"wielu \" to nie są idioci i dzieciaki Twoim zdaniem ??.

Piszę się na taki eksperyment

Niech Karamba 1 poda swoją metodę zobaczymy ile osób przeczyta ze zrozumieniem ;-o))

Mariusz 2 po co ta bzdurna pisanina? o nas samych; kto komu co zamiast o grach losowych ???

P.o.z

2008-09-07 (22:10)

status Mariusz 2
Data rejestracji: 2008-09-07
Ilość postów: 19

3744
wpis nr 152 984
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen

Co ma piernik do wiatraka .

Typowanie i przegrywanie przez 5 , 10,15,20 lat to uzależnienie .

Kto rozsądny i normalny podaje swoje typy na Forumu multipaski ???

I po co ???

Przecież Pasko nie płaci stawek .

Można sie raz pochwalić , dwa razy . 100 ale nie 5 lat dzień w dzień wpisywać nie wygrywające typy .

To sądzisz , że to normalne ???

Przecież kupony wypełnia się w kolekturze a nie u Paśki.

Zen .

Jak takich podstawowych spraw nie rozumiesz -gdzie jest kolektura -no to o czym możemy porozmawiać ?
2008-09-07 (22:33)

status zen

190
wpis nr 152 990
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz 2 różnica między nami polega na tym że ja próbuję się wczuć w sposób rozumowania innych tych typujących też .

Sam również typuję -

gdy coś czuję .

Jest jeszcze coś co nas różni to tolerancja dla innych , myślących inaczej itd itp ..

Mariusz 2 Ty i ja i wielu innych funkcjonujemy na pewnym wspólnym obszarze zainteresowań .

Ty usiłujesz bezwzględnie wyegzekwować od wszystkich Twój sposób postępowania . A przecież wszyscy się nieco różnimy . To nie jest komunizm.

Mariusz 2 jeśli Ci nie odpowiada coś co zamieszczone jest w jednym z tematów jeśli Ciebie to nie interesuje po prostu omijaj to ... Tak samo jak nie zaglądasz na inne fora dotyczących np. wróbelków perlistych .

Po co z tym walczyć narzucać innym co mają a czego nie mają robić .

Czyż nie lepiej się koncentrować na cechach wspólnych z ludźmi o podobnych zainteresowaniach a pozostałe omijać ?

Na koniec zastrzeżenie .Wszytko co powyżej napisałem ma charakter postulatywny jest prośbą i sugestią . Nie mogę przecież Tobie niczego narzucać bo inaczej nic nas by nie różniło w sposobach traktowania innych .

P.o.z

2008-09-07 (23:05)

status zen

190
wpis nr 152 996
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1

/pierwsze powierzchowne wrażenie i pierwsza moja reakcja/

To ciekawy dylemat który sprowadzę do takiego uproszczenia

Co jest lepsze

Czy rozszerzenie ilościowe

Czy rozszerzenie czasowe

W sumie chyba jest to zależne od wielkości użytych zbiorów

Nie sądzę aby zbiorem 6-cio liczbowym można było się spodziewać sukcesów

A wszytko to i tak orientacyjnie da się wyliczyć kalkulatorem szans .

Jakość i szybkość osiągania sukcesów moim zdaniem zależy od tego czy użyjemy różnego rodzaju dopalaczy .Dopalacze w moim rozumieniu to różne metody poprawiające skuteczność wyboru liczb.

Przykład : dla mnie negatywny zbiór to 1,2,3,4,5,6, albo 2 ,4,6,8,10,12

P.o.z
2008-09-07 (23:59)

status Karamba1

3267
wpis nr 152 997
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen - ja juz napisalem jak wygrac. I jest dokladnie tak jak Mariusz napisal nie znalazl sie nikt na tym i paru satelitach tego Forum kto by przeczytal to ze zrozumieniem.

Napisalem to tak ze nawet jakbys mial wszystkie moje wpisy od trzech lat w kupie to i tak napiszesz do mnie : Czekam kiedy Karamba napisze jak wygrac.

Ja nie mam zadnej mglistej koncepcji.

Moze Ty jestes zamglony jak czytasz , nie wiem, nie mam pojecia......

Jakos sa tacy co potrafili odczytac to co mieli odczytac.

To Twoja sprawa i mi nic do tego ze dla Ciebie roznica w wypadaniu liczb jest mala.

Dla mnie ogromna i to jest dla mnie jak najbardziej logiczne i OK.

I nic mi nie robi czy bedzie duza , czy mala. Bo to sie bedzie zmieniac , ale nigdy nie bedzie rowna i nie bedzie dazyc do wyrownania .

Dazy do tego zeby bylo zmiennie i nie rowno !!!!!!!!

Skoro tego nie widzisz, to co ja na to poradze ?

Do przetransportowania obiadu z kuchni do jadalni oddalonej o 5 metrow mam zamawiac taksowke ?

Zen - to sa ogromne wartosci o ktorych Ty mowisz. Zobacz jakie one konsekwencje ze soba niosa. Jak chcesz to pokonac ? Czekajac az sie wyrowna cos tam, cokolwiek ?

Jesli nawet to tylko na chwile. I co dalej ?

Zen niech sobie jest tak jak jest, nie ma to znaczenia. I Tobie to do niczego sie nie przyda i jest nie potrzebne. A mi nie przeszkadza ze Tobie sie to podoba i wierzysz ze dozy to do wyrownania.

Tak naprawde to nie ja to wymyslilem tylko madrzejsi odemnie. Moja \"madrosc\" polegala na tym ze udalo mi sie przeczytac pare prac ze zrozumieniem i ulozyc to w logiczna calosc. Sptkalem tez ludzi ktorzy tak zrobili.

Jestem sceptykiem, wiec zaczelem od doswiadczen.

Uwazam ze to doskonala metoda. Gdyby nie doswiadczenia nie bylo by rozwoju.

Pewnie z tym sie zgadzasz.

Z Forum i jego satelitow , tylko raz mi sie zdazylo ze ktos \"xxx\" napisal dokladnie o co chodzi ( nie wymienial szczegolow), ale w prost bez uprawiania magmy - mi to wystarczylo. Nie mam z nim kontaktu , bo napisale ze jest zajety teraz i kiedys sie odezwie. Ja mu odpisalem trala la.... To tak zeby nie pisac szczegolow.

On jest moja konkurencja.

Sadze ze jest jeszcze jedna osoba , ale tego nie wiem na pewno.Nie stac tej osoby na otwarta rozmowe. Wiec szanuja to i nie draze sprawy.

Jest tez pare osob ktorzy mi bardzo podziekowaly i zapewnialy mnie ze zrobili ogromny postep dzieki temu ze sie wciagneli wlasciwe wnioski i odpowiednio zinterpretowali zagadki i doswiadczenia ktore prezentowalem swego czasu.

Dodatkowo troche poczytali z pewnoscia na ten temat.

Zen - to sa puste slowa i w realiach nie ma zadnego dowodu i potwierdzenia ze liczby wypadaja i w tym procesie nastepuje proces wyrownania ich wypadania.

Twoj przyklad z EL jest dowodem na to, ze to jest bez sensu i to tylko pobozne zyczenie naiwnego myslenia nieralisty.

Pomiedzy x liczba, a y liczba jest roznica 53 wystapienia. To jest jak z Ziemi na Marsa lot. To jest ogromna roznica. Nawet gdyby byla to roznica =3 to jest to za duza roznica.

Tobie potrzeba roznica 0,1. I taka roznica i tak zabierze Tobie czas na najblizsze 50 lat dedukcji i myslenia jesli dalej bedziesz twardo stal na strarzy \"dazenia do wyrownania\".

Proporcje, Gauss sa i co ?

Wezmiesz sobie A i beda proprcje Ax i dzwon Ad.

Wezmiesz sobie B i beda proprcje Bx i dzwon Bd.

itd. itd.

A w realu jak jest ? Policzyles ile jest obok trafien ( tz. niezgodnie z proporcjami i w obszar dzwonu w ktoram dzwon nie dzwoni ) ?

Juz raz o Filtrowaniu przy pomocy sum liczb pisalem Tobie.

Jakies wnioski wyciagneles ?

Nie napisales . A prosilem zebys to zrobil.

Nie napisales bo trudno Ci przyznac ze widzsz chaos ?

Czy boisz sie ze nikt nie przyjmie Twoich naciaganych do realiow wynikow.

A gdybys to zrobil to bys dostal odpowiedz. Taka analize po ktorej bys z krzesla spadl.

Ale z inej beczki.

Wiec ja napisze . Wniosek jest taki ze przez filtrowanie zniejszamy ilosc trafianych kombinacji. I tu na koncu powinienes uzyc kalkulatora szans. Wiesz ile Tobie zostaje ?

Tak sobie strzele (bo nie wiem dokladnie ile tam sobie filtrujesz) moze 0.0001% szansy na trafienie. I to z losowania na losowanie. Zgadza sie ?

No to dlatego masz to co masz tz. \"zahlen salat\"

Widzisz nie tylko ja sie dziwie , ale nawet Mariusz sie dziwi ze jeszcze cokolwiek mi sie chce pisac. Wiesz co ? Mi sie nie chce. Ale mialem powod.

Przemyslalem, zastanowilem sie i postanowilem napisac.

Tak naprawde to tylko do \"Adams\" to pisalem. Mam swoje powody ku temu.

Powiem szczerze mam 1000 innych ciekawych rzeczy do robienia niz odwalac za Ciebie myslenie.

Dostales juz tyle i to za duzo zeby zaczac myslec. Nie mozesz przez to przejsc ?

OK jest mi przykro , moze powinienes zajac sie czyms innym, nie wiem. To Twoja sprawa.

Jeszcze raz pisze ja za Ciebie nie bede myslal.

Wiec Twoje oczekiwani i nie tylko Twoje to strata czasu.

Dlatego tez dostajesz taka papke jaka dostajesz i nie ma sily zebys ja strawil.

I nie pomoze pseudo inleligentne podchodzienie , zagadywanie , itd.... wiesz co mam na mysli.

Dlatego bedziesz caly czas pisal o plywaniu i niekonkretach. Bo sam w nich plywasz.

I niczym i nik Tobie nie wbije do glowy ze roznica =3 to jest bardzo duzo.

Miales Ty juz swoja minute szansy i konkretow z Twojej strony nie bylo.

Wiec co ? Tobie konkrety , a Ty sie wymigujesz od czegokolwiek.

Nawet durnego przefiltrowania kolegom jakis tam zbiorow kombinacji.

Zen- napisze konkretnie jestes dla mnie kompletnie nie powaznym partnerem do jakiejkolwiek dyskusji na temat \"losu\". Mozemy pogadac o czym innym ? OK.

Nie mysl sobie przypadkiem ze ja che jakas sprzeczke , czy tez ewentualnie chce Cie obrazic , urazic , itd. Nic , absolutnie nic z tych rzeczy.

Poprostu uwazam ze musisz sie sam skonfrontowac z realiami. I czasem jest dobrze troche krytyki poczytac.

Pozdrawiam

Karamba
2008-09-08 (00:01)

status Janio
Data rejestracji: 2008-06-22
Ilość postów: 165

3566
wpis nr 152 998
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1

Cyt. \" W grze losowej P/N DL zakladamy ze po prawidlowej interpretacji tego zjawiska zamierzamy osiagac wynik 86% - 99,9% trafnych prognoz w okresie 12 m-c \". A jakie jest założenie wstępne tego zjawiska ? Co najmniej 1 parzysta, 6 parzystych lub coś podobnego ? Bez tego to nie ma co mówić o prawdopodobieństwie. Co do pozostałej części zgadzam się z tobą. Ale muszę jeszcze pogłówkować nad tym.
2008-09-08 (00:17)

status Mariusz 2

3744
wpis nr 153 000
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen

Wijesz się jak piskorz . Odpowiadasz zupełnymi ogólnikami i nie na temat .

Pytałem się czy jest normalne , iż ktoś przez 5 lat wali typy z sufitu na stronie Pasko zamiast iśc do kolektury?

Dlatego wali tutaj ,iż nie gra naprawdę a cała jego zabawa polega na wirtualnej grze .

To jaka wspólna platforma ?

Co ty mówisz?

Co innego jest gra naprawdę .

A co innego wirtualna gra -zabawa na typy na stronie multipasko .

Odróżnij uzależnienie od gry .

Co ty się możesz wczuć -w co?

Codziennie podawane jest 200-300 różnych typów .

I co ?

Ty się w każde typy wczuwasz ?

Rozumiem ,iż wczuwasz się tylko w te dobre .

A które są dobre?

Oj mamusiu jak tutaj jest pieknie .

Zen .

gdybym dłużej z tobą prowadził dyskurs -to bym w wariatkowe skończył .

Nie można się wczuwać w 300 typów codziennie na stronie .

Pa

2008-09-08 (00:31)

status zen

190
wpis nr 153 004
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz 2 Nie w typy się wczuwam tylko postępowanie typerów .

Wyobrażam sobie że skuteczne zwalczenie typerstwa można osiągnąć dając alternatywę w postaci wskazówek co w zamian .

Twoje dyskredytowanie postępowania typerów na nic się nie zdadzą kiedy brak innych możliwości.

Domyślam się powiesz >>MYŚLCIE << >>ZMIEŃCIE SPOSÓB PODEJŚCIA<<

Ale to wymaga kilku drogowskazów typu >>NA CO ZMIENIĆ ? << .

Posyłanie typerów do kolektur to radykalne ale ciekawe rozwiązanie ;-o))

-------->>

Ja pomimo że nie uznaję niektórych metod czy podejścia do gry nie walczę z tym a raczej omijam i usuwam się

Jestem trochę w innym miejscu niż wszyscy sądzą że jestem i spokojnie czekam na kogokolwiek kto zaprezentuje poglądy na grę podobne do moich.

Na razie nie widzę ... A sugerować nic nie będę . To wymaga czasu . Powoli część z graczy uzna że są w ślepym zaułku i z tej części być może kilka osób wpadnie na to w czym obecnie siedzę .

P.o.z
2008-09-08 (00:40)

status zen

190
wpis nr 153 011
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1 mimo wszystko zostanę przy swoim . /tym nie publikowanym /

jednak przeliczyłem się nie widzę punktów zbieżnych.

Jest między nami dystans po prostu to Twoje nie idzie w naszym kierunku .

Kontynuuj swoją metodę .Powodzenia .

P.o.z

2008-09-08 (00:43)

status Karamba1

3267
wpis nr 153 012
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam - Janio,

Tak na szybko. To bardzo dobre pytanie. Takie w prost i bardzo slusznie.

Nie odpowiem wprost, ale z sensem i lekka magma.

Zalozenie wstepne jest takie ze mamy warianty dwoch stanow P i N.

6/0

5/1

4/2

3/3

2/4

1/5

0/6

Razem mamy 7 mozliwych wariacji i 8 ktorej nam brakuje i tylko dwie tonacje molowa i durowa.

Czyli sa dwa stany. Dwie populacje. I 8 nie siedem wariacji.

No i trzeba tak zagrac lub taki zapis nutowy storzyc zeby nie bylo falszow.

Zakladamy ze to orkiestra ma grac z nut , a nie nuty z orkiestry.

No bo nuszki w tancu sie poplacza.

Ale wiadomo ze w nawet super orkiestrze zawsze ktos obok gra.

Z tym czy bez tego i tak nie ma co mowic o prawdopodobienstwie.

Bo i tak beda duze odchyly , za duze zeby traktowac serio taka procedure.

A co dopiero kiedy na szesc glosow mamy cos rozpisac ?

Zrob doswiadczenie, a sie przekonasz.

I teraz ja mam pytanie:

1. ile jest wariacji w tonacji molowej ?

2. Ile jest wariacji w tonacji durowej ?

pozdrawiam

Karamba.
2008-09-08 (00:55)

status OB
Ilość postów: 78

3263
wpis nr 153 013
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do tych co wszystkie rozumy pozjadali i najlepiej wiedzą jak grać skutecznie. Typnąć nie chcą na forum, bo to bez sensu i tu się muszę z tym zgodzić. Zdradzić jak się wygrywa też nie mogą, bo jesteśmy konkurencją i tu też się muszę zgodzić. Jednak, żeby Wasze słowa nie były puste, to pochwalcie się wynikami publikując je tutaj na forum w formie skanu.

Taka publikacja będzie miała sens, bo pokażecie wszystkim, że metody przez was stosowane biją wszystkich na głowę i rzeczywiście macie mega mózgi. Śmiem podejrzewać, że znajdziecie wymówkę i takiego skanu i tak nikt nie zobaczy.

Jeszcze mógłbym dużo pisać na temat waszych trochę jednak śmiesznych wypowiedzi, ale ugryzę się w język.

Ktoś napisał na tym forum, że nie ma skutecznego lepszego sposobu i tak oprócz róznych analiz i filtracji potrzebny jest fart.
2008-09-08 (01:19)

status zen

190
wpis nr 153 014
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OB .

Twój wpis to kubeł zimnej wody na moją głowę . Nie mam żadnych znaczących wyników..

Jedyne co mam to wizję i nadzieję .

Wiadomo co to oznacza ;(

P.o.z
2008-09-08 (09:02)

status OB

3263
wpis nr 153 019
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen tak się jakoś dziwnie składa, że zamieszczając ten wpis nie miałem Ciebie na myśli, bo Ty raczej przedstawiasz metody jakich się trzymasz i nie przechwalasz się jaki jesteś mądry i skuteczny. Ci do, których kierowałem te słowa zamilkli, czego mozna było się spodziewać.

Były dwie możliwości reakcji. Wymijająca odpowiedz, lub udawanie, że powyzszy mój wpis się nie pojawił. Wybrali opcję numer dwa
2008-09-08 (10:16)

status Mariusz 2

3744
wpis nr 153 021
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OB

A w jakim celu ci ludzie mieliby te skany tutaj publikować ?
2008-09-08 (10:33)

status ANONIM123
Ilość postów: 3

3745
wpis nr 153 027
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz2: \"A w jakim celu ci ludzie mieliby te skany tutaj publikować ?\"

A chociażby po to, by udowodnić, że ich krytyka typerów tudzież innych wypowiedzi jest słuszna.

2008-09-08 (10:42)

status OB

3263
wpis nr 153 028
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ANONIM123 nic dodać i nic ująć. Zresztą tego akurat nie było się trudno domyślić. Wystarczyło przeczytać kilka razy ze zrozumieniem i pomysleć logocznie

2008-09-08 (10:48)

status Mariusz 2

3744
wpis nr 153 031
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ANONIM123

A po co ?

Nie bardzo rozmumiem .

To czyj tutaj jest interes ?

A niech sobie typerzy typują do końca życia .Przecież to wspólny interes ,

Gdyby nie było typerów to kto by pieniądze dawał totkowi .

Nie bardzo zrozumiałeś sprawy .

Co innego jest granie poprzez typowanie czy też nawet liczby z lottomatu .

Każdy ma prawo grać jak chce .

Ale co innego jest granie wirtualne -bez wysyłania kuponów i angażowania swoich pieniędzy .

To przecież zabawa .

Gdybym miał czas to też bym się pobawił .

A tuataj zrobiło się wirtualne granie na wirtualne kupony i w wirtualną nie istniejąca grę .

O to chodzi .

Toż to przecież nie mój interes aby typerów przekonywać .

Coś Ci się pomyliło .

No musiałbym stuknięty być aby setki typerów przekonywać -i w jakim celu .

Dla mnie to lepiej jak typują .

Ci co nie typują a mają inne sposoby i tak się skontaktują .

A jak ktoś 20 lat typuje to nawet gdybym tutaj zamieścił 10 kuponów z główną wygraną w dużego -i tak ich nie przekona do niczego --bo tutaj nie chodzi o wygraną ale o uzależnienie .

Widać , iż nigdy niczego nie wygrałeś.

To ich \" brocha\" i interes .

Jeszcze nikt nie zdurniał aby z wiatrakami walczyć .

Moje wpisy są proste .

Mnie to wisi i powiewa czy chociaż jeden typer się przekona .

Chodzi o to aby zaznaczyć swoje przekonania . A Ci , którzy mają podobne i tak się skontaktują -----poza .

A Ci ci nie chcą będą się sprzeczać , pyskować i robić inne podchody .

No i dobrze . Przecież to nie mój interes . Ja od nich niczego się nie nauczę i nic w zamian nie otrzymam .

A nauczycielem jestem kiepskim .

Pa
2008-09-08 (11:02)

status OB

3263
wpis nr 153 032
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pierwszej odpowiedzi wymijającej się doczekaliśmy. Czekamy na kolejne od innych skutecznych mega mózgów

Śmiech na sali!

Naprawdę jesteście zabawni w tych swoich wywodach i bez ściemy dobrze się bawię czytając wasze wpisy. Jednak powoli dochodzę do wniosku, że szkoda czasu na czytanie tych \"mądrości\" niczym nie podpartych.

Żart powtarzany wielokrotnie przestaje być w końcu śmieszny, ale to chyba logiczne
2008-09-08 (13:21)

status zen

190
wpis nr 153 052
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OB .Moim zdaniem sytuacja u mnie a przypuszczam że u wielu innych jest taka

Każdy coś tam sobie wymyśla nieważne jak w pojedynkę w grupach mniejszych większych ale poświęca temu swój czas .

Niektórzy coś tu i jeszcze gdzieś indziej coś skrobną .

Ja zazwyczaj podaję wiadomości już zdezaktualizowane /jak piszę że jestem w innym miejscu to znaczy właśnie to ,ze już siedzę nad czymś nowym /

WREDNE CO ???

pocieszam się jedynie tym że są bardziej wredni Ci którzy tylko czytają i garną całą wiedzę tylko do siebie .

Drugie usprawiedliwienie mojej wredoty to taka hipotetyczna sytuacja

powiedzmy opiszę tu cokolwiek to co stanie się z tą informacją ?

Nic istotnego dla mnie !!! . \"Ktoś\" przeczyta przetworzy na swój sposób i z tego nic nie wróci do mnie .

Więc po co ? jaki tego sens ??

Trzecie usprawiedliwienie to lojalność wobec wewnętrznej grupy w której się coś tam rozpracowuje ; a egzystuje zastrzeżenie o nieujawnianiu .

=========

Jeśli miałbym ocenić swoją działalność na tej niwie patrząc na to z dzisiejszej perspektywy to uważam że kilka z dotychczasowych lat zmarnowałem na błędy i błądzenie .

I w takim sensie Mariusz ma rację .

Chociaż z drugiej strony wartością nie do przecenienia jest zdobyta wiedza i doświadczenie jak nie powinno się grać ;-o)) - to też pozytyw .

P.o.z
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 8 9 10 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina