Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DLACZEGO `````PRZEGRYWAMY````????????

2008-08-14 (17:52)

status Janio
Data rejestracji: 2008-06-22
Ilość postów: 165

3566
wpis nr 149 815
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Zen, napisałeś \" Dlaczego przegrywamy ?

Może to siedzi w naszych psychikach , może przedsięwzięcie jest za duże jak na jednego człowieka a wzajemna nieufność nie pozwala na zjednoczenie własnych sił ...No niby jest wyjątek w osobie Leo ale jak widać jest Leo potem długo długo nic ... a potem bezproduktywni partnerzy \". O obiektywnej ocenie wyboru liczb czy zdarzeń przez naszą psychikę (mózg) rozpisywali się forumowicze. A psychika lubi bujać w obłokach. Gdyby przedwsięwzięcie było na naszą kieszeń, to ludzie nie zbieraliby się w \"spółdzielnie. Inna sprawa wzajemnej nieufności. Patrząc wokół nas widać, jak prawie każdy chce zrobić z nas jelenia na każdym kroku. Osoba Leo. To nie wyjątek, to ewenement - ma wiedzę i się nią dzieli. Prawdopodobnie ze swoją wiedzą jest trochę dalej. Ale gdyby nawet ją podał to istnieje szansa, że tego nie zrozumiemy i nie będziemy w stanie wykorzystać ( przynajmniej w większości przypadków m.in. i ja ). A skoro ktoś nie ma wiedzy to jak ma się wypowiadać na zadany temat ? Ja coś tam próbuję pisać czy typować ale typer ze mnie taki jak z koziej d...y trąba. Jeśli chodzi o podawanie liczb przez innych. Są przypadki w których można się pokusić o wybranie pewnych liczb ( grupy liczb ) ale nie z losowania na losowanie. Zen, nie ma się co oszukiwać chyba wszyscy należymy do grupy ludzi \"macantów\" ( towar dotknięty przez macajacego należy do macanta ). Na koniec piszesz, że nawet jak otrzymałeś takie wskazówki to ich nie umiałeś wykorzystać. Albo wskzówki były za mało precyzyjne albo twoje filtry za ostro postawione ( a może nie przystosowane do takich wskazówek ) - ważne, że próbowałeś. Szkoda tylko, że tak mało osób wypowiada się na temat jakie mają spostrzeżenia przy typowaniu liczb, grupy liczb czy innych właściwości gier liczbowych. I nie chodzi tutaj o ich największe tajemnice ( niech zachowają swojego konika dla siebie, to ich święte prawo ).

Panie i panowie trochę odwagi.

Na razie tyle Zen.
2008-08-14 (18:57)

status Filip
Data rejestracji: 2005-08-31
Ilość postów: 118

1191
wpis nr 149 823
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przegrywacie dlatego, że lotto to gra losowa i aby wygrać trzeba mieć po multum szczęścia a nawet i więcej. Może warto więc rozważyć kwestię czy nielepszym rozwiązaniem jest bukmacherka, w której dużo zależy od nas, a nie tak jak w przypadku lotto tylko od kwestji szczęścia. Dodam jeszcze, że aby grać w zakłady bukmacherskie nie trzeba znać się na sporcie, ponieważ niektórzy bukmacherzy oferują również zakłady specjalne w tym także typowanie lotto. Oto kilka z nich: ilość parzystych liczb, ilość liczb z przedziału, suma wylosowanych liczb itp. Więc może warto zastanowić się nad tym. Do niczego was nie namawiam, ale rozważcie to. Jeśli ktoś by się zdecydował na grę to niech napisze, a postaram się znaleźć jakiś korzystny bonus partnerski dla obu stron. Oczywiście nikogo nie zmuszam, a jedynie zachęcam.
2008-08-14 (19:02)

status zen
Data rejestracji: 2004-03-02
Ilość postów: 1742

190
wpis nr 149 824
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Z lekka coś stanęło na przeszkodzie aby rozwinąć tę myśl

>> ..Z drugiej strony ja otrzymawszy od kogoś z tąd wskazówki jak można nieźle zatypować nie umiałem tego wykorzystać . Też powaliłem tę sprawę ... <<

Tu rzecz ma się nieco inaczej niż to interpretujesz Janio .

Bowiem okazuje się ze nie mam takiej wiedzy sprawności aby całkowicie ogarną tę metodę bo tam trzeba umieć operować pewnymi elementami składowymi. Po prostu jednemu \"leży\" to innemu tamto .trochę się specjalizujemy .

Cały ten pasus ma pokazać że naprawdę trzeba chyba być geniuszem by wszystko to ogarnąć .

Jedynym rozsądnym wyjściem jest zespół ludzi ale na podobnym poziomie ..

Ten mniej więcej jednakowy poziom jest konieczny bo znam to z autopsji ; Uczestnicząc w jednej takiej grupie do Dużego Lotka właściwie nic nie wnosząc stawałem się przeszkodą w realizacji przedsięwzięcia czyli niweczyłem tym osiągnięcia innych ....

Inną sprawą jest poziom mentalnego zaangażowania użytkowników np tego forum .

Wydawać by się mogło że z tylu przeglądających to forum dość łatwo będzie można \"sklecić \" jakieś większe grupy do gry .Jako przykład Grupa Precyzyjna i coś co próbował zorganizować Czak dla Expressa

Okazuje się że jednak nie! każdy widzi to inaczej . każdy inaczej kalkuluje .

Tu należało by się zastanowić co jest tego przyczyną a pamiętam jeszcze ten czas kiedy Paśko coś deklarował na temat gry...

/inna rzecz że sam byłem wtedy oponentem takiego sposobu projektowania gry jak pierwotnie proponowano/

Wówczas w tych czasach chętnych do gry były setki ;-o)) - to mi najbardziej utkwiło w pamięci . Gdzie Ci ludzie ???/już nie mówię o samej grze al o rozwoju myśli , metod itd.... To jest zastanawiające...

P.o.z

2008-08-14 (20:29)

status Janio

3566
wpis nr 149 839
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Widzę, że potrafisz lepiej i zwięźlej opisać tą sytuację ode mnie. Ja nie mam tak giętkiej myszki i klawiszów jak Ty. Różnice intelektualne i nie tylko nas ludzi dzielą. Piszesz \" jednemu leży to innemu tamto \". Ja powiem tak, jeden lubi rybki a drugi pipki \" przepraszam za słowo \". Mało tego, że uzyskałeś od kogoś wiedzę ( myśl ) to weź i przekuj to w czyn tak aby ktoś inny zrozumiał ( pod warunkiem, że sam tą myśl dobrze zrozumiałeś ). Dobrze jest jak dostrzegasz, że odstajesz od innych bo wiesz jak daleko na tej drodze jesteś i co możesz lub powinieneś poprawić aby zbliżyć się do tych lepszych. Niestety ja też widzę ile mi brakuje do Ciebie i innych na tym forum i trochę się wcinam ze swoimi mądrościami wiedząc, że niektóre z nich rozśmieszają Was. Ale nie uważam tego za bezcelowe ponieważ czasem wystarczy jeden wyraz, jedno zdanie abyście dostrzegli coś czego szukaliście może i latami ( przypadki były i są matką wynalazków ). Może i czasem otrzymam od Was łyżeczkę goryczy to widać była mi potrzebna. Piszesz, że byłeś przeszkodą, no cóż nie każdy musi być geniuszem. Ci mniej rozgarnięci ( inaczej myślący ) są też potrzebni i ta lekcja nie poszła w las. Ważne by się uczyć na błędach, wyciągać wnioski i starać się być obiektywnym w swoich opinniach.

Wyścig szczurów, pies ogrodnika, bycie lepszym w domu, pracy i na drodze, nie liczenie się z innymi, zarobić kosztem innych, wyśmiać innych bo myślą inaczej. Można napisać długą listę takich uwarunkowań. A gdzie strach, obawa, wstyd, brak finansów i inne ? Forumowicze nie bierzcie tego dosłownie do siebie. Myślę Zen, że wcześniej czy później zbierze się grupa w express lotku aby sięgnąć po \"5\". Tylko wyczekują chyba trochę lepszych rozwiązań, bliższych i pewniejszych wygranej.
2008-09-03 (00:34)

status adams
Data rejestracji: 2008-03-25
Ilość postów: 557

3299
wpis nr 152 338
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie czytałem całego wątku , ale mam wrażenie , że szukacie rzeczy \"nadprzyrodzonych\" .

Z matematyki wynika dlaczego przegrywamy i jest to proste = przewagę matematyczną ma BUK.

My możemy robić jakieś zabiegi i np w małej ilości gier (1000, tym bardziej 100) można doszukiwać się pewnych prawidłowości , ale na przestrzeni większej ilości gier ONE (te prawidłowości ) nie zadziałają.

To są zdarzenia losowe i nawet jak maszyna losująca ma wadę ( tak jak to miało miejsce w latach 96,97>> bardzo mało liczb z zakresu 50-60 w ML) to wtedy można było mieć lepszą skuteczność w typowaniu , ale czy to wystarczało by przewaga matematyczna była po stronie gracza ???

NIE , i tak była po stronie organizatora. Mało tego , nawet dzisiaj gdyby wyrzucić 10 liczb z ML i założyć że jest tylko 70 a nie 80 i przy obecnych stawkach nadal przewagę ma totalizator.

Nie ma się co dziwić , są gry na necie gdzie przewaga BUKA jest tylko 5% ai tak jakoś trzymają się i zarabiają a w ML przewaga jest kolosalna nie do zlikwidowania nawet przez wróżkę = 50% + podatek = 60%

Nie ma szans .
2008-09-03 (17:55)

status zen

190
wpis nr 152 393
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janio przeceniasz mnie ;-o)) zapewniam Cię że są na tym świecie ludzie którzy znają moją prawdziwą zawartość ptasiego móżdżku ...

Ale słuszne jest to co piszesz że wystarczy jedno słowo >.klucz< >argument < by uruchomić intelektualną lawinę .

Dlatego namawiam jak największą liczbę ludzi by zechcieli cokolwiek w temacie się wypowiedzieć .

Skojarzenia zrobią swoje...

==------------>>

Adams odpowiem tak głupio że już bardziej nie można ;-o))

Wyobraź sobie człowieka bardzo upartego który chce koniecznie i za wszelką cenę wygrać np DL . Okazuje się ze jest to możliwe

Organizuje / Pożycza, kradnie obojętnie jak / Niezbędną ilość środków `circa 28 mln PLN i realizuje to .

A WIĘC MOŻNA WYGRAĆ DLA SAMEGO WYGRANIA Wystarczy tylko puścić w systemem pełnym

Teraz zastanówmy się czy jest możliwe tak samo wygrać puszczając o jeden zakład mniej - ja myślę że tak

a o dwa mniej ??

trzy ?

a ... itd ???

pewnie jest taka granica przypuszczalnego bezpieczeństwa że jeszcze można

ale i tak należy puścić GRUBO PONAD MOŻLIWOŚCI PRZECIĘTNEGO ZJADACZA CHLEBA .

............Cały ten passus chciałbym zakończyć dość nieoczekiwanie

DLACZEGO PRZEGRYWAMY ?

dlatego min że nie potrafimy skumulować potencjału intelektualnego i finansowego - O CZYM KAŻDY DOSKONALE Z NAS WIE .

Wydaje mi się /w rozumieniu Mariusza będzie to czysta herezja/

że każdy właściwy a więc pozytywny element dodany po stronie grających zwiększa ich szanse w rozumieniu relacje do wygrania .

Extra wyjaśnienie uważającym podobnie jak Mariusz że SZANSE SĄ NIEZMIENNE .

Dlatego podparłem się określeniem RELACJE

Wyobraźmy sobie sytuację dwóch graczy o porównywalnych umiejętnościach i wiedzy o grze Lecz za jednym stoi tylko kartka papieru za drugim dobre oprogramowanie i statystyki . Czy obaj mają równe szanse ? Inaczej czy ich relacje do gry są jednakowe ??.

--------------------

Wrócę jeszcze do tego skumulowania potencjału Nie wiem jak inni to szacują ja uważam że w Expressie takim minimalnym minimum i o jeszcze po spełnieniu kilku warunków na to aby wygrać i to w ciągu kilku podejść po ok 1000 PLN .

W DL jest jeszcze gorzej . Tak że jeśli zostałby tu osiągnięty jakikolwiek sukces to tylko dzięki pozytywnym zbiegom okoliczności .

Jednoosobowo się temu nie podoła trzeba mieć tego świadomość..

Zostaje alternatywa fuks albo dużo przegranych

P.o.z

2008-09-03 (20:20)

status TOTO1
Data rejestracji: 2008-08-06
Ilość postów: 145

3665
wpis nr 152 417
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja uważam, że trzeba wynaleźć jakoś super metodę na te lotto.

Wiem, że stoimy na przegranej pozycji ale może istnieje jakaś luka w tym systemie i może uda nam się znaleźć ją. Może im więcej przegrywamy tym większe mamy szanse na wygraną. Jakaś metoda od tyłka strony.

Nie wiem stawiajmy może na najbardziej badziewne liczby tak aby przegrać a to przyniesie zyski.

Co losowanie DL padają te liczby, niby każdy jak je zobaczy, to sobie myśli, że mógłby takie skreślić i może myślał o podobnych. Skończył mi się wątek....

2008-09-03 (20:28)

status TOTO1
Data rejestracji: 2008-08-06
Ilość postów: 145

3665
wpis nr 152 419
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiecie co może trzeba skonstruować taką maszynkę do losowania. Ale taką jakoś wzorowaną na oryginale. I samemu sprawdzić jak to jest z tą losowością.
2008-09-06 (21:09)

status zen

190
wpis nr 152 841
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W temacie założonym przez 777CH Mariusz 2 posłużył się dość przyjemnymi acz pouczającymi anegdotkami .

Ok .

Spróbuję odpowiedzieć na to co raczej moim zdaniem nie warte jest też dyskusji ale gdy merytorycznych wypowiedzi brak dobre i to ....

Z mojego punktu widzenia jest to obojętne czy ktoś ma nastawienie negatywne czy pozytywne .W życiu jest rożnie .

Ktoś może deklarować że ma nastawienie pozytywne a myśleć i postępować odwrotnie . Jego sprawa . do czasu gdy nie nastąpi konflikt z moimi interesami .

Teraz napiszę wprost do Mariusza 2

Czy wyobrażasz sobie taką sytuację ze ktoś wchodzi w jakiś układ w jakąś grupę , nawet inwestuje a więc ma nadzieję na sukces ;

Czy taka osoba może mówić inaczej niż z pozytywną nadzieją ??

A\'la smerf Maruda ?? W stylu >>Włożyłem pieniądze ale to się nie uda ... <<

To było by chyba bez sensu.

Ale coś w tym musi być a przyszło to chyba od amerykańców te kilkuminutowe wzajemne zagrzewanie się do boju na imprezach sportowych czy w firmach - Czemu nie? jeśli poprawi to komukolwiek nastrój .. Proszę bardzo

Mariusz 2 to piękne Twoje zdanie i warte zapamiętania

>>

Los nie rozdaje jednakowo . Tym przygotowanym na ten los i znającym jego reguły -daje znacząco więcej . <<

Na tym poprzestanę . To tyle .

Zastanawiam się czy jeszcze ktoś na tym forum napisze coś merytorycznie rozsądnego ??

P.o.z

2008-09-06 (23:50)

status Janio

3566
wpis nr 152 870
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Zen, to chwalebne, że przniosłeś się z tą rozmową z innego tematu.

Trochę racji ma Mariusz2 a trochę ty Zen ( z przewagą w twoim kierunku ). Napisać merytorycznie coś rozsądnego to trudna sprawa. Cyt. Mariusza2 \" Los nie rozdaje jednakowo . Tym przygotowanym na ten los i znającym jego reguły -daje znacząco więcej . \" Czy rzeczywiście los nie rozdaje jednakowo ? A może rozdaje jednakowo ale niesprawiedliwie ? Los to nie istota myśląca, która jednemu da a innemu nie. Los to wiele powiązanych ze sobą zdarzeń i okoliczności. Drugie zdanie cytatu prowadzi do pewnej niekonsekwencji. \" Tym przygotowanym ... - daje znacząco wiecej \". Tak daje wiedzę. Ale czy jesteśmy w stanie przekuć tę wiedzę w wygraną ? Niekoniecznie. Zależy to od ilości uzyskanej wiedzy. No i przykład: Express lotek - mamy 42 liczby i dzielimy je na połwę od 1-21 i od 22-42. Za każdym losowaniem w jednym z dwóch zbiorów mamy minimum 3 trafienia. Pozytywnie myślący powie: mogę zagrać o \"3\" z 21 liczb bo mam o wiele mniej liczb do wyboru i wygram. Drugi myślący negatywnie powie: nie zagram o \"3\" z 21 liczb bo musiałbym obstawić 20.349 zakładów i poniosę stratę. Nastawienie pozytywne bądź negatywne na grę nie ma znaczenia. Znaczenie ma rozsądne myślenie. CDN.
2008-09-07 (00:31)

status adams

3299
wpis nr 152 873
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeśli chodzi o zdarzenia losowe , to człowiek z ERY kamienia łupanego ma takie sam szanse wytypować \"6\" w DL jak i TY ( ZEN ) mimo że za tobą stoją KOMPUTERY.

RÓŻNICA polega na tym iż to NIE KOMPUTERY tylko i wyłącznie UŁOMNOŚĆ (ewentualna ułomność) maszyny losującej pozwala na nadgonienie strat MATEMATYCZNYCH .

O ile straty te są na poziomie kilku procent (tak jest na necie w różnych grach) to w takim DL, ML , EL itp są na poziomie 50% - więc nie ma szana i nie gadaj głupot.

Może CIę teraz uraziłem , ale walicie pianę a nie macie zielonego pojęcia , to jest moje zdanie i wiem CO MÓWIĘ I PISZĘ.
2008-09-07 (00:41)

status adams

3299
wpis nr 152 874
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A i nie zamierzam TU polemizować , TO JEST MOJE ZDANIE , a sytuacja jest tak prosta i klarowna , że nie wymaga dyskusji , bo każdy matematyk wie o co chodzi , a wy bijecie piane i to jest ..........

żeby nie napisać więcej.

Można sprzeczać się o rzeczy bardziej dyskusyjne , ale o fakt przewagi BUKA nad graczami ( i to na poziomie 50%) --!!!!!!!

Ludzi grają i grać będą , tak samo jak glosowali na DONALDA a jutro zagłosują na XXXX bo na DONALDA JUŻ NIE -- a dlaczego?

Bo Ani drugiej JAPONII ani drugiej Irlandii

Ani wygranej w TOTO
2008-09-07 (01:09)

status zen

190
wpis nr 152 875
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janio

do tego co Ty napisałeś nic dodać nic ująć .

Można jedynie przyjąć do wiadomości .

Być może wrócę do tego w przyszłości ....

bo jest jakaś myśl w tym podziale na 21 itd...

==----------------------------------->>>

Adams Nie wiesz do czego służy mi komp a piszesz . ..

/lecz uprzedzam jeśli zada mi ktokolwiek to pytanie nie odpowiem jestem już w trochę innym miejscu i nie chcę ujawniać nad czym pracuję/

Z drugiej strony masz rację szanse u buka są duże ale i tu są problemy w postaci barier psychologicznych .

A różnica jest tak że tam musisz codzienne być na pełnych obrotach i grać . Tutaj można się dość długo przygotowywać; opracowywać testować i zagrać kilka razy

Ależ oczywiście masz rację pisząc że biję pianę i walę głupoty to jest niezaprzeczalne Jak to odkryłeś ?

P.o.z

2008-09-07 (01:48)

status Janio

3566
wpis nr 152 876
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ciąg dalszy

Zen, rozejrzyj się dookoła. Jest bardzo wiele przykładów ludzi, którzy wiedzą i ludzi, którym się wydaje, że wiedzą. Co gorsza tych drugich jest wielu na stanowiskach kierowniczych. Ktoś zapyta jaki to ma związek z tematem ? Ano ma. I przykład: kierownik dostaje polecenie wykopania studni przez jego pracowników w ciągu czterech godzin. Kierownik myśli tak: jeden pracownik wykopie w ciągu godziny 0,5 m (sześc.) ziemi to, żeby wykopać 8,0 m (sześc.) trzeba czterech pracowników. I z pozytywnym nastawieniem przyjmuje polecenie. ( Toż to ci pracownicy pozabijają się w tym wykopie łopatami ). Fakt, trochę trywialny ten przykład. Pozytywne ( negatywne ) nastawienie nie ma żadnego znaczenia jesli nie idzie w parze z wiedzą i doświadczeniem. Bez wiedzy bedzie to tylko głupota i nic więcej.

Piszesz wprost do Mariusza2 cyt.\" Czy wyobrażasz sobie taką sytuację ze ktoś wchodzi w jakiś układ w jakąś grupę , nawet inwestuje a więc ma nadzieję na sukces ;

Czy taka osoba może mówić inaczej niż z pozytywną nadzieją ??

A\'la smerf Maruda ?? W stylu >>Włożyłem pieniądze ale to się nie uda ... <<

To było by chyba bez sensu. \" Jeśli ktoś ma nadzieję to znaczy, że liczy na rzecz nierealną (cud ). A ty Zen, wstępujac do grupy napewno przeanalizowałeś za i przeciw. Czyli podparłeś się wiedzą i doświadczeniem (zależnością względem twojej osoby ). Amerykański patos to nie to samo. Tam zależność występuje tylko między zawodnikami do granic możliwości ciała ludzkiego i na tym koniec. Inne przykłady są bliżej. Polscy piłkarze i kibice liczący na cud (mający nadzieję i pozytywne nastawienie na wygraną przez naszych ). Jaki ma wpływ pozytywne nastawienie kibiców na los w postaci wygranej przez naszych, skoro wynik meczu jest niezależny od kibiców ?. Nie ma żadnego a takie pozytywne nastawienie jest czystą ułudą. Chociaż chciałoby się aby nasi wygrali.

To chyba na tyle bo tematu i tak nie da się wyczerpać w kilku zdaniach a pisanie na skróty prowadzi potem do nieporozumień.

PS. Widzę Zen, że już odpisałeś na pierwszą część ale mimo to puszczę i tą drugą część.
2008-09-07 (18:45)

status Karamba1
Data rejestracji: 2008-03-10
Ilość postów: 174

3267
wpis nr 152 939
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam,

Troche sie zastanawialem czy zaragowac i odpisac.

\"adams\" - ja sie absolutnie nie zgadzam z Twoim tokiem myslenia, z Twoim zdaniem.

Czlowiek z ery kamienia lupanego mial takie same szanse na wymyslenie samolotu, jednak w tamtych czasach tego nie zrobil (kto to widzial zeby czlowiek latal, na stosie palono takich ktorzy latali ).

Jak widzisz trudno sie nie zgodzic ze jest cos takiego jak ewolucja, rozwoj mysli, wiedzy, itd.

Straty procentowe ? O czym Ty piszesz ? Nie ma zadnych strat !!

Wachania sa rzedu 0,1% do 0,01%. To jest absolutnie normalne , konieczne i zrozumiale. Nie moze byc inaczej. W tej \"niby niesprawiedliwosci\" jest najwieksza jaka moze byc sprawiedliwosc. Nic nie musi byc nadganiane wszystko jest OK i bardzo sprawiedliwie.

Nie kazdy matematyk jest matematykiem.

Po za tym zdarzenia losowe to nie matematyka tylko FIZYKA !!!!!!!!!!!!

Tu jest najwiekszy problem i najwiekszy blad w mysleniu logicznym.

To co sie dzieje w swiecie fizyki dopiero trzeba przeniesc na swiat matematyki.

Nie odwrotnie, tak jak to 99,999% tutaj moim zdaniem piszacych przedstawia sprawe.

Nie chce mi sie rozpisywac ,wiec krotko - kiedys jakies trzy lata temu zaprezentowalem doswiadczenia z kulami Bialymi i Czerwonymi.

(pare kulek czerownych , pare bialych i sobie losujemy, zadnych liczb !!!)

W swiecie tz \"graczy\" zainteresowanie i prawidlowa interpretacja tego zjawiska - prawie zerowa. W swicie fizykow ogromna.

I to fizycy podali prawidlowa interpretacje , a nie matematycy, tz \"gracze\" odpadli w przedbiegach.

Z pewnym dla mnie nie zrozumialym pojeciem i sposobem zastosowania rachunku prawdopodobienstwa juz sie oswoilem. Dla mnie jest to w 100% bledne zastosowanie. Czasem sie zdaza ze ktos pisze ze nie bardzo wierzy w rachunek prawdopodobienstwa w np. DL. No coz, nazwalbym to supre intuicja i wskazowka ze trzeba poszukac innego sposobu, metody. Wtedy to i nawet rachunek bedze sie zgadzal i bedze mozna go prawidlowo zastosowac.

Tylko to jest zupelnie inny algorytm.

Zen jest wielkim zwolennikiem rachunku prawdopodobienstwa.

Jakos nie widzi ze to sie nie zgadza. To tak jakby nie widzal ze 2x2=6 zamiast 4.

I twierdz ze to sie miesci w granicach bledu i wyrowna sie w dalszych losowaniach.

A ja twierdze ze sie nie wyrowna i to nigdy !!! Nawte za 100 mln lat. Nie ma takiej mozliwosci.

Jak moze sie cos wyrownac skoro jest i tak rowne ?

Jesli by sie nawet wyrownalo, to, to co jest rowne przestanie byc rowne.

Gdyby sie tak stalo to bysmy mieli prawo myslec ze chaos jest rzeczywistoscia.

Adams- to co piszesz to 50% przewagi BUKA to jest falszywe podejscie matematyczne kiepskiego standartowego matematyka zajmujacego sie statystyka i nieprawidlowym zastosowaniem rachunku prawdopodobienstwa.

Dlaczego tak sie forsuje tego typu sposob \"myslenia \" to osobna sprawa.

Nie bede sie na ten temat wypowiadal.

Zeby ewentualnie zmienic lub sprobowac poszukac alternatywnego sposobu nalezy zajac sie edukacja.

Najlepiej zaczac od poczatku, od podstaw. Czyli od czytania \"bajki\".

Polecam pana Lewis Carroll i jego wspanila prace \"Alice\'s Adventures in Wonderland\". Reszta sama logicznie powinna wyjsc na swiatlo dzienne.

Powtorze to co juz wielokrotnie pisalem:

Wlasnie dlatego \"przegrawamy\".

Poprostu nie myslimy logicznie.

To jest moim zdaniem trudna sztuka nauczyc sie myslec logicznie.

Wiekszasc z Nas nie ma takieko daru przychodzac na swiat.

Wiekszosc z Nas nie ma takiego daru zeby ze zrozumieniem zastosowac wiedze odkryta przez innych.

Wielu nawet bardzo dobrze wyksztalconych ludzi ma ogromne klopoty z mysleniem logicznym i zastosowaniem tej wiedzy w praktyce.

Ta wiedza wymaga ogromnego skupienia, trenigu, cwiczen, pokonywania krok po kroku i wielokrotnego powtarzania \"schematow\" zaczynajac od najprostrzych modeli logicznych.

Bardzo latwo jest sie w tym zgubic i zejsc z drogi logicznego postepowania.

Jestesmy niecierpliwi, nie wiemy i nie chcemy poznac wartosci i znaczenia czasu.

Nie potrafimy wykorzystac w sposob logiczny tego bardzo istotnego , ale tez nie jedynego z paru waznych parametrow.

Pokus dookola jest tyle ze wystarczy na kolejne 1 mln lat zeby ludzie mysleli ze \"los\" to chaos.

Ten chaos to moim zdaniem mamy w glowach. To my sami sobie jestesmy winni po przez niezliczona ilosc, oraz dar kreatywnosci w masie sposobow uzywanych do pokonania \"losu\".

Brak konsekwentnego wykozystania schematu logicznego postepowania jest poprostu pokarmem dla Hazardu i nie tylko.

Do \"adams\"- jesli kolega byby zainteresowany doswiadczeniem z kulami Bialymi i Czerwonymi to moge przedstawic Tobie to doswiadczenie.

Prawidlowa interpretacje doswiadczenia mozna w prosty sposob przelozyc na \"gre losowa\" np. P/N w DL, ML.

Efektem prawidlowej interpretacji i logicznego modelu do zastosowania w praktyce jest osiagniecie stalego wyniku w zakresie 86% - 99,9 % trafnego wyniku w skali 12 m-c.

To najprostrzy model i to na nim mozna sie przekonac jak trudno jest myslec logicznie, jak trudno jest stworzyc najprostrzy schemat logicznego postepowania.

Ze tak jest latwo sie bedziesz mogl przekonac, tak sadze.

Za chwile napisze dalej i podam maly skromny przyklad logicznego myslenia.

Jestem bardzo ciekaw czy sam sie przekonasz ze popelniles 90% bledow w mysleniu.

pozdrawiam serdecznie

Karamba
2008-09-07 (19:20)

status ANONIM123
Data rejestracji: 2008-09-07
Ilość postów: 3

3745
wpis nr 152 947
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba: \"Czlowiek z ery kamienia lupanego mial takie same szanse na wymyslenie samolotu, jednak w tamtych czasach tego nie zrobil (kto to widzial zeby czlowiek latal, na stosie palono takich ktorzy latali ). \"

Kompletne zaprzeczenie logice - zły przykład.

Co innego przykład Adamsa - człowiek z ery kamienia łupanego miał identyczne szanse na wygraniew grach liczbowych jak ten oświecony homo sapiens z XXI w.

Nie mamy żadnego wpływu na wynik losowania, choćbyśmy byli matematykami, fizykami lub chemikami. I właśnie z tego powodu szanse w każdej epoce były identyczne.

Jednak by skonstruować maszynę latającą należy posiadać wiedzę z różnych dzienin, której to człowiek z epoki kamienia łupanego nie posiadał. Wynalazkiem epokowym było koło, co już ułatwiło przemieszczanie się pierwotnego człeka. I tak powoli, dzięki rozwojopwi różnych dzienin naukowych homo sapiens sbudował pojazd kosmiczny.

Na wytypowanie trafnie liczb w grze liczbowej nie ma i nie będzie żadnej złotej myśli. Nikt w tej dziedzinie nie dostanie nagrody Nobla.

To tylko los, nic więcej.

Więc cóż to za porównanie z tym samolotem? Kompletna bzdura.
2008-09-07 (19:43)

status 007
Data rejestracji: 2007-01-08
Ilość postów: 4257

2449
wpis nr 152 951
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Napisałem do Karamby w watku o DL.

2008-07-19 (18:10)

A może zamiast tyle pisaniny byś cos typnął,nawet na 6 losowań.

Mariusz pisał wiele ,nie typnął ani razu,w gębie ponoć każdy mocny.

007

A potem az do urlopu sysstematycznie typowałem 12 liczb zmieniajac je na kazde losowanie.

Na pierwsze 10 losowań padło 3 x 3/12 chociaż szansa jak 1 do 8,2.

W czasie urlopu obserwowałem życie i zwyczaje nietoperzy i wyniki nieco sie poprawiły

Po urlopie ,moje ostatnie 6 typowań to

3/12 szansa 1 do 8

3/12 szansa 1 do 8

2/12 szansa 1 do 3

2/12 szansa 1 do 3

3/12 szansa 1 do 8

2/12 szansa 1 do 3

Tym razem trzy razy 3/12 na 6 losowań.

Ponieważ nie jestem w stanie trafiac tak jak Karamba za kazdym razem 6/6 ,zaprzestałem tych typowań ,temat ostatnio zamarł.

To dobrze ze nie zdradzasz na ogólnym forum jak doszedłes do tak wspaniałych wyników i trafiasz 6/6 ,nawet sprytnie odczekujesz by trafiać od razu kumulacje.

A ten systemik Dawida to na podpuchę ,przyznaj się bo tam prawie zawsze pada ZERO.

Oooooo,znowu tyle napisałes ale tajemnicy

nie wypaplałeś ,jesteś WIELKI.

2008-09-07 (20:07)

status Mariusz 2
Ilość postów: 19

3744
wpis nr 152 954
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mnie się bardzo spodobał wpis ANONIMA123.

Jest rzeczowy .I widać , że autor to człowiek konkretny ....

......to czemu trwoni czas na czytanie takiego Forum , gdzie niektórzy ( psychiczni)próbują zmagać się z tym losem .

To trwonienie czasu .

Pozdrawiam
2008-09-07 (20:39)

status zen

190
wpis nr 152 961
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba 1

Nagmatwałeś gdyby wziąć się z rozbiór logiczny to miałby co robić .

Ale weźmy pod uwagę tego nieszczęsnego zena .

Tu chyba jest nadinterpretacja

>>Zen jest wielkim zwolennikiem rachunku prawdopodobienstwa.

Jakos nie widzi ze to sie nie zgadza. To tak jakby nie widzal ze 2x2=6 zamiast 4. I twierdz ze to sie miesci w granicach bledu i wyrowna sie w dalszych losowaniach. <<

Nie wszystko! Karamba1 Nie wszystko się wyrówna !!!

Jest jeszcze Zasada proporcjonalności Jest jeszcze Gauss

Ostatnio jestem zwolennikiem i orędownikiem KALKULATORA SZANS .

a z tym wyrównaniem NIEKTÓRYCH ELEMENTÓW jakie można wyselekcjonować z dotychczasowych losowań również popieram. Służę przykładem

Liczby

W ilościach liczb padających następuje proces wyrównania .

Bo jeśli by tak nie było statystyka odnotowała by rażące dysproporcje

Nie wiem Karamba1 czy to cię przekona ale w Expressie na 1988 losowań minimalna ilość wystąpień jakiejś liczby to 210 a maksymalna to 263 . Mówi Ci to coś ???

To zaiste oryginalna koncepcja z tymi matematykami i fizykami w życiu bym na to nie wpadł ;-o))

Każda interpretacja tu dozwolona bo i materia nieogarniona każdy do woli może sobie tu popływać w niekonkretach .

LUBIĘ TO !!! ;-o)

Ale z niecierpliwością oczekuję Karamba1 że kiedyś opowiesz nam JAK WYGRAĆ ?

Podejrzewam ze jeszcze tego nie wiesz i jak wielu z nas masz swoją mglistą koncepcję .

To może być ciekawe

P.o.z

2008-09-07 (21:11)

status Mariusz 2
Ilość postów: 19

3744
wpis nr 152 968
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie za bardzo rozumiem Zen jaki cel miałby Karmba -aby opisywać tutaj - jak wygrać ?

Nie bardzo rozumiem jaki miałby w tym interes ?

Co ty wypisujesz ?

Piszesz do Karamby jak do idioty i dzieciaka .Ja się tylko dziwię Karambie , iż cokolwiek pisze .

A tak z innej beczki to nawet gdyby Karamba opisał jakikolwiek sposób - to i tak nie znajdzie się wielu -aby to przeczytać ze zrozumieniem .

Musisz odróżnić uzależnienie od typowania od sposobów .

Typerowi nie zależy na wygranej tylko na codziennej dawki adrenaliny .

On bardziej zadowolony jest jak przegra -na drugi dzień ma jeszcze większą dawkę -no i może sobie typnąć .

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 7 8 9 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina