Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DLACZEGO `````PRZEGRYWAMY````????????

2008-05-25 (23:28)

status zen
Data rejestracji: 2004-03-02
Ilość postów: 1742

190
wpis nr 138 909
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Medium , Serafin jeśli za programem nie stoi myśl jak go stosownie najlepiej spożytkować to efekty są mizerne

//banał ale prawdziwy /

Do tego jeśli myśl staje w opozycji do realiów wynikiem może być tylko klęska.

/następny slogan /

Program jest tylko narzędziem do realizacji jakieś koncepcji i nie spodziewajmy się że program poda nam liczby .Program to nie jasnowidz ! to tylko mały wspomagacz naszych umiejętności

P.o.z
2008-05-25 (23:49)

status serafin
Data rejestracji: 2005-12-13
Ilość postów: 3032

1501
wpis nr 138 911
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

groszek odpada...lepsze są kulki łożyskowe i automat z opcją wirowania

Zen co do programu jako narzędzia...

W tym przypadku Program nie jest narzędziem bo narzuca nam pewne ograniczenia....co to za narzędzie co mówi nam ,że liczba 99 jest gorąca???Po kiego diabła ??OK.Wybieram sobie 10 gorących ,ale ta jedenasta ma prognozę swojej \"ciepłoty\" tylko o trzy setne gorszą...to tyle co nic.I tak dzieje się ze wszystkim...a filtry??Zen masz do dyspozycji 80 LOSÓW a nie w jakiś magiczny sposób losujących się częściej lub rzadziej liczb.Wiele programów to nie narzędzia to ograniczniki myślena twórczego,to narzucacze statystyk i filtrów.

Tak to teraz odbieram.Nie mam złotego środka,ale pewną myśl...i nie jest to do końca \"frania poczciwinka\".Jedyną barierą jaka mi pozostała to czas...A jak się mylę to chałupy nie stracę i gór pieniędzy nie wydam

Pozdrawiam.
2008-05-26 (14:12)

status Początkujący88
Data rejestracji: 2008-05-26
Ilość postów: 2

3508
wpis nr 138 959
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ostatnio zagrałem przez kilka dni na pałe...Bez analizowania ale też nie sposobem chybił trafił.Wypierałem 8 liczb w ML i stawka razy 2, 2 losowania i 3 zakłady ...Puściłem 2 takie losy po 30 zł każdy i jedyne co trafiłem to 4 zł Wybieranie liczb tam gdzie ołówek poleci napewno nie jest lepsze niż

przeanalizowanie ostatnich losowań i wybranie np 2/10 na 2 losowania.

No Ale przecież trzeba próbowac róznych sposobów i kombinacji...

Pozdrawiam
2008-05-26 (14:31)

status zen

190
wpis nr 138 964
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Serafin to może trzeba inaczej patrzeć na program niż Ty to robisz .

Dla mnie program obecnie nie ma dla mnie typować / wybierać jakoś liczby ma on po prosty działać jak sito . Jak najmniej powinienem się zdawać na na intuicję . Program ma realizować moje założenia i powinien mi podpowiadać jak najmniej bo źle podpowiada .

Teraz program dla mnie w większości działań to kalkulator wystarczy że w tym będzie sprawny .

Początkujący88 niewiele ponad swoje szanse nie podskoczysz . Popatrz ilu ludzi gra ; ile wygrywa i co wygrywają ...

P.o.z
2008-05-26 (14:43)

status Początkujący
Data rejestracji: 2005-02-04
Ilość postów: 6

3509
wpis nr 138 969
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No tak masz racje przy dobrych wiatrach uda mi sie trafic 8 albo 16 zł ...

W każdym razie trzeba próbowac.Tu jest tyle ludzi i tyle pomysłów i dalej brak sposobu na \"oszukiwanie totalizatora\" ...Przeczytałem kilka postów i kilka tematów na forum i wiekszosc tylko wpisuje cyferki bez uzasadnienia dlaczego akurat te
2008-05-26 (21:27)

status serafin
Data rejestracji: 2005-12-13
Ilość postów: 3032

1501
wpis nr 139 032
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen ...jeżeli przepuszczasz przez sito to eliminujesz jakieś LICZBY...jeżeli eliminujesz liczby to pozbywasz się LOSÓW do gry...ograniczasz swoje szanse na końcowy sukces...tak ja to widzę...każda selekcja w oparciu o statystykę to błędna selekcja...Chyba,że twój program działa inaczej i nie opiera się o statystykę...i że przed losowaniem nie masz dylematów,nie dokonujesz \"intuicyjnego\" wyboru ...to wtedy ok.

Początkujący... ołówkiem na chybił-trafił nie próbowałem typować,ale pewnie tzw liczby z sufitu dają podobny skutek do ciężko wypracowanych np miliarderem...

Acha i jeszcze jedno...

pisząc maszyna losująca...nie miałem na myśli przeprowadzania codziennych losowań w multi...he,he...nie zakładam siwej peruki i nie siedzi u mnie przezabawna komisja

Tak czy siak spokojnie sobie poczekam

2008-05-26 (22:43)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 139 058
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Drodzy Gracze!

Tylko intuicja i nic więcej.

Można, przy dużej kasie, pokusić się na puszczenie bardzo dużej ilości zakładów, np. z trzydziestukilku wylosowanych liczb w dwóch ostatnich dniach. Ja to nazywam powtórkami z dwóch dni. Kiedyć tak udało mi się wygrac, gdy wysłałam ponad 120 zakładw. Dokładnie nie pamiętam. Nie rozpisywałam tych liczb żadnym kluczem. Po prostu miałam je spisane na kartce i skreślałam \"jak mi podeszło\".

Intuicyjnie zaś udawało mi się zawsze wygrać. Niewiele, ale wygrywałam. Zawsze był to jakiś impuls i zawsze w czasie, gdy w ogóle nie myślałam o tym, że zagram.

Pani z mojej kolektury mówiła mi, że miała swego czasu taką klientkę, która wysyłała tylko 1 do 3 kuponów na kilka skreśleń i to tuż przed zamknięciem. Też była na plusie. Któregoś dnia wpadła, gdy kolektorka już miała zamykać. Wysłała tylko 3 liczby, ale ze stawką x1000, czyli 100 zakładów stawka x10. I tylko te 3 jednakowe liczby. Namawiała kolektorkę, by ta również na te liczby grała uzasadniając, że ma pewniość ich wylosowania, ale ta tylko puknęła się w czoło i nie wysłała.

Oczywiście te liczby zostały wylosowane. Wówczas za 3/3 placili 26 zł, czyli wygrała 26.000 zł.

Ta kobieta kierowała się intuicją, no bo jak to inaczej uzasadnić?
2008-05-27 (12:30)

status Początkujący

3509
wpis nr 139 109
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szkoda tylko że nie wysłała kuponu bo było już za późno

Ale myśle że intuicyjnie można skreślac i wygrywac. Mój wujek gra tak już

od paru lat , nie analizuje losowan poprzednich z wyjątkiem ostatniego.

Zawsze skręśla liczby z głowy i zawsze coś trafi nie są to duże sumy ale Conajmniej mu sie zwróci za losy A ja jestem już do tyłu jakieś 200 zł

od początku roku No ale nic .Zawsze się ma nadzieje że to bedzie ten dzień że to będą te liczby .Że dzisiaj jest mój dzień I to właśnie ciągnie prócz kasy
2008-05-27 (23:20)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 139 229
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wysłała, bo moja kolektura jest czynna tylko do godz. 19 i uprzejma Pani kolektorka przyjęła jej te zakłady.

Kolektorka nie wysłała, bo myślała, że kobita na głowę upadła.
2008-05-27 (23:53)

status Początkujący

3509
wpis nr 139 234
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No to nieźle ..

Ja pitole taka strata ... Ale koszt na taką stawke też był nie mały

Sprytna babka musiała miec sporą pewnosc że chciala zaryzykowac tyle

pieniedzy:)
2008-05-30 (13:41)

status Początkujący

3509
wpis nr 139 555
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzisiaj tzn przed chwilą w radiu Zet pan Janusz Wajs mówił o totalizatorze sportowym i grach losowych.ktoś napisał do niego list że ma podejrzenia co do losowania gier... Myśle że tutaj sporo ludzi ma róznych wątpliwości i mogło by napisac list bo to jest dobry moment...

Toi tylko takie małe info tak na marginesie
2008-06-05 (14:03)

status zen

190
wpis nr 140 338
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tym razem tak a propos powyższego tematu .

Wysłuchałem fragment audycji Janusza Weissa dot gier liczbowych .

oto link fragmentu audycji

http://www.radiozet.pl/cms2/_media/_audio/audycja/36dd7486-b339-4fef-8e81-18e93e83ad1d.mp3

Dalsza część jest również chyba do odsłuchania .....tu już sobie sami poradzicie ...

P.o.z
2008-06-05 (15:45)

status lotoman
Data rejestracji: 2008-05-11
Ilość postów: 3000

3483
wpis nr 140 350
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen odsłuichalem ten wywiad ale to jest moim zdaniem \"chłam\" nic nie mówiący o totku, ale zgadzam się że powinno dojść do tego że dzieci powinny wyjmowac kule z ębna a nie komputer. Podaj mi adres gdzie moę wpływać konstruktywnie na zarząd TOTKA

POZDRO
2008-06-05 (21:20)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 140 391
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Też to odsłuchałem ,mógłbym sie zgodzic ze w DL ewentualnie ,,śrubują,, kumulacje ,lecz tez wątpie.

Natomiast wypłata za 10/10 w Multi to bodajże tylko kilka procent ,powinni tak wylosować kulki by padło jak najmniej 4/10 wtedy by dopiero zgarneli kase.

A Pana Weissa zapraszam do watku...

,,Manipulacje ,szczególnie do Jasze,,
2008-06-06 (08:06)

status zen

190
wpis nr 140 441
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze ja nawet tam na stronie Radia Zet w komentarzach zrobiłem wpis z zaproszeniem na tę stronę . Niestety zdaje się że po kilku minutach wpis znikł . Być może dlatego że nie byłem zalogowany .Ponieważ Pan Janusz /imiennik Paśki ;-o)) / prosił o kontakt to spróbuj i telefonicznie zaproś go do \"swojego \" działu .....

Gdzieś tam mówił że nie gra w te gry my byśmy go nauczyli ....... ;-o))

P.o.z
2008-06-06 (17:10)

status Fan ML
Data rejestracji: 2006-10-25
Ilość postów: 89

2320
wpis nr 140 507
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Drogi Zenie! – sądzę , że to co napiszę teraz ,będzie związane z tematem który założyłeś.

Cytuję Ciebie – „Teraz program dla mnie w większości działań to kalkulator wystarczy że w tym będzie sprawny” - dodam od siebie że dla mnie też i to jest prawda !.Wszystkie systemy jakie istnieją na rynku można o kant d...y rozbić a wielu się tym niezdrowo podnieca , myśląc że jest to lekarstwo na wygraną – jest to ta trzecia prawda po góralsku .

Najważniejszą rzeczą jest metoda efektywnego doboru , wyboru , liczb na następne losowanie – zastosowana metoda typowania liczb , gdyż przy sprawności do 40% , żaden system nie pozwoli być na plusie.

Moją przygodę z ML zacząłem trzy lata temu .Grałem przez dwa tygodnie analizując

„ręcznie” 25 ostatnich losowań .W dniu 17 lipca wyjeżdżając na wczasy nie wysłałem skreślonego kuponu - jeden zakład 10zł – było 9/10.Historia powtórzyła się 31 lipca – wracałem po urlopie .W między czasie były jakieś 5/10 i 6/10. Zapaliłem się i przegrawszy około 200zł dałem sobie spokój z grą w realu .Przez dwa lata po kilka godzin dziennie siedziałem przy kompie i analizowałem losowania szukając optymalnej metody na ML .Mogę teraz powiedzieć , że do czegoś doszedłem ... a czy to jest to, to pokaże najbliższy czas ...

Jestem teraz w UK .Janusz P. dał mi link do MultiPairs-a , który ściągnąłem .Zacząłem od DailyPlay – 1 zakład 1 GBP , 7 skreślanych liczb z 27-u , wygrane – 4/7 to 5 GBP , 5/7 10 GBP , 6/7 300 GBP , 7/7 30 000 GBP .Jest podobny do ML – losowania codziennie z wyjątkiem niedziel .Wczytałem z klawiatury 400 losowań , uzupełniając dwudziestkę liczbami 68 ...80 .Zajęło mi to prawie dwa dni i przystąpiłem do testowania .Jest rzeczą oczywistą że mam pewne trudności z poruszaniem się po programie – obłożony jestem kartkami i zapiskami co gdzie jest – inne daty , numery losowań itp. .Co z wynikami ? – okazało się że za każdym razem sprawdzając wstecz jest 4/7 bądź 5/7 !!! .Przedwczoraj zagrałem – 1 zakład 1GBP - było 3/7 ponieważ popełniłem nie zauważając dwu liczb , które silniej spełniały narzucone przeze mnie kryteria doboru .Wczoraj typowałem ale nie grałem – miałbym 7/7 !!! .Teraz muszę odczekać ze dwa dni , ponieważ nastąpi zmiana ... .W ostatnim losowaniu były 4 powtórki. Poczekam ... .Gdybym przedwczoraj nie popełnił błędu to w dniu wczorajszym zagrałbym puszczając 10 zakładów .Niczego nie żałuję , ale naprawdę cieszę się że to działa !!! .Wierz mi , że chwilami aż mi się nie chce wierzyć !!! .

O dalszych porażkach bądź sukcesach poinformuję i podzielę się uchylając rąbka tajemnicy .

Pozdrowienia dla Ciebie Zenie i wszystkich którzy tutaj czasami zaglądają .

2008-06-06 (17:48)

status zen

190
wpis nr 140 513
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fan ML

Dziękuję w imieniu swoim i nas tu wszystkich.

Uraczyłeś nas ciekawą intrygującą i interesującą opowieścią .Chociaż ten fragment o wczasach wydał mi się lekko kogoś przypominający ...

Pomimo że jestem obecnie dość odległy od Multi to z zaciekawieniem przeczytam ciąg dalszy jeśli zechcesz nam tu jeszcze dopisać .

Tymczasem życzymy Ci dużo tych GBP i ulepszania swojej metody .

Daj popalić tym angolom ! PRZECIEŻ JESTEŚ Z POLSKIEJ SZKOŁY HAZARDU !!! ;-o)))

Zdrowia i sukcesów !

P.o.z
2008-08-06 (10:51)

status zen

190
wpis nr 148 850
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

NIE MAM NIC DO POWIEDZENIA PONAD TO ŻE TO MÓJ TYSIĘCZNY WPIS.

Dźwignąłem sobie temat ;-o))

Niewiele to w stosunku do tuzów..... może ich dogonię jak co 45 sekund będę robił wpis KTÓRA GOZINA ?? ;-o))

Po.z
2008-08-06 (20:50)

status TOTO1
Data rejestracji: 2008-08-06
Ilość postów: 145

3665
wpis nr 148 902
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Bardzo jestem ciekaw tego sposoby tylko czy to nie jest tylko szczęście. Kiedyś zaczął analizować ML na kartce papieru no może excel mi troche pomagał. I też uświadomiłem sobie, że gdybym wcześniej zaczął grać moją metodą kilka dni wcześniej miałbym co najmniej 9/10 albo 10/10. Jednak później ona przynosiła straty i dałem sobie na spokój
2008-08-14 (15:50)

status zen

190
wpis nr 149 798
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dlaczego przegrywamy ?

Może to siedzi w naszych psychikach , może przedsięwzięcie jest za duże jak na jednego człowieka a wzajemna nieufność nie pozwala na zjednoczenie własnych sił ...No niby jest wyjątek w osobie Leo ale jak widać jest Leo potem długo długo nic ... a potem bezproduktywni partnerzy .

Czyli jest to gra jednoosobowa ze wsparciem finansowym .

Tu chyba też role grają różne relacje między ludzkie . ale nic mi do tego i nie o tym chciałem ......

Swojego czasu zwróciłem się do kilku osób z propozycją

PODAJ MI SWOJE LICZBY - i określ swoje warunki ja spróbuję to zredukować .

Jak uważacie mogło coś z tego wyjść ? chyba nie ..

Dlaczego ? Brak zaufania !!! i może jeszcze coś .. Nie wiem .

Z drugiej strony ja otrzymawszy od kogoś z tąd wskazówki jak można nieźle zatypować nie umiałem tego wykorzystać .

Też powaliłem tę sprawę ...

....cdn mam nadzieję ..

P.o.z
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 6 7 8 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina